Page 1

Förförande, franska vårvindar SØSTRENE GRENES INREDNINGSKOLLEKTION VÅ R E N 2 0 1 7

PRODUKTERNA FINNS TILL FÖRSÄLJNING FRÅN TORSDAG

2 MARS*


À L A PA R I S I E N N E

Originella och oemotståndliga Paris I städernas stad, Paris, finns de mest förtrollande miljöer där drömmar och designidéer kan få fritt utlopp. Det kan i varje fall Anna bekräfta, eftersom hon har studerat vid designskolan i Paris. Under terminsuppehållet fick Anna besök av Clara och tillsammans upplevde de två systrarna staden från flätade caféstolar på lokala bistroer utmed Paris vackra gator. Även om minnena fortfarande är starka är det först när systrarna återigen ställs inför stadens skönhet som de exakt drar sig till minnes hur betagna de är av staden och dess vackra arkitektur och oöverträffliga stilfullhet. Med ny inspiration från huvudstaden och sofistikerade parisiskor har systrarna skapat en ny inredningskollektion. I vår ska hemmen fyllas med färger och liv Vårens inredningskollektion bjuder på en upplevelse präglad av parisisk dekadens och skandinavisk minimalism. En spännande blandning av det traditionella och moderna. Anna beskriver kollektionen som eklektisk med massor av bus kombinerat med olika stilarter, färgtoner, mönster och texturer i en sagolik helhet. Gå på upptäcktsfärd i den nya kollektionen, som bland annat bjuder på spännande belysning, eleganta stolar och sittpuffar, dekorativa hyllor och raffinerade rullbord – perfekt för arrangemang. Du hittar också ett urval av mjuka textilier, köksutrustning samt keramikvaser och keramikljusstakar. Allt i en vacker färgsymbios. Välkommen till en ny säsong hos Søstrene Grene.

na och n A n å fr r a g in n ls Kära hä

Clara

*Vänligen notera att interiörskollektionen är tillgänglig för försäljning fr.o.m. torsdagen den 2e mars och så länge lagret räcker, däremot kommer stolarna och puffarna att finnas i butik fr.o.m. torsdagen den 16e mars.


Prydnadshylla

Svävande lätthet som inbjuder till uppfriskande förändring i hemmet. Anna rekommenderar att välja olika höjder och material för vaser och stakar om du vill skapa ett vackert arrangemang på en eller flera hyllor. Pris/st.

449,00


Bordslampa

I denna lampa kan glödlampor ur energiklass A++ användas. Pris/st.

219,00 Lamporna kommer att levereras för försäljning vid ett senare tillfälle. Systrarna rekommenderar att du håller ett öga på Facebook och Instagram där leveransdatum kommer att meddelas.


Skapa en förnyande och skön vårkänsla genom att kombinera material och stilarter. Här ger Anna exempel på hur man kan blanda velour och blommönster.

Tvåfärgade velourkuddar Finns i fyra färgkombinationer och två storlekar. Pris/st. från

124,00

Vas

I poetiskt formspråk med intryck av naturens blommor. Pris/st. från

39,90

Pläd

Perfekt för kyliga vårkvällar på den franska balkongen eller i de mjukare lagren inomhus. Välj vackra färger och kom i extra fin vårstämning, föreslår Anna. Pris/st.

188,00


Keramikprydnad

Anna rekommenderar att dekorera en vägg med vackra hängprydnader i olika färger. Med de kulörta hängprydnaderna kan du ge personlig och konstnärlig prägel åt ett rum. Finns i tio färger och priset har Clara naturligtvis sörjt för. Pris/st.

19,80


Rullbord

Elegant och stilrent bord med många användningsmöjligheter. Rullbordet kan användas som sidobord vid soffan, avställningsbord i köket eller nattduksbord. Möjligheterna är många, som Clara säger. Pris/st.

408,00


Skapa ett ombonat och harmoniskt hem med vackra golvlöpare och mattor. Rätt golvmatta kan nämligen göra stor skillnad för atmosfären i rummet, menar Anna.


Vas

Som ett uttryck för vårkänslor och glädje inför naturens under. Finns i flera utföranden. Pris/st.

63,00 Ljusstake

Enkel och feminin elegans som skapar stämning långt ut på vårkvällarna. Finns i åtta färger och två glasyrer. Pris/st.

33,80

Golvlöpare

Med etniskinspirerat mönster. 100 % ren bomull. Pris/st.

126,00

Prydnadskuddar

Låt den spirande naturen flytta in med färgstarka och blommönstrade kuddar med handmålade akvarelltryck. Finns i fyra designer. Pris/st.

109,00


Vas

Med diskret mönster. Vacker både med och utan vårblommor, menar Clara. Pris/st.

55,90

Keramikprydnad Vacker väggprydnad i tio olika färger och spännande former. Pris/st.

19,80

Gör det själv-projekt

Anna har skapat en dekorativ skulptur i papper − en kreativ detalj till ditt vackra arrangemang.

På www.sostrenegrene.com/sv visar Anna hur man kan göra detta själv.


S K A P A B E LY S N I N G O C H S T Ä M N I N G Se till att hemmets alla vrår har perfekt belysning. Placera till exempel en dekorativ golvlampa i ett mörkt hörn för att skapa en större umsförnimmelse och en lugn myshörna med utrymme för fördjupning.

Golvlampa

I denna lampa kan glödlampor ur energiklass A++ användas. Pris/st.

374,00

Lamporna kommer att levereras för försäljning vid ett senare tillfälle. Systrarna rekommenderar att du håller ett öga på Facebook och Instagram där leveransdatum kommer att meddelas.


Fransk vårförvandling S Å S K A PA R D U

Vårens hem ska vara fullt av färger och liv i ett skönt samspel med franska och feminina stämningar som utstrålar personlighet och eftertänksamhet. Den här säsongen rekommenderar Anna att du inreder med varierade stämningar så att både ljus, luft och färg men också trygghet och mys präglar ditt hem. När en färgglad interiör i olika stilarter för tankarna till upptäcktsresande så är hemmet vårförvandlat, säger Anna.

GRAFISK SKÖNHET

Ge karaktär och kontraster åt ditt hem genom att kombinera färger med grafiska och botaniska linjer. Tänk gärna utanför ramarna.

GRÖNT LIV

Utnyttja årstiden och skapa grönt liv genom att bjuda in naturens färger och växter. Naturen är full av skatter du kan inreda med.

UTNYTTJA FÖNSTERKARMEN

Ge fönsterkarmen en ny look om du vill ge rummet en markant förändring. Fönsterkarmen är den perfekta ramen för ett arrangemang.

Viktigast är dock att du väljer inredning med kärlek, poängterar Anna.


Ljushållare

Skapa en grupp av ljusstakar och ljushållare med olika utföranden. Det ger ett personligt intryck, säger Anna. Pris/st.

40,88


SOVRUM

Matta Marocko-inspirerad. Ett mjukt och behagligt avstamp infÜr en ny dag. Finns i tre färgkombinationer. Pris/st.

418,00


Vägglampa

I denna lampa kan glödlampor ur energiklass A++ användas. Pris/st.

137,00 Lamporna kommer att levereras för försäljning vid ett senare tillfälle. Systrarna rekommenderar att du håller ett öga på Facebook och Instagram där leveransdatum kommer att meddelas.


Gör det själv-projekt Anna har skapat ett fint bokmärke, så du på ett elegant sätt kan fortsätta där du slutade.

På www.sostrenegrene.com/sv visar Anna hur man kan göra detta själv.

Förvaringspåse

I kraftig kanvas. Praktisk och fin på en och samma gång, precis som Clara vill ha det. Finns i tre designer. Pris/st.

89,80


BRIOCHEBRÖD – EN FRANSK KLASSIKER

Fransk lyx i din hemmiljö 1 D L G R Ä D D E · 2 5 G J Ä S T · ¼ T S K G ROV T S A LT 350 G VE TE MJ Ö L · 1 0 0 G M J U KT S M ÖR · 1 ½ M S K S OC KE R 2 Ä G G TI L L DEG EN · 1 Ä G G T IL L P EN S L IN G

Värm grädden och smula ner jästen i en skål. Häll grädden i skålen tillsammans med salt och en tredjedel av mjölet. Blanda degen ordentligt och låt den jäsa under duk i en halvtimme. Rör ihop smör, socker och ägg och tillsätt resten av mjölet. Blanda degen till en smidig deg. Forma därefter degen till stora och små bullar, gärna på mjölat bord. Fördela de stora bullarna på en bakplåt med papper och placera en liten bulle ovanpå dem. Låt briocherna jäsa under duk i en halvtimme. Pensla bullarna med ett vispat ägg och baka dem mitt i ugnen i cirka 10 minuter vid 225 graders ugnstemperatur. Anna rekommenderar att servera briocherna ljumna som söndagsfrukost på sängen.

BON APPÉTIT FRÅN ANNA OCH CLARA


Smörkniv

Servera franska morgonfrestelser till någon du håller kär. Pris/st.

23,40


Prydnadshylla

Prydnadshyllan 채r enkel och l채tt med skandinaviska undertoner. Finns i tv책 f채rger. Pris/st.

449,00


KÖKET

En inbyggd myshörna i köket Låt gärna de saker som du använder ofta stå framme, eftersom det signalerar att ditt kök är en fristad, som sjuder av liv och andas själ.


Kaffebryggare

Njut av en lugn och skön stund medan du ser på när ditt favoritkaffe bryggs. När man brygger på det här viset dras alla de värdefulla aromerna ut ur kaffet. Det är därför systrarna anser att det är värt att vänta på! Pris/st.

106,00

Burkar

Vårpynta kökshyllan och med dekorativa burkar för te och kaffe, i olika färger. Pris/st.

27,70 Dricksglas

Till färskpressad juice av lime och apelsin eller någon annan frisk vårdryck. Pris/st. från

16,80


Köksredskap

Fina redskap i akacia-trä för hjälpredor och talanger i köket. Pris/st.

37,70

Skärbräda

Till förberedelse eller anrättning av franska specialiteter. Pris/st. från

96,00


Tid för te

Anna och Clara menar att en välsmakande kopp te om dagen är vägen till ett gott och långt liv. Systrarna väljer därför omsorgsfullt ut vilka smak­varianter som ska finnas i deras urval av lösviktste.

Tekanna Pris/st.

168,00 Tekopp

Pris/st. från

28,80

Salladsbestick

Vacker och stilren design. Salladsbestick i matt mässing som ger guldglans åt serveringen. Pris/set

55,90 Rustikt stengods

En modern stengodsserie bestående av kanna, krus och skålar.

Pris/st. från

23,60


Skålar

Prydda med handmålade mönster som gör skålarna unika. Anna rekommenderar att man kombinerar flera olika mönster för att skapa ett personligt set. Pris/st.

28,60


Ä N N U M E R AT T S E F R A M E M O T

Möbelnyheter med karaktär Anna och Clara kan med stor glädje och tillfredsställelse presentera två möbelnyheter som på vackraste vis kombinerar parisisk dekadens och skandinavisk minimalism i vackra färgsättningar som är kännetecknande för hela systrarnas uppfriskande vårkollektion.

STOL I V EL OU R Systrarnas nya velourstol är utformad med snygg design och behaglig sittkomfort i fokus. Stolens designuttryck är organiskt och elegant, vilket kommer till uttryck genom de slanka benen och den fylliga sitsen med behagfulla kurvor. Formspråket är inte bara av hög estetisk kvalitet, utan också genomtänkt på det viset att du känner dig behagligt omsluten av stolens mjuka rygg- och armstöd. En hänförande nyhet.

S IT T P U F F I V EL OU R EL L ER TEXTIL Konceptet bakom sittpuffen har varit att designa en enkel, smidig och tidlös möbel i ett modernt utförande där fokus ligger på njutning och elegans. Sittpuffen är försedd med fyra invändiga sömmar som understryker den moderna och tilltalande designen. Sittpuffen är både vacker och funktionell och passar därför in i de flesta omgivningar. Placera sittpuffen i sovrummet, hallen eller vardagsrummet − oavsett var du ställer den blir den ett dekorativt och funktionellt inslag. En kan stå vid fåtöljen eller så kan du placera flera tillsammans för att bilda informella och flyttbara sittplatser.

STOL OG SITTPUFF BÖRJAR SÄLJAS TORSDAGEN DEN 16 MARS


Stol i velour

Sätt dig till rätta i den nya velourstolen, som kan placeras i sovrummet, vardagsrummet eller varför inte köket eller matsalen. Pris/st.

576,00

BÖRJAR SÄLJAS TORSDAGEN DEN

16 MARS


Underbar velour

Velour är läckert och lyxigt. Ett sagolikt material för just möbler eftersom det är mjukt, välkomnande och samtidigt ytterst exklusivt för ögat. Velour frambringar ett vackert färgskimmer och är levande i sitt visuella uttryck, vilket ger en ombonad känsla.

Färgsymbios

Velourstolen finns i en vacker färgskala så att ett vackert och levande färgskimmer kan uppstå när flera olika nyanser kombineras.


VELOURSTOL

DARK ROSE

SOFT AQUA

CACTUS GREEN

DARK BLUE

BREDD: 55 CM · DJUP: 60 CM HÖJD: 80 CM · SITSHÖJD: 45,5 CM

STEEL GREY


Sittpuff i velour eller textil

I enkel och tidlös design med många användningsområden. Låt fantasin flöda och använd sittpuffen på det sätt som passar dig bäst. Pris/st.

314,00

BÖRJAR SÄLJAS TORSDAGEN DEN

16 MARS


SITTPUFF I VELOUR ELLER TEXTIL

PETROLEUM BLUE VELOUR

CACTUS GREEN VELOUR

DARK ROSE VELOUR

COOL GREY TEXTIL

LIGHT ROSE TEXTIL

BRIGHT YELLOW TEXTIL

HÖJD: 32,5 CM D I A M E T E R ( O VA N S I D A ) : 3 3 C M · D I A M E T E R ( B O T T E N ) : 4 6 C M


Prislista Vänligen notera att interiörskollektionen är tillgänglig för försäljning fr.o.m. torsdagen den 2e mars och så länge lagret räcker, däremot kommer stolarna och puffarna att finnas i butik fr.o.m. torsdagen den 16e mars.*

17289

17252

17289

17283

17252

Ljusstake Finns i åtta färger. Pris/st.

Ljushållare Finns i tre färger. Pris/st.

Förvaringspåse i kanvas Finns i tre designer. Pris/st.

Rullbord (65 × 50 × 35 cm) Finns i fyra färger. Pris/st.

33,80 SEK

40,88 SEK

Prydnadsupphängning i keramik (dia.: 8,5 cm) Finns i tio färger. Pris/st.

89,80 SEK

408,00 SEK

19,80 SEK

17365

17132

17132

17227

Golvmatta (135 × 190 cm) Finns i tre färgkombinationer. Pris/st.

Prydnadskudde i velour (60 × 40 cm) Finns i fyra färgkombinationer. Pris/st.

Prydnadskudde i velour (45 × 45 cm) Finns i fyra färgkombinationer. Pris/st.

Prydnadskudde med tryck (45 × 45 cm) Finns i fyra designer. Pris/st.

418,00 SEK

176,00 SEK

124,00 SEK

109,00 SEK

17253

17285

17288

17288

Prydnadshylla (175 × 65 × 17 cm) Finns i två färger. Pris/st.

Pläd (125 × 150 cm) Finns i tre färger. Pris/st.

Vas (H: 18 cm) Finns i fyra designer. Pris/st.

Vas (H: 16,5 cm) Finns i två designer. Pris/st.

449,00 SEK

188,00 SEK

55,90 SEK

63,00 SEK

Maximal belastning per hylla: 3 kg.

17214

17214

17214

17188

Vägglampa Finns i fyra färger. Pris/st.

Bordslampa (H: 43 cm) Finns i fyra färger. Pris/st.

Golvlampa (H: 135 cm) Finns i tre färger. Pris/st.

Blomkruka (H: 9–11 cm) Finns i två färger, två storlekar. Pris/st. från

137,00 SEK

219,00 SEK

374,00 SEK

27,70 SEK

I denna lampa kan glödlampor ur energiklass A++ användas.

I denna lampa kan glödlampor ur energiklass A++ användas.

I denna lampa kan glödlampor ur energiklass A++ användas.

Lamporna kommer att levereras för försäljning vid ett senare tillfälle. Systrarna rekommenderar att du håller ett öga på Facebook och Instagram där leveransdatum kommer att meddelas.

17188

17289

17289

17289

17245

Vas (H: 11–14 cm) Finns i två färger, två storlekar. Pris/st. från

Vas (H: 12 cm) Finns i tre färger. Pris/st.

Vas (H: 8,5 cm) Finns i tre färger. Pris/st.

Prydnadskula (dia.: 9 cm) Finns i fyra färger. Pris/st.

Golvlöpare (60 × 150 cm) Finns i tre designer. Pris/st.

39,90 SEK

45,96 SEK

37,70 SEK

31,90 SEK

126,00 SEK


17187

17187

17308

17289

17370

Glasvas (H: 22 cm)

Prydnadsflaska (H: 12 cm)

Pris/st.

Glasvas (H: 9 cm) Finns i fem olika färger. Pris/st.

Pris/st.

Prydnadsfat (dia.: 32,5 cm) Finns i tre färger. Pris/st.

Skål Finns i fyra designer. Pris/st.

104,00 SEK

37,70 SEK

48,80 SEK

198,00 SEK

28,60 SEK

17174

17182

17232

17232

17232

Glaskanna (H: 22 cm) Finns i två färger. Pris/st.

Dricksglas Finns i två storlekar. Pris/st. från

Skål i stengods (dia.: 17,5–22 cm) Finns i två storlekar. Pris/st. från

Mugg i stengods Finns i två storlekar. Pris/st. från

Kanna i stengods (H: 12 cm)

54,80 SEK

16,80 SEK

109,00 SEK

23,60 SEK

54,40 SEK

17295

17295

17295

17295

17295

Bricka i akacia-trä (dia.: 33 cm)

Smörkniv med akacia-trä

Brödkniv med akacia-trä

Pris/st.

Pris/st.

Pris/st.

Skärbräda i akacia-trä. Finns i två modeller. Pris/st. från

Köksredskap i akacia-trä Finns i tre modeller. Pris/st.

179,00 SEK

23,40 SEK

38,80 SEK

96,00 SEK

37,70 SEK

17264

17264

17270

17270

17233

Tekanna i porslin (H: 26 cm) Finns i fyra färger. Pris/st.

Kopp i porslin Finns i två färger och två storlekar. Pris/st. från

Teburk (H: 13 cm) Finns i sex färger. Pris/st.

Kaffeburk (H: 18,6 cm) Finns i fyra färger. Pris/st.

Kaffebryggare (H: 18 cm)

168,00 SEK

28,80 SEK

27,70 SEK

31,80 SEK

106,00 SEK

17305

17343

17368

17368

Salladsbestick Finns i två designer. Pris/set från

Velourstol Finns i fem färger. Pris/st.

Sittpuff i velour Finns i tre färger. Pris/st.

Sittpuff i textil Finns i tre färger. Pris/st.

41,90 SEK

576,00 SEK

314,00 SEK

314,00 SEK

Börjar säljas torsdagen den 16 mars 2017.

Börjar säljas torsdagen den 16 mars 2017.

Börjar säljas torsdagen den 16 mars 2017.

Pris/st.

Pris/st.

*Rek. cirkapriser. Søstrene Grene reserverar sig för skrivfel, prisändringar, leveransförseningar och slutförsäljning.


VÄ L K O M M E N T I L L

Anna och Claras fantastiska värld N YH E T S BRE V Om du vill vara bland de första att ta del av Anna och Claras nya kollektioner och kataloger rekommenderar vi systrarnas nyhetsbrev. Registrera dig för Søstrene Grenes nyhetsbrev på www.sostrenegrene.com/sv

FA CE BO O K Varje vecka delar Anna med sig av nya kreativa projekt, bland annat i form av små gör det själv-filmer där systrarna gärna ser att du deltar. Dessutom informerar systrarna om nya spännande produkter och besvarar flitigt alla meddelanden.

I N S TA G RA M Om du vill bli uppdaterad när nya produkter kommer till Søstrene Grene rekommenderar vi Instagram. Varje dag delar Anna och Clara med sig av bilder på särskilt utvalda produktnyheter. Håll utkik efter systrarnas populära hashtags #grenediy och #grenehome.

YO U T U BE Tycker du om Annas gör det själv-filmer? I så fall rekommenderar systrarna att du börjar prenumerera på Søstrene Grenes YouTube-kanal, där alla gör det själv-filmer finns samlade och där det varje vecka tillkommer två nya.

W W W. S OS T R E N E G R E N E . C OM / S V

Idéer, styling, text och layout av Søstrene Grene

Våren 2017 · Design av Søstrene Grene

De produkter som visas säljs i alla

Foto Anna Overholdt · Tryck CS Grafisk

Alla rättigheter förbehålls Søstrene Grene.

Søstrene Grenes butiker så långt lagret räcker.


UPPL E V A N N A S O CH CL A RA S FAN TA S T I S KA VÄ RL D H Ä R: E M P O RI A Hyllie Boulevard 19 215 32 Malmö M O BI L I A Per Albin Hanssons väg 32B 214 32 Malmö T RI A N G E L N Rådmansgatan 12B 211 46 Malmö

U PP TÄ C K N YA BU T IKER PÅ WWW. S O S T RE N E G RE N E . CO M /S V

Vänligen notera att interiörskollektionen är tillgänglig för försäljning fr.o.m. torsdagen den 2e mars och så länge lagret räcker, däremot kommer stolarna och puffarna att finnas i butik fr.o.m. torsdagen den 16e mars.

Lamporna kommer att levereras för försäljning vid ett senare tillfälle.

SE - SØSTRENE GRENES INREDNINGSKOLLEKTION VÅREN 2017  

Förförande, franska vårvindar. PRODUKTERNA FINNS TILL FÖRSÄLJNING FRÅN TORSDAG 2 MARS.