Tidningen Succé Nr12 December 2015

Page 22

BILEN

Passat GTE - supermiljöbil TSI-motorn på 1,4 liter utvecklar en effekt på 156 hk och elmotorn upp till 115 hk. Tack vare batteriet kan Passat GTE köras upp till 50 km på el och då alltså helt utan lokala utsläpp. Med ett enkelt knapptryck kan föraren också aktivera det helelektriska drivläget (E-Mode) när som helst. Exempelvis den sista biten på en långfärd där resmålet ligger i stadsmiljö. också en så kallad wallbox som kan placeras på väggen i exempelvis ett garage eller carport och som laddar batteriet med en effektnivå på 3,6 kW. Med denna metod tar det endast 2 timmar och 30 minuter att ladda ett urladdat batteri fullt. Det finns också allmänna laddningsstationer där man, precis som med en wallbox, kan ”tanka” sin elbil på samma effektnivå; 3,6 kW.

väl genomtänkt bil. Batteriet har en kapacitet på 9,9 kWh och det finns två olika sätt att ladda det via laddningsuttaget i kylargrillen.

VOLKSWAGEN ERBJ U DER

Det kommer fler och fler laddhybrider och det är inte så konstigt eftersom räckvidden ökar markant. Tekniken är ungefär den samma som i rena elbilar, skillnaden är att när batteriet tar slut så tar förbränningsmotorn över. För första gången erbjuds Passat nu också som laddhybrid. Passat GTE, som i Sverige klassas som supermiljöbil och kan köras upp till 50 km i helelektriskt läge. Powermätaren sitter centralt och visar information som till exempel om högspänningsbatteriet laddas av energiåtervinningen eller om energi förbrukas och i så fall hur mycket. välja en bil som enbart går på el. Jag skulle nog fundera alldeles för mycket på om laddningen skulle räcka. Ofta ställs frågan; - Men SJÄLV SKULLE JAG ALDRIG

Den standardlevererade laddningskabeln sätts i ett vanligt 230-voltsuttag. Batteriet laddas då med växelström från elnätet med en effektnivå på 2,3 kW. Ett helt urladdat batteri kan laddas upp till 100 % av sin kapacitet på 4 timmar och 15 minuter.

hur långt kan man köra då? Om både bensintanken på 50 liter och batteripaketet är fulltankade uppges Passat GTE ha en räckvidd på drygt 100 mil. Den blandade förbrukningen uppgår till 0,2 l/mil och koldioxidutsläppen stannar på 45 g/km. Men självklart påverkar din egen körning. består av en turboladdad direktinsprutad bensinmotor kombinerad med en elmotor som hämtar sin laddning från ett litiumjonbatteri. Batteriet som väger 125 kilo är monterat väl isolerat under golvet framför bakaxeln.

LADDHYBRIDDRIVNINGEN

Passat oavsett. Volkswagen var inte först på plan men när de väl är där så kommer ingen halvdan produkt. Passat GTE är märkets andra laddhybrid efter Golf och en synnerligen EN PASSAT ÄR EN

EVA MELLQVIST FOTO: ROLAND LUNDGREN

Nya Passat GTE laddhybrid En ovanligt avancerad vanlig kombi. UPP TILL UPP TILL TOTALT

Pris från 419 900 kr. FÖRMÅNSVÄRDE FRÅN

Utrustad med bland annat: • Adaptiv farthållare, ACC inklusive Front Assist och City Emergency Brake• Aluminiumklädda pedaler • App-Connect (MirrorLink och Apple i rostfritt med GTE-emblem • LED-strålkastare och LED-varselljus med C-signatur • Radio Composition Media

1150 KRONOR*

Bränsleförbrukning blandad körning (NEDC): 1,6 l/100 km. Elförbrukning, blandad körning (NEDC): 12,2–12,4 kWh/100 km). CO2-utsläpp, blandad körning (NEDC): 37g/km. *Indikativt förmånsvärde netto per månad exklusive bränsle vid 50% marginalskatt. För exakt förmånsvärde se www.skv.se. Miljöklass Euro 6. Vi reserverar oss för eventuella ändringar och avvikelser. Bilen på bilden är extrautrustad.

Öppet: Måndag-torsdag 9-18,

KARLSHAMN, Vekerumsvägen 3-5. 0454-38 80 00 KARLSKRONA, Blåportsgatan. 0455-38 80 00

fredag 9-17, lördag 10-13

www.jeppssons.se

SID 22