Tidningen Succé Nr 05/06 Maj/Juni 2018

Page 28

BILEN

Skoda Karoq - En till i finrummet Här har jag möjlighet att göra två saker samtidigt tänkte jag så det var givet att köra en Skoda. Varför det kan ju någon undra? Jo, jag tycker att ungdomsidrott alla kategorier är superviktig och då tog jag givetvis chansen att bidra till Karlskrona HK:s verksamhet som fick ett bidrag i form av utrustning från Skodas hockeyfond. Är du nyfiken på Skoda och vill provköra samt skänka utrustning för 200 kronor till din favoritförening så ska du skynda dig, du har till torsdag den 31 maj på dig! Tänk på att många tvåhundringar kan ge en hel del och du får upptäcka Skoda. märke som på allvar har klivit in i ”finrummet”. Från att ha varit ett märke som många i väst inte kunde tänka sig att köpa har Skoda sedan Volkswagen köpte företaget seglat upp till ett starkt, mycket bra och pålitligt märke. SKODA ÄR DET

en mindre suv som troligtvis har marknadens smartaste baksäte och bagageutrymme. Baksätet är delat i tre sektioner som kan fällas, skjutas och plockas ur lite hursomhelst. Om endast två passagerare åker bak så kan den mittersta stolen lyftas ur och de yttersta stolarna kan flyttas in. Bekvämt och mer plats för de som åker bak alltså. Varioflex ingår i den svenska standardSKODA KAROQ ÄR

utrustningen och gör Karoq till en betydligt mer praktisk kompaktsuv. breda asfaltsvägar, Karlskronas gator, på slingrande skogsvägar och grusväg. Karoq visade sig vara en tyst bil som var väldigt bekväm att köra. Det var väl bara i stan på flera av de totalt underhållsbefriade gatorna som det var obekvämt. Fast det har ju inte ett dugg med vilken bilmodell man kör då.

Lägger man till dragpaketet för 10 900 kr får man elbaklucka, backkamera, elutfällbar dragkrok och takräcke. Skoda Kodiaq härstammar namnet Karoq från Alaska. Kaa’roq är Alutiiq-folkets ord för bil. Dessutom har Skoda bestämt, enligt säkra källor att alla suvmodeller från märket ska ha namn som börjar på K och slutar på Q.

PRECIS SOM

VI KÖRDE PÅ

ska man välja då? Diesel eller bensin? I dagsläget känns det som om det kvittar men då är jag i skrivande stund en aning irriterad över priserna på drivmedel. Vi har alltså passerat 16 kronor och jag anser att vansinnet är igång på riktigt! VILKEN MOTOR

EVA MELLQVIST FOTO: ROLAND LUNDGREN

interiören också, snyggt, lite avskalat och praktiskt. Varioflex är som sagt standard och ingår i en generös standardutrustningslista. Där finns bland annat adaptiv farthållare (till bilar som utrustas med DSG-växellåda), parkeringssensorer bak, regnsensor samt Smartlinkuppkoppling (Apple Carplay, Android Auto, Mirror Link). I den högre utrustningsnivån Style får man bland annat rattvärme, LEDstrålkastare och parkeringssensorer fram. JAG GILLADE

Buffémat till festen Svensk

SID 28

155 kr/pers

Italiensk

165 kr/pers

Internationell

Marinerad fläskfilé, kycklingklubbor, kassler, rostbiff, currypickles, vattenmelon, druvor, brieost, blandsallad, smör och bröd.

Prosciuttoskinka, vitlöksmarinerade räkor, pastrami, napolisalami, olivmix, pepperoni, gorgonzola, basilikayoghurt, melon, druvor, blandsallad, smör och bröd.

Thaimarinerad kycklingfilé, lufttorkad skinka, rökt kalkonbröst, gravad lax, pickles, brieost, vitlöksyoghurt, hovmästarsås, druvor, blandsallad, smör och bröd.

160 kr/pers

Alla alternativ inkluderar potatissallad eller potatisgratäng

CATERING FESTVÅNING LUNCHSERVERING

Storeklimp, Gullberna Park | 0455 - 801 30

www.kallarmastaren.se


Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.