Page 1

STL. FASHION MUSTHAVES NINFA BELANGEN VAN EVENWICHT

FASHION KRACHTIG OF MINIMAAL INTERVIEW LISA PORTENGEN SMART & SEXY


De beste wensen voor 2011! “Only you can make it happen� - Therese Sennerholt -


 Vol trots presenteer ik jullie het eerste nummer van Stl. by Stella Maye; een heerlijke glossy voor de stijlbewuste en ambitieuze vrouw die met haar high heels stevig op de grond staat. Ieder seizoen vind je op onze site een nieuwe editie met daarin de nieuwste trends op het gebied van Work & Woman en hoe deze elkaar aanvullen en versterken. Maar Stella Maye gaat verder dan het volgen van trends. Zaken als Home & Fashion, Lifestyle, Accessoires & Gadgets hebben allen te maken met gevoel. Laat je inspireren door de ideeÍn van Stella Maye en geniet van nieuwe dingen en van de spanning die je voelt wanneer je iets nieuws probeert. Stap uit die comfort zone, want alleen dan sta je open voor nieuwe dingen.

Coverfoto: Karin

Dit wordt jouw nieuwe manier van zaken doen. Dus of je nu kiest voor een krachtige look of voor minimal chic, Stella Maye zorgt altijd voor mooie vrouwelijke silhouetten en subtiele details. Succes verzekerd!


HAARLEM BLOEMENDAAL AMSTERDAM

HAARLEM BLOEMENDAAL AMSTERDAM


“Happiness involves working toward meaningful goals� - Valentina Ramos -


“Some times

I sur

prise

myself

by

being

pret

ty

damn

fan

tas

tic� Therese Sennerholt


Cin by Cindy

1


3 Voorwoord

10: Stelling vrouw – werk - trends

11 Wat is Stella Maye?

14 Stl. Accessoires Fashion Musthaves

28 Stl. Home

34 Column: Miljonair Fair

38 Belangen van evenwicht

42 Stl. Fashion Krachtig vs Minimal Vrouwelijk vs Subtiel

52 Stl. Work & Woman Lisa Portengen

56 Stl. Tips

58 Stl. Gadgets

62 Parijs, Pumps & Promotie

66 Volgende x in Stl.

67 Colofon Verkoopinformatie


vrouw

Stelling: de drie eenheid vrouw, werk en trends. Under control or still searching?

trends

werk

Artist: Inna Panasenko


Wat: Stl. Spreek uit: es-t-elle Oftewel: ‘zij is…’ in het Frans Zij is vrouw, zij is werkzaam, zij is trendy. Zij is stijlvol en zij is ambitieus. Zij is mijn inspiratie voor het maken van Stl.

Doelstelling Met Stl. probeer ik jullie te inspireren met beeld, tekst, musthaves, pakkende spreuken, noviteiten en stellingen. Daarnaast wil ik (startende) zakenvrouwen een kans geven zich via Stl. te profileren. Stl. verschijnt vier keer per jaar en volgt letterlijk de seizoenen. De wekelijkse belevenissen en bevindingen van Stella Maye zijn te volgen via Facebook, Twitter, Blogspot en Tumblr. Ieder nieuw nummer wordt uiteraard via deze media aangekondigd. Door het achterlaten van een mailadres, wordt iedere nieuwe Stl. direct na publicatie per mail verstuurd. Dit eerste nummer is een begin, vergelijkbaar met een 0-nummer. Een nummer waarmee ik wil laten zien welke richting ik op wil, maar ook een nummer waar nog veel in veranderd gaat worden: er zullen items verwijderen, veranderen en zeker toegevoegd worden. Dit laatste zal een gevolg zijn van jullie reactie en belangrijker nog… jullie input! Een ding is nummer

zeker: voor

mij is dit eerste


Zij is‌ Stoer, Trendy, Lief. Sterk, parTner, zakeLijk. Succesvol, Talentvol, Leuk. Stijlvol, Toegankelijk, eLegant. ontSpannen, rechT doorzee, eerLijk. ambitieuS, moTiverend, collegiaaL. faShionable, Top, onafhankeLijk Sociaal, Trainer, kLassiek op een moderne manier.

Zij is Stl.


# 1 Tas Voor veel vrouwen het belangrijkste in hun leven. Waar ze ook gaan, alles gaat mee. De tas en de vrouw zijn onafscheidenlijk. De grootte, de kleur, de vorm, het materiaal en het merk zeggen veel over de eigenares; wie zij is bijvoorbeeld. In het eerste nummer van Stl. aandacht voor de ‘bags’ van Cindy Jeurissen.

Cindy Jeurissen is de naam achter het Nederlandse tassen label ‘Cin by Cindy Jeurissen’. Cindy studeerde in 2003 af aan de Academie Beeldende Kunsten in Maastricht.

Als (zaken)vrouw is het belangrijk goed voor de dag te komen en uiteraard mag dan de Fashion Musthave Top 5 niet ontbreken. Persoonlijk ben ik verslaafd aan meerdere items uit deze top 5, dus vandaar dat we de 5 musthaves ieder seizoen onder de aandacht brengen. Ik ben van mening dat wanneer je deze items combineert met mooie basics, je er altijd ‘en vogue’ uitziet!

Na haar opleiding heeft Cindy de enige ambachtelijke tassen vakopleiding in Nederland succesvol afgerond en werkt sinds dien aan haar eigen tassen- en accessoire label. Vanuit haar atelier te Amsterdam, bedenkt, ontwerpt en maakt ze de tassen. En altijd met veel passie.


Love is the new Black - Therese Sennerholt -

www.bagsbagsbags.nl


Stella Maye: “eindeloos varieren en altijd een matching tas bij iedere outfit. Stoer, tijdloos basic of chic. Met tas Cin by Cindy Jeurissen kan je alle kanten op.� TOP!


Onlangs las ik een column waarin een man zich min of meer afvroeg, hoe de wereld er uit zou zien zonder pumps met hoge hakken? Ik heb geen idee en als ik heel eerlijk ben, wil ik er ook niet over na denken. Ik ben dol op hakken. Tot 9 cm. En daar gaat het de laatste tijd vaak mis… De schoenmode deze winter is hoger dan hoog. Steeds vaker spot ik schoenen of laarzen met een hak van 12 cm of hoger. Prachtig om te zien, maar in mijn ogen onmogelijk om elegant mee bij een klant te verschijnen… Niet alleen de hakken zijn hoog dit seizoen; ook aan de laarslengte lijkt geen einde te komen :)

H&M 10 cm

“these shoes are made for walking”


Gelukkig zijn de vooruitzichten goed! De superhoge hakken blijven, dus daar gaan we op leren lopen, maar ook de ultra platte schoenen komen terug: sandalen, teenslippers, ballerina’s, sneakers en schoenen met veters, alles kan. Ook qua kleur zie je op de catwalk van bekende en minder bekende couturiers een grote diversiteit. Harde kleuren als geel, blauw en donkerpaars, maar ook neonkleuren en pasteltinten. De studs blijven en de hakken worden breder. Aan de vorm van sommige hakken (bananenhak) moet ik nog wat wennen, maar het idee niet meer te blijven steken tussen de kinderkopjes op de pleinen van de Nederlandse steden, vind ik een grote plus en doet mij met plezier uitkijken naar het voorjaar en de zomer.

Luisa via Roma Nicole Brundage 10 cm

“are they?�

Stelling: is de hoogte van de hak een verlenging van onze zekerheid?


Misschien niet de leukste van de vijf, maar wel net zo belangrijk. Juist in deze periode en al helemaal bij een afspraak buiten de deur. De eerste 90 seconden zijn vaak van cruciaal belang; de voor iedereen bekende eerste indruk en dus heeft iedere zakenvrouw een zakenjas nodig. Qua kleur kan je een trendkleur of tijdloze kleur grijs, bruin of Zorg er bij deze wel voor dat de van nu bezit.

Stella Maye: zelf heb ik gekozen voor een wat langer model. Op deze manier vallen zowel mijn jurken als mijn vesten en blazers onder mijn jas. Stelling: hoe belangrijk is de eerste indruk?

kiezen voor een wat meer als zwart, donkerblauw. laatste keus jas accenten

pofmouwen

centuur

scheve rits

H&M


Heb jij moeite met het vinden van de ideale jeans? Schrijf je dan nu in voor een work shop. www.dyanne.nl

DĂŠ jeans specialist van Nederland is uiteraard niemand minder dan Dyanne Beekman. Op haar site: www.dyanne.nl zie je onder andere hoe je een jeans op drie manieren kunt dragen. Ideaal als je na een dag hard werken nog even de stad in wilt. Met het wisselen van de overige Fashion Musthaves verander je een daylook in notime tot een evening/nightlook.


Foto’s: Patrick Meis


Al een tijd in het modebeeld en ook dit seizoen een absolute musthave: de sjaal. Net als de overige items, maakt ook de sjaal van een casual outfit iets speciaals en dan met name de sjaals van Studio Steek.

Studio Steek ontwerpt gebreide mode-accessoires, en houdt van producten die met zorg en aandacht zijn gemaakt. Daarom zijn alle producten handgebreid en heeft ieder item een eigen, maar zeker ook unieke uitstraling.

In de koude maanden zijn er sjaals, mutsen en wanten van dik, zacht garen om je lekker warm te houden en in het voorjaar en de zomer houdt Studio Steek het luchtiger met koel katoen en losse breisels.

Naast kwaliteit vindt Studio Steek het belangrijk om haar spullen op een duurzame manier te produceren, en zoekt zij naar ateliers waar op een eerlijke wijze en met plezier wordt gebreid.

Kijk voor meer items op de site: www.studiosteek.nl


tas, hakken, jas, jeans en sjaal

Zara


lange jas met hoge laarzen


Sommige (zaken)vrouwen voelen zich pas thuis als ze op kantoor zijn. Toch is het voor deze vrouwen, maar ook voor alle anderen belangrijk dat je je ‘thuis’ kan voelen in je eigen huis en dat je als thuiswerker niet 24/7 het gevoel hebt op je werk te zijn. Op deze pagina’s dan ook wat sfeerbeelden die jullie een idee geven van een thuis. Uitnodigende banken, grote kussens en neutrale, maar warme kleuren geven rust. Een opgruimd huis zorgt immers voor een opgeruimd hoofd en in een opgeruimd hoofd komen nieuwe ideëen beter tot hun recht!


Van essentieel belang na een week hard werken: •Een klein uurtje voor jezelf •Badkamer met bad en/of douche •Grote, zachte handdoeken •Een heerlijke fles van jouw favoriete badschuim en/of parfum


Nยบ5


Jouw bedrijf in Stl. by Stella Maye?

Adverteren in Stl. by Stella Maye?

info@stellamaye.nl


Als je het thuiswerken dan toch niet kunt laten, zorg dan voor een inspirerende werkplek die er ook nog eens leuk uit ziet. Zelf haal ik mijn inspiratie onder andere uit het boek ‘Life and Work’ van Malene Birgers. Zij laat een samenhang zien tussen meerdere internationale elementen met allen hun eigen style en elegantie. 79.90 euro / TENEUES.COM


Vrijdag 10 december j.l. zijn Anouk, Karin, Linda en ik geheel in stijl vertrokken richting de Amsterdam RAI, welke in verband met de negende editie van de Miljonair Fair was veranderd tot een stijlvolle ambiance. De parkeergarage leek een doolhof, maar zoals het echte ladies betaamt, vonden wij met gemak de rode loper. Eenmaal binnen waanden wij ons in een wereld vol luxe en glamour. Eerst een glas champagne – die hebben we wel verdiend! Ondertussen wat mensen gesproken en dan merk je al snel dat er tijdens die vijf dagen in Amsterdam geen sprake is van welke crisis ook. Glas leeg en verder om ons te vergapen aan al dat moois. Ver zijn we echter niet gekomen; we worden uitgenodigd een vorkje mee te prikken op de stand van kalfsvlees.nl. Vooruit! Wat moet, moet. Achteraf zeg ik ‘nooit meer’… zwezerik is niet echt mijn ding ;) Bolides en sportauto’s, jachten sloepen, horloges en juwelen. hebben alles gezien.

en We

Moe en bovenal dorstig gaan we tegen het einde van de beurs op zoek naar een plek waar we even heerlijk kunnen nagenieten van het meest exclusieve en toonaangevende evenement ter wereld! We belanden op de bank bij Bubbels & Burgers en genieten van een glas prosecco gecombineerd met een ordinaire hamburger. Beter. Pas na tienen rijden wij voldaan terug de werkelijkheid in. Stella Maye .


Zo, en nu is het tijd voor MIJ! Roep jij dat vaak? Moeite met alle ballen hoog te houden? Waar jongleer jij mee? Je hebt nogal wat rollen te vervullen: vrouw-zijn, partner, moeder, dochter, zus, vriendin. Dan heb je nog je ambities, je carrière, opvoeding van de kinderen, spiritualiteit, je eigen ontwikkeling, passies, ‌

Dat zet je aan het denken als je weet dat wij voor ongeveer tweederde uit water bestaan. Mildheid

Kracht van liefde

Mildheid is het toverwoord. Sinds de training mindfulness die ik heb gevolgd, is het woord mildheid toegevoegd aan mijn dagelijkse vocabulaire. Ik vind het een zacht en lief woord. Milde aandacht. Zachtheid. Dat is wat wij vrouwen nodig hebben. Of beter gezegd: moeten herontdekken en inzetten. Mildheid en zachtheid zijn onderdeel van onze kracht! Het maakt ons rustig, geaard en daardoor kunnen we met onze high heels ook stevig staan. Dat zie jij toch ook voor je?

De valkuil is de kritische blik. Daarmee komen we heel ver in ons werk, maar als het op onszelf aankomt, dan werkt het vernietigend. De Japanse onderzoeker Masaru Emoto ontdekte dat kristallen gevormd in bevroren water veranderen wanneer er specifieke, geconcentreerde gedachten op gericht zijn. Water dat is blootgesteld aan liefdevolle woorden blijken complexe en kleurrijke sneeuwvlokken te bevatten. Water dat is blootgesteld aan negatieve gedachten vormen onvolledige, asymmetrische patronen met doffe kleuren.

Ik vind het onvermijdelijk en een plicht dat je je doelen nastreeft en gaat voor waar je hart een sprongetje van maakt. Essentieel! Maar dit kan alleen als je zelf in balans bent. Evenwicht. Zen. Je wilt jezelf niet voorbij rennen. Dan breekt niet alleen je hak, maar ook je kracht. Ik ga ervan uit dat het niet gaat om wat je meemaakt, de ervaring, maar hoe je met die ervaring omgaat. Je hebt altijd een keuze. Dat is niet altijd makkelijk, maar ik hou ook niet van de gemakkelijkste weg. Voor mij gaat het om oprechtheid en eerlijkheid.

Je bent een ondernemende, zelfbewuste vrouw! Kijk daarom al trots naar jezelf in de spiegel. Zelfbewuste vrouwen weten wat er in hen omgaat. Ze kunnen reflecteren en daardoor leren. Zelfreflectie is kracht door kwetsbaarheid.


Ik sta stil bij mezelf, maar ook bij de ander. En dan kan ik mezelf wel eens verliezen. Dan ga ik ver over mijn grens en daar leer ik van. Maar mijn openheid en vertrouwen ga ik niet bijstellen. Liever leren op de harde manier dan mijn hart sluiten. En reken maar dat het dan op mildheid aankomt. Naar mezelf toe. Mezelf vergeven. Zonder oordelen. En daar hoef je geen hele training voor te volgen (helpt wel), maar kun je zelf elke dag toepassen, in kleine stapjes. Daar houd ik van. Rust en ruimte Belangrijk is dat je uit je automatische piloot gaat. Even dit, nog snel even dat. Je voelt je opgejaagd omdat je in je hoofd al twee stappen verder bent. Vermoeiend! Als je jezelf tot de orde roept, stilstaat bij wat je doet en dit met aandacht gaat doen, dan gaat er een wereld voor je open. Als je eet, dan eet je. Je voelt eerst je billen op je stoel. Ja, eten doe je zittend en niet staand aan het aanrecht, of erger: lopend! Je voelt je mes in je hand. Je kauwt langzaam, proeft echt wat je eet. Je gedachten laat je daarbij je gedachten. Laaaaat ze toch. Je kunt tegen ze zeggen: bedankt dat jullie er zijn, maar ik kan er niets mee en doe er niets mee. Dit vergt oefening, maar geeft een hoop rust en ruimte.

Woorden die teveel worden gebruikt en toch een ervaring in zich hebben van grote waarde, essentiële waarde. Met mildheid en aandacht kom je eerder bij de vraag wie je bent en is de invulling voor ‘En nu is het tijd voor MIJ’ gemakkelijker te maken. Sterker nog, je voelt minder de behoefte dat het nu even om JOU moet gaan door te handelen met aandacht. Waarom ook alweer? Omdat we het waard zijn. Jij zelf staat in het geding! Als je geen evenwicht ervaart, ben je uit balans, ga je compenseren en krijg je ergens last van. Of dat nu boosheid is, moeheid, pijn in je schouders of hoofdpijn, ergens doet het wat met je lijf en je gestel.

Delen Er wordt veel geschreven over powervrouwen. We zijn stoer, sterk en ondernemend. Maar we zouden geen vrouw zijn als we daar ook de druk van de verwachtingen die daarbij horen voelen. En dan komt al snel het schuldgevoel om de hoek kijken. 96% van de vrouwen voelt zich minstens één keer per dag schuldig. Voor de helft is dat zelfs vier keer per dag. Hoe is dat bij jou? Een schuldgevoel leg je jezelf op nadat je iets gedaan of juist niet gedaan hebt. Je komt in conflict met je eigen afspraken, je geweten.


Daarbij vergelijken we ons te vaak met andere vrouwen. ‘Waarom kan zij dat wel?!’ Je focust je bij de ander alleen op dat punt dat jij mist, denkt te missen, of denkt niet te kunnen. Jij weet toch niet welke issues zij heeft waar zij dagelijks mee worstelt en hoe groot de impact daarvan is op haar leven?! Ben jij zo open over je worstelingen en tekortkomingen? Ben jij ontvankelijk voor de verhalen van een andere vrouw? Stel jij je kwetsbaar op? Deel jij alleen je succesverhalen? Op het labeltje aan mijn theezakjes staat vaak: ‘Only share your strenghts, not your weaknesses’. Die overdenk ik altijd weer. Natuurlijk, je kracht mag je uitstralen en delen. Die goede energie pikt een ander op en kan net dat ene duwtje geven. Maar het is toch juist je kracht om je zwakheden ook te delen? En daarom blijf ik schrijven. Ik deel graag. Het geeft me kracht en energie. Dat versterkt als er reacties komen. Tijd voor reflectie. Tijd voor mildheid. Tijd voor jou. Wat ga jij doen? Linda Ruigrok

Reageren? Stuur een mail naar info@stellamaye.nl

Meer lezen? www.ninfa.nl/wordpress


Een netwerkborrel, de Miljonair Fair met als dresscode ‘tenue de ville’, een opening of gewoon een avond stappen… ik sta altijd voor mijn (best goed gevulde) kast met de vraag: “wat moet ik aan?” Dit vaak tot grote ergernis van manlief. Hij kan mijn “ik heb niets om aan te trekken”, niet meer horen en vraagt zich dan ook meer dan eens af, waarom mijn kast te klein is om al dat niets in op te bergen. Geloof me, ik klaag niet en wil de privilege van deze tijd zeker niet negatief benadrukken, maar kleding kan zo bepalend zijn. Welke keuze we ook maken: onze kleding zegt iets over ons en onze manier van leven. Zo kunnen we de mode gebruiken om bijvoorbeeld onze individualiteit tot uitdrukking te brengen, maar ook onze anonimiteit. Wil je opvallen? Of val je liever weg in de menigte?

Dit laatste kan betrekking hebben op onze stemming: sportief of elegant? Decent of uitdagend? Casual of formeel? En dan is er nog de werkgever. Van nature ben ik vrij casual. Ik ben dol op mijn jeans en combineer deze met zowel pumps als Puma’s, een colbert of een leren jas. Helaas denkt mijn directeur er anders over en zijn jeans not-done bij de firma waar ik deels werkzaam ben. Kortom ik moet me kleden op een manier die past bij de uitstraling van het bedrijf, maar niet mijn persoonlijke stijl is en dan kan het lastig zijn om toch met een bepaalde zelfverzekerdheid de klant te woord te staan. Gelukkig kan je met behulp van styling een boel goed maken en verandert mijn vraag drie maal weeks in: “hoe moet ik het aan?”


www.fdbfotografie.nl


vrouwelijke silhouetten en subtiele details

www.fdbfotografie.nl


Aangezien het in de Stl. by Stella Maye voornamelijk gaat om zakenvrouwen en omdat geen vrouw en geen bedrijf hetzelfde is, laten wij een tweetal trends zien: een krachtige en een minimale, maar beide met vrouwelijke silhouetten en subtiele details. KRACHTIG Een gewaagde look voor iemand met lef. Om deze vrouwelijke decadentie te bereiken waag je je op torenhoge hakken en combineer je deze met kant, dierenprints, lak, leer en brokaat, al dan niet gecombineerd met (nep) bont. Met name dit laatste is dit seizoen erg populair. Heerlijk voor de koude wintermaanden en het geeft, mits goed gecombineerd een fantastisch resultaat. Wie durft? Als absolute tegenhanger van krachtig zien we‌ MINIMAL CHIC Een graag geziene look voor slimme fashionista’s. ontspannen, ingetogen en verfijnde look die bestaat neutrale kleuren als nude, zwart, grijs, wit en camel!

Een uit

De sleutel om van deze, toch wat saaie basics een succes te maken zit hem vooral in het mixen. De basis dient neutraal (minimaal) te zijn. Zorg daarnaast voor strakke lijnen, mooie stoffen als cashmere, zijde en fluweel, hoge hakken voor wat extra vrouwelijkheid en beperk de accessoires tot een minimum.


www.fdbfotografie.nl


KRACHTIG


www.fdbfotografie.nl


Zara


H&M

Luisa via Roma

Cindy Jeurissen


Voor dit onderdeel interviewde Stella Maye, Lisa Portengen van Smart & Sexy en legde haar onder andere de stellingen voor welke in deze Stl. te lezen zijn. Smart en Sexy laat vrouwen ervaren wie ze werkelijk zijn. En sexy. Dus ben je nieuwsgierig? Heb je lef en ambitie? verder? Meer genieten? Anderen inspireren of aan het roer Volg dan een lezing, een workshop of een event en word je van jouw vrouwelijkheid. Stelling 1 Hoe belangrijk is het dat de drie-eenheid ‘vrouw, werk en trends’ in balans is? Moet je als (zaken) vrouw de laatste trends volgen om succesvol te zijn in hetgeen je doet? En tot hoever ga je daarin? Het zogeheten dress-for-succes. Of draait het meer om het innerlijk, het stralen? Lisa Portengen: Het gaat in het leven altijd om balans. Vrouwen die bewust hun vrouwelijkheid uitstralen, weten wat er speelt in de wereld en houden van het werk dat ze doen, geven energie.

Smart. Wil je staan? bewust


Daarnaast is het fijn als het innerlijk en het uiterlijk elkaar versterken. Dat hoe je je van binnen voelt, ook te zien is aan de buitenkant. Het afgelopen jaar heb ik veel gelezen en gepraat over 'Personal Branding’. Hoe zichtbaar ben jij? Hoe aantrekkelijk is het om met jou te werken? En wat trek je dan aan? Maar ook 'wat trek je aan' in het leven? Het heeft allemaal met elkaar te maken. Toch heb ik geen oordeel over wat goed is en wat slecht. Daar gaat het niet om. Wel: wat wil je, en op welke aantrekkelijke manier wil je dat bereiken? Smart & Sexy dus. Elke dag geef ik op Twitter een Smart & Sexy tip om vrouwen te inspireren. De ene keer de tip: geef iedereen je mooiste glimlach cadeau, en de andere dag als tip een link van een te gekke site met mooie jurken. De combinatie van binnen en buiten vind ik het spannendst. Als je kleding bij je past en je voelt je er goed bij én het versterkt wie je werkelijk bent, dan is het goed. Trend of geen trend.

Stelling 2 Is de hoogte van de high heel een verlenging van onze zekerheid?

Lisa Portengen: Eén van de oefeningen die ik doe met vrouwen in mijn workshop en soms ook tijdens lezingen is dat ik ze vraag zichzelf te omschrijven als 'pump'. 'Hoe zou jij er uit zien als je een pump bent? Welk materiaal? Welke kleur? Ben je moeilijk om op te lopen? Open? Extra features?' Dit levert altijd hele leuke inzichten op. Iedere vrouw is verschillend. Prachtig. Op de Kleinkunstacademie, waar ik gestudeerd heb, waren hoge hakken bij sommige lessen verplicht en dat begrijp ik wel; het 'doet' echt iets met je. Je houding, je hele uitstraling… Maar je moet het willen. Het gaat voor mij altijd om de intentie achter iets. Als jij je heerlijk stralend voelt op een ander soort schoenen, prima toch? En als jij je zekerder voelt op hoge hakken, helemaal goed. Grappige quote: "I don't know who invented high heels, but all women owe him a lot!” [Marilyn Monroe] Stelling 3 Hoe belangrijk indruk?

is

de

eerste

Lisa Portengen: Heel belangrijk. Je intuïtie


Vertelt je al bij de eerste seconde iets over iemand. Als we daar heel goed naar luisteren zullen we in de meeste gevallen wel bij een eerste indruk weten hoe en wat. Zelf zit ik al bijna 10 jaar in de auditiecommissie van de Toneelschool en de Kleinkunstacademie en daar hebben we niet maar één auditieronde… Mensen doen verdeeld over een jaar verschillende auditierondes. In de meeste gevallen zien we de eerste ronde wel al meteen of iemand 'vakperspectief' heeft of een groot talent is, maar ik moet zeggen dat we toch nog vaak verrast worden tijdens de daarop volgende rondes. Iemand kan ook zomaar niet zijn dag hebben, of een talent hebben dat nog niet goed ontwikkeld is… Als je als vrouw steeds bewuster wordt van wie je bent en wat je wilt, kun je wel werken aan die 'eerste indruk'.

Het gaat volgens mij om keuzes maken. Wat trek je aan? Wat zijn je gedachten? Wat is je doel? Iemand vertelde mij trouwens ooit dat iemand altijd zijn minder goede eigenschappen zal ‘verraden’ in een eerste gesprek. Misschien in de vorm van een grapje: 'Ja ik ben een sloddervos' of zo, maar dat blijkt dan ook echt te kloppen. Dus hou je oren goed open tijdens een eerste ontmoeting. En luister maar naar je buik gevoelens.

Is er een tweede kans voor een eerste indruk? Ach, ik geef graag meer kansen. Ik vind het leuk om iets op te bouwen met iemand en het potentieel te zien in een ander. Dit is trouwens ook een echte Smart & Sexy tip: ‘zie meer in de ander dan hij zelf kan zien’. Echt, als je even verder kijkt, voorbij jullie


beider ego‌ dan zie je misschien wel een heel mooi iemand. Je kan bijvoorbeeld in zo’n geval zeggen (of denken) 'Zullen we opnieuw beginnen en wil je me dan die hele leuke persoon laten zien die je werkelijk bent?

Lisa Portengen is sinds 2008 Smart & Sexy deskundige en oprichtster van de Smart & Sexy Lifestyle. Ik had er voor Twitter nog nooit van gehoord, maar als ik haar site bekijk en de ervaringen van al die vrouwen (en mannen) lees, word ik toch wel heel nieuwsgierig. Woorden als verandering, meer vertrouwen en positief denken kom je in bijna alle reacties tegen. Prachtig om te lezen dat de meeste hetgeen ze tijdens een workshop van Lisa geleerd hebben, direct in praktijk brengen en dat ze dit op een smart en sexy manier weten uit te stralen en dit ook zelf ervaren.

Volg Lisa Portengen op: http://twitter.com/lisaportengen of breng een bezoek aan haar site: www.smartensexy.nl voor nog meer Smart & Sexy tips.


Voor jezelf beginnen: valkuil of solide realiteit?

Bovengenoemd onderwerp zal een terugkomend begrip worden in de Stl. by Stella Maye. In iedere uitgave wordt er aan de hand van vragen en stellingen naar een doel gewerkt. Uiteraard kan jij (als startende zelfstandige ondernemer) reageren. Jouw verhaal en antwoorden op de door Stella Maye gestelde vragen en stellingen zullen in het daaropvolgende nummer verschijnen. De eerste vragen heb ik zelf beantwoord! Het begin Vraag 1: Hoe word je succesvol? Mijn antwoord hierop is kort: je moet echt willen. Succes hangt direct samen met persoonlijke inzet en toewijding [Angela FerraroFanning]. Ik heb mezelf een doel voor ogen gesteld en hoe onwaarschijnlijk deze ook lijkt, ik blijf er in geloven. Mijn vader zei altijd: "waar een wil is, is een weg". Vraag 2: Over welke eigenschappen moet je beschikken? Naast zakelijk inzicht, flexibiliteit, communicatieveen luistervaardigheden, moet je bovenal geloven in jezelf en in jouw kunnen. Oftewel: je moet vertrouwen in eigen werk hebben. Daarnaast moet je kunnen omgaan met stressvolle situaties, risico's en moeilijke opdrachtgevers. Dit laatste heeft tevens te maken met het vermogen te incasseren op zowel een positieve als een negatieve manier. Weet wat jouw goede, maar zeker ook minder goede eigenschappen zijn en handel hier naar. Tot slot is het belangrijk om werk en privĂŠ gescheiden te kunnen houden. Vraag 3: Wanneer kan ik voor mezelf beginnen? Moeilijk om hier nu een antwoord op te geven. Hetgeen ik wil bereiken is helder en absoluut haalbaar. Toch ben ik nog niet zover dat ik mijn huidige baan durf op te geven. Ik denk dan ook, dat je voor jezelf kan beginnen op het moment dat je zelf geloofd je geld te kunnen verdienen met hetgeen je het liefste doet.


Vraag 4: Hoe noem je jouw bedrijf? Het is belangrijk dat je een naam kiest die naast uniek ook makkelijk te onthouden is. Ik heb gekozen voor een naam, omdat me dat persoonlijk leek. Nu merk ik dat deze naam niets zegt over hetgeen ik doe. Ik zal dus via reclame en de sociale media kenbaar moeten maken waar Stella Maye voor staat. Aan de andere kant, kan ik met deze naam nog alle kanten op en dat is voor een tweeling met alle daarbijbehorende kenmerken een grote PLUS! Op die manier kan mijn bedrijfsnaam meegroeien met mijn bedrijf. Logo Mijn logo is bij toeval ontstaan. Ik wilde letters, maar SM (initialen) was zoals jullie begrijpen, geen optie. Vandaar Stl. Pas achteraf heb ik ontdekt hoeveel kanten ik hiermee op kan: Stella, stijl en styling en alle woorden die op pagina 13 te lezen zijn. De cirkel eromheen heb ik gekozen omdat ik het een vrouwelijke vorm vind. Vraag 5: Wat wil je over 2 jaar bereiken? Over twee jaar is Stl. by Stella Maye meer dan een feit en heb ik vol passie acht succesvolle nummers gemaakt. Daarnaast wil ik Stl. neerzetten als merk. Wat dit is en in welke vorm, blijft nog even geheim, maar de eerste stappen hiervoor zijn reeds gemaakt. Volgende keer gaan we het onder andere hebben over: de eerste stappen en het uitbreiden van het klantenbestand. Wie doet mee?


Ontwerper: Mara Skujeniece


Zilu is een online winkel waar je mooie, handgemaakte producten van goede kwaliteit kunt kopen. Producten die met liefde zijn gemaakt door talentvolle ontwerpers en kunstenaars. www.zilu.nl


iPad case van Domenico Vacca


Geloof me, ik ben er dol op en wil ze het liefste allemaal: iPhone, iPad, iMac, E-Reader en ga zo maar door… Toch staat mijn boekenkast nog steeds vol met echte boeken, heb ik nog steeds een papieren agenda en zitten er in mijn tas minimaal drie notitieboekjes. Je zou kunnen zeggen dat ik getrouwd ben met mijn laptop, maar af en toe vreemd ga met ‘iets’ uit het verleden ;) Mede hierdoor heb ik onlangs besloten in te gaan op de vraag deel te nemen aan de cursus ‘luisteren naar je pen’ van vriendin Linda Ruigrok. Een cursus zonder computer en dus zonder delete- en backspacebutton. Als dat maar goed komt. Wordt vervolgd! Notitieboekjes van Ordning-Reda


Pff, daar sta je dan. Again. Het is me duidelijk niet gegund. Twee keer autopech in amper een maand tijd. Wet van Murphy op zijn best! O well, dit kan er ook nog wel bij, er is al zoveel gebeurd de laatste tijd. Maar ik sta nog steeds rechtop. Toch begrijp ik niet waarom het zo lang duurt voordat ik eens een mooie leasewagen krijg. Ik heb de binnendienst immers al zo lang achter me gelaten. Ach, positief blijven, voorlopig lukt het me elke keer weer om tijdens een werkbespreking buiten de deur het ijs te breken middels een grap over m’n auto. Daar komt bij, die Manolo's die uit m'n auto stappen, maken in deze, toch nog redelijke mannenbranche, een hoop goed. Zul je altijd zien; dit soort dingen gebeuren altijd als het ECHT niet uitkomt. We schrijven een maandagavond in november. Het is ook best koud eigenlijk, besef ik me als ik de krik vanuit m'n achterbak probeer te pakken. Misschien had ik toch beter voor die warme, iets minder trendy, jas kunnen kiezen vanmorgen. Maar ja, wie mooi wil zijn en indruk moet maken.. Waarom wil dat kreng er toch niet uit? Ik, als vrouw van de wereld, kan toch wel een band verwisselen? Ik bedoel, vanmorgen heb ik nog heel het management team plat gekregen met een fantastisch voorstel. De ceo kwam na die meeting zelfs nog naar me toe en vertelde me dat er een mooie toekomst bij het bedrijf voor me is weggelegd. Zal ik promotie krijgen? Dus dat bandje fiksen, lukt mij wel.

Het moet in ieder geval voor komende vrijdag, want ik ga er dit weekend even heerlijk met de meiden tussenuit. Met mijn auto. Tessa heeft haar leasebak total loss gereden toen het zo glad was (en ze stiekem tijdens het rijden een nieuwe app. op haar iPhone aan het installeren was) en Maria zit tijdelijk zonder vaste baan, heeft gelukkig wel haar goedbetaalde freelance klussen nog en een hippe loft in het centrum van Amsterdam. Who needs a car anyway in zo'n situatie? Maar we hebben het echt wel verdiend hoor, een heerlijk weekend naar Parijs, na al die drukte op professioneel gebied. Goh, en dan vergeet ik haast dat het privé gezien ook wel eens rustiger is geweest.. Paris tous les jours, vive la France, j'aime Avenue des Champs-Élysées!


En eindelijk weer eens 'real time' shoppen, in plaats van alles online te kopen, love it. Met een 'Kan ik u helpen mevrouw?' word ik uit m’n dromerige gedachten gehaald, terug naar de vluchtstrook van de A44 richting Leiden. Een parmantige heer van een jaar of 35 staat zomaar ineens naast me. He-le-maal mijn type, zucht. Binnen no time reed ik weer, richting huis, en met een telefoonnummer op zak. Ik kan niet wachten om het de meiden te vertellen. Het is vrijdagavond als ik sta te wachten op m'n vriendin, die haar tas op de één of andere manier nog in de achterbak probeert te krijgen. Ik had er een hard hoofd in, maar wonderlijk genoeg lukt het haar gewoon. Maria lag, spreekwoordelijk uiteraard, op de route richting Zuiden, de zgn. Francilienne, en dus, helaas voor haar, de laatste in rij om opgehaald te worden. Het koste wat moeite, wat pasen meetwerk, maar we're good to go! Tess zat al voorin, druk bezig haar status op Facebook te updaten. Ik bedoel, iedereen moet natuurlijk wel even weten dat wij naar de meest fashionable city ever gaan: Paris!! Oooh, en we gaan meteen naar de mooiste plek van Parijs, la plus belle avenue du monde, we gaan naar de Champs-Élysées! De dames en ik hebben namelijk een x bedrag gespaard om eens even goed te shoppen.

Immers, je wordt toch een stuk serieuzer genomen als je zelfverzekerdheid uitstraalt. En ja, hoe oppervlakkig het ook is, ik word zelfverzekerd van een Chaneltas om m’n schouder en prachtige Blahniks aan m’n voeten. Soms mag je als drukke, jonge vrouw, met legio verplichtingen en verantwoordelijkheden ook heus eens oppervlakkig zijn, toch? Het was een heerlijk weekend, we hebben immense afstanden afgelegd en we hebben de mooiste plekjes van Parijs gezien. Eigenlijk verdienen we respect; ZOVEEL gedaan in een weekend. Tussen het die-hard shoppen door, zijn we, logisch als je in Parijs bent, naar de Eiffeltoren geweest, hebben we geluncht in een heel pittoresk maar ontzettend gezellig tentje aan de voet van de Montmartre, vlakbij de Sacre Coeur en hebben we alledrie op het Place de Tetre een portet van onszelf (niet uit narcistisch oogpunt hoor!) laten maken.. Het was echt genieten. We zijn voornemens dat portret op ons werk, in ons kantoor, op te hangen. Een mooie herinnering aan een fantastisch weekend en een bewijs dat we het goed doen. Een drukke baan, een druk sociaal leven en privé ook nog eens de nodige wensen, ervaringen en helaas soms ook tegenslagen. Maar we doen het allemaal wel… en daar drinken we op. Sante! Op weer een fantastische ervaring.


volgende keer in Stl. by Stella Maye voorjaar 2010 WORK De drie-eenheid: vrouw – werk – trends Under control or still searching?

WOMAN Is de hoogte van de hak een verlenging van onze zekerheid?

HOME Haal het voorjaar in huis

FASHION Kleur, kleur en nog eens kleur

LIFESTYLE Leef tijdloos: één stijl, altijd goed! De medewerkers van Stl. vieren feest!

ACCESSOIRES De spring fashion musthaves top 5

GADGETS Absolute musthaves

PLUS Columns

www.wearetheoriginals.nl

Tips


COLOFON

Uitgever Stella Maye

[VERKOOP]INFORMATIE

KOL tegels www.koltegels.nl Cin by Cindy Jeurissen

Hoofdredactie Stella Maye

www.bagsbagsbags.nl Studio Steek www.studiosteek.nl

Redactie Stella Maye

H&M www.hm.com

Anouk Wiering

Luisa Via Roma

Linda Ruigrok

www.luisaviaroma.com ZARA

Eindredactie Stella Maye Anouk Wiering

www.zara.com FdB Fotografie www.fdbfotografie.nl Ordning-Reda

Fotografie Stella Maye Iris Kolff

www.ordning-reda.nl Zilu [handmade with love] www.zilu.nl

FdB Fotografie Karin Schuring Patrick Meis

INSPIRATIE Smart & Sexy www.smartensexy.nl

Vormgeving Stella Maye

Ninfa www.ninfa.nl/wordpress

Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen op een geautomatiseerd gegevensbestand of openbaar worden gemaakt in enige vorm of op enige wijze, hetzij electronisch, door prints of enige andere wijze, zonder voorafgaande toestemming van de uitgever en andere auteursrechthebbenden.


Stl. by Stella Maye  
Stl. by Stella Maye  

Een heerlijke glossy voor de stijlbewuste en ambitieuze vrouw, die met haar 'high heels' stevig op de grond staat.

Advertisement