Toeristische Brochure Bree 2018

Page 1

toeristische gids


d u o h In Bree nodigt uit 03 Wandelen 10 Fietsen 14 Paardrijden 17 Kindvriendelijk Bree 18 2

Smakelijk Bree 20 Dagtrips 22 Evenementen 26 Logies 28 Stratenplan 30


Bree nodigt uit! Kom gezellig shoppen in ons centrum of maak een wandeltocht in onze prachtige natuur met je vrienden. Verkies je een fietstocht met je club of een uitje met je paard? Plan je een daguitstap met je gezin, een heerlijk weekend met je partner of een weekje-weg-van-alles? Bree nodigt (je) uit, van ganser harte! In 2016 gaven we het startschot voor de herinrichting van onze stad. Ons centrum krijgt een nieuw jasje en wat voor één! Ruimte voor voetgangers, voorrang voor fietsers, speeltoestellen voor de allerkleinsten, bankjes om zorgeloos van het zonnetje te genieten, voldoende parkeerruimte: het is echt heerlijk vertoeven in onze historische stad.

Zie je het ruimer? Verken dan onze natuurrijke omgeving. Beleef Bocholt, Bree, Hechtel-Eksel, Meeuwen-Gruitrode en Peer samen met je kids, familie, vrienden of collega’s. Laat je onderdompelen in cultuur, ervaar het goede buitenleven, geniet van onze streekproducten of ga voor actie en avontuur. Kies uit ons complete grensoverschrijdende aanbod een thema voor je dagtrip en stel -naar eigen smaak en wens- de gedroomde uitstap voor je gezelschap samen. ‘Proef’ dus snel het veelkleurig palet aan toeristische troeven. Smaken zal het ongetwijfeld!

3


4


Historisch erfgoed In de late middeleeuwen was Bree een versterkte stad met een gracht, een omwalling en 4 stadspoorten. De gracht en de wallen, opgedoekt in 1870, bevonden zich op de plaats van de huidige (kleine) ring. De poorten dragen tot op vandaag nog steeds hun middeleeuwse benaming: de Gerdingerpoort, de Nieuwstadpoort, de Kloosterpoort en de Opitterpoort. Het stadhuis van Bree, gelegen op het Vrijthof, is een voormalig Augustijnenklooster (1659) dat volledig werd gerenoveerd en gerestaureerd. Het werd een pareltje van moderne technieken, gecombineerd met respect voor het historisch karakter van het gebouw. De zolder werd heringericht als raadszaal. De constructie, een “Hollandse kap”, geeft een indrukwekkend

Het centrum beeld van de inventiviteit van de bouwmeester en de schrijnwerkers die meegewerkt hebben. De zaal werd terecht benoemd tot “Kim Clijsterszaal”: eer voor een Breese topsportvrouw! Na de herbestemming van het klooster ging men op zoek naar een passend tuinontwerp voor de grandeur van het gebouw. De inspiratie komt uit Franse renaissancetuinen met hun strakke symmetrie. Centraal in de tuin staat een beeld van kunstenaar Roland Rens. Twee echte Breese keikoppen worden van elkaar gehouden door de Breese voet, een middeleeuwse maateenheid van 10 duim, een halve el ofwel 28,5 cm.

Deze hoofdkerk is vernoemd naar patroonheilige St. Michiel. De vergroting tot de huidige kerk gebeurde in 1901-1902. De 45 meter hoge toren en de zijbeuken werden toen pas aan de kerk toegevoegd. De kerk is met een piëta uit 1400, een mooie calvarie, een graflegging uit 1530-1540 en het orgel uit 1951 meer dan vermeldenswaardig.

Zin in een gezellige stadswandeling? Download de route op bree.be of boek er je eigen gids! toerisme@bree.be - 089 84 85 60.

Tegenover het stadhuis vind je de maas­ gotische Sint-Michielskerk uit de 14de eeuw.

5


Deelkernen 6


Opitter In Opitter -tussen fietsknooppunt 11 en 36- vind je naast de Kim Clijsters-fontein brouwerij Cornelissen, een ambachtelijke brouwerij met streekbieren zoals Ops-Ale, Bosbier en Sint-Gummarus: een gamma, waarmee ze zelfs gouden medailles wegkaapten op internationale keuringen. Op wandelafstand van de brouwerij vind je een beschermde gotische Sint-Trudokerk (1409) met een prachtig 16de-eeuws retabel. Naast de indrukwekkende Sint-Trudokerk vind je -nog steeds op wandel­ afstand- ook de mooi gerenoveerde Kapel O.L.V. Ter Heirbaan en de Kapel van Sint-Antonius.

Tongerlo In 1978 werd Tongerlo laureaat in de wedstrijd ‘Jaar van het Dorp’. Het totale dorpszicht werd geklasseerd en aangepast met enkele nostalgische trekjes zoals gietijzeren lantaarns. De geklasseerde gotische Sint-Pieterskerk, een romaans kerkgebouw met een barok interieur en een enorme gotische toren, uit de 15de eeuw is dé trots van deze landelijke gemeente.

7


8


Beek Gerdingen Beek werd voor het eerst vermeld in 1155 en is vernoemd naar de Abeek die ten noorden van Beek stroomt. De Zuid-Willemsvaart, romantische kastanjedreven, prachtige natuurdomeinen, kindvriendelijke speelplekken: het dorpje ademt rust uit!

De Sint-Martinuskerk in Beek huisvest het Gilmanorgel uit de 18de eeuw. We kunnen met zekerheid stellen dat dit orgel met nog 79 pijpen uit 1593 het oudste pijpwerk van België bevat.

De Onze-Lieve-Vrouwkerk met vroeg-romaanse toren, prachtige hoeves en kapelletjes bepalen het dorpszicht. Uniek is de jaarlijkse Geitenmarkt, georganiseerd door geitenboeren. Het is geen echte markt maar een folkloristische stoet van verklede geiten die jaarlijks op kermismaandag, na de eerste zondag van oktober, door de straten trekt. Op domein Gerkenberg, met het wereldwijd bekende klooster, zijn heel wat veranderingen op til. De neogotische kloosterkerk zal fungeren als ruime multi-inzetbare lobby met ‘zwevende’ vergaderboxen en een grand café dat ook mensen uit de ruimere omgeving welkom heet. In het voormalig klooster worden 64 flats voor jong en oud gecreëerd. Daarnaast komt er een hotel met 8 kamers waar ook mensen met een zorgbehoefte kunnen verblijven.

9


n e l e d n a W 10


n

Wandelgebied Kempen~Broek Kempen~Broek strekt zich uit over de gemeenten Cranendonck, Weert, Nederweert (Nederland) en Bocholt, Bree, Kinrooi en Maaseik (België). Natuurliefhebbers waarderen Kempen~Broek vooral voor het bijzondere en afwisselende landschap dat is opgebouwd uit aan elkaar grenzende delen bos, moeras, weiland en beekvallei. Het heeft een mysterieuze geschiedenis van smokkelaars en bokkenrijders, maar is nu de leefruimte van onder andere libellen, watersnuffels, platbuiken, viervlekjes en vele vogels.

Ontdek de stilte, zoek sporen of proef de wildernis in de uitgestrekte natuur van het mysterieuze GrensPark Kempen~Broek. Wil je een Verkenner boeken of zoek je een overzicht van hun activiteiten en de startplekken? Surf dan naar https://www.kempenbroek.eu of haal je wandelkaart, -box of paardenroute af bij de Toeristische dienst.

Startpunt Pollismolen-Itterdal - Parking 9, aan plein de Wissel, Pater Neyens­ laan, Opitter. - Parking 10, aan de Pollismolen, Molenstraat 56, Opitter. De elektronische toegangspoort is elke dag geopend van 09.00 u tot 19.00 u (inclusief weekends en feestdagen)

Groen = 2 km - 30 minuten Het Itterdal is een vrij smalle vallei die werd geboetseerd door de Itterbeek en zich een weg snijdt door het Kempens Plateau. De beken zorgen niet alleen voor reliëf, maar ook voor heel wat variatie in het landschap. Blauw = 2,7 km - 40 minuten Net als de groene wandeling loop je ook tijdens deze wandeling volledig over onverharde paden. De route doorkruist loofbossen, naaldbossen en loopt langs maïsvelden en weilanden.

Rood = 5,1 km - 1 uur 15 minuten De rode lus brengt je langs de Rooiermolen en een indrukwekkend elzenbroekbos. De lus laat je het mooiste stukje van de Wijshagerbeek zien. Je klimt naar het Kempens Plateau en ziet de mooie holle weg van de Roesstraat. Oranje = 9,5 km - 2 uur 21 minuten Via de lange oranje lus kom je bij een authentieke holle weg, namelijk de Molenweg, en het prachtige, bloemrijke kasteelpark Itterdal.

11


Wist je dat binnen dit GrensPark Kempen~Broek zo’n vijftig wind- en watermolens staan? Molens die vaak nog regelmatig draaien, soms nog malen en die meestal te bezoeken en te bezichtigen zijn. Wil jij liever fietsen dan wandelen? De Molenkaart Kempen~Broek is niet zomaar een landkaart waarop de molens staan zodat je zonder probleem van molen naar molen kan fietsen. De kaart vertelt vooral het verhaal van onze molen en ons bijzondere molenerfgoed.

Startpunt St.-Maartensheide-De Luysen

- Parking 6, einde Mariahofstraat (doodlopend), Beek

Langs de middenloop van de Abeek, op de grens van Bree en Bocholt, ligt het natuurgebied Mariahof-De Luysen: een 40ha groot vijvergebied dat het hart van menig vogelliefhebber al sneller deed slaan. Het is een onderdeel van het grotere vijver­gebied Mariahof-De Luysen-Grootbroek dat het blauwe hart van het GrensPark Kempen~Broek vormt.

12

Geel = 6,9 km - 1 uur 44 minuten De vijvers, omgeven door de droge eikenbossen en moerassen van het Grootbroek en het Stramprooierbroek en de landbouwgebieden St-Maartensheide en Kreyel, zijn een thuis voor zeldzame vogels en libellen. Enkele vogelkijkhutten geven je een unieke blik op dit gebied.

Blauw = 7,3 km - 1 uur 49 minuten Deze route toont je de kleinschalige landschappen van St.-Maartensheide en Hemelrijk. De heide van vroeger heeft plaats gemaakt voor weilanden, houtwallen, bosjes, greppels en sloten. Een goede thuis voor weidevogels zoals wulp en grutto, maar ook grauwe klauwier. Rood = 10,2 km - 2 uur 33 minuten De route volgt een groot stuk van de Abeek, één van de belangrijkste beken voor het Kempen~Broek. De Abeek loopt langs de Voorste Luysmolen, een gerestaureerde watermolen. De picknickweide is een ideale stopplek. Voorbij de Voorste Luysmolen wandel je tussen de weilanden en akkers rond het Stramprooierbroek en de Luysen. Aan het Mariahof krijg je een fantastisch zicht over de vijvers. Zonder twijfel een erg afwisselende wandeling!

Startpunt Voorste Luysmolen

- Parking 3, Voorste Luysmolen, Luysenweg 2a, Bocholt. Groen = 3,3 km - 49 minuten De wandeling start aan de Voorste Luysmolen. Dit gerestaureerde historische gebouw is een pareltje voor het oog. Rondom de Luysmolen zie je mooie, kleinschalige landschappen.

Dit startpunt kan je eveneens gebruiken voor de gele, blauwe en rode wandeling.


Wandelgebied Duinengordel Startpunt Solterheide - Parking 10, aan de Pollismolen, Molenstraat 56, Opitter. De elektronische toegangspoort is iedere dag geopend van 09.00 u tot 19.00 u (inclusief weekends en feestdagen) De Hoge Kempen in Limburg is als streek vooral bekend van het Nationaal Park Hoge Kempen, maar net iets noordelijker vind je bos- en natuurgebieden die niet moeten onderdoen en ook de typische landschappen van de Hoge Kempen tonen.

noemer ‘Duinengordel’. Duinengordel is een gevarieerd en uitgestrekt heide- en boslandschap van 3000 ha. Het strekt zich uit over de gemeenten Oudsbergen (Opglabbeek en Meeuwen-Gruitrode), Bree en Maaseik. Het gebied Solterheide is het bosgebied bij uitstek in de Duinengordel. Het is ook een overgangsgebied, via de Itterbeek, naar het GrensPark Kempen~Broek.

Solterheide is samen met Oudsberg en Donderslag onderdeel van een langgerekte gordel van duinen. Het gebied promoot zich onder de

Pittoreske dorpen in de Maasvallei, glooiende akkers en boomgaarden in Haspengouw en Voeren, een natte wildernis in Kempen~ Broek, 1001 vijvers in De Wijers, avontuur in Bosland en de weidse heide in het Nationaal Park Hoge Kempen.

Groen = 5 km - 1 uur 22 minuten Dit is een wandeling vol verrassingen langs de Itterbeek. Vanaf de paalkampeerplaats Itter heb je een mooi uitzicht over de velden van Opitter en Maaseik. Paars = 9,6 km - 2 uur 27 minuten Door bruuske insnijdingen van bepaalde beken, krijg je het gevoel omringd te zijn door heuse bergen: een wandeling met heel wat hoogteverschillen dus!

Limburg heeft voor elke wandelaar wat moois in petto! Surf naar wandeleninlimburg.be voor alle wandelroutes.

Geel = 12,6 km - 3 uur 17 minuten Deze lange wandeling voor geoefende wandelaars brengt je doorheen bos, cultuurlandschap en de Baatsbeekvallei. De overgang van het Kempens Plateau in de vlakte van Bocholt -de befaamde ‘steilrand’- staat garant voor hoogteverschillen tot 25m.

13


14

Haal je fietsroutenetwerkkaart af bij de Toeristische dienst of stel online je fietsroute samen op: - www.routeyou.com - www.knooppunter.com - www.1001fietsroutes.be - www.toerismelimburg.be - www.route.nl


Fietsen Het fietsroutenetwerk van Limburg bestaat uit verschillende fietsroutes die via knooppunten met elkaar verbonden zijn. In totaal beschikt Limburg over maar liefst 2000 kilometer aan knooppuntroutes. Dit netwerk wordt goed onderhouden, is meestal autovrij en wordt duidelijk beweg­wijzerd. Het voert je langs de mooiste plekjes, pittoreske landschappen en het gezellige centrum van Bree.

Hou je meer van avontuurlijk fietsen in een prachtig landschap? Fantastisch! De Duinen­ gordel beschikt over een splinternieuw mountainbikenetwerk. De routes, twee lussen van telkens bijna 20 kilometer, lopen bijna overal over onverharde wegen en zijn geschikt voor elk niveau.

Tips voor fietsers, gratis gids met 49 prachtige fietstochten. In deze gids tref je 49 prachtige fietstochten aan doorheen 17 Limburgse gemeenten en hun omgeving. Dankzij het gebruiksvriendelijke netwerk van fietsknooppunten ontdek je de mooiste fietspaden, de rustigste bossen en de gezelligste terrassen. Wie fietst, verbruikt veel energie. Omdat de inwendige mens nu eenmaal versterkt moet worden, tref je in de gids een selectie aan van de gezelligste horecazaken die langs je tocht liggen. De combinatie van inspanning en ontspanning zorgt gegarandeerd voor een geslaagde uitstap! Kies dus een route, knip de knooppuntenstrook uit, kleef deze op je fiets en geniet!

15


16


Pure paardenpracht Kilometers bewegwijzerde ruiter- en menroutes langs duinen en vennen, langs wassende akkers of door heide en sfeervolle bossen bekoren paard en ruiter. In stap, draf of galop? Vele paden zijn zalig onverhard. Kies uit tientallen lussen en com-

bineer naar wens. Het netwerk sluit ook naadloos aan op de Nederlandse ruiterpaden. Check www.paardenprovincie.be, dĂŠ webstek voor een onvergetelijke paardenvakantie in Limburg.

Zin in een ruitertochtje? Haal je gratis ruiterkaart af bij de Toeristische dienst. Op zoek naar een paardvriendelijke verblijfplaats? Check onze paardenlogies achteraan in deze brochure!

17


Kindvriendelijk Bree 18


Een greep uit ons aanbod Kinderen kunnen in Bree genieten van -speciaal voor hen georganiseerde- evenementen of kindvriendelijke theatervoorstellingen in Cultuur­ centrum De Breughel. Check debreughel.bree.be voor meer informatie!

Kinderfietszoektocht Fietstocht door Opitter en Tongerlo. Route: Toeristische dienst, gratis.

Kinderwandeling/-fietstocht

Film Check www.walkino.be voor de meest recente programmatie.

Speeltuinen - Sport- en speelpark De Boneput met speel­tuin, basket­bal- en voetbalveld, soccerkooi, outdoor fitness en skateterrein, finse piste en de Kim Clijsters Sports & Health club. Adres: Watertorenstraat, Bree.

Wandel- of fietstocht van speelplek naar speel­ plek door Beek. Route: Toeristische dienst, gratis.

- Kasteelpark Itterdal met speeltuin en sport­velden. Adres: Opitterkiezel 240, Bree.

Rondleidingen

- Grauwe Toren met gloednieuwe klimtoestellen en rustbankjes, op een boogscheut van de Hof van de Deken.

Melkveebedrijf Pannenbakkershof met film en panoramisch zicht over de stallen. Adres: Pannenbakkersstraat 6, Bree.

Bezoek het autovrije Vrijthof met gezellige terrassen, enkele speeltoestellen én fontein.

Recreatieoord Kempenheuvel met outdoor zwembad, visvijver, speeltuin, tennis­veld, airtrampoline en kinderanimatie. Adres: Heuvelstraat 8, Bree.

19


Bree bruist van trendy boetieks, hippe winkels, sfeervolle cafés en eetgelegenheden! Ben je op zoek naar een uniek stofje, een prachtig designmeubel, een nieuwe outfit of een heuse vitaminekuur? Of wil je je liever onder handen laten nemen door een barbier, een kapper of een schoonheidsspecialiste? Verwen jezelf of je reisgezelschap met verrassende hebbedingetjes, een heerlijk streekbier, een plezante workshop of ambachtelijk ijs en chocolade.

Streekproducten Ambachtelijk ijs De Potter Toleikstraat 11 A / Hoogstraat 12 089 46 33 26 www.potter.be

’t Rorenijsje Rorenweg 18 089 46 12 23 www.roren-ijsje.be

Smakelijk Bree 20

Oma’s ijs Rode Kruislaan 28 089 20 30 30 www.omasijs.be


Ambachtelijke koffiebranderij ‘De Gulden Tas’

Chocolatier Vanwetswinkel

“Koffiedrinken moet een individuele lekkernij worden”. Met deze instelling begon Brecht Creemers in het centrum van Bree in de vorige eeuw (1995) een ambachtelijke koffiebranderij, annex winkel. In deze kleinste koffiebranderij van het land maak je op een ludieke manier kennis met het branden van koffie, maar kun je ook de lekkerste koffie proeven. Nieuwstadstraat 9 - 089 46 72 66 www.guldentas.be

Laat je verrassen door heerlijk huisbereide chocolade! Wolstraat 16 - 0473 46 05 19 http://vanwetswinkelchocolatier.be

Brouwerij Cornelissen De wortels van het brouwersgeslacht Cornelissen gaan terug tot begin jaren 1800. Huisbieren: Pax Pils, Ops-Ale, Herkenrode Tripel, Herkenrode Bruin, Sint-Gummarus Tripel, SintGummarus Dubbel, Bosbier, Kriekenbier, Bokke­ reyer, Limburgse Witte. Itterplein 19 - 089 86 47 11 www.brouwerijcornelissen.be

Pannenbakkershof Gezond leven staat vandaag de dag hoog in het vaandel. Spring daarom zeker eens binnen bij de streekproductenwinkel van het Pannenbakkershof voor verse en biologische streekproducten. Pannenbakkersstraat 6 - 089 47 35 55 0477 30 76 98 - www.pannenbakkershof.be

Zin in een lokale markt? Bree is beroemd om haar uitgebreide wekelijkse markt, elke vrijdagvoormiddag, in het stadscentrum. Parking: De Augustijner, Witte Torenwal 23, Bree.

21


n i ps

i r t g a D

Overweeg je een bezoek aan Bree te brengen met je vereniging, groep of familie of simpelweg alleen? Stel dan je eigen programma samen, gewoon ‘à la carte’ of laat je adviseren door onze Toeristische dienst. Wij helpen je graag verder om je tijd in Bree op een aangename manier te beleven.

22

e e r B

Ontdek & proef

Ieder zijn stiel

10.00 u Pollismolen Rondleiding met demonstratie van de molen door een echte molenaar. Dit is tevens het startpunt van verschillende wandelingen in natuurgebied Kempen~Broek. Duur: 1 à 2 uur | Tarief: gratis.

10.00 u Pannenbakkershof Rondleiding op de boerderij met film en panoramisch zicht over de stallen. Duur: 1 uur | Tarief: € 2/p.

Lunchpauze

14.00 u Chocolatier Vanwetswinkel Rondleiding of workshop chocolade bewerken in een ambachtelijke chocolaterie, met proeverij en drankje. Workshop: duur 2 uur | Tarief: € 22,5/p. Rondleiding: duur 1 uur | Tarief: € 5/p.

14.00 u Pure Organic Wines Degustatie van 12 biologische en biodynamische wijnen uit Frankrijk, Italië, Spanje, Zuid-Afrika, Chili en Australië met koffie en gebak en onder muzikale begeleiding, pal langs het fietsroutenetwerk. Duur: 4 uur | Tarief: € 12,5/p.

Lunchpauze


Culinair genot

Sportief actief

Historisch gezellig

10.00 u Brouwerij Cornelissen Rondleiding in brouwerij Cornelissen, een familiebedrijf dat sinds generaties de lekkerste bieren brouwt, met degustatie in het aanpalende Brouwershof. Duur: 1,5 uur | Tarief: € 10/p.

10.00 u Katapultschieten Kennismaking met de oude, maar nooit vergeten volkssport katapultschieten onder begeleiding van echte experten. Duur: 2 uur | Tarief: € 3/p.

10.00 u Stadhuis met stadswandeling Rondleiding door het huidige stadhuis van Bree, een voormalig Augustijnenklooster (1659) en Sint-Michielscollege (1874), in combinatie met een wandeling door het historisch gezellige centrum van Bree. Duur: 2 uur | Tarief: € 25/gids.

Lunchpauze Lunchpauze 14.00 u ‘t Rorenijsje Reis door de boerderij waar je ziet hoe eigenaars Jos en Annick Braeken-Jehoul van de koe tot heerlijk ijs komen. Duur: 1,5 uur | Tarief: € 5/p.

14.00 u Kim Clijsters Sports & Health Club Rondleiding in de Kim Clijsters Academy, met meer uitleg over de tennisclub, het Energy lab en het unieke Hawk-eye systeem. De rondleiding wordt gekoppeld aan een drankje in het sfeer­ volle eetcafé de Refferie. Duur: 45 minuten | Tarief: € 3/p. (excl. drankje).

Lunchpauze 14.00 u Kerk met retabel en kapel in Opitter Rondleiding in de Sint-Trudokerk en de charmante Kapel O.L.V. Troosteres der Bedrukten. Duur: 2 uur | Tarief: € 50/gids.

Tot binnenkort, bij ons :-)

23


g n i e ev d inomg

s p i r t g Da

24

Meeuwen-Gruitrode

Bocholt

Bezoek ‘Van bloesem tot oogst’ aan de blauwe bessenplantage van de familie Schrijnwerkers. Duur: 2 uur | Tarief: € 6,5/p. vanaf 10 personen, vlaai inbegrepen. Tel. +32 89 85 89 33

Boerengolf met klompstick in de weides van de alpacaboerderij. Duur: 1 uur | Tarief: € 5/p. tot max. 25 personen/ groep. Tel. +32 11 60 13 94

Bierexpeditie van 14 km door de bossen van Duinengordel met degustatie bij brouwerij Cornelissen in Opitter. Duur: 4 uur | Tarief: € 17,50/p. tot max. 25 personen/gids. Tel. +32 11 49 15 94

Bakworkshop Vlaaien, cupcakes, pizza’s of broden. Duur: afhankelijk van de gekozen workshop | ­Tarief: € 25/p. tot € 35/p. tot max. 12 personen/ gids. Info: www.facebook.com/DeLuysmolen/ Tel. +32 89 25 87 40


Hechtel-Eksel Wandeling met overheerlijke bospicknick in het Pijnven. Duur: zelf te bepalen | Tarief: € 40/2 p. Tel. +32 474 43 79 13 Verken Bosland met een ezeltje! Langoor draagt de lunch of vermoeide wandelaartjes (max. 40kg) graag op z’n rug. Duur: afhankelijk van het tempo | Tarief: afhanke­ lijk van het gekozen traject tussen € 35 en € 90. Tel. +32 476 29 44 27

Bocholt, Bree, Meeuwen-Gruitrode, Peer Avontuurlijk tochtje door de natuur per huifkar of per koets met onderweg een gezellige picknick Duur: Vanaf 2 uur | Tarief: vanaf € 60. Tel. +32 476 29 64 57 (koetstochten) Tel. +32 488 23 18 81 (huifkartochten)

Meeuwen-Gruitrode of Peer Picknickwandeling met herder Stijn en zijn schapen in de schitterende omgeving van de ongerepte Abeekvallei of de Duinengordel, picknick met streekproducten inbegrepen. Duur: 4 uur | Tarief: € 15/p. Tel. +32 89 85 59 46 of Tel. +32 11 61 16 02

25


Evenementen Jaarlijks hernieuwen wij onze programmatie. Wens je via mail op de hoogte gehouden te worden van onze evenementen, stuur dan een e-mail naar centralebalie@bree.be. Wij bezorgen je dan meermaals per jaar een overzichtelijke nieuwsbrief. Check www.bree.be voor meer info. Volg onze evenementen ook online op de facebookpagina of de app van Stad Bree

26

Halfvasten zaterdag

Lichtstoet

Paasmaandag

Vlooien-, Boeken- en Hobbymarkt

Voorjaar

City Run

Mei tot september

Oldtimertreffen

Einde schooljaar

OlĂŠ CongĂŠ

Seizoensgebonden

Shopweekend

2de weekend van juli

Afro-Latino Festival

1ste vrijdag van augustus

Bree live

3de weekend van augustus

Vostertfeesten

Laatste weekend van oktober

Kindvriendelijke Halloweenactiviteit

2de zaterdag van november

Sinterklaasintocht

5 december

Sinterklaasmarkt


Bereikbaarheid Wil je Bree en omgeving ontdekken? - met de auto: Via de autosnelweg E314, afrit 29 (Houthalen-Helchteren) of afrit 31 (Genk) - met de bus: Meerdere busverbindingen van De Lijn rijden naar en door onze stad. www.delijn.be - 070 220 200 - met de trein: NMBS-Station Genk of Neerpelt www.nmbs.be - 02 528 28 28

Parking: De Augustijner, Witte Torenwal 23, Bree 24u/24u zorgeloos parkeren!

27


Hotel

Hoevetoerisme Vakantiehuis

Mussenburghof

Stukkenheidehof (Opitter)

‘t Koningshof (Gerdingen) Thijsstraat 23 + 32 89 46 19 58 info@hetkoningshof.be www.hetkoningshof.be

De Nysenhoeve (Tongerlo) Groenstraat 70 + 32 89 86 74 90 denysenhoeve70@gmail.com www.denysenhoeve.be

Hotel Ingredi

Familie Lodge Op de Berg

Brugstraat 76 + 32 89 46 11 38 info@mussenburghof.be www.mussenburghof.be

Kloosterstraat 10 + 32 89 84 45 44 info@ingredi.be www.ingredi.be

Logies 28

Grensstraat 2 + 32 89 46 16 08 info@stukkenheidehof.be www.stukkenheidehof.be

Stukkenstraat 10 +32 473 57 56 35 parkopdeberg@gmail.com www.lodgeopdeberg.be


B&B

Camping/ Glamping

’t Welthof (Bree) Roterstraat 62 + 32 89 47 20 02 + 32 495 57 72 22 info@welthof.be www.welthof.be

Kempenheuvel (Gerdingen) Heuvelstraat 8 + 32 89 46 21 35 de.kempenheuvel@telenet.be www.kempenheuvel.be

De Keyartmolen (Tongerlo)

Minicamping Stukkenheidehof

Face Ă face (Gerdingen) Heuvelstraat 7 + 32 473 47 63 66 benb@faceafacebree.be www.faceafacebree.be

Tipi Lodge Op de Berg

De Passerel (Opitter)

Motorhomeparking De Kieper

Keyartstraat 4 + 32 89 46 00 47 + 32 473 12 48 97 info@keyartmolen.be www.keyartmolen.be

Solterweg 66 + 32 498 69 26 61 laurette.wyseur@telenet.be www.bedandbreakfast.be

(Opitter) Grensstraat 2 + 32 89 46 16 08 info@stukkenheidehof.be www.stukkenheidehof.be

Stukkenstraat 10 +32 473 57 56 35 parkopdeberg@gmail.com www.lodgeopdeberg.be (Tongerlo) Keyartstraat z/n

Aanlegsteigers Bree heeft ook twee aanlegsteigers van waaruit het centrum van Bree en Tongerlo gemakkelijk en snel te voet of per fiets bereikt kunnen worden.

29


R

MARIAH

T

OFST

LUYSE

NS

ST

RA

AT

TR

EN S LU YS

T

TR AA T

IC HI EL S

TM

SI N

CE PRO SSI EWE G

AT

'T HAS

AT

RO

ST RA BO S

R.

TRAAT

SS BO

HOR ST

ST

SS

BO SS TR AA T

GR

RA

R.

RE

BE

ES T

TO NGE RL OS T

T

TE EL

RORENWEG EI N DA E R A KAT EF

MOLENST RAA

AT

R.

MAASEIK

NEEROETEREN

.

SI NT R W N 7 2 1 -A NT ON IU SS AAT TR .

BER G STR

T AA

a.

ZI EP ST RA AT

R.

V

RK D

Voetgangersbrug De passerel

SOLTKAPELSTRAAT

TR

GS DIN T IN AA RB TR VE S O M SE LW EG RLTE AAT SO STR LD T VE AA R ST RG

PS

ITT E

SV AA

RT

STR

O

M

ZIE

A

AAT ST EY VE NH OF STR

HOUTER ST

TR

ENS TR AA T

OV NH

P

E

KKE NST RA AT

AA T ST R

HO

EM O N

STRA KERK KORENBLOE

OEMU D BL . S TR

. TR NS

ST U

N

AA T

LE

EG

TR

IL

OPITTER AN

C

-W

RW

ROO YE RS

ID

T EE LE

RW N730

E

EID

ESH

HUB

LT G E RWE

E LT SO

RO OI ER H

T

AA T

TR

XLAAN NIN

CO

GRUITRODERKIEZEL

PAT ER

RA AT ST ER

R O TERSTR.

K PU EER NT ST R

RW N730

ITR OD ER

RU G

E ST

ST IF T

T IF

KLO

-

C ST OB R. BE

G

N7 6

NB ER

RW

ER VE LD

UT T NE P

NST R .

RA A

RT ORE

AT E

AT

ABROXWEG KERKS TRA AT

TR AA T

ER IJ S

VRIJHEID SLAAN

BOCHOLTERKIEZEL

K

PAS ST

SC K HO LEIN O E BO LS TR OG . S

BB E CO

BO

K L UI SH AG IJ

EG W ER LT SO

W

T

S

.

ZA S T N DB RA ERG AT

ZU

1. ZWALUWSTRAAT 2. VINKSTRAAT 3. MERELSTRAAT 4. KIEVITSTRAAT - T A IL SP TRA SB O W L E ITTERPLEIN MGR. PAREDISM AASEIKE STRAAT RBA A RA

TR

A TR

N SS

1. PASTORIJSTRAAT

O

AT RA EG ST LW LD VE SE M ER O LT T SO RAA RGST BE AU

EKSTR. RBE

OPS AAT TR PS

A AT

. TR NS AT OE RA ST EN O R

W EL

RDEG

R.

EG

RE 3

KERKHOF OPITTER

ITTERDAL KASTEELPARK

ER NG T TO RAA ST

S L. EF OZ RP TE INT-J S

P

MOLENSTRAAT

2

IT

AT RA ST

-

E

KL R OO K E R ST

1

NE 4 YE NS LA AN

E ST NG RA O AT ED ROODAK KER S TR

T

S T R.

LO

D

LUYTENSTRAAT

1

K

G

PA TE R

EIG

BEE

HA

EN EZ . SO TR S

R

G

AT RA ST RP DO

AT

W LO

GE NS ST

KERKHOF TONGERLO

A VAARTSTRAAT TR SS LIEVEBO VROUWSTR. LANGENSVELD T A KE YA RT ST

CA

AT

T ES

AN BA ER HE

NE YE NS TR A

RO RE NW EG

EE ST NBERGSTR A AT

E

R.

ST

VE

HO

AT

AT RA

RG

IN

FS TR AA T AR IA HO M

X

R. A

A AT

STR

S

T R A AT GIJB EL S

TRA AT

SS

G S

TSH OFWEG

SW

EG

AAT H E U V E LSTR

HA

L

TR

NS OE

ZE

NS

ST

GR

TONGERLO

IE

SC

RA

RK

BO HULS

ROREN WE

BE

S TRA AT

OE

VE E

T AA

TE

T AA

I NGEN

D

EN

SV AA

T AA

TR L FS

GR

TRAAT

M

TR FS HO

O

PST R A AT

R

IT

T AA

AA T

S TRA AT

RK KE

S

T

LST R

KEM

POSTS TRAAT

OP A

T AA

TR

SS

R ST NS

HO O

LE

POLLISMOLEN

N SE NIJ

NE

KL PO OOS OR TE P. TU LAM T RSS BE TR R. OU DE ST R.

AT RA

HA MO VEN N NES TER TRAA WE G T

KR AE GS HO FS T

NAT TE GE

GA

RIE KS KE N

LGEN STR AA T

UV HE E LSTRAAT

N76

R

BA

VO O

RT BE M DE N

T

BONENSTRAAT A AT

T EL SS HA

G

E

T

K

TO EK OM ST S

ST

RAAT

LD

'T

STR

EL KIEZ

AAT VERSTR KLA

AA T

KE MP

T RAA RST DE ON M ER

AT RA

OMST

T EG

ST ST PO

TR

SELT

V

IL

RT

GE

MUIZENDIJKSTRAAT

IJK

RD

LE

SE

ER

BE

'T HASSELT

E

-W

DIJK

LER

RSE

BEE

'T HASSELTKIEZEL

ID

STRAAT L U Y T EN

ST

EK BE ER AT

S TRAA

'T HASSELT AT OSSTRA LSB HU

KS

ER

ER RA ST W F HO

DIJ

N S TRAAT

T AA TR

ELLIK

EG W

D R

PEER LEOPOLDSBURG

I

UT

RA

KUI LE

N73 RW

ZU

EN

IN

EN YT LU

CESS

T AA

HO

G ST

T

TRAAT NS ILE KU

U SP

TRAAT SS ER TT

ENS

GR

RA

D INE

PR O

T RAA NST KUILE

EL

A

SS

KLE

AT RA ST

LUYTENSTRAAT

KS OE

R N TEE B E R G S T

ST EN EN CO

. STR

AAT HOUTERSTR

.

1 KL. GENATTEWEG 2 IMKERSTRAAT 3 MEINESTRAAT 4 AUGUSTIJNENSTRAAT 5 GERDINGERSTRAAT 6 NIEUWSTADSTRAAT 7 MARKT 8 VRIJTHOF 9 MERISSTRAAT 10 OPITTERSTRAAT 11 VAESSTRAAT 12 PARKSTRAAT 13 HILLENSTRAAT

ELD EV TS EE

AAT STR

T AA

R HO

DIN

OF NH VE EY EE ST TS EV EL DS TR AA T

ICHIELSTR

AA T

O

EN

AAT STR KEN STUK

STRAAT

G ER

L

TR NS TE UY

AT

RH TE

TR NS RE F

T STRAA TER RO

ROOYER

EN AG

AT

KK

E

KANAAL NOORD

LB OS ST RA A

AAT

STR

RS

TTE

PU

AT

AT RA ST UG

T

HE

RO AS

21

TRAA T

ELS

RA

T NS

PA N HOV

VL

AT

WEG

PARK

WOON

TU DS OU

BR

MA A

SOERD IJKS

RAAT

JKST

K AL

AT RA ST EN LL MI

RA

VOSTERT

RA

T AA

AN

N73 RW

N7

CA

DI SOER

TE

TR

NS

R. ST

-

E Y VE N

NE

VELD OG HO TRAAT S

ST

ST

AAT

EN

NT

LKOM NAA KA

T AA TR ES

ST UK K

IKA

ART

D EI

R EW ST LD VE OG HO

VE

KANAAL ZUID

LELIESTR.

AT

R. ST

EI

HE

ILLEMSVA ZUID-W

TR.

LE KL

B EN

AAT

T

SS

AR DW

AT RA

EN

HO U

IE

RA ST RN BO

BOO

VERLOREN KOSTSTRAAT

R KE

EEKSTR. R. T SB RS AT JE RA AN ST OB AC T-J SIN

S

N

A STR ELD EETSEV

AAT TR

LG GA

TR

NS

YE R.

ST

IDE

HE

E KL

W

DE HOUBORN

KA NA

MUSSENBURGVELD AAT R ST UG BR

RW

K BEE SOER

T AA TR SS MP

EIN RR TE RD O RIE O ST L-N DU AA T IN AN AA TR K RS IN LE KANAAL NOORD DU PE ST UP RIE D IN DU TE ST RR RIE EIN KA RR EIN N AA KA L NA NO KANAAL NOORD KANAAL AL O AA R RD NO I TE NOORD O GA

BR

RAAT

AT

E

NN

GLA

G E N S TR.

RA

ST

ER

JE

BRU

IT REG TE E RP NBOOGSTR. OO RT

BARON DE TAXISLAAN

ST AD ST BEE SRA KAT

L

AL

K

T SCHAAFDIJKS

SINT-M

EG

ST

N

AL G NA EE KA ST

NA

KA

ABEE

T DIJKSTRAA

AT RA

R EE

N AA

GRENSPARK KEMPEN~BROEK

SCHAAF

NW

KE

AE

DENNENHOFSTRAAT

OP

ERIKSTR . UW

.

S

WAL IONS STA

ST STR.-JOB.

W IL

YV

R. ST RG BU EN SS MU

N D E K RUISLAA

AT

VOSTERT RP DO KIP

E EIN KL NENAT EN RA SW ST . TR INS TU

NRE .

N-

12

RO

GO

SW

TE S T

10

R.

RAAT

SCHAAFDIJKSTRAAT

IL EN ST RA AT

BR

EG DE OU ARTW VA

AT RA

WIT

S-

KU

EG SW

KANAAL ZUID

DEKKERSSTRAAT MSTR.

T IKS LE TO

7

6 TER

AAT

RP

A LT MA

R. ST OG HO

9

STR

IXS

B REE

R

3

8

OF

DU

AAT OFSTR

SINTMICHIELSPARK

TO

TORENWAL TE 4 WIT

5

T AA

DIR

WE EG

ROLTE BOCH AT STRA

EG OFW

NE

AAT NSTR NEYE

ROZENLAAN

1

NIJVERHEIDSWEG

MEEUWENGRUITRODE

HASSELT GENK

STERTST R A VO

AT

KLEIN ROZENLAAN

RA

SOETEBEEKSTRAAT

Y

D

KERKHOF DE KLUIS

AN BERKENLA

6 N7

ST

13

SIJ . CO TR NSTR S LKUILE VE

T

W

IS ST

T

H ITS KLU

RW

OS

ECIN T GLYTRAA S

KLU

J. VAN HO

BINNENVELD EHO . IE STR DR EN V

ST

AT RA

R ST NS SE US GE

STR.

-

3

TULPENLAAN

NB

HU SC

N O T RIVIEREN11 RS NIEUWSTADP O O R T TE WAL WE L ZIJ STADS- G R A U WA LE ST PLEIN T O R E N E 7 R.

N E P U T ST

1. BEUKENLAAN RE

STRAAT

AAT

EL IEZ

W

HE

TR LTERS

AT

S

- G UW WE NIETAD S

RK WE EU ME

RA

BO

AT TRA SMARAGD-

SOERBEEKSTR. . TR RS . IE R FF ST . SA IJN TR B TS RO AN M TT DIA

IT O R R U AL EN W

ST

T OR O

EL

EN E W

S VEN GRAE

EN EM . O R BL ST

N

UV

. STR

R TE UT CH

NE CO TR. S

HE

NK

A RA

T AA

T AA

RE

TRAAT S K ENSS

K ERVEL

O BOCH

D

EG

GE RK EN W BE NS RG VELD E K ST R

G

L

N I S K ENS R. ST

EE BL KSTRAAT

GERKENBERG

FS TR AA T

EG

DW

VE

RI E

BE UK EN HO

EC BE

N AA TL OF O R EN H

ST BREM AT RA ST

AT

ZE L KIE TER

SP OP

RA

K

T TRAA

HONGERBEEK

AT RA

RW N

ST FILT ER

BEEK

OL-

93

HANS WE G

T NS ME IE

N76 RW

CAMPING KEMPENHEUVEL

S TRAAT

AT

R. FSTBIJE N S TR. HO KS O O W N793 . R W LN BUYSIJ 1 K S P O RT G MOLEN ST ER 2 DIN R. GE KERKHOF ERP D BREE LIN TR. CENTRUM FS T R. O H IF ST

OL HO SC

.

AN

MS

PEERDERBA FIL TER

WE TTE NA

GE

N7

. T TR AA TR LS BE IJ KR

M O R. BO ST

LIS

O

CH

RW HAMO NTERWEG

G

S ER RI

KO

SHOF ST R

RS

OMME

AT RA

R BA AT RA ST ER RI R

T

RA

ER AL RA J E W OLS SCH A AT TRA STR AT

BREE

ST R. IER RR BA

T AA

T AA TR

PEL KA

BO

AT RA ST

S RS

AT RA ST

RW N73

ELLIK

TR DS

AT

NIE

EM BE

HO F STR A

T

A S TR

PELER WEG REP

KERKHOF GERDINGEN

AAT STR PEL KA

ST AS EN G

.

IJSSTRA TH A

GERDINGEN

N

AT

PEERDERBAAN

F

E UY

A STR OF SH NIE

AA TR

HO

GE NA ST R T AA

T GENAT T E S R

H RIA MA

STRAETEM ANSS TRA AT

N RW 731

EK

OP DE KOOPMAN

SSTR. JAN T-

RW N76

A BE

OT

KE

AK

B EN

TR

VO ST SHE RA ID AT E-

PALM

EN

SIN

EG

EG XW RO AB

EL EZ KI ER LT HO C

T IKER S DU

SCHO

NN PA

T

W

RO

BO

AAN ‘T KAPELLEKE

T AA

AB

RIA MA

ENST

AT RA ST ER

BOCHOLT HAMONT-ACHEL

NNESTRAAT VE

ST

BANK

W AT

AT RA

RAAT

W

T FS HO

ERST HOUT

Stratenplan

STRA AT ER

A

T AA

TR

FS

HO

RIA

MA

AA T

ER WAT


TR

1 KL. GENATTEWEG 2 IMKERSTRAAT 3 MEINESTRAAT 4 AUGUSTIJNENSTRAAT 5 GERDINGERSTRAAT 6 NIEUWSTADSTRAAT 7 MARKT 8 VRIJTHOF 9 MERISSTRAAT 10 OPITTERSTRAAT 11 VAESSTRAAT

ENS TR AA T OV NH

AA T

ENS

A

P

KLO

AA T

TR

OEMU D BL . S TR

. E ST

ST IF T

T

IF

K PU EER NT ST

RW N730

ITR OD ER

RU

NST R .

RT ORE

RA A

AT E

G

LD

ER VE

BO NE PU TT

KL PO OOS R OR TE P. TU LAM T RSS BE TR R. OU DE ST R.

C ST OB R. BE -

6

N7

RG

NB E

RW

BE

KORENBLOE

VRIJHEID S LA A N

AT

R. ST

S TER RO

LE

RA ST RN BO

BOO

R O TERSTR.

PAS ST

SC K HO LEI O NE BO LS TR OG . S

R ST EN

TR AA T

ER IJ S

BOCHOLTERKIEZ EL

K

S

T R A AT

N76

CO B

AT

GIJB EL S

TRA AT

SS

R

ST RA

T

K

BO S

ST

RIE KS KE N

T

O RH

G S

LB OS ST RA A

TR NS RE F

21

LELIESTR.

TE

LGEN STR AA T

MA A

HE

RO AS

W

N7

T AA TR S UG

PA N HOV

VL

RW

EEKSTR. . TR SB T RS AA JE TR AN BS CO -JA NT SI

R KE IE

N73 RW

BR

EIN

A TR

AT RA ST EN LL MI

ERIKSTR . UW

GA

K AL

GLA

AN MUSSENBURGVELD AAT R ST UG BR

A

KA NA KANAAL AL NOORD

AA I

KANAAL ZUID

RR

TE

R. ST

'T HAS

LKOM NAA KA

E Y VE N A

TR IE

KA NA

AN

S EK O R

KANAAL NOOR

BRU

IT REG TE E RP NBOOGSTR. OO RT

. G E N S TR

HO U

AAT

AT

A TR

NS

OP

DE HOUBORN

B

IN DU S

A LL

NA

KA

. TR GS R U NB SE S MU

BARON DE TAXISLAAN

VERLOREN KOSTSTRAAT

T AA TR ES

DVELT OG HO TRAA S

NE

EN

WAL IONS STA

W IL

YV

A LT MA

N D E K RUISLAA

S

N

ST STR.-JOB.

LAA EG N E KA ST

DENNENHOFSTRAAT

NRE .

JN SI . R. CO TR NST S LKUILE VE

K DIJ

ST AD ST BEE SRA KAT

SW

TE S T

IT O R R U AL EN W

W EG EU W NI TAD S

EN

W

12

RO

AT RA

WIT

TORENWAL TE 4 WIT

28

E EIN KL NENAT N RA E SW ST . TR INS U T

T IKS LE TO

TER HOL BOC AAT STR

13

J

D EI

AAT

INE YC T GL TRAA S

AT RA

R EW ST VE LD VE OG HO

WE EG B RE E

TR LTERS

EN EM . O R BL ST

T OR O

3

TV BA

RI E

MAASEIK

NEEROETEREN

GERKENBERG

ST

GO

SINTMICHIELSPARK

TO

R

S 3 ER 8 5 R. TT 9 ST U 7 OG DW CH O 6 L H 10 VE TER N OS TR. RIVIEREN11 RS E NIEUWSTADP O O R T T WAL WE L ZI STADS- G R A U WA JS LE RW PLEIN T O R E N TR E N7 .

SSTRAAT Haal je stratenplanS KafENbij de Toeristische dienst. T BO EN N E P U T ST NK E RE W

K

. STR

NE CO TR. S

EE BL KSTRAAT

G

AAT TR NS OE

R

WEG

VENLO ROERMOND MOLENBEERSEL KESSENICH

GR

IDE

SHE

ST FILT ER

WOUTERS HOEF

T AA

F

T AA

ITTERBEEK

HO

TR

BINNENVELD OE . EH STR I DR EN V

S

EN

N EN

EG DE OU ARTW VA

MSTR.

STR.

N AA

S OE N

TL OR

T AA

GR

AAT

HONGERBEEK

T AA

EG

N I S K ENS R. ST

R

ST

MS

TR NS ME E I

N76 RW

AA T

ELTK

T AA TR NS OE

GROENSTR

M O . O STR

TR

GR

ST KINROOI BREM AT RA ST

T TRAA

SB NS

ERBAAN

UBE

O

LI

RAA T

OL HO SC

OEKS

3

RW N7

KO

AAT VERSTR KLA

OE

ENBR

BA

GR

VE E

BERK

EL KIEZ

IEZEL

H SC

KANAAL ZUID

DEKKERSSTRAAT

R. FSTBIJE N S TR. HO S K O O RW N793 W N. L BUYSIJ KS 1 S P O RT G MOLEN ER TR 2 DI NG . ER KERKHOF DE P BREE LIN TR. S CENTRUM F R. T O F H I ST

ST R. IER RR BA

'T HASS

. T TR AA TR LS BE IJ KR

SELT

R IE RR

AT RA T S

G

AT

TRA

T DS

AT RA

WE TTE NA

AT RA

EM BE

AT

KERKHOF GERDINGEN

K

RDIJ

ELE

AT

IJK RD ELE

GERDINGEN RS BEE

N DE

NSSTR. -JA

OP

S RS

T AA

RS BEE

RAAT

IJSSTRA TH

SP

KE

T SIN

HAMO NTERWEG

AK T

T

GE

93 N7

AAN ‘T KAPELLEKE

B EN K BEE SOER

OP DE KOOPMAN

SOERBEEKSTR. R. ST R IE R. FF ST . SA IJN TR B TS RO AN AM TT DI U

O BOCH

K

S OF

BREE

RW

ABEE

NN PA

H

WEG

R

31

S

NS

E GR

O


Contact Wens je graag wat meer uitleg of hulp bij het samenstellen van je vakantie of uitje in Bree?

Toerisme Vrijthof 10 - 3960 Bree 089 84 85 60 - centralebalie@bree.be www.bree.be

Openingsuren ma di wo do vr

08.30 u - 12.30 u 08.30 u - 12.30 u 08.30 u - 12.30 u 08.30 u - 12.30 u 08.30 u - 12.30 u

14.00 u - 16.30 u 14.00 u - 18.00 u 14.00 u - 16.00 u 14.00 u - 16.30 u

www.facebook.com/stad.bree Blijf steeds op de hoogte van alle evenementen, weetjes en tips in en rond Bree.


Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.