Tidningen Succé Nr3 Mars 2020

Page 12

SUCCÉ MÖTER

The Ark

”Reunion Tour” med extra allt

FOTO: JOHAN THOLSON

”The Ark” återförenas för en jubileumsturné. Det är 10 år sedan de hyllade hitmakarna officiellt klev av scenen och medlemmarna gick skilda vägar för att ägna sig åt andra soloprojekt. 20 år har passerat sedan genombrottet med ”It Takes a Fool to Remain Sane” och det är 30 år sedan det framgångsrika glamrockbandet först såg dagens ljus. Detta ska firas genom att de tillsammans i sommar äntrar scenen igen för att leverera ett färgsprakande pärlband av sina oförglömliga hits i en ”Reunion Tour”! Extra allt utlovas. – Visst är det häftigt! Vi slutade för ett bra tag sedan och tanken var väl att det aldrig skulle bli något mer överhuvudtaget. Men så satt jag och Jens och snackade, vi har en studio och jobbar ihop i Malmö, och vi kom på att det började dyka upp lite jubileumstider och så. Samtidigt hade Lasse och Ola kommit på samma idé, att det började dra ihop sig. Vi bestämde att vi skulle åka ut spela, fira och ha det supergött helt enkelt! säger Mikael Jepson, gitarrist och en av grundarna i The Ark. och berättar att de nu vill göra en så grym show som möjligt JEPSON FORTSÄTTER

12

och ge allt. The Ark har genom åren lagt tonvikt på det dramatiska och extroverta. Han menar att det är stor skillnad på att stå på scen och leverera rent tekniskt idag jämfört med för 10 år sedan. Det finns större utrymme och fler möjligheter att göra något mer coolare nu än då. – Vi plussar på och kommer att göra extra allt, jag menar vi tänker verkligen gå all-in! Vi ska satsa på tekniken, med både ljud och bild. Man kunde hitta på mycket redan då för 10 år sedan men då kanske man var tvungen att vara ”U2” för att kunna ha råd med det. Idag finns fler möjligheter och vi kommer att ta till oss det nya, även om vi kommer att göra det på ett ”arkistiskt” vis. Var ifrån kommer det spejsade och extravaganta som The Ark står för? – Jag, Ola och Lasse som startade bandet från början var något av lite

nördar. Vi blev polare och började hänga tillsammans i replokalen och hittade så smått vår musik och oss själva där i replokalen. Vi var inspirerade av 60-70-talsmusik och tyckte det var coolt. Vi blev intresserade av den tidens kläder, ja hela stilen från den tiden och var jätteinspirerade. Vi började klä oss efter det modet själva och utvecklade vår egen stil. Rockgruppen ”The Doors” och musikaler som ”Jesus Christ Superstar” var en annan stor inspirationskälla. Vi har alltid varit klädintresserade, det innebär att vi fortsätter att som vanligt lägga stort fokus på kläderna. Det skulle vara tråkigt att se The Ark utan den extravaganta kostymeringen! När The Ark var som störst, vad har du saknat från den tiden? – Framförallt om sommaren har jag känt att man saknat att kunna hänga med andra artister på festivaler som man aldrig annars träffa. Det är mysigt. Man saknar också de enkla grejerna som att bara vara med bandet, all väntan under turnéerna då man bara sitter och reser.

Givetvis har jag även längtat efter att på ställa mig på stora scen igen och rocka loss! Vad har varit mest skönt att slippa de senaste 10 åren sedan ”The Ark” lade av? – The Ark var ju allt, innan man hade familj. På den tiden kunde telefonen ringa och någon sa att i morgon åker ni till Milano och då var det bara att släppa allt. Men när alla i bandet hade bildat familj blev det lite lugnare. Min dotter var tre år när vi slutade och hon fick följa med på de sista turnéerna. Allt resande tärde och det var skönt att bara få vara hemma och jobba efter det. Tid för familjen, att hämta barn efter skolan och kunna satsa på helt andra saker, det har varit skönt tycker jag, säger Jepson. Ola Salo har som bekant hållit på med sin show ”It takes a fool…” och gjort TV-framträdanden. Innan var vi ett rockband, idag är vi ett familjeband.

Fortsättning på sidan 14


Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.