Page 1

Sparta Rugby 2010-2011


Voorzitter Leo de Jong Tel : 06-50280109 E-mail: voorzitter@spartarugby.nl

Accommodatie en Kantine Leo Dommershuijsen Tel: 06-46186998 Email: accommodatie@spartarugby.nl

Secretaris/Wedstrijdsecretaris Nancy Trotsenburg Tel: 06-13254069 Email: secretaris@spartarugby.nl

Hoofdcoach Martin Slagt Tel: 06-22698872 Email: coach@spartarugby.nl

Penningmeester Dorus Jacobs Tel: Email:penningmeester@spartarugby.nl

Communicatie Jörg Kamerbeek E-Mail: Kamerbeek-1@planet.nl Telefoon +31 10 451 83 34 Mobiel +31 621 88 44 72 Fax +31 20 203 10 15

Clubmanager en TC Cassie Pienaar Tel: 06-22789076 Email: manager@spartarugby.nl Jeugdzaken Friso Feitsma Tel: 06-53767214 Email: jeugd@spartarugby.nl Sponsoring Phil Keukelaar Tel. 06-50624092 Email: sponsoring@spartarugby.nl

Pavillion “Sparta” Sportpark Couwenhoek Capelle a.d. IJssel Tel: 010 458 33 46 Bankrekening Rabobank # 1226.86.012 t.n.v. Sparta Rugby, Capelle a/d Ijssel

colofon

Sparta Rugby seizoen 2010-2011 Jammer genoeg heeft de communicatie rond Sparta Rugby lange tijd stil gelegen. Hier zijn vele oorzaken voor te vinden, maar het heeft niet zo veel zin dit achteraf vast te stellen. Belangrijk is dat het bestuur mij weer bereid heeft gevonden om met ingang van het komende seizoen de communicatie te verzorgen.

Sparta 2 kampioen in het vorig seizoen degradeerde kansloos uit de derde klasse en moest zich noodgedwongen terugtrekken. Geteisterd door blessures, afzeggingen en leveringen aan Sparta 1 was men eigenlijk aan een kansloze missie bezig, ondanks extra investeringen in een coach.

Een korte terugblik op het afgelopen seizoen geeft een aantal positieve maar ook negatieve vaststellingen. Om met de positieve zaken te beginnen. Sparta Rubgy begon dit jaar met een nieuw soort rugbyspel o.l.v. Martin Slagt de nieuwe coach. Nieuwe soort spel is ook facultatief want het is het moderne rugby spelen waarin veel meer gespeeld wordt op snelle balhandeling en passes. Hoe verder het seizoen vorderde, hoe beter dit spel tot uitdrukking kwam met als apotheose de overwinning in de laatste wedstrijd tegen de afdelingskampioen The Bassets. Na een aarzelend seizoensbegin begon Sparta 1 beter te draaien en overwinningen te boeken. Uiteindelijk resulteerde dit in een verdienstelijke vijfde plaats. Ware men eerder op niveau geweest dan hadden de playoffs er ingezeten.

Het is en blijft een probleem om iedereen twee maal per week op de training te krijgen en één der taken van het bestuur voor komend seizoen zal zijn om te bepalen hoe de trainingen in elkaar gestoken moeten worden. Ook zal er gekeken moeten worden of de zaterdag niet een betere dag is om te spelen dan de zondag. Overal in de wereld is rugby zaterdag bh. in Nederland met als uitzondering de ereklasse. Ook het bestuur onderging wat mutaties en moest halverwege het seizoen afschreid nemen van de barman Leo die een eigen zaak begonnen was. Voor het komend seizoen staan er weer mutaties te wachten. Problemen bij een nieuwe vereniging. Want Sparta Rugby is nog jong.

1


Het bestuur heeft zijn plannen voor komend seizoen al klaar of is die bezig op papier te zetten: 1. 2. 3. 4. 5.

Prioriteit aan de jeugd in alle leeftijdscategorieĂŤn; Een tweede team op de been brengen; Bestuurlijke versterkingen; Interne en externe communicatie te verbeteren; Profilering en positionering van de vereniging.

Sparta Rugby realiseert zich terdege dat de weg naar boven weer ingeslagen moet worden als is het niet alleen omdat men medio 2012 het nieuwe complex zal bevolken. Een prachtige locatie waar de rugbysport voor jong en oud op een uiterst moderne wijze beoefend kan worden. Dit samen met de zusterverenigingen Sparta Cricket en Sparta Jeu de Boules. Het nieuwe complex straalt al zoveel uit dat er nu al een BSO gevestigd gaat worden.

de plannen voor volgend jaar

In elk geval is een commissie samengesteld uit alle Sparta geledingen bezig met Gemeente en architect dit ambitieuze plan en opzet te vertalen in een leerbare en uitnodigende plek waar men graag zijn of haar vrije uren wil doorbrengen. Sparta Capelle aan den IJssel is springlevend en zoals men in de Engelse taal zegt: alive and kicking. Zo willen we dat houden en kunnen we op ons nieuwe complex een glorieuze toekomst tegemoet zien. JĂśrg Kamerbeek

3


www.spartarugby.nl

Sparta 2010-2011  

jaaroverzicht

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you