Winter Etelä-Lapissa, Suomen

Page 1

Lumikissahiihtoa

Borgafjällissä Off-piste-paratiisi

Kittelfjäll Huippulaskuja

Stora Blåsjönissä

929 metriä merenpinnan yläpuolella Maajoukkueharjoittelua

Saxnäsissä Jännittävä ja hauska

Klimpfjäll

TALVI

D E S T I N A T I O N


Foto: Litbild Camilla Karlsson

Foto: Charlotte Falk

Foto: Christian Ortner

Foto: Litbild Camilla Karlsson,

Kauniit valkoiset talvet

Destination South Lapland on alue, joka ulottuu Pohjois-Jämtlandista hyvän matkaa pohjoiseen Västerbotteniin. Seudulla on niin paljakkaa kuin metsämaastoa sekä esimerkiksi 10 000 järveä, tunturialueita hiihtokeskuksineen, 150 vuorenhuippua yli 1 000 metriä merenpinnan yläpuolella, 4 000 km moottorikelkkareittiä sekä rikas uudisraivaaja- ja saamelaiskulttuuri. South Lapland on toisin sanoen täydellinen tukikohta huippuluokan ulkoilma-aktiviteeteille!

Foto: Anna Jonasson

www.southlapland.com

Foto: Cecilia Mårtensson

Talvet ovat South Laplandissa runsaslumisia, valkoisia ja kauniita vaikuttavine maisemineen. Saat siellä mahtavia lumielämyksiä, viiletitpä sitten tunturin huipulta rinnettä alas tai vaikkapa istahtaessasi lumisohvalle kädessäsi kuppi höyryävän kuumaa kaakaota. South Laplandin maisemiin, avaruuteen, metsiin, järviin, rauhaan ja hiljaisuuteen on helppo rakastua. Toivomme, että myös sinä löydät oman suosikkipaikkasi Destination South Laplandista!


Maajoukkuetason hiihtoladut Kaunis ja lumivarma Saxnäs tarjoaa huippuluokan puitteet maastohiihtoon! Upeat ladut ovat hiihdettävissä marraskuusta toukokuuhun, joten Saxnäs on houkutteleva paikka kaikentasoisille ja -ikäisille hiihtäjille. Saxnäs sijaitsee kauniissa ympäristössä Marsfjällenin ja Kultsjön-järven välissä, ja luonnonkauniissa maastossa risteilevä latuverkosto on kunnostettu sekä perinteistä että luisteluhiihtoa varten. Ensimmäiset ladut vedetään Satsfjälletille johtavalle kesätielle marraskuussa, ja niiden edestakainen pituus 9,2 km. Kauden aikana perinteisen hiihdon latuja on 20 km ja luisteluhiihtolatuja 10 km. Iltaisin on mahdollista hiihtää 3,2 km:n pituisella valaistulla ladulla. Saxnäs on täydellinen paikka pitää harjoitusleiri ennen kauden alkua. Talvisin se tarjoaa mahtavat puitteet harjoitteluviikonlopuille.

Saxnäs southlapland.com/saxnas +46 (0)940 398 86 turist@vilhelmina.se

Tietoa KAUSI

MARRASTOUKOKUU

VÄLINEVUOKRAAMO

Ei

LATUJEN LUKUMÄÄRÄ

8 Kpl

VALAISTU LATU

3,2 KM

PISIN LATU

54 KM

HIIHTOKOULU

Ei

RAVINTOLAT

2 Kpl

BAARIT

2 Kpl


Helihiihtoa korkealla Kittelfjäll tunnetaan siitä, että siellä on loistavat puitteet off-piste-lasketteluun ja helikopterihiihtoon. Tarjolla on monia erilaisia huippuja ja laskulinjoja, joissa suurin korkeusero on huikeat 800 metriä. Laskeminen tapahtuu puurajan sekä ylä- että alapuolella. Kittelfjällin tuntureilla on runsaasti erikokoisia ja -muotoisia kuruja, joten jokainen lasku on erilainen. Metsää, paljakkaa, kuruja, käytäviä, pudotuksia, hyppyjä ja kaikkea loivista rinteistä aina edistyneille laskijoille tarkoitettuihin erittäin jyrkkiin laskuihin. Täältä löytyy sopivia laskupaikkoja jokaiselle! Keskitason laskija löytää täältä kehittäviä ja hyviä mäkiä, pitkiä punaisia rinteitä ja mukavia off-piste-alueita. Aloittelijoille ja lapsille tarjolla on sinisiä rinteitä sekä lasten rinne, jossa on oma, rauhallisella nopeudella kulkeva sompahissi. Kittelfjällin rinteissä stressi ja tungos ovat kaukana ja luonto on omiaan antamaan lasketteluiloa kaikille! Foto: Patrik Trädgårdh

1

5 2

3

6

7

8

4

E

12

11

14

13

16

30 10

9

A B A B C D E

HOTELLIFTEN KNAPPLIFTEN BARNLIFTEN JAN EXPRESS TOPPSTUGAN

F 1 2 3 4

ELLJUSSPÅRET B-E´S LÖPA PÖLSAS GRANBACKEN SNÄCKORNA

5 6 7 8 9

ÅSEN MITTEMELLAN EFTER DIG SLÄPP 2 SLÄPP 1

10 11 12 13 14

17

15

20 18 19

21

22

25 26 23 24

27

28

29

C

F

SKIDSKOLEBACKEN MIN VÄG LILLGROVA NATIONELLA KÅLÅRADO

D 15 16 17 18 19

SÄLLAN GULDBOCKEN STORGROVA PIA´S GOREKS

20 21 22 23

RUNES MORGONZOO KUSINERNA CABBY 76

24 DANSKEN 25 ZNUBBEN 26 PER RÄNNANA 27 VITTERSTIGEN

28 PASTORN 29 KONSUMRAVINEN 30 FUNPARK

Övre transportsträckor är blå och nedre är gröna.

Tietoa KAUSI

Jouluhuhtikuu

HIIHTOKOULU LADUT

Kyllä 8 km

RINTEITÄ

42 kpl

HISSEJÄ

4 kpl

SUURIN KORKEUSERO

420 m

PISIN RINNE

2,2 km

SNOWPARK

Kyllä

HELI-/LUMIKISSAHIIHTO

Kyllä

+46 (0)940 - 810 20

VÄLINEVUOKRAAMO

Kyllä

skidboden@kittelfjall.com

ILTALASKETTELU

Kyllä

RAVINTOLAT

3 kpl

BAARIT

3 kpl

Kittelfjäll southlapland.com/kittelfjall


Foto: Kjell-Arne Blom

Huippulaskuja puurajan yläpuolella

Stora Blåsjönissä pääset hissillä Mesklumpenin huipulle, joka sijaitsee 924 metriä merenpinnan yläpuolella. Aurinkoisina päivinä Solliften-hissin huipulta avautuu lumoava näkymä ympäristöön. Rinteisiin pääsee kolmella vaijerihissillä, ja alas voit laskea hoidettuja rinteitä pitkin tai irtolumessa. Stora Blåsjönin rinteiden suurin korkeusero on vaikuttavat 475 metriä, mikä on neljänneksi suurin korkeusero Ruotsissa. Pisimmän rinteen pituus on 3,5 km. Blåsjöns Fjällanläggning -hiihtokeskus sopii erinomaisesti lapsiperheille. Hoidetut luonnonlumirinteet ovat leveitä ja vaikeusasteeltaan vihreitä, sinisiä tai punaisia. Knattepisten on lapsiystävällinen rinne, jossa on oma lasten hissi. Se sijaitsee Mesklumpenissa rinteessä, joka sopii hyvin myös taukopaikaksi. Blåsjöns Fjällanläggning on myös vapaalaskijoiden paratiisi, jossa voi kokea ikimuistoisia laskuja!

Stora Blåsjön southlapland.com/blasjon +46 (0)73-076 28 58 info@blasjon.se

Tietoa KAUSI

Tammihuhtikuu

RINTEITÄ

12 Kpl

HISSEJÄ

4 kpl

SUURIN KORKEUSERO

475 m

PISIN RINNE

3,5 km

SNOWPARK

Ei

ILTALASKETTELU

Ei

RAVINTOLAT

1 kpl

BAARIT

1 kpl

HELI-/LUMIKISSAHIIHTO VÄLINEVUOKRAAMO

Kyllä

HIIHTOKOULU

Kyllä

LADUT

5-10 km Ei


Snowpark, jännitystä ja hauskanpitoa! Foto: Ante Johansson

Klimpfjäll on kompakti ja hauska hiihtokeskus, jossa on 15 vaikeustasoltaan vaihtelevaa rinnettä ja useita haastavia vapaalaskulinjoja. Se sopii täydellisesti perheille. Kompakti laskettelualue pitää perheen koossa, eivätkä lyhyet hissimatkat väsytä lasten jalkoja. Etelähissin rinteissä korkeusero on suurempi, ja siellä on useita metsäosuuksia, joten hieman enemmän haastetta kaipaava laskija voi nauttia siellä laskuista niin rinteessä kuin metsässä. Lumivarmassa Klimpfjällissä on vain luonnonlunta. Siellä on mahdollisuus laskea parkissa, pujotteluradalla tai off-piste-alueilla. Klimpfjällen tarjoaa monipuoliset laskumahdollisuudet ja täyttää kaikkien laskettelun ystävien toiveet. Klimpfjälliltä avautuvat mahtavat näkymät sekä Lapin luontoon että Jämtlandsfjällille.

Klimpfjäll southlapland.com/klimpfjall +46 (0)940 711 80 backen@klimpfjall.se SVÅR NED FA RT MEDELSV ÅR LÄTT NED F MYC K ET ART LÄ O FF PIST TT PI ST

ER 12000 m FA LLHÖJD LÄNG STA NE 225 m DFART 2000 N O RR LIFT m EN SY DLIFTEN 11 48 m 65 0 m ELLJU SS PÅ LÄN GDSP R 2,3 K m ÅR 4-10 Km

Tietoa

PISIN RINNE KAUSI

MARRAShuhtikuu

1 980 m

LADUT

70 km Kyllä

SNOWPARK

Kyllä

ILTALASKETTELU

RINTEITÄ

15 Kpl

HELI-/LUMIKISSAHIIHTO

Kyllä

RAVINTOLAT

2 Kpl

HISSEJÄ

3 Kpl

VÄLINEVUOKRAAMO

Kyllä

BAARIT

1 Kpl

SUURIN KORKEUSERO

200 M

HIIHTOKOULU

Kyllä


Vauhdikasta lumikissahiihtoa

Foto: Magnus Nilsson

Borgafjäll on aito tunturikylä aivan tien päässä. Sieltä avautuvat suurenmoiset näkymät Borgahällanin ja Klöverfjälletin yli. Borgafjällissä on vaihtelevaa tunturimaastoa, minkä vuoksi Borgafjällin rinteet sopivat kaikille pikkulapsiperheistä ja innokkaista laskettelijoista aina uskaliaimpiin off-piste-laskijoihin. Tämä luonnonkaunis ja runsasluminen ympäristö on vielä melko koskematonta, joten hissijonot ovat lyhyitä ja rinteissä on upeaa luonnonlunta. Huimapäisemmät laskijat voivat harrastaa lumikissahiihtoa ja off-piste-laskettelua esimerkiksi Klöverfjälletillä. Lumikissahiihdossa nouset nopeasti ja mukavasti lumikissan kyydissä ylös eräille mahtavimmista off-piste-alueista. Matkalla alas seuranasi ovat vain mahtavat maisemat ja koskematon puuterilumi – koet unohtumattomia hetkiä!

Sutme

Borgafjäll southlapland.com/borgafjall +46 (0)70-305 48 30

69°Nord

info@borgafjallbackarna.se

Familjespåret

Skipass

Hotell Borgafjäll Äventyr & Spa

Björnidet

Tietoa KAUSI

Jouluhuhtikuu

PISIN RINNE

1,5 km

HIIHTOKOULU

Kyllä

SNOWPARK

Kyllä

LADUT

18 km

ILTALASKETTELU

Kyllä

RAVINTOLAT

5 kpl

BAARIT

1 kpl

RINTEITÄ

13 kpl

HISSEJÄ

3 kpl

SUURIN KORKEUSERO lumikissahiihdossa

770 m

SUURIN KORKEUSERO

289 m

VÄLINEVUOKRAAMO

Kyllä


Matkusta South Laplandiin South Laplandiin voi matkustaa monin eri tavoin. Voit esimerkiksi nousta lentokoneeseen Tukholmassa ja laskeutua puolentoista tunnin kuluttua South Lapland Airport -lentokentälle Vilhelminaan keskelle erämaata. Hyppää vaikka heti moottorikelkan selkään ja jätä sivistys taaksesi. southlaplandairport.com

KLIMPFJÄLL

Lapplandspilen-yhtiön yöbussissa voit nukkua koko matkan South Laplandiin ja nousta kyydistä tien päässä keskellä tunturimaailmaa. Näin sinun ei tarvitse käyttää yhtään lomapäivää matkantekoon.

KITTELFJÄLL SAXNÄS BORGAFJÄLL

STORA BLÅSJÖN

JAKOBSTAD

lapplandspilen.se

Voit myös lähteä matkaan autolla/ vuokra-autolla ja nauttia vapaudesta tutustua laajaan ja jännittävään matkakohteeseesi.

VASA

Turist Center NORWAY

SWEDEN

FINLAND

Gäddede Tourist Center

+46 (0)672 105 00 gaddede.turistbyra@stromsund.se

Strömsund Tourist Center OSLO

+46 (0)670 164 00 turistbyra@stromsund.se

Vilhelmina Tourist Center +46 (0)940 398 86 turist@vilhelmina.se

Åsele Tourist Center +46 (0)941 140 78 turistinfo@asele.se

Layout: Linjalen • Tryck: Ågrenshuset 2016 • Översättning: Semantix

HELSINGFORS


Turn static files into dynamic content formats.

Create a flipbook
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.