Tidningen Succé Nr8 Augusti 2015

Page 30

SUCCÉ

SUCCÉ ELLER FIASKO

NS SO N FOTO: IZZ A ARO

SUCCÉ

1

Affärsverken Karlskrona Satsningen på nya och moderna laddstolpar för el- och hybridbilar är inget annat än en dunder-succé. Inte minst för miljön och därmed också för oss som bor här! Man kan inte längre skylla på att det inte finns laddningsmöjligheter när det är dags för bilbyte. Inte om man bor i Karlskrona iallafall... En laddad stad vid ett strömmande hav!

2

Michael Helgesson Oj, vad många det är som öser beröm över Michaels historiska stadsvandringar! I sommar har hans vandrande grupper med många turister varit ett naturligt inslag på Trossö. Är detta något du missat så ska du inte vänta längre nu. Boka din vandring på kulturkompaniet.eu redan idag! Hade Succélistan funnits på 1700-talet hade Michael med stor sannolikhet toppat den redan då...

I sommar invigdes ju en helt ny laddstation på Skeppsbokajen. Hur många platser finns det totalt just nu i kommunen? – Vi har två snabbladdare och 5 st semiladdare, med totalt 13 st laddplatser.

3

Karlskrona Skärgårdsfest 2015 För tredje året i rad hölls den succéartade festen i Karlskrona. För tredje året i rad nu placerar den sig också på Succélistan. Vi håller vårt löfte att om den är lika bra som tidigare ska den ha sin fasta plats här. I år var Skärgårdsfesten bättre än någonsin så hur sjutton hade vi kunnat bryta det löftet nu...?

4

Paulina Olsson På Café 1344 i Wachtmeister Galleria utgör hon är en av anledningarna till att man gärna besöker det här stället. Trevligt bemötande och god service är nämligen vardagsmat för Paulina. Det är alltid lika roligt att drabbas av människor som är uppenbart intresserade av sina arbetsuppgifter!

5

”Nya” västra Ronnebygatan Senaste tillskottet till ett vackrare och mer trivsamt Trossö är ombyggnaden av västra Ronnebygatan. Så här drar man en slipsten för ett levande centrum!!!

FIASKO Mitt-i-gatan-parkerare En del gator är trånga som dem är liksom. Parkeras det sedan med långa avstånd från trottoarkanten blir det en ren trafikfara. Nej, ta samma femkrona som man mäter mönsterdjupet på däcket med. Ställ den mellan däcket och trottoaren och vips har man en rätt parkerad bil!

Grattis Anna Wallin (marknadsansvarig, Affärsverken). Ni toppar Succélistan! – Tack! Roligt att vårt miljöarbete uppmärksammas!

Vad har ni fått för reaktioner på laddstationerna och hur mycket används de? – Efter att stolparna har varit i drift i lite drygt en månad har vi haft över 220 unika laddningar på stolparna. Mest använda är snabbladdarna som är placerade på Skeppsbrokajen, där tar en full laddning endast 20 minuter. Utbyggnaden av laddinfrastrukturen har mottagits mycket positivt. Just placeringen av snabbladdarna har uppmärksammats som positivt, eftersom man kan köpa sig en glass och kolla på båtarna, samtidigt som man laddar. Hur ser planerna ut i framtiden, kommer det att bli ännu fler laddstationer? – Som det ser ut just nu ska vi inte sätta upp fler stolpar. Men vi följer utvecklingen och blir efterfrågan högre kommer vi att sätta upp fler. Vi har däremot en stor efterfrågan från både företag och privatpersoner om att sälja laddlösningar. Så publika laddstolpar kommer säkert att öka i Karlskrona, vid exempelvis affärer, hotell och andra kommersiella fastigheter. Tack Anna!

Välkommen till oss på

KARLSKRONA Blåportsgatan · Tel 0455 - 38 80 00 KARLSHAMN Vekerumsvägen 3 - 5 · Tel 0454 - 38 80 00 Måndag - torsdag 9 - 18, fredag 9 - 17, lördag 10 - 13 www.jeppssons.se

SID 30


Turn static files into dynamic content formats.

Create a flipbook
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.