Tidningen Succé Nr12 December 2016

Page 22

BILEN

Ny modell, ny form - Här har du Audi Q2

Här har det landat en ny bil som jag verkligen gillar. Audi Q2, en mindre suv med rena linjer, snygg in-och utvändigt, inte svulstig och överdimensionerad. Bekväm och typisk Audi-känsla-körning, det sista kan jag inte riktigt förklara men det är så. Men där kanske likheterna slutar för Q2 är helt ny i formen.

Kamerabaserad igenkänning av trafikskyltar visar hastighetsgränser liksom omkörningsförbud och andra skyltar. Kanonbra, släng en blick på displayen och du upptäcker att du kör för fort!

Designers för Audi Q2 har tagit fram en lite tuffare bil med attityd. Här får du en trendig något mindre suvmodell som är snygg både bak och fram. Jag gillar insidan också, rent och snyggt med alla funktioner samlade utan massa störande lullull, ja, du vet vad jag menar.

M ED DEN SENASTE

= Ett större fordon som kombinerar framkomligheten och komforten i en personbil. Fast här kan du nog glömma att ge dig ut i terrängen, det enda gemensamma är fyrhjulsdriften och att du med lätthet kommer både i och ur den. Däremot är uppkopplingsmöjligheter, infotainment- och assistanssystem helt i klass med de i större modellerna. Du har tre olika utföranden att välja mellan, standard, sport och design.

ASSISTANSSYSTEMET Audi pre sense front är standard och använder sig av radar för att känna igen situationer som kan bli farliga framför bilen som t ex korsande fotgängare eller andra fordon framför bilen. Systemet varnar föraren och bromsar om det är nödvändigt, ned till stillastående vid låga hastigheter.

SUV ELLER STADSJEEP

SID 22

flera nyheter, bland annat adaptiv farthållare med stopandgofunktion och traffic jam assist. Stopandgo använder sig av radar för att hålla avståndet till framförvarande bilar. Traffic jam assist eller kökörningsassistenten med ultraljudssensorer och en frontkamera stöttar upp styrningen på välmarkerade vägar i hastigheter upp till 65 km/h. SO M TI LLVAL F I N N S

generationen av parkeringsassistent får du som förare hjälp med att parkera både parallellt och i tvärsgående parkeringsfickor. Med cross traffic assist rear övervakas dessutom bakomvarande trafik med radarsensorer. Det innebär att du kan backa ut från en parkeringsficka och varnas för trafik bakom bilen med både ljudsignal och inbromsning. FLERA GÅNGER HAR jag funderat på alla de namn som de olika funktionerna har, oftast innehåller eller avslutas de med ordet assist. Då kan man utgå från att det är något som är till hjälp för dig som förare. Resten får man väl klura ut under resans gång. EVA MELLQVIST FOTO: ROLAND LUNDGREN


Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.