Page 1


ANNIE M.G. SCHMIDT Elk jaar op 20 mei vieren we de geboortedag van schrijfster Annie M.G. Schmidt. Dit jaar ter ere van haar 107de geboortedag verschijnt de televisieserie Annie M.G. opnieuw op DVD en komt er een 8 DVD box met hierin zeven titels van Annie M.G. Schmidt die verfilmd zijn. In Nederland en Vlaanderen werd Annie beroemd met de kinderboeken Jip en Janneke, Pluk van de Petteflet en Abeltje en kinderversjes als Dikkertje Dap en Het Beertje Pippeloentje. Verder schreef ze liedjes, toneelstukken en musicals. Tot op de dag van vandaag zijn deze verhalen en versjes nog razend populair bij de kinderen en zijn vele van haar bekende verhalen inmiddels verfilmd, waaronder Abeltje, Otje en Pluk van de Petteflet. Over het leven van Annie M.G. Schmidt zijn al verschillende biografieĂŤn verschenen, maar ook een televisieserie van de VARA. Daarnaast speelt er op dit moment een musical door het hele land over haar leven met Simone Kleinsma in de rol van Annie. Deze musical wist in januari 2018 vier Musical Awards in de wacht te slepen, waaronder voor Beste Musical en Beste Vrouwelijke Hoofdrol.


Annie M.G. – De Televisieserie Na het overlijden van haar man Dick verhuist Annie terug naar Amsterdam. In fantasierijke terugblikken vol zang en dans, neemt ze ons mee in haar gepassioneerde leven, dat bijna de hele twintigste eeuw beslaat. Al snel wordt duidelijk dat Annie M.G. Schmidt niet alleen die grappige oma was, die iedereen zo goed kende, maar dat de schrijfster een sterke vrouw was die haar leven lang voor de liefde heeft gevochten.


Annie M.G. – De Televisieserie USP’s •

• •

Annie M.G. is een ontroerend liefdesepos, gebaseerd op de biografie ‘Anna’ van Annejet van der Zijl. Annie M.G. Schmidt wordt vertolkt door Annemarie Prins, Malou Gorter en Sanne Vogel. De imposante cast bestaat verder uit o.a. Tom Jansen, Gijs Scholten van Aschat, Daan Schuurmans, Jeroen Spitzenberger, Roeland Fernhout, Nelly Frijda, Huub van der Lubbe, Jeroen Willems, Pia Douwes en Wende Snijders.

3DVD Speelduur: 350 Minuten EAN: 8718868087430 ART. NR: SDN287430


Annie M.G. Schmidt 8 DVD Collectie • De bekende verhalen van Annie M.G. Schmidt nu verzameld in één 8DVD-box. • Met Abeltje, Ibbeltje, Otje, Pluk van de Petteflet, Minoes, Wiplala en Ja Zuster Nee Zuster. • De box is verkrijgbaar voor een aantrekkelijke consumenten advies prijs. • Alle titels zijn tevens los verkrijgbaar.

8 DVD Speelduur: 949 Minuten EAN: 8717662575815 ART. NR: S1M2575815


Abeltje De 11-jarige Abeltje Roef wordt na talloze waarschuwingen en ruzies met de schoolmeester, door zijn moeder van school gehaald. Het lukt haar om hem een baantje te bezorgen als liftboy in het grote en chique warenhuis Knots. Maar op zijn eerste werkdag gaat er al iets helemaal mis. Abeltje drukt op het enige knopje waar hij niet op mag drukken: het groene knopje! Samen met meneer Tump, juffrouw Klaterhoen en Laura, vliegt hij met de lift dwars door het dak van het warenhuis. Dan krijgt hij de lift eindelijk weer onder controle. Ze vliegen en landen in New York en maken vervolgens een heuse revolutie mee in het tropische landje Perugona. Abeltje beleeft een spannend, komisch en soms ook ontroerend avontuur.


Ibbeltje Ibbeltje Verharen is een gewoon meisje. Niet te stout, niet te lief. Niet erg wild en ook niet erg kalm. Ze woont met haar moeder, haar wat angstige vader en de katten Rosencrantz en Guildenstern in een slaperig stadje. Als haar moeder op een dag uit angst voor een hond een boom inklimt, ontdekt Ibbeltje dat ze vroeger een kat is geweest. Ibbeltje wil er alles van weten maar vader en moeder ontwijken haar vragen. Na wat speurwerk ontdekt Ibbeltje dat haar moeder vroeger de kat was van een heks. En nu komt de heks na jaren weer terug om iets op te eisen wat van haar is. En dan is er ook nog die vervelende schatrijke mijnheer Pinkepank die geen dubbeltje kan missen en allerlei problemen veroorzaakt.


Otje De dertiendelige serie Otje vertelt het verhaal van de achtjarige Otje en haar opvliegende vader Tos. Ze wonen op de zolder van het bijna failliete hotel De Koperwiek waar Tos als kok werkzaam is. Otje is een jongensachtig meisje dat graag buiten is. Ze heeft een geheime boomhut en is vrienden met Betsie de poes, Boef de hond en alle vogels in het bos. Tos is nogal sceptisch over deze vriendschappen en gelooft niks van Otjes gesprekken met dieren. Tos heeft zelf een groot probleem, hij heeft geen papieren. Die is hij ooit in het Kompjoetergebouw kwijtgeraakt. Tos heeft dan ook geen poot om op te staan en als hij door zijn driftige karakter voor de zoveelste keer in conflict raakt met de eigenaars van het hotel en op staande voet wordt ontslagen. Otje en Tos trekken de wijde wereld in op zoek naar werk en er ontpopt zich een kleine roadmovie rond het stadje Kokkelburg, waar men druk bezig is met voorbereidingen voor de festiviteiten rond het vijfhonderdjarig bestaan. Voortdurend opgejaagd door wachtmeester Jansen en zijn hond Herman kamperen ze in het wild en verblijven ze illegaal in een groot hotel. De vogels helpen waar ze kunnen en komen van tijd tot tijd langs met 'papieren'. De goede zijn er helaas nooit bij, maar Otje is altijd blij met papier om op te tekenen.


Pluk van de Petteflet Op een mooie dag komt een klein rood kraanwagentje onder de poort van de Petteflet doorrijden met aan het stuur een jongetje van een jaar of acht. Het is Pluk en hij is op zoek naar een huisje om in te wonen. Als hij zijn tentje wil opzetten in de Torteltuin ontmoet hij Dollie de duif die hem attendeert op het leegstaande torenkamertje boven op de Petteflet. Pluk vraagt zich af of hij daar wel mag wonen, maar Dollie weet het zeker. De kamer staat toch leeg. In de Petteflet ontmoet Pluk allerlei nieuwe vrienden, zoals Aagje, de Stampertjes en meneer Pen, maar ook de dieren Zaza, Eekhoorn Duizeltje, Dollie & Schuw Konijn. Als hij op een dag ontdekt dat de Torteltuin vernietigd dreigt te worden, zet Pluk alles op alles om zijn vriendjes en de Torteltuin te redden. Maar of het hem lukt...?


Minoes Tibbe, beginnend journalist bij de Killendoornse Courant, staat op het punt ontslagen te worden. Eigenlijk is hij te verlegen om een goede journalist te zijn, maar de hoofdredactrice geeft hem nog een kans. Terwijl Tibbe tobt waar hij een goed verhaal over kan schrijven, ontmoet hij de merkwaardige juffrouw Minoes. Zij is, naar eigen zeggen, vroeger een kat geweest. Ze gedraagt zich inderdaad nogal kats: ze spint, ze geeft kopjes, ze slaapt bij voorkeur opgerold in een doos en kan met katten communiceren. Tibbe heeft zo zijn twijfels over juffrouw Minoes, maar als zij hem, dankzij haar kattencontacten, aan exclusief nieuws helpt zodat hij zijn baan kan behouden, besluit Tibbe haar als assistente aan te nemen. Als tegenprestatie krijgt zij gratis kost en inwoning.


Wiplala Annie M.G. Schmidts Wiplala is een vrolijke avonturenfilm voor de hele familie over een 10 cm groot mannetje uit een land waar iedereen kan toveren, al noemen ze het daar tinkelen. Wiplala kan niet zo goed tinkelen. Daarom besluit hij het land te verlaten. Kruipend door een hele lange gang belandt hij in de keukenkast van de familie Blom. Meneer Blom heeft weinig tijd en aandacht voor zijn twee kinderen, de verlegen Johannes en de zelfstandige Nella Della. Als Johannes per toeval Wiplala achter een pot pindakaas vindt, is hij blij iets voor zichzelf te hebben, maar het lukt hem niet lang zijn vondst voor de anderen verborgen te houden. Nella Della vindt het kleine mannetje wel interessant en spannend, maar meneer Blom gelooft helemaal niet in tinkelende kleine mannetjes. Totdat Wiplala per ongeluk de hele familie klein tinkelt. Als hij niet in staat blijkt te zijn ze weer groot te maken, begint een spannend avontuur van hele kleine mensen in een hele grote wereld.


Ja Zuster, Nee Zuster Het is een gezellige bedrijvigheid in rusthuis Klivia. De Ingenieur is druk bezig met uitvinden. Jet is lekkere hapjes aan het klaarmaken en zuster Klivia zelf kibbelt met huurbaas Buurman Boordevol door de telefoon over overlast. Een ontploffing in de kelder van het rusthuis maakt een drastisch einde aan dit gesprek: de strijd tussen Buurman Boordevol en zuster Klivia is in volle hevigheid losgebarsten. Een strijd die behoorlijk uit de hand dreigt te lopen als Gerrit de inbreker van zuster Klivia ook nog in het rusthuis mag blijven nu hij haar beloofd heeft zijn leven te beteren. Met de zoveelste mislukte uitvinding van de Ingenieur die wederom tot een ontploffing heeft geleid heeft Buurman Boordevol een extra reden om de bewoners uit het huis te zetten. Zuster Klivia weet het tij echter te keren. Als de rust enigszins lijkt te zijn teruggekeerd, is het de opa van Gerrit die voor nieuwe verwikkelingen zorgt. De chaos is compleet als er bij Buurman Boordevol blijkt te zijn ingebroken. Maar zuster Klivia zou zuster Klivia niet zijn als zij ook dit probleem weet op te lossen. Echter, Buurman Boordevol schuwt nu geen middel meer om zuster Klivia en haar patiĂŤnten het huis uit te werken. Maar samen met haar patiĂŤnten trekt ook zuster Klivia alle registers open en is zij de buurman uiteindelijk toch te slim af.

Annie mg schmidt  
Annie mg schmidt  
Advertisement