Tidningen Succé Nr 10 Oktober 2018

Page 15

SUCCÉ

När bordshockey innebär glädje så innebär glädjen hälsa.

Mer bordshockey för hälsans skull En passning ifrån högerforwarden in till centern som skjuter pucken rakt upp i krysset! 1-0 i matchens sista sekunder och det är inte mycket som slår den känslan! När man vet vad hälsa innebär så förstår man att det anrika spelet bordshockey mycket väl kan vara en del hälsopusslet. Att träna mer kan för väldigt många innebära hälsoförbättringar, men för somliga kan även mindre träning vara hälsosamt. Det är en fråga om balans! Att äta mindre kan självklart vara rätt beslut mot hälsoförbättringar men att äta mer kan för andra vara en del av lösningen. Balans gäller även här! Dessa saker är ganska allmänt kända idag och ifall du inte visste om det tidigare så vet du det nu. HÄLSA ÄR DÄREMOT mycket mer än att bara fysik och nutrition. En bra fysik är självklart en viktig förutsättning för att kunna göra en massa saker med sin kropp, springa, hoppa, spela golf, leka med barnen eller vad som helst. Därför behövs träning och bra kostval. Men den bästa fysiken innebär inte per automatik varken hälsa eller lycka. Där kommer mentala och sociala aspekter spela betydligt större roller. Vi måste se hälsa ur ett brett perspektiv inkluderat mental- och social hälsa och i detta måste vi hitta en holistisk balans. På Wellness Studio i Karlshamn har vi anordnat turneringar i bordshockey! Varför är frågan? För att det är roligt, är svaret.

som man tycker är roligt är absolut ett steg mot bättre hälsa såvida det inte tar överhand och inkräktar på andra viktiga saker, återigen är det en balans som vi strävar efter. Senaste turneringen var söndagen 14 oktober och den resulterade i 7 stycken medlemmar som hade fantastiskt roligt! Mental hälsa och social hälsa!

DU ÅNGRAR INTE DET DU GJORT. DU ÅNGRAR BARA DET DU INTE GJORT. BÖRJA TRÄNA REDAN IDAG! När du blir medlem får du två tillfällen med en personlig tränare, som ser till att din träning blir av.

SLUTLIGEN, VI har bara en kropp och därför

måste vi ta hand om den. Men vi måste också ha roligt! Vi måste göra sånt som vi tycker om! Alla gillar inte bordshockey men om du gillar bordshockey så ska du spela bordshockey för då är det hälsa för dig! Du som läsare får gärna höra av dig till mig om du har frågor och tankar kring artikeln. Mail: Tony.olsson@wellnesstudio.se

TONY OHLSSON PERSONLIG TRÄNARE WELLNESS STUDIO

ATT GÖRA SAKER

Vill du följa Tony mer frekvent utöver här i tidningen kan du följa honom på sociala medier:

LÄS MER PÅ WELLNESSTUDIO.SE

Instagram: pt_tony Snapchat: tonyohlsson87

SID 15