Tidningen Succé Nr3 Mars 2020

Page 22

SUCCÉ

SUCCÉ ELLER FIASKO M AT EO FOTO :

LO ZA N

O

SUCCÉ

1

Sandra Penzo Sandra startade Facebook-gruppen ”Starka tillsammans i Karlskrona”. Här hjälps man åt med det mesta för att bistå människor som inte själva kan ta sig ut för diverse ändamål. Det som är speciellt med den här gruppen människor, förutom att många får stöd, är det massiva beviset för levande medmänsklighet och omtanke. Du kan hitta många livsmedelstranportörer här men inte en enda toarulleshamstrare så långt ögat når!

2

www.mathavet.se När folk inte kan eller vågar gå på restaurang dyker mathavet.se upp som det lokala alternativet. Här kan du enkelt beställa god mat från restauranger i din närhet. Allt för att vara så enkelt som möjligt för alla inblandade. Mathavet - Håller Karlskrona flytande!

3

Nellys Café På Pantarholmen tillverkas Karlkronas bästa semla år 2020. Allt enligt Sventon Sällskapet Semlan som testätit och konstaterat och de borde ju veta om någon... och vi håller med! På bilden syns de två nöjda semlebagarna Nelly och Reifo Coralic.

4

Fest- & Bröllopsinspiration på Qarma I Qarmas bröllopsbutik på Norra Kungsgatan i Karlskrona hölls denna inspirationsdag. Mycket stämmningsfullt och trevligt! Det hela blev till ett Mecka för alla giftas- eller balsugna besökare. Bilden av Håkan Brodd och Albin Jansson från Ernst Nymans Herrekipering får representera de utställare som fanns på plats och förgyllde en annars regnig lördag.

5

LÄSAR

N

VAL AS

Sofia Petersson Vårt senaste stjärnskott på modellhimlen kämpade tappert och målmedvetet när vårens mode skulle till att förevigas. Trots ett kyligt väderläge och inte så kraftiga kläder satt det hela som en smäck! Resultatet ser du i denna tidning på sidorna 9-11. Strongt Sofia!

Grattis Sandra. Du ligger etta på Succélistan! – Känner mig jätte hedrad. Tack snälla! Hur fick du idéen till gruppen ”Starka tillsammans i Karlskrona”? – Allt började med att min mormor och morfar som är i riskgruppen, inte bara då de är äldre utan även diabetiker, behövde hålla sig hemma för att inte bli smittade. Hur ska de kunna få hem mat eller göra sina viktiga ärenden? Sen började jag tänka på alla andra som inte har någon. Vi behövde helt enkelt hjälpa varandra och där föddes en idé. Hur har responsen varit på gruppen? – Responsen har varit jättefin. Bara positivt! Det som kan upplevas ”negativt” är de viktiga säkerhetsfrågorna. Vilket jag faktiskt är glad för att de ställs. Det är många som vill vara med och bidra med det de kan. Även de som fått hjälp är så otroligt tacksamma. Om man känner att man vill hjälpa till hur går man då tillväga? – Man kan hitta gruppen via Facebook eller kontakta mig via messenger. Tack Sandra. Bra initiativ!

TIPSA OSS!

FIASKO MODO Hockey Hela länder stänger sina gränser. Alla måste göra allt för att försöka få kontroll på en virusspridning i hela världen. När Svenska Ishockeyförbundet LÄSAR NAS beslutar om en avslutning av årets säsong då överklagar MoDo till Riksidrottsförbundet. Ehh... De borde ju vara medvetna om att allt kan hända i en hockeyrink. Nu vet de också att precis allt även kan hända utanför. I den verkliga världen...

VAL

Finns det någon eller något du tycker borde ligga på Succéeller Fiaskolistan? Maila ditt eget förslag med en kort motivering till:

Succé - succe@succeblekinge.se Fiasko - fiasko@succeblekinge.se

Ny Audihall i Karlskrona öppnar 28 mars

Välkommen att ta del av öppningserbjudanden på www.borjessonsbil.se

22

Blåportsgatan, Karlskrona

0455-38 80 00


Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.