Tidningen Succé Nr 11 November 2019

Page 22

BILEN

Ny medlem i CEED-familjen

Den första versionen av Kia Ceed kom till Europa 2006. Nu utökar de familjen med en ny medlem, Kia XCeed. Det är en så kallad Crossover, ett mellanting mellan halvkombi och SUV. Den finns i många snygga färger men mina ögon drogs direkt till speciallacken ”Quantum Yellow”. Interiören är svart i standardutrustningen med delläderklädsel och blanksvarta och mattkromade detaljer. Däremot skulle jag inte kunna motstå tillvalet Yellow-pack. Då får du en sportig inredning med gula sömmar, snyggt gult mönster i stolarna samt utvalda detaljer i gul metall. Jag rent av älskar när den yttre färgen fortsätter in i inredningen, det ger den där riktiga WOW-effekten.

SID 22

BILEN ÄR OCKSÅ utrustad med en stor 10,25” display med navigationssystem, Apple Carplay, förberedd för Android Auto samt Bluetooth med röstigenkänning. Instrumentklustret är dessutom helt digitalt vilket ger en stilren look. Det finns gott om utrymme för både föraren, passagerarna och i bagaget som dessutom har många smarta förvaringsfack. Som den extremt frusna person jag

är uppskattas också att det finns sätesvärme både fram och bak och såklart rattvärme! NYA XCEED KÄNNS riktigt bra på vägen och man känner sig framförallt trygg, den är nämligen utrustad med många avancerade säkerhets- och assistanssystem. Intelligent skyltavläsning är en av dem och det innebär att bilen visar aktuell hastighetsinformation. Det är något jag har användning av då jag är en sådan person som fast jag kollar på hastighetsskylten efter en stund blir osäker på vilken hastighet de egentligen stod. Den har också Autobroms, adaptiv farthållare

med start & stop, trötthetsvarnare, kollisionsvarnare och döda vinkelvarnare. Det är bara några av egenskaperna som gör körningen tryggare och vem anser inte att det är viktigt?

IDA LILJEGREN FOTO: ROLAND LUNDGREN


Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.