__MAIN_TEXT__

Page 1

TAMPEREEN RAKENTAJAKILLAN FUKSINUMERO 2017

21.8. MA 11:15 Vastaanottotilaisuus (Festian iso sali) 12:15 Tervetulotilaisuus (RG202, rakennustalon 2. kerros, porrasaula)

Tutorryhmiin jako Sauna (Konetalo)

22.8. TI 9:15 Opiskelu on POP! (Festian iso sali) RIL&TEK -info Etunurtsihengailu

23.8. KE 10:30 Infotilaisuus kampuksen palveluista (Festian iso sali)

Etunurtsihengailua ja grillausta

24.8. TO 11:15 IT-palvelut opiskelijoille (Festian iso sali)

Herwannan pubirundi Sauna arkkitehtifuksien kanssa (Teekkarisauna)

28.8. MA

Haalareiden jako (Festian aula) Herwannan rastikierros Tagasi kooli -bileet

Checklist

Tule ajoissa maanantaina

Tee asuntohakemus ajoissa

Liity Facebookissa TARAKI Fuksit 2017 -ryhmään

Hae opinto- ja asumistukea Kelasta

Tee opiskelijakorttihakemus

Bussikortin hankkiminen suositeltavaa (https://nella.tampere.fi)


Taraki -lehti on Tampereen teknillisen yliopiston Tampereen Rakentajakillan jäsenlehti. Lehden päätoimittaja: Lehti julkaistaan myös killan internetsivuilla osoitteessa www.taraki.fi Miika Hämäläinen Lehti ilmestyy neljä kertaa vuodessa. miika.hamalainen@student.tut.fi Lisäksi kesällä ilmestyy uusille opiskelijoille postitettava fuksinumero.

TARAKIn terveiset Kirjailija Ben Stein on sanonut: ”Välttämätön ensimmäinen siirto sille, että saat elämältä sen minkä haluat, on tässä: päätä, mitä haluat.” Te olette nyt päättäneet aloittaa yliopisto-opiskelunne maailman parhaassa Tampereen teknillisessä yliopistossa rakennustekniikan parissa. Onnittelut teille siitä hyvästä päätöksestä! Voi olla, että nyt jonkin aikaa ylioppilaslakkia päässä pitäneenä kutkuttava tunne uudesta alkavasta tuntuu vatsanpohjassasi. Ja ei ihan turhaan, sillä elokuun puolella välillä alkaa elämäsi ikimuistoisin matka. Sillä sinä tuleva fuksi (=ensimmäisen vuoden opiskelija) tulet olemaan enemmän kuin tervetullut TARAKIn (=Tampereen Rakentajakillan) uudeksi jäseneksi kasvamaan teekkariksi (=Tammerkoskessa kastettu tekniikan opiskelija) ja edelleen kohti sitä päätavoitetta eli Diplomi-insinööriä (=teekkari joka on opiskellut 300 opintopistettä sekä tehnyt diplomityön). Mutta ei mennä vielä asioiden edelle. Kun saavut ensimmäisenä päivänä Tampereen teknilliselle yliopistolle, ovat tutorimme odottamassa jo teitä. Heillä on läjäpäin kerrottavaa, opastettavaa ja puuhailtavaa keksittynä teidän päänne menoksi, joten varaa kalenteriin jo aamusta iltaan tilaa ensimmäisille viikoille. Tee tuttavuutta rohkeasti kanssaopiskelijoihisi, sillä he tulevat olemaan se tärkein vertaistuki seuraavan viiden vuoden aikana. Ole ennakkoluuloton ja rohkene tapahtumiin, jotka eivät ensin välttämättä tunnu aivan sinulta. Opit itsestäsi uutta ja yhteisöllinen teekkarihenki tempaisee helposti mukaansa vähän hiljaisemmankin opiskelijan. Äläkä säikähdä infoähkyä. Kaikkea ei aina muista, mutta apu löytyy kampuksella läheltä. Sitä varten tukenasi ovat tutorit, kilta, rakennustekniikan laboratorio sekä jokainen kesätöistään syyskuun aikana kömpivä vanhempi kanssaopiskelija. Lisää kerrottavaa olisi, vaikka millä mitalla, mutta jätetään jotain syksyksikin. Tutustu tutoreihin tästä lehdestä, vilkaise killan nettisivuja ja raksalaisten kesätyöblogia osoitteesta taraki.fi sekä fiilistele jo etukäteen tulevaa vuotta tykkäämällä TARAKIista facebookissa. Tästä se matka alkaa, nähdään syksyllä! Rentouttavaa loppukesää toivottaen,

Elli Miina TARAKIn puheenjohtaja 2017 Onnitteluni opiskelupaikan johdosta. Olet liittymässä syksyllä viisikymmenvuotista taivaltansa juhlistavan Tampereen Rakentajakillan, TARAKIn, riveihin. Toistamiseen, onnitteluni. Teistä suurin osa on astumassa yliopistomaailmaan ensimmäistä kertaa, mahdollisesti täysin vieraassa kaupungissa, ja mieltä saattaa askarruttaa kysymys jos toinenkin. Tämä on täysin ymmärrettävää, sillä ainakaan allekirjoittanut ei millään kykenisi tähän kirjoitukseen tiivistämään kaiken kattavia ohjeita tulevaa syksyä ja vuotta varten. Tarkoitukseni ei ole valaa teihin epäuskoa, vaan antaa yksi neuvo: Älä turhaan jännitä. Elokuussa teitä on vastassa minun ja Joonaksen lisäksi joukko tutoreita huolehtimassa, että yliopistossa opiskelu, samoin kuin teekkarikulttuuri kaikessa loistossaan, tulisi teille tutuksi mahdollisimman hyvin. Lähtekää avoimin mielin mukaan lukuisiin tapahtumiin ja harrastekerhoihin, sekä siinä sivussa opiskelkaa sopivissa määrin. Pian teille on tuttua matriisit, sitsit, Raksakäytävä, fysiikan rapsojen vääntäminen, differentiaaliyhtälöt sekä teekkarisauna. Ja ennen kuin huomaattekaan, löydätte itsenne monta ikimuistoista kokemusta ja ystävää rikkaampana teekkarilakit päissänne Tammerkoskesta. Mukavaa loppukesää, nähdään elokuussa! Fuksivastaavanne,

Rene P.S. Käykää liittymässä Facebookissa TARAKI Fuksit 2017 -ryhmään


Taavin palsta

Vaikka syksy tuntuu vielä kaukaiselta tulevaisuudelta, ei siihen ole enää ihan hirveän kauaa aikaa. Kesätöiden tiimellyksessä viikot sujahtelevat ohi kuin kananmunat laudan takana pyllistäessä (tämäkin kohta teille aukeaa myöhemmin vuoden kuluessa). Ja pian onkin syksy ja uusien opiskelijoiden, eli teidän, on aika astua mahtavaan opinahjoomme. Ennen kuin koulu syksyllä alkaa, on kalenterissa kuitenkin vielä monta kesätyön täyteistä viikkoa. Jos rakennusala kokonaisuutena on vielä vieras käsite ja ette ole aivan varmoja mihin soppaan olette lusikkanne työntäneet, voin vakuuttaa teille sen selviävän viimeistään ensimmäisenä kesänä kesätöiden parissa. Uusia asioita tunkee ovista ja ikkunoista niin, ettei meinaa oikein perässä pysyä. Koulussa opitut taidot saavat käytännön merkityksen ja luennoilla opiskellut asiat heräävät eloon. Rakennusala on monipuolinen kokonaisuus, josta löytyy varmasti jokaiselle se oma paikka. Muistakaa myös luoda opiskelun edetessä uusia kaverisuhteita ja vaalia teekkariperinteitä, näistä asioista tulee olemaan teille tulevaisuudessa hyötyä. Mukavaa kesää ja sen pikaista loppumista toivoen

Taavi XXXI

Tutorit 2017


Tutor-esittäytymiset

Rene, fuksivastaava & Joonas, fuksikapteeni

Ensimmäisten viikkojen aikana saattaa herätä monenlaista kysyttävää: Missä on oltava ja milloin? Mikä kolmesta opiskelijaravintolasta tarjoilee tänään parasta ruokaa? Monelta ratikka lähtee Hervannasta? Miten löydän Konetalosta oikean luokan? Ei hätää, näihin ja moniin muihin kiperiin kysymyksiin ovat vastaamassa tutorimme läpi koko fuksivuotenne. Uudet opiskelijat jaetaan ensimmäisenä päivänä tutorryhmiin, joiden kanssa pääsette tekemään tuttavuutta uuteen kouluun ja toisiinne. Jotta vastassanne olisi ensimmäisenä päivänä edes jollain tapaa tuttuja naamoja, olemme koonneet seuraaville sivuille esittelyt tutoreistamme.

Jesse Forsell 1) Into on Lempäälästä kotoisin oleva menevä teekkari,

jonka viikko-ohjelmaan sisältyy opiskelijabileiden lisäksi joskus myös luentoja ja laskuharjoituksia. Inton seurassa pelattu harmiton beer pong -peli voi helposti eskaloitua kiertueeksi keskustan yökerhoihin, mutta Inton löytää usein myös Raksakäytävältä opiskeluun keskittyneenä. 2) Teekkariwappu ja SRT-päivät! 3) Kaikkea kannattaa kokeilla ja tapahtumissa käydä myös fuksiviikkojen jälkeen. Fuksipassiin kannattaa kerätä mahdollisimman monta leimaa, se on hauskaa!

Into Piippo 1) Jesse on tunnollinen teekkari, jonka löytää aktiivise-

na jokaisesta tapahtumasta. Silti jätkä löytää aikaa sille lähes yhtä tärkeälle asialle eli opiskelulle. Jos ikinä on kysyttävää niin fysiikan tehtävissä tai illan parhaista bileistä, niin Jesse on se kenen puoleen kannattaa kääntyä! 2) Wappu kokonaisuudessaan oli mahtava! Muita kohokohtia oli fuksiviikot, hämeenkadun approt sekä mm-kyykkä 3) Nauttikaa fuksivuodesta ja kiertäkää eri tapahtumissa opiskelua unohtamatta, mutta siitäkään ei liikaa stressiä kannata ottaa. Me tutorit ollaan teidän tukena!


Salla Saukkoriipi 1) Joona on lempee, komee ja lepposa kaveri jota voi

aina mennä nykäseen hihasta, jos jokin asia askarruttaa. 2) Fuksivuoden paras kokemus on ehdottomasti fuksiviikot ja wappu! Molemmat ovat niin tapahtumatäyteistä aikaa, ettei tylsää hetkeä varmasti ehdi tulla. 3) Ole aktiivisesti mukana fuksiviikoilla ja tutustu muihin! Opiskella ehtii kyllä, ja se on huomattavasti mukavampaa ja helpompaa hyvällä porukalla kuin yksin.

Joona Lammi 1) Salla on rempseä nuori nainen, jonka löytää var-

masti jokaisesta vuoden tapahtumasta. Ei liene sattumaa, että hänet nähtiin beerpongin MM-kilpailuissa mitalipeleissä, sillä harjoituspelejä on kertynyt vähintäänkin tarpeeksi. 2) Parhaiten mieleeni jäi teekkarikaste ja sen jälkei- Petra Malin nen kastesauna. Myös fuksiviikko ja Wapun tapahtu- 1) Iina on luottoystävä, pikkusisko ja vara-äiti, joka mat olivat ehdottomia kohokohtia. ojentaa tiskiltä vesilasin silloin, kun et omasta mie3) Kannattaa oikeasti osallistua kaikkeen mahdolli- lestäsi sitä todellakaan tarvitse. Iinaan voi luottaa oli seen tapahtumaan, sillä sitä kautta saa uusia ystäviä kyse fysiikanselkkarin palautuksesta tai oman kulkukorttini koodin muistamisesta. ja huikeita muistoja! 2) Fuksivuosi kokonaisuudessaan oli mahtavaa aikaa. Päällimmäisenä mieleen jäi toki teekkarikaste, mutta myös ne muut lukemattomat illat, jotka eivät menneet aivan suunnitellusti ja joista ei siltikään vaihtaisi pois yhtäkään.

3) Pyhittäkää torstait kouluhommista ja osallistukaa

muutenkin rohkeasti kaikkiin tapahtumiin mitä järjestetään, siellä tutustuu väkisinkin uusiin ihmisiin. Perjantaiaamun laskarit ei tunnu ollenkaan niin pahalta, kun siellä kärsitään yhdessä kavereiden kanssa.

Iina Laakkonen 1) Petra on reilu ystävä ja harvemmin häntä tarvitsee

parisi r o t u t e l e t it 1. Es dat? h o k o h o k i s e 2. Fuksivuot 3. Vinkkejä?

kahdesti pyytää mukaan tapahtumiin. Petra jaksaa aina kuunnella ja onkin ollut mulle tukena ja turvana läpi koko fuksivuoden. 2) Fuksivuoden kohokohta oli wappu ja erityisesti teekkarikaste! Myös fuksiviikot ja no, oikeastaan koko vuosi opiskeluineen oli mieleeni, kiitos monien uusien kavereiden. 3) Osallistukaa tapahtumiin (excursiot, sitsit jne.) mahdollisimman paljon oman jaksamisen mukaan, ja välillä voi osallistua vaikkei jaksaisikaan. Teillä tulee olemaan upea vuosi edessä!


Antti Eskelinen Tanel Tiainen 1) Tanel on pitkä ja komea urheilijanuorukainen, 1) Antti tunnetaan paremmin nimellä Bile-Ana.

jolta ei puutu huumorintajua. Koripallo on yksi Tanelin lempilajeista. Taneliin voi luottaa, jos sattuu esimerkiksi eksymään pikkujouluristeilyllä. 2) Fuksivuodessa parasta oli fuksiviikot, wappu ja niiden välinen aika. 3) Opiskelijaelämä TTY:llä on paljon enemmän kuin pelkkää insinöörimatematiikkaa ja -fysiikkaa. Kannattaa lähteä rohkeasti mukaan siihen!

Muutaman olvin kun Ana saa koneeseen kulautettua niin rupeaa Anan vähintään Einsteinin tasoisissa aivoissa fysiikan teoriat ja matikan kaavat katoamaan. Kun bilevaihde saadaan päälle, on kaikki mahdollista Analle. Selvinpäin lyömätön apu fysiikassa ja matikassa, olvipäissä pysäyttämätön tanssilattioiden tamppaaja. 2) Wappu kokonaisuutena

3) Opetelkaa juomaan jallua Lauri Talus 1) Matti on meidän tutorporukkamme

kiintiölapualainen, joka on aktiivisesti mukana tapahtumissa, muttei myöskään pelkää seitsemän tunnin opiskelusessioita. Santeri taas on Hämeenlinnan oma jokseenkin tapaturma-altis poika, jolla on aivan huikee huumorintaju.

2) Fuksivuoden aikana oli useita hienoja tapahtu-

Santeri Rouhento 1) Matti on Lapuan lahja maailmalle, aina ajan

tasalla asioista sekä tapahtumista ja pitää huolen, että muutkin ovat. Matti on luotettava ja huumorintajuinen. Matin erikoisalaa on vaapukkamehu sekä makaronin taikominen muusiksi ja lihapulliksi. Lauri on aina valmis auttamaan kaveria hädässä, ja usein häneltä löytyy ratkaisu kiperiinkin tilanteisiin. Luonteeltaan Lauri on rauhallinen ja rento jätkä, joka ei turhaan stressaa. 2) Fuksivuoteen mahtui paljon huikeita kokemuksia, joista ehdottomat suosikkini olivat fuksiviikot sekä wappu, silloin oli tapahtumia ja toimintaa. 3) Lähtekää avoimin mielin tulevaan fuksivuoteen ja sen tuomiin rientoihin, jos vähääkään kiinnostaa. Muistakaa, ettei opiskelijaelämä ole pelkkää koulunkäyntiä. Välillä on hyvä ottaa iisimmin ja rentoutua.

mia, mutta kaikista mieleenpainuvin oli ehdottomasti Teekkariwappu, ja erityisesti fuksikaste. 3) Fuksivuonna kannattaa olla aktiivisesti mukana tapahtumissa ja tutustua uusiin ihmisiin. Fuksivuosi on ainutlaatuinen kokemus, josta kannattaa ottaa kaikki irti. Menkää siis rohkeasti mukaan!

Matti Kähkönen 1) Santeri on rento ja reilu tyyppi, josta saa aina kaverin opis-

kelemaan, erilaisiin tapahtumiin tai viettämään "luovaa änäritaukoa". Lauri on metallimusiikin ystävä, jonka fysiikan ja matikan tietämys on vailla vertaansa. Laurilla on jalat maassa tilanteessa kuin tilanteessa. 2) Fuksivuoden kohokohta oli wapun huipentuma, teekkarikaste. Fuksiviikoilla oli myös paljon huikeeta ohjelmaa. 3) Fuksivuodesta ei kannata ottaa liikaa stressiä, vaan siitä kannattaa nauttia täysin siemauksin. Tutustu uusiin ihmisiin, sillä porukalla kaikki on paljon hauskempaa!


Mikko Karintaus 1) Ari on rento ja luotetta-

Ari Oikari 1) Mikko on urheilullinen nuo-

va kaveri, joka lähtee mukaan paikkaan jos toiseen. Tutor-pArien sankAri, jolta ei huumori lopu kesken. "Ei hosu nii ei väsy." 2) Fuksiviikot, SRT-ekskursio ja Wappu 3) Ole avoin, anna kaikelle mahdollisuus ja osallistu tapahtumiin. Tutustu Tampereeseen kaupunkina.

ri herrasmies sekä ajankäytön mestari. "Mitä myöhemmin aloittaa, sitä nopeammin on valmis." 2) Fuksivuoden kohokohdaksi nousee wappu ja silloin suoritettu teemunkierros. 3) Lähtekää mukaan, hypätkää rohkeasti tuntemattomaan ja kysykää, kun kummastuttaa.

Sohvi Hyvärinen 1) Tutorparini Konsta on val-

Konsta Salo 1) Sohvi on hiljalleen tampere-

lan mahtava kaveri. Konstalla on tapana käydä aamuisin suihkussa melko myöhään, minkä takia hän tulee usein viime tipassa koululle. Koululla hän kuitenkin viihtyy sitäkin paremmin syöden kiltahuoneelta välipalavarastot tyhjiksi. Konsta lähtee innolla mukaan kaikkiin menoihin ja ottaa myös käet mukaan.

2)

Fuksivuodesta on vaikea valita yhtä kohokohtaa, mutta sanotaanko excut, SRT-päivät ja Wappu. Tärkeimpänä kuitenkin mahtavat kaverit, jotka olivat kaikessa mukana.

Arttu Haapamäki 1) Riku straight outta Kusta-

vi, jonka kanssa tultiin tutuksi samasta fuksiryhmästä. Riku tulee hyvin toimeen kaikkien kanssa ja on luotettava opiskelukumppani, jonka hihasta on helppo nykäistä apua tarvittaessa. 2) Wappu? 3) Vaikka välillä tuntuu rankalta, niin muistakaa silti ottaa ilo irti kaikesta ja pitää hauskaa!

laistuva savolainen, joka osaa innostua arjen pienistäkin asioista. Hänen seurassaan ei tule jutun aiheesta pulaa (vaan omasta suuvuorosta...), eikä aika käy pitkäksi! Sohvin saa pysymään iloisella tuulella, mikäli muistaa huolehtia, että laadukasta huumoria tulee viljeltyä tarpeeksi.

3)

Käykää tapahtumissa ja tutustukaa ihmisiin. Tehkää kouluhommia porukalla, niin imoistakin selviää. Fiilistelkää kaikkea, mitä koululla on tarjolla, esim. liikuntapalveluita.

3)

Osallistukaa aktiivisesti kaikennäköisiin kissanristiäisiin etenkin oman killan sisällä! Siellä muodostetaan ne parhaat kaverisuhteet, joiden kanssa sitten istutaan laskareissa ja luennoilla.

2)

Wappu tietysti on kaiken siihen liittyvän hehkutuksen arvoinen, mutta saunaillat jäivät kuitenkin päällimmäisenä mieleen. Niitä riittää läpi vuoden melkeinpä jokaiselle päivälle, mikäli vain intoa riittää.

Riku Latokartano 1) Arttu on tommone kaljaa

menevä jätkä joka lähtee kaikkee aina mukaa ilma suurempii suostuttelui 2) Kohokohta oli varmaanki fuksiviikot ja kaste 3) Lähde kaikkeen mukaan ilman suurempii miettimisii, ne tapahtumat on tärkeitä kavereiden hankkimisen ja hyvän kouluajan varmistamiseks


Tiia-Lotta Tuominen 1) Kuten vanha sananlasku kuuluu, sateenkaaren päästä löytyy Ellu. Tämän

huumorin täyteisen nuoren neidon kanssa saa nauraa vedet silmissä vatsan kipeäksi, mutta korvaamattomana aitona ystävänä Ellu auttaa myös hädän hetkellä <3. 2) Uskomattoman ihanat ihmiset, kaikki ihmeelliset tapahtumat ja tilanteet mihin päätyi vuoden aikana. 3) Lähde ennakkoluulottomasti tapahtumiin mukaan ja tutustu avoimesti ihmisiin. Älä stressaa liikaa, asioilla on tapana lutviutua.

Elina Rastas 1) Tiia-Lotta aka Tintti aka Tintero aka Tintz, mitä näitä nyt on...Tintti välittää

aidosti muista ihmisistä, lähtee mukaan jos jonkinlaiseen tapahtumaan ja on oppinut elämään kuin aito teekkari oman fuksivuotensa aikana. Näistä syistä uskon, että parempaa tutor-paria en minä eivätkä tulevat fuksit voisi toivoa. 2) Fuksivuoden kohokohta oli ehdottomasti teekkariwappu. Siitä jäi päällimmäisenä mieleen teekkarikaste ja Suomenneidon lakitus. Näitä tapahtumia ei kannata missata mistään hinnasta! Myös omat fuksiviikot olivat hienoa aikaa. Niistä kannattaa ottaa kaikki ilo irti! 3) Käykää tapahtumissa niin paljon kuin itsellenne koette mahdolliseksi, varsinkin ensimmäisillä viikoilla. Kaikenlaisia kissanristiäisiä riittää ympäri vuoden, joten jokaiselle löytyy jotakin. Muistakaa kysyä rohkeasti apua, oli asia mikä tahansa, meiltä kauemmin TTY:llä olleilta opiskelijoilta.

Eetu Mustonen 1) Tutorparini on oikein kiva. 2) Fuksivuoteen mahtuu monenmoista tapahtumaa, joita on mukava muistel-

la myöhempinä opiskeluvuosina. Parhaita näistä ovat olleet risteilyt ja wappu.

3) Muistakaa opiskella ja verkostoitukaa! Täällä opiskellessa luodaan itsellen-

ne tulevaisuutta.

Leevi Lanu 1) Eetu on kaikkien kanssa hyvin toimeen tuleva kaveri, jolta ei puheenaiheet

eikä ideat lopu. 2) Fuksiviikot olivat mahtavat ja loistavan vuoden huipensi Wappu. 3) Kaikissa mahdollisissa tapahtumissa kannattaa käydä ja tutustua rohkeasti porukkaan. Opiskelut kuitenkin kannattaa yrittää hoitaa mahdollisimman hyvin kerralla kuntoon.

Janina Hakanen, maisteritutor 1) Olen Janina, raksan opintoneuvoja. Syksyllä toimin maisterivaiheessa aloit-

tavien tutorina. Toki olen mukana vahvasti myös muussa toiminnassa vastaanottamassa teitä uusia opiskelijoita TTY:lle. 2) Fuksivuoden kohokohta oli ehdottomasti fuksiviikot sekä erilaiset sitsit. Näin kolmen vuoden jälkeen täytyy kyllä todeta, että tutustuin parhaimpiin kavereihini juurikin fuksiviikoilla. Sitsikulttuuri sen sijaan oli minulle lähes uusi tuttavuus, joista ei kyllä hauskuutta puutu. 3) Lähtekää rennolla mielellä ja ilman ennakkoluuloja tapahtumiin, erityisesti fuksiviikoilla. Uusin ihmisiin tutustuminen on tuolloin tehty ihan älyttömän helpoksi, joten näin et varmastikaan jää ilman opiskelukavereita. Niinhän se on, että saman henkiset ihmiset kyllä löytävät tien toistensa luokse! Opintoneuvojana päivystän tiettyinä aikoina viikossa, jolloin minulta voi tulla kysymään mitä vaan askarruttavaa. Olen täällä juurikin teitä opiskelijoita varten! Toki saa tulla myös käytävällä nykäisemään hihasta milloin vain.

Profile for TARAKI

Fuksit 2017  

Tampereen Rakentajakillan fuksinumero 2017

Fuksit 2017  

Tampereen Rakentajakillan fuksinumero 2017

Advertisement