Plastfönster broschyr 2016

Page 1”Har du en gång valt våra plastfönster behöver du inte byta ut dem Det är lika bra att gå rakt på sak – Många vi möter är nämligen skeptiska till

plastfönster. ”Varför ska jag välja plastfönster?” är en vanlig fråga som vi får. ”De kan väl inte funka särskilt bra?” – Jo, de fungerar alldeles utmärkt, svarar vi. För vi vet vad vi talar om. Vi på Plastfönster i Avesta har hållit på så länge i branschen. I över trettio år har vi producerat och monterat helt underhållsfria fönster i alla möjliga storlekar, färger och former. Här i broschyren kan du se några av våra referensobjekt. Du ser våra produkter i alla sorters byggnader – i allt från gamla kulturhus och nybyggda privatvillor till hyreshus och skolor. Det finns bara en nackdel med våra fönster, som vi ser det. Kunderna kommer sällan tillbaka. Åtminstone inte för samma objekt. Har du en gång valt våra plastfönster behöver du inte byta ut dem. De fortsätter att se ut som nya, de behåller sin färg och höga kvalitet. År ut och år in. Plastfönster tillverkade i Avesta byter du bara till en gång.

Omslag: Kungsgatan 27, Avesta, levererade 2013. Till vänster: Koppardalen, Avesta, levererade 1988.


”Vårt jobb är att leverera gedigna och vackra fönster av högsta kvalitet Mer än trettio år i branschen – Det hela började i Koppardalen i Avesta.

Där grundade Per Skog företaget Plastfönster AB i oktober 1986. – Några av oss hade redan jobbat några år med att sälja plastfönster och jag brann för att utveckla produkterna och verksamheten. Idag arbetar närmare 20 personer i företaget, några av dem som montörer. Sonen Robert har tagit över och för traditionen vidare. I början handlade det mest om stora byggprojekt, idag är villamarknaden störst. Redan från starten har vart enda fönster och fönsterdörr som lämnat vår fabrik noggrant tillverkats, kundanpassats och kontrollerats med samma omsorg och yrkesstolthet. Slutresultatet är fönster eller fönsterdörrar med möbelkvalitet.

Lokal förankring – Hjärtat och rötterna har vi alltid haft i Dalarna. Numera hittar ni oss på Industrigatan 15 i Avesta, i mer ändamålsenliga lokaler. Vi drivs av en kärlek till hantverket; vårt jobb är att leverera gedigna och vackra fönster av högsta kvalitet och med lång hållbarhet. Och det tänker vi fortsätta med.

Till höger: Lågenergihus, Avesta, levererade 2011.”Vi nöjer oss bara med ett perfekt utfört jobb Husets själ återspeglar sig i dess fönster – Varje hus har sitt uttryck.

Formen på fönstren har betydelse för husets helhetsintryck, både utifrån och inifrån. Vackra, gedigna fönster blir till glimrande inredningsdetaljer och drar blickarna till sig. Formgivning, färg och storlek beror självklart på i vilket sammanhang fönstren ska sitta.

Dina önskemål är vår standard – Oavsett vilken sorts hus du har, om det är

i trä, puts eller tegel, om det är gammalt eller nytt, stort eller litet, hyreshus, bostadsrätt eller villa, kan vi hjälpa dig. Våra fönster fungerar i alla sammanhang. Vi tillverkar, levererar och monterar fönstren, måttanpassade efter ditt hus. Runda, fyrkantiga, ovala, stora eller små – du får precis de fönster du önskar. Vi är lyhörda för dina önskemål och möjligheterna är oändliga.

Det ska vara enkelt att jobba ihop med oss – Vi finns inom räckhåll och vi

håller kontakten med dig under hela processen. – Det roligaste med jobbet är att man är med hela vägen, från den första kundkontakten till slutbesiktning. Du kan lugnt luta dig tillbaka i förvissningen om att du får fönster av högsta kvalitet. Vi nöjer oss bara med ett perfekt utfört jobb. Inga genvägar här inte.

Till höger: Lågenergihus, Avesta, levererade 2011.
”Ditt hus sticker ut och ger ett vackert och välhållet intryck En kvalitetsprodukt från Avesta – När du väljer fönster tillverkade av

Plastfönster i Avesta får du inga standardfönster. Du får absolut toppkvalitet, en produkt som du borde unna dig. Som gör att ditt hus sticker ut och ger ett vackert och välhållet intryck. Plastfönster från Avesta är gjorda med omtanke, de fungerar i alla sammanhang och är helt underhållsfria, hållbara och snygga. Du ska inte behöva lägga ner en massa energi på att ta hand om dem när de väl är monterade och klara.

”Men är verkligen era plastfönster så himla bra?” – Vi har förstås

konkurrenter som inte tänker som vi. Som vill få ner kostnaderna till varje pris, som struntar i kvaliteten och miljön. Det har gjort att många tror att plastfönster är ett sämre alternativ. Men så behöver det inte vara. Den vägen har vi aldrig valt. Plastfönsters produkter håller högsta klass och får bäst betyg genomgående.

Till vänster: Brf Renen, Hedemora, levererade 2012.


”Här kan du se vad som gör våra plastfönster så bra: Underhållsfria – Vanliga fönster i träram har begränsad livslängd. De kräver

vård, underhåll och på sikt måste du byta ut dem. Plastfönster tillverkade i Avesta har lång hållbarhet och är helt underhållsfria, både på in- och utsidan. Färgen sitter direkt i materialet. Du slipper skrapa, kitta, måla om och allt det där som tar tid från sådant som är roligare. Det enda du behöver göra är att smörja gångjärn och beslag och tvätta glasen någon gång ibland. De fönster vi monterade in på 1980-talet ser likadana ut idag som då. Vår foliering på ett färgat fönster tål UV-strålning och bleks inte. Den vita färgen gulnar inte utan är precis lika vit, idag som för trettio år sedan.

Miljövänliga – Plasten vi använder är miljövänlig och går lätt att återvinna och

återanvända. Våra egentillverkade PVC-fönster innehåller inga giftiga eller allergiframkallande ämnen. Eftersom du aldrig behöver måla om behövs heller ingen lacknafta eller andra preparat.

Närproducerade – Vi använder svenskt material så långt som möjligt. Glasen

till exempel, kommer från Pilkington i Vetlanda. All tillverkning sker på plats hos oss, i vår fabrik i Avesta.

Till höger: Brf Apollo, Fagersta, under pågående montage 2015/2016. Totalt 1022 fönster.
”Den vita färgen gulnar inte utan är precis lika vit, idag som för trettio år sedan. Starka och täta – Förutom att våra plastfönster är helt underhållsfria är

de också täta och håller både ljud och kyla borta. Rötskador behöver du aldrig tänka på och de håller färgen år efter år. Fönstren är blanka, fräscha och snygga och passar både på nya och gamla hus.

Energisnåla – Från oss får du fönster med lågt U-värde. Det är ett vedertaget mått på värmeförlusten i ett material. För att hålla värmen och därmed få ner uppvärmningskostnaderna, ska U-värdet vara så lågt som möjligt.

Långsiktig investering – Våra plastfönster kostar lite mer initialt men ger

dig en kostnadsbesparing i längden. Hur då? Jo, på grund av sänkta energikostnader, du slipper underhållskostnader och de har mycket lång livslängd. Värdet på hela ditt hus höjs med våra underhållsfria plastfönster av högsta kvalité.

Till vänster: Södra Dalarna Sparbank, Hedemora, levererade 2014.


”Våra kunder är våra bästa ambassadörer. De sprider vårt goda rykte som ringar på vattnet Noggrannhet i varje moment – Våra kunder är våra bästa ambassadörer.

De sprider vårt goda rykte som ringar på vattnet. Vi hjälper dig hela vägen, från start till mål. Så här brukar processen gå till: – Vid en första kontakt bokar vi in ett kostnadsfritt hembesök. Någon av oss kommer hem till dig, berättar lite om företaget och föreslår en lösning som passar era önskemål. – När du bestämt dig mäter vi noggrant och beräknar material. – Fönstren ritas och tillverkas i vår fabrik i Avesta. – När allt är klart bokas en ny tid för montering. – Montören kommer ut på avsatt tid med allt material och monterar på plats. – Vi nöjer oss bara med ett perfekt utfört jobb. Det betyder också att vi täcker in golven med papp, dammsuger efter oss och tar bort alla gamla lister och uttjänta fönster och tar dem med tillbaka. Noggrannhet i varje moment är vårt motto. Vi vet att varje enskilt uppdrag blir ett nytt referensobjekt.Vi köpte fönster av Plastfönster första gången för 30 år sedan, vi har köpt återkommande sedan dess och är väldigt nöjda med produkten” Stig Hjalmarsson, Hjalmarssons Bostäder, Hedemora.


Ann-Charlotte – Borlänge – ”Skillnaden före & efter fönsterbytet är väldigt stor. Betydligt mindre ljud från vägen utanför, mindre kallras, snyggt och fräscht. Killarna som var här jobbade på bra, gjorde ett fint jobb, Proffs!”

Bengt-Erik – Hedemora – ”Från första kontakten med hembesök och

beställning till leverans och montage av mina nya fönster har funkat jättebra, extra kul att fönstren är närproducerade och att dom har egna hantverkare som utför montaget”

”Det finns inga genvägar för att uppnå ett perfekt slutresultat Plastprofilerna – Plastprofilerna vi använder till karmar och bågar har den

högsta möjliga klassificering avseende: • Beständighet mot klimatpåfrestningar och UV-strålning. • Tålighet och hållfasthet vid nordisk vinter. • Plastgodsets tjocklek för fönstrets hållbarhet och uthållighet på lång sikt.

Komponenter – I fönstrets gångjärn, spanjoletter och beslag så använder

vi även där komponenter med högsta möjliga klassificering avseende: • Högsta rostskyddsklass • Högsta klass för uthållighet vid repeterad öppning och stängning • Högsta klass mot nedhängning och vridning • Senaste beslagstekniken med självjusterade och rullagrade låspunkter.”Syna oss gärna i sömmarna • Vi erbjuder upp till 40 olika färger, dessutom kan de kombineras med olika färg ut- respektive invändigt. • Vi levererar alla typer av glas och kombinationer till exempel ljudreducerande glas, solskyddsglas, inbrottssäkra glas, självrengörande glas, personsäkra glas, Ug-värde 0,5-1,1. • Handtag och gångjärn i borstad aluminium som standard, men övriga varianter är tillgängliga, vi köper från ledande handtagstillverkare. • Vi tillhandahåller två typer av persienner och en typ av kassettrullgardin, båda produkterna i ett flertal färger. • Vi erbjuder spaltventiler i våra fönster, även av typen ljudventiler för att uppnå bra ljudreduktion. • Vi tillhandahåller mellanglasspröjs i vilken utformning som helst, dessutom är den underhållsfri. • Vi har som standard på våra fönster och fönsterdörrar hög grundsäkerhet, men du kan få utökad säkerhet med flera typer av säkerhetsbeslag enligt önskemål. Glaslisten sitter alltid på insidan. • Vi tillverkar fönster och fönsterdörrar med U-värde mellan 0,6 – 1,2 beroende på önskemål, behov och budget.


Plastfรถnster AB | Industrigatan 15 | 774 35 Avesta, Sweden 0226-55 900 | www.plastfonster.se