Page 1

Collectie 2010 - 2011

Bruggen & Dekken

S T R E ETLIFE ®


A

NL B D UK

Scheveningen, Rotterdam, Leiden Anderlecht, Brasschaat, Brussel Travemünde, Schleswig Landes Garten Schau Olympic Parklands London 2012, Sunderland

A - Straatmeubilair

B

NL B D UK

Zuidas Amsterdam, Delft, Kop van Zuid Rotterdam Gent, Arendonk Planegg, München, Hamburg London, Manchester City

B - Boomproducten

C

NL D UK

Amsterdam, Sneek, Heemskerk Lübeck, Essen King’s Lynn

Composiet fietsbrug, 60 jaar levensduur i.s.m. Lightweight Structures

C - Bruggen & Dekken


Streetlife Collectie 2010-2011

STREETLIFE bv Oude Singel 144 U kunt op onze website aanvullende informatie krijgen:

2312 RG Leiden Nederland

• digitale catalogus (in PDF): Brochure A, B en C • ingekorte prijslijst

T +31 (0) 71 524 68 46

• bestekteksten, montagehandleidingen en technische infosheets

F + 31 (0) 71 524 68 49

• beeldenbank met hoge resolutie beelden • recente project- en productfoto’s

streetlife@streetlife.nl

• digitale nieuwsbrief: Streetlife Short

www.streetlife.nl


The Outdoor Concept Streetlife spreekt de taal van de landschapsarchitecten en inrichters van de buitenruimte. Wij leveren de bouwstenen voor het landschappelijke of stedelijke inrichtingsplan van de ontwerper. Het is een uitdaging om samen te werken met vooraanstaande architecten en steden. Allianties met trendzettende experts van stedelijk groen (BSI Bomenservice) en composieten (Lightweight Structures) leveren unieke producten op. U kunt uit onze nieuwe Collectie 2010-2011 producten uitzoeken en bestellen. Het is ook mogelijk gebruik te maken van onze expertise en Streetlife te selecteren voor een ontwerpopdracht. Design & Construct opdrachten minimaliseren niet alleen het risico, maar ook het aanbestedingswerk, voor de opdrachtgever. Onze organisatie is niet alleen klein en effectief, maar vooral ter zake kundig met een luisterend oor voor de klant! Succes draait eens te meer om kennis en kwaliteit. Streetlife is een partner waarop u kunt bouwen. Wij kijken uit naar uw reactie. Peter Krouwel Designer & Director Streetlife

Streetlife heeft een in-house design- en engineering team dat geleid wordt door Peter Krouwel. De innovatieve ontwerpen hebben verschillende designerkenningen gekregen: Goed Industrieel Ontwerp 1999; Nominatie Nederlandse Design Prijs 2003 & 2005; Nominatie Deutsche Design Preise 2007. Peter Krouwel was 25 jaar partner van het bureau npk industrial design en verantwoordelijk voor de PTT-brievenbussen (TNT) en de nationale bewegwijzering van de ANWB. Hij was 5 jaar raadslid van de academieraad van de Design Academy Eindhoven.


Het Brugproces Streetlife hanteert het zeven stappenplan bij het brugproces:

Korte levertijden zijn haalbaar, ca. 12-16 weken na goedkeuring

van idee tot realisatie. Uit het schema is af te leiden hoe

van de tekeningen door de opdrachtgever. Onze bruggen worden

Streetlife u kan assisteren met de juiste informatie per fase

vrijwel geheel prefab aangevoerd, waardoor plaatsing slechts een

van uw inrichtingsplan.

enkele dag kost. Uit onze ervaring blijkt dat de levertijd meer afhankelijk is van het besluitvormingsproces dan van het feitelijke bouwproces.

Proces VO-fase inrichtingplan

Opdrachtgever

Streetlife

Locatie details

Richtprijzen

Beeldkwaliteit

DO-fase inrichtingplan

Maatvoering brug Keuze materiaal, dek en vormgeving

Bestekfase

Opdrachtverlening

Bouwfase

- 2D aanzichten DWG/DXF - 3D model

bestektekst en

Offerte aan

tekeningen

inschrijvende aannemer

Overeenkomst

Technische informatie

Afstemming werk en

door projectleider

planning

- Statische calculatie - volledig tekeningenpakket

Bouwvergadering Bouwvergunning

Gezamenlijk wordt de brug gecontroleerd

Plaatsing

Offerte voor budgettering

Vaststelling specificatie

Goedkeuring tekeningen

Afname in fabriek

- specificatie met ondersteunend beeldmateriaal

Productie Brug

Gezamenlijk wordt de brug gecontroleerd

levering en installatie door Streetlife of aannemer


Partner in Bruggen en dekken Streetlife ontwerpt en levert duurzame voet- en fietsbruggen. In kort tijdsbestek is voor vrijwel elke plek een brug met een bijzondere en tijdloze uitstraling te realiseren.

• Ervaring en veel kennis m.b.t. Life Cycle Analyses en materialen voor de buitenruimte. • Geen ontwerpkosten in het voortraject voor de opdrachtgever.

Onze sterke punten:

Alleen bij separate design of 3D presentatie opdrachten vragen

• Toepassing van duurzame materialen zoals houtcomposieten

we een bijdrage.

voor “Sustainable Decking” en CorTen stalen constructies zonder uitlogend zink.

• Heldere en effectieve communicatie: onze 3D computertekeningen versnellen het beslissingsproces aanzienlijk!

•A  rchitectonische en krachtige vormgeving met een tijdloos karakter.

Het Ruhrgebied in Duitsland is de culturele hoofdstad van Europa in 2010. In Essen realiseerde Streetlife een drietal vlakke bruggen met geelachtige Artdeck® roosters en een zigzag hekwerk.


Streetdeck速40 is een sustainable houtcomposiet Voor dekmaterialen zie pagina 36C - 47C.

Maximale lengte Shortline brug is 16,8 meter en maximale breedte is 5 meter. Zie pagina 12C - 15C.

Shortline brug 16,8 x 5 meter. 3D-computertekening en foto van gerealiseerde brug te Heemskerk door Streetlife


Voor Nautisch hekwerk en andere hekwerken. Zie pagina 22C - 25C.

Rijwielpad van 3 meter en voetgangerspad van 2 meter is gescheiden door een metalen strip en blauwe LED Glas Spots. Zie pagina 42C - 43C.


Streetlife is Green Sustainability (milieuvriendelijk en duurzaam) is een sleutelfactor in de materiaaltoepassing en productontwikkeling van onze producten: 1. Het toepassen van CorTen staal, waarbij geen zink uitloogt, bij banken, boombakken en bruggen. 2. Het toepassen van hardhout uit duurzaam beheerde FSC bosplantages, in Europa en Zuid-Amerika. Streetlife hanteert Pure FSC. 3. D  e LED Glas Spots en Valley Lights zijn uiterst energiezuinig met een verwachte levensduur van 20 Ă 25 jaar. 4. D  e geavanceerde boombakken en boomverzorgingsystemen maken meer groen mogelijk in de stad: goed voor de CO2 en fijn stof problematiek, goed voor de klimaatbeheersing van grote gebouwen.

Composiet Materialen Nieuwe Composiet materialen vormen vaak een ecologisch alternatief voor traditionele materialen: 1. Sustainable Decking waarbij houtcomposiet (75% hout/25% kunststof) als alternatief voor hardhout wordt toegepast. 2. Het toepassen van Composiet materialen met natuurvezels bij bruggen en boombakken verlengt de levensduur. 3. Het hergebruik van oude polyesterfracties en steenstof in de geperste zitschalen van de Composiet SMC Standaard Banken. 4. Het hergebruik van landbouwplastic en oude plastic zakken in de zwarte All Black en witte Snow White balken.


Design & Construct Outdoor Design expertise, jarenlange ervaring en know-how van materialen en productie technieken heeft Streetlife tot een sterke naam voor bruggen en urbane producten gemaakt. Wij ontwerpen niet alleen, wij fabriceren en leveren de producten eveneens. Voor de opdrachtgever is bij deze succesformule het risico minimaal. Voor Bodegraven ontwierp Streetlife een ultra lichte brug van ruim 30 meter met LED verlichting, afgesteund op de beton wanden van een bestaand viaduct. Verwachte levensduur bedraagt 60 jaar. Voor Amsterdam ontwierp en leverde Streetlife boombakken in groot formaat met hardhouten latten en een RVS interieur. Deze boombakken hebben een inhoud van ca. 5000 liter en worden toegepast op de Zuid As.

Life Cycle Analyses Na prijs, onderhoud en vormgeving is duurzaamheid een essentiĂŤle factor geworden om tot een verantwoorde keuze te komen. Duurzaamheid is echter niet eenduidig en leent zicht tot meerdere interpretaties. Bij de ontwerpprojecten en de ontwikkeling van producten voor de buitenruimte hanteert Streetlife de Life Cycle Analyse (LCA). Met LCA-programmatuur wordt een vergelijkende analyse gemaakt op 3 hoofdaspecten: - CO2 afgifte (Carbon Footprint): Methode waarbij alleen gelet wordt op de gassen die verantwoordelijk worden geacht voor het broeikaseffect. - Energie gebruik ( Cumulatieve Energy Demand): Methode waarbij het totaal aan primaire energiegebruik wordt berekend gedurende de levenscycles van een product. - Eco-indicatoren 99: Methode waarbij een productlevenscyclus wordt beoordeeld op de impact categorieĂŤn: gezondheid voor de mens, kwaliteit van het ecosysteem en natuurlijke hulpbronnen.


Streetlife Collectie 2010-2011

A - Straatmeubilair B - Boomproducten

Copyrights & Teksten Streetlife Grafische vormgeving i.s.m. CoĂśrdesign, AndrĂŠ van de waal Drukwerk Groen Media Services

SCS-COC-00932

Direct bij publicatie van deze brochure, Collectie 2010-2011, vervalt alle informatie uit voorgaande publicaties van Streetlife. Gezien de variaties in materiaalprijzen raden wij u aan altijd een offerte met prijzen en levertijden aan te vragen. Vermelde afmetingen bij de afbeeldingen zijn altijd in centimeters: 234 x 59 x 72,5 cm = lengte x diepte (of breedte) x hoogte Elk Streetlife ontwerp is tot de kleinste details gericht op kwaliteit en duurzaamheid. Streetlife houdt zich het recht voor dimensies, specificaties en prijzen te modificeren.

C - Bruggen & Dekken


C - Bruggen & Dekken Bruggen 12C

Shortline Bruggen 6-12 m

14C

Shortline Bruggen 12-17 m

17C

Vlakke Bruggen

19C

Inline Bruggen 12 m - ∞

21C

Vlinder Bruggen 12-24 m

26C

Composiet Bruggen

30C

Country Bridges

32C

Crossline Bruggen

34C

Sustainable Knuppelpad . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Balusters & Hekwerken 22C

Basic Balusters & Hekken

23C

Standaard Balusters & Hekken

25C

Nautrische Balusters & Hekken . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Dekmaterialen 37C

Streetdeck®

42C

Glas Spots

44C

Lightdeck®

45C

Artdeck®

46C

Composiet Gripdeck®

47C

SR-Wooddeck® . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

C


Ontwerp: Streetlife Beschermd door Int. Model Depots en Patenten

Shortline brug met buisdrager, Standaard hekken en Artdeck速 roosters. Het ontwerp is sober en doelmatig; 10,8 x 2 meter, Roermond, NL.

T +31(0)71 524 68 46

Shortline brug met profieldrager en de meer expressieve Nautische balusters, Streetdeck速40 profielen; 6 x 2 meter, Waalwijk, NL.

www.streetlife.nl

Shortline Bruggen 6-12 m

12C


Ontwerp: Streetlife Beschermd door Int. Model Depots en Patenten

Shortline Bruggen 6-12 m

Een duurzame brug, vervaardigd van staal, thermisch verzinkt

1,2 m. De breedte is standaard 2 of 3 meter (optioneel 4,5 en 6 m.).

volgens NEN-EN-ISO 1461: 1999 NL. Verwachte levensduur

Gelijkmatige belasting van max. 5 kN/m². Toging in het brugdek

ca. 50 jaar. Binnen Nederland kan Streetlife ook plaatsen.

volgens toegankelijkheidsrichtlijn. Keuze uit buisvormige drager

Levertijd 16-20 weken na opdracht/goedkeuring opdrachtgever.

of profieldrager. Integrale fundering met afsteuning op prefab betonplaat of damwand.

Shortline met profieldrager, zigzag hekwerk met RVS 316 reling en

T +31(0)71 524 68 46

Streetdeck® 40 profielen, King’s Lynn, UK.

www.streetlife.nl

13C

Shortline Bruggen zijn er van 6 tot 12 meter met stappen van


Verlengde Shortline brug verbreedt tot 5 m en Nautisch hekwerk. Scheiding tussen fietsbanen en voetgangers d.m.v. kleurverschil en LED Glas Spots in het Streetdeck速40 profiel.

Ontwerp: Streetlife www.streetlife.nl

T +31(0)71 524 68 46

Beschermd door Int. Model Depots en Patenten

Shortline Bruggen 12-16,8 m

14C


Ontwerp: Streetlife Beschermd door Int. Model Depots en Patenten T +31(0)71 524 68 46 www.streetlife.nl

15C

Shortline Bruggen 12-16,8 m

Verlengde Shortline Bruggen met een gemodificeerde profiel-

Krommingen in het brugdek volgens toegankelijkheidsrichtlijn.

drager hebben een lengte van 12 tot 16,8 meter met stappen van

Integrale fundering met afsteuning op beton- of damwand-

1,2 meter. De breedte is standaard 2 of 3 meter (en optioneel te

constructie. Een zeer duurzame brug, vervaardig van staal,

verbreden naar 4,5 en 6 m). Bij voorkeur met Streetdeck速40 als

thermisch verzinkt volgens NEN-EN-ISO1461: 1999NL.

dekmateriaal. Gelijkmatige belasting van max. 5 kN/m .

Verwachte levensduur ca. 50 jaar. Levertijd 16-20 weken.

2


16C


Ontwerp: Streetlife i.s.m. Scape Landschapsarchitecten

Vlakke Bruggen Vanwege een optimale toegankelijkheid of architectonische redenen zijn Vlakke Bruggen een aantrekkelijke optie. Binnen het Shortline en Inline bruggensysteem zijn getoogde bruggen, maar ook vlakke bruggen mogelijk. Vanzelfsprekend kan er gekozen worden voor de diverse modellen hekwerken en dekmaterialen. Levertijd 16-20 weken na opdracht / goedkeuring opdrachtgever.

www.streetlife.nl

T +31(0)71 524 68 46

Beschermd door Int. Model Depots en Patenten

Het Ruhrgebied in Duitsland is culturele hoofdstad van Europa in

17C

2010. In Essen realiseerde Streetlife een drietal vlakke bruggen met geelachtige Artdeck速 roosters, zoals afgebeeld op de linkerpagina. De gesloten hekwerken met zigzag structuur zijn aan de uiteinden rondlopend.


18C


Ontwerp: Streetlife Beschermd door Int. Model Depots en Patenten

Inline Bruggen 12m-∞

Inline Brug with Nautisch fence, 22 m in lenght, Streetdeck®40 bridge decking, extended onto the banks, semicircular support in the water, Sneek, NL.

De Inline Bruggen zijn er vanaf 12 meter, oplopend in stappen van 1,2 m. Deze lange bruggen hebben elke 12 meter een ondersteuning, naar wens vorm te geven. De breedte is standaard 2 of 3 m (optioneel 4, 5 en 6 m). Gelijkmatige belasting van max. 5 kN/m². Kromming in het brugdek volgens toegankelijkheidsrichtlijn. Fundering afhankelijk van sondering op stalen of betonnen heipalen. Vervaardigd van staal, thermisch verzinkt volgens NEN-EN-ISO 1461: 1999 NL.

www.streetlife.nl

T +31(0)71 524 68 46

Levensduurverwachting ca. 50 jaar.

19C

De Inline Bruggen hebben 2 typen onderconstructies: • Profieldrager voorzien van Streetdeck®40 of ander dekmateriaal en 3 typen hekwerk: Standaard, Basic of Nautisch. • Buisdrager voorzien van Artdeck®, Lightdeck® of ander dekmateriaal en 3 typen hekwerk: Standaard, Basic of Nautisch. De fraaie buisdrager kan ook in beperkte mate horizontaal gekromd worden (minimum radius is 100 meter ).


20C


Ontwerp: npk Idustrial design

Vlinder Bruggen 12-24 m De Vlinder Bruggen zijn er van 12 tot 24 meter met een maximale overspanning van ca. 18 m. De breedte is standaard 2 of 3 m (optioneel 4, 5 en 6 m door toepassing van dubbele vlinderdrager, genest of gespiegeld). Gelijkmatige belasting van max.5 kN/m². Toging van het brugdek in nader overleg, volgens toegankelijkheidsrichtlijn: gemiddelde stijgingshoek van 3,5° en aanvangshoek van max. 6,5°. Doorgang voor boten en schaatsers is goed, maar uiteraard afhankelijk van hoogteverschil met het water. Fundering gebaseerd op sondering bestaat uit betonnen heipalen met landhoofden. NEN-EN-ISO 1461: 1999 NL.

www.streetlife.nl

T +31(0)71 524 68 46

Beschermd door Int. Model Depots en Patenten

Vervaardigd van staal, thermisch verzinkt volgens

21C

Vlinderbrug met gespiegelde vlinderdragers, zoals gerealiseerd in Osdorp. Artdeck® brugdek in 2 kleuren voor gescheiden fiets- en voetpad. Standaard hekwerk in open uitvoering.


Basic hekwerk:

Ontwerp: Streetlife

Basic Balusters & Hekken Het meest terughoudende Streetlife hekwerk heeft eenvoudige rechte balusters met horizontale RVS kabels. De gesloten versie is uitgerust met een webnet van gevlochten RVS kabels. Dit RVS webnet is doorlopend aan de binnenzijde. De hoogte is 110 cm. Het Basic hekwerk komt vooral goed tot zijn recht op een uitkragend

Het Basic hek met extra veilig RVS webnet

Het Basic hek met RVS kabels met uitkragend dek.

www.streetlife.nl

T +31(0)71 524 68 46

Beschermd door Int. Model Depots en Patenten

brugdek.

22C


Ontwerp: npk Idustrial design

Standaard Balusters & Hekken Standaard hekwerk: De standaard balusters zijn voorzien van RVS stalen kabels met kabelspanners. De laser gesneden balusters neigen in lichte mate naar binnen, hoogte is 110 cm. De dichte hekken hebben een zigzag patroon en bieden extra veiligheid tegen het over klimmen. Alle buisvormige relingen zijn verzinkt, optioneel gecoat of van roestvast staal. Al het staalwerk is thermisch verzinkt volgens

www.streetlife.nl

T +31(0)71 524 68 46

Beschermd door Int. Model Depots en Patenten

ISO-norm.

23C

Het Standaard hek met zigzag patroon of met RVS kabels.


24C


Ontwerp: Streetlife

Nautische Balusters & Hekken Nautisch hekwerk: De verzinkt stalen balusters zijn rondlopend en voorzien van verschillende horizontale RVS kabels met kabelspanners. De gesloten hekwerken zijn uitgerust met rondlopende geperforeerde panelen uit staalplaat. Hoogte is 110 cm. De buisvormige reling is verzinkt, optioneel gecoat of van roestvast staal. Al het staalwerk is thermisch verzinkt volgens

www.streetlife.nl

T +31(0)71 524 68 46

Beschermd door Int. Model Depots en Patenten

ISO-norm.

25C

Het Nautisch hek met geperforeerde staalplaten

Het Nautisch hek met RVS kabels


De hoofddrager van de Composiet brug is één groot geheel:

Ontwerp: Streetlife

Streetlife Composiet Bruggen een monocoque constructie met geïntegreerd dek. De voordelen zijn: - Zeer lange verwachte levensduur van 80 jaar, minimaal 60 jaar. - Een aanmerkelijke reductie van onderhoud t.o.v. traditionele bruggen. - Een inmold gelcoat, voor een strakke en vaste afwerking. - Geen scherpe overgangen en richels in de constructie waardoor vervuiling wordt voorkomen - Optioneel kunnen natuurlijke vezels in een transparante gelcoat opgenomen worden, waardoor een zeer natuurlijke uitstraling

mm en strakke lijnvoering. - Een ranke vormgeving door getrapt vormgegeven zijkanten in hoogtes van 60 of 45 cm. - Een ultra-lichtgewichte brug waarbij de funderingen vereenvoudigd uitgevoerd worden. - Uit recente Life Cycle Analyse blijkt: een milieuvriendelijkere brug dan traditionele brug constructies - Keuze uit meerdere baluster en reling uitvoeringen afhankelijk

Beschermd door Int. Model Depots en Patenten

gerealiseerd wordt. - Een geïntegreerd slijtvast brugdek met grindkorrels van 3 tot 6

van de gewenste uitstraling. Op de Composiet drager kunnen uiteenlopende baluster- en relingmodellen gemonteerd worden. Beide afgebeelde uitvoeringen zijn Nautisch vormgegeven (zie Nautisch hekwerk), waarbij door toepassing van CorTen staal of thermisch verzinkt staal de uitstraling eenvoudig kan variëren.

model met RVS of thermisch verzinkte buis als handreling.

www.streetlife.nl

model met RVS buis als handreling. - Thermisch verzinkte balusters van RVS staalkabels in Nautisch

T +31(0)71 524 68 46

- CorTen balusters met CorTenmesh van gestrekt staal in Nautisch

26C


Ontwerp: Streetlife

Streetlife Composiet Bruggen De standaard Composiet Bruggen zijn in lengtes van 6 tot 12 meter en met een breedte van 2 of 3 meter verkrijgbaar. De dikte van de monocoque drager is 60 cm en kan eventueel in 45 cm uitgevoerd worden. Door de getrapte zijkanten wordt een ranke brug gecreĂŤerd, in een nader te specificeren RAL kleur of door middel van natuurlijke vezels met een natuurlijke, vlasachtige uitstraling. Het ontwerp is gebaseerd op de standaard belastingswaarden voor voetgangers en fietsbruggen: 5 kN/m2 en een stempellast van 7 kN. De toging is conform de toegankelijkheidsrichtlijn.

www.streetlife.nl

T +31(0)71 524 68 46

Beschermd door Int. Model Depots en Patenten

Levertijd 16-20 weken na opdracht/goedkeuring opdrachtgever.

27C

Doorsnede van monocoque composiet dragerconstructie met integraal composiet dek. Tevens afgebeeld de CorTen balusters met CorTen mesh van gestrekt staal in Nautisch model met RVS handreling. De getrapte zijkant zonder naden of richels creĂŤert een ranke vormgeving zonder vuilaanhechting.


Levensduur Composiet Dekconstructies:

Ontwerp: Streetlife

Streetlife Composiet Bruggen Het integrale composietdek van de monocoque composiet brugdrager kent geen problemen met verschillen in uitzettingscoĂŤfficienten. Het heeft hierdoor een veel langere levensduur dan de tradionele ingestrooide scherp-grind-dekken op staalplaat. Losse pultrusie dekprofielen zijn qua sterkte kwetsbaarder door de orthotrope eigenschappen en dus minder sterk in de dwarsrichting. De levensduur van pultrusie profielen wordt beperkt door eventuele geconcentreerde en lokale belastingen. Deze kwetsbaarheid is niet aanwezig bij de door Streetlife gehanteerde vacuĂźm injectie techniek met laminaat

www.streetlife.nl

T +31(0)71 524 68 46

Beschermd door Int. Model Depots en Patenten

versterkingen in het composiet materiaal.

28C


Ontwerp: Streetlife

Streetlife Composiet Bruggen De Streetlife Composiet Bruggen zijn de bruggen van de toekomst. Door het extreem lage onderhoudsregime en een verwachte levensduur van 80 jaar (minimaal 60 jaar) zijn deze bruggen met name interessant voor projecten waarbij het financieel criterium “Cost of Ownership” gehanteerd wordt. Deze Composiet Bruggen zijn er voor opdrachtgevers, die zich niet alleen beleidsmatig maar ook daadwerkelijk met ecologie, duurzaamheid en sustainability willen profileren.

Streetlife is qua kennis, design, engineering en productie de Beschermd door Int. Model Depots en Patenten

bruggenpartner om zonder risico voor de opdrachtgever een bijzondere en betaalbare brug met natuurlijke uitstraling te realiseren. U kunt kiezen uit het standaard programma van Composiet bruggen of d.m.v. een “Design & Deliver” contract voor een maatwerk Composiet Brug. Het afgebeelde ontwerp van de Streetlife Composiet Brug heeft een natuurlijke uitstraling door gebruik te maken van natuurvezels in het composiet materiaal, warm CorTen materiaal voor de in hoogte variërende hekwerk en bruin-roodachtig gekleurde grindkorrels voor het integrale dek. Het hoge middengedeelte van het hekwerk is uit veiligheidsoverwegingen, gezien de onderliggende verkeersweg. Het ultralichte gewicht van deze ruim 30 meter lange brug maakt afsteuning op de betonwanden van de verdiepte weg eenvoudig mogelijk. Energiebesparende LED verlichting creëert ’s avonds een

www.streetlife.nl

T +31(0)71 524 68 46

bijzonder lichtbeeld, waarbij de lichtstralen door de CorTen mesh

29C

te twinkelen.


De Country Bridges kunnen worden voorzien van een lage

Ontwerp: Streetlife

Country Bridges 4-10 m balustrade met een hoogte van 30 cm. Het Rough&Ready Baluster systeem wordt voorzien van een stijve balk uit FSC hardhout (Âą 15 x 7 cm) of van zwart kunststof, gemaakt van hergebruikt landbouwplastic. Deze gewapende All Black balken zijn extra stijf en sterk. De balustrade is mooi gedetailleerd met laser gesneden steunen. Verkrijgbaar in duurzaam CorTen staal of thermisch verzinkt

Country Bridge, 6 x 2 meter, StreetdeckÂŽ en R&R balusters.

www.streetlife.nl

T +31(0)71 524 68 46

Beschermd door Int. Model Depots en Patenten

volgens NEN-EN-ISO 1461: 1999NL

30C


Ontwerp: Streetlife Beschermd door Int. Model Depots en Patenten T +31(0)71 524 68 46 www.streetlife.nl

31C

Country Bridges 4-10 m

De Country Bridges zijn terughoudend en vlak.

Integrale fundering met afsteuning op prefab betonplaten.

Ze zijn er vanaf 4 tot 10 meter, met stappen van 1 m. De breedte is

Een duurzame brug, vervaardigd uit staal, thermische verzinkt

standaard 2 of 3 meter. Gelijkmatige belasting van max. 5 kN/m .

volgens NEN-EN-ISO 1461: 1999 NL. Verwachte levensduur

De bruggen hebben een vereenvoudigde profieldrager constructie

ca. 50 jaar. Levertijd 16-20 weken na opdracht/ goedkeuring

als drager.

opdrachtgever.

2


De constructie kan extra stijf uitgevoerd worden door er een driehoekige vakwerkstructuur in op te nemen eventueel gecoat in een andere kleur. Deze Crossline Trussbrug is geschikt voor langere overspanningen tot ca. 20 meter.

Ontwerp: Streetlife www.streetlife.nl

T +31(0)71 524 68 46

CorTen balustrade met verschillende invullingen.

Beschermd door Int. Model Depots en Patenten

Crossline Bruggen 6-12 m

32C


Ontwerp: Streetlife

Crossline Bruggen 6-12 m De vlakke Crossline Bruggen met bijzondere CorTen reling van Streetlife zijn er van 6 tot 12 meter met stappen van 1 m. De breedte is standaard 2 of 3 meter. Bijvoorkeur met StreetdeckÂŽ40 als dekmateriaal. Gelijkmatige belasting van max. 5 kN/m2. Een constructie van duurzaam CorTen staal met de kenmerkende beschermde roestlaag (geen uitlogend zink!). Er zijn verschillende opties voor de CorTen balustrade: open, wilde spijlen, horizontale kabel, CorTen strippen e.d. Ook verkrijgbaar in een RAL-coating. De robuuste CorTen reling (14 x 14 cm) wordt afgedekt met FSC hardhout. Aan de onderzijde kunnen Glas Spots opgenomen

www.streetlife.nl

T +31(0)71 524 68 46

Beschermd door Int. Model Depots en Patenten

worden in mono of variĂŤrende kleur. Door deze oplossing wordt

33C

het dek subtiel verlicht en wordt de passant niet verblindt. Levertijd 16-20 weken na opdracht / goedkeuring opdrachtgever.


Streetlife introduceert het Sustainable Knuppelpad voor in parken en natuurgebieden. Voor het dekmateriaal en onderbalken wordt milieuvriendelijk composiet hout gebruikt.

Ontwerp: Streetlife Beschermd door Int. Model Depots en Patenten

Sustainable Knuppelpad

Deze Streetdeck®40 profielen zijn robuust van maatvoering, 40 x 190 mm, en worden blind bevestigd. De breedte van het knuppelpad is ca 2 meter. De slijt- en slipvastheid is beter dan traditioneel hout en er zal minder onderhoud nodig zijn. Voor technische specificaties zie de volgende Streetdeck® pagina’s.

extra verzwaard worden met zand, al naar gelang de ondergrond. Deze donkergrijze elementen verdwijnen uit het zicht en kunnen ook deels ingegraven worden. Met stalen ankerpennen worden ze aan de ondergrond verankerd.

www.streetlife.nl

De funderingselementen zijn van gegoten kunststof en kunnen

T +31(0)71 524 68 46

Levertijd 16/20 weken. Minimale afname 100 m2.

34C


35C


36C


Ontwerp: Streetlife Beschermd door Int. Model Depots en Patenten T +31(0)71 524 68 46 www.streetlife.nl

37C

Streetdeck® Streetdeck® is een ecologisch en functioneel goed alternatief voor hardhout. Streetdeck® is sustainable en slipvast en zelfs duurzamer dan hardhout. Met name Streetdeck®40 heeft een eigentijdse uitstraling en een geoptimaliseerde verribbing t.b.v. de slipvastheid. Het Streetdeck® composiet-hout bestaat uit 75% versnipperd lokaal resthout en 25% synthetisch materiaal. Het materiaal is splintervrij en ideaal voor blote voeten. Het is verkrijgbaar in 2 kleuren, echter standaard in Medium Grijs. De kleine houtsnippers zijn volledig in het synthetische materiaal ingepakt, waardoor schimmels en algen geen invloed hebben. Streetdeck® is onderhoudsvrij en zal in de buitenruimte nauwelijks vergrijzen. Streetdeck® wordt beschermd door patenten. Het gebruikte hout bestaat voor 100% uit lokale houtproducten, die sustainable zijn verkregen en PEFC zijn gecertificeerd. Minimale afname Medium Grijs: 50 m², Roodbruin: 500 m².

Basisgegevens Streetdeck®40: - Profielmaat 4 x 19 cm - Standaardlengte 2 en 3 meter - Gering eigengewicht 25 kg/m2 - Blinde bevestiging met hamerkopbouten, evenuteel kikkerplaten of strippen, van onderaf - Met speciale montagebeugel ook van bovenaf op bestaande houten of composiet onderconstructie te bevestigen ( alleen voor voetgangers) - Overspanning h.o.h. 100cm (5 kN/m2)

SD40-MG-200/300 (nieuwe kleur 2010)

Standaard kleur: Medium Grijs

SD40-RB-200/300 (nieuwe kleur 2010) Roodbruin: minimale afname 500 m²

De samenstelling en kleuren van Streetdeck ®40 zijn in mei 2010 verbeterd conform de specificaties in deze brochure. De afgebeelde kleuren zijn drukwerk en kunnen afwijken van de werkelijke kleuren.


Sustainable Decking:

Streetdeck 40 profielen te integreren. De ronde Glas Spots

Het nieuwe composiet materiaal Streetdeck® heeft een aantal

(ø 3,5 cm of ø 4,2 cm) zijn onverwoestbaar, volledig water- en

eigenschappen, die voor toepassing in de buitenruimte zeer

stofdicht, zeer energiearm gecombineerd met een uiterst

interessant zijn. De slipvastheid bij droog en nat weer is veel beter

lange levensduur (20-25 jaar). De Glas Spots zijn niet alleen

dan hout. Streetdeck® is sustainable, dus zowel duurzaam als

decoratief, maar als gidslijn ook zeer functioneel. Glas Spots

milieuvriendelijk. Bij de fabricage wordt er geen boom meer of

worden geleverd met separate bevestigingsplaat, voor opname in

minder voor gekapt. Streetdeck® voorkomt de problemen die

Streetdeck®40 profielen. Meer informatie op de volgende

optreden bij de traditionele dekmaterialen zoals gladheid, veel

pagina’s. Minimale afname 10 stuks.

onderhoud en ecologische bezwaren tegen hardhout. Slipvastheid: veilig. De slipvastheid is onderzocht met de Floor Side Control 2000 print. Een plastic zool is als schuivend oppervlak gebruikt. De wrijvingsweerstandswaarde is 0.47 – 0.72 afhankelijk van droge of natte toestand en kleur. De meerderheid van de waarden is boven de 0.6 (zeer veilig). Meting zijn gedaan haaks op de profiel richting. Duurzaamheid & Slijtvastheid: De duurzaamheid van Streetdeck®40 is zeer goed, zelfs beter dan

Beschermd door Int. Model Depots en Patenten

De slipvastheid wordt gewaardeerd met klasse veilig tot zeer

menig hardhout. In vergelijkend onderzoek met Bankiria scoort Streetdeck® aanmerkelijk beter, zonder microscoop wordt er geen schimmelgroei gevonden.

T +31(0)71 524 68 46

®

www.streetlife.nl

De Streetlife Glas Spots zijn op eenvoudige wijze in de

Ontwerp: Streetlife

Streetdeck®

38C


Ontwerp: Streetlife

Streetdeck® Technische Specificaties Streetdeck®

Belastinggegevens Streetdeck®40

• Sustainable, zeer milieuvriendelijk door toepassing van

Volgens normgeving wordt voor voetgangers- en fietsbruggen een gelijkmatige belasting van 5 kN/m² aangehouden. Bij 5 kN/m² is

75% resthoutfracties. • Verschillende kleuren, standaard Medium Grijs. Bij grote projecten (>500 m²) Roodbruin is optioneel. Door UV licht maar zeer beperkt vergrijzend. • Stroefheid: klasse veilig tot zeer veilig. Onderzocht met Floor Side Control 2000 print. Weerstandswaarde van 0,47 – 0,72 in natte en droge conditie. • Maximale vlaktedruk bij 100% ondersteuning: max. 500 kN/m² voor Streetdeck®40. Beschermd door Int. Model Depots en Patenten

• Gewicht 25 kg/m² voor Streetdeck®40. • Duurzaamheid zeer goed: Streetdeck® composiet is resistent tegen schimmelgroei. • Brandeigenschappen vergelijkbaar met hout. • Onderhoud: nihil, algen hechten nauwelijks. • Onderconstructie balken max. h.o.h. 100 cm. Bevestiging minimaal op 3 balken. • Maat toleranties: Lengte : -0.0 / + 20.0 mm, Breedte: -1.0 / +3.0 mm, Dikte: -1.0 / +1.0 mm • Uitzetting in de breedte 2% en in de lengte 0,5%. Na driekwart jaar is het composietmateriaal vrijwel stabiel qua uitzetting, mits goed geventileerd toegepast. Bij vlonders en terrassen 30 mm rondom vrijhouden. Streetdeck® dient geventileerd toegepast te worden, langdurig vochtcontact dient vermeden te worden. Vlonders moeten een afschot van 2% hebben. • Voor spleetbreedte in de lengte 12 -15 mm aanhouden. T +31(0)71 524 68 46

Voor spleetbreedte kopse zijden 30 mm voor 3 meter, 20 mm voor 2 meter Streetdeck®40 profielen aanhouden. • Streetdeck® is te bewerken met de gebruikelijke gereedschappen voor houtbewerking. • Kopse zijden van het hout kunnen worden afgewerkt met

www.streetlife.nl

doorlopend hoekprofiel in thermisch verzinkte uitvoering.

39C

overspanning h.o.h. 100 cm.


Onderzijde blinde bevestiging

Ontwerp: Streetlife

Montage Streetdeck速 40 Bevestigingset voor montage onderaf voor snelle montage met kikkerplaten: SD40-HKKP-45 - verpakt per 24 stuks (ca. 3m2). M8 Hamerkopbouten (L = 45 mm) met stalen kikkerplaten, sluitringen en M8 zeskantmoeren. Aandraaimoment: maximaal 8 Nm.

SD40-HKKP-45 Onderzijde blinde bevestiging Bevestigingset voor montage onderaf voor snelle montage, met lange montage strips:

Beschermd door Int. Model Depots en Patenten

Per m2 zijn ca. 8 st. nodig afhankelijk van onderconstructie.

SD40-STRIP-HK-45 - verpakt per 16 stuks (ca. 10 m2). Gegalvaniseerde bevestigingsstrips (L = 76 cm, voor 4 profielen) en M8 Hamerkopbouten (L = 45 mm), sluitringen, M8 zeskantmoeren. Aandraaimoment: maximaal 8 Nm. Per 10 m2 zijn ca. 20 st. nodig afhankelijk van onderconstructie.

SD40-STRIP-HK-45

www.streetlife.nl

T +31(0)71 524 68 46

HKKP-Kikkerplaten zijn altijd nodig om goed uit te komen.

40C


Ontwerp: Streetlife

Montage Streetdeck速 40 Onderzijde blinde bevestiging Bevestigingsset voor montage onderaf, direct op onderconstructie: SD40-HK-45 - verpakt per 45 stuks (ca.3 m2). M8 Hamerkopbouten ( L = 45 mm), sluitringen en M8 zeskantmoeren. Aandraaimoment: maximaal 8 Nm.

Beschermd door Int. Model Depots en Patenten

Per m2 zijn ca. 15 st. nodig afhankelijk van onderconstructie.

SD40-HK-45

Bovenzijde blinde bevestiging Metalen bevestigingsset voor montage van boven af: SD40-ALX - verpakt per 27 stuks (ca.3 m2). Montage beugel ter bevestiging op houten of composiet balken. Type schroeven afhankelijk van onderconstructie. Per m2 zijn ca. 9 st. nodig afhankelijk van de onderconstructie.

www.streetlife.nl

T +31(0)71 524 68 46

Alleen geschikt voor belasting door voetgangers.

41C

SD40-ALX


De Streetlife Glas Spots hebben unieke eigenschappen waardoor

Ontwerp: Streetlife

Glas Spots ze probleemloos in de buitenruimte toegepast kunnen worden. De ronde Glas Spots ( ø 35 mm en ø 42 mm) zijn vrijwel onverwoestbaar, volledig water- en stofdicht, verbruiken minimaal energie en hebben een uiterst lange levensduur van ca. 25 jaar. Door de gepatenteerde ingietmethode met transparante hars ontstaat een massief transparant armatuur, inclusief trekontlasting, welke probleemloos in het vochtige maaiveld of zelfs onder water toegepast kan worden. Het volledig of half inbouwen met epoxyhars in de willekeurige tegel of klinker wordt door Streetlife uitgevoerd. Met speciale in dekmaterialen en in plaatmateriaal. Brugdekken, maar ook het maaiveld van pleinen, promenades etc. kunnen zo op decoratieve of signalerende wijze van lichtpunten voorzien worden. Door de lange levensduur kunnen ook slecht toegankelijke, hoge plekken van lichtpunten voorzien worden. Bijbehorende voorschakelapparatuur, RGB/sturingsapparatuur, etc. zijn door Streetlife leverbaar. Streetlife kan projecten volledig voorbereid en bedraad afleveren

Beschermd door Int. Model Depots en Patenten

hulpbeugels zijn de Glas Spots goed op te nemen in asfaltlagen,

met installatie-instructies.

www.streetlife.nl

T +31(0)71 524 68 46

Levertijd 12-14 weken. Minimale afname 10 stuks.

42C


Ontwerp: Streetlife

Glas Spots Technische specificaties • Glas Spot armatuur volgens hoogste IP norm: volledig water en stofdicht. • Gehard, slijtvast Bilex glas ø 35 mm en ø 42 mm: onverwoestbaar. • Glaskop glad: goede lichtuittreding in ca 45˚ lichtbundel. • Glaskop mat gezandstraald: glas wordt goed aangelicht, goed waarneembaar als oriëntatie lichtpunt. • Glas Spot-35: 3 LED diodes met ca. 100.000 branduren levensduur. Bij 8 uur dagelijks gebruik is dit minimaal 25 jaar. Verbruik van 0,3 Watt, 12 Volt.

Beschermd door Int. Model Depots en Patenten

4 kleuren: wit, blauw, geel & rood licht. • RGB Glas Spot-42: 9 LED diodes. Verbruik van 0,9 Watt, 12 Volt. Alle kleuren door additionele kleurmenging met RGB-sturingsapparaat. • Standaard voorzien van 100 cm grondkabel. Speciale lengtes op aanvraag. Glasspot-35-wit/blauw/geel/rood, 0.3 Watt, 12 Volt Glasspot-42-RGB, 0.9 Watt, 12 Volt De Glas Spots zijn met een bevestigingsplaat en hamerkopbouten goed te integreren in Streetdeck®40 profielen. Glasspot-35-plaat met hamerkopbouten

www.streetlife.nl

T +31(0)71 524 68 46

Glasspot-42-plaat met hamerkopbouten

43C

Licht gebolde glaskop van Glasspot-42-RGB: gezandstraald. Alle kleuren door additionele kleurmenging met RGB-sturingsapparaat.


Lightdeck® Lightdeck® is een aluminium extrusieprofiel voorzien van een EPDM rubbergranulaat laag van 2 cm dik. Lightdeck® kan in de breedte en in lange stroken worden toegepast. Lightdeck® heeft een zeer gering eigen gewicht en kent verschillende overspanningsen bevestigingsmogelijkheden. Het is zeer slipvast, heeft integrale waterafvoer, onderhoudsarm en geluiddempend. Lightdeck® heeft uitermate goede loopeigenschappen. Standaard in camel of antraciet kleurenmix, diverse kleuren zijn mogelijk. Lightdeck® is gepatenteerd. Belastinggegevens Lightdeck® Beschermd door Int. Model Depots en Patenten

Volgens internationale normen wordt voor voetgangers- en fietsbruggen een gelijkmatige belasting van 5 kN/m²

Lightdeck®: 50-CP-02, H = 5 cm , bij 5 kN/m² is de overspanning 190 cm.

Uitgangspunt van beide schema’s is een gelijkmatige belasting op

95-CP-98, H = 9,5 cm , bij 5 kN/m² is de overspanning 350 cm.

een Lightdeck ® profiel, welke op minimaal 3 punten is ingeklemd. De toelaatbare doorbuiging is max. 1/250L of 1/330L.

www.streetlife.nl

T +31(0)71 524 68 46

aangehouden.

44C


Artdeck® Artdeck® is een verzinkt stalen persrooster waarbij de mazen (33 x 33 mm) gevuld zijn met verlijmde EPDM rubber korrels. Vormtechnisch levert Artdeck® een sterk grafisch beeld op. Artdeck® is zeer slipvast, onderhoudsarm en volledig poreus. Artdeck® wordt in modulen van 120 x 100 cm toegepast, met een dikte van 4 cm. Standaard in camel en antraciet kleurenmix,

Beschermd door Int. Model Depots en Patenten

diverse kleuren zijn mogelijk. Artdeck® is gepatenteerd.

Belasting gegevens Artdeck®: Volgens internationale normen wordt voor voetgangers- en fietsersbruggen een gelijkmatige belasting van 5kN/m2 aangehouden. Bij 5 kN/m² is de overspanning h.o.h. 120 cm, bij toepassing van een stalen rooster met draagstaaf 40 x 3 mm en

www.streetlife.nl

T +31(0)71 524 68 46

maaswijdte 33 x 33 mm.

45C


Ontwerp: Streetlife

Composiet Gripdeck速 Gripdeck速 is een eigentijds en duurzaam alternatief voor de verzinkt stalen persroosters. De Gripdeck速 roosters (120 x 100 cm) worden vervaardigd uit een glasvezel versterkt composiet materiaal. Het partieel opvullen van de mazen, met hetzelfde composiet materiaal is mogelijk, waardoor een zeer slipvast, deels gesloten, composiet dek ontstaat. Gripdeck速 is extreem duurzaam vanwege mono-materiaalgebruik, geen uitlogend zink en geen corrosie. Het is voordelig qua onderhoud en aanschaf. Montage op onderconstructie met behulp van kikkerplaten. Het voldoet aan de internationale normering

Beschermd door Int. Model Depots en Patenten

voor een gelijkmatige belasting van 5 kN/m2 en een stempellast van 7 kN.

Gripdeck is in diverse RAL kleuren leverbaar

Shortline met gripdeck

www.streetlife.nl

T +31(0)71 524 68 46

Levertijd circa 14 weken. Minimale afname is 50 m2.

46C


Ontwerp: Streetlife

SR-Wooddeck® Slip Resistant-Wooddeck® is een brugdek van FSC hardhout met een duurzame slipvaste oplossing. De gewenste natuurlijke houten uitstraling blijft bij SR-Wooddeck® behouden. Het bestaat uit FSC hardhouten brugdekprofielen van 40 mm dikte en voorzien van profilering. Tussen de hardhouten planken is telkens een verzinkt stalen antislip strook opgenomen, die 2 mm boven het houten dek uitsteekt. Deze stalen stroken zijn onverslijtbaar en zullen in de loop der jaren de goede slipvastheid in de dwarsrichting van de profilering waarborgen.

www.streetlife.nl

T +31(0)71 524 68 46

Beschermd door Int. Model Depots en Patenten

SR-Wooddeck® is een duurzame slipvaste oplossing met

47C

duurzaam FSC hardhout. Het dek kan optioneel voorzien worden van een rijbaanscheiding met retro-reflectie elementen op de antislip stroken (zie afbeelding). Vanzelfsprekend kunnen ook de Glas Spots opgenomen worden. Levertijd 12-14 weken. Minimale afname 50 m²

C collectie bruggen en dekken 2010_nl_issuu  

Bruggen & Dekken Collectie 2010 - 2011 Zuidas Amsterdam, Delft, Kop van Zuid Rotterdam Gent, Arendonk Planegg, München, Hamburg London,...

C collectie bruggen en dekken 2010_nl_issuu  

Bruggen & Dekken Collectie 2010 - 2011 Zuidas Amsterdam, Delft, Kop van Zuid Rotterdam Gent, Arendonk Planegg, München, Hamburg London,...

Advertisement