Page 1

ol, ep e scho Vind d of het bero g leidin en! de op n je drom a v dair ste

onder delijk

un

e/sec

wijs.b


Onze school CDO Noord is een centrum voor leren en werken. Je krijgt één dag beroepsgerichte vorming en één dag algemene vorming. De andere drie dagen werk je in een bedrijf of bij een zelfstandige. Als je daar nog niet klaar voor bent, werk je in een brugproject waar je extra begeleiding krijgt. Moet je nog werken aan je arbeidshouding? Dan volg je een voortraject. Als het nodig is, kan je een persoonlijk ontwikkelingstraject volgen. Je wordt voorbereid op een job, op het einde van de opleiding behaal je een studiebewijs.

Onze troeven CDO Noord is geen school maar een centrum met een leuke, familiale sfeer. Je wordt behandeld als een volwassene met je eigen grote verantwoordelijkheid. Je kan op je eigen tempo werken en starten met de modules wanneer jij er klaar voor bent. Er is veel zorg en begeleiding. Je krijgt een persoonlijk traject met hulp van leerkrachten, tewerkstellings- en jongerenbegeleiders, peer coaches, …


Onze opleidingen BERCHEM: KAPPER In onze vestigingsplaats in Berchem behaal je je certificaat van Kapper na vier jaar. Je volgt de praktijklessen in de modulaire opleiding van het volwassenenonderwijs. Dat is het verschil met de opleiding in de Bredastraat. Je kan ook het getuigschrift behalen om een eigen zaak te starten.

BREDASTRAAT: KAPPER Ben je handig en sociaal? Kan je nauwkeurig en verzorgd werken? In de opleiding Kapper leer je dameskappen en herenkappen. Na twee jaar ben je assistent kapper, na drie jaar kapper. Je kan ook het getuigschrift behalen om een eigen zaak op te starten.

BOUW Je leert nauwkeurig werken volgens de plannen van een aannemer. Je kan bekister of metselaar worden. Bekisten is mallen maken waar je beton in stort. Veiligheid is erg belangrijk op een bouwwerf. Daarom kan je ook het VCA-attest behalen. Je hebt dit attest nodig om te gaan werken.

HOUTBEWERKING Als je handig bent, technische aanleg hebt en van hout houdt, is de opleiding Houtbewerking iets voor jou. Je leert de basisgereedschappen kennen, gebruiken en onderhouden. Je werkt met verschillende soorten hout en je leert veilig werken met de machines in het atelier. Je kan ook het VCA-attest behalen.


MAGAZIJNMEDEWERKER Voor deze opleiding moet je een goede conditie hebben. Je moet kunnen samenwerken, rekenen en tellen, nauwkeurig, snel en ordelijk zijn. Je bent samen met je collega’s verantwoordelijk voor het magazijn van de school. Je kan het VCA-attest behalen en bijkomende opleidingen Verhuizer en Heftruckbestuurder volgen.

FIETSMECANICIEN In Antwerpen gebruiken mensen meer en meer hun fiets. Je leert fietsen monteren, controleren en onderhouden. Je leert schade herstellen. Je kan het VCA-attest behalen en een bijkomende opleiding Heftruckchauffeur volgen.

KANTOOR Je wordt klaargemaakt voor een job als administratief medewerker. Je leert blind typen en werken met Word, Excel en Access. Je klasseert, voert ondersteunende kantoortaken uit, onthaalt bezoekers, verwerkt de post en telefoneert. Talen zijn belangrijk. Je spreekt, begrijpt, leest en schrijft Frans en Engels. Je kan je specialiseren als administratief medewerker KMO.

CALLCENTERMEDEWERKER Als callcentermedewerker voer je inkomende en uitgaande gesprekken die zijn vastgelegd in een script. Je spreekt perfect Nederlands en leert gesprekken voeren in het Frans en het Engels. Luisteren, lezen en schrijven komen ook aan bod. Je leert de apparatuur en technieken toepassen in een echt callcenter.

WINKEL De opleiding bestaat uit drie delen: kassier, aanvuller en verkoper. Je oefent de praktijk in onze Damshop, een winkel met tweedehandskledij. Je leert er met klanten omgaan, de voorraad aanvullen, beheren en presenteren, verkopen en kassawerk.


KEUKEN Als je in een keuken wil werken, volg je eerst de opleiding Keukenmedewerker. Je voert voorbereidende werkzaamheden uit (mise-en-place), doet de vaat en oefent basisbereidingen: stoven, koken, bakken en blancheren. Daarna kan je de opleiding Hulpkok volgen. Je besteed veel aandacht aan hygiĂŤne en de regels van de voedselveiligheid.

ZAAL Je wordt opgeleid tot hulpkelner. Je leert dranken serveren, de zaal schikken, tafels zetten en decoreren, bestellingen noteren, opdienen en afruimen. Je leert hoe je klanten onthaalt, vriendelijk bent en hoe je gepast reageert.

SNACK Als snackbarmedewerker moet je beschikken over een groot aantal vaardigheden. Je moet eenvoudige gerechten en broodjes kunnen klaarmaken. Je leert opdienen en met klanten omgaan. Het is belangrijk dat je snel en nauwkeurig werkt volgens de regels van de voedselveiligheid. Er gaat veel aandacht naar een verzorgd voorkomen en taalvaardigheid.


CDO Noord - Vestiging Bredastraat Bredastraat 35-37 2060 Antwerpen 03 201 25 10

CDO Noord - Vestiging Berchem (Kapper) Grotesteenweg 226 2600 Berchem 03 286 82 87 sgn_cdonoord@so.antwerpen.be www.cdo-noord.be

Bereikbaarheid

V.U.: Frank Noten, Lange Gasthuisstraat 15, 2000 Antwerpen - C 10309907

De Bredastraat is te bereiken met bussen 23, 413, 600, 601, 602, 605, 610, 620, 621, 629, 640, 641, 642, 720, 730, 760, 761, 770, 771, 775 en 776. De vestiging in Berchem kan je bereiken met trams 7 en 15 en bussen 21, 32, 33, 38 en 298.

Inschrijven Bredastraat: tijdens het schooljaar op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 8u30 tot 15u30. Op woensdag van 8u30 tot 11u. In de zomervakantie 1-3 juli en 26-30 augustus 2013 van 10u tot 17u. Berchem: tijdens het schooljaar op maandag, dinsdag en donderdag van 8u30 tot 14u30. In de zomervakantie 26-27 en 29 augustus van 10u tot 17u. 1-3 juli en 28 en 30 augustus kan je je eventueel ook tot de Bredastraat wenden.

www.stedelijkonderwijs.be/secundair

0800 23019

Folder CDO Noord  

Voorstellingsfolder Centrum voor Deeltijds Onderwijs Noord.

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you