Page 1

PORTFOLIO A

R

C

H

I

T

E

C

T

U

R

E

SUT TENG CHAO


Bachelor Design Project Continuinity Educational center in HK 2014 CUHK 19

Bachelor Design Project Resemblance Community center in HK 2013 25 CUHK

2

100

80

60

80

60

80

2

20

0

40

20

0

2

1 2

60

1. Metal joint40

1. 2.Metal joint Bamboo 2. 3.Bamboo 20 Primary Structure (bamboo) 3. Primary Structure (bamboo)

CONTENT 40

0

Dimension Dimension

Bamboo Bamboo Species Species

Buttress Wood Root 3m

5

Reduce water usage by 15%

25

10

20

15

10

5

Dendrocalamus hamiltonii 160mm diameter in diameter 16m in height 16metre high

Phyllostachys rubromarginata diameter 80mm in diameter 16metre high 16m in height

This is a bamboo having 12–15 cm diametre and grows upto 15-18metres. this variety of bamboo is seen in south asia especilly India and China

Phyllostachys rubromarginata, the red margin bamboo, is a species of Phyllostachys Bamboo, native to Central China, specifically Guangxi and Guizhou.

Crown 7m

Trunk 4m

15

3 2 1

1

1 100

Site Plan 1:400 Site Plan 1:400

Master Design Project Architecting Quality of life Exhibition in Eindhoven 2015 31 TU/e 1:400 1:400

COMPETITION

Construction Progress Construction Progress

1 00

Reduce energy consumption by at least 25%

竹 篷 竹

0

Joint Details

Perspective Perspective

Plan 1:100 Plan 1:100

1:100 1:100

1:400 1:400

Engineering Practice Temporary & Flexibility Pavilion in Eindhoven 2014 TU/e 36

Competition Bamboo Canopy Installation in CUHK 2013 CUHK 41

1:100 1:100

Competition Macau Heritage Postcard Design 2014 Macau 43

OTHER WORKS

Master Design Project Community & Gathering Town Hall in Waalre-Aalst 2014 TU/e 12

EXHIBITION & WORKSHOP

PROJECT

BambooCano Ca Bamboo

mboo Canopy

Master Graduation Project Sustainability & Justice Courthouse in Brussels 2016|2017 TU/e 3

0

Graphics

45

Photography

48


Sustainability & Justice Master Graduation Project Courthouse in Brussels Individual Work 2016|2017 TU/e

3


Sustainability & Justice Courthouse in Brussels

Research Question: In order to solve the seperation between the judicial employees and the public visitors, how can a supreme court be reformed with focus on visual interaction between groups of users in architecture? Sub-question How to design a low carbon emission courthouse by considering the passive design strategies?

2016|2017

4

Main spaces suggested: Courtroom Judicial office other employees’ office Library Cafeteria


Orginal situation

New urban dvelopment

People coming from Poelaertplein, tram station and Louiza-square, the sharp corner comprises difficulty for pedestrians to walk

Step1

Poelaertplein

Poelaertplein

Poelaertplein

Step2

- Ccreate a smoother corner for pedestrians - Entrance facing to Poelaertplein and Palace of Justice of Brussels, showing welcoming message to visitors

Sharp cut at corner of site plot, entrance face to Poelaertplein

Step4

Step3

Step5

Step6

Step7

Private 0 Illustration 5.09 infrastructure other users

116

Library Semi-public

Public

Privacy

NE

100m

0

116

Library

100m

Office block

100m

Office block as core

Courtroom

0 Illustration 5.09 infrastructure other users

Office block as core

Courtroom

Office block as core

er users

Entrance block

Courtroom emphasized

Office block as Structural core

Wind turbulence

Visibility (Social interaction)

Easier load transferring

Gathering/ Meeting floor

5


6

SECTIONS SECTIONS SITE SITE PLAN PLAN

A

B

A’

Section AA’ B’

Section BB’


7


Strategies

Challenges

Social sustainability Resolve the separation between the Judicial employees and public visitors

Maximize the transparency of the working style of Judicial employees Create more visual interaction between the Judicial groups and public groups Create some gathering/ meeting spot for all users

Vision of employees Vision of visitors

8

Courtroom Gathering area for all users Meeting area for employees


Challenges

Environmental sustainability Reduce the carbon emission of building with a focus on penetration of natural lighting and natural ventila-

Strategies

By the decision of the building form and its orientation By the position of the glazing to maximize the natural lighting within a day

PV PANEL

Using Atrium to allow stack effect Designing a double facade which allows the introduction of indirect sunlight and natural ventilation Make use of HVAC system and PV panels

HVAC

REV HP

9


Plans Plans B1,B2 Service space & car park

GF-1F Administration office Entrance & cafeteria

10


Plans Plans 2F-12F Office & Library Layout Variations

13F Courtroom

14F-17F Judicial office

11


Community & Gathering Master Design Project Town Hall in Waalre-Aalst Individual Work 2014 TU/e

12


Community & Gathering Town Hall in Waalre-Aalst

Located at the boundaries between Waalre and Aalst, the town hall has played an important role in the enhancement of interaction between these two cities. Thus, instead of emphasing the power and authority of town hall, gathering and community have been taken as a more important consideration and concern. With the lack of public gathering place within two cities, creating a shared public leisure place which allow multi activities tohappen simultaneously is the main goal of this project.

Main spaces suggested: Public reception Registration counter Department Office Conference Room Public Plaza

2014

13


N

Greenery & Lake

N

Circulation

Building amenities

N

The design started with the consideration of the access which allow people coming from different direction of the site, then framing out and creating different types of gathering space within the site by the dispersed form

14

and the sharp angle of the building.To response to the existing environment, verticalities are emphasized in order to resemble the atmosphere of the surrounding forest.


Diversity of public space Diversity of public space Market place Open square for special event

Garden + Fountain square

Perspective from different Perspective fromentrance different access 15


+ 12.0m

+ 12.0m

+ 10.0m

+ 10.0m

+ 7.0m

+ 7.0m

+ 4.0m

Private Fast

Public Slow

16

Private Fast

+ 4.0m

Public Slow

Private Fast

Public Slow


N

N

DN

9

2

1 3 DN

8

4

UP

DN

10

7

DN

7 12

5

12

11

6

GF

1. Citizen information point 2. Washroom 3. Fire escape 4. Department office 5. Registry 6. Cafe

7. Multi-function hall 8. Storage 9.Meeting room 10. Flexible working area 11. Secretary office 12. Internal meeting room

1F

17


18


Continunity Bachelor Design Project Educational Center Individual Work 2014 CUHK

19


Continunity

Educational center in Yim Tin Island, HK This educational centre sits at the southest point of Yim Tin Shai which is a pure and natural site with beautiful scenery.To follow the existing topography and mazimize the view angle, the educational center is designed to be a circular shape. This project is a practice to explore meaning of “Journey and experience�. The aims of this building is to develop an educational and cultural center for students and kids. In this design, the spaces are mainly devided into few parts, they are the functional rooms , internal atrium and the spiral ramp (circulation space) while all rooms are entirely connect by a spiral ramp. Users can either enter the building from the roof top or from the bottom of the building.

2014

20

Main spaces suggested: Exhibition space Interactive room Children activities room Seminar room Workshop


Spatial arrangement Program

Main space

Area

Program Exhibition

Area 800m2

Exhibition Workshop

800m2 300m2

WorkshopCharacteristics 300m2 Seminar rooms 100m2

Toilet Toilet(200m2)

Pre function

gathering Pre function (200m2) gathering

(200m2)

Main space Minor space

Storage (200m2) Storage

Minor space Supportive space

(200m2)

Supportive space Circulation space

(200m2)

Circulation space

- Remote Seminar rooms 100m2 - Silent , pure and 100m2 natural Library

Mangrove Library - Surrounded by 100m2 - Near to the sea 300m2 Pre function - Nicespace scenery300m2 gathering Pre function

Inconvenient accessability gathering- space 150m2 Interactive pantry Interactive pantry Preparation rooms

150m2 90m2

Preparation rooms Teacher’s common room Teacher’s

90m2 200m2

200m2 common room 300m2 Children’s activity rooms activity MANGROVE 300m2 Children’s rooms Storage room

IDEAL LOCATION

Storage room Toilet

Teacher’s common room (100m2) Teacher’s common room (100m2) Preparation room (50m2) room Preparation (50m2)

200m2 200m2 200m2

200m2 Toilet 500m2 Outdoor Landscape 500m2 Outdoor Landscape 600m2 Circulation Circulation

exhibition gallery800m2) exhibition gallery800m2)

600m2

Interactive pantry Interactive (150m2) pantry (150m2)

Workshop (100m2) Workshop (100m2)

Children’s activity room Children’s (100m2) activity room (100m2)

Courtyard (60m2) Courtyard (60m2)

Workshop (100m2) Workshop (100m2) Courtyard (60m2) Courtyard (60m2)

Library (100m2) Library (100m2) Children’s activity room Children’s (100m2) activity room (100m2)

Workshop (100m2) Workshop (100m2) Courtyard (60m2) Courtyard (60m2)

Seminar room (100m2) Seminar room (100m2) Children’s activity room Children’s (100m2) activity room (100m2)

N

21


Concept

Section Boxes

+28.40 m

Circular form to maximize the view 15

+24.80 m

13

Spiral ramp +21.20 m

5 9

+17.60 m

6 4

+14.00 m 2

Spiral ramp connecting the two existing path of different height of the site

22

Zig - zag circulation - Interact with atrium - Enjoy the beautiful scenery

1


External glazing facade

Glass Roof Allow penetration of natural lighting

Openable window Allow cross-ventilation

Core structure

Arch employed Substitute for beams and columns

Light material color applied in central atrium

Spiral ramp

Structural scheme

23 Elevation Elevation


24


Resemblance Bachelor Design Project Community Center in SaiKung Individual Work 2013 CUHK

25


Resemblance

Community center in SaiKung, Hong Kong The Town Hall project design is an investigation on contextual response and place-making in architecture. Sits at the entrance of the Sai Kung community, it located beside the Sai Kung Park. The design is mainly showing response to the Part and the axis of open square.

2013

26

Main spaces suggested: Assembly hall Back of House Rehearsal rooms Group practice hall Multi-function rooms


SUBTRACTION Idea came from the open space axis. Open spaces being located at the centre of residential buildings, they are like a strip of square caved out N

Response to axis of open spaces by keeping its continuality

27


B 19

6

4

8

5

A

7

A’

7

3

9

10 11

2

11

C

C’

12

13 1

14

18

16

15

17

B’

28

N

GF

1. Entrance 2. Waiting Foyer 3. Storage room 4. Building Serviceroom 5. Performance Hall 6. Instrument storage room 7. Dressing rooms 8. Single dressing rooms 9. Artist lounge 10. Gallery 11. Rehearsal rooms 12. Administration 13. Box office 14. Cafe 15. Fountain square 16. Dais 17. Pavilion 18. Pool 19. Car Park 20. Group practice hall 21. Control room 22. Rooftop 23. Bleacher 24. Lighthouse


10 24

23

20

22

N

1F Plan

N

2F Plan

SECTION CC’

N

Rooftop

ELEVATION-SE

29


30


Architecting Quality of Life Master project Exhibition Group work 2015 TU/e

31


Architecting Quality of Life Exhibition in Eindhoven, Netherlands

No Size Fits All: Architecting Quality of Life, was an exhibition about the topic “Quality of Life”. “Quality of life” is the broad term commonly used to well-being has long been an implicit - when not explicit - societal ambition, an adequate definition that captures all of its varied dimensions has remained elusive. However, as one of the three overaching research topivs established by the Department of the Built Environment at TU/e for 2014-2020, a working definition of this ever so abstract concept. Specifically, the department has identified “Quality of Life” with the themes of Health, Comfort, Safety, Culture, Recreation and Mobility. Such definition has been taken as the starting point for the exhibition as it questions how this abstract conept has both influenced and been influenced by the built environment.

2015

Link to website of the exhibition: https://architectingexhibitions.com

Cooperation: Group Work Production group - Construction(, Scenario design of exhibition 6 members) Copy group - Content preparation, Scenario design of exhibition, graphic deisgn including poster, invitation card(4 members)

32

Responsible part: Copy group - all graphics Supervision : dr.S.M.Figueiredo


A variety of views of Physical model of the exhibition

Logo of Exhibition

Top view of the physical model of the exhibition with different themes on different islands and an connecting roof

33


The exhibition aimed to reveal the inherent connection between the built environment and “Quality of Life” through a selection of architectural, urban, and landscape projects. But beyond being organized and assembled according to the six structuring themes(Health, Comfort, Safety, Culture, Recreation, and Mobility), these projects are also staged by different spatial experiences. Thus, while each theme is presented and considered individually, they are also contextualized and (re)combined in order to uncover the ever-fleeting final stage of equality of life: the ultimate state of ease. However, since the state of ease differs for each individual, for”Quality of Life”, no size fits all.

34


35


Temporary & Flexibility Engineering Practice Pavilion in TU/e Campus Individual Work 2014 TU/e

36


Sloped roof, rainwater slipping

Foldaber door, Sheltering, Conjunction Courtyard , Common area

Modules, Slidable units

Access, Circulation, View

Outdoor workshop, Exhibition

37


B

A

C

D

Located in Stadhuisplein, the multi-directional opening allow people coming from different side, the identilty of the pavilion more stands out after placing in the square, the value of communication and gathering express even better than locating in TU/E, more people can engage in the event and enjoy the dutch design week. Apart from the indoor space, the surrounding outdoor space allow different type of outdoor activities and workshop.

38


A

2 3 1 1

1

2

1

2

1. Multifunctional area (workshop, exhibition area) 2. Outdoor exhibition area 3. Central courtyard 3

2 1

1

3.00m

3.50m 2

4.00m

4.00m

Single Block Unit Size A’

Slidable room

Horizontal Foldable Door The building is composed of four indenpendent transformable cells, each unit is slidable, after pulling the inner room out, the area of each unit will increase almost twofold.

Structural system

Details - Roller and Track

One side of “outer” block with foldable door installed, there are also hooks installed at the endside of the door, so after rotating it horizontally, the door can buckle witht another unit, by connected by these buckles, the four units connected together which also allow people to go 39 through around the whole building.


Roof cladding Batten

Gutter

TImber cladding layer

Insulation OSB Board Waterproofing layer

OSB deck Waterproofing layer Glass

Insulation

Aluminum window sill Water proofing layer Connectiong metal plate OSB Board Metal screw

Primary timber frame

Insulation Wood cladding board Wood batten

OSB Board Insulation Waterproofing layer Batten Wood cladding

L-SHape fixer Wood beam

40

Roller

Track

OSB Board Flooring


Column of Sustainability Competition First runner-up Installation Design Group work 2013 Hong Kong

41


42

Interval IntervalDisplay

100

80

80

25

25

20

20

15

15

15

10

10

10

5

5

5

20

60

60

40

40

20

20 0

0

80

60

40

20

0

80

60

40

20

0

2

80

2

1 2

60

1. Metal joint40 1. 2.Metal joint Bamboo 2. 3.Bamboo 20 Primary Structure (bamboo)

3. Primary Structure (bamboo) 0

Dimension Dimension

Bamboo Bamboo Species Species Dendrocalamus hamiltonii 160mm diameter in diameter 16m in height 16metre high

Phyllostachys rubromarginata diameter 80mm in diameter 16metre high 16m in height

This is a bamboo having 12–15 cm diametre and grows upto 15-18metres. this variety of bamboo is seen in south asia especilly India and China

Phyllostachys rubromarginata, the red margin bamboo, is a species of Phyllostachys Bamboo, native to Central China, specifically Guangxi and Guizhou.

Crown 7m

Trunk 4m

Root Buttress Wood 3m

10

5

Reduce water usage by 15%

25

15

20

15

10

5

0

0

3 2 1

1

100

100

20

20

Construction Progress Construction Progress

1 100

25

20

Material Material

0

Joint Details

Reduce energy consumption by at least 25%

竹 篷 竹

The 7 Targets Concept

Reduce energy consumption by 25%

BambooCanopy Canopy Bamboo

Bamboo Canopy

Concept Target 100

Site Plan 1:400 Site Plan 1:400

Perspective Perspective

Plan 1:100 Plan 1:100

1:100 1:100

1:400 1:400

1:400 1:400

1:100 1:100


Macau Heritage Competition Merid Award Postcard Design Individual Work 2014 Macau

43


Year Prize Organizer

: 2014 : Merid award : Macao Heritage Ambassadors Association

The competition was held in 2014, the theme of the contest is to promote the Macau Heritage, remind and emphasize the significance and essense of Historical and cultural architecture in Macau. The name of this design is “foot step” (築跡), the direction of the footprint on the postcard showing the full journery of the16th most significant building in Macau. The orientation and direction of the footprint showing the adjacency of these buildings locations. The vintage style not only expressed the Nostalgia for Macau citizens, but also conveyed a kind of stong cultural atmosphere of Macau.

44


Graphics

45


46


47


Photography

48


49


50


END 51


Sut Teng (Bernice), Chao Technische Universiteit Eindhoven Macau SAR +853 66224141 sut_teng@hotmail.com 9 ANDAR B, EDF. HANG WAN KOK BL.A, AV. OUVIDOR ARRIAGA 70A, MACAU SAR

52


53

Portfolio sutteng ,chao  
Portfolio sutteng ,chao  
Advertisement