De PSV Supporter augustus 2015

Page 25

supver psv aug15.qxp_psv 04-08-15 11:53 Pagina 25

DE PSV SUPPORTER | 57e JAARGANG | NR 01 | AUGUSTUS 2015

De fans - veel gezinnen met kinderen zijn op de Fandag afgekomen zien de PSV’ers voor het eerst in actie in hun Umbro-tenue. De shirts vinden gretig aftrek in de vernieuwde FANstore. Drie minuten na de aftrap volgt er een vertrouwd beeld: voorzet Narsingh en De Jong kopt de 1-0 tegen de touwen. FC Eindhoven gooit pas na een kwartier de schroom van zich af. Pasveer moet een vrije trap van Van Hout uit de hoek ranselen. Tien minuten later kogelt Luuk de Jong zijn tweede in het dak van het doel. Nog voor rust glijdt Chiró N’Toko de bal achter zijn eigen keeper. Game over. Na rust blijft Locadia knap overeind om de 4-0 eindstand op het scorebord te brengen. PSV-coach Phillip Cocu is na afloop tevreden maar kritisch. ‘Het is mooi en belangrijk dat de nieuwe spelers minuten maken en wennen aan hun teamgenoten en aan onze afspraken. De intenties waren goed, de afstemming nog niet ideaal. We geven nog iets te veel ruimte weg.’

WWW.SUPVER-PSV.NL

‘De Lichtstadderby vooral een mooie dag om het PSV-publiek te vermaken’ Mitchell van der Gaag, hoofdtrainer van FC Eindhoven maar ooit inwoner van het eerste jeugdinternaat van PSV, benadrukt dat zijn team het verschil met de Eredivisie heeft gemerkt. Voor de spelers van FC Eindhoven was het een wedstrijd om lering uit te trekken. Vroeger was de Lichtstadderby een kampioenskraker, nu vooral een mooie dag om het PSV-publiek te vermaken.