Page 1

Er wordt zachtjes ingezoomd op de foto’s tot er wordt overgegaan naar de volgende

Er wordt zachtjes ingezoomd op de foto’s tot er wordt overgegaan naar de volgende

Er wordt zachtjes ingezoomd op de foto’s tot er wordt overgegaan naar de volgende

Er wordt zachtjes ingezoomd op de foto’s tot er wordt overgegaan naar de volgende

Er wordt zachtjes ingezoomd op de foto’s tot er wordt overgegaan naar de volgende

Er wordt zachtjes ingezoomd op de foto’s tot er wordt overgegaan naar de volgende

Er wordt zachtjes ingezoomd op de foto’s en de tekst verschijnt.


Naamkaartje liggend recto

Naamkaartje liggend recto verso


Industrieweg 230 - 9030 Mariakerke - Tel. 09 216 36 36 - info@viso.be 9030

Inhoud Inhoud .................................................. 1 Tom Heldenbergh ................................. 2 Levi DaniĂŤl ........................................... 4 Astrid Pauwels ..................................... 6 Tessa Vermeire..................................... 8 Gilles De Muynck ............................... 10 Antoine Brecx .................................... 12 ChloĂŤ Baes ......................................... 14 Daan De Scheemaeker ...................... 16 Jil Lefebvre ........................................ 18

Mathijs Riem ...................................... 20 Paul Dekeyser .................................... 22 Joshy Verplaetse................................ 24 Lander Schuermans .......................... 26 Indy Detavernier ................................ 28 Stef Masschelein ............................... 30 Matthias Schelfhout .......................... 32 Gilles Allegaert ................................... 34 Jens Debuyck .................................... 36 Arthur Vermeren ................................ 38 Alexander Schurmans ....................... 40 Arno Houquet .................................... 42 Gilles Coeman .................................... 44 Viktor Baert ........................................ 46


Inhoud Inhoud .................................................. 1 Tom Heldenbergh ................................. 2 Levi Daniël ........................................... 4 Astrid Pauwels ..................................... 6 Tessa Vermeire..................................... 8 Gilles De Muynck ............................... 10 Antoine Brecx .................................... 12 Chloë Baes ......................................... 14 Daan De Scheemaeker ...................... 16 Jil Lefebvre ........................................ 18 Mathijs Riem ...................................... 20 Paul Dekeyser .................................... 22 Joshy Verplaetse................................ 24 Lander Schuermans .......................... 26 Indy Detavernier ................................ 28 Stef Masschelein ............................... 30 Matthias Schelfhout .......................... 32 Gilles Allegaert ................................... 34 Jens Debuyck .................................... 36 Arthur Vermeren ................................ 38 Alexander Schurmans ....................... 40 Arno Houquet .................................... 42 Gilles Coeman .................................... 44 Viktor Baert ........................................ 46


De gouden bank. Wat? Eén van de sterkste café’s in Gullegem en 1 van de gebouwen met de grootste geschiedenis in Gullegem. Waar? In de gouden bank zelf een interview met een vaste klant.

De Jeugdfeesten Wat? De trots van het gullegemse uitgangsleven een elk jaar wederkerend festival. Interview met de voorzitter. Waar? Locatie hangt af wat het best past voor de voorzitter.


Draaiboek: geboortedorp FC Gullegem Wat? Interview met baas van de kantine Werner Degryse. Waar? In de kantine van FC Gullegem op de poezelhoek.

De watertoren (‘t hoge) Wat? Het hoogste punt van Gullegem dus het letterlijke hoogtepunt. Interview met een omwonende. Waar? Voor de watertoren.


6TMMB

2012 2013 VISO MARIAKERKE

MULTIMEDIA

Industrieweg 230 - 9030 Mariakerke - Tel. 09 216 36 36 - info@viso.be 9030


stef stef

Stef Masscehelein | Bankstraat 25 | 8560 Gullegem TEL.0493 78 42 28 | Stefmasschelein@gmail.com


stef stef

Stef Masschelein Bankstraat 25 8560 Gullegem TEL. 0493 78 42 28 Stefmasschelein@gmail.


GIP Ik ben zot van ... eten.

Ga op zoek naar het recept van jouw lievelingsgerecht. Stel dit recept voor d.m.v tekst- en beeldanimatie. Werk met eigen beeldmateriaal. We gebruiken geen foto始s van het internet. Maak het jezelf niet te moeilijk, en gebruik eenvoudige afbeeldingen. Maak gebruik van een passend lettertype en bijhorende kleuren. Je mag ook audio integreren wanneer dit ten goede komt aan het eindresultaat. Dus gebruik audio doordacht.


GIP Ik ben zot van ... games.

Je maakt een spel gebaseerd op een (scène in een) film. Deze film moet gemaakt zijn in je geboortejaar. Je maakt het spelletje zo veel mogelijk in de stijl van een oud consolespel (van voor 1992, Nintonde, Sega, ...). Dat mòet geen platformspel zijn genre Mario Bros (want dat is technisch best moeilijk), maar kan ook een racespel, een schietspel, ... zijn.


GIP Ik ben zot van ... kinderboek.

Vertel het verhaal van een kinderboek met behulp van illustraties uit het boek die je animeert. Dit doe je door middel van verschillende eenvoudige technieken uit AfterEffects, zoals: puppettool, masking, tweening,.. Je kan de animatie versterken door het verhaal in te spreken of door de animatie te voorzien van bijhorende muziek.


GIP Ik ben zot van ... mezelf.

Het eindresultaat van deze opdracht is een boekje waaraan de volledige klas meewerkt. Iedere leerlingen krijgt 2 bladzijden in dit boekje. De inhoud wordt verzorgd tijdens de lessen godsdienst (tekst over jezelf + jouw mening over een bepaalde stelling). Deze tekst wordt ge茂llustreerd aan de hand van foto始s van jezelf (begin van het schooljaar / einde van het schooljaar). We zorgen ervoor dat deze teksten foutloos zijn, dus deze worden gecontroleerd door de leerkrachten Nederlands.


GIP Ik ben zot van ... mijn klas.

Maak met alle voornamen van je klas een typografische compositie. Alle namen hebben dezelfde kleur, alleen je eigen naam krijgt een andere kleur (contrast). De lettergrootte van de verschillende namen moet variëren zodat je een speelse compositie krijgt. Je eigen naam moet er niet alleen uitspringen qua kleur maar ook qua grootte. Je kiest voor één lettertype. Kijk naar voorbeelden op internet bij Wordcloud. Je maakt ze zelf en NIET via wordle.net. Deze compositie wordt later gebruikt om een kartonnen cd-hoesje te maken. Hierin wordt op het einde van het schooljaar jouw gip ingediend.


GIP Ik ben zot van ... muziek.

Ga op zoek naar een lied dat je heel graag hoort, dat voor jou een bepaalde waarde heeft, dat typisch voor jou is, ... Selecteer hier een stuk tekst uit dat je zal synchroniseren op de muziek in AfterEffects. Zorg voor de juiste synchronisatie van je animaties op de muziek. Kies zorgvuldig het lettertype, de kleuren en de achtergrond uit. Wees creatief: naast tekst kunnen ook kleine afbeeldingen gebruikt worden.


GIP Ik ben zot van ... mijn favoriete plek.

Je gaat op zoek naar een leuk plekje binnen een bepaalde stad of dorp. Op deze plaats neem je een reeks foto始s waarvan je uiteindelijk een panoramabeeld maakt. We maken een korte animatie van dit panoramabeeld waaruit blijkt waarom deze plek juist zo speciaal is voor jou, dit door minimum 3 items te laten oplichten en daar tekstueel uitleg bij te geven. Deze tekst is natuurlijk foutloos, dus laat deze zeker en vast controleren door de leerkracht Nederlands. Je mag ook audio integreren wanneer dit ten goede komt aan het eindresultaat. Dus gebruik audio doordacht.


GIP Ik ben zot van ... reclame.

Zoek op het internet of op televisie naar een reclamefilmpje dat je opvalt. Dit kan om verschillende redenen zijn: • de boodschap komt zeer goed over (en jij wil dit ook op die manier maken); • de boodschap komt helemaal niet over (en jij wil/kan dit beter maken); • het is grappig en goed gevonden (en jij wil dit op een ander product toepassen). Je hebt dus de keuze uit 3 mogelijke scenarioʼs: • een bestaand filmpje naspelen; • een nieuw idee uitwerken; • een bestaand filmpje naar eigen idee veranderen, dus parodiëren.


GIP Ik ben zot van ... stijl.

Maak een logo dat op jezelf slaat en dat je kan gebruiken bij alle opdrachten. Het logo bestaat uit tekst en een gestileerd beeld. Gebruik maximum 3 kleuren (+ eventueel ook hun mengkleuren). Houd er rekening mee dat je het logo achteraf zal moeten animeren. Daarnaast wordt het logo ook gebruikt om jouw eigen huisstijl aan te maken (naamkaartje en briefhoofd).


GIP Ik ben zot van ... strips.

Zoek een stripalbum dat je aanspreekt. Je gaat zelf een rol spelen in een paar achtereenvolgende plaatjes uit die strip. Jij zal de enige bewegende figuur zijn. Die opnames maak je met behulp van een green of blue screen op school. Je eindresultaat is een montage van tekeningen, audio en je eigen opnames. Het is de bedoeling dat je mee- speelt in je strip als een extra personage. Zorg dat je echt meespeelt en niet zomaar staat te staan of te kijken. Vergeet je intro niet.


GIP Ik ben zot van ... kunst.

Voor deze opdracht zal je je documenteren omtrent een bepaald kunstwerk. Dit zal gebeuren tijdens de lessen Nederlands. Voor digitale vormgeving maak je een eigen creatie van het kunstwerk m.b.v. Photoshop. De bedoeling is dat je jezelf in het kunstwerk of in de stijl van het kunstwerk verwerkt (zie voorbeelden). Daarna zal je hieromtrent een website maken voor het vak webdesign en -programmatie. Deze website bestaat uit 4 pagina始s: kunstwerk, schilder, invloeden (op/van andere werken/kunstenaars), eigen interpretatie van het kunst- werk.


GIP Ik ben zot van ... Gullegem.

Maak een kort filmpje over je geboortedorp of -stad. Ga met de digitale videocamera op stap en zoek specifieke plekjes (gemeentehuis, cafĂŠ, plein, standbeeld, markt, ...). Er moet ook een kort geluidsfragment in komen van het dialect van je streek. Dus je zal op zoek moeten gaan naar een persoon die het dialect goed beheerst. Je kan vragen stellen of die persoon gewoon een anekdote of verhaaltje laten vertellen in het dialect. Het eindresultaat is een boeiende korte montage die zal geplaatst worden in een presentatie (prezi). Vergeet je intro en aftiteling niet.


GIP Ik ben zot van ... land/stad/streek.

Je maakt een filmpje met stilstaande beelden over je favoriete land, streek of stad. Je zoekt naar passende muziek, die het juiste gevoel oproept bij je beelden. Zoek een land, streek of stad waarover je iets kan vertellen, waar je graag zou naar toe gaan.De fotoreeks moet minimum 20 verschillende beelden bevatten. Hiervoor kan je beeldmateriaal zoeken op het internet of in boeken en tijdschriften of eigen foto始s gebruiken. Je zoekt tekst die te maken heeft met je voorstelling. Dit kunnen bijvoorbeeld namen van steden zijn of gebouwen. Maar het kan ook over de natuur gaan. Deze tekst dient ter verduidelijking van je voorstelling.


GIP Ik ben zot van ... mijn dagboek.

Je zal per keer dat je werkt aan je gip in je gip-boek noteren wanneer, hoeveel uren je gewerkt hebt en wĂ t je precies gedaan hebt aan welke opdracht. Zorg ook dat je van enkele log entries een afbeelding hebt. Dat kan een foto zijn (tijdens het maken van opnames bijvoorbeeld) maar net zo goed een print screen van een fout die je tegenkwam, een oplossing die je vond, ...

Gip map  
Gip map  
Advertisement