Page 1

Collectie 2012 - 2013

Bruggen & Dekken


A

NL B D UK

Scheveningen, Rotterdam, Leiden Anderlecht, Brasschaat, Brussel Travemünde, Schleswig Landes Garten Schau Olympic Parklands London 2012, Sunderland

A - Straatmeubilair

B

NL B D UK

Zuidas Amsterdam, Delft, Kop van Zuid Rotterdam Gent, Arendonk Planegg, München, Hamburg London, Manchester City

B - Boomproducten

C

NL B D UK

Amsterdam, Sneek, Heemskerk Brugge, Zoutleeuw Lübeck, Essen King’s Lynn

C - Bruggen & Dekken


Streetlife Collectie 2012-2013

Hoofdkantoor: Streetlife bv Oude Singel 144 2312 RG Leiden Nederland T +31 (0) 71 524 68 46 F +31 (0) 71 524 68 49

Streetlife Studio Scandinavia Malmö, Zweden U kunt op onze website aanvullende informatie krijgen: T +46 (0) 41 677 50 53 • digitale catalogus (in PDF): Brochure A, B en C

M +46 (0) 70 924 61 63

• searchtool nieuwe producten • recente project- en productfoto’s

streetlife@streetlife.nl

• digitale nieuwsbrief: Streetlife Short

www.streetlife.nl


The Outdoor Concept Streetlife spreekt de taal van de landschapsarchitecten en inrichters van de buitenruimte. Wij leveren de bouwstenen voor het landschappelijke of stedelijke inrichtingsplan van de ontwerper. Het is een uitdaging om samen te werken met vooraanstaande architecten en steden. U kunt uit onze nieuwe Collectie 2012-2013 producten uitzoeken en bestellen. Het is ook mogelijk gebruik te maken van onze expertise door Streetlife te selecteren voor een ontwerpopdracht. Ons nieuw opgerichte Design lab voor jonge ontwerptalenten levert voor geringe budgetten ontwerp- en adviesdiensten, waarbij kwaliteit gegarandeerd wordt. Onze organisatie is niet alleen klein en efficiĂŤnt, maar vooral ter zake kundig met een luisterend oor voor de klant! Succes draait eens te meer om kennis en kwaliteit. Streetlife is een partner waarop u kunt bouwen. Wij kunnen in het Nederlands, Engels, Duits, Zweeds, Frans en Spaans met u communiceren en kijken uit naar uw reactie.

Peter Krouwel Designer & Director Streetlife

Streetlife heeft een in-house design- en engineering team dat geleid wordt door Peter Krouwel. De innovatieve ontwerpen hebben verschillende designerkenningen gekregen: Goed Industrieel Ontwerp; Nominatie Nederlandse Design Prijs en Nominatie Deutsche Design Preise.

Peter Krouwel was 25 jaar partner van het bureau npk design en verantwoordelijk voor de PTT-brievenbussen (TNT) en de nationale bewegwijzering van de ANWB. Hij was 5 jaar raadslid van de academieraad van de Design Academy Eindhoven.


Streetlife is Green Sustainability (milieuvriendelijk en duurzaam) is een sleutelfactor in de materiaaltoepassing en productontwikkeling van onze producten: 1. Het toepassen van renewable energy oplossingen in de buitenruimte, zoals wind-energieopwekking. 2. Het toepassen van CorTen staal bij inrichtingselementen, waarbij geen zink uitloogt. 3. Het toepassen van hardhout uit duurzaam beheerde FSC bosplantages, in Europa en Zuid-Amerika. Streetlife hanteert Pure FSC en FSC recycled. 4. Het toepassen van diverse composiet materialen als ecologisch alternatief voor traditionele materialen. 5. De geavanceerde boombakken en boomverzorgingsystemen maken meer groen mogelijk in de stad: goed voor de CO2 en fijnstof problematiek, goed voor de klimaatbeheersing van grote gebouwen.

New Parklands Stratford Samen met de architecten van LDA Design en Hargreaves Associates en de ingenieurs van ARUP is voor de New Parklands te Stratford een volledig nieuw bankconcept ontworpen en uitontwikkeld: De Olympic Wave Bench (pag 80A) Streetlife leverde enige honderden banken voor de New Parklands: de architectonische Long&Lean Banken (pag. 82A), de stoere Rough&Ready banken langs de WaterWorks (pag. 21A) en de prefab WoodTop Modulus (pag. 56A). Door toepassing van duurzaam 100% FSC en FSC-Recycled hardhout van Streetlife is een bijzonder en samenhangend beeld ontstaan in ĂŠĂŠn van de meest ambitieuze landschapsprojecten van deze tijd.


‘Design & Deliver’ Buiten onze Collectie kunt u Streetlife een ontwerpopdracht laten uitvoeren. Zowel op honorariumbasis als volgens “Design & Deliver”. Onze jarenlange ervaring met materialen in de buitenruimte en onze grote know-how van productietechnieken maakt Streetlife tot een sterke design partner. Door de oprichting van het Design lab, ‘Bee Public’, met jonge ontwerptalenten zijn we meer dan ooit in staat voor elk budget een kwalitatief ontwerp te maken en het technisch uit te werken tot een goed te vervaardigen plan of object.

Een aantal referenties: Banken voor de New Parklands i.s.m. LDA Design, Hargreaves Ass. en Arup. Inrichting Kasteel Traverse te Helmond met boombakken, lichtmasten, hekwerken en aerodynamische windmolens i.s.m. Joan Busquets. Lange composiet brug te Bodegraven; Engineering van aluminium banken te Scheveningen i.s.m. Manuel De Solà-Morales. Rotterdamse Stijl boombakken i.s.m. DS+V Rotterdam.

Ontwerpopdrachten - Nieuwe bruggen voor bijzondere plekken inclusief design statische calculaties en technische specificaties. - Inrichtingselementen voor begraafplaatsen: monumentale bankopstellingen, gedenkbanken, urnmuren en urnobjecten. - Outdoor producten met renewable energie-opwekking met wind- of zonne-energie. - Projecten met mobiele groenoplossingen: boombakken, verticaalgroen, boomeilanden e.d. - Inrichting van professionele dakterrassen met weinig onderhoud. - Straatmeubilair met bijzondere uitstraling voor grotere steden en projecten. - Ontwerp- en engineeropdrachten in CorTen staal en Composiet materialen. - Duurzaamheid Consultancy: Life cycle analyses, berekeningen primair energie gebruik en carbon foot print, beoordeling met Eco-indicatoren ‘99.


Nieuwe Producten 2012-2013

Mega Kringbanken D800, 31A

Second Row Kringbanken, 30A

Solitude Banken, 68A

Solid Base Banken, 66A

Cliff Hanger Park Banken, 52A

Long Green Benches, 42A

Concrete Camber Seat, 58A

Olympic Wave Bench, 80A

CorTen Seat Strip, 44A

Podium Isles, 48A

Surf Isles, 50A

X-Picnic Tables, 101A


Nieuwe Producten 2012-2013

Mega Bloempot in Natural Fibers, 37B

Air Tubs, 26B

Tree Guards, 56B

Matrix Boomrooster, 55B

Mobile Green Isles, 62B

Vaso Boombakken, 38B

Urban Green Bridge, 12C

Full CorTen Bridge, 16C

CorTen Single hekwerk, 34C

Bold hekwerk, 37C

CorTen Double hekwerk, 36C

Solideck速70, 44C


Streetlife Collectie 2012-2013 A - Straatmeubilair • Banken & Ziteilanden • Tafels & Info Producten • Fietsparkeren & KV hekwerk • Verlichting • Mighty Mill®

B - Boomproducten • Boombakken & Green Benches • Boomroosters & Tree Guards • Boomeilanden

C - Bruggen & Dekken • Bruggen • Balusters & Hekwerken • Dekmaterialen: Streetdeck®40, Solideck®70, Artdeck® etc.

Copyrights & Teksten: Streetlife Grafische vormgeving: Streetlife i.s.m. Coördesign, André van de Waal Drukwerk: H.R.G. Tiskárna

Direct bij publicatie van deze brochure, Collectie 2012-2013, vervalt alle informatie uit voorgaande publicaties van Streetlife. Gezien de variaties in materiaalprijzen raden wij u aan altijd een offerte met prijzen en levertijden aan te vragen. Vermelde afmetingen bij de afbeeldingen zijn altijd in centimeters: 234 x 59 x 72,5 cm = lengte x diepte (of breedte) x hoogte Elk Streetlife ontwerp is tot de kleinste details gericht op kwaliteit en duurzaamheid. Streetlife houdt zich het recht voor dimensies, specificaties en prijzen te modificeren. Door de variatie in druktechnieken kunnen de afgebeelde kleurstalen in nuance afwijken van de werkelijkheid.


C - Bruggen & Dekken Introductie 10C

Het Brugproces

11C

Partner in Bruggen en Dekken

Bruggen 14C

Urban Green Bridges 6-12 m

16C

CorTen Crossline Bruggen 6-12 m

18C

Full CorTen Bruggen 6-20 m

20C

Brown Bridges in Composite

22C

Vlinder Bruggen 12-24 m

24C

Inline Bruggen 12 m - ∞

26C

Shortline Bruggen 6-12 m

28C

Shortline Bruggen 12-17 m

30C

Vlakke Bruggen

32C

Country Bridges 4-10 m

34C

Sustainable Knuppelpad . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Balusters & Hekwerken 36C

Single en Nautic

38C

Double en Bold

40C

Basic en Standard

42C

CorTen Mesh en CorTen Cross

44C

Facet en Fan Form . . . . . . . .

Dekmaterialen 46C

Solideck®70

48C

Lightdeck® en Artdeck®

50C

Streetdeck®40

56C

Dakterrassen & Patronen . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

C


Het Brugproces Streetlife hanteert het zes stappenplan bij het brugproces:

Korte levertijden zijn haalbaar, ca. 12-16 weken na goedkeuring

van idee tot realisatie. Uit het schema is af te leiden hoe

van de tekeningen door de opdrachtgever. Onze bruggen worden

Streetlife u kan assisteren met de juiste informatie per fase

vrijwel geheel prefab aangevoerd, waardoor plaatsing slechts een

van uw inrichtingsplan.

enkele dag kost. Uit onze ervaring blijkt dat de levertijd meer afhankelijk is van het besluitvormingsproces dan van het feitelijke bouwproces.

Proces VO-fase inrichtingplan

Opdrachtgever

Streetlife

Locatie details

Richtprijzen

Beeldkwaliteit

- specificatie met ondersteunend beeldmateriaal

Maatvoering brug DO-fase inrichtingplan

Keuze materiaal, dek en vormgeving

Vaststelling specificatie Bestekfase

Opdrachtverlening

bestektekst en

Finale offerte inschrijvende aannemer of directe opdrachtgever

Overeenkomst levering

Technische informatie

Afstemming werk en

door projectleider

planning

- Engineering / Berekeningen - volledig tekeningenpakket

Goedkeuring tekeningen Bouwvergunning

Plaatsing

- 2D aanzichten DWG/DXF - 3D model

tekeningen

Bouwvergadering Bouwfase

Offerte voor budgettering

Productie Brug - Locatie inmeten - Funderingen aanbrengen

Gezamenlijk wordt de brug gecontroleerd

Levering en installatie

10C


Partner in Bruggen en dekken Streetlife ontwerpt en levert duurzame voet- en fietsbruggen.

Onze sterke punten:

In kort tijdsbestek is voor vrijwel elke plek een brug met

• Wij ontwerpen, engineeren, fabriceren en plaatsen de brug

een bijzondere en tijdloze uitstraling te realiseren.

compleet met funderingen. • Wij leveren de benodigden beelden en statische calculaties

Uit deze brochure kunt u zelf een Streetlife brug uitzoeken en samenstellen.

welke vereist worden bij de vergunningsprocedure. • Toepassing van duurzame materialen zoals houtcomposieten

Voor bijzondere locaties waar zowel een ontwerp- als

voor “Sustainable Decking”, CorTen stalen of glasvezel

uitvoeringsbudget ter beschikking is ontwerpen wij graag

versterkte composiet constructies.

een maatwerkbrug. Een dergelijk ontwerptraject kan ook onderdeel zijn van een Design & Deliver opdracht.

• Architectonische en krachtige vormgeving met een tijdloos karakter. • Ervaring en veel kennis van duurzaamheidsaspecten, Life Cycle Analyses en materialen voor de buitenruimte. • Geen ontwerpkosten in het voortraject voor de opdrachtgever. Alleen bij separate design of presentatie opdrachten vragen we een honorarium. • Heldere en effectieve communicatie: onze 3D computertekeningen versnellen het beslissingsproces aanzienlijk!

De Urban Green Bridge levert een totaal nieuw en eigentijds beeld op van een natuurlijke brug. Het is een combinatie van een CorTen constructie met Verticaal Groen cassettes. Deze cassettes zijn voorzien van een speciaal groeimedium en het Treetec® Verticaal verzorgingssysteem, welke eenvoudig aangesloten kan worden op een automatische watersuppletie.

11C


Partner in Bruggen en Dekken Het Ruhrgebied in Duitsland was de culturele hoofdstad van Europa in 2010. In Essen realiseerde Streetlife een viertal bruggen in samenwerking met Scape Landschaftarchitekten. De vlakke bruggen hebben 3D gekromde betonnen landhoofden waar het Zigzag hekwerk perfect op aansluit. De met oker rubbergranulaat gevulde Artdeck速 roosters vormen een esthetische eenheid met het parkontwerp, dat een sterk grafisch en geometrisch karakter kent.

Streetlife bruggen in het Park Univiertel te Essen (D).

12C


Partner in Bruggen en Dekken Het ontwerpen en fabriceren van CorTen constructies is een specialisme van Streetlife. Deze CorTen Crossline brug met wilde RVS spijlen en Streetdeck®40 brugdek realiseerde Streetlife in kort tijdsbestek van 8 weken voor de stad Brugge te België. Een fraaie en eigenzinnige brug, geheel passend in het huidige tijdsbeeld. De CorTen Crossline modellen vindt u op de volgende pagina’s van deze brochure.

CorTen Crossline brug te Brugge (B).

13C


Het Treetec速 Verticaal systeem is ontwikkeld voor de CorTen Cassettes, die met geselecteerde planten voorzien worden. Treetec速 wandconstructie met thermische isolatie en zuurstof-

Ontwerp: Streetlife Beschermd door Int. Model Depots en Patenten

Urban Green Brug 6-12 m

migratie voor de plantenwortels. Water-suppletie wordt via een niet zichtbare goot gerealiseerd. Interne schotten reguleren een goede waterverdeling voor de groei-mediumpockets. Overtollig water wordt via gaten in de bodem afgevoerd door

www.streetlife.nl

T +31(0)71 524 68 46

middel van een additionele afvoergoot.

14C


Ontwerp: Streetlife Beschermd door Int. Model Depots en Patenten

Urban Green Brug 6-12 m

De Urban Green Brug is een combinatie van CorTen Cassettes met verticaal groen, die gelijktijdig de balusters van het hekwerk vormen. Boven langs het hekwerk is een hardhouten reling aangebracht. Het intrigerende ontwerp van deze brug heeft zowel eigentijdse, stedelijke als natuurlijke kenmerken in zich. De CorTen Cassettes zijn voorzien van een speciaal groeimedium en het Treetec速 Verticaal verzorgingssysteem. De watertoevoer wordt onzichtbaar aangebracht aan beide zijden onder de doorlopende houten reling.

www.streetlife.nl

T +31(0)71 524 68 46

Levertijd 16-20 weken na opdracht en goedkeuring opdrachtgever.

15C


De constructie kan extra stijf uitgevoerd worden door er een driehoekige vakwerkstructuur in op te nemen. Deze Crossline Trussbrug is geschikt voor langere overspanningen tot

Door toepassing van open CorTen balustrades eventueel voorzien van RVS kabels, wordt een eigentijdse brug met “minimal” uitstraling gecreëerd.

Ontwerp: Streetlife www.streetlife.nl

T +31(0)71 524 68 46

ca. 18 meter.

Beschermd door Int. Model Depots en Patenten

CorTen Crossline Bruggen 6-12 m

16C


Ontwerp: Streetlife

CorTen Crossline Bruggen 6-12 m De vlakke CorTen Crossline Bruggen met houten reling zijn er van 6 tot 12 meter met stappen van 1 m. De breedte is standaard 2 of 3 meter. Bij voorkeur met StreetdeckÂŽ40 als dekmateriaal. De gelijkmatige belasting is max. 5 kN/m2. De constructie van duurzaam CorTen staal met de kenmerkende beschermde roestlaag is duurzaam en creĂŤert een warm beeld. Er zijn verschillende opties voor de CorTen balustrade: open, wilde spijlen, horizontale RVS kabels, CorTen strippen of maatwerk. Ook verkrijgbaar in een RAL-coating (CorTen - Colour). De robuuste CorTen balustrade (14x14 cm) wordt afgedekt met een reling van FSC hardhout. Aan de onderzijde kunnen Glas

www.streetlife.nl

T +31(0)71 524 68 46

Beschermd door Int. Model Depots en Patenten

Spots opgenomen worden. Door deze oplossing wordt het dek

17C

subtiel verlicht en wordt de passant niet verblind. Levertijd 16-20 weken na opdracht en goedkeuring opdrachtgever.

CorTen balustrade met verschillende invullingen. Zie pag. 41C


Het CorTen constructiemateriaal is aan te merken als duurzaam en milieuvriendelijk. Er zijn geen separate zink- of verflagen nodig om de staalconstructie te verduurzamen. Na verloop van

Ontwerp: Streetlife Beschermd door Int. Model Depots en Patenten

Full CorTen Brug 6-20 m

ca. 6 maanden zal zich een waterdichte roest patina gevormd hebben, die het staal volledig beschermd. Door de lage exploitatie inspanning en zeker in combinatie met het sustainable Streetdeck速 heeft deze brug een bijzonder

de toepassing van CorTen in de buitenruimte. Omdat CorTen een materiaal beschermende roestlaag (patina) moet ontwikkelen na productie zijn er speciale constructieve maatregelen nodig. Deze maatregelen regulieren de afwaterstromen en voorkomen ongewenste vochtophopingen en koude bruggen. Streetlife detailleert al haar CorTen producten zo dat er een optimale beschermlaag kan ontstaan.

www.streetlife.nl

Door al vele jaren CorTen toe te passen is Streetlife de specialist in

T +31(0)71 524 68 46

gunstige beoordeling qua Life Cycle Analyse.

18C


Ontwerp: Streetlife

Full CorTen Brug 6-20 m De Full CorTen brug is een zeer duurzame brug met een krachtige en industriĂŤle uitstraling. De beide balustrades zijn integrale plaatconstructies die tevens als meedragende ligger functioneren. Grotere overspanningen tot ca. 20 meter zijn hierdoor te realiseren. Een FSC hardhouten reling dekt de balustrades af. Een interne goot zal het regenwater van de wanden in de lengte richting van de brug afvoeren. Verwachte levensduur ca. 50 jaar. Levertijd ca. 16-20 werkweken na opdracht en goedkeuring

www.streetlife.nl

T +31(0)71 524 68 46

Beschermd door Int. Model Depots en Patenten

opdrachtgever.

19C


De Brown Bridge heeft als hoofddrager een monocoque

Ontwerp: Streetlife

Brown Bridges in Composiet constructie met geïntegreerd dek en heeft de volgende voordelen: - Zeer lange verwachte levensduur van 80 jaar, minimaal 60 jaar. - Een aanmerkelijke reductie van onderhoud. - Een inmould gelcoat, voor een strakke afwerking. Geen scherpe overgangen en richels waardoor vervuiling wordt voorkomen. - Een geïntegreerd slijtvast brugdek met grindkorrels van 3 tot 6 mm. - Een ranke vormgeving door getrapt vormgegeven zijkanten in hoogtes van 60 of 45 cm. Optioneel kunnen natuurlijke vezels in een transparante gelcoat opgenomen worden, waardoor een - Een ultra-lichtgewichte brug met simpele funderingen.

Het afgebeelde ontwerp van de Streetlife Composiet Brug heeft

- Uit recente Life Cycle Analyse blijkt: een milieuvriendelijke brug.

een natuurlijke uitstraling door gebruik te maken van natuurvezels

- Keuze uit verschillende baluster- en relinguitvoeringen

in het composiet materiaal, warm CorTen materiaal voor het in hoogte variërende hekwerk en bruin-roodachtig gekleurde grindkorrels voor het integrale dek. Het middengedeelte van het hekwerk is hoog uit veiligheidsoverwegingen, gezien de onderliggende verkeersweg. Het ultralichte gewicht van deze ruim 30 meter lange brug maakt afsteuning op de betonwanden van de verdiepte weg eenvoudig mogelijk. Energiebesparende LED verlichting creëert ’s avonds een bijzonder lichtbeeld, waarbij de lichtstralen door de CorTen mesh

T +31(0)71 524 68 46

twinkelen.

www.streetlife.nl

afhankelijk van de gewenste uitstraling.

Beschermd door Int. Model Depots en Patenten

zeer natuurlijke uitstraling gerealiseerd wordt.

20C


Ontwerp: Streetlife

Brown Bridges in Composiet Levensduur Composiet Dekconstructies: Het integrale composietdek van de monocoque composiet brugdrager kent geen problemen met verschillen in uitzettingscoëfficienten. Het heeft hierdoor een veel langere levensduur dan de tradionele ingestrooide scherpgrind-dekken op staalplaat. Losse pultrusie dekprofielen zijn door de orthotrope eigenschappen zwakker bij belasting op afschuiving. De levensduur van pultrusie profielen wordt beperkt door eventuele geconcentreerde en lokale belastingen. Deze kwetsbaarheid is niet aanwezig bij de door Streetlife gehanteerde vacuüminjectietechniek met laminaatversterkingen in het composiet

Beschermd door Int. Model Depots en Patenten

materiaal. De Streetlife Composiet Bruggen zijn de bruggen van de toekomst. Door het extreem lage onderhoudsregime en een verwachte levensduur van ca. 80 jaar zijn deze bruggen met name interessant voor projecten waarbij het financieel criterium “Cost of Ownership” gehanteerd wordt. Deze Composiet Bruggen zijn er voor opdrachtgevers, die zich niet alleen beleidsmatig maar ook daadwerkelijk met ecologie, duurzaamheid en sustainability willen profileren.

De standaard Composiet Bruggen zijn in lengtes van 6 tot 12 meter en met een breedte van 2 of 3 meter verkrijgbaar. De dikte van de monocoque drager is 60 cm en kan eventueel in

www.streetlife.nl

T +31(0)71 524 68 46

45 cm uitgevoerd worden. Door de getrapte zijkanten wordt een

21C

ranke brug gecreëerd, in een nader te specificeren RAL kleur of door middel van natuurlijke vezels met een natuurlijke uitstraling. Het ontwerp is gebaseerd op de standaard belastingswaarden voor voetgangers en fietsbruggen: 5 kN/m2 en een stempellast van 7 kN. De toging is conform de toegankelijkheidsrichtlijn.

Doorsnede van monocoque composiet dragerconstructie met

Levertijd 16-20 weken na opdracht en goedkeuring opdrachtgever.

integraal dek. Tevens afgebeeld de CorTen balusters met CorTen mesh van gestrekt staal in Nautisch model met RVS handreling. De getrapte zijkant zonder naden of richels creëert een ranke vormgeving zonder vuilaanhechting.


22C


Ontwerp: npk design

Vlinder Bruggen 12-24 m De Vlinder Bruggen zijn er van 12 tot 24 meter met een maximale overspanning van ca. 18 m. De breedte is standaard 2 of 3 m (optioneel 4, 5 en 6 m door toepassing van dubbele vlinderdrager, genest of gespiegeld). Gelijkmatige belasting van max.5 kN/m². Toging van het brugdek in nader overleg, volgens toegankelijkheidsrichtlijn: gemiddelde stijgingshoek van 3,5° en aanvangshoek van max. 6,5°. Doorgang voor boten en schaatsers is goed, maar uiteraard afhankelijk van hoogteverschil met het water. Fundering gebaseerd op sondering bestaat uit betonnen heipalen met landhoofden. NEN-EN-ISO 1461: 1999 NL.

www.streetlife.nl

T +31(0)71 524 68 46

Beschermd door Int. Model Depots en Patenten

Vervaardigd van staal, thermisch verzinkt volgens

23C

Vlinderbrug met gespiegelde vlinderdragers, zoals gerealiseerd in Osdorp. Artdeck® brugdek in 2 kleuren voor gescheiden fiets- en voetpad. Standaard hekwerk in open uitvoering.


24C


Ontwerp: Streetlife Beschermd door Int. Model Depots en Patenten

Inline Bruggen 12 m-∞

Inline Brug met Bold hekwerk en Streetdeck®40 brugdek.

De Inline Bruggen zijn er vanaf 12 meter, oplopend in stappen van 1,2 m. Deze lange bruggen hebben elke 12 meter een ondersteuning, naar wens vorm te geven. De breedte is standaard 2 of 3 m (optioneel 4, 5 en 6 m). Gelijkmatige belasting van max. 5 kN/m². Kromming in het brugdek volgens toegankelijkheidsrichtlijn. Fundering afhankelijk van sondering op stalen of betonnen heipalen. Vervaardigd van staal, thermisch verzinkt volgens NEN-EN-ISO 1461: 1999 NL.

www.streetlife.nl

T +31(0)71 524 68 46

Levensduurverwachting ca. 50 jaar.

25C

De Inline Bruggen hebben 2 typen onderconstructies: • Profieldrager voorzien van Streetdeck®40 of ander dekmateriaal en diverse modellen hekwerk. • Buisdrager voorzien van Artdeck®, Lightdeck® of ander dekmateriaal en diverse modellen hekwerk. De fraaie buisdrager kan ook in beperkte mate horizontaal gekromd worden (minimum radius is 100 meter ). Links: Inline Brug met Nautic hekwerk te Sneek (NL) Rechts: Inline Brug met Standard wilde spijlen hekwek te Vlissingen (NL)


1,2 m. De breedte is standaard 2 of 3 meter (optioneel 4,5 en 6 m.).

volgens NEN-EN-ISO 1461: 1999 NL. Verwachte levensduur

Gelijkmatige belasting van max. 5 kN/m². Toging in het brugdek

ca. 50 jaar.

volgens toegankelijkheidsrichtlijn. Keuze uit buisvormige drager

Levertijd 16-20 weken na opdracht en goedkeuring opdrachtgever.

of profieldrager. Integrale fundering met afsteuning op prefab betonplaat of damwand.

Onder: Shortline met profieldrager, zigzag hekwerk met RVS 316 reling en Streetdeck® 40 profielen, King’s Lynn (UK).

Ontwerp: Streetlife Beschermd door Int. Model Depots en Patenten

Een duurzame brug, vervaardigd van staal, thermisch verzinkt

T +31(0)71 524 68 46

Shortline Bruggen zijn er van 6 tot 12 meter met stappen van

www.streetlife.nl

Shortline Bruggen 6-12 m

26C


Shortline brug met buisdrager, Nautic hekwerk en geperforeerde plaat. Rechts: Shortline brug, Nautic hekwerk en Streetdeck速, Waalwijk (NL)

Ontwerp: Streetlife www.streetlife.nl

T +31(0)71 524 68 46

Beschermd door Int. Model Depots en Patenten

Shortline Bruggen 6-12 m

27C

Shortline brug met CorTen Single hekwerk en Artdeck速. Links: Shortline brug met buisdrager, Standard hekwerk en Artdeck速 roosters. Het ontwerp is sober en doelmatig; 10,8 x 2 meter, Helmond (NL)


Verlengde Shortline brug verbreed tot 5 m en Nautic hekwerk te Heemskerk (NL), zowel foto als artist impression. Scheiding tussen fietsbanen en voetgangers door 2 kleuren Streetdeck速 en LED Glas Spots opgenomen in het brugdek.

Ontwerp: Streetlife www.streetlife.nl

T +31(0)71 524 68 46

Beschermd door Int. Model Depots en Patenten

Shortline Bruggen 12-16,8 m

28C


Ontwerp: Streetlife

Shortline Bruggen 12-16,8 m Verlengde Shortline Bruggen met een gemodificeerde profieldrager hebben een lengte van maximaal 16,8 meter met stappen van 1,2 meter. De breedte is standaard 2 of 3 meter (en optioneel te verbreden naar 4,5 en 6 m). Bijvoorkeur met Streetdeck速40 als dekmateriaal. Gelijkmatige belasting van max. 5 kN/m2. Krommingen in het brugdek volgens toegankelijkheidsrichtlijn. Integrale fundering met afsteuning op beton- of damwandconstructie. Een zeer duurzame brug, vervaardigd van staal, thermisch verzinkt volgens NEN-EN-ISO1461: 1999NL. Verwachte levensduur ca. 50 jaar. Levertijd 16-20 weken na

www.streetlife.nl

T +31(0)71 524 68 46

Beschermd door Int. Model Depots en Patenten

opdracht en goedkeuring opdrachtgever.

29C

Lange Shortline met 16 meter overspanning te Heemskerk (NL).


30C


Ontwerp: Streetlife i.s.m. Scape Landschapsarchitecten

Vanwege een optimale toegankelijkheid en architectonische redenen zijn Vlakke Bruggen een aantrekkelijke optie. Binnen het Shortline en Inline bruggensysteem zijn getoogde bruggen, maar ook vlakke bruggen mogelijk. Vanzelfsprekend kan er gekozen worden voor de diverse modellen hekwerken en dekmaterialen. Levertijd 16-20 weken na opdracht en goedkeuring opdrachtgever.

Het Ruhrgebied in Duitsland was culturele hoofdstad van Europa in 2010. In Essen realiseerde Streetlife een viertal Vlakke bruggen met oker gekleurd Artdeck速 roosters, zoals afgebeeld. De gesloten hekwerken met zigzag-structuur sluiten perfect aan op de 3D gekromde landhoofden van beton. De gehele constructie is volgens DIN-normering geconstrueerd.

www.streetlife.nl

T +31(0)71 524 68 46

Beschermd door Int. Model Depots en Patenten

Vlakke Bruggen

31C

Vlakke brug met een robuust Solideck速 met CorTen Single balusters en hardhouten reling.


De Country Bridges kunnen worden voorzien van een lage

Ontwerp: Streetlife

Country Bridges 4-10 m balustrade met een hoogte van 30 cm. Het Rough&Ready Baluster systeem wordt voorzien van een stijve balk uit FSC hardhout (Âą 15 x 7 cm) of van zwart kunststof, gemaakt van hergebruikt landbouwplastic. Deze gewapende All Black balken zijn extra stijf en sterk. De balustrade is mooi gedetailleerd met laser gesneden steunen. Verkrijgbaar in duurzaam CorTen staal of thermisch verzinkt

Country Bridge, 6 x 2 meter, StreetdeckÂŽ en R&R balusters.

www.streetlife.nl

T +31(0)71 524 68 46

Beschermd door Int. Model Depots en Patenten

volgens NEN-EN-ISO 1461: 1999NL

32C


Ontwerp: Streetlife Beschermd door Int. Model Depots en Patenten T +31(0)71 524 68 46 www.streetlife.nl

33C

Country Bridges 4-10 m

Integrale fundering met afsteuning op prefab betonplaten. De Country Bridges zijn terughoudend en vlak.

Een duurzame brug, vervaardigd uit staal, thermische verzinkt

Ze zijn er vanaf 4 tot 10 meter, met stappen van 1 m. De breedte is

volgens NEN-EN-ISO 1461: 1999 NL. Verwachte levensduur

standaard 2 of 3 meter. Gelijkmatige belasting van max. 5 kN/m2.

ca. 50 jaar. Levertijd 16-20 weken na opdracht en goedkeuring

De bruggen hebben een vereenvoudigde profieldrager constructie.

opdrachtgever.


34C


Ontwerp: Streetlife

Sustainable Knuppelpad Streetlife levert het Sustainable Knuppelpad voor toepassing in parken en natuurgebieden. Voor het dekmateriaal en onderbalken wordt milieuvriendelijk composiet hout gebruikt. Deze Streetdeck®40 profielen zijn robuust van maatvoering, 40 x 190 mm, en worden blind bevestigd. De breedte van het knuppelpad is ca 2 meter. De slijt- en slipvastheid is beter dan traditioneel hout en er zal minder onderhoud nodig zijn. Voor technische specificaties zie de volgende Streetdeck® pagina’s.

www.streetlife.nl

T +31(0)71 524 68 46

Beschermd door Int. Model Depots en Patenten

Levertijd 16-20 weken. Minimale afname 100 m2.

35C

De funderingselementen zijn van gegoten kunststof en kunnen extra verzwaard worden met zand, al naar gelang de ondergrond. Deze donkergrijze elementen verdwijnen uit het zicht en kunnen ook deels ingegraven worden. Met stalen ankerpennen worden ze aan de ondergrond verankerd.


Het Single CorTen hekwerk bestaat uit CorTen balusters

Ontwerp: Streetlife

Single CorTen die een brug met extra brede uitstraling creĂŤren. De hoogte van 110 cm wordt gecompleteerd met een ronde reling uit hardhout of RVS. De balusters zijn voorzien van doorlopende RVS kabels met kabelspanners. het hekwerk is als niet

www.streetlife.nl

T +31(0)71 524 68 46

Beschermd door Int. Model Depots en Patenten

overklimbaar aan te merken.

36C


Ontwerp: Streetlife

Nautic Het Nautic hekwerk bestaat uit rondlopende balusters van thermisch verzinktstaal of CorTen met diverse doorlopende RVS kabels met spanners. Door de rondlopende vorm en hoogte van 110 cm is het hekwerk zeer lastig overklimbaar. Kinderen zullen

www.streetlife.nl

T +31(0)71 524 68 46

Beschermd door Int. Model Depots en Patenten

tegen hun gewicht in moeten klimmen.

37C

Het Nautisch hek in CorTen met RVS kabels, RVS reling en Streetdeck速40.


Het Double CorTen hekwerk creÍert door z’n bijzondere

Ontwerp: Streetlife

Double CorTen vormgeving een extra breedtewerking. Het is een royaal ogend systeem, dat zeer lastig overklimbaar is. De CorTen balusters zijn strak laser gesneden en kunnen zowel van een rond hardhouten reling, als RVS buis voorzien worden. Doorlopende RVS kabels

Double CorTen hekwerk met RVS buis die rondlopend eindigt. Een informatiepaneel kan eenvoudig en fraai opgenomen worden.

www.streetlife.nl

T +31(0)71 524 68 46

Beschermd door Int. Model Depots en Patenten

met spanners completeren het Double hekwerk.

38C


Ontwerp: Streetlife

Bold Het Bold hekwerk van Streetlife kent robuuste balusters met eerlijke detaillering. Ze zijn thermisch verzinkt en dubbel gepoedercoat in antracietgrijs (RAL 7020). Een fors en ovaal geschaafde hardhouten reling completeert dit architectonisch gedetailleerde hekwerk. Een forse RVS buisreling (Ă˜11 cm) is een fraai alternatief. Horizontale RVS kabels met spanners

www.streetlife.nl

T +31(0)71 524 68 46

Beschermd door Int. Model Depots en Patenten

maken het hekwerk compleet.

39C


Het Basic hekwerk is het meest terughoudende Streetlife

Ontwerp: Streetlife

Basic hekwerk, het heeft eenvoudige rechte balusters met horizontale RVS kabels. De balusters zijn zowel in CorTen als thermisch verzinkt verkrijgbaar. De hoogte is 110 cm. Het Basic hekwerk komt vooral goed tot zijn recht op een uitkragend brugdek, zoals

Het Basic verzinkt staal hek met RVS kabels met uitkragend Streetdeck速.

Het Basic CorTen hekwerk met RVS kabels en uitkragend Solideck速70.

www.streetlife.nl

T +31(0)71 524 68 46

Beschermd door Int. Model Depots en Patenten

met het Solideck速70 goed te realiseren is.

40C


Ontwerp: npk design

Standard De standaard balusters van het Standard hekwerk zijn voorzien van RVS stalen kabels met spanners. De laser gesneden balusters neigen in lichte mate naar binnen; hoogte is 110 cm. Zowel in CorTen als thermisch verzinkt staal verkrijgbaar. De dichte hekken hebben een zigzag-patroon en bieden extra veiligheid tegen het overklimmen. Alle buisvormige relingen zijn verzinkt, optioneel gecoat of van roestvast staal. Al het staalwerk is thermisch verzinkt volgens

www.streetlife.nl

T +31(0)71 524 68 46

Beschermd door Int. Model Depots en Patenten

ISO-normering.

41C

Het Standaard hek met zigzag patroon of met RVS kabels.


Het CorTen Mesh hekwerk bestaat uit CorTen balusters met rond gewalst CorTen strekstalen ‘mesh’ er tussen. Een ronde reling completeert het hekwerk.

Ontwerp: Streetlife Beschermd door Int. Model Depots en Patenten

CorTen Mesh

Het CorTen Mesh hekwerk is zowel te verkrijgen in een standaard

www.streetlife.nl

T +31(0)71 524 68 46

hoogte van 110 cm als een extra hoge uitvoering.

42C


Ontwerp: Streetlife

CorTen Cross Het CorTen Cross hekwerk bestaat uit forse M-vormige CorTen

CorTen balustrade met verschillende invullingen.

balusters met een doorsnede van 14x14 cm en een lengte van ca. 3 meter. De langwerpige balusters worden afgewerkt met een hardhouten reling. Optioneel zijn de balusters met Glas Spots te voorzien, die hek dek subtiel verlichten. De CorTen Cross balusters zijn te voorzien van diverse invullingen.

Wilde RVS spijlen

Beschermd door Int. Model Depots en Patenten

Ook maatwerk om een eigen signatuur te creĂŤren is mogelijk.

Door al vele jaren CorTen toe te passen is Streetlife de specialist in de toepassing van CorTen in de buitenruimte. Omdat CorTen een materiaal beschermende roestlaag (patina) moet ontwikkelen na productie zijn er speciale constructieve maatregelen nodig. Deze maatregelen regulieren de afwaterstromen en voorkomen ongewenste vocht ophopingen en koude bruggen. Streetlife detailleert al haar CorTen producten zo dat er een optimale beschermlaag kan ontstaan.

CorTen lamellen structuur

Industrial Look met Truss-driehoeken

www.streetlife.nl

T +31(0)71 524 68 46

Minimal Look met RVS-kabels

43C

Minimal Look met LED verlichting Optioneel: LED verlichting brugdek door ingebouwde Glas Spots.


Ontwerp: Streetlife

Facet Streetlife ontwerpt en levert in opdracht bijzondere hekwerken. Het Facet Hekwerk creĂŤert een feestelijk lint langs brug of viaduct. Afhankelijk van de plek en de context kunnen uiteenlopende materialen en kleuren toegepast worden. Ook de mate van transparantie kan gevarieerd worden. Een houten handleuning, al of niet met LED-line verlichting, completeert het Facet Hekwerk.

T +31(0)71 524 68 46 www.streetlife.nl

Facet hekwerk van 2x500 m1 met blauwe accententen op brug bij Kasteel Traverse te Helmond (NL).

Beschermd door Int. Model Depots en Patenten

Minimale afname 60 strekkende meter. Levertijd 14-16 weken.

44C


Ontwerp: Streetlife / Saline Verhoeven

Fan Form Het Fan Form hekwerk kent een waaiervormig spijlen patroon,

Vanwege de ronde palen ( Ă˜ 8,9 cm) kan het hekwerk eenvoudig

waardoor er een niet overklimbaar hekwerk ontstaat. Het hekwerk

in vrije vormen en/of niet lineair geplaatst worden. Het hekwerk is

is volledig gedetailleerd conform de Nederlandse inrichtinglijn

uitgevoerd in verzinkt staal en kan optioneel dubbel gepoedercoat

EP144V2, voor kinderveilig hekwerken. De modules hebben een

worden in een RAL kleur.

lengte van telkens 3 m.

Minimale afname 60 strekkende meter. Levertijd 14-16 weken.

De waaiervorm van de spijlen is een speels alternatief voor het

Beschermd door Int. Model Depots en Patenten

overbekende en minder fraaie tralie-hekwerk.

Het waaierpatroon of Fan Form voldoet aan de strengste eisen qua kinderveiligheid. Beknellingseisen over- en doorklimbaarheid zijn fraai opgelost! Dus geen lelijke tralie-hekken rond het schoolplein, maar vrolijk waaierende spijlhekken.

Maar zo

www.streetlife.nl

T +31(0)71 524 68 46

Niet zo

45C

Fan Form module

Kinderveilige poort


Getoogde Shortline brug met uitkragend Solideck®70 en integrale balusters.

Ontwerp: Streetlife www.streetlife.nl

T +31(0)71 524 68 46

De Solideck®70 latten zijn verkrijgbaar in de lengtes van 200 en 300 cm. Solideck®70 A, 200/300 Solideck®70 B, 200/300 : ruwe topzijde voorbetere slipvastheid. Er gaan ca. 12 latten in een strekkende meter.

Beschermd door Int. Model Depots en Patenten

Solideck®70

46C


Ontwerp: Streetlife

Solideck速70 Het Solideck速70 is pure kwaliteit. Het is een bijzonder solide en robuust deksysteem, bestaande uit 7x7 cm latten van full FSC hardhout (hoge duurzaamheidsklasse). Met behulp van bevestigingsklemmen worden de latten vanaf de bovenzijde blind bevestigd. De montage is simpel en uiterst snel. Door het Solideck速70 uit te laten kragen wordt de robuustheid van de 7x7 latten extra gevisualiseerd. Verkrijgbaar in lengtes van 200 en 300 cm. De latten zijn er in 2 uitvoeringen: - De antislip versie B heeft een ruwe ongeschaafde bovenzijde. Door de latten om en om te monteren wordt een aansprekend streeppatroon gerealiseerd.

www.streetlife.nl

T +31(0)71 524 68 46

Beschermd door Int. Model Depots en Patenten

- De gladde versie A is rondom geschaafd.

47C

Het Solideck速70 deksysteem is goed toe te passen op steigers, bruggen en platforms. Door de bevestigingsklemmen is de montage simpel en uiterst snel.

Kunststof Eindklem

Kunststof T-klem


Lightdeck® Lightdeck® is een aluminium extrusieprofiel voorzien van een EPDM rubbergranulaat laag van 2 cm dik. Lightdeck® kan in de breedte en in lange stroken worden toegepast. Lightdeck® heeft een zeer gering eigen gewicht en kent verschillende overspanningsen bevestigingsmogelijkheden. Het is zeer slipvast, heeft integrale waterafvoer is onderhoudsarm en geluiddempend. Lightdeck® heeft uitermate goede loopeigenschappen. Standaard in camel of antraciet kleurenmix; diverse kleuren zijn mogelijk. Lightdeck® is gepatenteerd. Belastinggegevens Lightdeck® Beschermd door Int. Model Depots en Patenten

Volgens internationale normen wordt voor voetgangers- en fietsbruggen een gelijkmatige belasting van 5 kN/m²

Lightdeck®: 50-CP-02, H = 5 cm , bij 5 kN/m² is de overspanning 190 cm. 95-CP-98, H = 9,5 cm , bij 5 kN/m² is de overspanning 350 cm. 110-CPM-03, H = 11 cm , bij 5 kN/m² is de overspanning 390 cm.

Uitgangspunt van beide schema’s is een gelijkmatige belasting op een Lightdeck® profiel, die op minimaal 3 punten is ingeklemd. De toelaatbare doorbuiging is max. 1/250L of 1/330L.

www.streetlife.nl

T +31(0)71 524 68 46

aangehouden.

48C


Artdeck® Artdeck® is een verzinkt stalen persrooster waarbij de mazen (33 x 33 mm) gevuld zijn met verlijmde EPDM rubberkorrels. Vormtechnisch levert Artdeck® een sterk grafisch beeld op. Artdeck® is zeer slipvast, onderhoudsarm en volledig poreus. Artdeck® wordt in modulen van 120 x 100 cm toegepast, met een dikte van 4 cm. Standaard in camel en antraciet kleurenmix,

Beschermd door Int. Model Depots en Patenten

diverse kleuren zijn mogelijk. Artdeck® is gepatenteerd.

Belasting gegevens Artdeck®: Volgens internationale normen wordt voor voetgangers- en fietsersbruggen een gelijkmatige belasting van 5kN/m2 aangehouden. Bij 5 kN/m² is de overspanning h.o.h. 120 cm, bij toepassing van een stalen rooster met draagstaaf 40 x 3 mm en

www.streetlife.nl

T +31(0)71 524 68 46

maaswijdte 33 x 33 mm.

49C


Ontwerp: Streetlife

Streetdeck®40 is een volwaardig en sustainable alternatief voor hardhout met gelijkblijvend budget. Het heeft een eigen,

Streetdeck® wordt veel toegepast bij

Door Streetdeck®40 te combineren met

voetgangers- en fietsbruggen. De profielen

de speciale lichtgewicht boombakken van

worden veelal in de dwarsrichting

Streetlife creëert men een semi non-

geplaatst.

extensief groen dakterras tegen een aantrekkelijk budget.

Indien de onderconstructie in goede staat ®

Streetdeck 40 planken zijn ideaal voor

verkeerd dan kan Streetdeck®40 eveneens

toepassing op steigers. Het voelt warm

gebruikt worden voor de renovatie van

aan en zal nooit splinteren!

bestaande brugdekken.

Beschermd door Int. Model Depots en Patenten

strakke uitstraling.

Door de Streetdeck® planken versprongen in wildverband toe te passen, kunnen

www.streetlife.nl

worden.

T +31(0)71 524 68 46

grote dekken en platsforms gemaakt

50C


Ontwerp: Streetlife

Streetdeck®40 Streetdeck® is een ecologisch en functioneel goed alternatief voor hardhout. Streetdeck® is sustainable, slipvaster en duurzamer dan hardhout. Het Streetdeck®40 heeft een eigentijdse en strakke uitstraling en en is verkrijgbaar in 2 kleuren. Het Streetdeck® composiet-hout bestaat uit 75% versnipperd lokaal resthout en 25% synthetisch materiaal. Het materiaal is splintervrij en ideaal voor blote voeten. De kleine houtsnippers zijn volledig in het synthetische materiaal ingepakt, waardoor schimmels en algen geen invloed hebben. Streetdeck® is onderhoudsvrij en zal in de buitenruimte nauwelijks vergrijzen. Streetdeck® wordt beschermd door

Beschermd door Int. Model Depots en Patenten

patenten. Het gebruikte hout bestaat voor 100% uit Europees hout, dat PEFC gecertificeerd is. Minimale afname: 50 m²

Basisgegevens Streetdeck®40: - Profielmaat 4 x 19 cm - Standaardlengte 2 en 3 meter - Gering eigengewicht 27,5 kg per m2 - Blinde bevestiging met hamerkopbouten en kikkerplaten, van onderaf - Blinde montage bovenaf met klemmen op houten raggels te bevestigen

www.streetlife.nl

T +31(0)71 524 68 46

- Overspanning h.o.h. 100 cm (5 kN/m2)

51C

De samenstelling en kleuren van Streetdeck ®40 zijn in mei 2010 verbeterd conform de specificaties in deze brochure. De afgebeelde kleuren zijn drukwerk en kunnen afwijken van de werkelijke kleuren. SD40-MG-200/300 (nieuwe kleur 2010) Medium Grijs SD40-RB-200/300 (nieuwe kleur 2010) Roodbruin


Streetdeck®40 Technische Specificaties Streetdeck® • Afmetingen: Lengte 200, 300 cm; Breedte 19 cm; Hoogte 4 cm. • Toleranties: Lengte -0/+20.0 mm; Breedte -1/+3 mm; Hoogte -1/+1 mm. Bij pasgezaagde levering: Lengte -o/+1 mm. • Uitzetting: Max. lengte 0,5%; Max. dwarsrichtingen 2%. • Aan kopse zijden 15 mm vrijhouden. • Materiaal: Hout 75% en PE 25%. • Kleur: Medium grijs en Roodbruin. • Bewerking: Met houtbewerking gereedschappen. • Normgegevens belastbaarheid conform: Eurocode1 NEN-EN-1991-2. • Belastbaar h.o.h. < 1.000 mm: Verdeeld 5 kN/M2; Puntlast op 10x10 cm 7 kN; Service en onbedoelde voertuigen in overleg. • UV stabiliteit: Ja. • Slipvastheid floor slide control 2000 print: Nat, zeker - zeer zeker. Droog, zeker - zeer zeker.

De Streetlife Glas Spots zijn op eenvoudige wijze in de

• Duurzaamheid: Zeer goed; resistent tegen algen en

Streetdeck® 40 profielen te integreren. De ronde Glas Spots (ø 3,5 cm of ø 4,2 cm) zijn onverwoestbaar, volledig water- en

• Brandeigenschappen: Vergelijkbaar met hout.

stofdicht, zeer energiearm gecombineerd met een uiterst

Ontbrandingstemperatuur 420 °C, DIN 51795.

lange levensduur (20-25 jaar). De Glas Spots zijn niet alleen

Decompositie temperatuur vanaf ± 180 °C.

decoratief, maar als gidslijn ook zeer functioneel. Glas Spots

Geschikte blusmiddelen: Water, schuim CO2 en poeder.

worden geleverd met separate bevestigingsplaat, voor opname in Streetdeck®40 profielen. Meer informatie op de volgende

T +31(0)71 524 68 46

pagina’s. Minimale afname 10 stuks (Zie Brochure A).

www.streetlife.nl

schimmelgroei.

Beschermd door Int. Model Depots en Patenten

• Eigen gewicht: 27,5 kg/m2.

52C


Ontwerp: Streetlife

Streetdeck®40 Sustainable Decking:

Duurzaamheid & Slijtvastheid: ®

Het nieuwe composiet materiaal Streetdeck heeft een aantal

De duurzaamheid van Streetdeck®40 is zeer goed, zelfs beter dan

eigenschappen, die voor toepassing in de buitenruimte zeer

menig hardhout. In vergelijkend onderzoek met Bankiria scoort

®

interessant zijn. Streetdeck is sustainable, dus zowel duurzaam

Streetdeck® aanmerkelijk beter; zonder microscoop wordt er geen

als milieuvriendelijk. Bij de fabricage wordt er geen boom meer of

schimmelgroei gevonden.

®

minder voor gekapt. Streetdeck voorkomt de problemen die optreden bij de traditionele dekmaterialen zoals gladheid, veel onderhoud en ecologische bezwaren tegen hardhout. Slipvastheid: De slipvastheid wordt gewaardeerd met klasse ‘veilig tot zeer

Doorsnede profiel (4x19 cm) met bevestigingsgroeven en interne kanalen.

www.streetlife.nl

T +31(0)71 524 68 46

53C

190 mm

2000 print. Een plastic zool is als schuivend oppervlak gebruikt. De slipvastheid bij droog en nat weer is veel beter dan hout. De wrijvingsweerstandswaarde is 0,55-0,62, afhankelijk van droge of natte toestand en kleur. Metingen zijn gedaan haaks op de profiel richting.

40 mm

Beschermd door Int. Model Depots en Patenten

veilig’. De slipvastheid is onderzocht met de Floor Slide Control


Ontwerp: Streetlife

Streetdeck速40

< 1000mm

Streetdeck速 kent 2 montage wijzen; een van bovenaf voor montage op houten raggels of balken, en een vanaf de onderzijde voor montage op stalen liggers. Montage van bovenaf Hiervoor zijn 2 typen klemmen nodig; kunststof T-klemmen voor tussen de planken en Randklemmen voor montage van de eerste en laatste plank. De klemmen worden met meegeleverde schroeven tussen de planken aangebracht en klemmen met de groef de plank vast. De spleetbreedte van 10 mm tussen de planken wordt hiermee direct vastgelegd. 速

aan te houden in de richting van de Streetdeck planken, zodat

190mm

het dek altijd voldoende afwatert. De droge vrije ruimte onder het dek moeten minimaal 60 mm hoog zijn en voldoende ventilatie

Door de grote onderlinge h.o.h. maat van de raggels van max. 100 cm is de hoeveelheid montage aanzienlijk sneller en eenvoudiger dan conventionele dekken.

Doorsnede Streetdeck速 planken op raggel.

T +31(0)71 524 68 46

tussen de raggels kan max. 100 cm aangehouden worden.

Kunststof Eindklem

Kunststof T-klem

www.streetlife.nl

hebben (aan kopse zijden 15 mm vrijhouden). Voor de h.o.h. maat

Beschermd door Int. Model Depots en Patenten

40mm

Bij het leggen van de raggels is het van belang om een 2% afschot

54C


Ontwerp: Streetlife

Streetdeck®40

< 1000mm

Montage vanaf de onderzijde Het Streetdeck®40 wordt aan de stalen liggers (H of C profiel) geklemd met lange kikkerplaten en hamerkopbouten. Voor de eerste, laatste en passtukken bestaat er een enkele kikkerklem. De lange kikkerplaten klemmen 5 planken vast, zodat er snel gemonteerd kan worden. De spleetbreedte van 10 mm tussen planken wordt door de klem vastgelegd. Goed geventileerde brugconstructies behoeven geen afschot. Voor terrassen en vlonders vlak boven maaiveld is een afschot van 2% wel noodzakelijk. Aan de kopse zijden ca. 15 mm vrij houden. Streetdeck®40 moet minimaal op 3 posities ondersteund worden

Beschermd door Int. Model Depots en Patenten

en het is aan te raden om de plank op deze posities ook vast te klemmen. Aanhaalmoment van de hamerkopbout is 8 Nm. Bij de eerste en de laatste plank kan de platte kop van 40mm

vallen. Voor de randafwerking zijn er speciale hoeklijnen

190mm

beschikbaar.

Doorsnede met Kikkerplaat bevestiging en Randafwerking.

Belastbaarheid Streetdeck®40 is ontwikkeld als fietsers- en voetgangersdek.

T +31(0)71 524 68 46 www.streetlife.nl

55C

de hamerkopbout in één van de ronde kanalen van de plank

Het dek voldoet aan de volgende belastingseisen: dynamische verdeelde belasting is 5 kN/m2, stempellast van 7 kN, conform Eurocode1. Hierbij is de maximale h.o.h. ondersteuning 100 cm. Indien er een voertuig over Streetdeck®40 moet kunnen rijden, neemt u dan contact op met onze R&D afdeling. Vaak zijn voertuiglasten geen probleem, echter zijn er soms aanpassingen aan de onderconstructie nodig. Onze ingenieurs geven u graag Hamerkopbout met enkele Kikkerplaat

Lange Kikkerplaat L= 85 cm

advies.


Ontwerp: Streetlife

Dakterrassen & Patronen Streetlife producten voor professionele dakterrassen

R&R Curve 400, bank

X-Picnic Table

Solid Picknick Tafel

Air Tub, boombak

Synthetic Cone, laag model

www.streetlife.nl

T +31(0)71 524 68 46

Beschermd door Int. Model Depots en Patenten

Ultra Light Tub, boombak

56C


Ontwerp: Streetlife

Dakterrassen & Patronen Streetlife producten voor professionele dakterrassen

Solid Base, bank

Solitude, bank

www.streetlife.nl

T +31(0)71 524 68 46

Beschermd door Int. Model Depots en Patenten

Big Green Benches in aluminium

57C

Mighty Mill速

R&R Boomeiland

Synthetic Cone, hoog model

NL-C collectie bruggen en dekken 2012-2013_issue  
NL-C collectie bruggen en dekken 2012-2013_issue  
Advertisement