Tidningen Succé Nr 2 Februari 2021

Page 19

BILEN

En SUVerän plug-in hybrid När man startar nya Renault Captur E-TECH plug-in hybrid så tror man först att det är en elbil. Den startar nämligen lika tyst som just en ren elbil. Även när du kör iväg finns den känslan kvar då bilen växlar väldigt fint och följsamt. Dagen vi provkörde nya Captur så låg det mycket snö på marken, det var inget man märkte av alls. Man tog sig lätt fram utan att glida omkring och körningen kändes väldigt säker och smidig i alla olika hastigheter. Att det dessutom är en S UV gör det ännu enklare att ta sig fram trots underlag. Detta är alltså en plug-in hybrid med alla valmöjligheten som de erbjuder, att kunna växla mellan el och hybridläge. Den dubbla drivlinan gör att du kan ta dig upp till 65 km på ren el, perfekt för de kortare körningarna, för att sen växla till hybridläget för de längre sträckorna. i 3 versioner: Intens, R.S. Line och Initiale Paris. Här är det bara att CAPTUR FINNS

välja vad som passar dig bäst och vad du vill få ut av din bil. Invändigt är det en trevlig och modern design. Man sitter skönt och allt känns väldig lättåtkomligt. Dessutom en storskärm med menyer som är enkla så man lätt hittar bland alla inställningar. Även knapparna sitter bra placerade så du slipper leta efter, till exempel ratt eller stolsvärmen. Den känns stor och rymlig både i fram- och baksäte och har bra plats i bagageutrymmet. Detta är en uppkopplad bil och med appen ”MY Renault” kan du hålla koll på din bils laddning för att enklare planera din resa och när du behöver ladda. Du kan dessutom ladda fullt på bara tre timmar, beroende på laddstation såklart.

den ett trevligt helhetsintryck med snygga linjer och detaljer. På bagageluckan står det ”CAPTU R” stort och tydligt under Renaultloggan, man ska inte missa vad detta är för bil. Idag när det släpps så många olika modeller av bilmärken så tycker jag att det är ett smart drag av Renault. UTSEENDEMÄSSIGT HAR

smart finess man tänkt på är att dörrarna sträcker sig hela vägen ner på karossen. Du kanske känner igen känslan av skitiga byxben när du hoppar in och ut ur bilar för att du går emot listerna nere på bilen... Men inte här. Då dörrarna täcker hela vägen ner gör det att det alltid håller sig rent där, så lätt var det problemet löst!

även tänkt på här och Capturen finns i många olika färgkombinationer. Allt från de lite enklare färgerna som grå, svart och vit till lite mer utstickande färger som blå ”Celadon”, grön ”Barents” eller orange ”Atacama”. Du kan dessutom välja olika färger på taket. Som sagt, möjligheterna är många. Frågan är bara om du vill smälta in eller sticka ut...?

EN ANNAN

IDA LILJEGREN FOTO: ROLAND LUNDGREN

AVSLUTNINGSVIS; Renault brukar vara duktiga på att man ska kunna göra sin bil personlig genom färgvalen. Det har man

19


Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.