Tidningen Succé Nr11 November 2016

Page 16

SUCCÉ MÖTER

Sanna Nielsen

Årets julvärd i SVT mina nära och kära som är viktigast. Vi träffas för sällan i familjen eftersom de bor i Bromölla nere i Skåne och jag är i Stockholm och jobbar mycket. Så tiden tillsammans är viktigast för mig.

Artisten får det prestigefyllda uppdraget att tända ljuset på julafton. Efter att allas vår Arne Weise årligen och traditionsenligt lotsat oss igenom Kalles jul i tv-rutan, efterträddes han av i fjol av Gina Dirawi och dessförinnan Lotta Bromé, Petra Mede och Kalle Moreaus. Nu är det Bromöllatösen Sannas tur.

Har du planer på att ta dig ner till våra krokar och uppträda något? – Nej, det är inte aktuellt. Det är julvärdskapet som ligger framför mig till jul. Dessutom jobbar jag på Oscarsteatern just nu. Men efter nyår kommer jag att vara lite ledig och då åker jag ner och hälsar på familjen.

Sanna som tidigare varit programledare i Allsång på Skansen och Melodifestivalen blev jätteglad när förfrågan från SVT kom. – Jag har ju vuxit upp med Arne Weise. När jag fick förfrågan blev min första reaktion: Herregud, ska jag sitta där nu och få vara del av den här traditionen!? Det var jättestort för mig när jag blev tillfrågad, berättar en glad Sanna.

110 år 2016 och firas stort med ”Oscarsrevyn” där Sanna är en av de medverkande och där gräddan av nöjes-Sverige drar på sig feststassen och briljerar i en lyxigt gnistrande revy! OSCARSTEATERN FYLLER

Nu är du revyartist också? – Japp, stämmer. Det är en revy med mig, Robert Gustafsson, Dan Ekborg, Vanna Rosenberg, Kim Sulocki och Rachel Mohlin. Ett himla tungt gäng och vi har skitroligt. Det är en sjukt kul teater med mycket humor kan jag lova. Den hade premiär i september och håller på fram till jul.

Hur ser upplägget ut? Kommer du bjuda på några överraskningar som julvärd? – Alltså, vi håller på att spåna fram lite idéer på SVT just nu. Jag har så många tankar och känslor inför det här. Nu ska jag bara sätta mig ner och bestämma mig för en sak. Det kommer att bli en del musik så klart. Det skulle kännas konstigt för mig om jag inte sjöng i programmet. Men framförallt vill jag inge ett lugn in den härliga miljön, fast i den i mångt och mycket alldeles för stressiga högtiden. Det är också många människor som sitter ensamma på julafton, det finns många ämnen att prata om och belysa. Jag vill inge trygghet och hopp.

Till sist… om du får önska dig något i julklapp, vad vill du hitta i paketet? – Ingenting! svarar Sanna bestämt. Jag vill inte ha någonting. Jag har verkligen gått in för julklappsfria jular några år nu och jag tycker att visst, det är jätteroligt för barnen, men det är för mycket kommers och press runt det. Det ska konsumeras och spenderas, men för mig handlar det bara om en sak, jag vill bara ha tid för familjen och mig själv, säger Sanna Nielsen avslutningsvis.

stora framgångar tidigare i år. Att hon nu får bli årets julvärd har tagits emot lika väl av svenska folket som när hon ledde Allsång på Skansen. SANNA HAR RÖNT

Vad tror du själv det är som går så väl hem i stugorna? Den där tryggheten och självklarheten, kan det vara den som är nyckeln till din popularitet? – Ja, det är jättekul att det har tagits emot så väl. Både det jag gjort tidigare och att jag nu ska vara julvärd. Det är fint med så bra respons och jag är glad att folk följer mig på min resa. Jag tycker folk är lika nyfikna på den som jag själv är. Man vet ju aldrig vart det tar vägen. Jag älskar att utmana mig själv och att få testa på nya saker. Jag är glad att jag har så många människor i ryggen. När jag står på scen känner jag mig alltid trygg med publiken. Jag känner att vi har en gemenskap och att vi hjälps åt. Vi gör det ihop och släpper in varandra. Det är det som skapar tryggheten.

SID 16

SANNA NIELSEN FÖDD: 27 november 1984

i Edenryd, Bromölla. BOR: Stockholm.

Vilket var ditt första programledarjobb? – Det var faktiskt melodifestivalen 2015 i fjol. Hur går det med din egen musik för tillfället? – Ja alltså, gud ja! Jag skriver hela tiden. Jag släppte en ny låt i våras som jag skrivit själv. Den heter ”Dansar bort med någon annan”. Jag håller på att skriva mer musik, helt själv och kommer släppa lite ny musik senare.

Du håller alltså på att jobba fram ett helt nytt album? – Ja, det gör jag, men det kommer småningom. Kanske nästa år, allt handlar om tid. Det kommer nya projekt hela tiden som det behövs läggas prio på. Vi får se vart det tar vägen, man får ha lite is i magen helt enkelt. Julen! Vad betyder den för dig? – Väldigt mycket. Jag har gått ifrån det där med prestige och att allt ska vara på ett visst sätt. För mig är det tiden med

FAMILJ: Sambo, inga barn. ANNORLUNDA TALANG: En

hejare på att på att vissla. MOTTO: Ta dagen som

den kommer. AKTUELL MED: Årets

Julvärd i SVT 2016.

Fortsättning på sidan 18


Turn static files into dynamic content formats.

Create a flipbook
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.