Tidningen Succé Nr4 April 2021

Page 22

BILEN

En färgstark djävul Det finns bilar och det finns bilar. Sedan finns det Dodge Challenger SRT Hellcat Redeye Widebody. Alla har vi vår drömbil och jag kanske ska börja med att erkänna att detta är en av de modeller som toppar min lista. Wow...! Detta är alltså en Hellcat av årsmodell 2019, bensidriven med automatisk växellåda. Det är en Widebody som bland annat gör att den är breddad i karossen, en annan mjukvara, specialstolar, huv med dubbla luftintag och såklart bredare fälgar med mera. Eftersom det dessutom är en ”Redeye” så har den hela 797hk och jag kan garantera, den rör på sig. SOM DE FLESTA säkert förstår är detta en bil gjord för fart och fläkt. Den har en sportig och aggressiv look. Hellcatemblemen på sidorna och den breddade karossen gör mycket för helhetsuttrycket.

22

Den får den där extra maffigheten och vem vill inte ha det i en muskelbil. TILL KÖRNINGEN. Detta är ingen bil du trycker fullgas med vid rödlyset om du inte är beredd. Det är extremt mycket power och tänker du dig inte för kan det gå illa. Läser du om just denna bil på nätet är det många som frågar sig hur denna har kunnat bli laglig för vanliga vägar. Samtidigt är den riktigt skön att köra. Den tar sig fram lätt på vägen och jag som ändå kört några olika typer av sportbilar tycker att den växlar extremt

mjuk och fint om man jämför med många andra märken. Även i högre hastigheter känns den stabil och följsam. Riktigt härliga stolar och en snygg helhet på instrumentpanel och mittkonsol och för att vara en kupé är det ändå bra plats i baksätet.

färg så slipper man dessutom leta efter den på parkeringsplatsen. Det är ju ännu ett plus. Vill man dessutom styla lite extra kan du dubbelklicka på nyckeln så startar bilen upp själv utan att du behöver hoppa in. Meningslöst tänker kanske många. Häftigt tänker jag.

DETTA ÄR ETT blickfång utöver det vanliga.

Det räckte inte heller med att bilen sticker ut i sig utan man valde dessutom att göra den i en färg som inte går obemärkt förbi. Den är som du ser på bilderna grön, alltså riktigt GRÖN! Färgen är väl en av förklaringarna till att folk vänder sig om när man kör på Karlskronas gator men även det härliga mullret är nog bidragande. Så vill du synas så är detta en bil för dig. Har man en bil med så speciellt utseende och

IDA LILJEGREN


Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.