Tidningen Succé Nr4 April 2021

Page 3

KRÖNIKAN

Upplev Karlskrona tryggt och säkert

Vårkänslor Shopping Inspiration Shopping Stort tack för att du handlar lokalt och Mat Shopping bidrar till att hålla stadskärnan levande! Inspiration Mat

Hur kan vi hjälpa näringslivet att hålla i och verksamheternas kunder och besökare att hålla avstånd och att alla tillsammans ska hålla ut? Den 19:e mars 2020 samlades ett gäng vilsna själar i ett mötesrum på turistbyrån. Förvirringen var total och diskussionerna pendlade mellan hopp och förtvivlan, den ena kreativa idén avlöste den andra i jakten på den rätta vägen. Den idé som skulle råda bot på det förvirrade läget, gjuta olja på vågorna och skapa stabilitet. Efter två timmar var whiteboarden fullklottrad men det enda som gick att utläsa var ”Support Karlskrona” och ”Skapa trygghet”. Support Karlskrona står för att stötta de lokala b esöks-, handels,- och servicenäringarna med anledning av pandemin. ”Support Karlskrona” blev även namnet på arbetsgruppen som innefattar representanter med intresse i Karlskronas näringsliv från Karlskrona kommun, Karlskrona City, KFH, och CityFastighetsägarna. En grundförutsättning för att butiker, restauranger och andra näringar i kommunen förblir trygga platser att besöka i dessa tider.

Vi erbjöd fri hemkörning från butikerna och under julen startade vi Shoppinghjälpen. Utställningar som ”The Overwiew Effect” och nu även ”We have a dream” har gett liv till torget och det var nog ingen som missade de vackra budskapen på Fredrikskyrkan under julen. Vi har erbjudit seminarier och utbildningar för att öka kompetensen inom digitalisering och idag hittar du dina lokala favoriter på både instagram, facebook och i vissa fall även som lokal e-handelsbutik och detta är något vi kommer att se mer utav i framtiden.

Pandemin har påmint oss om att vi inte kan påverka allt, men vi kan ju alla göra det vi kan. I Support Karlskrona utgår vi alltid från Folkhälsomyndighetens rekommendationer, vi har påmint att hålla avstånd och visa hänsyn via dekaler, affischer, filminspelningar. Vi placerade ut handspritstationer, visir köptes in och delades ut till butikspersonal. Men under svåra tider behövs ljusglimtar och glädje. Under det gångna året har vi fått hjälp av skolor, fritids och förskolor för utställningar runtom i stan. Vi har arrangerat roliga tävlingar på sociala medier, Take-away-rally hos restaurangerna, G PS-quiz och andra corona-anpassade aktiviteter.

VILL PASSA PÅ

Tack för att du är en del av lösningen, tack för att du Supportar Karlskrona och handlar, fikar och äter lokalt.

JOHANNA MAZETTI

YRKE: Projektledare på Centrumföreningen Karlskrona City, gruppmedlem i Support Karlskrona. MOTTO: Ingenting är omöjligt. DRÖM: Att vi får behålla vår vackra och unika stad full med glatt liv, service och sociala platser.

”Vi finns här för dig när du behöver något i vardagen, precis som vi behöver dig för att finnas kvar”. Alla insatser vi gjort via Support Karlskrona har gjorts för att du ska ha möjlighet att handla och uppleva Karlskrona tryggt, säkert och att samtidigt hjälpa våra lokala verksamheter i en svår tid.

Inspiration

#supportkarlskrona Välkommen Välkommen till till Wachtmeister Wachtmeister Galleria Galleria -- ett av Blekinges mest ett av Blekinges mest Välkommen till besökta besökta köpcentrum. köpcentrum.

att hylla dig som hjälper till att hålla vår stad levande. Även en hyllning till Karlskronas näringar som kämpar på och hittar kreativa lösningar, för att hjälpa dig hjälpa dem att finnas kvar. Tack för att du är en del av lösningen, tack för att du Supportar Karlskrona och handlar, fikar och äter lokalt. Håll i, håll ut och håll avstånd.

Wachtmeister Galleria - ett av Blekinges mest ÖPPETTIDER* ÖPPETTIDER* besökta köpcentrum. ÖPPETTIDER* Vardagar: 10-18 Lördag: 10-16

Vardagar: Vardagar: 10-18 10-18 Lördag: Lördag: 10-16 10-16

ICA Supermarket Cityhallen alla dagar 07-23 ICA Supermarket Apoteket vardagarCityhallen 9-18, lördagar 10-16 ICA Supermarket Cityhallen alla dagar 07-23 alla dagar 07-23 *Kika på www.wachtmeistergalleria.se för kompletta Apoteket vardagar 9-18, lördagar 10-16öppettider. Apoteket vardagar 9-18, lördagar 10-16 *Ändringar kan ske, se vår hemsida för aktuell *Ändringar kan ske,på se sociala vår hemsida för aktuell Följ oss gärna information. För avvikande dagarmedier! se vår hemsida. information. För avvikande dagar se vår hemsida.

@wachtmeister_galleria

ICA Supermarket Cityhallen alla dagar 07-23 CONNECT US! Apoteket vardagar 9-18, lördagar 10-16 WITH CONNECT WITH US!

@wachtmeister_galleria @wachtmeister_galleria *Ändringar kan ske, se vår hemsida för aktuell information. För avvikande dagar se vår hemsida.

HÅLL DIG UPPDATERAD: @KarlskronaCity.

CONNECT WITH US! @wachtmeister_galleria 3