Tidningen Succé Nr 12 December 2020

Page 6

SUCCÉ

Vi finns här för dig! Är du helt frisk men tillhör en riskgrupp? Då kan du boka en tid hos Specsavers på särskilda öppettider.

Det är inte häftigt att få parkeringsböter Det verkar gå troll i att influensers (eller för den delen även andra vanliga dödliga sociala-medier-användare) stolt ska visa upp sina gula böteslappar. Som om det vore någon slags tävling i hur många gula lappar man kan få på en dag. Eller något slags chickenrace där chansen är 50/50 om det ligger en lapp vid framrutan eller inte. Spänningen stiger och ja, de ”klarade sig” denna gång också och ”sparade” x antal hundralappar.

Kontakta oss för bokning och information. Läs mer om vad vi gjort för att ytterligare höja vår redan höga hygienstandard och vad vi gör för att ta hand om varandra på www.specsavers.se/covid-19/information Välkomna till oss!

Karlskrona Borgmästaregatan 15,0455-267 00

Boka din synundersökning på specsavers.se

Vad är detta för nonchalant beteende? Kan någon förklara syftet för mig. Ska vi på riktigt sprida en bild av att det är helt ok att felparkera? VISST, VI kanske inte behöver bry oss nämnvärt om folk struntar i att betala och åker på en dyr avgift. Men oftast handlar det faktiskt om att människor parkerar åt helsike fel. Ibland så fel att det kan handla om liv och död när utryckningsfordon inte kan komma fram i tid för att någon kände för att parkera lite närmre sin slutstation för att de ”bara” skulle springa in en butik på ett kort ärende, eller att de inte orkade gå 100 meter hem med matvarorna. Jag har sett det själv. En ambulans som fick vända och köra kvarteret runt för att komma fram. Detta osmakliga beteende hyllar vi glatt i kommentarsfälten. ”Grattis”, du klarade dig. När vi i själva verket borde förkasta det.

oförmåga att parkera rätt skapar nya jobb. Men och andra sidan måste parkeringsvaktyrket vara Sveriges mest otacksamma jobb. Ständigt utskällda, ständigt hatade. Speciellt i Karlskrona där parkeringars vara eller icke vara är det största samtalsämnet av de alla. Men faktum är att parkeringsvakter aldrig behövts finnas om människor kunde lära sig parkera rätt och betala för sig. Att underhålla gator och torg är inte gratis, det är fullt rimligt att man betalar för sig när man nyttjar platsen. Det är det första. Det andra är att parkeringsförbud finns av en anledning. Skylten är alltså inte där för att reta dig till vansinne. Den

är där för att den behövs av någon väl utredd anledning. till det nya modet hos influensers som samlar gula lappar. Jag tänker inte ge några exempel för jag tycker de allihop verkar vara fantastiskt fina personer och förebilder som helt enkelt bara måste haft otur när de tänkte. Eller kanske tänkte de inte alls? För ska vi lära ungdomar att parkeringsförbud och parkeringsavgifter är något man överhuvudtaget inte behöver ta på allvar? Som någon form av anarkistiskt samhälle där ingen bryr som om någon annan än sig själv? Nä, det finns inget häftigt i att medvetet parkera fel. Gör om och gör rätt. Sprid lite julkärlek istället till alla parkeringsvakter där ute som gör sitt jobb i alla väder. SÅ, TILLBAKA

VISST, MÄNNISKORS

Matilda, Felicia, Malin, Anna och Clara.

PARKSALONGEN ÖNSKAR

GOD JUL OCH GOTT NYTT ÅR

SOPHIA AHLIN SOPHIA@SUCCEBLEKINGE.SE FOTO: CAROLINA HANSSON

Har du hund, katt, gnagare, fisk eller fågel? Julklappen till din kompis hittar du hos oss! Vi har även hundtrim där vi tar emot klipp- och trimhundar för vardagsfrisyrer.

Landbrogatan 11, Karlskrona tel. 0455 - 128 61 www.parksalongen.se

Varmt välkommen in till oss! Hantverkaregatan 35, Karlskrona | 0455-133 00 6