Page 1

Cerinte minime la contractul pentru anul 2011


Cerinte minime ď‚— Clarificarea articolelor din Norme pentru

consultatiile pacientilor cronici. Sa fie limpede in Norme dreptul pacientului si libertatea profesionala a medicului de a vedea pacientul cronic la 1-2-3 luni, dupa nevoile pacientului. ď‚— Plata a maxim 25 servicii platite pe zi, si 1 domiciliu pe zi, la program de 5 ore de cabinet si 2 ore de domiciliu. Respectiv, pentru medicii cu peste 2200 de pacienti, la 6 ore de cabinet, 30 de servicii pe zi si un domiciliu pe zi.


Cerinte minime ď‚— Asigurarea valorii minim garantata atat la per

capita, cat si la per serviciu, cu regularizari trimestriale. ď‚— Plata la capitatie la INSCRIS, nu la ASIGURAT, plata la asigurati afecteaza frecvent si drepturile asiguratilor, gratie erorilor de SIUI. Dorim plata la inscris. ď‚— Valoarea minim garantata, la inscris, minim 3 lei. Valoarea minim garantata la per serviciu 2,5 lei. La ambele valori de punct se va corela cu gradul profesional.


Cerinte minime ď‚— Modificarea formulei de calcul pentru punctajul

la capitatie, care sa faca o depunctare graduala pentru medicii cu mai mult de 2200 de pacienti. In acest moment depunctarea distruge munca celor cu mai multi de 2200 de pacienti, fiind un raport subunitar. ď‚— Informatizarea trebuie sa fie obiectul unui contract separat, negociat. Suportarea costurilor de catre MS si CNAS, atat pentru asigurarea tehnicii necesare, cat si a muncii de editare a cardurilor.


Cerinte minime  Eliminarea din ordinul cu completarea retetelor, trimiterilor a

codurilor de bare si a specificarii „fara a rupe din cotor”, precum si a altor enormitati din aceste Ordine.  Cerem in mod oficial, o mediere, interventia primului ministru, pentru rezolvarea problemelor din asistenta medicala primara si, implicit lipsirea cetatenilor Romaniei de asistenta medicala .  CNAS este responsabila de corectitudinea listelor. Erorile SIUI trebuie corectate si medicii despagubiti.

Minim 9% pentru asistenta medicala primara din total FNUASS.


Cerinte minime

ď‚—Negocierea tuturor

documentelor/actelor normative care ne privesc !

Cerinte minime pentru contractul 2011  

Prezentare in cadrul dezbaterii publice "Cum asigurăm asistența medicală în România în absența Casei Naționale de Asigurări de Sănătate" org...

Cerinte minime pentru contractul 2011  

Prezentare in cadrul dezbaterii publice "Cum asigurăm asistența medicală în România în absența Casei Naționale de Asigurări de Sănătate" org...

Advertisement