Spahåndboken

Page 1

NORGES MEST SOLGTE BOBLEBAD

Ta godt vare på denne brosjyren – her har vi samlet sammen diverse nyttig informasjon som du vil få bruk for i tiden fremover.

Spahåndboken Kvalitetsprodukter til uteområde - hjemme og på hytta


Innhold 4. 18. 28. 42. 48. 54. 58. 60. 62. 64. 67. 68. 70. 72. 80. 88. 98. 99.

SPAXO® spas SPAXO® spas modelloversikt Mspa Mspa modelloversikt Utedusjer Pizzaovner Spapartner Hvordan gjøre hjemmeferien enda bedre Badevettreglene Kundeundersøkelse Finansiering Filterpakker 100´000 solgte Vannkjemi-guide: Mspa Vannkjemi-guide: SPAXO® spas Vannkjemikalier Vannkjemi startpakker ICO Spaguard

100. Bruksanvisning for aktivt oksygen 102. Hvorfor bør du handle et Mspa? 104. Isolasjonsunderlag 106. Anbefalte tilleggsprodukter 112. Butikken på Kolbotn 114. Vi har lager i Norge! 116. Hvis uhellet skulle være ute... 117. Nyhetsbrev 118. Nyoppusset kundesenter 119. Min side 120. Stay strong, stay safe, stay home 122. Mspa.no og SPAXO® i media 124. Sommerhytta + Mspa.no & SPAXO® = Sant! 126. Sykehusklovnene 128. Sauna 129. Aromaterapi 130. Garantibevis


Vår stadig voksende familie med fornøyde kunder har gjort oss til Norges største forhandler av boblebad og massasjebad i markedsledende kvalitet og design – en tittel vi bærer med stolthet! Det har vært en fantastisk reise som begynte for snart 10 år siden og som nå har vokst seg til å bli Norges største forhandler av utendørs spabad. Og ikke minst er vi stolte av at vi har Norges mest fornøyde spakunder! Vårt løfte er at vi skal fortsette å levere markedsledende produkter og den beste kundeservicen til det norske folk. For å klare dette tror vi på ærlighet og å være transparent med våre kunder. Vi gleder oss til å dele tiden framover med deg! Alt godt, Hugo Daglig leder

d e e R o g u H

Mspa.no | SPAXO® | SpaPartner

Vi i Mspa.no og SPAXO® er stolte og ydmyke over at du har valgt oss for å skape litt hverdagsluksus på uteplassen din.

| Spahåndboken

Kjære kunde!

3


| Spahåndboken Mspa.no | SPAXO® | SpaPartner

Spabad for nordiske forhold – produsert i Europa! SPAXO® spas er et norskutviklet varemerke med massasjebad i høy kvalitet, produsert med et vedlikeholdsfritt kabinett – isolert for norsk klima. Dette er neste generasjons massasjebad og vår mest eksklusive serie! SPAXO® spas-modellen Norefjell er blant

4

annet kjent fra TV-serien Sommerhytta på TV2.


| Spahåndboken

De populære SPAXO® massasjebadene kan du lese mer om på de neste sidene og bestille i nettbutikken spaxo.no. Vi tilbyr gunstig finansiering fra kun 1243 kr./mnd.

Mspa.no | SPAXO® | SpaPartner

SPAXO® spas-modellene har høy kvalitet, økologiske materialer og et lekkert og ergonomisk design med fokus på velvære og din opplevelse. Massasjebadene som er produsert i Europa er en trygg og sikker investering i helse og velvære for deg og din familie.

5


Mspa.no | SPAXO® | SpaPartner

| Spahåndboken

1. Eksepsjonell kvalitet

6

Produsert i Europa Våre spabad produseres i Europa i en hypermoderne fabrikk som ved hjelp av robotproduksjonsteknologi sikrer ekstrem presisjon. For å oppnå det høyeste garantinivået bruker vi de beste komponentene i alle produksjonsfaser.

TÜV-standard Fordi vi er sikre på kvaliteten på produksjonen vår, har alle produktene våre fått TUV Rheinland-sertifisering. Denne uavhengige sertifiseringen gir en internasjonal garanti for kvalitet. Sertifisert av et uavhengig laboratorium godkjent av TÜV i form av 20 kontrollkriterier, blant annet:

100 % gjenvinnbare materialer Utgangspunktet for det endelige utseendet til spabadene våre er det 100 % resirkulerbare italienske materialet GreenShield, som fullstendig eliminerer enhver risiko forbundet med bruken av utdatert glassfiberteknologi og det kjemiske stoffet styren.

• Motstand mot høye temperaturer, temperatursvingninger og kjemikalier • Materialmotstand, strukturell stabilitet, motstand mot trykk • Optimalisert design som eliminerer risikoen for lekkasje • Oppfyller elektriske sikkerhetsstandarder Det er bare 5 % av spabadene på markedet som er TÜV-sertifisert!

Profesjonelt team Takket være samarbeidet med ledende fysioterapeuter for Europeiske toppatleter er spabadene våre designet slik at massasjen alltid er komfortabel og maksimalt effektiv. Designer og arkitekt Ondřej Kamenický tilføyer et moderne og attraktivt utseende til massasjebadene.

Inspirert av luftfart og bilindustrien Fabrikkens robotiserte produksjonslinje inspirert av bil- og luftfartsindustrien gjør at vi kan oppnå nøyaktighet helt ned til millimeteren slik at hver detalj blir finjustert.


GARANTI PÅ ELEKTRONIKKEN Garanti Takket være bruken av den høyeste materialkvaliteten i alle ledd i produksjonen, kan vi tilby de beste garantiene på markedet og rask leveringstid. Den moderne utformingen på spabadene sørger for enkel tilgjengelighet i tilfelle tekniske inngrep.

5 ÅR

GARANTI PÅ BADET OG KONSTRUKSJONEN

10

Mspa.no | SPAXO® | SpaPartner

| Spahåndboken

Nøye utvalgte materialer Massasjebadene fra SPAXO® er laget av Lucite®-akryl, et eksklusivt materiale som sørger for eksepsjonell holdbarhet og pålitelighet. Patentet for Lucite® ABS-PMMA-akrylpanelene gjør det mulig å kombinere bestandigheten til akryl med styrken til ABS, forsterket med to lag Greenshield-isolasjon med høy tetthet. Takket være disse førsteklasses materialene og den grundige testingen, finnes det ingen tvil om levetiden og påliteligheten til hvert spabad.

ÅR

7


Mspa.no | SPAXO® | SpaPartner

| Spahåndboken

Solid sparamme i tre Trestrukturen som er behandlet med produkter i henhold til klasse 4 er svært motstandsdyktig mot vann, temperatursvingninger og de tøffeste klimatiske forholdene. Det vil si skreddersydd for norske forhold! Trevirkets fleksibilitet reduserer støy forårsaket av vibrasjoner og sørger for pålitelig stabilitet.

8

Sentralisert styring De nyeste teknologiene utviklet av Balboa brukes til å kontrollere alle funksjonene som spabadet tillater. Balboa Water Group er ledende innen spa-industrien og har designet spabadutstyr i over 30 år.

De beste materialene til kledning av spabad Ytterpanelene som gir god beskyttelse til SPAXO®-spabadene er designet med patenterte prosesser for å motstå dårlig vær, UV-stråling, høye og lave temperaturer, riper, støt og løsemidler. De er enkle å vedlikeholde og er laget av høykvalitetsmaterialer, og brukes også til terrasser og fasader.


2. Teknologi til din tjeneste

Paneler Alle panelene og bunnen er belagt med 10 mm termobeskyttende PVC-skum, noe som gir isolasjon til spabadets slangesystem og andre tekniske elementer.

Acrylic Lucite® ABS/PMMA GreenShield 0.5

10 mm

GreenShield 1

Termoisolasjon Termoisolasjonen som benyttes i spabadene fra SPAXO® er designet av høykvalitetsmaterialer som gjør at du kan holde den ideelle vanntemperaturen.

ABS-base Den termoformede ABS-basen gir en ugjennomtrengelig barriere mot fuktighet og varmetap som kommer fra bakken.

Mspa.no | SPAXO® | SpaPartner

Bad Dobbelt lag med GreenShield-isolasjon er mye mer effektivt og holdbart enn dyr skumisolasjon, og gir også bedre bestandighet for spabadet.

| Spahåndboken

Isolasjon i flere lag for merkbare energibesparelser Spabadene fra SPAXO® er designet for å la deg nyte hydroterapi i fullstendig ro. Spabadene er resultatet av innovative teknologier som primært er rettet mot å redusere energiforbruket. Som alle andre deler av spabadene våre er isolasjonen kompromissløs. Enten det er kar, paneler, termoelement eller andre tekniske elementer, har vi laget en rekke velprøvde tekniske løsninger som sparer opptil flere kilowatt per år.

9


3. Tre uavhengige pumper

Mspa.no | SPAXO® | SpaPartner

| Spahåndboken

For å oppnå mindre støyende drift og for å kunne kontrollere energiforbruket når spabadet er slått av, bestemte vi oss for å skille massasje- og filterpumpen. Hver pumpe slås på med et spesifikt dysevalg. Intensiteten i massasjen forblir derfor den samme enten du er alene i spabadet eller om det er flere personer. Filterpumpen er satt til å kun filtrere. Dette gjør at massasjepumper, varmer og filtreringspumpe går samtidig. Denne løsningen muliggjør både en betydelig reduksjon i støy når spabadet ikke er i bruk, og lavere strømforbruk.

10

Massasjepumpe For premium spabad i OKA- og Classic-design bruker vi alltid to enkelthastighets 2,2 kW pumper (med unntak av spabadene Hemsedal og Olden, som bare har én enkelthastighetspumpe) og en 200–400 W filterpumpe. Årsaken til dette er å garantere lengre levetid og sist, men ikke minst, å sikre en optimal massasje med konstant gjennomstrømming overalt.

«Blower» luftpumpe Flere av våre spabad er utstyrt med en luftpumpe for enda mer intensiv hydroterapi. Den forvarmede luften kommer via luftdyser. Dette gjør massasjen enda mer behagelig fordi det reduserer følelsen av kulde ved lave utetemperaturer. Den forvarmede luften forhindrer også at vanntemperaturen synker under massasjen.


| Spahåndboken Mspa.no | SPAXO® | SpaPartner

Sirkulasjonspumpe Det er flere fordeler med å installere separat sirkulasjonspumpe: – Merkbar reduksjon i støy fra spabadet i standby-modus – Mindre energiforbruk enn spabad som bruker massasjepumpen til vannsirkulasjon – Gir ytterligere levetid for massasjepumpene

11


4. Ubetinget komfort

Mspa.no | SPAXO® | SpaPartner

| Spahåndboken

Venturi-effekt Takket være Venturi-effekten kan du velge mellom en intens eller en skånsom massasje. Justeringsknappen (regulering av luftvolum) lar deg justere forholdet mellom luft og vann på massasjestrålene nøyaktig.

12

Fordeler med hydroterapi Hydroterapi er svært gunstig for kropp og sjel med sin avslappende og helbredende effekt. Det kan således hjelpe mot muskelspenninger og leddsmerter, bidra til å regenerere kroppen og blodsirkulasjonen, eliminere giftstoffer, redusere stress og forbedre søvnkvaliteten.

Hydromassasjedyser CMP-stråledysene i spabadene fra SPAXO® sørger for et vidt spekter av massasjetyper. Spabadene er utstyrt med fire typer rustfrie stråledyser i tre forskjellige størrelser. Alle drar nytte av en justerbar Venturi-effekt og tilsatt luft i vannmassasjestrålene. Stråledysene er montert på de riktige stedene for å treffe spesifikke deler av kroppen.

S tråledyse som kan beveges i flere retninger

E n enkel roterende stråle som beveger seg i små sirkler og beveger seg mot en bestemt del av kroppen

obbel rotasjonsstråle for intensiv D massasje av en stor del av kroppen

F lerveis roterende stråle som sprayer en pulserende vannstrøm for en mer intensiv massasje


Avslappende atmosfære For de som elsker fred og avslapning er flere av spabadene våre utstyrt med en bakgrunnsbelyst fontene. La deg rolig bli ført bort av lyden av rennende vann og glem tiden.

Atmosfære full av farger Lysspillet (med LED-belysning) gir brukeren alle fordelene ved fargeterapi. Denne naturlige metoden for å projisere fargede lys på huden hjelper til å opprettholde riktig kroppsfunksjon, sett fra et fysisk og mentalt synspunkt. Fargeterapi kan ha en positiv effekt på tretthet, depresjon og angst, og det er et egnet supplement til hydroterapi.

Mspa.no | SPAXO® | SpaPartner

| Spahåndboken

Respekt for kroppen fra en ergonomisk synsvinkel Størrelsen på hvert sete er grundig studert i henhold til europeiske standarder. Plassen til hvert terapisete er skapt for best å kopiere kroppens konturer og gjøre det behagelig å sitte i samtidig som du blir masert av vannstrålene.

13


Flytende skimmer for krystallklart vann Den flytende skimmerteknologien sørger for perfekt vannbehandling, uansett hvor mange mennesker som er i spabadet. Mens faste skimmere tettes så snart vannstanden stiger for høyt og dermed ikke lenger samler smuss fra overflaten, er en flytende skimmer alltid ideell for å samle skum og løse partikler fra vannoverflaten.

Automatisk justering

6

Mspa.no | SPAXO® | SpaPartner

| Spahåndboken

4

14

2

Audio-bluetooth

Subwoofer

Komplett audiosett SPAXO® OKA-design spabad leveres også med et lydsystem i høy kvalitet. Systemet styres med smarttelefonen eller nettbrettet via Bluetooth og er også utstyrt med en subwoofer for å gjøre opplevelsen enda mer intens. Hør på favorittmusikken din i det beste spabadet. Audiosystemet finnes tilgjengelig i flere av modellene mot et ekstra tillegg.


Dobbelt system for 100 % naturlig vannbehandling:

UV-lampe Desinfiserer vann ved hjelp av type C ultrafiolette stråler (UV). • Sørger for rent vann • 100 % naturlig • Ødelegger mikroorganismer, bakterier og alger • Reduserer kjemikaliemengden som trengs

Ozonator Sikrer forbedret vannrenhet ved å omdanne oksygen til ozon. • 100 % naturlig metode • Reduserer kjemikaliemengden som trengs • Bidrar til å drepe bakterier, virus og alger • Oksiderer forurensende stoffer, uønsket lukt og kalk • Krever ikke lading fordi den bruker oksygen fra luften

Mspa.no | SPAXO® | SpaPartner

Viktigheten av trygt vann Fordi tilfredsheten din også avhenger av vannkvaliteten i spabadet ditt, garanterer vi hos SPAXO® alltid trygt vann. I spabad, der den økte vanntemperaturen bidrar til økt bakterievekst, er effektivt vedlikehold viktig. Derfor utstyrer vi massasjebadene våre med dobbelt desinfeksjonssystem for vannet som tar hensyn til huden din. Dette reduserer også kjemikalieforbruket.

| Spahåndboken

5. Kvalitetsvann for helsen

15


6. Utsøkt materialvalg Classic design I den klassisk designede spabad-serien Classic design kan du velge mellom fargene grå og sand på kabinettet, og grå og hvit på skjellet*

* Noen av modellene leveres kun i én av materialene, se detaljert oversikt på de neste sidene.

16

Oka design I den moderne og prisvinnende spabadserien Oka design kan du velge mellom fargene antique, equador, eik, granitt og patinabronze på kabinettet, og grå og hvit på skjellet*


FARGE PÅ KABINETTET

Sand

Antique

Grå

Equador

FARGE PÅ SKJELLET

Eik

Grå Granitt

Hvit

Patinabronze

| Spahåndboken

Oka design

Mspa.no | SPAXO® | SpaPartner

Classic design

17


CLASSIC DESIGN

SPAXO® spas får du fra 0,- i innskudd og 1243,- per måned

Hvaler 215 x 160 x 78 cm

3

PERSONER

1 2

SETE LOUNGE

29

TERAPIDYSER

1 MED

MASSASJEPUMPE

2

X HASTIGHET

WiFi KOMPATIBEL

Mspa.no | SPAXO® | SpaPartner

| Spahåndboken

Farger på kabinettet:

Farger på skjellet:

CLASSIC DESIGN

Tjøme 200 x 155 x 78 cm

3

PERSONER

2 1

SETER LOUNGE

28

TERAPIDYSER

1 MED

MASSASJEPUMPE

2

X HASTIGHET

WiFi KOMPATIBEL

18

Farger på kabinettet:

Farger på kabinettet:


CLASSIC DESIGN

Dovre 215 x 195 x 78 cm

4

PERSONER

3 1

SETER

29 1 2

MASSASJEPUMPE

MED

LOUNGE

TERAPIDYSER

X HASTIGHET

Spabad på hytta? Bestill kvalitet fra SPAXO®, produsert i Europa

WiFi KOMPATIBEL

Farger på kabinettet:

CLASSIC DESIGN

Norefjell

KJENT FRA PÅ TV2

200 x 200 x 93 cm

5

PERSONER

3 2

SETER

31 1 2

MASSASJEPUMPE

MED

LOUNGE

TERAPIDYSER

WiFi

X HASTIGHET

Mspa.no | SPAXO® | SpaPartner

| Spahåndboken

Farger på skjellet:

KOMPATIBEL

Farger på kabinettet:

Farger på skjellet:

19


CLASSIC DESIGN

SPAXO® spas får du fra 0,- i innskudd og 1243,- per måned

Beitostølen 220 x 220 x 93 cm

5

PERSONER

3 2

SETER LOUNGE

61

TERAPIDYSER

2

MASSASJEPUMPE

+

1

SIRKULERINGSPUMPE

«BLOWER» LUFTPUMPE

WiFi KOMPATIBEL

Mspa.no | SPAXO® | SpaPartner

| Spahåndboken

Farger på kabinettet:

Farger på skjellet:

CLASSIC DESIGN

Geiranger 200 x 200 x 93 cm

5

PERSONER

4 1

SETER LOUNGE

53

TERAPIDYSER

2

WiFi Farger på kabinettet:

1

SIRKULERINGSPUMPE

KOMPATIBEL

20

MASSASJEPUMPE

+

Farger på skjellet:

«BLOWER» LUFTPUMPE


CLASSIC DESIGN

Lofoten 200 x 200 x 93 cm

5

PERSONER

4 1

SETER LOUNGE

41 1 2

MASSASJEPUMPE

TERAPIDYSER

MED

X HASTIGHET

Spabad på hytta? Bestill kvalitet fra SPAXO®, produsert i Europa

WiFi KOMPATIBEL

Farger på skjellet:

CLASSIC DESIGN

Olden Ø 214 x 93 cm

6

PERSONER

6 0

SETER LOUNGE

32

TERAPIDYSER

1

MASSASJEPUMPE

+

1

SIRKULERINGSPUMPE

WiFi

«BLOWER» LUFTPUMPE

Mspa.no | SPAXO® | SpaPartner

| Spahåndboken

Farger på kabinettet:

KOMPATIBEL

Farger på kabinettet:

Farger på skjellet:

21


CLASSIC DESIGN

SPAXO® spas får du fra 0,- i innskudd og 1243,- per måned

Lillehammer 220 x 220 x 93 cm

7

PERSONER

7 0

SETER LOUNGE

42

TERAPIDYSER

1

MASSASJEPUMPE

+

1

SIRKULERINGSPUMPE

WiFi KOMPATIBEL

Mspa.no | SPAXO® | SpaPartner

| Spahåndboken

Farger på kabinettet:

Farger på skjellet:

CLASSIC DESIGN

Loen 220 x 220 x 93 cm

7

PERSONER

7 0

SETER LOUNGE

62

TERAPIDYSER

2

MASSASJEPUMPE

+

WiFi KOMPATIBEL

22

Farger på kabinettet:

1

SIRKULERINGSPUMPE

Farger på skjellet:

«BLOWER» LUFTPUMPE


Spabad på hytta? Bestill kvalitet fra SPAXO®,

Mspa.no | SPAXO® | SpaPartner

| Spahåndboken

produsert i Europa

23


OKA DESIGN

SPAXO® spas får du fra 0,- i innskudd og 1243,- per måned

Nordkapp 215 x 166 x 78 cm

2

PERSONER

0 2

SETER LOUNGE

26

TERAPIDYSER

1 MED

MASSASJEPUMPE

2

X HASTIGHET

WiFi KOMPATIBEL

Mspa.no | SPAXO® | SpaPartner

| Spahåndboken

Farger på kabinettet:

Farger på skjellet:

OKA DESIGN

Lindesnes 216 x 216 x 85 cm

5

PERSONER

3 2

SETER LOUNGE

34

1 MED

TERAPIDYSER

MASSASJEPUMPE

2

X HASTIGHET

WiFi KOMPATIBEL

24

Farger på kabinettet:

Farger på skjellet:


OKA DESIGN

Hafjell 215 x 160 x 80 cm

3

PERSONER

2 1

SETER LOUNGE

28

TERAPIDYSER

1 MED

MASSASJEPUMPE

2

AUDIO BLUETOOTH

X HASTIGHET

+ SUBWOOFER

Spabad på hytta?

WiFi

Bestill kvalitet

KOMPATIBEL

fra SPAXO®, Farger på kabinettet:

Farger på skjellet:

| Spahåndboken

i Europa

OKA DESIGN

Hemsedal 200 x 149 x 100 x 78 cm

2

PERSONER

0 2

SETER LOUNGE

26

TERAPIDYSER

1 MED

WiFi

MASSASJEPUMPE

2

AUDIO BLUETOOTH

X HASTIGHET

+ SUBWOOFER

Mspa.no | SPAXO® | SpaPartner

produsert

KOMPATIBEL

Farger på kabinettet:

Farger på skjellet:

25


OKA DESIGN

SPAXO® spas får du fra 0,- i innskudd og 1243,- per måned

Oppdal 210 x 180 x 93 cm

5

PERSONER

4 1

SETER LOUNGE

Mspa.no | SPAXO® | SpaPartner

| Spahåndboken

Farger på kabinettet:

26

68

TERAPIDYSER

2

MASSASJEPUMPE

+

1

SIRKULERINGSPUMPE

«BLOWER» LUFTPUMPE

AUDIO BLUETOOTH + SUBWOOFER

Farger på skjellet:

OKA DESIGN

Gaustablikk 220 x 220 x 93 cm

5

PERSONER

3 2

Farger på kabinettet:

SETER LOUNGE

73

TERAPIDYSER

2

MASSASJEPUMPE

+

1

SIRKULERINGSPUMPE

Farger på skjellet:

«BLOWER» LUFTPUMPE

AUDIO BLUETOOTH + SUBWOOFER


OKA DESIGN

Hovden 200 x 200 x 93 cm

5

PERSONER

3 2

SETER LOUNGE

65

TERAPIDYSER

2

MASSASJEPUMPE

+

1

«BLOWER» LUFTPUMPE

SIRKULERINGSPUMPE

AUDIO BLUETOOTH + SUBWOOFER

Spabad på hytta? Bestill kvalitet fra SPAXO®, produsert i Europa

Farger på skjellet:

Gunstig finansiering! Fra kr. 1243 pr. mnd.

Det er mange helsefordeler med eget massasjebad

Mspa.no | SPAXO® | SpaPartner

| Spahåndboken

Farger på kabinettet:

Bare 5 % av spabadene på markedet er TÜV-sertifisert! GARANTI PÅ ELEKTRONIKKEN

5 ÅR

GARANTI PÅ BADET OG KONSTRUKSJONEN

10 ÅR

27


28

Mspa.no | SPAXO® | SpaPartner

| Spahåndboken


| Spahåndboken

Norges mest solgte boblebad Mspa er Norges favorittboblebad med mer enn 100 000 solgte av våre populære enheter. Mspa er det portable boblebadet alle familier har råd til å eie, selv om de er klasseledende innen kvalitet og design. Boblebadene kjøper du i nettbutikkene mspa.no og spaxo.no

Mspa.no | SPAXO® | SpaPartner

Mspa.no:

29


Teknologisk overlegen Selv om Mspa er markedsledende innen teknologiske nyvinninger jobber vi kontinuerlig med å videreutvikle våre produkter. Våre boblebad er derfor smartere, bedre og mer stillegående – i tillegg til å ha veldig enkel montering, drift og vedlikehold. Gled deg til å møte den nye generasjonen oppblåsbare boblebad!

1. Intelligent M-ONE automatisk oppblåsingssystem – fra enkelt til enda enklere Møt det innovative systemet som gjør Mspa til det eneste oppblåsbare boblebadet som skaper fornøyde spakunder før de i det hele tatt har satt seg oppi. Fra eske til ferdig installert, det eneste du trenger å gjøre er å trykke én gang på knappen. Boblebadet starter automatisk og stopper når lufttrykket er helt riktig. Ta deg en kopp kaffe,

30

send en tweet, ring en venn eller bare len deg tilbake og opplev gleden av automatikk som fungerer.


Timer-funksjon: mindre venting, mer nytelse Vil du nyte et varmt boblebad på et gitt tidspunkt? Det er enkelt med et Mspa! Ved å bruke timer-funksjonen kan du varme opp badet til ønsket temperatur og tidspunkt. Via vår elegante, kablede kontrollenhet kan du ved hjelp av den ny-designede, integrerte chipen sette ønsket tid for oppvarming 1-99 timer i forkant.

Anti-frys-system Hva skjer hvis temperaturen plutselig faller og ingen er hjemme? Ta det med ro, Mspaet ditt vil ta vare på seg selv! Blir vanntemperaturen lavere enn 1 grad (33.8°F), varmer vannet seg automatisk opp til 3 grader (37.4°F). Det forhindrer at vannet fryser og at sirkulasjonssystemet, pumpen og rørene blir skadet.

Smart filtrering Når boblebadet er i stand-by-modus, slår filtreringssystemet seg automatisk på i 60 minutter hver fjerde time. Dette er for å opprettholde et rent vann selv når boblebadet ikke er i bruk. For å sikre optimal vannkvalitet, har kontrollenheten en funksjon som minner deg på å rengjøre filteret, slik at du ikke glemmer å rense eller bytte det regelmessig.


| Spahåndboken Mspa.no | SPAXO® | SpaPartner

32

2. Hygienisk

MDC™ – det beste filtreringssystemet noen sinne! Mspas Direkte Strøm System (Direct Current System) består av en helt nydesignet DC-pumpe, spesiallagde rotorblader og et spesialtilpasset rørsystem. Sterkere vannstrøm: Hastigheten på vannsirkulasjonen er økt til 1800 liter per time, som er hele 36% mer enn tidligere modeller! Og om ikke det er nok reduserer denne nye generasjonen av pumpesystemer strømforbruket med 30%! Sikker å bruke: Med den nye Turbovifte-konstruksjonen vil fremmedlegemer raskt passere gjennom pumpehjulet. Lang levetid: De supersterke X-ringene garanterer over 10´000 timer brukstid!


UVC De nye modellene fra Mspa kommer med et innebygget UVC-desinfiseringsmiddel som er i stand til å drepe mer enn seksti sykdomsfremkallende mikroorganismer og patogener kun ved bruk av lys. Et lite steriliseringskammer med en UVC LED-perle sitter i den innebygde kontrollboksen, slik at hver dråpe vann i et Mspa-boblebad er under 24-timers beskyttelse. UVC LED vil ikke skade huden eller øynene dine da den er fullstendig forseglet inne i kontrollboksen. Dette reduserer behovet for vannkjemi.

Ozon dreper virus og bakterier Å holde vannet i boblebadet ditt rent er vår hovedprioritet. Våre boblebad kommer med en innebygget O3 OZONE GENERATOR som effektivt dreper bakterier, Giardia, Cryptosporidium, parasitter, sopp, mugg og andre typer virus og mikrober. Den er 50 ganger mer effektiv enn klor, og effekten av virkningen er synlig 3000 ganger raskere. Slå på Ozongeneratoren før og etter du bruker boblebadet.


34

| Spahåndboken Mspa.no | SPAXO® | SpaPartner

3. Hensynsfull

360-graders boblefunksjon Det innovative 360-graders airjet-systemet fyller boblebadet med tusenvis av bobler og skaper en balansert, altomfattende kroppsmassasje. Våre toppmodeller har tre ulike boblehastigheter, slik at du selv kan justere og tilrettelegge din egen,

34

personlige opplevelse.


Barnesikring Alle våre boblebad er utstyrt med en barnesikringsfunksjon, slik at foreldre kan låse boblebadene og dermed forhindre at barn får tilgang. Funksjonen aktiveres enkelt ved at du trykker på UP&DOWN-knappene samtidig i tre sekunder.

Portabel Våre boblebad kommer med en innebygget, kompakt motorenhet med lav vekt. Esken kan bli løftet for hånd av én eller to personer av begge kjønn, og får god plass i de aller fleste bagasjerom.

Hviskende teknologi Nyt et fredelig øyeblikk! Mspa har utviklet en stillegående motor, som i motsetning til konkurrerende merker er integrert inne i selve boblebadet – som også hjelper til med å absorbere og redusere støy.

35


| Spahåndboken Mspa.no | SPAXO® | SpaPartner

4. Mspa link app

Ha alt ved fingertuppene Den nye Mspa link-appen gir deg full kontroll over Mspaet ditt, når som helst og hvor som helst. Designet med et intuitivt brukergrensesnitt der du enkelt styrer innstillingene, motta tips, notater og meldinger samtidig som du har direkte tilgang til vårt globale support team.

36

Denne funksjonen fungerer kun på Frame-serien.


INNSTILLINGER

INBOKS

Her kan du opprette en bruker,

Motta notiser, varslinger

lese om alle produktdetaljene

og meldinger fra Mspa.

og finne support-materiale.

HURTIGSTART-KNAPPER

KONTROLLPANEL

Skru av og på varmeelementet,

Fjernstyr ditt Mspa når som

boble- eller filterfunksjonen

helst fra hvor som helst.

Vår filosofi har fra begynnelsen av vært å fokusere på å utvikle og produsere oppblåsbare boblebad i høy kvalitet. Vi jobber alltid i forkant av teknologien slik at vi kan tilby våre kunder et produkt som er like avansert som det er enkelt å bruke. Vår nyeste funksjon er Mspa Link-appen – en moderne, virituell assistent som gir deg alle funksjonaliteter du kan tenke deg til ditt nye boblebad rett på mobilen.

Skru på funksjoner uansett hvor du befinner deg

Det er akkurat som et ekte kontrollpanel, bare portabelt, alltid tilgjengelig og ikke minst enda smartere. Alle funksjonaliteter du tidligere kun kunne utføre via kontrollpanelet kan nå gjøres via appen ved bare ett trykk!

Få umiddelbar hjelp

Inne i appen kan du få teknisk hjelp som for eksempel tilgang til brukermanualene, innstallasjonsvideoer, FAQs m.m.

Mspa.no | SPAXO® | SpaPartner

| Spahåndboken

med et enkelt trykk

Lær boblebadet ditt å kjenne. Godt.

I appen kan du enkelt finne ditt serienummer og WiFi-versjon. Vi kan sende deg tips til hvordan du enklere vedlikeholder boblebadet. Hvis det oppstår noen feil i boblebadet vil appen varsle deg! Betryggende og enkelt!

37


| Spahåndboken Mspa.no | SPAXO® | SpaPartner

5. Alltid et skritt foran

Alt-i-ett kontrollboks eller kablet fjernkontroll

38 SMART-TOUCH SMART-TOUCH SMART-TOUCHVANNTETT VANNTETT VANNTETT

Brukervennlig design med tilgang til alle funksjoner ved fingertuppene.

BRUKERVENNLIG BRUKERVENNLIG BRUKERVENNLIG


PTC varmeteknologi Alle våre nyere modeller kommer med vår PTC (Positive Temperature Coefficient) teknologi.

Altomsluttende bobler og hydromassasje kombinert Individuell 360-graders air-jet system og hydromassasjedyser med justerbar retning og styrke. Hydromassasjefunksjonen finner du i MUSE-serien.


| Spahåndboken Mspa.no | SPAXO® | SpaPartner

6. Noe utenom det vanlige

Antibakteriellt stoff Vi har trukket innsiden av Mspaene med et antibakteriellt stoff som kan frigjøre bakteriedrepende komponenter som hjelper til med å redusere produksjonen av bakterier med så

40

mye som 99%. ISO 22196-2011


UV beskyttelseslag

To-sidig PVC-lag

Laminert stofflag Fiber Denier 500D Trådtelling 18 x 20

Rhino-Tech forsterket PVC • UV-, frost- og rivesikkert • Brukervennlig

UV-STRÅLER

Mspa.no | SPAXO® | SpaPartner

SOLA

| Spahåndboken

Dobbeltsidig forsterket belegg

• Moderne utseende • Miljøvennlig produksjon og materialer • Produktgaranti

41


Frame Frame-serien kombinerer revolusjonerende design og legendarisk ytelse. Spabadene er laget av et superstivt DWF-materiale, og har nå en ny,

Mspa.no | SPAXO® | SpaPartner

| Spahåndboken

utvendig kontroll-boks.

Naval 6 personer

42 Tuscany 6 personer

Mono 6 personer

8 personer


Muse Muse-serien har samme kraftige motor og høye kvalitet som Premium-modellene, men er i tillegg utstyrt med justerbare

Carlton

Otium

6 personer

6 personer

Mspa.no | SPAXO® | SpaPartner

| Spahåndboken

hydromassasjedyser.

43


Urban Utstyrt med de mest avanserte systemene og med et eksklusivt design, inneholder denne kolleksjonen flere modeller du garantert ikke vil angre på å eie! Opplev markedets enkleste installasjon kombinert med finurlige

Mspa.no | SPAXO® | SpaPartner

| Spahåndboken

detaljer – Urban er alltid et godt valg!

Aurora 6 personer

Rimba 6 personer

8 personer

44 Nest

Vito

2 personer

6 personer


Premium Premium-modellene leveres med kraftige, tekniske komponenter, 3-trinns luftpumpe, innebygget ozon-rensefunksjon og er produsert i ekstra tykt og solid

SoHo 6 personer

Exotic 4 personer

6 personer

Mspa.no | SPAXO® | SpaPartner

| Spahåndboken

PVC-materiale.

45 Camaro 4 personer

6 personer


Comfort Alle Comfort-modeller leveres med den siste UVC-funksjonen for å sikre optimal vannkvalitet mens du ligger på lading – gled deg til en oppkvik-

Mspa.no | SPAXO® | SpaPartner

| Spahåndboken

kende boblebad-opplevelse.

Bergen

Ottoman

6 personer 8 personer

6 personer

Starry

Tekapo

6 personer

4 personer 6 personer

46


Delight Delight er Mspas rimeligste serie. Som alle Mspa-modeller har Delightserien mer enn hundre brusende luftstråler, og leverer en fantastisk

Alpine

Silver Cloud

6 personer

6 personer

Mspa.no | SPAXO® | SpaPartner

| Spahåndboken

vannmassasjeopplevelsene.

47


48

Mspa.no | SPAXO® | SpaPartner

| Spahåndboken


Velg blant modeller som er soloppvarmet eller kobles til kaldt-/varmtvann, er høy eller lav, i en diskret farge eller blir som et designelement i uteområdet ditt. Skyll av deg saltvann etter et bad, dusj bort jord etter hagearbeid eller svette etter en treningsøkt. Skyll ungene eller hunden før dere går inn – eller bruk den til å kjøle dere ned en varm sommerdag. Og husk: alltid dusj før og etter et spabad! Denne kundefavoritten må oppleves – du kommer til å lure på hvordan du klarte deg uten! Se noen av modellene på de neste sidene – hele kolleksjonen, detaljbilder og yttligere informajon finner du på mspa.no eller spaxo.no

| Spahåndboken

Disse geniale utedusjene blir fort uvurderlige hjemme, på hytta eller campingplassen. Italiensk design, produksjon og kvalitet gjør dette til det naturlige valget når du vil gjøre noe litt ekstra med uteområdet.

Mspa.no | SPAXO® | SpaPartner

Italienske utedusjer i høy kvalitet

49


| Spahåndboken Mspa.no | SPAXO® | SpaPartner

50

Happy Five

Jolly

Dada

Jolly Topline

Leveres i div. farger

Leveres i sort og hvit

Leveres i kombinasjon sort og børsta stål

Leveres i sort og hvit

Materiale: Polyethylene Kapasitet: 28 liter

Materiale: Aluminium Kapasitet: 23 liter

Materiale: Aluminium Kapasitet: 30 liter

Materiale: Aluminium Kapasitet: 30 liter


| Spahåndboken Jolly

Big Happy Five

Funny Yang

Leveres i sort, hvit og aluminium

Leveres i sort og hvit

Leveres i kombinasjon sort og børsta stål

Leveres i sort og hvit

Materiale: Aluminium Kapasitet: 17,5 liter

Materiale: Aluminium Kapasitet: 25 liter

Materiale: Aluminium Kapasitet: 30 liter

Materiale: Aluminium Kun vanntilkobling

Mspa.no | SPAXO® | SpaPartner

Jolly Go

51


| Spahåndboken Mspa.no | SPAXO® | SpaPartner

52

Jolly S

Dada S

Dada

Spring Topline

Leveres i div. farger

Leveres i Oro rosa

Leveres i Oro rosa

Leveres i Oro gold

Materiale: Aluminium Kapasitet: 22 liter

Materiale: Aluminium Kapasitet: 30 liter

Materiale: Aluminium Kapasitet: 30 liter

Materiale: Aluminium Kapasitet: 30 liter


| Spahåndboken Spring S

Dada

Happy One

Leveres i sort og hvit

Leveres i sort, hvit og aluminium

Leveres i sort og aluminium

Leveres i sort og hvit

Materiale: Aluminium Kapasitet: 22 liter

Materiale: Aluminium Kapasitet: 25 liter

Materiale: Aluminium Kapasitet: 30 liter

Materiale: Polyethylene Kapasitet: 20 liter

Mspa.no | SPAXO® | SpaPartner

Jolly S

53


54


Nordmenn er et pizzaelskende folkeslag – og de beste pizzaene er de vi lager hjemme selv. Visste du at du kan få smaken av ekte italiensk pizza, også i komforten fra din egen terrasse? Med ovnene fra italienske ALFA FORNI vil måltidene eleveres til nye høyder, og utfordringen vil bli å få naboene til å slutte å invitere seg selv på middag... Velg blant en rekke modeller og finn din favoritt-uteovn, kjent fra blant annet Camp

Kulinaris på TV3 og Sommerhytta på TV2. Ovnene kommer i både vedfyrte og gassfyrte varianter. Her kan du selvfølgelig også steke alt du vanligvis tilbereder i ovnen din som kylling, fisk, kjøtt, brød og grønnsaker. Italia har aldri vært nærmere... Se noen av modellene på neste side – hele kolleksjonen, detaljbilder og yttligere informasjon finner du på spaxo.no

| Spahåndboken Mspa.no | SPAXO® | SpaPartner

Ta matlaging til nye høyder

55


One

Ciao

5 Minuti

Leveres i grå

Leveres i grå og rød

• Antall pizzaer: 2 • Brød: 2 kg • Antall personer: 8-18

• Antall pizzaer: 2 • Brød: 2 kg • Antall personer: 8-18

Brio

4 Pizze

Stone Oven

Leveres i sort og rød

Leveres i brun, grå og rød

Leveres i kobber

• Antall pizzaer: 2-3 • Brød: 2-3 kg • Antall personer: 10-20

• Antall pizzaer: 4 • Brød: 4 kg • Antall personer: 10-20

• Antall pizzaer: 2 • Brød: 2 kg • Antall personer: 2-18

Mspa.no | SPAXO® | SpaPartner

| Spahåndboken

Leveres i kobber • Antall pizzaer: 1 • Brød: 1-2 kg • Antall personer: 1-10

56


| Spahåndboken Dolche Vita

Leveres i rød og gul

Leveres i grå

• Antall pizzaer: 4-5 • Brød: 5 kg • Antall personer: 15-30

• Antall pizzaer: 4 • Brød: 4 kg • Antall personer: 10-20

Mspa.no | SPAXO® | SpaPartner

Allegro

57


| Spahåndboken Mspa.no | SPAXO® | SpaPartner

Norges største utvalg av filter, vannkjemi og tilbehør til alle boblebad, massasjebad og swimspa. Det er alltid trygt å handle av en stor leverandør der du får alt du trenger til ditt boblebad, spabad eller swimspa. Hos oss finner du Norges beste og bredeste

58

sortiment til fantastiske priser.


Mspa.no | SPAXO® | SpaPartner

| Spahåndboken

Norges største utvalg

Filtrene kjøper du på spaxo.no

59


Fire gode tips til hvordan gjøre hjemmeferien enda bedre:

Mspa.no | SPAXO® | SpaPartner

| Spahåndboken

• Vil dere drømme dere bort til Italia?

60

Overraske familien med Italiensk aften: sett Andrea Bocelli på anlegget, dekk på ute med hvite duker og glass med stett, heng lyskuler i trærne rundt og server den beste, italienske pizzaen de noen gang har spist – tilberedt i en ekte, italiensk pizzaovn.

• En smak av sør-Europa i din egen hage? Skriv en innbydelse til familien der du inviterer på en lang lunch etterfulgt av kveldsbad i nydelig, varmt vann. I et Mspa er vanntemperaturen enda høyere enn i Hellas... Garantert suksess!

• Er det faste spa-hotellet fullt? Send familien på skogstur, sett av en hel dag til deg selv med ro og egenpleie, litt ettertanke og noe godt i glasset. Og avslutt det hele med et langt og energigivende bad i et SPAXO® massasjebad. Du vil garantert føle deg revitalisert etterpå!

• Måtte turen til badeland avlyses? Lag en liten bod der du serverer favoritt-iskremen, oppvart de andre med litt god mat på solsengene og lev deg inn i en litt annerledes stemning enn hverdagene gir. Sett opp badeleker i hagen, ha vannkrig og løp gjennom sprederen – bare husk å skylle av gress og sand i en utedusj før dere hopper oppi boblebadet...


61

Mspa.no | SPAXO® | SpaPartner

| Spahåndboken


62

Mspa.no | SPAXO® | SpaPartner

| Spahåndboken


PA S S G O DT PÅ D E T M E S T DY R E B A R E V I H A R :

uvettig bruk kan vann også sette liv i fare. Mspa.no og SPAXO® har derfor laget en huskeliste for å redusere sjansen for at noe farlig vil skje. 1. 2. 3. 4. 5. 6.

Ha alltid lokket på når ingen bader Ikke la badet stå uten tilsyn hvis lokket er av Barn må aldri bade alene Vi anbefaler alle barn som ikke er svømmedyktige å bruke armringer For sikkerhets skyld: Sjekk vanntemperaturen med fingeren før små barn går oppi Våte overflater kan være glatte. Minn barn om å være ekstra forsiktige når de går inn og ut av boblebadet 7. Dytt aldri noen under vann 8. Vi anbefaler måtehold med alkohol i forbindelse med bading 9. Ikke ta med ting som kan knuses, spisse eller skarpe gjenstander oppi boblebadet 10 Ikke la barn leke oppå boblebadet når isolasjonslokket eller topplokket er satt på 11. Pass på at vannet i boblebadet er rent og hygienisk – barn får lettere vann i munnen enn voksne og kan bli syke av feil bakterieflora. Gjør et vannbytte når det trengs, bytt filter med riktige intervaller og benytt sertifisert vannkjemi fra nettbutikken som minimerer bakterievekst

Mspa.no | SPAXO® | SpaPartner

Mennesker i alle aldre slutter aldri å la seg fascinere av vann. Men ved

| Spahåndboken

Badevettreglene

63


Hva sier våre kunder om oss? Usikker på om produktene våre er bra nok? Redd vi bare skryter og kommer med tomme ord og løfter vi ikke klarer å holde? Den beste referansen du kan få er å spørre de som allerede har kjøpt. Vi spurte våre over 100 000 kunder om hva de syntes om sitt Mspa. Dette er hva de svarte:

Mspa.no | SPAXO® | SpaPartner

| Spahåndboken

Bruker du ditt Mspa hele året?

Ja Nei

Veldig fornøyd Fornøyd Annet Tallene er basert på en epost-undersøkelse fra november 2020, sendt til alle våre kunder.

Hvor sannsynlig er det at du vil anbefale Mspa til andre?

Veldig sannsynlig

64

Hvor fornøyd er du med ditt Mspa?

Hvor fornøyd er du med kundeservicen fra Mspa?

Veldig fornøyd

Sannsynlig

Fornøyd

Annet

Annet


Tallene er basert på en epost-undersøkelse fra mars 2020, sendt til alle våre kunder.

Hvor fornøyd er du med ditt Mspa boblebad?

Ja

Familie

Veldig fornøyd

Nei

Venner

Fornøyd

Alene

Annet

Hvor sannsynlig er det at du vil anbefale Mspa til andre?

Hva setter du mest pris på ved ditt Mspa?

Litt sannsynlig

Den avslappende effekten og helsemessige fordeler

Annet

Det sosiale

Veldig sannsynlig

Annet

Synes du det er vanskelig å opprettholde god vannkvalitet i ditt Mspa?

| Spahåndboken

Hvem bruker du ditt Mspa oftest med?

Mspa.no | SPAXO® | SpaPartner

Bruker du ditt Mspa hele året?

Nei Ja

65


Vi a dele opplevelser

Husk å dele bildene du tar av ditt Mspa og SPAXO®! – og tagg de med #mspanorge #spaxo #spapartner

| @mspa.no | @spaxo.no | @spapartner


før om en stund. Eller at det passer bedre å betale et mindre beløp hver måned over tid enn ett stort utlegg. Det finnes heldigvis løsninger for slikt!

Klarna gir deg valgfrihet. Det er du som shopper. Hvordan du vil betale er opp til deg. Velg mellom å betale alt med en gang, dele opp i mindre avdrag eller utsette betalingen til senere. Resultatet er uansett det samme: du velger selv hva du får og hvordan du får det. Shopping burde ikke være vanskelig...

Svea hjelper deg med å realisere drømmene du har, slik at du kan bruke tiden din til å nyte i stedet for å lengte. Hos SPAXO® kan du via Svea utsette betalingen eller betale et mindre beløp hver måned til produktet er nedbetalt. Veldig enkelt, praktisk og ikke minst behagelig!

Betal med Klarna på mspa.no

Betal med Svea på spaxo.no

Mspa.no | SPAXO® | SpaPartner

Vi har alle vært i situasjonen der vi gjerne skulle hatt noe nå, men ikke har penger

| Spahåndboken

Vi tilbyr gunstig finansiering!

67


V

Mspa.no | SPAXO® | SpaPartner

| Spahåndboken

P

68

IFISER

RO

T

ER

D UK

T

Filterpakker Spar penger samtidig som du sikrer deg fantastisk vannkvalitet! Når filteret har vært i bruk en stund anbefaler vi å ta det av og skylle det i rennende vann. Dette gjøres for å sikre god vannkvalitet og hygiene i badevannet. Vi anbefaler også å bytte filteret etter ca 30 dager, avhengig av hvor mye boblebadet ditt er i bruk, hva slags vannkjemi du bruker og hvor skittent vannet er. Ved bytte av vann er det viktig å skru filterfestene av for å rense disse, dersom dette ikke blir gjort vil rense- og sirkulasjonssystemet svekkes. Originale Mspa-filter bestiller du kun i nettbutikkene mspa.no og spaxo.no


4 STK.

6 STK.

8 STK.

10 STK.

12 STK.

Mspa.no | SPAXO® | SpaPartner

| Spahåndboken

2 STK.

69 HYPPIG FILTERBYTTE FORLENGER LEVETIDEN PÅ DITT SPABAD


| Spahåndboken Mspa.no | SPAXO® | SpaPartner

70

Norges mest solgte boblebad:

100´000 solgte! Milepæler er det lov å feire, og dette er en stor en! Vi er utrolig stolte og takknemlige over å være Norges mest solgte ti år på rad – og nå har vi passert 100´000 solgte enheter. Hvis du står helt stille og bare lytter er vi ganske sikre på at du kan høre lyden av bobler fra et Mspa uansett hvor i landet du befinner deg. I alle fall nesten...! Tusen takk for tillitten, nå jobber vi på mot 200´000!


Mspa.no | SPAXO® | SpaPartner

Vi får hele Norge til å bade! 71

| Spahåndboken


72

Mspa.no | SPAXO® | SpaPartner

Vannkjemiguide

for Mspa boblebad

| Spahåndboken


Vi har laget en enkel vannkjemiguide som vil hjelpe deg med å opprettholde god vannhygiene og optimal vannkvalitet i ditt Mspa boblebad.

Vannkjemi etter førstegangspåfylling av vann

Merk! For å holde vannet rent hele tiden må du også ta stilling til hvilket desinfeksjonsmiddel du ønsker å bruke. Husk at boblefunksjonen skal startes når du tilsetter vannkjemikalier i boblebadet (gjelder ikke Alka Down).

Dersom du opplever brunt vann er det som regel en indikasjon på at vannet inneholder jern og/eller kalk. Problemet kan løses ved å bruke et pre-filter som kobles til hageslangen, slik at jern og kalk blir filtrert under påfyll av vann. Løsningen kan også være å klore vannet, og eventuelt bruke No Scale. Ved å klore vannet vil filteret etterhvert bli misfarget og vannet vil bli klarere, når det skjer kan du ta ut filteret og skylle dette.

Mspa.no | SPAXO® | SpaPartner

Det er ikke unormalt at pH-verdien i vannet etterhvert synker. Om du opplever lav pH-verdi må den heves ved å tilsette pH UP.

| Spahåndboken

Vannet du fyller i boblebadet må være av drikkevannskvalitet. Det vil si at du skal bruke helt vanlig vann fra springen/utekranen. Neste steg er å sørge for at vannet er i balanse.

Balansert vann er kjennetegnet ved sin flotte og klare overflate og krever et minimum av vedlikehold.

73


Anbefalt oppstart:

1 Fyll boblebadet til anbefalt vannivå (se max-min nivå på innsiden av boblebadet).

2 Still inn ønsket temperatur og start varmefunksjonen.

3 Sjokk vannet for å fjerne eventuelle bakterier ved å tilsette 1-2 stk. SpaCare SunWac 12-tabletter (beregnet for boblebad med 1000-1500 l vann). Alternativt kan du også bruke SpaCare Minichlor (15 ml per 1000 l vann). Om du ikke ønsker å bruke klor anbefaler vi SpaChock.

Når du har justert alkaliteten bør du vente i minimum 30min før du fortsetter med punkt 8. På den måten får du det beste resultatet. Hvis du skal tilsette Alka Down er det viktig at boblefunksjonen er avslått (se baksiden av produktet for mer informasjon).

8 Mål pH-verdien og juster den til mellom 7,0 og 7,4. Er pH-verdien for høy skal du tilsette SpaCare pH-Down og er pH-verdien for lav skal du tilsette SpaCare pH-Up.

4 Tilsett 50 ml SpaCare No Scale (beregnet

Mspa.no | SPAXO® | SpaPartner

| Spahåndboken

for boblebad med 1000-1500 l vann).

74

5 Tilsett 10 ml SpaCare Bright & Clear. Vedlikehold med samme dosering én gang ukentlig. Filteranlegget skal være i drift under og etter tilsetting. (beregnet for boblebad med 1000-1500 l vann).

6 Mål alkaliteten med teststrips. Alkaliteten skal ligge mellom 80 og 120 mg/l. Se på baksiden av boksen for å sammenligne fargekoder.

7 Det er viktig at du får justert alkaliteten riktig fra starten. Hev alkaliteten med SpaCare Alka Up hvis den er for lav eller senk den med SpaCare Alka Down hvis den er for høy. Bruk gjerne spaberegneren på scandinavianspacare.no/spaberegner/ slik at du vet nøyaktig hvor mye du skal tilsette.

Hvordan sikrer jeg meg at det ikke er bakterier i vannet? Den sikreste metoden er å bruke klorholdige desinfeksjonsmidler Klor er det eneste stoffet som både desinfiserer (dreper bakterier) og oksiderer vannet (forbrenner fett og smuss). Derfor anbefaler vi at du bruker klorprodukter i boblebadet ditt for å sikre at bakteriene ikke overlever og at du kan nyte uten bekymringer. Hvis du har en klorverdi på mellom 1 og 3 mg/l vil det ikke være bakterier i vannet. Lavere klor-verdier gir manglende sikkerhet for bakteriefritt vann og høyere klor-verdier medfører klorlukt og uttørring av huden.


For å gjøre det fort og enkelt for deg å sikre rent badevann i boblebadet ditt anbefaler vi at du bruker SunWac 12-tabletter eller Tab Twenty. I boblebad med 1000-1500 l vann skal du bare tilsette én SunWac 12-tablett før du bader, og én tablett etter badet. Tablettene inneholder et brusemiddel slik at de oppløses på fem minutter og deretter kan du bade i boblebadet. Tilsett tabletten(e) direkte i vannet.

For høy alkalitet betyr at du ikke kan endre pH-verdien. Hvis du tilsetter SpaCare pHDown «skyves» pH-verdien tilbake igjen. Alkaliteten kan senkes ved å bruke SpaCare Alka Down. For lav alkalitet betyr at pH-verdien ikke kan kontrolleres, og at pH-verdien hopper opp og ned. Samtidig kan for lav alkalitet medføre korrosjon på eventuelle massasjedyser i boblebadet ditt. Alkalitet kan heves med SpaCare Alka Up. Bruk gjerne spaberegneren på scandinavianspacare.no/spaberegner/

Dersom du ikke ønsker å bruke klor anbefaler vi å bruke Oxybox eller Bromin Tabs kombinert med SpaChock.

Vannet er grått eller uklart Det er flere årsaker til at vannet i boblebadet kan bli grått eller uklart:

1 Utilstrekkelig filtrering

Verdier i vannet: Dersom du har opplevd for lav pH verdi dagen etter at du har justert verdiene i vannet skyldes det sannsynligvis at du ikke har justert alkaliteten på badevannet.

2 For høy pH-verdi eller alkalitet – altså

Alkalitet et vannets pH-buffer. Jo større buffer vannet har, jo større er vannets motstandsevne mot endringer i pH-verdien.

4 For mye kalsium / hardt vann

at vannet ikke lenger er i balanse

3 For mye organisk materiale – dvs. mangelfull oksidering

5 Regnvann

Mspa.no | SPAXO® | SpaPartner

Tab Twenty er langtidsoppløsende tabletter og disse skal legges i en flotør. Tab Twenty inneholder pH stabilisator og oppløses etter ca 7 dager, vi anbefaler derfor dette produktet om boblebadet står på en hytte/feriebolig.

| Spahåndboken

Produktene er tilsatt organisk mynteekstrakt som gir vannet en deilig, avslappende duft, samtidig som klor innholdet i tabletten sikrer at du bader i rent vann.

75


Mspa.no | SPAXO® | SpaPartner

| Spahåndboken

1. Utilstrekkelig filtrering: • Rens filteret med SpaCare Filter Cleaner – gjerne hver uke eller hver 14. dag hvis vannet er uklart. Er filteret skittent kan det ikke rense vannet godt nok og det vil fort kunne oppstå problemer med grått eller uklart vann. • Når filteret er rent kan de minste partiklene i vannet fjernes ved å tilsette SpaCare Bright & Clear men tilsett aldri mer enn 10 ml per 1000-1500 l vann.

76

2. For høy pH-verdi eller alkalitet – vannet er ikke lenger i balanse: • For å finne ut om det er noe galt med pH-verdien eller alkaliteten i spavannet er du nødt til å måle deg frem: Mål alkaliteten (TA) med teststrips. • Juster alkaliteten slik at den har en verdi på 80-120 mg/l. Er alkaliteten for lav tilsettes SpaCare Alka Up og er den for høy tilsettes SpaCare Alka Down. • Når alkaliteten er justert korrekt måles pH-verdien med teststrips. Sørg for at vannet er i balanse ved å få pH-verdien til å ligge mellom 7,0 og 7,4 med enten SpaCare pH-Up eller SpaCare pH-Down. Alkaliteten er en betegnelse for mengden av oppløste alkaliske salter i vannet som; karbonater, bikarbonater og hydroksider. Alkalitet et vannets pH-buffer. Jo større buffer det har, jo større er vannets motstand mot endringer i pH-verdien.

3. Mangelfull oksidering: Mangelfull oksidering vil gjøre vannet grått og uklart hvis ikke stoffene kjemisk «brennes» vekk fra vannet. 1. Tilsett tre SunWac 12-tabletter (beregnet for boblebad med 1000-1500 l vann). Som alternativ kan du bruke SpaCare Minichlor (15 ml per 1000 l vann). 2. Hvis du ikke ønsker å bruke klor kan du i stedet for tilsette to måleskjeer (2 x 15 ml) SpaCare SpaChock eller Active Oxygen Granular (A) per 1000 l vann og la pumpene gå i 20-30 min. Hvis ingen av forslagene løser problemet må vannet byttes.

4. For mye kalsium / hardt vann: Hvor hardt vannet i boblebadet er kan også påvirke om det er krystallklart eller uklart. Vann som er for hardt, noe som betyr at det har store mengder kalsium i seg, er mer sannsynlig å være uklart enn bløtt vann.

5. Regnvann: Regnvann kan virke som den reneste typen vann som finnes, men det kan skape problemer for boblebadet ditt da selv litt regn kan være nok til å endre klornivået i vannet. For mye regnvann kan også ødelegge balansen til andre kjemikalier i vannet. Om det har oppstått en del nedbør og vannet ser uklart ut anbefaler vi at du tester verdiene i vannet og justerer etter behov.


Hvordan bli kvitt hvite flak forårsaket av kalkavleiringer: Det er enkelt å bli kvitt kalkavleiringer. Først må du sørge for å holde pH-verdien og alkaliteten i balanse. Avleiring begynner å dannes når pH-verdien er for høy. Når pH-verdien i vannet er nøytral vil som regel vannet se klart og flott ut. Er skaden skjedd og du kan se kalk-utfelling i vannet er det ikke farlig og det kan forsvinne av seg selv ved kontinuerlig filtrering. Om problemet vedvarer anbefaler vi å bytte vann og eventuelt filter.

Hvordan forebygge og bli kvitt hvite flak forårsaket av mugg og bioflim: Sammenlignet med kalkavleiringer er biofilm et tøffere og mer alvorlig problem. Så lenge du tar vare på boblebadet ditt bør du ikke støte på et biofilm-problem.

Andre tips for å unngå hvite flak eller melkehvitt vann: 1. Sørg for at alkaliteten holdes på 80-120 mg/l, slik at pH-verdien er stabil. 2. Kontroller pH-verdien med jevne mellomrom (gjerne 2-3 ganger i uken) og juster pH-verdien til mellom 7,0 og 7,4 om nødvendig. Mål pH med teststrips. 3. Tilsett SpaCare No Scale for å binde kalken best mulig i vannet. | Spahåndboken

Regelmessig rengjøring og desinfisering av boblebadet ditt bidrar til å forhindre at rare ting skjer, som å se hvite flak i vannet. Hvite flak er som regel forårsaket av kalkavleiringer, men det kan også være et tegn på at boblebadet ditt inneholder hvitvannsmugg - som er en overvekst av biofilm. Så lenge du konsekvent vedlikeholder boblebadet ditt med en enkel og rask rengjøringsrutine bør du ikke støte på disse problemene. Men om du gjør det, er vi her for å hjelpe!

Biofilm dannes vanligvis som et resultat av et boblebadet som ikke har vært brukt på en stund eller feil rengjørings-teknikker når badet er i bruk. Hvis du får biofilm anbefaler vi å begynne med en enkel og regelmessig rengjøringsplan.

Mspa.no | SPAXO® | SpaPartner

Hvorfor er det hvite flak i vannet?

77


Feriehusrutiner - Boblebad uten tilsyn i 2-3 uker Du bør sjekke vannkvaliteten hver uke. Hvis du ikke alltid er i nærheten og dette ikke er mulig anbefaler vi å følge instruksjonene nedenfor: • • •

Mspa.no | SPAXO® | SpaPartner

| Spahåndboken

78

Juster alkaliteten til mellom 80-120 mg/l og pH til 7,0-7,4 Senk vanntemperaturen Sjokk vannet ved å tilsette 3stk SunWac 12 tabletter eller 15ml MiniChlor pr 1000l vann Bruk eventuelt langtidsoppløsende kjemi, som f.eks Tab Twenty eller Bromin, ved å gjøre dette vil du ha kjemi i vannet selv på de dagene hvor man ikke er tilstede. Merk: Jo lenger vannet blir stående uten kjemikalier jo fortere vil verdiene synke, noe som kan føre til f.eks slim i vannet.

Vedlikeholdsrutiner Uansett hvilket desinfeksjonsmiddel du bruker anbefaler vi at du minst 1 gang i uken gjør følgende rutiner for å oppnå optimal vannkvalitet/hygiene: • •

Vedlikeholder med 25ml SpaCare No Scale per 1000l vann Måler og justerer pH-verdien til 7,0-7,4

• •

Tester og justerer alkaliteten hvis pH-verdien er vanskelig å kontrollere Vedlikeholder med 10ml Spacare Bright & Clear ukentlig dersom vannet ikke er krystallklart Spraye Spacare Foam Down på skummet hvis du opplever at det dannes skum på overflaten Dersom du ikke har badet i løpet av de siste 3 dagene anbefaler vi å legge 3stk SunWac 12 tabletter i boblebadet Vi anbefaler også at filteret blir rengjort regelmessig

Rengjøring av Mspa boblebad Når boblebadet er tomt for vann er det lurt å vaske/rengjøre innsiden av badet før nytt vann fylles. Vi har flere produkter som er spesiallaget til slike formål og vedlikehold kan utføres på følgende måte: •

Start med å bruke Cleansing Cream. SpaCare Cleansing Cream brukes til overflate-rengjøring av boblebadet, og produktet har en mild skureeffekt som fjerner fastsittende smuss i boblebadet. Påfør produktet med en fuktig klut eller svamp, rens deretter med vann og tørk av med en klut eller papir. Magic Foam er også anbefalt for nevnt formål. Dersom boblebadet er vasket


| Spahåndboken Mspa.no | SPAXO® | SpaPartner

med såpe skal det alltids skyldes før man fyller nytt vann slik at det ikke sitter igjen såperester. Neste steg er å rense eller bytte filteret og deretter fylle boblebadet med nytt vann. Når boblebadet er fylt opp anbefaler vi å sjokke vannet med klor eller SpaChock (klorfritt alternativ), dette gjøres for å drepe eventuelle bakterier i vannet. Når vannet har blitt sjokket anbefaler vi å teste verdiene i vannet og eventuelt justere pH verdien og/eller alkaliteten dersom de ikke er innenfor «ok» området.

79


80

Mspa.no | SPAXO® | SpaPartner

Vannkjemiguide

for SPAXO spabad

| Spahåndboken


Vi har laget en enkel vannkjemiguide som vil hjelpe deg med å opprettholde god vannhygiene og optimal vannkvalitet i ditt spabad fra Spaxo.

Vannkjemi etter førstegangspåfylling av vann

Merk! For å holde vannet rent hele tiden må du også ta stilling til hvilket desinfeksjonsmiddel du ønsker å bruke. Husk at boblefunksjonen skal startes når du tilsetter vannkjemikalier i spabadet (gjelder ikke Alka Down)

Dersom du opplever brunt vann er det som regel en indikasjon på at vannet inneholder jern og/eller kalk. Problemet kan løses ved å bruke et pre-filter som kobles til hageslangen, slik at jern og kalk blir filtrert under påfyll av vann. Det kan også være nødvendig å klore vannet, og eventuelt bruke No Scale. Ved å klore vannet vil filteret etterhvert bli misfarget og vannet vil bli klarere, når det skjer kan du ta ut filteret og skylle dette.

Mspa.no | SPAXO® | SpaPartner

Det er ikke unormalt at pH-verdien i vannet synker over tid. Om du opplever lav pH-verdi må den heves ved å tilsette pH UP.

| Spahåndboken

Vannet du fyller i spabadet må være av drikkevannskvalitet. Det vil si at du skal bruke helt vanlig vann fra springen/utekranen. Neste steg er å sørge for at vannet er i balanse.

Balansert vann er kjennetegnet på sin flotte og klare overflate og krever et minimum av vedlikehold.

81


Anbefalt oppstart:

1 Fyll spabadet til anbefalt vannivå (se maxmin nivå på innsiden av spabadet).

2 Still inn ønsket temperatur og start varmefunksjonen.

3 Sjokk vannet for å fjerne eventuelle bak-

Mspa.no | SPAXO® | SpaPartner

| Spahåndboken

terier ved å tilsette 3 stk. SpaCare SunWac 12-tabletter (beregnet for spa med 1000-1500 l vann). Alternativt kan du også bruke SpaCare Minichlor (15 ml per 1000 l vann). Tab Twenty er også noe som kan brukes, i det tilfellet skal du legge 2stk tabletter i en flotør og etter ca 7 dager vil de være oppløst.

82

anspacare.no/spaberegner/ slik at du vet nøyaktig hvor mye du skal tilsette. Når du har justert alkaliteten bør du vente i minimum 30min før du fortsetter med punkt 8. På den måten får du det beste resultatet. Hvis du skal tilsette Alka Down er det viktig at massasjefunksjonen er avslått (se baksiden av produktet for mer informasjon).

8 Mål pH-verdien og juster den til mellom 7,0 og 7,4. Er pH-verdien for høy skal du tilsette SpaCare pH-Down og er pH-verdien for lav skal du tilsette SpaCare pH-Up.

4 Tilsett 50 ml SpaCare No Scale (beregnet for spa med 1000-1500 l vann).

5 Tilsett 10 ml SpaCare Bright & Clear. Vedlikehold med samme dosering én gang ukentlig. Filtersyklusen skal være i drift under og etter tilsetting. (beregnet for spa med 1000-1500 l vann).

6 Mål alkaliteten med teststrips. Alkaliteten skal ligge mellom 80 og 120 mg/l. Se på baksiden av boksen for å sammenligne fargekoder.

7 Det er viktig at du får justert alkaliteten riktig fra starten. Hev alkaliteten med SpaCare Alka Up hvis den er for lav eller senk den med SpaCare Alka Down hvis den er for høy. Bruk gjerne spaberegneren på scandinavi-

Hvordan sikrer jeg meg at det ikke er bakterier i vannet? Den sikreste metoden er å bruke klorholdige desinfeksjonsmidler Klor er det eneste stoffet som både desinfiserer (dreper bakterier) og oksiderer vannet (forbrenner fett og smuss). Derfor anbefaler vi at du bruker klorprodukter i spabadet ditt for å sikre at bakteriene ikke overlever og at du kan nyte massasjebadet uten bekymringer. Hvis du har en klorverdi på mellom 1 og 3 mg/l vil det ikke være bakterier i vannet. Lavere klor-verdier gir manglende sikkerhet for bakteriefritt vann og høyere klor-verdier medfører klorlukt og uttørring av huden.


For å gjøre det fort og enkelt for deg å sikre rent badevann i spaet ditt anbefaler vi at du bruker SunWac 12-tabletter eller Tab Twenty m/flotør. I spabad med 1000-1500 l vann skal du bare tilsette én SunWac 12-tablett før du bader, og én tablett etter badet. Tablettene inneholder et brusemiddel slik at de oppløses på fem minutter og deretter kan du bade i spaet.

kan kontrolleres, og at pH-verdien hopper opp og ned. Samtidig kan for lav alkalitet medføre korrosjon på eventuelle massasjedyser i spabadet ditt. Alkalitet kan heves med SpaCare Alka Up. Bruk gjerne spaberegneren på scandinavianspacare.no/spaberegner/

Vannkjemikalier og verdiene i vannet: Dersom du har opplevd for lav pH verdi dagen etter at du har justert verdiene i vannet skyldes det sannsynligvis at du ikke har justert alkaliteten på badevannet. Alkalitet et vannets pH-buffer. Jo større buffer vannet har, jo større er vannets motstandsevne mot endringer i pH-verdien. For høy alkalitet betyr at du ikke kan endre pH-verdien. Hvis du tilsetter SpaCare pHDown «skyves» pH-verdien tilbake igjen. Alkaliteten kan senkes ved å bruke SpaCare Alka Down. For lav alkalitet betyr at pH-verdien ikke

Vannet er grått eller uklart Det er flere årsaker til at vannet i spabadet kan bli grått eller uklart:

1 Utilstrekkelig filtrering 2 For høy pH-verdi eller alkalitet – altså at vannet ikke lenger er i balanse

3 For mye organisk materiale

– dvs. mangelfull oksidering

4 For mye kalsium / hardt vann 5 Regnvann

Mspa.no | SPAXO® | SpaPartner

Tab Twenty er langtidsoppløsende tabletter og disse skal legges i en flotør. Tab Twenty inneholder pH stabilisator og oppløses etter ca 7 dager, vi anbefaler derfor dette produktet om spabadet står på en hytte/feriebolig.

| Spahåndboken

Produktene er tilsatt organisk mynteekstrakt som gir vannet en deilig, avslappende duft, samtidig som klor innholdet i tabletten sikrer at du bader i rent vann.

83


Mspa.no | SPAXO® | SpaPartner

| Spahåndboken

1. Utilstrekkelig filtrering: • Rens filteret med SpaCare Filter Cleaner – gjerne hver uke eller hver 14. dag hvis vannet er uklart. Er filteret skittent kan det ikke rense vannet godt nok og det vil fort kunne oppstå problemer med grått eller uklart vann. • Når filteret er rent kan de minste partiklene i vannet fjernes ved å tilsette SpaCare Bright & Clear men tilsett aldri mer enn 10 ml per 1000-1500 l vann.

84

2. For høy pH-verdi eller alkalinitet – vannet er ikke lenger i balanse: • For å finne ut om det er noe galt med pH-verdien eller alkaliteten i spavannet er du nødt til å måle deg frem: Mål alkaliteten (TA) med teststrips. • Juster alkaliteten slik at den har en verdi på 80-120 mg/l. Er alkaliteten for lav tilsettes SpaCare Alka Up og er den for høy tilsettes SpaCare Alka Down. • Når alkaliteten er justert korrekt måles pH-verdien med teststrips. Sørg for at vannet er i balanse ved å få pH-verdien til å ligge mellom 7,0 og 7,4 med enten SpaCare pH-Up eller SpaCare pH-Down. Alkaliteten er en betegnelse for mengden av oppløste alkaliske salter i vannet som; karbonater, bikarbonater og hydroksider. Alkalitet et vannets pH-buffer. Jo større buffer det har, jo større er vannets motstand mot endringer i pH-verdien.

3. Mangelfull oksidering: Mangelfull oksidering vil gjøre vannet grått og uklart hvis ikke stoffene kjemisk «brennes» vekk fra vannet. 1. Tilsett tre SunWac 12-tabletter (beregnet for spa med 1000-1500 l vann). Som alternativ kan du bruke SpaCare Minichlor (15 ml per 1000 l vann). 2. Hvis du ikke ønsker å bruke klor kan du i stedet for tilsette to måleskjeer (2 x 15 ml) SpaCare SpaChock eller Active Oxygen Granular (A) per 1000 l vann og la pumpene gå i 20-30 min. Hvis ingen av forslagene løser problemet må vannet byttes. Rens først det skjulte rørsystemet med SpaCare Biofilm Cleaner og bytt deretter vannet.

4. For mye kalsium / hardt vann: Hvor hardt vannet i spabadet er kan også påvirke om det er krystallklart eller uklart. Vann som er for hardt, noe som betyr at det har store mengder kalsium i seg, er mer sannsynlig å være uklart enn bløtt vann.

5. Regnvann: Regnvann kan virke som den reneste typen vann som finnes, men det kan skape problemer for spabadet ditt da selv litt regn kan være nok til å endre klornivået i vannet. For mye regnvann kan også ødelegge balansen til andre kjemikalier i vannet. Om det har oppstått en del nedbør og vannet ser uklart ut anbefaler vi at du tester verdiene i vannet og justerer etter behov.


Hvordan bli kvitt hvite flak forårsaket av kalkavleiringer: Det er enkelt å bli kvitt kalkavleiringer. Først må du sørge for å holde pH-verdien og alkaliteten i balanse. Avleiring begynner å dannes når pH-verdien er for høy. Når pH-verdien i vannet er nøytral vil som regel vannet se klart og flott ut. Er skaden skjedd og du kan se kalk-utfelling i vannet er det ikke farlig og det kan forsvinne av seg selv ved kontinuerlig filtrering. Om problemet vedvarer anbefaler vi å bytte vann og eventuelt filter.

Hvordan forebygge og bli kvitt hvite flak forårsaket av mugg og bioflim: Sammenlignet med kalkavleiringer er biofilm et tøffere og mer alvorlig problem. Så lenge du tar vare på spabadet ditt bør du ikke støte på et biofilm-problem. Biofilm dannes

Andre tips for å unngå hvite flak eller melkehvitt vann: 1. Sørg for at alkaliteten holdes på 80120 mg/l, slik at pH-verdien er stabil. 2. Kontroller pH-verdien med jevne mellomrom (gjerne 2-3 ganger i uken) og juster pH-verdien til mellom 7,0 og 7,4 om nødvendig. Mål pH med teststrips. 3. Tilsett SpaCare No Scale for å binde kalken best mulig i vannet.

| Spahåndboken

Regelmessig rengjøring og desinfisering av spabadet ditt bidrar til å forhindre at rare ting skjer, som å se hvite flak i vannet. Hvite flak er som regel forårsaket av kalkavleiringer, men det kan også være et tegn på at spabadet ditt inneholder hvitvannsmugg som er en overvekst av biofilm. Så lenge du konsekvent vedlikeholder spabadet ditt med en enkel og rask rengjøringsrutine bør du ikke støte på disse problemene. Men om du gjør det, er vi her for å hjelpe!

vanligvis som et resultat av et spabad som ikke har vært brukt på en stund eller feil rengjørings-teknikker når spaet er i bruk. Hvis du får biofilm anbefaler vi å begynne med en enkel og regelmessig rengjøringsplan.

Mspa.no | SPAXO® | SpaPartner

Hvorfor er det hvite flak i vannet?

85


Feriehusrutiner - Spa uten tilsyn i 2-3 uker Du bør sjekke vannkvaliteten hver uke. Hvis du ikke alltid er i nærheten og dette ikke er mulig anbefaler vi å følge instruksjonene nedenfor: • • • •

Mspa.no | SPAXO® | SpaPartner

| Spahåndboken

86

Kontroller pH verdien og alkalitets nivået. Juster alkaliteten til mellom 80-120 mg/l og pH til 7,0-7,4 Senk vanntemperaturen Sjokk vannet ved å tilsette 3stk SunWac 12 tabletter eller 15ml MiniChlor pr 1000 liter vann Bruk eventuelt langtidsoppløsende kjemi, som f.eks Tab Twenty eller Bromin, ved å gjøre dette vil du ha kjemi i vannet selv på de dagene hvor man ikke er tilstede. Merk: Jo lenger vannet blir stående uten kjemikalier jo fortere vil verdiene synke, noe som kan føre til f.eks slim i vannet

Vedlikeholdsrutiner

• •

Rengjøring av Spaxo Spas: Når spabadet er tomt for vann er det lurt å vaske/rengjøre innsiden av badet før nytt vann fylles. Vi har flere produkter som er spesiallaget til slike formål og vedlikehold kan utføres på følgende måte: •

Uansett hvilket desinfeksjonsmiddel du bruker anbefaler vi at du minst 1 gang i uken gjør følgende rutiner for å oppnå optimal vannkvalitet/hygiene: • •

Vedlikeholder med 25ml SpaCare No Scale per 1000l vann Måler og justerer pH-verdien til 7,0-7,4

Tester og justerer alkaliteten hvis pH-verdien er vanskelig å kontrollere Vedlikeholder med 10ml Spacare Bright & Clear ukentlig dersom vannet ikke er krystallklart Spraye Spacare Foam Down på skummet hvis du opplever at det dannes skum på overflaten Dersom du ikke har badet i løpet av de siste 3 dagene anbefaler vi å legge 3 stk SunWac 12 tabletter i spabadet Vi anbefaler også at filteret blir rengjort regelmessig

Start med å bruke Cleansing Cream. SpaCare Cleansing Cream brukes til overflate-rengjøring av spaet, og produktet har en mild skureeffekt som fjerner fastsittende smuss i spabadet. Påfør produktet med en fuktig klut eller svamp, rens deretter med vann og tørk av med en klut eller papir. Neste steg er å bruke SpaCare Beatuy Polish. Beauty Polish gjør det lett å friske


Mspa.no | SPAXO® | SpaPartner

| Spahåndboken

opp glansen på ditt spabad. Spaet får en ny glans samtidig som overflatene forsegles og blir mer smussavvisende. Tilsett produktet i badet og gni det inn ved å bruke en klut/mikrofiberklut, deretter skal du «tørke» det av med en ny og tørr klut, eller ved å bruke papir. Beauty Polish fungerer på samme måte som keramisk coating og vi anbefaler sterkt at dette tilføres badet for å vedlikeholde på best mulig måte.

87


Oversikt over diverse vannkjemikalier Det er mange forskjellige typer kjemikalier som kan brukes i et boblebad. Her finner

Mspa.no | SPAXO® | SpaPartner

| Spahåndboken

du en oversikt over hva som kan brukes og hva som passer best for deg.

88

Klorholdige produkter: Sunwac 12: Sunwac 12 er hurtigoppløsende klortabletter som sikrer rent spavann, og disse tablettene kan kombineres med annen type vannkjemi eller brukes alene. Tilsett kun 1 tablett før og/eller etter bading avhengig av bruk og antall personer som skal bade, når tablettene er tilsatt skal boblefunksjonen startes slik at tablettene oppløses. Etter ca 5 minutter kan det bades. Med Sunwac 12 oppnår du rent og velduftende vann i boblebadet ditt. Produktet er tilsatt organisk mynteekstrakt noe som gir vannet en deilig, avslappende duft, samtidig som klor-innholdet i tabletten sikrer at du bader i rent vann.


| Spahåndboken

Minichlor: MiniChlor sikrer at vannhygiene er i orden i ditt boblebad. MiniChlor har en klassisk klorduft og er et av våre høykvalitets standardprodukter. Det er fremstilt i reneste kvalitet - uten tilsetning av unødvendige kjemikalier. Når MiniChlor tilsettes blir vannet rent og bakteriefritt slik at alle kan bade uten å bekymre seg. MiniChlor tilsettes 10 minutter før bading og kan brukes i boblebad i alle størrelser.

Mspa.no | SPAXO® | SpaPartner

Tab Twenty: Tab Twenty er langtids-oppløsende multitabletter som inneholder klor, flokkuleringsmiddel, algemiddel og pH-stabilisator. Produktet sikrer god vannhygiene i boblebadet ditt. Tilsett 1-2 Tab Twenty tabletter I en flotør. Tablettene oppløses etter ca 4-7 dager og sikrer at det hele tiden er nok klor i vannet tik å fjerne eventuelle bakterier.

89


Klorfrie produkter:

Mspa.no | SPAXO® | SpaPartner

| Spahåndboken

Oxybox: Oxybox er et moderne, og luktfritt alternativ til klor og brominholdige desinfeksjonsmidler. Oxybox inneholder tre produkter: Active Granular (A), Oxy Plus Activator (B) og teststrips.

90


SpaFrog: SpaFrog er et klorfritt alternativ som anbefales å bruke på hytter da de har lang varighet. Patronene inneholder Bromin og mineraler.

| Spahåndboken

Spachock: SpaShock er et klorfritt spaprodukt som oksiderer vannet og sikrer god vannhygiene i utendørs spa. SpaShock anbefales for rask klorfri sjokkbehandling, også kalt oksidering, av vann som daglig behandles med Bromin.

Mspa.no | SPAXO® | SpaPartner

Bromin Tabs: Bromin Tabs brukes til å sikre vannhygiene i utendørs boblebad for å unngå klorlukt. Tilsett 1-2 tabletter i en flotør, aldri direkte i vannet. Vi anbefaler å kombinere produktet med SpaCare SpaChock.

91


Balanseprodukter:

Mspa.no | SPAXO® | SpaPartner

| Spahåndboken

pH Up: Har vannet en pH verdi på under 7,0 anbefaler vi at du tilsettes pH Up Granular for å heve pH verdien

92

Alka Down: Har vannet en pH verdi på over 7,4 anbefaler vi at du tilsettes pH Down Granular for å senke pH verdien.

pH Down: Har vannet en pH verdi på over 7,4 anbefaler vi at du tilsettes pH Down Granular for å senke pH verdien.


Calcium Up: Calcium Up brukes til å heve vannets kalsiumhardhet for å unngå korrosjon i boblebadet. Ved å bruke Calcium Up forebygger du skader på boblebadet i områder med bløtt vann.

Mspa.no | SPAXO® | SpaPartner

No Scale: Med No Scale reduserer du risikoen for at kalk og metaller felles ut og setter seg som kalk eller jernholdig belegg i boblebadet ditt.

| Spahåndboken

Alka Up: Dersom du opplever problemer med å opprettholde en stabil pH verdi er trolig alkaliteten i vannet for lav, hev alkaliteten om nivået er under 80-120 mg/l.

93


Spesialprodukter:

Mspa.no | SPAXO® | SpaPartner

| Spahåndboken

SpaClean Spray: SpaClean Spray brukes til å fjerne smuss over vannlinjen. Spray Spa Clean på det smussete området og la det virke i 5-15min før du tørker det av med en klut.

94

Bright & Clear: Bright & Clear er et flytende flokkuleringsmiddel som får små partikler i vannet til å samle seg slik at det blir lettere for å fjerne dem.

Foam Down: Med Foam Down kan du unngå skum på vannoverflaten. Tilsett eller spray 25-50kl Foam Down ut over vannoverflaten samtidig som filtreringen er i gang.

Cover Cleaner: Cover Cleaner brukes til rengjøring av lokket.

Filter Cleaner: Filter samler opp mange former for smuss når spaet er i bruk, noe som fører til at det dannes et belegg på filteret. Filter Cleaner rengjør filteret noe som kan forlenge levetiden.

Cover Protect: Cover Protect brukes til impregnering av lokket.


Mspa.no | SPAXO® | SpaPartner

Beauty Polish: Beauty polish gjør det lett å friske opp glansen på ditt spabad. Spaet får en ny glans, samtidig som overflatene forsegles og blir mer smussavvisende. Beauty Polish fungerer på samme måte som keramisk coating for biler.

| Spahåndboken

Cleansing Cream: Cleansing Cream brukes til overflaterengjøring av boblebadet ditt. Produktet har en mild skureeffekt og fjerner fastsittende smuss. Påfør produktet med en fuktig klut eller svamp. Rens deretter med vann og tørk av med en klut eller papir. For et flott og skinnende resultat anbefaler vi å polere det rengjorte området med Beauty Polish.

95


| Spahåndboken Mspa.no | SPAXO® | SpaPartner

96

Praktisk og prisgunstig pakkeløsning Vi har også satt sammen flere pakker som inneholder forskjellige kjemikalier som f.eks SPAXO® Startkit Klor: SPAXO® Startkit Klor inneholder alt du trenger av vannkjemi for å holde vannet rent og bakteriefritt. Sunwac 12 er hurtigoppløsende klortabletter som etterlater seg en god duft i vannet. 1-2 stk tabletter legges direkte i vannet før og/eller etter bading. Når tabletten er tilsatt i vannet skal boblefunksjonen startes slik at tabletten oppløses. Hvis du ikke ønsker å bade i klor kan du tilsette Sunwac 12 etter bading, etter ca 24 timer vil kloren være ute av vannet og du kan nå bade klor-fritt igjen.


| Spahåndboken

vann. Senk alkaliteten ved å tilsette Alka Down. No Scale: Med No Scale reduserer du risikoen for at kalk og metaller felles ut og setter seg som kalk eller jernholdig belegg i boblebadet ditt. Bright & Clear: Bright & Clear er et flytende flokkuleringsmiddel som får små partikler i vannet til å samle seg slik at det blir lettere for filteret å fjerne dem. Pool og Spa Tablettester: Start med å ta av lokket. Fyll deretter testeren med vann fra boblebadet og tilsett en tablett. Rist testeren og les av verdiene. Spa Teststrips: Dypp en testpinne kun noen sekunder i vannet, sammenlign deretter fargene med fargekoden på baksiden av boksen.

Mspa.no | SPAXO® | SpaPartner

Pakken inneholder følgende produkter: • Sunwac 12: Tilsett én tablett før og etter badet, på den måten slipper du tidskrevende klormålinger og brysomme doseringsveiledninger. • pH Up Granular: Har vannet en pH-verdi på under 7,0 anbefaler vi at du tilsettes pH Up Granular for å heve pH-verdien. • pH Down Granular: Har vannet en pH-verdi på over 7,4 anbefaler vi at du tilsettes pH Down Granular for å senke pH-verdien. • Alka Up: Dersom du opplever problemer med å opprettholde en stabil pH-verdi er trolig alkaliteten i vannet for lav, hev alkaliteten om nivået er under 80-120 mg/l. • Alka Down: Hvis alkaliteten i vannet er høyere enn 120 mg/l kan du oppleve problemer med fastlåst pH verdi og uklar

97


Vannkjemi startpakker

Mspa.no | SPAXO® | SpaPartner

| Spahåndboken

I samarbeid med Skandinavias ledende leverandør av vannkjemi og SPAXO® har vi satt sammen tre geniale pakker i en praktisk og luktfri boks som inneholder all den vannkjemien du trenger for å opprettholde perfekt vannkvalitet. Disse pakkene er perfekt til alle spabad uansett leverandør.

98

SPAXO® hyttekit

SPAXO® oxykit

SPAXO® startkit

Kr. 2.295,-

Kr. 2.199,-

Kr 1.995,-

• • • • • • • • • • •

• • • • • • • • • •

• • • • • • • • •

Flotør Tab twenty Sunwac 12 Activator pH/klor tablettester Teststrips No scale Bright and clear pH down pH up Alka up

Sunwac 12 Oxyplus activator Teststrips pH/klor tablettester No scale Bright and clear pH down pH up Alka up Granular

Vannkjemi-pakkene kjøper du på mspa.no eller spaxo.no

Sunwac 12 pH-up Granular pH-down Granular Alka Up Alka Down No Scale Bright & Clear Pool & Spa tablet tester Spa teststrips


Med en ICO Spaguard vil du enkelt kunne monitorere ditt spabad via en app på telefonen! Du får full kontroll på vannet i ditt spabad – uansett om det står hjemme eller på hytta. Så fremt ICO Spaguard har tilgang til WI-FI signaler vil du enkelt kunne følge med på vanntemperaturen og alle verdiene du bør å ha kontroll på i forbindelse med vannkvaliteten i ditt spabad. ICO Spaguard viser verdiene på klor, bromin, salt, pH og TDS. Appen vil enkelt fortelle deg om du burde tilføre vannkjemi i ditt spabad og ikke minst hvilken mengde du skal tilføre i vannet ditt slik at du får perfekt og ønsket vannkvalitet. For eksempel vil appen kunne fortelle deg at du ligger lavt på pH-verdiene og anbefale at du tilsetter riktig mengde vannkjemi, f.eks. 23 ml pH+. Enklere blir det ikke! ICO Spaguard kjøper du på mspa.no eller spaxo.no

| Spahåndboken Mspa.no | SPAXO® | SpaPartner

ICO Spaguard – gir deg mulighet til å monitorere ditt spabad!

99


100

Mspa.no | SPAXO® | SpaPartner

| Spahåndboken


BRUKSANVISNING FOR

6 personer

Ved nyfylling av vann tilfører du 20 ml. Active Oxygen (A). Èn skje er ca 15 ml. Dette gjøres for å sikre et høyt nok nivå av Active Oxygen, som forhindrer en eventuell oppblomstring av bakterier. For optimal vannkvalitet anbefaler vi følgende rutiner:

Ved nyfylling av vann tilfører du 30 ml. Active Oxygen (A). Det vil si to måleskjeer fra skjea som følger med i boksen. Dette gjøres for å sikre et høyt nok nivå av Active Oxygen, som forhindrer en eventuell oppblomstring av bakterier. For optimal vannkvalitet anbefaler vi følgende rutiner:

1. Ha oppi 15 ml. Oxyplus (B) én fast dag i uka. 2. Et kvarter før hver bading tilsettes 10 ml. Active Oxygen granular (A). 3. Det anbefales å bytte vann ca. én gang i måneden, avhengig av hygiene. Filteret skylles en gang i uka og byttes etter 150 timers bruk. 4. For å opprettholde et rent vann er det alltid viktig å dusje før man går i boblebadet. 5. Tilfør 20 ml. Active Oxygen (A) dersom boblebadet står ubrukt i syv dager. Tips: Lavt pH-nivå i vannet vil kunne påvirke effekten av Oxybox. Bestill da eventuelt pH Up.

1. Ha oppi 20 ml. Oxyplus (B) én fast dag i uka. 2. Et kvarter før hver bading tilsettes 15 ml. Active Oxygen granular (A), som er én måleskje fra skjea som følger med i boksen. 3. Det anbefales å bytte vann ca. én gang i måneden, avhengig av hygiene. Filteret skylles en gang i uka og byttes etter 150 timers bruk. 4. For å opprettholde et rent vann er det alltid viktig å dusje før man går i boblebadet. 5. Tilfør to skjeer Active Oxygen (A) dersom boblebadet står ubrukt i syv dager. Tips: Lavt pH-nivå i vannet vil kunne påvirke effekten av Oxybox. Bestill da eventuelt pH Up.

Mspa.no | SPAXO® | SpaPartner

4 personer

| Spahåndboken

aktivt oksygen

101


Hvorfor bør du handle et Mspa? Pris Våre boblebad koster fra kr. 7.995,- for de aller billigste til kr. 18.995,- for de mest eksklusive. Her kan du lete mellom en rekke modeller og utseender slik at du finner det som passer for akkurat deg, din lommebok og ditt bruk.

Enkel installasjon Alle de populære Mspa-modellene kobler du enkelt til i en helt normal utendørs stikkontakt. Spabadet blåser seg selv opp og installeres på under 10 minutter. I tillegg trenger du tilgang på en vannslange – så er det bare å vente på at vannet fylles opp. Stort enklere blir det ikke.

Bransjeledende kvalitet

102

Mspa er originalen og førstevalget når det kommer til oppblåsbare spabad. Alle våre modeller er CE- og TÜV-godkjent, og er spesialtilpasset nordiske forhold. Våre bad er lagd for å brukes utendørs, hele året.


Våre boblebad kommer ferdig med et eget ”Shhh”-system! Vår avanserte Advanced Whisper Quiet-teknologi gjør at lyden er lavere enn 70 desibel.

Komfort Når det kommer til komfort og avslapping setter Mspa standarden. Materialet er forsterket med Rhino-tech, som gjør interiøret mykt, gir optimal komfort og støtte i alle sittestillinger og gjør Mspaet like behagelig som en sofa.

Tidsriktig design Velg mellom mange ulike design for å finne det som passer din smak. Fellesnevneren er at Mspa ikke gir noen kompromisser når det kommer til design, stil eller kvalitet.

Hygienisk Vårt integrerte ozon-rensesystem holder vannet krystallrent og gjør at det blir minimalt med vedlikehold.

Varmeteknologi Ved å bruke PTC-teknologi med keramiske steiner varmer vi opp vannet fem ganger raskere enn ved vanlig teknologi. Dette gjør at vi kan gi deg en varm, komfortabel og allikevel energisparende spa-opplevelse.

Brukervennlighet Gjennomsnittlig vekt er kun 25 kilo. Alle boblebad fra Mspa er oppblåsbare, er enkle å bære eller transportere, og du setter det opp på mindre enn 10 minutter! Dette får alle til!

| Spahåndboken

Stillegående

Våre boblebad er designet for å gi deg en holistisk fullkroppsopplevelse. Varm luft blir fraktet ut i vannet via et 360-graders jet-system med komprimert luft. Dette skaper tusenvis av bobler som vil omslutte og massere hele kroppen din.

Mspa.no | SPAXO® | SpaPartner

Høy velvære

103


| Spahåndboken Mspa.no | SPAXO® | SpaPartner

Beskytt boblebadet og underlaget samtidig som du isolerer mot kulde Dette norskutviklede og -produserte spaunderlaget er spesialprodusert til boblebad/spa-

104

bad. Settet består av fire laserskjærte biter som enkelt settes sammen på kun 30 sekunder.


Fire gode grunner til å bruke spaunderlag: 1: Reduserer varmetapet og dermed også strømforbruket 2: Beskytter terrassen/underlaget og spabadet 3: Gir et mykere underlag til spabadet som igjen gir enda bedre komfort 4: Lekker, nedtonet farge som passer i de fleste uteområder

Firkantet spaunderlag til 6 pers.

Spaunderlaget kjøper du på mspa.no eller spaxo.no

Rundt spaunderlag til 6 pers.

Rundt spaunderlag til 4 pers.

Camaro 6p, Castello 6p, Exotic 6p, Mont Blanc 6p, Rimba 6p, Bergen 6p, Ottoman 6p, Carlton 6p, Silver Cloud 6p, Aurora 6p. Og forøvrig alle andre spabad med lik diameter.

Camaro 4p, Castello 4p, Exotic 4p, Mont Blanc 4p, Rimba 4p, Bergen 4p, Ottoman 4p, Carlton 4p, Silver Cloud 4p, Aurora 4p, Reve 4p, Baikal 4p, Og forøvrig alle andre spabad med lik eller mindre diameter (180 cm).

Mspa.no | SPAXO® | SpaPartner

ANBEFALT!

| Spahåndboken

Passer til Alpine 6p, Tekapo 6p, Bliss 6p, Soho 6p, Vito 6p og Otium 6p

105


Anbefalte tilleggsprodukter I tillegg til selve boblebadet eller massasjebadet finnes det en rekke produkter – noen bør du definitivt ha, andre er bare veldig praktiske! Les mer om våre

Mspa.no | SPAXO® | SpaPartner

| Spahåndboken

anbefalte tilleggsprodukter på mspa.no og spaxo.no

106

Happy 5

Beskyttelsestrekk

Nakkeputer / drikkeholder

Italiensk utedusj i høy kvalitet – vår bestselger og kundefavoritt!

Ta ekstra godt vare på boblebadet med et beskyttelsestrekk.

Gir økt komfort – passer alle Mspamodeller (ikke Mono og Tuscany).

Spacare duftpakke

ICO Spaguard

LED-lys

Opplevelsen av å bade i et boblebad blir enda bedre hvis alle sansene får delta.

Ha full kontroll på ditt spabad via en app på telefonen.

Lekker LED-belysning som passer alle modeller. Styres via en fjernkontroll.


Spa Scoop Rund håv for enkelt å fjerne alt av partikler på vannoverflaten.

Bestselger-pakken

Sitteputer

Spa cover wipes

Vi har satt sammen en pakke med våre mest solgte tilbehør.

To stk. deilige, myke sitteputer som fylles med vann.

50 servietter som er spesialdesignet til å fjerne smuss og flekker på alle typer spabad.

Flytende bar

Deluxe Spa Bar

Spa Disc

Flytende spabar i isopor som isolerer godt og holder orden på drikkene.

Flytende bar med rom til snacks og seks drikkeholdere med fargevalg.

Suger opp rester av såpe fra kroppen som havner i vannet, oljer og solkrem m.m

| Spahåndboken

Renholds-kit Vakumstøvsuger, svamp, forlengerskaft, rengjøringsbørste, håv og lokk-wipes.

Mspa.no | SPAXO® | SpaPartner

Spa Leaf Skimmer Praktisk teleskopstang for fjerning av fremmedlegemer i vannet.

107


Anbefalte tilleggsprodukter

Rektangulært isolasjonslokk

Rundt isolasjonslokk

Oppblåsbart lokk som beskytter spabadet og er svært varme- og energisparende.

Oppblåsbart lokk som beskytter spabadet og er svært varme- og energisparende.

ER

Mspa.no | SPAXO® | SpaPartner

| Spahåndboken

P

108

IFISER

RO

T

V

Firkantet isolasjonslokk Oppblåsbart lokk som beskytter spabadet og er svært varme- og energisparende.

D UK

T

Firkantet isolasjonsplate

Rund isolasjonsplate

Filter

Plate i fire laserskjærte deler som isolerer og beskytter både badet og underlaget.

Plate i fire laserskjærte deler som isolerer og beskytter både badet og underlaget.

Et nytt filter filtrerer bort urenheter fra vannet mye mer effektivt enn et gammelt.

Kärcher SP2

Kärcher SP5

Kärcher SP6

Tøm boblebadet for vann på under 20 minutter – gjør vannbytte til en lek!

Tøm boblebadet for vann på under 12 minutter – gjør vannbytte til en lek!

Tøm boblebadet for vann på under syv minutter – gjør vannbytte til en lek!


SPAXO® hyttekit

SPAXO® oxykit

SPAXO® startkit

En samling med vannkjemiprodukter spesielt egnet for hyttebruk.

En samling med klorfri vannkjemi i en praktisk og luktfri boks.

En samling med klorholdig vannkjemi i en praktisk og luktfri boks.

Flotør

Bromin-tabletter

Klorfri vannkjemi til ditt Mspa.

En flotør som benyttes til bromin- og klortabletter.

Klorfri vannbehandling som brukes til å sikre vannhygienen i utendørs spabad.

SpaFrog

Sunwac 12

pH Up

Kombinasjonen bromin og mineraler minimerer bruken av bromin/klor.

Klor-tabletter som sørger for optimal vannkvalitet.

Øk pH-verdien på vannet med denne hvis vannet har en pH-verdi under 6,9.

Mspa.no | SPAXO® | SpaPartner

SPAXO® oxybox

| Spahåndboken

+ Vannkjemipakke som sikrer perfekt vann i spabadet

109


Velværepakken Små, men desto viktigere produkter som passer perfekt i ethvert boblebad.

Mspa.no | SPAXO® | SpaPartner

| Spahåndboken

Les mer om innholdet og se prisen på mspa.no/produkter/pakketilbud

110

Luksuspakken For den badeglade som vet hvordan dagene bør nytes – time opp og time ned... Les mer om innholdet og se prisen på mspa.no/produkter/pakketilbud


Vedlikeholdspakken Skaff deg de viktigste elementene som sørger for at det daglige vedlikeholdet går som en lek!

Helårs boblebadpakke Denne pakken inneholder mange av våre bestselgere i en uslåelig samling! Les mer om innholdet og se prisen på mspa.no/produkter/pakketilbud

Mspa.no | SPAXO® | SpaPartner

| Spahåndboken

Les mer om innholdet og se prisen på mspa.no/produkter/pakketilbud

111


| Spahåndboken Mspa.no | SPAXO® | SpaPartner

112

Velkommen til butikken på Kolbotn Vil du se hvordan våre nydelige bad, innovative italienske utedusjer og andre flotte produkter ser ut i virkeligheten? Vi elsker besøk! Kom innom vårt 400 m2 store showroom på Kolbotn, bare ti minutter syd for Oslo. Velkommen!


Gaselle-vinner fire år på rad! 113

Mspa.no | SPAXO® | SpaPartner

| Spahåndboken


| Spahåndboken Mspa.no | SPAXO® | SpaPartner

Vi har lager i Norge! Med et stort og moderne lager på hele 20´000 m2 sentralt på Østlandet kan vi garantere en lynrask levering hjem på dør i

114

hele landet.


115

Mspa.no | SPAXO® | SpaPartner

| Spahåndboken


Hvis uhellet skulle være ute...

Mspa.no | SPAXO® | SpaPartner

| Spahåndboken

Ønsker du å oppgradere finishen på

116

ditt eksisterende bad eller trenger en ny reservedel? Fortvil ikke – vi har alle reservedeler på lager og en nyoppusset serviceavdeling.

Alle ting trenger innimellom litt ekstra kjærlighet for at det skal fungere optimalt eller få tilbake sin originale glans. Har du lyst til å freshe opp ditt boblebad har du alle muligheter til det hos oss! Fornøyde og badeglade kunder er det beste vi vet, og vi jobber nær sagt døgnet rundt for at vi skal ha Norges mest fornøyde spakunder også om uhellet er ute. Cornelius, avdelingslederen på service-avdelingen, holder en stødig hånd over alle boblebadene som kommer inn.

Er du eier av en eldre Mspa-modell er vi også her for å hjelpe deg – vi har bygget et reservedels-register hvor du svært enkelt finner frem til riktige reservedeler til ditt bad. Dette, i kombinasjon med det søkbare kundesenteret, gjør at du på en enkel måte kan bestille service eller bytte reservedeler på ditt bad, om uhellet skulle være ute. Finn produktet du trenger på mspa.no/reservedeler.


Nyhetsbrev En gang i uken sender vi ut nyhetsbrev til våre kunder. Der gir vi deg gode tips og råd som vil gjøre din totalopplevelse med våre produkter bedre. Du vil også bli en av de første som får tilgang til spennende nyheter, gode tilbud, kundefordeler og interessante artikler m.m.

Mspa.no | SPAXO® | SpaPartner

| Spahåndboken

Meld deg på vårt nyhetsbrev på mspa.no eller spaxo.no

117


| Spahåndboken Mspa.no | SPAXO® | SpaPartner

118

Nyoppusset kundesenter Vårt mål er at det skal være raskt og enkelt å få tak i den informasjonen du er ute etter. Derfor har vi jobbet hardt med vårt nye kundesenter, slik at du skal få den hjelpen du trenger til en hver tid. Vi har lagd en søkbar database med informasjon og instruksjoner om alle våre produkter, feilsøking og vedlikehold. Dersom du ikke skulle finne det du lurer på her har vi også en AI chatbot som er åpen døgnet rundt. Chatboten er opplært av oss og kundene våre for å kunne svare og rettlede til en hver tid. Skulle du ha behov for å kommunisere direkte med et menneske har vi også live chat med kundeservice i høysessongen. Kundesenteret finner du på nettsidene våre ved å trykke på sirkelen med et spørsmålstegn nede i hjørnet eller knappen med KUNDESENTER.


Ved å lagre informasjon om deg og registrere dine kjøp har vi alt vi trenger for å raskere og på best mulig måte kunne hjelpe deg. Vi har utviklet en Min Side hvor du har komplett oversikt over dine produkter, ordre og tidligere kjøp. Her vil du kunne registrere dine produkter med serienummer, returnere en vare, bestille en vare eller endre adresse. Gjennom Min Side kan du også enkelt opprette en service-sak eller annen kontakt med oss – her vil vi til en hver tid ha oppdatert informasjon om deg og dine produkter slik at vi kan hjelpe deg på en effektivt måte.

| Spahåndboken Mspa.no | SPAXO® | SpaPartner

Min side

119


120

Mspa.no | SPAXO® | SpaPartner

STAY STRONG STAY SAFE STAY H ME

| Spahåndboken


Uslåelig kvalitet – testvinner

Blåser seg selv opp

Kundesenter og lager i Norge

Verden forandret seg drastisk i begynnelsen av 2020. Plutselig ble vi tvunget til å bli hjemme – reising og ferieplaner ble kansellert og manges hverdag fikk et nytt og annerledes innhold. I begynnelsen av 2022 brøt det ut fullskala krig mellom to europeiske land, og vi ble på nytt påminnet om hvor sårbar verden er. Vi er veldig heldige som bor i ett av verdens tryggeste land, og som her har muligheten til å innimellom stenge oss hjemme, skru av informasjonsflyten og bare være sammen med de vi er glade i. Stay strong, stay safe, stay home.

Mspa.no | SPAXO® | SpaPartner

Hjemlevering på dør

| Spahåndboken

Plug & play på 10 minutter

121


| Spahåndboken Mspa.no | SPAXO® | SpaPartner

Mspa.no og SPAXO® i media Du har kanskje sett ett av våre produkter på TV-skjermen? Det er ikke så rart, vi er valgt som samarbeidspartner for kjente TV-produksjoner i over seks år!

122

I sommer sponser Mspa.no været på TV2!


| Spahåndboken SPAXO® Norefjell, Camaro 6p, Tuscany 6p, Mono 6p, Allegro og Alfa One pizzaovner, Happy Five, DaDa og Jolly Go soloppvarmet dusj Hver gang vi møtes: Mono og DaDa soloppvarmet dusj Landskampen: Carlton 6p Linni søker drømmeprinsen: Tuscany 6p og Brio pizzaovn Camp Kulinaris: 4 Pizze Eventyrlig Oppussing: Camaro 6p og Jolly soloppvarmet dusj Ex on the Beach: Otium 6p Ja, vi elsker camping: Camaro 6p Hvem bor her?: Camaro 6p og DaDa soloppvarmet dusj

Mspa.no | SPAXO® | SpaPartner

Sommerhytta:

123


124

Mspa.no | SPAXO® | SpaPartner

| Spahåndboken


Allegro og Alfa One

Happy Five, Dada og Jolly Go

Sommerhytta + Mspa.no & SPAXO® = Sant! Mspa.no og SPAXO® er valgt til samarbeidspartner til Sommerhytta på TV2 de siste seks sesongene, noe vi er veldig stolte av! Mange tar kontakt med oss og lurer på hvor de kan få kjøpt de eksakte produktene de ser brukt i TV-programmet. Svaret er enkelt – du finner alt i våre nettbutikker mspa.no og spaxo.no.

| Spahåndboken

SPAXO® Norefjell

Mspa.no | SPAXO® | SpaPartner

Mono, Camaro og Tuscany

125


Mspa.no | SPAXO® | SpaPartner

| Spahåndboken

TM

126


Vi i Mspa.no har et brennende engasjement for våre barn, og har en sterk medfølelse for barn og deres familie som opplever en tid der dagene blir tilbrakt på et sykehus. Situasjonen de befinner seg i er vanskelig å skjønne dybden av for de av oss som er så heldige å slippe denne erfaringen. Men hvis den dagen skulle komme, skulle vi ønske det fantes noen der som kunne skape et lite pusterom i alvoret, og kanskje til og med bringe fram litt latter. Derfor støtter vi Sykehusklovnenes arbeid – fordi de eksisterer for å hjelpe de mest sårbare av oss. Sykehusklovnene drives på søknads- og gavemidler.

| Spahåndboken Mspa.no | SPAXO® | SpaPartner

Mspa.no og SPAXO® støtter Sykehusklovnene og deres magiske medisin

127


| Spahåndboken Mspa.no | SPAXO® | SpaPartner

KO M M E R I 2 0 2 3 :

Utendørs sauna! Gled deg til neste år – denne utendørs saunaen vil bli familiens samleplass, sommer som vinter. Meld deg på vårt nyhetsbrev for

128

å bli blant de første som får forhåndsbestille dette smykket...


| Spahåndboken

Drøm deg bort till alle verdens hjørner med din favoritt-duft. Vi har Norges største utvalg med aromaterapi til ditt boble- eller spabad. Ved å ta i bruk fordelene med aromaterapi – beroligende dufter med mulige terapautiske effekter – kan du ta badeopplevelsen til nye høyder. Her er det bare å lukte deg frem til din favoritt! Aromaterapi kjøper du på mspa.no eller spaxo.no

Mspa.no | SPAXO® | SpaPartner

Aromaterapi

129


GARANTIBEVIS

OPPLEVER DU PROBLEMER MED DITT MSPA BOBLEBAD ELLER PRODUKTER DU HAR KJØPT FRA MSPA.NO? For at vi raskt skal kunne hjelpe deg må du gjøre følgende:

1. Dokumenter feilen/problemet:

• Ta bilde / film av den defekte delen / feilen / feilkode. I noen tilfeller kan du bli bedt om å sende den defekte delen til kundesenteret. • Beskrive feilen / problemet utdypende slik at våre kundebehandlere enkelt forstår din henvendelse og kan bistå raskt med riktig løsning. • Serienummer må fylles inn i serviceskjema på mspa.no/kundesenter – du finner dette på displayet/kontrollpanelet.

2. Send inn forespørsel:

• Registrer din henvendelse på Mspa.no/kundesenter (påkrevd). Vi hjelper deg så raskt som mulig, og senest innen 48 timer.

3. Vi behandler henvendelsen

• Når reklamasjonen din er behandlet vil du bli kontaktet av Mspa kundesenter som vil hjelpe deg. Vi erstatter kun den defekte delen, ikke hele produktet (motorkasse/spabad).

© Mspa.no AS. Med forbehold om feil eller endringer i vilkårene.


Du bør motta de nye delene innen 2-5 virkedager så fremt du har sendt inn riktig dokumentasjon. Er det mangelfull informasjon i forbindelse med henvendelsen eller behov for ytterligere dokumentasjon eller dialog vil du bli kontaktet. Om din henvendelse er en godkjent garantisak vil Mspa.no sende nye deler uten kostnader. Om din henvendelse omfatter deler eller tilbehør som på tidspunktet vi mottar din sak er utenfor vår after sales-garanti eventuelt skyldes brukerfeil, manglende vedlikehold, manglende hensyn i forbindelse med vær og sesong, feil bruk av vannkjemi eller liknende vil delene samt eventuelt reparasjon og fraktkostnader bli fakturert. Tips: Pass på at filterfestet/området er rent og at vannet har fri sirkulasjon. (Filter-abonnement anbefales! www.deals.mspa.no) Oppblåsbare spabad og isolajonslokk inneholder luft. Ta hensyn til vær og lufttemperatur og pass på at lufttrykket til enhver tid er riktig. Lufttrykket må normalt justeres/tilpasses ved store svingninger på utetemperaturen. Luft utvides i varmt vær (vår/sommer) og komprimeres i kaldt vær (høst/vinter). Se brukermanual for ytterligere instruks. Produkter som inngår i vår After sales-garanti*: 2 års garanti • Filter-pumpe • Varme element • Hovedkort • Boblegenerator • Transformator • Ozongenerator (Premium/Elite) • Jordfeilbryter • Elektriske motorer • Poolbody/belg • Glidelås lokk/topp med klemmer • Styringspanel/display

KUNDESENTER Du kan nå oss via mspa.no/kundesenter hele døgnet. Telefonlinjene er åpne mandag til torsdag fra 10:00-13:00 Epost: kundesenter@mspa.no Tlf 40 08 08 40 | www.mspa.no Kjøp reservedeler: mspa.no/reservedeler Vi lagerfører alle reservedeler til Mspa i Norge.

12 måneders garanti • Oppblåsbart isolasjonslokk • Beskyttelsetrekk • LED-lys • Tilbehør (Sitteputer, Flytende bar, Isbøtte) Vannkjemi, dufter og aromaterapi – se utløpsdato på produktene. Vi tilbyr 12 måneders garanti på reservedeler som er montert i forbindelse med service. *Våre garantier gjelder kun for produkter kjøpt av Mspa.no AS og i nettbutikkene SPAXO.no og SpaPartner.no. Det er et krav at det benyttes sertifisert og godkjent vannkjemi og originale filtere kjøpt av Mspa.no AS, SPAXO.no AS eller SpaPartner.no. Har du brukt vannkjemi eller uorginale filtere fra andre forhandlere vil alt garantiansvar kunne bortfalle.

131


design: filet.no

NORGES MEST SOLGTE BOBLEBAD

Spahåndboken NORGES STØRSTE SPAFORHANDLER © Mspa.no og SPAXO®, kopiering forbudt | Edvard Griegs vei 1, 1410 Kolbotn | kundesenter@mspa.no | 40 08 08 40 Med forbehold om feil og endeinger på innholdet i magasinet


Turn static files into dynamic content formats.

Create a flipbook
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.