Tidningen Succé Nr 10 Oktober 2020

Page 6

SUCCÉ

Progressiva glas med hög precision?

Ebbas kramande var kanske ren överlevnad Nu tänker jag säga det man inte får säga. Det rör mig inte i ryggen att Ebba Bush kramar sina vänner. Omdömeslöst säger många, överlevnad säger jag. För om vi ska vara ärliga handlar den där ”omdömeslösheten” i debatten just nu mer om huruvida det ska synas på sociala medier eller inte.

Yes!

Spara 800 kr på progressiva glas vid köp av valfri båge från 795 kr

Alltid 2 års garanti

Karlskrona Borgmästaregatan 15,0455-267 00

Besök vår hemsida och boka tid idag Köp valfri båge från 795 kr och få progressiva standardglas (index 1,5, värde 800 kr) på köpet, eller få 800 kr rabatt vid val av annat progressivt glas. Kan inte kombineras med 2för1 eller andra erbjudanden och/eller rabatter. Gäller ej köp online. ©2020 Specsavers.

JUL, SILL OCH GOTTEBORD 395:26 november till 19 december

Boka ditt bord mellan 18.00 och 20.00 torsdag till lördag. Lördagar öppnar vi redan kl. 17.00 Sillbord & kallskuret

Åtta sorters sill, rökt och gravad lax med hovmästarsås, fisk- & skaldjurspaté, räkor med aioli, rökt makrill, kryddig rödbetssallad toppade ägghalvor, rostbiff, grilljerad skinka, rökt kalkon, lantpaté med cumberland sås, salami, grönkåls- & citrussallad, inlagd aubergine, pickladsvamp, vörtbröd, surdegsbröd, smör, färskoströror, tapenade.

Varmköket

Köttbullar, prinskorvar, Janssonsfrestelse, grillade revben, örtmarinerad kalkon, varm grönsaker, varmrökt lax, potatisgratäng, vegetariska köttbullar, griljerad kålrot.

Ja, det är helt rätt att vi ska hålla avstånd för att bromsa smittspridningen. Inte tränga oss på folk i affären, tvätta händerna grundligt och låta bli att gå ut om vi har förkylningssymptom. Regler som ärligt talat borde vara självklara oavsett om det är den vanliga säsongsinfluensan eller Covid-19 som härjar. Det finns ingen som helst anledning att kladda på en främling på stan eller trängas i kön och vi kanske ärligt talat ska börja omvärdera den där handskakningen som går i ett och i ett. Men att hålla totalt avstånd från familj och nära vänner kommer förgöra oss. Jag talar av egen erfarenhet. påverkade även mig. Nej, jag blev inte inlagd på sjukhus med lungsvikt. Jag vet inte ens om jag haft viruset i min kropp men Corona lyckades bryta ner mig fullständigt ändå under våren. Virus eller ej. Jag är en social varelse. Den allra största drivkraften för mig och den största anledningen till att jag gav mig in i politiken var för att få träffa människor, utbyta idéer, bli inspirerad och diskutera. När våren kom var det som att någon tryckte på pausknappen, utan något som helst besked om hur länge den där pausknappen skulle vara nedtryckt. SÅ, CORONA

är den bistra nakna sanningen. För det var inte bara politiken som stod still för min del. Jag är även egenföretagare i en totalt icke-Corona-vänlig bransch. En bransch som fortfarande idag, 9 månader senare, i stort sett står helt still utan så mycket som en rimlig gissning på när allt blir normalt igen. När kan jag gå till jobbet igen? Kan jag ens jobba med detta i framtiden eller borde fundera på annat. En konstant tom ovisshet och en omöjlighet att planera för framtiden. Där man i princip bara kan sitta hemma framför sin dator och titta på när allt kollapsar. Sommaren blev min räddning med förmånen att få komma ut i Skärgården. Kunna träffa folk igen på båtvänligt avstånd och succesivt börja hänga med de närmsta vännerna, trots att man kanske fortfarande inte borde. då jag att döma Ebba Bush för en utekväll på stan? Kanske hon liksom jag bara behövde en kram. Kanske var det hennes överlevnadsstrategi i denna pandemin att för en kväll få vara nära sina vänner, för att sen återgå till social distansering. Ingen är fläckfri, vi är alla människor. Det är lätt att glömma bort det ibland i vår iver att peka finger åt varandra. SÅ VEM ÄR

VISST HAR DET politiska arbetet fortsatt, men alla möten har skötts hemifrån via en skärm med kass uppkoppling och endast för att avhandla de allra viktigaste frågorna. Minsta lilla fråga som kunnat skapa debatt har blivit nedstoppad långt ner i en byrålåda och framskjuten på obestämd tid. Inga manifestationer, inga konserter, restaurangbesök, inget socialt liv överhuvudtaget. I-landsproblem kanske men det gjorde mer skada än jag någonsin kunnat föreställa mig.

hålla humöret uppe framför datorn under dagen för att fullkomligt bryta ihop av frustration på kvällen. Det JAG FÖRSÖKTE

SOPHIA AHLIN SOPHIA@SUCCEBLEKINGE.SE FOTO: CAROLINA HANSSON

Ostbrickan Stilton, västerbottenost, brie, kittost, fröknäcke, inkokta päron, marmelader.

Gottebord

Schweiznötschokladkaka, snickerskaka, knäck, chokladkola, saffranspannakotta, ris á la Malta med körsbärssås, smörkola, peppkakstryffel, rockey road, lussekatter, kardemummaskorpor, kandiderad mandel, marinerad frukt och andra nyttigheter.

På hemsidan: www.bistroberna.se finner du alla våra menyer! Tveka inte att kontakt oss för helhetslösningar och bokningar! Vi har avhämtning!

En del av www.mathavet.se

6

Välkomna

Du hittar oss vid Gullberna Park, Kolonivägen 59 0455-15255 info@bistroberna.se

www.bistroberna.se

VI VANN SEPTEMBERS KORSORD! Vi har dragit tre rätta lösningar som alla vinner presentkort från EM Home Karlskrona enligt följande: 1:a pris: 500:2:a pris: 300:3:e pris: 200:Stort grattis till förra månadens vinnare: Ann-Helene Karlsson, Lyckeby (500:-), Marie Halldin Karlsson, Eringsboda (300:-) och Susanne Karlsson, Nättraby (200:-). Vinsterna kommer med posten.