Mantra eller kaos

Page 1Mantra eller kaos


10 more years! Nu er det 10 år siden en flok dedikerede mennesker satte sig sammen med det mål at skabe kommunikation uden svinkeærinder. At skære igennem overfladen og finde den inderste kerne i en virksomhed eller et produkt, rendyrke denne kerne og bruge den som motor i alt fra strategi til kommunikation. De kaldte processen ”Brug din indre styrke” og motoren ”Et mantra”. Flokken troede så meget på denne filosofi, at de kaldte sig Mantra. Og det hedder de stadig. Men er missionen så lykkedes? Har vi fundet den indre styrke og genereret vækst og succes for de mange danske og internationale virksomheder, vi har skabt kommunikation for gennem 10 år? Det skulle essensen af vores arbejde gerne give en klar indikation af. Derfor har vi samlet nogle af de væsentligste løsninger i denne ”selvbiografi”. Det er op til dig, kære læser, at vurdere vores indsats, men selv er vi nu ikke helt utilfredse, så vi tager nok lige 10 år til, plus det løse. For der er stadig meget overflade der skal skæres igennem og mange indre styrker der venter på at blive fundet derude. God læsning!


3

Cases om at FINDE


Mantra eller kaos Hvad er det, der gør netop din virksomhed og dit produkt værdigt til at kræve tusindvis af menneskers opmærksomhed – ikke bare i de mange nye sociale og digitale medier, men også de klassiske medier som TV, radio og print? Hvad er jeres kerne? Jeres ‘claim to fame’? Hvad er det, der gør jer til noget helt særligt i forhold til alle de andre udbydere? Det er et spørgsmål forbløffende mange virksomheder har svært ved at svare klart og entydigt på. Men hvis ikke virksomhedens inderste styrke står lysende klart, så er det ikke bare svært at navigere ad de kendte kanaler, men kan være decideret risikabelt at bevæge sig ad de mange nye, mere eller mindre anarkistiske kanaler. Det kan nemt ende – om ikke i grundstødning – så i hvert fald i et vist kaos. Og hvis det skal undgås er der brug for et mentalt fyrtårn! Et pejlemærke.Hvad er et mantra? Et Mantra er en simpel sætning med meget stor betydning. Ord der samler essensen af virksomheden. Udtrykker den inderste styrke og formidler den centrale og helt unikke fortælling, der er en virksomheds ”Reason to be”. Når man har et mantra ved man, hvor man kommer fra, kender sin aktuelle position og har et klart billede af, hvor man vil hen. Man har et pejlemærke, der betyder at alle medarbejdere trækker i samme retning, og man ved at ethvert af virksomhedens mange tusinde daglige kontaktpunkter – fra receptionisten til pressekontakten, fortæller den samme enkle, men stærke historie.


Der er tre grundlæggende faser i et mantras livscyklus:

FINDE Et mantra er et udtryk for virksomhedens indre styrke, der er både sympatisk, særligt, holdbart og troværdigt. Derfor skal det findes i selve virksomhedens sjæl.

Forankre Et mantra er et pejlemærke, der fungerer som en kilde til stolthed og identifikation for både ledelse, medarbejdere og partnere. Derfor skal det forankres i virksomhedens bevidsthed og kultur.

Formidle Et mantra er ikke bare et strategisk afsæt, men også en kreativ platform, som giver retning, inspiration og billeder i forhold til alle medieplatforme. Derfor er det centralt i formidlingen.


8

Cases om at FINDE

indhold


FINDE

Formidle

s. 10: Folkekirkens nødhjælp s. 12: Unicon s. 14: Stelton s. 16: Kuben s. 18: Cmc s. 20: Børn og unge i voldsramte familier s. 22: Østrig s. 24: Knowledge cube s. 26: ForSTÆDERNES bank

s. 52: Silvan s. 56: Nettalk s. 60: Profil Optik s. 66: Fdm Travel s. 70: Zwililng s. 74: Børn og Unge i voldsramte familier s. 78: Netto jubilæum s. 82: Stelton s. 86: WAVES Shoppingcenter s. 92: Børsen s. 96: Norge s. 100: Gyldendal s. 102: Akzo nobel s. 106: ASE s. 108: Comwell s. 110: Bella Center s. 114: Vi Unge s. 116: Panasonic s. 118: Sterling s. 120: Plaza s. 124: Mitsubishi s. 130: Mayland s. 132: Thermo Transit s. 134: Forstædernes Bank s. 140: BDO Scanrevision s. 142: Netto image

Forankre s. 28: Profil optik s. 32: Iss s. 36: odense s. 40: Willis s. 42: Ida s. 44: Modulex s. 46: Finansbanken s. 48: kongernes Nordsjælland s. 50: Axlab


10

Cases om at FINDE

Vi tror på et liv før døden Med ”Vi tror på et liv før døden” rammer Folkekirkens Nødhjælp alles hjerter uanset tro. Alle kan enes om vigtigheden af et anstændigt liv uden sult, sygdom og undertrykkelse. Samtidig efterlader mantraet ingen tvivl om organisationens stærke etiske og religiøse ståsted – man løber ikke fra sit fundament, men formår alligevel at favne bredt.


11

Cases om at FINDE


12

Cases om at FINDE

shaping the FUTURE Mantraet skaber fundamentet for en helt ny selvbevidsthed hos Unicon, landets største producent og leverandør af pladsstøbt beton. ”Shaping the future” betyder, at virksomheden ikke bare leverer et fleksibelt og stærkt byggemateriale, men med sine betonløsninger leverer selve udgangspunktet for den kreative arkitektur, spændende formgivning og miljøtænkende byggestil, der vil præge fremtiden.


13

Cases om at FINDE


14

Cases om at FINDE

A state of mind Hvad er et Stelton produkt? Et velfungerende redskab? Et stykke kunsthåndværk? Et øjebliks skønhed? Stelton er det hele – og samtidig meget mere. For Mantra var Stelton nemlig først og fremmest en sindstilstand. At håndtere og betragte et Stelton produkt hensætter ejeren i a very special “state of mind”.


15

Cases om at FINDE


16

Cases om at FINDE

Vi giver dig plads ”Vi giver dig plads” slår fast at Danmarks, dengang største og mest vidtforgrenede ejendomsselskab tænker i langt mere end mørtel og mursten. Det handler om at skabe bygninger med plads til at leve og drømme, samt at skabe en atmosfære af menneskelighed og åbenhed, hvor både kunder, medarbejdere og lejere får plads til at være dem, de er.


17

Cases om at FINDE


18

Cases om at FINDE

Crossing barriers Biotek virksomheden CMC er specialister i at forudse og forcere de mange hindringer, der opstår på vejen fra laboratorie-idé til færdigt medicinal produkt. ”Crossing barriers” rammer centralt i det behov medicinalfirmaer har. En partner der kan bevæge sig på tværs af alle barrierer i den labyrint af tests og godkendelser, produkterne skal igennem – og dermed minimere tiden til markedet.


19

Cases om at FINDE


20

Cases om at FINDE

Bryd tavsheden Volden er næsten ikke det værste - det er tavsheden. Tabuet. Den næsten umulige opgave, at få børn og unge i tale, når de har været udsat – for vold og har trukket sig ind i sig selv. Med mantraet ”Bryd Tavsheden” har foreningen virkelig fået målgruppen i tale og gjort en forskel for voldsramte børn og unge – og samtidig sat en markant dagsorden for den samlede danske indsats.


21

Cases om at FINDE


22

Cases om at FINDE

Et af livets højdepunkter Mantraet rammer Østrigs hjerte – de imponerende bjerge, kulturen, maden og de mange spændende fysiske udfordringer. Men også det allervigtigste, nemlig muligheden for at være sammen med sin familie og få de oplevelser, man ikke når at få i hverdagen og som netop er de højdepunkter af nærhed, man vil huske resten af livet.


23

Cases om at FINDE


24

Cases om at FINDE

The power of intelligence Knowledge Cube er super begavede IT folk. Nørder i ordets mest positive forstand. Deres mantra skulle afspejle evnen, til at tænke totalt skævt ind på problematikker og løse uløselige opgaver udelukkende ved ”The Power of Intelligence”. Intet er umuligt, og værdiskabende løsninger tænkes langt ud over den konkret stillede opgave.

KNOW L ED GE C U B E the power of intelligence


25

Cases om at FINDE


26

Cases om at FINDE

Få bedre råd I Forstædernes Bank fik man ikke alene langt mere ud af sine penge, man fik også en god og professionel rådgivning. Kort og godt: Bedre råd. Mantraet samlede bankens største styrker og understregede det lokale tilhørsforhold og den nære kundekontakt der var ”Forstædernes” varemærke.


27

Cases om at FINDE


28

Cases om at FORANKRE

Øje for den du er Profil Optik har altid leveret briller og rådgivning af højeste klasse. Nu skulle der også leveres atmosfære, velvære, nærhed og i det hele taget en ekstraordinær indsats for kundens velbefindende. Med udgangspunkt i ”Øje for den du er”, skulle man i butikkerne og kundernes bevidsthed gå fra ”Eyecare” til ”I Care”. Dette krævede en kraftig holdningsbearbejdning og et helt nyt fokuspunkt for de ansatte. I en så radikal forandringsproces skal der effektive midler til for at forankre de nye tanker. Vi valgte Master Fatman som et visuelt omdrejningspunkt. Han er en markant figur og rummer alle de overtoner af åbenhed, ro og velvære, som skulle formidles. Han kan med sin blotte udstråling visualisere tankerne bag ”I Care” og samtidig give det hele et strejf af humor og uhøjtidelighed. Med udgangspunkt i Fatmans univers fødtes det overordnede tema – og dermed et helt nyt begreb: ”God Brillekarma”. Medarbejderne tog straks begrebet til sig og gav selv eksempler på God Brillekarma i deres butik. Eksemplerne samledes senere i en inspirerende manual. Ved det store kick-off arrangement på Base Camp tog Profil Optiks direktør, Jørgen Nielsen, imod hver enkelt af de 500 ansatte med en kæmpe karma-krammer.

Det hele startede med et kick-off arrangement for 500 ansatte med meditationsøvelser, eksotiske planter, yoga, vandpiber og en kosmisk besked fra Profil Optiks direktør. Samtidig var der alt det solide og faglige indhold, som skal til for at give medarbejderne både forståelse og værktøjer med hjem til at føre visionen ud i livet.30

Cases om at FORANKRE

Forankringsprocessen foregik over mere end et år, hvor der løbende blev afholdt faglige workshops. Til butikkerne udvikledes I Care pakker med lys, krukker, blomster og andet, der kunne underbygge atmosfæren. Også de mange eksterne kampagner var med til, at understøtte forankringen og skabe stolthed.

Se introfilm

Se brilleabefilm

Se tredie øjefilm

Se tai chifilm32

Cases om at FORANKRE

The Human touch Med 500.000 ansatte world wide har ISS brug for stærke ledelsesprincipper. Som en fælles-nævner for disse principper, udviklede Mantra ”The Human Touch”, som rammer det helt essentielle krav om menneskelighed i ledelsen: Åbenhed, motivation, respekt for hinanden og for andre kulturer. For at forankre denne grundholdning skabte vi en intern kampagne, hvor et af de mange elementer var en usædvanligt designet brochure, der dykkede ned i de lokale afdelinger verden over og via interviews med lederne, fortalte hvordan The Human Touch fungerede i hverdagen. The Human Touch blev introduceret på et kick off møde i Prag. Vi byggede programmet op og skabte i den forbindelse bl.a. en film med daværende, CEO Jørgen Lindegaard, i hovedrollen. Filmen introducerede de nye tanker og fungerede som en appetit-vækker for hele den nye begrebsverden. Under sin aftrædelsestale i 2010, nævnte ISS CEO Jørgen Lindegaard mindst fem gange ”The Human Touch”. Et godt tegn på vellykket forankring.34

Cases om at FORANKRE


We are role models and ambassadors and act accordingly

5

We make ourselves visible

In ISS we lead by example

We are open and honest about the problems we need to manage

“It is important to ‘walk the floor’, be visible and engage with the teams

The great kings of ancient times were always the first to ride out, leading

on a daily basis. Coaching and mentoring are an essential part of leading

their army against a fierce enemy. Luckily, daily leadership in ISS is a more

our teams, but that also means taking full responsibility for the work

peaceful job, but role models are still needed. If you take responsibility

tasks that are not performed correctly and are not according to customer

and lead from the front then you can motivate your collegues and

expectations. If our employees do not perform as expected, it is because

together you will in a cohesive way perform better.

we as leaders have allowed this to happen. This way of thinking is what gives us a passionate and proud approach to our daily work. Leading by example brings the best out in our team.” Catherine Horne, Operations Director,

“If you want outstanding results, you’ve got to stand out.”

ISS UK

05/03/10 ISS_A4_brochure_opslag1.indd 9:45:19 5

05/03/10 9:47:26

“Strong individuals become even stronger together.” We build great teams by selecting people with the right abilities and attitudes

8 In ISS teamwork is at the heart of our performance “Teamwork is where you help develop people and win their hearts. To make this happen, you need to treat them with respect. Of course, you

We share ideas, knowledge and experience We take pride in our teams’ achievements but always put the Company’s interests first.

must train and educate your people and give them the right challenges gradually. But it is also important to be compassionate about your employees, ask them how they feel and care for them. In Hong Kong, for

Everyone can gather a group of strong and talented people, but making

instance, we celebrate birthdays for our employees every month. This is

them “play” together is a totally different task. Just ask any major

not only about appraisals but it is also a possibility to gather the people to

club football coach. But as an ISS leader, that’s exactly what you are

share ideas, knowledge and experience – and have fun.”

expected to do. By treating everybody as an individual and recognising their personal potential, you will be able to put together the best Addis Wong,

Divisional Director, Hospital Services,

possible team.

ISS Hong Kong

05/03/10 9:45:32 ISS_A4_brochure_opslag1.indd 8

De 9 ledelsesprincipper blev gennemgået og eksemplificeret med cases fra hele verden i en eksklusiv brochure.

05/03/10 9:47:35


36

Cases om at FORANKRE

At lege er at leve Odense blev pludselig Pink. Under det nye mantra skulle der leges, leves og festes. Og så skulle Odense på verdenskortet som en af Danmarks mest attraktive turistbyer. Mantras opgave var blandt meget andet, at samle det nye Odense under en fælles hat – ikke mindst alle de mange interessenter og partnere, som var uundværlige brikker i opgaven: Odense Zoo, museerne, butikkerne, koncertstederne, hotellerne og mange andre. Og løsningen var faktisk en hat. En stor pink H.C. Andersen hat med ben, som dukkede op i alle tænkelige sammenhænge og skabte fest og farver. Hatten blev det fælles symbol der skabte en rød tråd mellem det klassiske eventyr-Odense og fremtidens legende Odense. Der var stor opbakning om kampagnen, som også internt i kommunen gav en forståelse af, hvor byen kunne bevæge sig hen som destination. Kort efter kampagnen blev introduceret kunne Odenses borgmester ikke finde sin borgmesterkæde. Hurtigt bredte rygtet sig, at det var hatten der havde været på spil.

Se Hatte-film


Den pink hat optrådte også på film. En professionel danser blev anbragt i hatten og skulle danse til ”Funky Town” - uden at kunne se en hånd for sig.


38

Cases om at FORANKRE

Hatten viste vej til alle byens aktiviteter, og vi gjorde meget ud af at de store aktører henviste til hinanden i kommunikationen, så folk kom mest muligt rundt. En gratis pink bus kørte mellem alle de vigtigste aktivitetssområder.


Online-magasin

Banner-ad. Den lille hat, dansede over skærmen til tonerne af “funky Town”

Aktivitetsannoncer


40

Cases om at FORANKRE

Less risk - more value Willis er IKKE bare en forsikringsmægler. Willis er en af verdens førende eksperter i at skabe værdi gennem risk management. Dels ved at gøre virksomheden mere modstandsdygtig, dels ved at skaffe langt bedre risiko deals – og lige så vigtigt ved at give medarbejderne motivation og tryghed gennem human risk management. Alt dette skulle formidles klart og forståeligt til medarbejdere i alle forgreninger af koncernen, og Mantra fik opgaven. Først udviklede vi et stærkt mantra der i få ord samlede Willis kernestyrke. Dernæst fik vi formuleret det grundlæggende rationale og skabt et manifest med 10 centrale statements. Manifestet udformedes som et par imponerende A2 aviser. Med dem i hånden, kan Willis sikre intern forståelse og stolthed - og så ligger fundamentet for en ekstern kampagne oven i købet klar. På det første forankringsseminar med hele ledelsesgruppen, var begejstringen for det nye mantra stærk. Nu overvejes det om man kan benytte det til den globale platform for Willis.

no.4

no.5 risk ManageMent iføLge WiLLis:

en risiko kan aLtid vendes tiL en fordeL

de største risiCi er deM du ikke erkender

Hvordan får man det store perspektiv på risikostyring? Opdager nye sammenhænge, finder synergier, besparelser og muligheder for at skabe værdi? Hvordan vender man risici til forretningsmuligheder og fortjeneste? Man kontakter verdens stærkeste og mest nytænkende hold af risk management eksperter. Willis kombinerer en dybtgående forståelse for den enkelte kunde med et markedsoverblik, ingen andre kan matche – suppleret med evnen til at vende alle vedtagne regler på hovedet og tænke i 360 graders løsninger for at opnå den unikke kombination, som hver enkelt kunde fortjener. Resultatet er den optimale løsning, hvad angår både dækning, pris og merværdi.

Hvordan lærer man af finanskrisen? Ser de risici, ingen så for få år siden? Hvordan tager man fremtidsbrillerne på og opdager de kommende risici i tide – så man kan forebygge, afdække og prioritere indsatsen? Man kontakter verdens stærkeste og mest nytænkende hold af risk management eksperter. Willis kombinerer en dybtgående forståelse for den enkelte kunde med et markedsoverblik, ingen andre kan matche – suppleret med evnen til at vende alle vedtagne regler på hovedet og tænke i 360 graders løsninger for at opnå den unikke kombination, som hver enkelt kunde fortjener. Resultatet er den optimale løsning, hvad angår både dækning, pris og merværdi.

risk ManageMent iføLge WiLLis:

no.1

H

kan man udtrykke vad er essensen af Willis? Hvordan mange styrker, som Willis den utrolige kompleksitet og de muligt? besidder, i ganske få ord? Er det overhovedet sider kan du læse de 10 statements, Vi har gjort forsøget. På de næste grundlæggende filosofi og komder ikke bare sammenfatter Willis’ op og ned på selve begrebet risikostypetencer, men som også vender og benefitmarkedet. forsikringsi position klar en ring og giver Willis er netop viljen til at finde nye veje En af grundpillerne i vores filosofi quo. I Willis ved vi, at færdigløsog ikke stille os tilfreds med status . Vi presser altid os selv det ekstra ninger ikke er en del af værktøjskassen til løsning og forstå vores kunder stykke for at finde den perfekte en 1 på den modsatte side ikke bare bunds. Derfor er Statement nr. daglige der er dybt integreret i vores talemåde. Det er en leveregel, med vores grundige uddannelse, arbejde. Denne tænkemåde kombineret peger alt sammen engagement medfødte og avancerede værktøjer der den perfekte og unikke løsning, frem mod samme mål: At levere lever op til vores mantra: skaber værdi for kunden – og dermed

Less risk - More vaLue

tHe WiLLis Cause

s ● We thoroughly understand our clients’ need and their industries. ● We develop client solutions with the best markets, price and terms. .

● We relentlessly deliver quality client service ● We get claims paid quickly.

…WitH integritY

WiLLis: risk ManageMent iføLge

godt nok er ikke godt nok

action? En tæt allieret – der partner, der kan tænke selv og tage Hvordan finder man en risk management før den ultimative løsning er funog udfordringer – og som ikke stopper kender virksomhedens ressourcer management eksperter. Willis komog mest nytænkende hold af risk det? Man spørger verdens stærkeste ingen andre kan matche for den enkelte kunde med et markedsoverblik, at binerer en dybtgående forståelse tænke i 360 graders løsninger for alle vedtagne regler på hovedet og hvad – suppleret med evnen til at vende Resultatet er den optimale løsning, fortjener. kunde enkelt hver opnå den unikke kombination, som angår både dækning, pris og merværdi.

no.2

no.3

risk ManageMen t iføLge WiLLis:

for at tænke ud af boksen Må Man først ind i den

Hvordan gør man op med vanetænkning i risikostyring ? Vender bøtten på hovedet som gemmer sig i nytænkning? og ser de enorme værdier, Hvordan dykker man helt ned i virksomheden og fra? Man spørger verdens ændrer perspektivet indestærkeste og mest nytænkende hold af risk management nerer en dybtgående forståelse eksperter. Willis kombifor den enkelte kunde med et markedsoverblik, pleret med evnen til at ingen andre kan matche vende alle vedtagne regler – suppå hovedet og tænke i 360 unikke kombination, som graders løsninger for at hver enkelt kunde fortjener. opnå den Resultatet er den optimale dækning, pris og merværdi. løsning, hvad angår både

risk ManageMen t iføLge WiLLis:

vi ser Lidt bredere på risk ManageMent sådan Ca. 360 grader

Hvordan får man det store perspektiv på risikostyring – og inkluderer både People Risk? Hvordan Operational-, Boardroomindtænker man forebyggelse og og skaber værdifulde synergier? keste og mest nytænkende Man spørger verdens stærhold af risk management eksperter. Willis kombinerer for den enkelte kunde med en dybtgående forståelse et markedsoverblik, ingen andre kan matche – suppleret vedtagne regler på hovedet med evnen til at vende og tænke i 360 graders alle løsninger for at opnå den enkelt kunde fortjener. unikke kombination, som Resultatet er den optimale hver løsning, hvad angår både dækning, pris og merværdi.


Think vaLue – noT risk 1375_Willis_Paper

_34x49 cm_E

NGLISH_enkeltsid

er.indd 1

Less risk. More vaLu e

11/08/11 16:24 :09


42

Cases om at FORANKRE

Viden der styrker Den nyfusionerede Ingeniørforeningen i Danmark havde brug for et mål og et mantra, der kunne samle de to oprindelige organisationer og skabe fælles energi i fremtiden. Med udgangspunkt i ”Viden der styrker”, kunne IDA fortælle to vigtige historier: At IDA’s evne til at formidle viden og skabe netværk styrker medlemmerne, samt at ingeniørerne i sig selv med deres viden er med til, at styrke Danmark. Mantraet har ligesom bureauet Mantra snart 10 års jubilæum og der er foregået en intens forankringsproces, som har slået det fast i en grad, så det nu også præger selve IDA’s hovedbygning. Der blev holdt adskillige workshops, og især en navnkundig workshop, der afsluttede på Admiral Hotel vakte opsigt, da Mantra skrev og layoutede en avis under workshoppen, som blev trykt og omdelt efter middagen få timer senere. Hele processen var præget af energi og vilje til virkelig at gøre en forskel. På en workshop for IDA’s (mandlige) hovedbestyrelse inviterede vi ægtefællerne med. Det gav en fantastisk stemning og en kant vi ikke ellers havde opnået. Hovedbestyrelsen blev ”angrebet” fra helt nye vinkler og på positiv vis tvunget til nytænkning.44

Cases om at FORANKRE

Leading the way Med mantraet ”Leading the way” gik Modulex fra at være en skiltefabrikant som mange andre, til at være en vejviser og en guide, hvis skilte kunne informere og hjælpe folk med at finde rundt verden over. Det er den gamle, men sande historie om at man ikke skal betragte sig selv som stenhugger, men katedralbygger. Mantra udviklede en storstilet intern kampagne med spektakulære eksempler på de mange mennesker og institutioner, der har haft glæde af Modulex’ skilte. Stoltheden ved at have skabt et skilt, der er blevet læst oftere end Shakespeare eller et skilt, der har vist Paven vejen er til at tage og føle på for den enkelte ansatte. Modulex havde mange skilteopgaver for bl.a. musikhuse og koncertsteder. Efter en koncerttur blev to af medarbejderne enige om, at de med deres skilte måtte have været med til at vise Britney Spears på toilettet.46

Cases om at FORANKRE

Mindre snak, flere fordele Da Spar Lolland erhvervede EIK Bank, fik de samtidig Danmarks største og stærkeste webbank under deres vinger. Men navnet skulle udskiftes, og webbanken have et nyt selvstændigt liv - uden at kappe båndet helt til den nye moderbank, Spar Lolland. ”Finansbanken” trak en tråd til et eksisterende - og godt kendt brand, som også tilhører Spar Lolland. Med en let ændring i form af ordet ”net” i logoet, blev bankens digitale fokus en del af navnet. Og med mantraet ”Mindre snak, flere fordele” fik banken samtidig understreget at effektivitet og god økonomi er styrken ved den nye webbank. Mantra introducerede det nye navn og mantra i en kæmpeavis, der ikke bare forankrede budskabet blandt Finanbanken og Spar Lollands medarbejdere, partnere, ledelse og bestyrelse, men som også dannede grundlaget for fremtidens eksterne kommunikation af den nye bank. Medarbejderne studsede da de så et kæmpe røntgenbillede af en hjerne i introduktions-avisen. Men billedet illustrerede klart forskellen på en bank til højre og venstre hjernehalvdel. Spar Lolland til kunder der lægger vægt på personlig rådgivning og Finansbanken til dem, der er mere til at gøre det selv.


rationel praktisk

finanSBanken

følelser tryghed

Spar lolland

direkte fysisk kontakt besparelser rĂĽdgivning


48

Cases om at FORANKRE

KONGERNES NORDSJÆLLAND Nordsjælland skal som destination være det nye centrum for livsnydelse både af den aktive og mere afslappede slags. Under temaet Kongernes Nordsjælland, samles alle områdets attraktioner fra den skønne natur, til slottene og kulturlivet i en spændende og varieret pakke med masser af ruter og aktiviteter. Med en eventyrlig invitation, der rakte helt fra de gamle konger til fremtidens turister fik Mantra og Visitnordsjælland samlet ikke mindre end 190 væsentlige interessenter fra området til en opstartsevent. Her mødtes attraktionerne fra Louisiana til Kronborg for at skabe nye, spændende ruter og kombinationer. Eventen fik inspirerende besøg af både skuespillere og historikere, og i de efterfølgende workshops, skabtes fremtidens nye danske turistattraktion. To repræsentanter for Visitnordsjællands ledelse optrådte i et hatteshow, hvor de med utallige elegante hatteskift viste alle sider af Kongernes Nordsjælland – alle gjorde deres, for at skabe den nødvendige opmærksomhed og energi.


det er skønt at være dronning

lidt godt har man da lov at ha’ det

Plakaten ”Det er skønt at være dronning” var blot én af mange der på opstarts-eventen blev brugt for at gøre Kongernes Nordsjælland relevant og levende for de 190 deltagere.


50

Cases om at FORANKRE

Udstyret til fremtiden Axlab er om nogen udstyret til fremtiden med deres højt avancerede instrumenter til bl.a. behandling af prøver i medicinske laboratorier. Men deres design og kommunikation hørte ifølge dem selv, mere til i fortiden. De ville gerne have et udtryk, der understregede den teknologiske førerposition de besidder og som først og fremmest kunne generere en intern stolthed og energi. Med de nye markante striber som omdrejningspunkt, skabte Mantra et stærkt moderniseret udtryk, som alle medarbejdere kunne forholde sig til og være stolte af. Samtidig sendte den nye stil et kraftigt signal til både kunder og konkurrenter om, at Axlab ikke bare er udstyret til fremtiden, men faktisk er med til at forme den. På den årlige fagmesse fortalte Axlabs direktør og de deltagende medarbejdere, at de alle lige rankede ryggen en ekstra gang, når de stod på standen. Stoltheden var til at tage at føle på.52

Cases om at FORMIDLE

Hvordan afliver man en myte og stifter en ny familie? Silvan hang fast i myten om at være en ren ødemark, hvor kunderne vandrer mellem lange gange og forgæves leder efter en ansat, der ved noget. Og selv om de faktisk havde ansat og uddannet mange flere, og havde fået nye store service-øer, så levede myten i bedste velgående. Mantras opgave var at skabe en platform, der på sigt kunne medvirke til at aflive myten én gang for alle. Og vores middel var “The Silvans“. En skør, sympatisk og fagligt velfunderet familie, som repræsenterer hver af Silvans 9 hoved-produktområder (som vi så også lige får ridset op). Universet trækker tydelige tråde til 70’ernes soap operas, som Dollars og Dallas. Vi oplever en familie med en mission – et ønske om at gøre hver enkel kundes besøg til en succes. Og med temaet “Meet the Silvans” får vi slået fast, at den store Silvans familie rent faktisk er til at møde i den enkelte butik. Kampagnen rulles ud på alle medieplatforme og omfatter alt fra website til film, print, online, butiksdeko, sociale medier, outdoor og et splinternyt mantra.

Se Meet the Silvans 1

Se Meet the Silvans 2

Se Meet the Silvans 3


Bygge Steen

Stue Birthe

Per Casso

Bræt Pitt

Gulv Iver

Gert G. Vind

Else Græs

Elton

Vand Hanne


54

Cases om at FORMIDLE

I da g sgu goiver 30 el-p % jeg ære på al r. K Elto l h di e n n ve n

ge samlet Jeg har li e til dig akk den her p Pitt kh, Bræt den for Ps. Du får 250 kr.

I Silvan-butikkerne bliver du mødt af medlemmerne fra the Silvans, med alt fra gode tilbud på gule stickers til papfigurer der byder dig hjerteligt velkommen.


The Silvans får ekstra liv på web og Facebook, hvor deres personligheder folder sig ud og kunderne kan gennemføre tests og spil, som The Silvans har fundet på.

29995

0.SPAR 24

Banner-ads

Per Casso Ton din egen træbeskytter

38

95

.SPAR 21

Spar knaster med Gulv-Ivar Læg dit eget plankegulv i ask og spar 30%


56

Cases om at FORMIDLE

Hvordan introducerer man et nyt teleselskab? Det er ikke tit man står overfor en verdensnyhed på telemarkedet. Men det var tilfældet da Netto fortalte os, at de var ved at etablere et nyt lavpristeleselskab. Ikke blot ville det være verdens første teleselskab ejet af en detailkæde. Det ville også være første gang man kunne optjene ekstra taletid ved at handle varer i en fysisk butik. Genialt. Mantra var med helt fra første spadestik. Vi skabte navnet Nettalk og logoet, der sender tydelige signaler til moderselskabet Netto - garant for de gode priser og kvaliteten. Og vi stod ikke mindst for hele introduktionskampagnen, inklusive startpakker, butiksdisplays, skilte, annoncer, web, introkonkurrencer, design af produktpakker og meget meget mere. Den bærende idé var lige så simpel, som den var spektakulær. Vi ser både på film og print, Netto kunder tale i store bananer, agurker, porrer og flasker med rengøringsmiddel. Alle varer i stærke farver, som kontrast til det ellers sort/hvide univers. Budskabet ”ringer“ klart ind og afsenderen er ingen i tvivl om. Salg og branding, der virkelig går hånd i hånd.

Se Nettalk film


www.netto.dk

ind i køb fü o og nett

ra e k st id t e l ta sen i po


58

Cases om at FORMIDLE

Nettalk

Danmarksvej 26

8660 Skanderborg

Kundeservice 70 10 01 02

www.nettalk.dk

Nettalk_kuvert_C5P.indd 1

Nettalk

27/06/11 9:57:22

Danmarksvej 26

8660 Skanderborg

Kundeservice 70 10 01 02

Danmarksvej 26 8660 Skanderborg

Nettalk

j 26

Danmarksve

erborg

8660 Skand

Kundeservice

70 10 01 02

Nettalk_

Danmarksvej 26 8660 Skanderborg

dk

www.nettalk.

27/06/11 9:55:27

1 brevpapir.indd

www.nettalk.dk

Nettalk_Girokort.indd 1

01/08/11 12:54:58


Intr

o - pr

Is 1/2 2 m å pr I s I ned al l e nye er på fast ab o p nne men rIs ter tIlb udd tom 3

I

et g 1. ok ælder t. 20 11

blIver dIne varer tIl taletId

Tegn et mobilabonnement hos Nettalk, så følger der ekstra taletid med i posen hver gang du handler i Netto. Du kan vælge mellem tre abonnementer. Hent en startpakke i Netto eller bestil den direkte på nettalk.dk. Optjen op til 2 timers ekstra taletid når du handler i Netto.

Nettalk annonce A4.indd 1

Kommunikationen er holdt i sort-hvid for at skabe et link til Netto. Men produkterne skiller sig ud med en klar farve, hvilket giver god opmærksomhed (og en del efterarbejde med filmene).

01/09/11 16:41:54


60

Cases om at FORMIDLE

Hvordan følger man tidens tendenser for en optikerkæde? Gennem et årelangt kundeforhold, som vi har haft med Profil Optik, skal man gennem forbrugsfest, finanskriser, holdningsskift, modeluner og meget andet. Og man skal som bureau være klar til at reagere hurtigt på de nye signaler. Fra den følsomme start med Master Fatman, I Care og brillekarma, blæste vinden mod fashion-statements, hvor udseende og udstråling var afgørende. Med Obama og den nye bevidsthed kom en trang til at markere sig med holdninger til kvalitet og til verden i al almindelighed. Og senest, da krisen for alvor bed sig fast, handlede det om gode tilbud og slagkraftige salgskampagner – uden at give køb på sin sjæl. Profil Optik og Mantra har kørt parløb under hele processen, brainstormet, grinet og argumenteret, men altid med et spændende og opmærksomhedsskabende resultat.

Også Profil Optiks klassiske logo fik et pust af tidens trends. Med enkle midler blev det moderniseret og fremstår nu langt mere stilrent og enkelt.62

Cases om at FORMIDLE

mærkevare

udsalg

1/2 Pris På alle stel kun lørdag den 13. juni

gadenavn nr. · Postnr. By · tlf. xx xx xx xx · www.ProfiloPtik.dk

En helt ny måde at tænke udsalg på, vakte stor opmærksomhed – og har givet ekstraordinært salg år efter år: Kun udsalg én dag, men så til gengæld med 50% på ALLE stel i hele butikken. Ikke noget gemt i skufferne. Det batter!


Usandsynligt

billigt

21,-

fra

Mærkevarer på abonneMent fra kUn 21,-* pr. Md.

Østergade 9C · 3600 frederikssUnd · tlf. 47 31 40 20 www.profiloptik.dk


64

Cases om at FORMIDLE

ALDRIG SET FØR

60 MDR. RENTEFRIT VED KØB AF KOMPLET BRILLE

Kom ind og oplev verdens absolut hotteste brillemærker, når Profil Optiks Fashion Tour 2009 ruller gennem din lokale butik. Hele foråret kan du få masser af inspiration og gode tilbud samt vinde bl.a. solbriller og tøj. Vær med fra starten, når Lindberg er på fra den 2. februar.

Se morph film

F.EKS.

2/2-14/2 16/2-7/3

KOMPLET STANDARD BRILLE

9/3-28/3 30/3-11/4

500,-

FRA

14/4-2/5

8,-PR.MD

4/5-16/5 18/5-30/5

KOMPLET MÆRKEVAREBRILLE

2/6-13/6 15/6-27/6

SKYND DIG! TILBUDDET GÆLDER KUN TIL OG MED 13. SEPT.

køb Fashionstel på brilleabonnement Fra kun

kr. 50,-

3.000,-

FX

50,-PR.MD KOMPLET MÆRKEVAREBRILLE M/ PREMIUM GLASTEKNOLOGI

pr. md. Ved 24 mdr. o,- i udbetaling, o,- i renter og o,- i gebyr

6.000,-

FX

100,-PR.MD

Se cafe film

NU KAN DU ENDELIG KØBE DE KVALITETSBRILLER DU LÆNGE HAR ØNSKET DIG. SOM DANMARKS ENESTE OPTIKER TILBYDER PROFIL OPTIK I NYKØBING NU 60 MÅNEDERS RENTEFRIT KREDIT PÅ BRILLEKØB. MEN SKYND DIG. TILBUDDET GÆLDER KUN TIL 13. SEPT. 0,- I GEBYR, O.- I UDBETALING, O,- I RENTE OG O,OO% ÅOP

KUN I PROFIL OPTIK NYKØBING FALSTER

www.profiloptik.dk · ring 36 88 86 86 for nærmeste butik Iflg. den nye skiltningsbekendtgørelse, skal vi generelt orientere om følgende: Et lån på 40.000 kr. over 5 år har en nominel årlig rente på 0,00% og en ÅOP på 0,0% i Profil Optik.

76118_PO_FashionTour1_210x280.indd 1

04/02/09 12:02:36

BRILLE aBonnEmEnt

Se flerstyrke linse film

Gå bare efter drømmestellet. Med vores brilleabonnement kan du fordele udgiften over 12 eller 24 måneder helt uden renter, gebyr og udbetaling.

Se flerstyrke film

I REntE, gEByR og udBEtaLIng

Fashion til Fast lav pris Fra

498,-

EL på t En Ion st Fash BonnEm Ea BRILL FRa kun

0,kR. 5 . pR. md

VEd

R. 24 md

inkl. standardglas

www.profiloptik.dk · Ring 36 88 86 86 for nærmeste butik

Se udsalgsfilm

Iflg. den nye skiltningsbekendtgørelse, skal vi generelt orientere om følgende: Et lån på 40.000 kr. over 5 år har en nominel årlig rente på 0,00% og en ÅOP på 0,0% i Profil Optik.

76150_Eyes_Kuvertfyld.indd 1

02/06/10 13:17:23


få ekstra brille med i købet – uden ekstra omkostninger Selvom børn gerne vil have seje og flotte briller, så er de stadig børn. De er fulde af energi, leger

børnebriller. Så har dit barn altid et par at skifte til, hvis uheldet er ude, eller hvis det ene par er

og dyrker sport. Derfor får I hos Profil Optik altid en ekstra brille med standardglas, til en værdi af 698 kr. med i købet, når I køber

mere hårdføre end det andet.

få ekstra brille med i købet værdi 698 kr.

børn vil også ha´ flotte briller I dag skal et par børnebriller ikke bare være robuste, fungere og være mindst muligt i vejen. De

Netop derfor har vi i Profil Optik det bedste udvalg af de helt rigtige børnebriller, der passer til enhver

skal også være seje, sjove, skøre eller klassiske – så de passer nøjagtigt til det barn, der har dem på.

type og personlighed. Og det behøver ikke at koste en formue at finde den rigtige stil, for brillerne koster kun fra 698 kr. inklusive

Børn går mere end nogensinde op i design, mærker og udseende.

standardglas og ekstra brille.

76149_Børnebrille_Kuvertfyld.indd 2-3

76149_Børnebrille_Kuvertfyld.indd 4-5

25/03/10 12:28:29

25/03/10 12:29:05


66

Cases om at FORMIDLE

Lyt til “that’s the way” m. KC & the sunshine band

Hvordan giver man et rejsebureau nye vinger? FDM travel, er det ikke noget med bilferie? Er det ikke kun noget for den ’ældre’ generation? Er det ikke også noget med, at man skal være medlem? Myterne stod i kø. FDM travel ønskede derfor at gøre op med fortiden og markere sig som det store, vidtfavnende rejsebureau, de er. De ville gerne relancere sig selv, som et rejsebureau, hvor man har større frihed til at vælge både rejsemål, rejseform og bestillingsform (on og offline). Samtidig ville de gerne slå på den enorme database af kunder, der havde sendt rejsetips ind fra hele verden. Mantraet ”The way I like it“ samlede alle disse tråde, og skabte en platform for FDM travels kommunikation. Nye farver og typografi tilførte grafisk energi. Billeder af rejsende, der holder et skilt op med mantraet, viste individualiteten og eventyret på Lonely Planet vis. Samtidig linkede skiltet til det store community, hvor alle kunne læse hvordan andre rejsende ”…liked it“. En fantastisk melodi samlede hele universet. “That’s the Way“ med KC and the Sunshine Band. Mere feriestemning kan man næppe komme i - og et længere skridt væk fra myterne og støvet, kan man næppe tage.68

Cases om at FORMIDLE


Mantra stod bag en total grafisk relancering af FDM travel - fra brevpapir og website, til nyhedsbrev og annoncer


70

Cases om at FORMIDLE

Hvordan skærper man brandet for en kendt knivproducent? Zwilling var kendt for lækkert design, men kæmpede lidt med et mainstream image i forhold til funky japanske mærker, som Global. Det var på tide at sætte tingene på plads og vise den fantastiske kvalitet og skarphed, der kendetegner Zwillings knive. Vi udviklede et kort og koncist mantra, ”Zwilling – professionelt køkkengrej”. Derefter var opgaven at finde en markant kreativ vinkel, der skar igennem alle overfladeargumenterne og viste produkternes enestående præcision. Den første kampagne fangede øjet med vanvittigt tynde skiver af alt fra tomater til fisk. Man kunne knapt nok se hvad det var, men når man opdagede det, kunne man næsten fysisk fornemme, hvilken skarphed der lå bag. Opskriften var cool og minimalistisk ”Tomato by Zwilling”. Den næste kampagne skulle give en mere international vinkel. Vi lod os inspirere af de kinesiske kokkes fantastiske evne til at udskære små kunstværker af madvarer. Her blev der skåret alt fra en ostemodel af pyramiderne, til en asparges model af La Sagrada Familie i Barcelona.72

Cases om at FORMIDLE

Kampagnen med de udskårne grøntsager fandt plads i ”Archive”, hvor de bedste internationale printreklamer samles.


68028_mad_og_bolig_Sydney_208x280

15/12/06

10:27

Side 1

Sydney

by Zwilling

Twin Cuisine Kokkekniv kr. 749,PASSION FOR THE BEST


74

Cases om at FORMIDLE

Hvordan kommer man igennem til en målgruppe der ikke vil høre? Vold går i arv, og derfor kan opgaven virke uoverskuelig for foreningen ”Børn og Unge i Voldsramte Familier“. Især da emnet for både voldsramte og voldsudøvere er rent tabu. Men nogle skal prøve at bryde mønstret, og det gør denne frivillige forening under mantraet “Bryd tavsheden“. Gennem adskillige kampagner har Mantra sammen med foreningen søgt at ramme målgrupperne, både når det gælder familievold og kærestevold. Kendte instruktører som Per Fly og Bille August har omsat vores manuskripter til stærk og rørende filmkunst. Vi har allieret os med rappere og brugt voldsomme symbolikker, som den lynlås-lukkede mund. Og hver gang er strømmen af henvendelser til foreningens brevkasse steget. Allerstærkest har kampagnen ”Hit the Bitch“ virket. Et spil hvor deltageren kunne slå en pige ved at bevæge armen foran webcam‘et og tjene Gangsta points – og alle fik meddelelsen til sidst: ”Du er ikke Gangsta, du er en idiot hvis du slår“. ”Hit the Bitch” har netop rundet 2 mio. gennemførte spil. Se spillet på hitthebitch.dk.

Se ‘alle børnene’ film


Slår dine forældre eller DIN K æreste?

bryd tavsheden


76

Cases om at FORMIDLE

en

itepris

gnes

a Kamp

Creative Circle Award

Direct

Market

ing Pri

sen78

Cases om at FORMIDLE

Hvordan fejrer man en institution i dansk detailhandel? Efter 30 år med lave priser til danskerne skulle Netto fejres behørigt – faktisk i et helt år. Under temaet “Tak til Netto-generationen“, valgte vi at kaste et blik tilbage i tiden til de glade 80’ere, hvor Netto blev født. Butikker og løbesedler fyldtes med billeder af piger med puddelhår og skulderpuder, punkere med hanekam og meget andet – alle sammen med en stor Netto-pose i hånden. Introduktionsfilmen foregik på Folkets Talerstol – en gul Nettokasse stillet op på gaden, hvor Nettogenerationen kunne stille sig op og hylde Netto – eller det modsatte. Og her kom mange spøjse og hjertevarme hilsener. Hilsener blev også afgivet i tusindvis på det dedikerede website. Resten af året markeredes jubilæet med en fødselsdagsfilm, hvor medarbejderne sang og dansede, en høstfilm hvor Nettos gode råvarer blev hyldet og en madfilm med kokken Claus Holm, der hyldede Nettos høje kvalitet – inspireret af Jamie Olivers gadekøkken. Nettogenerationen var inviteret med og alle hyggede sig og fik noget at spise. Salget fulgte mere end med – og efter den sidste kampagne havde Netto rundet de 30.000 ’likes’ på Facebook.


Ta g k en t er il a ti o n en


80

Cases om at FORMIDLE


I forbindelse med en konkurrence på web og Facebook indsendte Nettokunder i hundredvis en personlig hyldest i form af film, foto, poesi og meget andet. Vinderen - en Nettorap i gult og sort - løb af med en splinterny VW.

Se jubilæumsfilm 1

Se jubilæumsfilm 2

Se fødselsdagsfilm

Se høstfestfilm

Se madfestfilm


82

Cases om at FORMIDLE

Hvordan giver man en designklassiker nyt liv? I begyndelsen af dette årtusinde stod stadig flere Stelton klassikere og samlede støv på hylderne. Men nu skulle det klassiske danske designbrand genopfindes og atter være internationalt førende på sit felt. Alt skulle gentænkes, fra produktsortiment til annoncekommunikation og POS-materialer. Og Mantra var medspiller på alle niveauer – selv når det gjaldt indspil til nye produkter og designs. Udgangspunktet var det mantra, der fremover skulle lægge grundtonen i Steltons kommunikation og selvforståelse. ”A Stelton state of mind”. Et statement der udtrykker den enkelhed, skønhed og indlysende funktionalitet, som er indbygget i ethvert Stelton produkt – klassisk eller nyt. Det nye State of Mind førte til en helt ny emballagelinje, hvor det lidt outdatede støvgrønne look, blev erstattet med grafitgrå og rød. Det cool minimalistiske udtryk gik igen i kommunikationen og naturligvis i butiksdisplays, produktfoldere, messestande og samtlige andre kanaler. Mon ikke Arne Jacobsen ville nikke og bifalde?84

Cases om at FORMIDLE


Mantra indtog stor set hele D’Angelterre under optagelserne til Paul Smith kampagnen. Og den letpåklædte model vakte lykke hos en stor del af gæsterne.


86

Cases om at FORMIDLE

Hvordan skaber man dønninger for Danmarks største shoppingcenter? Se Waves intro film1

Da Hundige Storcenter skulle bygges om, udvides og totalt relanceres, var noget af det første der røg over bord navnet. Der skulle mere vingefang til for at yde det nye center retgærdighed. Med et skævt blik til den smukke kystlinje lige i nærheden, en kærlig tanke til friske pust og mode-bølger, skabte Mantra navnet Waves, samt mantraet Shoppers Paradise. Den spæde, men ekstremt vigtige start på en kæmpe opgave, der omfattede alt fra design og indretningsidéer med inspiration fra det nye navn – til introkampagne, kick-off events, design af shoppingposer, kataloger, annoncer, TV-film, radiospots, website og meget meget mere.

Se Waves intro film2

Filmfotografen var Anthony Dodd Mantle, som vandt en Oscar for bedste filmfotograf i filmen Slumdog Millionaire

På åbningsdagen dukkede over 100.000 kunder op

Og introduktionen skabte bølger nøjagtig som håbet. Langt flere end ventet deltog i åbningen og de brandende bølgeformede idéer, har slået navnet fast langt ud over nærområdet i tiden efter.


sho Hop på p pi n gbø lg

en


88

Cases om at FORMIDLE90

Cases om at FORMIDLE


Waves website

Banner-ad, hvori Waves-pigerne lavede en bølge, når man kørte musen over dem


92

Cases om at FORMIDLE

Hvordan skaber man vækst for Danmarks hurtigst voksende dagblad? Janteloven trives rigtig dårligt på Dagbladet Børsen. Her handler det om at skabe resultater, rykke fra konkurrenterne og være stolt af det. Det gælder både avisens egne ambitioner om at være i konstant vækst, som Danmarks førende erhvervsavis, og det gælder læsernes ambitioner om at klare sig bedst muligt i erhvervslivet med Børsen som inspirator. Med Mantraet ”Skabt til Vækst” som motor skabte Mantra gennem en årrække slagkraftige imageog salgskampagner for Børsen. I de første kampagner var der fokus på Børsens ”nye sider”, nemlig pleasuredelen, som supplerede den hard-core business del og ramte plet i målgruppen. Børsens læsere består jo sjovt nok af hele mennesker med andre interesser end arbejde. Og netop evnen til at tænke i helheder er hemmeligheden bag vækst. En række effektive salgskampagner fulgte op med incentives, som ikke bare stimulerede lysten til at købe et abonnement, men også fortalte grundhistorien om vækst, så branding og salg, hang konstant og kontant sammen.

Under kampagnetemaet ”Børsen har flere sider end du tror” introducerede vi Børsens pleasure-side. Banen blev kridtet op med overskrifter, der legede med ordene og blev sat op i ”Ekstrabladspløkker”.94

Cases om at FORMIDLE

En reklamefilm inspireret af den klassiske trailer til TV-serien, Helte, viste 16/11/06 15:41De SideUheldige 7 på en enkel og ret elegant måde, hvordan business og pleasure mødes i Børsens målgruppe.

11072_Mantra_Børsen_avis.qxd

Bu

Børsen goes t

Også når det gælder mediavalg vokser B

supplement til print, outdoor og online,

Mantra har produceret en imagefilm m

Pleasure side samt at få flest muligt seer

Idéen blev at lege med den fantastiske

Tony Curtis og Roger Moore, hvor man

skærmbillede. I Børsen filmen er det na business og pleasure version.

Reklamefilmen har givet stor re

diets effektivitet både som imag

Børsen Online

Børsen har ubetinget Danmarks mest det første opgaver Mantra stod overfor, var

ud i forhold til den øvrige kommunikatio

Der er over det seneste år sket en ford

lanceringen af Børsen Quiz har der være FDIM. SeKilde: Børsenfilmen


Vi var også med på banen da Børsens flotte magasin Pleasure skulle udvikles og markedsføres. Pleasure er siden blevet et stærkt eftertragtet annoncemedie for ”high end” produkter.

Da Børsen lancerede sin TV kanal i samarbejde med TV2, fik vi som Danmarks eneste bureau nogen sinde lov til at ”pakke” Børsen ind i et annonce-omslag. Det vakte opmærksomhed.


96

Cases om at FORMIDLE

Hvordan får man kraft i markedsføringen af et kendt turistmål Norge har altid været kendt for danskerne, som et nært og derfor ganske billigt ski-rejsemål – og i noget mindre grad, som en hyggelig sommerdestination med gode vandreture på sæteren. Men Norge ønskede at skrue op for blusset og gå ud med en mere aggressiv markedsføring. Med mantraet ”Powered by Nature” samledes naturkræfterne i Norge, og landets indre styrke blev fremhævet overfor turisterne. Mantra fandt en række ekstraordinære billeder, der viste Norges formidable natur og slog fast med syvtommersøm: Hvorfor tage til New Zealand eller Kina eller Fiji for den sags skyld, når du kan finde mindst ligeså svimlende naturopleveler få timers kørsel væk? Kampagnen, som blev båret af en stor print og outdoor indsats, vakte behørig opsigt med sine spørgsmål og sit syngende norske, Nei! De mange involverende online aktiviteter byggede ikke bare kendskab, men i særdeleshed kundskab hos målgruppen.

NEI...


terje rakke

NEW ZEALAND? NEI... VIsItNorWAy.Dk

Hvorfor rejse jorden rundt, når du kan få oplevelser i verdensklasse kun få timer væk? Det afvekslende norske landskab giver utallige muligheder for oplevelser, aktiviteter og afslapning; fjelde og dale, fjorde, brusende elve og fosser. Skærgård i syd og midnatssol i nord. En Norgesrejse er fuld af kontraster og naturen vækker alle dine sanser. Kom selv og mærk, se og smag på Norge. Du kan allerede nu få en forsmag på visitnorway.dk


Cases om at FORMIDLE

Johan Berge

98

KINA? NEI...

VIsItNorwAy.dK Hvem siger, at man ikke kan få kæmpe oplevelser på en miniferie? Nå det hele på den halve tid. Riv nogle dage ud af kalenderen og tag på miniferie i Norge. Benyt de mange direkte flyforbindelser og hurtige færgeruter. Selvom du har kortere tid til rådighed, kan du sagtens få masser af oplevelser. Byerne lokker med lokal kultur og historie – og den storslåede natur ligger altid tæt på. Du kan tage på ø-hop på cykel, vandre i fjeldene, fiske i havet eller i elvene, padle i kano og meget mere. Find inspiration til din miniferie allerede nu på visitnorway.dk


johan wildhagen

Fiji? NEi... VisitNorway.dk Hvorfor rejse jorden rundt, når du kan få oplevelser i verdensklasse kun få timer væk? Det afvekslende norske landskab giver utallige muligheder for oplevelser, aktiviteter og afslapning; fjelde og dale, fjorde, brusende elve og fosser. Skærgård i syd og midnatssol i nord. En Norgesrejse er fuld af kontraster og naturen vækker alle dine sanser. Kom selv og mærk, se og smag på Norge. Du kan allerede nu få en forsmag på visitnorway.dk

60047_Norge_Motor_Fiji_210x280.indd 1

02/04/08 12:48:43


100 Cases om at FORMIDLE

Hvordan oversætter man den digitale fremtid for Danmarks største forlag Når selv en klassiker, som Gyldendals røde ordbøger udkommer digitalt, ved man at de nye tider er over os. Det blev Mantras opgave at skabe behørig opmærksomhed om den store nyhed, som mange i øvrigt havde gået og ventet på. Løsningen var ekstremt enkel og lige så effektiv. En cursor-pil på den kendte ordbog fortalte hele historien - og historien blev fortalt i alle formater, fra annoncer til mega stilladsreklamer på Danmarks bedste reklameplads på Rådhuspladsen, samt Købmagergade og Lyngbyvejen. Desuden indeholdt kampagnen et interaktivt website med en app bestående af tre små film, hvor man kunne sætte sin egen undertekst på en uforståelig skotte, der f.eks. bankede en fisk ned i et bord. Filmen kunne sendes videre til kæreste eller venner, og den bedste ”undersættelse” kunne vinde en præmie. Kampagnen blev belønnet med en Aurora pris.

Banner-ad der førte direkte ind på kampagnesitet

App til sjove undersættelser

Kæmpebanner placeret på konkurrenten Politikens hus100 Cases om at FORMIDLE

Hvordan oversætter man den digitale fremtid for Danmarks største forlag Når selv en klassiker, som Gyldendals røde ordbøger udkommer digitalt, ved man at de nye tider er over os. Det blev Mantras opgave at skabe behørig opmærksomhed om den store nyhed, som mange i øvrigt havde gået og ventet på. Løsningen var ekstremt enkel og lige så effektiv. En cursor-pil på den kendte ordbog fortalte hele historien - og historien blev fortalt i alle formater, fra annoncer til mega stilladsreklamer på Danmarks bedste reklameplads på Rådhuspladsen, samt Købmagergade og Lyngbyvejen. Desuden indeholdt kampagnen et interaktivt website med en app bestående af tre små film, hvor man kunne sætte sin egen undertekst på en uforståelig skotte, der f.eks. bankede en fisk ned i et bord. Filmen kunne sendes videre til kæreste eller venner, og den bedste ”undersættelse” kunne vinde en præmie. Kampagnen blev belønnet med en Aurora pris.

Banner-ad der førte direkte ind på kampagnesitet

App til sjove undersættelser

Kæmpebanner placeret på konkurrenten Politikens hus102 Cases om at FORMIDLE

Hvordan maler man med store penselstrøg for en international gigant? Som en international gigant med bl.a. kendte farve-og malerkæder verden over, havde Akzo Nobel brug for et samlende koncept til private forbrugere af maleprodukter. Et koncept der både var fuld af inspiration, nemt at forstå og havde internationalt vingefang. Løsningen blev ”Colours of the World” – en atmosfærefyldt tur gennem nogle af verdens mest farverige kulturer, hvor forbrugeren kunne drømme sig væk og samtidig gøre drømmen nærværende, ved at lade den tage form på væggene i hjemmet. Mantra tog med en fotograf på en fantastisk rejse, der gik til så eksotiske rejsemål som Tobago, Cuba, Nepal og Kenya. Her skabtes fundamentet for det nye koncept i form af en lang række billeder på National Geographic niveau. Billeder der skulle pryde både butikker, kataloger, websites og ikke mindst emballager verden over. Som et kuriosum kan nævnes, at Mantra foreslog Akzo Nobel at tilbagebetale noget af inspirationen fra de ofte fattige samfund, der havde inspireret os. Det valgte de at gøre med et beløb fra hver enkelt solgt dåse maling fra konceptet.

www.sadolin.se104 Cases om at FORMIDLE

I forbindelse med foto-rejsen skabtes et imponerende bibliotek med fotos, der kan bruges af Akzo Nobel world wide.106 Cases om at FORMIDLE

Hvordan tiltrækker man en helt ny målgruppe for en selvstændig a-kasse? Da a-kassevalget blev frit, kunne tusindvis af almindelige lønmodtagere pludselig blive medlemmer af a-kassen for selvstændige erhvervsdrivende. En fantastisk mulighed, som ASE og Mantra i fællesskab udnyttede optimalt under mantraet ”Nyd din selvstændighed”. I stedet for kun at tale om selvstændighed som erhverv, talte vi nu om selvstændigt tænkende mennesker i al almindelighed. ASE appellerede pludselig til alle med trang til, at blive serviceret personligt og individuelt - noget som ASE allerede var rigtig gode til. Derfor var den første kampagnes mål, at slå ASE fast som Danmarks mindst firkantede og mest uafhængige a-kasse. Og det gik i bl.a. TV-film hårdt ud over en masse uskyldige, firkantede papkasser. Den næste kampagne udvidede betydningen med temaet ”Det betaler sig at tænke selvstændigt”, hvor opfindsomme mennesker løser problemer på utraditionel vis på arbejdspladsen.


Se Ase film

Se Ase film


108 Cases om at FORMIDLE

Hvordan aktiverer man hele mediapaletten for en hotelkæde? I årevis havde Comwell gjort livet behageligt for gæster over hele Norden, med sine hoteller og spahoteller til både konferencer og private ophold. Comwell forstod, at gæster har meget forskellige behov og satte derfor alt ind på at være fleksible og levere individuelle, forkælende oplevelser. Mantraet ”All for you” ramte i centrum af denne følelse, og det gjorde den efterfølgende kampagne også. Under temaet ”Tid til spa?” blev kampagnen udfoldet i en lang række medier for, at nå så stor en del af målgruppen som muligt. Hovedfokus var print med brochurer og annoncer i en lang række magasiner og dameblade. Da det i høj grad var café latte-segmentet, som skulle aktiveres var der selvfølgelig også go cards til caféerne. Outdoor-elementer, som abribus og Metro-banner, opfordrede alle de travle forbipasserende til at mærke efter, om de havde behov for opladning. Radioen fulgte op på budskabet og selv events blev inkluderet: En række unge kvinder iført hvide morgenkåber og med hvide håndklæder om håret, delte gocards med stresskort ud til forbipasserende på Strøget og caféer.110 Cases om at FORMIDLE

Hvordan holder man dampen oppe på en fødevaremesse i 10 år En af Bella Centers institutioner er fødevaremessen Tema. Gennem 10 år har Mantra profileret og udviklet messen med både sprælsk, informerende og appetitlig kommunikation. Udfordringen har været at holde energien oppe gennem kriser og nye stilarter, og samtidig adaptere kommunikationen til de nye medier. Hele vejen med stort set de samme udstillere og initiativtagere som medspillere. De mange forskellige grafiske og temamæssige vinkler, har gennem årene inspireret stadig nye målgrupper og typer af besøgende til at dukke op.


2 7 . F e bR u a R - 2 . m a R t s 2 0 1 1 i b e lla C e n t e R

f o o d B a l a n ce

Hot e l * R e st a u R a n t & C a t e R in g i n t e R n a t io n a l Fo o d Fa i R o F s C a n din a v ia C o p e n H a ge n Win e & s p i R it s s HoW st o R kø kke n

t em a11.dk k øb eR d u en ev en t b i l l et Ho s d s b, k a n d u F å 2 0 % R a b a t p å t o g , n å R d u k o m m eR u d en F oR H o v ed s t a d s o mR å d et .

Annonce_210x297_Tema_2011_Vinbladet.indd 1

11/01/11 11:07:22


112 Cases om at FORMIDLE

tema 2009 Hotel * Restau R ant & C at e R ing i n t eRnational Food Fai R oF s C andinavia C op e nHagen Wine & s piRits s H o W · st o R k ø k k en 22. - 25. F eB. 2 009 i Bella Cente R kø Ben H avn

smag F uld e konk u R R en C eR

k a v ia R m . du F t aF m yn t e

Også denne gang er TEMA med til at løfte kvaliteten i madbranchen med forskellige konkur-

> B a n a n – m aCa d a m i a – l i m e <

rencer og aktiviteter, der altid er populære hos de besøgende og pressen. På TEMA 2009 vil

WWW .tema09 . dk

(2 personer) 50 g. Calvisius kaviar, 1 banan i tynde skiver Vinaigrette: Saft og skal af 1 lime, 1 dl. macadamiaolie, 4 grofthakkede macadamianødder og frisk mynte. Alle ingredienserne blandes til passende smag. Myntespray: 1 bundt mynte, 1 fed hvidløg, 1 spsk. honning, 2 dl. hvid balsamico-eddike

63013_BC_Folder_140x170.indd 1

Honning og balsamico koges op med hvidløg. Mynten tilsættes. Gryden tages væk fra varmen og trækker. Blendes og sigtes. Hældes efter afkøling på sprayflasker. Bananskiverne anrettes pænt på en tallerken. Vinaigretten hældes over. Kaviar kugles op ved hjælp af to spiseskeer. Der pyntes med friske mynteblade og lidt myntespray lige inden servering.

der blive afholdt følgende konkurrencer: Årets kok, Årets tjener, World Chocolate Masters (Scandinavian Chocolate Master), DM for bartendere (Fancy Longdrink, Flaring og Havana Club International), DM for sommeliers, DM for elever.

23/05/08 14:16:29

63013_BC_Folder_140x170.indd 4

23/05/08 14:17:01

63013_BC_Folder_140x170.indd 5

23/05/08 14:17:12


Bella Tema 2007 SOL

14/03/06

11:21

Side 1

CHECK TENDENSERNE I MADBRANCHEN PÅ

TEMA 2007 Bella Tema 2007 SOL

14/03/06

11:22

Side 4

Bella Tema 2007 SOL

14/03/06

11:22

Side 5

HOTEL*RESTAURANT & CATERING ·TalINTERNATIONAL FOOD FAIR OF SCANDINAVIA på succesen Job og interesse · COPENHAGEN WINE & SPIRITS SHOW · STORKØKKEN

25. feb. - 28. feb. i bella Center København Hvem er de besøgende?

www.tema07.dk

Indbydende markedsføring

Som konsekvens af at kendskabet til TEMA er nået bredt ud,

Besøgergruppen fordelte sig i 2005 på stillingsbetegnelserne:

Selvom Temas gode rygte er løbet i forvejen, kommer det ikke

og at TEMA nu også bliver den eneste messe for Sydsverige,

Ejer/selvstændig (10.923)

til at stå alene. For at sikre et optimalt besøgstal markedsføres

TEMA har i mere end 25 år været en succes for både udstil-

vil TEMA 2007 med stor sandsynlighed blive endnu mere

Direktør/forretningsfører/cheffunktion (4.734)

messen intensivt i annoncer i skandinaviske fagblade og

lere og besøgende fra hele landet – og Norden. En af de

’nordisk’ på både besøger- og udstillersiden. Ét er i hvert fald

Køkkenchef (1.821)

erhvervsaviser, på nettet og via direct mails, som sendes til

væsentligste grunde er, at flertallet af besøgende finder nye

sikkert: Den typiske besøgende er seriøs og bruger tid på at

Kok/restaurantchef/tjener (4.365)

relevante nordiske grossister, kæder, importører, hoteller og

produkter (85,3 % i 2005), og de fleste udstillere får nye kun-

gå i dybden på messen. Således tilbragte 87,4 % af de besø-

Assistent (6.190)

restauranter. Bella Centers presseafdeling udsender presse-

der. Og der er tal på succesen. For TEMA undersøger altid de

gende i 2005 fra en halv til flere dage på messen.

Andet (6.190)

meddelelser og sikrer, at fagpressen, samt den generelle

nem at kunne skræddersy næste messe efter den mest ideel-

Generelt var besøgsskaren på sidste TEMA-messe kendeteg-

De besøgendes primære interesseområde var på TEMA 2005:

le besøger-skabelon. Som udstiller er du dermed sikret den

net ved hovedsageligt at være beslutningstagere/medbeslut-

Fødevarer (30.305)

Som udstiller er du også selv med til at markedsføre TEMA

optimale salgssituation og eksponering af dine produkter.

ningstagere. 78 % af de besøgende var ansat i private virk-

Copenhagen Wine & Spirits show, øl/vand m.m. (12.988)

2007, idet du kan modtage et ubegrænset antal invitations-

somheder.

besøgendes profil, vaner og udbytte af besøget for derigen-

presse, dækker messen.

Storkøkkenmaskiner (14.431)

kort til besøgende, der så skal præregistrere sig for at delta-

F.eks. meldte 98 % ved sidste messe tilbage, at de var tilfred-

Montering og inventar (9.019)

ge. Præregistreringen sikrer, at de besøgende kun består af

se med produktudbuddet. I de senere år har besøgstallet

Konkurrencerne (2.525)

seriøse fagfolk.

ligget på ca. 39.000 - 44.000, og messearealet har udgjort

Spille- & morskabsautomater (361)

ca. 15.000 m .

Du finder flere tal og oplysninger på www.tema07.dk

2


114 Cases om at FORMIDLE

Hvordan får man teenagere til at læse blade? Der er nok her i verden som kan distrahere tweens og teenagere. Vi Unge ville have en kampagne, der kunne fange deres primære målgruppe og fastholde deres opmærksomhed omkring bladet længst muligt. Løsningen tog sit afsæt i en helt unik tilgang, der på alle måder involverede pigerne på mellem 12 og 16 år. Under temaet “Covergirl“ afholdtes en stor konkurrence, hvor pigerne kunne melde sig til med muligheden for, at komme på forsiden af Vi Unge og få en fantastisk shoppingtur. Det handlede ikke kun om udseende, men mere om at være en god veninde og en spændende pige. Derfor blev veninderne også involveret. Med MTV som samarbejdspartner skabtes en synergi mellem blad og TV, som en almindelig TV reklamekampagne ikke ville kunne. Med webben som det store omdrejningspunkt, kunne pigerne kommentere og stemme samt følge de udvalgte tæt på. Tusinder af piger deltog, og succesen var klar til opfølgning det følgende år.

Se Vi Unge Casestory116 Cases om at FORMIDLE

Hvordan får man reklamekampagner ud over grænserne Panasonic var kendt for produkter med masser af tekniske funktioner og høj kvalitet. Ren guf for teknologifreaks. Til gengæld var designet flere år bagud. Det blev der lavet radikalt om på med en ny designlinie, og det var temaet for en relancering af Panasonic og en ny kampagne. Mantraet ”Attractive Technology” samlede både kvalitet og design, og gav samtidig masser af inspiration til markedsføringen. Da kommunikationen ikke mindst var henvendt til mænd - både bag og foran disken i butikkerne, blev kampagnen tilsat en god del sex og sanselighed med bl.a. et par attraktivt designede kvinder. Resultatet blev et klart opsving for produkterne, samt en stor opmærksomhed fra Panasonics europæiske hovedkvarter. Kampagnens film blev kort efter versioneret til adskillige sprog og kørt i 11 europæiske lande. Det var begyndelsen på et internationalt samarbejde, hvor Mantra skabte flere reklamefilm til det europæiske marked. Bl.a. en stort anlagt Formel 1 film, optaget i Sydafrika for en ny harddiskoptager.

Se filmen Attractive Technology

Se filmen Panasonic Formula 1

Se filmen Small is great118 Cases om at FORMIDLE

Hvordan sælger man lavprisrejser som supermarkedsvarer? Det er de knaldhårde og sælgende argumenter, der hersker på markedet for lavprisfly. Så midt i en kaotisk konkurrencesituation var det naturligvis den skarpe salgskampagne, Sterling havde i hovedet, da de indledte samarbejdet med Mantra. Det skulle være hurtigt, fleksibelt og skabe omgående blikfang. Mantra-paraplyen blev ”Europa til lavpris” og kampagnerne tog udgangspunkt i supermarkedernes tilbudshylder. Masser af varer, masser af gode priser og rejser lige til at smide i kurven. I annoncer sammenlignede vi rejsepriser med almindelige dagligvarer og kunne vise, at en kasse danskvand hurtigt kunne blive til Middelhavets azurblå vand med et klik eller to. En lang række film med stop-motion teknik, viste simple symboler på destinationerne - nærmest som varer, der sammen med de altid gode priser gav incitamentet til at tage af sted. Billigt, enkelt og muligt at have færdigt samme dag. Hvem sagde, hurtigt reagerende taktisk salg?


Se Sterlingfilmen


120 Cases om at FORMIDLE

Hvordan støver man en hel smykkekæde af? Plaza ville gerne børste støvet af sig og rykke en klasse op i kundernes bevidsthed. Nu skulle ikke kun smykkemærkerne i montrerne, men selve Plazas brand plejes. Plaza skulle være en smykkekæde med holdninger til sine produkter og en helt speciel atmosfære. Første skridt var at give det efterhånden 21 år gamle logo en extreme makeover, så det fik et langt mere tidssvarende udtryk, der afspejlede produktsortimentets indre styrke. Samtidig fødtes mantraet ”Everyday Luxury”. En holdning til, at det skal være muligt for alle at nyde lidt ekstra luksus til daglig. Det skal ikke koste en formue, at bære lækre smykker og føle sig særlig.

Mantraet var basis for en lang række salgskampagner og kataloger, der med lækre billeder - og af og til, et lille glimt i øjet – førte Plazas brand ind i fremtiden – startende med et råt katalog formet som et road trip gennem USA. Stilen er i øjenhøjde med kunderne og viser hvordan man gør hverdagen speciel uden, at det koster en formue.


Spring - Summer 08

4002_Plaza_katalog_22x28.indd 1

06/03/08 15:49:04


122 Cases om at FORMIDLE

P EARL UP YOU R L I F E

SØLVFORGYLDT

SØLVLÅS MED FRØ

SØLVFORGYLDT

HJERTELÅS KR. 600,-

KR. 1.150,-

MARGUERITLÅS KR. 450,-

P LA ZA SÆ T T E R I D E N N E T I D F O KU S P Å P E R LE R – BÅ D E D E KLA SS IS K E OG MOD E R N E . G I V D I N P E R LE KÆ D E E T N YT U D T RYK M E D E N SM U K E LLER S JOV L ÅS .

VESTSJÆLLANDSCENTRET

F O RBEHO LD F O R P RISF EJL

KI G I N D T I L P LA ZA O G F Å I N SP I R AT I O N .

58 52 65 61

4007_Plaza_Ann_Vestsj.Centret_107,5x142,5.indd 1

02/09/08 10:35:52

ns io n Ge t a ne w di me

diMensi on kr. 6.307,vedhæng med kæde

slags i det eneste aF sin , der måske er det eget unikke smykke grundl aget er skabe dit helt selv designe r. hvorFo r ikke også smykke r, som du og du er unik, så de tre guldty per sive og individ uelle ved at lade sølvet, ion er nemlig eksklu verden . dimens på uendel ige måder sivt look de har et eksklu du kan kombin ere ende. som , enestå ion-led helt enestå ende dimens e-urene er også samme n. versaC spille t. Farver Flottes er ædelst enenes mange k design, når det Ce – og er italiens elegan nt med præg aF dekade

armbånd kr. 34.060,armbånd kr. 195,versaCe herreur , kr. 7.998,-

FALL – WINTER 08/09 m. dimensio n ring, guld 0,20 Ct, diamant er, i alt kr. 56.501,-

4008_Plaza_katalog_22x28.indd 1

dimensio n ørestik, er, i alt guld m. diamant 0,08 Ct, kr. 3.100,-

med dimensio n vedhæng er, kæde, guld m. diamant 0,04 Ct, kr. 3.099,-

15/10/08 15:24:34

, 18,5 Cm. guld dimensio n armbånd 44.510,m. diamant er, kr.

, versaCe herreur med aligator -rem, kr. 9.998,-

versaCe dameur, CeramiC perlemo rskive og lænke, kr. 19.998,-

, versaCe herreur Chronog raF med lænke, kr. 7.998,-

9

15/10/08 15:26:24

15/10/08 15:26:08 8.indd 8

4008_Plaza_katalog_22x2

8.indd 9

4008_Plaza_katalog_22x2


PEARL UP YOUR LIFE

perlekæder, Fra kr. 832,-

perler er høJeste mode lige nu, og med stenForm Får du et smukt smykke med et individuelt look. du kan nemlig Frit skiFte de enestående låse ud, så din kædes udseende passer Fuldstændig til leJligheden – og dit look den dag. de udskiFtelige låse Fås i mange Forskellige Former, Figurer og kvaliteter – lige Fra sølv til guld med eller uden sten.

lås, sølvForgyldt,

lås, sølvForgyldt,

lås, sølvForgyldt,

kr. 600,-

kr. 435,-

kr. 450,-

lås, sølv,

lås, sølv,

lås, sølv,

kr. 1.150,-

kr. 550,-

kr. 665,-

lås, sølv,

lås, sølv,

lås, sølv,

kr. 550,-

kr. 365,-

kr. 485,-

lås, guld, kr. 3.650,-

lås, guld, kr. 2.875,lås, guld, kr. 3.150,-

lås, guld,

lås, guld,

kr. 3.650,-

kr. 3.900,-

lås, guld, kr. 3.650,-

lås, guld,

viste låse er i 14 kt. guld

kr. 3.375,-

– Fås også i 18 kt. guld

11

4008_Plaza_katalog_22x28.indd 10

15/10/08 15:26:44

4008_Plaza_katalog_22x28.indd 11

15/10/08 15:27:08

tw o o f a ki nd ørestik i guld m. perle, kr. 795,halskæ de i guld m. perle, kr. 1.998, herreu r, kr. 7.550, -

bræme r ringe 14 kt guld m. brilla nt 0,03 Ct, kr. 7.810, -

bræme r ringe 14 kt guld m. drys 0,06 Ct, kr. 13.600 ,-

bliChe r Fuglsa ng, 14 kt guldhJ erte, kr. 3.200, -

bræme r ringe 14 kt guld m. brilla nt 0,02 Ct, kr. 9.650, -

bræme r ringe 14 kt guld to Farvet m. brillan t 1,38 Ct, kr. 56.900 ,-

bliChe r Fuglsa ng, 14 kt guld vedhæ ng m. perle, kr. 3.450, -

bræme r ringe 14 kt hvidgu ld m. brillan t o,o1 Ct, kr. 8.350, -

bræme r ringe 14 kt hvidgu ld m. brillan t 0,05 Ct, kr. 6.100, -

plaza ørestik ker, 14 kt guld, 0,24 Ct diama nter, kr. 7.100,-

4002_Plaza_katalo

g_22x28.indd 16

06/03/08 15:57:23

4002_Plaza_katalo

g_22x28.indd 17

06/03/08 15:58:07


124 Cases om at FORMIDLE

Hvordan får man drejet en bilgigant i den rigtige retning? En dag besluttede Mitsubishi Motors at vende skuden. Fra at være et japansk dusinmærke skulle Mitsubishi stå for banebrydende design, inspirerende kørsel og klassisk japansk kvalitet. Med en ny fransk stjernedesigner og 14 nye bilmodeller i venteposition, var alt klart til at erobre det europæiske marked. Mantraet ”Drive Alive” blev motoren, der skulle forny brandet og med det som driver, skabtes gennem 7 års samarbejde stribevis af kampagner på print og film. Der blev tilsat coolness, glimt i øjet og masser af kvalitet for alt fra firhjulstrækkere til sedan’er, kompaktbiler, familiebiler og varevogne. Hele paletten. Også Mitsubishu Motor Magazine skrev, redigerede og layoutede vi i en årrække. I et så tæt samarbejde involverer man sig 100%. Det førte bl.a. til at Mantras medarbejdere selv optrådte i en film for Colt Cash sammen med Mitsubishis salgschef.

Se Colt Cash filmen126 Cases om at FORMIDLE128 Cases om at FORMIDLE130 Cases om at FORMIDLE

Hvordan får man en klassisk kalender til at følge tiden? Ikke bare en kalenders sider, men også dens design skal følge med tiden. Derfor var det klassiske ’brand’ Mayland igennem en større forandringsproces, hvor nytænkning og design skulle have en langt større rolle. Det geografiske tilhørsforhold var vigtigt, så Mantra udviklede ”Simply Scandinavian” som det pejlemærke, der skulle bære omstillingen igennem. Her er essensen den enkelhed og de lyse noter der præger ikke mindst dansk design. Klassisk og alligevel helt i front trendmæssigt. Mantra udviklede nyt logo, der med sin ”rene” designtilgang og lyse grå farve, understregede det skandinaviske. Asterix’en i logoet blev brugt som et selvstændigt og aktivt ”5. element”, der som afsæt for produkttaktiske budskaber skabte endnu større synlighed omkring Mayland-brandet.132 Cases om at FORMIDLE

Hvordan redesigner man en transportør af kølevarer fra top til tå? Skal en frisk fisk fra Nordnorge til noget andet sted i det meste af Europa, så tager den helst med Thermo Transits kølebiler – fuldstændig ligesom mange andre ferskvarer, der skal transporteres sikkert og til tiden. Dette ville Thermo Transit gerne fortælle verden og samtidig have et helt nyt logodesign, samt en ny og mere slagkraftig tone i kommunikationen. Mantra udviklede ”Miles Ahead”, der både fortæller om hurtige leverancer til tiden – langt foran konkurrenterne, men også fortæller om en logistik og en køleteknologi der slår de fleste. Med en god fornemmelse for den endelige målgruppe, lod vi to rustikke norske fiskere være hovedpersonerne i en kampagne, hvor de utvetydigt fortalte at de sandelig ikke sendte deres fisk med hvem som helst.

Et nyt frostklart logo og en ny designlinie blev udviklet og kom til at pryde samtlige, de mere end 400 lastbiler, der kører på de Europæiske landeveje. Et fantastisk kommunikationsmedie der vækker god opmærksomhed.

Den nye platform blev lanceret på Europas største fødevaremesse, hvor Thermo Transit til lejligheden bl.a. havde fået produceret en original miniature kølebil i det nye design, der kunne anvendes som bardisk. Det var noget der vakte opsigt.


“Faen, ingen andre ska’ kjøre med fisken min!”

“faen, ingen andre ska’ kjøre med fisken min!”

Behov for transport av fisk fra norge til europa? Kjør den med thermo-transit. vi har det ”kjølige” overblikk fra vi henter din last i topp moderne trailere, til vi sorterer på egne fisketerminaler

og distribuerer dør til dør i samtlige europeiske land – kjøl eller frys – alltid i tide. det eneste du skal tenke på er å få en god pris for din fisk. Kort sagt: Fra hele Norge til hele Europa i eget system.

d io o o pat e a f all n s -h p e a 4409 ro e u s tand å p , s e s io n v i o s it exp 246x362Annonce_Thermo-Transit_Norsk.indd 2

29/03/10 15:04:11


134 Cases om at FORMIDLE

Hvordan forstørrer man kendskabet til en mindre bank? Forstædernes Bank besluttede sig for at øge kendskabet markant i de geografiske områder, hvor de var repræsenteret. Samtidig skulle kendskabet være kvalificeret, så målgruppen primært huskede banken for dens personlige rådgivning og for værdier som bl.a. uformel atmosfære og handlekraft. For at opnå det ambitiøse resultat, satsede vi alt på tv-annoncering krydret med en usædvanlig kreativ vinkel. I en række film viser vi Forstæderne som en drømmeverden, en virtuel by, hvor alle bankens værdier ses lyslevende på gaden. Alle er glade og alle har, som det tydeligt fremgår af de lange hunde og kæmpestore grillbøffer, fået fuldt udbytte af den personlige rådgivning, der er bankens speciale. Mantraet ”Få bedre råd” samler historien op. Det understreger hovedbudskabet om rådgivning og fortæller, at der også er en klar økonomisk fordel ved rådgivningen.136 Cases om at FORMIDLE

Se Forstædernes ballonfilm

Se Forstædernes bilfilm

Se Forstædernes hundefilm

Se Forstædernes skofilm138 Cases om at FORMIDLE

Forstadsungdommen fik sin egen kampagne under temaet ”Får du nok?”. Her kunne de teste om de fik nok fordele på deres nuværende studiekonto. Kampagnen fangede målgruppen med alt fra web konkurrencer og go-cards til pølsevogne på studiestederne.140 Cases om at FORMIDLE

Hvordan reviderer man fuldstændigt folks opfattelse af et revisionsfirma? BDO kunne tilbyde langt mere end blot almindeligt talknuseri og revision. De var gearede til at gå langt dybere ind i virksomhedens hjerte, og rådgive om f.eks. udvikling af nye forretningsområder og muligheder for at rationalisere og optimere driften. Samtidig var BDO klar til at tage egen vækstmedicin og tage en drejning mod langt større salgsfokus og udadvendthed. Altså en radikal kulturændring. ”Veje til Vækst” tog et syvmileskridt væk fra det traditionelle revisor-univers og åbnede for helt nye kunderelationer. Mantra skabte en kampagne, der dels skulle vise denne vigtige side af BDO, dels motivere de interne partnere til at leve op til de høje ambitioner. Et golf-univers fangede opmærksomheden. En TV film med en frø der fik en golfbold i hovedet, samt en udstoppet muldvarp, der blokerede for et putt, viste med al tydelighed, at det er vigtigt med en revisionspartner, der kan forudse faldgruber og muligheder for virksomheden.


Se frøfilm

Se muldvarpfilm


142 Cases om at FORMIDLE

Hvordan får man holdninger med i Nettovognen? Alle vidste at Netto havde lave priser. Så nu var tiden inde til at tale om andet og mere, f.eks. de stærke holdninger til økologi, udvalg, kvalitet, friske råvarer og meget mere. Det havde været logisk at stille en butikschef eller en skuespiller op og fortælle vidt og bredt om Nettos styrker. Men i stedet valgte vi en helt anden og langt mere nytænkende vinkel. Vi åbnede dørene for nogle af landets markante meningsdannere og deres holdninger til Netto. Slet og ret ved at sætte dem op i en Netto indkøbsvogn, skubbe dem rundt i butikken og lade dem give fuldt los for deres meninger og associationer undervejs. Modigt gjort - af Netto. Idéen var at vise, at Netto også rummer dine holdninger, som kunde, at vi har de varer der modsvarer dine ønsker, og vi tør møde dine meninger helt uden censur - lige ud af posen. Resultatet var underholdende og stærkt improviserede film med navnkundige udsagn fra bl.a. Mads Christensen, Suzanne Bjerrehuus og Master Fatman.

Filmens stil var dokumentarisk med meget begrænset brug af manuskript. Lidt ligesom i Klovn. Derfor var det også meget passende, at Klovns instruktør Mikkel Nørgård stod for instruktionen


Se Anne Bjarup Riis - ost

Se Anne Bjarup Riis - æble

Se Den Skaldede kok - fedt

Se Den Skaldede kok - kartoffel

Se Mads Christensen - agurk

Se Mads Christensen - whiskey

Se Master Fatman - fairtrade

Se Master Fatman - Stress

Se Mick Schack - Labskovs

Se Mick Schack - Vandpølse

Se Susanne Bjerrehus - Is og oskar

Se Susanne Bjerrehus - Rengøring


Et Mantramøde? Hvor vi udfordrer din evne til at kommunikere din indre styrke? Kontakt Hans Henrik Goth hanshenrik@mantra.dk

eller Preben Christensen preben@mantra.dk

Mantra A/S

Toldboldgade 36A

1253 København K

3314 8788

info@mantra.dk

mantra.dk
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.