Page 1

– a natural way to build sport facilities.


Det grunnleggende prinsippet i frisbeegolf er svært likt tradisjonell golf. I frisbeegolf er imidlertid kølle og ball erstattet med golf frisbeer (disker) som kommer i mange former og vekter med forskjellige egenskaper. I stedet for et hull i bakken, er målet i frisbeegolf en metallkurv. Den spilleren som bruker minst antall kast i løpet av runden vinner.

2500

2000

1500

1000

DisCatcher blir lansert.

1975

1990

1995

500

2000 2005 2010

frisbeegolf

Frisbeegolf (også kalt Diskgolf ) har vokst fra en marginal hobby til en populær sport blant mennesker i alle aldre. Idretten er i stor vekst over hele verden. I Skandinavia er det mer enn 450 frisbeegolfbaner. Sporten appellerer til alle. Både barn i skolealder og eldre kan spille frisbeegolf – og ikke minst kan de gjøre det sammen. I tillegg rekrutterer frisbeegolf mange som har sluttet med annen aktiv idrett som vil ha en ny spennende fritidsaktivitet. Spillet er lett og forstå, rimelig å delta på og veldig engasjerende.

Antall frisbeegolfbaner i verden.

3000

Frisbeegolf - en idrett for alle.


introduksjon

En introduksjon av frisbeegolf: Idretten startet i USA på 1960-tallet – like etter at frisbeen ble oppfunnet. Det finnes over 3000 diskgolfbaner rundt om i verden, og sporten har hatt en vekstrate på rundt 15% globalt de siste 10 årene. I Norge har antallet baner mer enn doblet seg i løpet av de siste 5 årene og det finnes nå ca 50 baner totalt. En stor del av frisebeegolfens appell kommer av at det er enkelt å sette i gang. Det er en sport som alle kan drive på sine egne premisser. Frisbeegolf er en moderne idrett som kombinerer mosjon, sosialt samspill og glede av den omkringliggende naturen.

Frisbeen (Disken) I motsetning til tradisjonell golf hvor man trenger kostbart utstyr for å komme i gang, så trenger man i prinsippet bare en frisbee i frisbeegolf. En frisbee koster fra 100–200 kroner. Frisbeene er delt i fire hovedkategorier: • Putter. • Mellomdistanse. • Fairway driver. • Lengde driver.

Hovedforskjellen er profilen på frisbeene. Putterene har en mye høyere kant enn lengde driverne og flyr derfor kortere og mer presist. Med en tynnere profil som lengde driver går frisbeen raskere og lengre. 

Banene En frisbeegolfbane blir konstruert for å imøtekomme ulike utfordringer og behov. Det finnes omtrent ingen begrensninger for hvor man kan etablere en bane. Det som ofte er avgjørende er om man vil ha inn en pro bane eller en nybegynnervennlig bane. Den store forskjellen mellom disse banene er lengden på hullene og antall hull. Hullene varierer fra 50–300m. Antall hull som er anbefalt er 6–9–12 eller 18 hull. Det viktigste når man designer en bane er at den tilfredsstiller de utfordringene og behovene man ønsker.


En frisbeegolfbane er et kostnadseffektivt idrettsanlegg, ofte etablert av kommuner og bedrifter i privat sektor for å utvide sitt aktivitetstilbud med noe nytt og spennende. Frisbeegolfbaner kan settes opp i parker, skolegårder, rekreasjonsområder og i skog.

Hva er DiscGolfPark™ DiscGolfPark er en nøkkelferdig løsning for frisbeegolf. Det inkluderer kurver, utkastskilt, utkastfelt og informasjonskilt. DiscGolfPark er konstruert for å tåle helårs bruk i både varme, kalde og våte værforhold. DiscGolfPark inneholder alle nødvendige deler for etablering av en komplett og funksjonell frisbeegolfbane. En bane inngriper lite i naturen.

Kurvene er pulverlakkert i gult, noe som er veldig synlig i miljøet. Alle kurvene er varmegalvaniserte.

discgolfpark

DiscGolfPark™


produkter

DiscGolfPark™ produkter DisCatcher ™ Kurv • Den mest solgte frisbeegolfkurv i verden. • Kurven er godkjent for konkurransespill. • 24 kjettinger som fanger disken. • Varmegalvanisert for å kunne stå ute hele året. • Pulverlakkert topp-banner (gul) som gjør kurven synlig i miljøet. • Kan enkelt demonteres der det skulle være behov.

DiscGolfPark™ Informasjonsskilt • Galvanisert stålramme (100x100 mm, lengde 2800 mm). • 180 cm i høyde, skiltplaten er 120x80 cm. • Bakplaten til skiltet er 30 mm kryssfinèr. • UV-bestandig kart limt utenpå en aluminiumsplate. • Skiltet består av banekart og en kort innføring av regler og etikette.

DiscGolfPark™ Utkastskilt • Galvanisert metallramme (70x75 mm, lengde 1300 mm). • Forankret fot for nedgraving. • A4-størrelse plate for kart. • UV-bestandig hullkart.

DiscGolfPark™ Utkastfelt • To størrelser: AM 150x250 cm og PRO 200x400 cm. • 20 mm tykk kunstgressmatte. • Slitesterk matte for helårsbruk.


DiscGolfPark banedesign består av to faser: - Evaluering av området. - Design av banen på det aktuelle område. DiscGolfPark™ evalueringen av området omfatter: - Vurdering av området og dets muligheter. - En evalueringsrapport til kunden (sammendrag, anbefalinger og forslag). - Foreløpig kostnadsoverslag. - Foreløpig gjennomføring og tidsplan. Evaluering av et område tar normalt en dag.

DiscGolfPark ™ Design av banen: - På stedet banedesign (1–15 dager avhengig av prosjektet). - Utkast av designet, vurdering av banens par, måling hullene. - Scorekort. - Et banekart for infoskiltet og en utskrifts vennlig versjon. - Oppsummering av regler og baneetikette til infoskiltet. Vi kan også tilby: - Åpningsarrangement. - Kursing av mannskap og gi en innføring av idretten. - Event og konkurranser. - I tillegg tilbyr vi frisbeer av høyeste kvalitet til butikk eller egne sett til skoler.

Eksempel på et utkastskilt. OB

29

OB

OB 60

146

117

OB

OB

banedesign

DiscGolfPark™ Banedesign


hvordan få

Hva er kostnadene for å etablere en DiscGolfPark ™? Kostnaden for å sette opp en diskgolfbane er minimale sammenlignet med andre idrettsanlegg. Utstyret og en dags befaring til en komplett nybegynnervennlig 9-hullsbane, koster rundt 66.000,- inkl.mva. For en pro-nivå 18-hulls konkurransebane, blir kostnadene rundt 117.000,- inkl. mva. Frisbeegolfbaner kan implementeres i ulike terreng og krever ofte svært lite endring i den eksisterende vegetasjonen. Dette gjør det rimelig å etablere, i tillegg til at man kan bruke terreng som ofte er uegnet til annen aktivitet.

Hvordan etablere en DiscGolfPark ™? - Finne et egnet område. - Kontakte grunneier/kommune. - Søke om tillatelse om og etablere en bane. - Kontakte Sune Sport for befaring og tilbud. - Søke om midler. For eksempel: Nærmiljøanlegg/tippemidler. - Design av bane. - Bestilling av utstyr. - Montering av bane.

Ti grunner til å etablere en frisbeegolfbane: 1. En frisbeegolfbane er et av de mest prisgunstige anlegg. 2. En frisbeegolfbane passer for alle, uansett alder, eller kjønn. 3. En frisbeegolfbane kan settes opp i nesten alle slags terreng og områder. 4. En frisbeegolfbane genererer nye entusiaster raskt. 5. Frisbeegolf er en svært rimelig aktivitet – du trenger i prinsippet bare en frisbee som koster 100–200 kroner. 6. Utstyret er tilnærmet vedlikeholdsfritt. 7. Mange personer kan benytte banen samtidig. 8. En god og utfordrende frisbeegolfbane tiltrekker seg spillere fra hele regionen. 9. En frisbeegolfbane er ideelt for aktivitetsdager, aktivitet for skoler, SFO etc. 10. Frisbeegolf er en livslang hobby!


Adr.: Ă˜stre Aker vei 203, 0975 Oslo Tlf.: 23 23 00 51 mail: frisbeegolf@sunesport.no

Org.nr.: 993 471 860 MVA www.discgolfpark.no

– a natural way to build sport facilities.

DiscGolfPark Norway  

Katalog for DiscGolfPark / Frisbeegolf bane.