Tidningen Succé Nr9 September 2021

Page 26

SUCCÉ

SIGMA EXPERT

COLORAMA PREMIUM SPACKEL 3L

VÄGG OCH TAKFÄRG

ord pris 189:- NU 99:-

Glans 1, Reflexfri ord pris 2299:-

ALCRO SILKE 10L

VÄGGFÄRG

Glans 4 ord pris 1585:-

NU 649:-

NU 1299:-

NITRO ÖVERVINTRINGSKLOR 3L Räcker upp till 60.000 liters pooler

GRÖN-FRI 5L ord pris 790:-

499:-

TA HAND OM BILEN

Vi har allt för att få den ren och fin

Det är näst intill omöjligt att vara ”powerkvinna” i Sverige Det nya TV-programmet ”Svenska Powerkvinnor” har haft premiär och åsiktsmullret är i full gång. För inte är det de tecknade ”powerpuffpinglorna” vi ser i rutan utan livs levande framgångsrika kvinnor med pengar. Pengar och framgång som de inte behöver tacka en enda man för.

NU 299:-

Ja visst, det finns såna kvinnor på riktigt, hur mycket vi än blundar för det och eftersom programmet handlar om just kvinnor så var det också ganska väntat att en kritikstorm skulle ösa över deltagarna och produktionsbolaget. Inte av män, nä nä. Främst av kvinnor faktiskt, andra högt uppsatta och framgångsrika kvinnor dessutom. klankar ner och förminskar en annan kvinna är föga förvånande men att Margot Wallström, en f.d. utrikesminister som ju skolats in i den mansdominerade politiska världen, gör det var för mig en sätta-i-halsen-upplevelse. Tack och lov var Camilla Läckberg själv snabb på att replikera med ett ironiskt laddat inlägg men skadan var ju redan skedd. För visst gör det skada. Sverige är inget jämställt land hur mycket människor än försöker inbilla sig det. Det kommer heller aldrig bli något jämställt land så länge kvinnor sticker kniven i ryggen på varandra. ”Ska man skratta eller gråta åt att år 2021 skriver SvD om att kvinnor ”gifter ner sig” och en människa som kallar sig själv ”Powerkvinna” går runt i sitt nybyggda hus och säger att hennes garderob är det viktigaste rummet…?” - Skrev Margot Wallström på twitter och jodå, många kvinnor var snabba på att trycka på like på det osmakliga inlägget. ATT EN KVINNA

Easy cover från Duro och Boråstapeter Finns i 60 & 100 cm bredder Längd 10 meter Från 189 kr rulle

PRI

ANT R A G S E TA P

TER

I

NU ERBJUDER VI PRISGARANTI PÅ TAPETER Alltid lägsta pris på tapeter vid prisgarantin

Lallerstedtsgatan 5 • Karlskrona • 0455 240 82 ÖPPETTIDER: Måndag-Fredag 9-18, lördag 10-16, söndag 11-15 26

DET ÄR EN näst intill omöjlig uppgift att vara kvinna i jantelagens Sverige. Det finns helt enkelt för många förväntningar som man ska leva upp till och det man inte lever upp till ska kritiseras friskt. Som i detta fallet, när några av deltagarna går ut och bemöter kritiken blir de förlöjligade, hånade och framställda som gnälliga. Ja, för debatten avslutades såklart med en liten dos av ”lilla gumman, nu lugnar du ner dig” när männen skulle dra ett streck i debatten och så var det med den saken. Jämställdhetskampen tillbaka på noll igen.

NU ERBJUDER VI PRISGARANTI PÅ TAPETER

även om du både gråter av avundsjuka och hånskrattar inombords så ska du varken skratta eller gråta utåt. Du ska heja på dina medsystrar som gjort sig en karriär, för du om någon borde veta bättre. Vem är du att tala om för en annan kvinna vilket favoritrum hon ska ha i sitt privata hem? Ja, för Margots klumpiga uttalanden slutade ju inte där. Nä, hon var snabb med att bemöta Camillas replik och tala om för henne att det ju minsann är i arbetsrummet man lägger grunden till framgångar. Aha, bra. Då vet ni det alla kvinnor där ute att det är arbetsrummet som gäller om ni ska hitta inspiration för er framgång. NEJ MARGOT,

Vad är för övrigt ett arbetsrum? Är det rummet med det stora manliga stereotypa skrivbordet i mitten med ciggarerna i översta lådan? Nidbilden av en framgångsrik man som alla kvinnor bara längtar efter att få leva upp till? Kan det kanske rent av vara så att Camilla Läckberg samlar sin inspiration i ett rum hon själv valt, till exempel sin garderob? För en garderob i den omfattningen som Camilla Läckberg visar upp kan likställas med en konstsamling. Wow säger jag bara, bra jobbat! Den där garderoben har du förtjänat. Njut av den så mycket du bara kan.

SOPHIA AHLIN SOPHIA@SUCCEBLEKINGE.SE FOTO: CAROLINA HANSSON


Turn static files into dynamic content formats.

Create a flipbook
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.