Tidningen Succé Nr4 April 2018

Page 30

SUCCÉ

SUCCÉ ELLER FIASKO SUCCÉ

1

Wachtmeister Galleria En av landets fräschaste gallerior fyller hela trettio år! Här har man lyckats skapa en skön city-känsla i modern tappning. En av de absolut mest bidragande anledningarna till att vi har ett levande centrum i Karlskrona. Ren shoppingsuccé!!!

2

Farnaz Noori Med sitt företag Chicby Farnaz är hon som enda bleking och enda kvinna en av fem(!) finalister i kategorin Årets Nystartare. En del av ICA:s nationella tävling ICA Entreprenörspris. Strongt eftersom hela tvåhundratjugo företagare runt om i Sveriges land var nominerade från början! En av fem tycker vi är succé nog... Lycka till Farnaz!

3

Blekingeplantans Café I Nättraby har det helt nyligen växt fram ett helt nytt café bland blommor, blad och träd. Här kan man avnjuta Sofia Nilssons hembakade succéer i en trivsam miljö. Ett Mecca för alla läckergommar! (Bild: Annie Svensson och Sofia Nilsson)

4

Paraply Produktion Gänget under paraplyet har nu under tio års tid levererat konserter, festivaler, skärgårdsfester och en uppsjö av olika underhållningar och upplevelser till folket. Det blir tio poäng av tio möjliga till en proffsig tioåring!

5

Blekinge Museum Nu släpper man boken ”Rockscen Blekinge 69-99” som även innehåller samlingsplattorna med musik från den tiden det begav sig i vårt län och på våra musikscener och replokaler. Har man det minsta lilla musikintresse och bor i Blekinge kan man inte vara utan den här boken. Spring och köp genast!

Grattis Ulf Åberg (fastighetschef ). Wachtmeister Galleria toppar Succélistan! – Tack, det var en riktigt rolig överraskning! Trettio år har alltså snart passerat sedan ett nybyggt Wachtmeister öppnade sina portar. Vad var det exakta datumet för detta? – 2 juni 1988 öppnades gallerian för första gången men det har bedrivits handel i kvarteret Wachtmeister i över 300 år och det fortsätter vi med. Jag var personligen inte med vid invigningen men etableringen av Wachtmeister Galleria satte stora avtryck i handeln i Blekinge och var ett viktigt startskott för utvecklingen av stadskärnan i Karlskrona. Wachtmeister Galleria är ju en otroligt fräsch trettioåring. Vad tror du är den största anledningen till det? – Kontinuerliga uppdateringar, underhåll, förändrad butiksmix, engagerade medarbetare både hos fastighetsägaren och i respektive verksamhet har bidragit till att utveckla Wachtmeister Galleria till vad den är idag. Nyfikenhet och att försöka följa trender är förstås viktigt men det som betyder mest är alltid en bra butiksmix i en fräsch välskött förpackning som är tillgänglig på ett bra sätt! Tack Ulf!

TIPSA OSS!

FIASKO

Finns det någon eller något du tycker borde ligga på Succé- eller Fiaskolistan?

Karlskrona Kommun Under de tre senaste åren har man hamnat hos Kronofogden förtionio (49) gånger! Detta alltså för att man inte betalar fakturor. Som grädde på moset har man betalat cirka 300.000 kronor varje år för påminnelseavgifter, inkassokrav och dröjsmålsräntor. 300.000 kronor av våra skattepengar...

Maila ditt eget förslag med en kort motivering till:

Succé - succe@succeblekinge.se Fiasko - fiasko@succeblekinge.se

UPPTÄCK ÄVENTYREN RUNT HÖRNET.

ŠKODA FABIA Adventure Edition fr. 134 900 kr Bränsleförbrukning blandad körning 4,4 l / 100 km, CO2 101 g / km. Miljöklass EU6. *ŠKODA Privatleasing 36 mån, 1 000 mil / år, ingen särskild leasingavgift, garanterat restvärde. Övermil och onormalt slitage debiteras utöver leasingavgiften. Rörlig ränta baserad på VWFS basränta mar 2018. Uppläggnings- och administrationsavgift tillkommer. Bilerbjudandet gäller modellår 2018 och kan ej kombineras med andra rabatter och avtal. Vi reserverar oss för eventuella ändringar och avvikelser. Bilen på bilden är extrautrustad.

KOMFORTPAKET MEDIA CONNECT INGÅR

PRIVATLEASING FR. 1 995 KR / MÅN

Ord. pris 6 900 kr

Inkl. service & försäkring

KARLSHAMN Vekerumsvägen 3 - 5 · Tel 0454 - 38 80 00 KARLSKRONA Blåportsgatan · Tel 0455 - 38 80 00 Måndag - torsdag 9 - 18, fredag 9 - 17, lördag 10 - 13 www.jeppssons.se

SID 30


Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.