Dørkolleksjon 2017

Page 1


KLOPPEN TREVARE AS, oktober 2017 Grafisk design og produksjon: Grafisk Byrå AS, Gjøvik Interiørfoto: Side 1, 3, 4-5, 6-7, 10-11, 16-17: Tom A. Hansen Side 8-9, 18-19, 22-23, 28-29: Hans Petter Smeby, bladet Nytt Rom Side 24: Laftekompaniet AS Side 12-13, 25 : Dag Frode Holm Side 36: Maren Holmstad (tatt med drone).

2


Gründer Nils Lindstad

Kloppen Trevare AS er en gammel familiebedrift som i mer enn 100 år har tatt vare på det beste av de gamle håndverkstradisjonene innen sitt fag. Helt siden Nils Lindstad startet sitt snekkerverksted i Kloppen på Toten i 1911, har stoltheten og gleden over å lage treprodukter av unik kvalitet vært det viktigste for oss. Eiere og drivere i dag er familien Holmstad, femte generasjon etter Nils Lindstad. Vår ledestjerne har hele tiden vært at både bedriften og produktene skal være av «hel ved» – solide og til å virkelig kunne stole på! Etter mange år med allsidig håndverksproduksjon av diverse trevarer, som trapper, dører og vinduer, spesialiserte vi oss i 1970 på produksjon av innvendige fyllingsdører; Kloppen Døra. Våre dører er hele tiden blitt bygget over samme lest – av nordisk tre av førsteklasses kvalitet. Kjernen i alle våre dører er av heltre, og er derfor ekstra tunge, stabile og solide. I et marked med store valgmuligheter over produkter av varierende kvalitet, vil vi alltid fortsette med å levere dører av «hel ved».

LYKKE TIL MED DØRVALGET!


GODT FORBEREDT FOR ET LANGT LIV

Når du velger et produkt fra Kloppen Trevare, kan du stole på at du får et produkt som har fått den største faglige oppmerksomhet under hele produksjonsprosessen. Fra råmaterialene ankommer fabrikken, til dørene blir levert til kunden, blir de bearbeidet av dyktige fagfolk. Dørene blir produsert etter høye kvalitetskrav, slik at de skal være til glede i mange år. For å kunne garantere denne gode kvaliteten, kvalitetssikres døren av flere personer før den ender opp i hjemmet ditt.

LANGT MER ENN «BARE EN DØR»

Våre dører leveres ferdig montert i solid karm og med solide løftehengsler. Dette gir store tidsbesparelser ved montering på byggeplassen, og dørene holder seg like stabile i år etter år. Viktig å tenke på når man sammenligner priser ved kjøp av dører.

MILJØ OG DETALJER

Alle våre dører er laget av nordisk tre. MDF'en vi bruker på overflaten av de malte dørene våre er markedets mest miljøvennlige. Alt avkapp og rester fra produksjonen brukes til oppvarming av fabrikklokalene. Dette er bare noen av tiltakene vi gjør for å være så miljøvennlige vi kan og samtidig levere dører av ypperste kvalitet, med detaljer verdt å legge merke til. Norskprodusert • løftehengsler •Solide Finnish/overflate av beste kvalitet • Gjennomgående sprosser på glassdører • •Ferdigmontert karm som gir rask montering


Materialene kontrolleres nøye av dyktige fagfolk.

Litt finpussing før døra får siste strøk maling.

Bearbeiding av dørdeler på fresemaskin.

Montering av glass.

Sammensetting av dørblad.

Klargøring og montering av dørblad i karm.

Sprøytemaling av døra.

Fabrikkmontert med solide karmer og hengsler gir raskere montasje og optimal stabilitet.


HARMONI HARMONIDØREN ER EN TIDLØS OG VAKKER DØR MED ÉN ELLER TO FYLLINGER. En vel gjennomtenkt og utprøvd konstruksjon. Døren har bredt ramtre. R-serien med rett profil og BR med buet profil på topp. Serien leveres kun i malt utførelse.

6


7


VISJON FUNKISINSPIRERTE DØRER MED HELT SLETTE FYLLINGER OG ENKLE, RENE LINJER. Visjon er en stilren dør med enkle profiler. Som de andre dørmodellene våre kan også visjon leveres med glass og gjennomgående sprosser. Serien levers kun i malt utførelse. Visjon 1 kan også leveres uten profillist på forespørsel.

8


9


OLA

OLA 3 og OLA 4

DØRENE ER LAGET I VAKKER, KLASSISK STIL OG PASSER I DE FLESTE HJEM. Ola 3 har tre fyllinger, mens Ola 4 har fire fyllinger – alle med rette profiler. Modell Ola 3B har også 3 fyllinger, men skiller seg ut med bredt ramtre nede og buet profil i toppen. Hele serien kan leveres i malt utførelse, furu og massiv eik. Ola 3B leveres ikke i massiv eik.

10


11


FLØYDØRER – SIDEFELT NESTEN ALLE VÅRE DØRMODELLER KAN LEVERES SOM BÅDE TO- OG FIREFLØYET DØR. Du kan selv velge hvilken dør du vil ha som gangdør. Øvrige dører låses med kantskåte i øvre og nedre kant av dørbladet. Mål og eksempler på hvordan dørene kan deles, vises under dørbildene.

Ola 4 hvit

m/sprosser og klart glass Leveres i bredder: 132, 152, 172 og 192. Her vist som 172 x 210 cm.

12

Ola 4 hvit

m/sprosser og klart glass Leveres i bredder: 119, 129 og 139. Her vist som 139 (89+50) med hengslet sidefelt.


13


HERSKAPELIG OM DU HAR DEN NØDVENDIGE VEGGPLASS, OG KANSKJE OGSÅ EKSTRA STOR TAKHØYDE, VIL VÅRE TO-FLØYEDE LØSNINGER MED SIDEFELT KUNNE SKAPE EN VIRKELIG HERSKAPELIG ATMOSFÆRE.

14


Ola 4 hvit - to-fløyet med sidefelt. Pris på forespørsel

Ola 4 eik - to-fløyet med sidefelt. Pris på forespørsel 15


GLASSDØRER MED VÅRT UNIKE TILBUD INNEN GLASSLØSNINGER, ER DET KUN FANTASIEN SOM SETTER GRENSER. De fleste av våre dørmodeller kan leveres med glass. Du kan velge mellom ti forskjellige standard glasstyper. I tillegg tilbyr vi også unike designløsninger. Kanskje et spesialmotiv på døren inn til barnerommet, WC eller kjøkkenet? Eller hva med bedriftslogo på kontordøren? Hvordan glasset er rammet inn er avgjørende for kvaliteten. Våre dører leveres med gjennomgående sprosser. Det vil si at hver enkelt glassrute blir listet inn på «gamlemåten». Dette gir en meget solid konstruksjon som tåler røff behandling.

16


17


STANDARD GLASS VÅRE 10 STANDARD LAGERFØRTE GLASSTYPER VISES UNDER HER. Ta kontakt med oss for priser og hjelp til å finne den beste løsningen for deg!

Klar

Klar

Altdeutsch bronse

Altdeutsch clear

Altdeutsch clear

Cathedral clear

Cathedral clear

18

Fasettslipt

Fasettslipt

Cathedral bronce

Cathedral bronse

Altdeutsch bronce

Maskinantikk sot

Frostet

Frostet

Maskinantikk klar

Maskinantikk klar

Kattelabb


SPESIALDESIGN PÅ VÅRE DØRER KAN DU SETTE DITT EGET SÆRPREG Om du skulle ønske å sette ditt eget særpreg på dørene, vil vi gjøre vårt ytterste for å oppfylle dine ønsker. Vi kan levere spesialdekorert glass, med ditt unike motiv og tekst, eller vi kan frese det direkte i dørbladet. Vi kan levere ulike glasskombinasjoner antall glassfelt etter ønske. Ta kontakt med oss for ytterligere informasjon og pris. Her vil det nesten være kun fantasien som setter grensene!

Spør oss om forslag og pris for din egen spesielle dørløsning!

en eksempler på hva vi kan tilby deg av r. Vi kan levere alt fra vanlig klart glass til n - kun for deg!

rd glasstyper vises under. I tillegg kan vi unikt design på hardfør glassfolie som sset. Eksempler på hvordan det kan se ut e.

d oss for pris og hjelp til å finne en god g!

standard glasstyper

19


DEN NORSKE HYTTEDRØMMEN I gamle dager var det seterdrift og annen virksomhet tilknyttet behovet for matauke, som for eksempel jakt og fiske, som satte standarden for et enkelt krypinn på fjellet eller sjøen. I våre dager gir en annen type stressende hverdag oss behov for å rømme unna hverdagslivet for noen avslappende fridager. Men vi har svært ulike oppfatninger av hva som gir oss den nødvendige avkoblingen, og noen finner fortsatt den største roen under enklere kår langt unna hyttelandsbyene, mens andre vil ønske å ha noenlunde den samme komforten som i hjemmet. Uansett hva du foretrekker, så kan vi levere spesialtilpassede innerdører for ethvert miljø og enhver byggestandard.

20


21


HYTTEDØRER SPESIALTILPASSET FOR DEN NORSKE HYTTEDRØMMEN Hyttedørene våre er i utgangspunktet en Ola 4-dør, med sitt klassiske og tradisjonsrike snitt, men med ny overflatebehandling. Dørene leveres enten aldringsbehandlet i sort eller i Røros-rødt. Vi anbefaler at du velger hengsler med sort Oslo-knopp og sort dørvrider fra Myhre Smie, for å få stilen mest mulig gjennomført, men du velger selvfølgelig tilbehøret til din dør selv - alt etter hva som passer til din hyttedrøm.

Flotte dører fortjener flotte vridere! Her er vist en håndsmidd vrider fra

Myhre Smie

22


23


TRADISJONSRIK DESIGN FOR ET HVERT MILJØ UANSETT OM DU HAR ET GAMMELT HUS ELLER EN HYTTE PÅ FJELLET, SÅ VIL FLERE AV VÅRE DØRMODELLER KUNNE PASSE PERFEKT INN OG SKAPE FULL HARMONI. Spør oss om forslag og pris for din egen spesielle dørløsning!

Eksemplene her viser vår sortlakkerte Ola 4 og våre hvite Ola-modeller i ett og samme miljø!

24

Vi kan levere alle våre dører ferdig montert i spesialtilpassede brede karmer og terskler, for mest mulig problemfri montering i ekstra tykke vegger.


25


VELGER DU EN KLOPPENDØR FÅR DU GODE VALGMULIGHETER. HARMONI R HVIT med hvit karm

HARMONI R HVIT

med hvit karm, sprosser og klart glass.

Om du ikke velger noe annet er standard dørene våre hvitmalt med stålhengsler og terskel med anslag. Vi leverer alle våre dører med ferdig sammensatte karmer. En erfaren snekker vil si at dette halverer monteringstiden på døren, noe som betyr sparte utgifter på byggeplassen! Det er standard med hvitmalt karm på hvit dør, klarlakkert karm på klarlakkert dør og ubehandlet karm på ubehandlet dør. Alle behandlede karmer blir for-borret for monteringsskruer som følger med, i tillegg til propper for hullene. I den bakerste delen av brosjyren finner du en oversikt over mulighetene du har med tanke på overflatebehandling, terskler, dørhåndtak, glass og hengsler.

VISJON 2 HVIT med hvit karm.

26

VISJON 2 HVIT

med hvit karm, hel glassåpning og klart glass.


WC

VISJON 1 HVIT med hvit karm.

VISJON 1 HVIT

VISJON 1 HVIT TR1

VISJON 1 HVIT

VISJON 3 HVIT

VISJON 6 HVIT

VISJON 10 HVIT

med hvit karm, hel glassåpning og klart glass.

Kan også leveres med rett kant, uten profil.

VISJON 3 HVIT med hvit karm.

med hvit karm, glassåpning og klart glass.

med hvit karm. Leveres med klart glass eller frostet glass med tekst i øvre speil.

med hvit karm, sprosser og klart glass.

med hvit karm, hel glassåpning og speil, kan velge mellom speil på en eller 2 sider.

med hvit karm, sprosser og klart glass.

27


OLA 3 FURU

OLA 3 FURU

OLA 3 HVIT

OLA 3 HVIT

OLA 4 FURU

OLA 4 FURU

OLA 4 HVIT

OLA 4 HVIT

med lakkert eller ubehandlet dør og karm.

med lakkert eller ubehandlet dør og karm.

28

med lakkert eller ubehandlet dør og karm. Sprosser og klart glass.

med lakkert eller ubehandlet dør og karm. Sprosser og klart glass.

med hvit karm. Ola 3 kan også leveres med 3 like store fyllinger. Kan også leveres som brann/lyddør.

med hvit karm. Kan også leveres som brann/lyddør.

med sprosser og klart glass. Hvit karm.

med sprosser og klart glass. Hit karm.


OLA 3B HVIT

OLA 3B HVIT

OLA 4 MASSIV EIK

OLA 4 HVIT GLASS

OLA 4 HVIT TR 1

OLA 4 HVIT TR 15

med hvit karm.

med hvit karm. 3 fyllinger med glass.

med hvit karm.

med hvit karm. Leveres med klart glass eller frostet glass med tekst i øvre speil.

med sprosser, klart grass og furukarm. Lakkert dør og karm.

OLA 4 MASSIV EIK

med furukarm. Lakkert dør og karm.

med hvit karm. Leveres med signalglass, klart glass og kattelabb. Signalglasset kan tilpasses etter ønske.

29


TILBEHØR UANSETT HVILKET INTERIØR DØREN SKAL PASSE INN I, KAN DE SMÅ DETALJENE VÆRE AVGJØRENDE FOR ET OPTIMALT RESULTAT. Enten du har en moderne leilighet eller en gammel tømret hytte, har vi en dør som kan passe for deg. Ved at du også kan velge vridere og beslag som matcher med det øvrige interiøret setter du prikken over i’en. På de neste sidene viser vi eksempler på overflatebehandling, samt en oversikt over vårt utvalg av vridere, lås, beslag og terskler.

Ta kontakt med oss for pris og hjelp til å finne en god løsning for deg!HENGSLER, LÅS OG TERSKLER HENGSLER

DØRVRIDER

Vi er en av få dørprodusenter som fremdeles bruker «gammeldagse» løftehengsler på våre dører. En massiv fyllingsdør blir tung og må derfor ha solide hengsler som tåler å brukes i år etter år. Hengslene leveres som standard med ståloverflate (1146 stål standard hengsle).

Dørvrideren er en viktig detalj som er med og setter særpreg på døra. Vi lagerfører enkelte modeller. Spør oss om pris!

1146 Stål standardhengsle

1146 Hvit standardhengsle

1147 Stålhengsle

1147 Hvit hengsle

med Osloknopp

2646 Messing 10528

2646 Stål 10527

10531 Amsterdam alu/silver/rst

10532 Amsterdam alu/silver

183 stål 10525

10499 Copenhagen Børstet krom

med Osloknopp

Håndsmidd vrider fra Myhre Smie 1146 Sort standardhengsle

1147 Sort hengsle

med Osloknopp

TERSKEL Når du velger dør må du også velge hvilken type terskel du vil ha. Vår standard terskel er en hardved terskel med anslag. Denne terskelen er 25mm høy på det høyeste og leveres ferdig lakkert. Den andre terskelen vi leverer er en flat underliggende terskel. Denne terskelen brukes i nye hus med balansert ventilasjon der luften skal sirkulere mellom rommene. Flat terskel brukes også mot baderom med avtrekk. Denne terskelen gir en luftespalte mellom underkant dørblad og terskel på ca 10mm. Husk å si i fra om du skal ha flat terskel når du bestiller dør!

32

Anslagsside

Anslagsside

Hengsleside Hengsleside Høyrehengslet dør

Venstrehengslet dør

Husk å oppgi slagretning ved bestilling!


KOMFORTPAKKE KLOPPEN KOMFORTPAKKE BESTÅR AV DEMPELISTER I DØRKARMEN SOM GJØR AT Kloppen komfortpakke består av dempelister i DØREN dørkarmen LUKKES BEHAGELIG som gjør at døren lukkes behagelig og lydløst. I pakken inngår også høykvalitets-hengsler i OG LYDLØST. stål med Osloknopp, med hvitlakkert, sortlakkert eller galvanisert overflate.

I pakken inngår Komfortpakken også høykvalitetshengsler stål med kan leveres imed alle våre dører, Osloknopp, medunntatt hvitlakkert, eller galvanisert lyd- ogsortlakkert branndørene. overflate. Komfortpakken Både kan leveres medogalle våre dører, dempelist hengsler med Osloknopp kan bestilles hver for seg. unntatt lyd- og branndørene. Både dempelist og hengsler med Osloknopp kan bestilles hver for seg.

Stålhengsler med Osloknopp. Stålhengsle med Osloknopp: Sort, galvanisert eller hvitlakkert.       Sort, galvanisert eller hvitlakkert-

Dempelist i karm.

Dempelist i karm.

SJEKKLISTEN Kun dempelist:

B kr. 410,-eks. m.v.a. kr. 513,-inkl. m.v.a.

For at du skal føle deg trygg på at du får døren du trenger, har vi laget en liten som hjelper deg med valget. Kunsjekkliste hengsler m/Osloknopp: kr. 432,eks. m.v.a. kr. 540,-inkl. m.v.a.

1. Velg dørmodell Tillegg for hvitt/sort hengsle u/Osloknopp: 2. Trenger du spesielle dørmål? 3. Velg overflatebehandling 4. Skal du ha glass - hvilken type? 26 5. Velg slagretning 6. Velg dørhåndtak 7. Velg hengsler 8. Velg terskel

kr. 114,-eks. m.v.a. kr. 143,-inkl. m.v.a.

Komfortpakken STANDARDMÅL DØRER:

Dempelist i karm og hengsler med hvitlakkert, sortlakkert eller galvanisert Osloknopp.

712,-

HØYDE: KR. 189, 199 og 209 cm H (219 og 229 cmekskl. motm.v.a. tillegg (890,inkl. m.v.a.) i prisen). BREDDE: Enkle: 69, 79, 89 og 99 cm. Dør m/sidefelt: 119, 129 og 139 cm. To-fløyet: 132, 152,172 og 192 cm.

33


OVERFLATEBEHANDLING ALLE FERDIGBEHANDLEDE DØRER BLIR OVERFLATEBEHANDLET I VÅRT TOPP MODERNE OVERFLATEBEHANDLINGSANLEGG. Dørene som skal males har en overflate av MDF for at malingsresultatet skal bli best mulig. De blir behandlet med 3 strøk maling. Dette gir en overflate som er av de beste på markedet. Standard hvit har NCS-fargekode S 0502 Y. Vi kan om ønskelig også male i andre NCS-farger. Se prisliste for tilleggspriser. Du kan velge mellom overflatene ubehandlet og lakkert massiv eik eller furu, malt overflate, syrebeiset overflate eller lakkert med hvitt pigment. Dørmodellene Harmoni og Visjon leveres kun i malt utførelse.

VELG MELLOM STANDARDOVERFLATE OG SPESIALFARGE

34

Ubehandlet

Lakkert

Standard hvit

Alle våre malte dører kan leveres med farge etter ønske

Syrebeiset

Lakk med hvit pigment

Aldringsbehandlet sort

Aldringsbehandlet rød


VI LAGER KVALITETSDØRER FOR FREMTIDEN – BASERT PÅ VIKTIGE ELEMENTER FRA FORTIDEN.

BYGGET PÅ GAMLE SOLIDE HÅNDVERKSTRADISJONER I KOMBINASJON MED DE BESTE NORSKE RÅVARER!


24

Grafisk produksjon: Vektor 1, Gjøvik. Interiørbilder på side 1, 14 og 15 er gjengitt med tillatelse fra BoligPartner.

6

Ø M E R KE T ILJ

1

71

M

TR YK K S AK

R ANDØ LEVER ÅRETS S O H 2016

Følg oss på Instagram: @kloppentrevare

Kloppvegen 256, 2850 Lena Kloppvegen 256, 2850 Lena - Tlf. 61 16 86 66 Tlf. 6116 86 66 – Faks 6116 16 76 post@kloppen.no – www.kloppen.no post@kloppen.no – www.kloppen.no

Lik oss på facebook!


Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.