9789186213787

Page 1

ANNA HANSSON BILD: JONAS OLSSON

SK U R K FAMILJEN PÅ ZOOAnna Hansson

SK U R K FAMILJEN PĂ… ZOO

Illustrationer: Jonas Olsson


I samma serie: Familjen Skurk flyttar till jorden Familjen Skurk på campingsemester Familjen Skurk går på museum Familjen Skurk köper ett växthus Familjen Skurk startar ett rockband

Familjen Skurk på zoo Utgiven av Beta Pedagog AB Skutevägen 1, 432 99 Skällinge info@betapedagog.se www.betapedagog.se tfn 0340-355 05 Copyright © Anna Hansson, Jonas Olsson och Beta Pedagog AB, 2015 Författare: Anna Hansson Illustratör: Jonas Olsson Redaktör: Isac Carlsson Art. nr beta-0963 ISBN 978-91-86213-78-7 Första upplagan, första tryckningen InPrint, Lettland, 2015


Familjen Skurk på zoo – Idag känner jag för att hitta på något roligt, sa mamma Skurk en lördag morgon. Jag undrar vad jordlingar brukar hitta på för att roa sig?

3


Familjen Skurk hade nyss flyttat. De hade flyttat från en planet i yttre rymden, till en lägenhet på jorden. Pappa Skurk bläddrade i tidningen. – De brukar gå på zoo, verkar det som, sa han. Han pekade på en annons.

4


5


– Vad roligt, sa Mozart. Då får vi se vad det finns för sorts djur här på jorden. På planeten de kom från fanns det inte så många djur alls. – Undrar om det finns dinosaurier? sa hans lillasyster Flora. Rex, familjens dinosaurie, spetsade öronen. – Det gör det inte, sa pappa Skurk. Rex får gå som hund igen. Rex såg besviken ut. Att gå som hund betydde att Rex var tvungen att jaga bollar, skälla på fåglar och kissa på lyktstolpar.

6


Inget av det var något han brukade göra i vanliga fall. Inget av det var något han tyckte om att göra. Pappa Skurk packade en stor ryggsäck full med fika. För var det något familjen Skurk tyckte om att göra, så var det just fika. Det gjorde man aldrig på planeten de kom från. De satte på sig skorna, extra breda för att få plats med alla tjugo tår. Sedan gav de sig av.

7


De mötte mycket folk. Nästan alla tittade konstigt på Rex. Men han visste precis vad han skulle göra. Han skällde lite och kissade på närmsta lyktstolpe. Efter det var det ingen som brydde sig längre. Det var ju bara en hund! En märklig sådan i och för sig, men definitivt en hund. När de kom fram ställde de sig i kö för att betala inträde. Det var en lång kö. Medan de väntade på sin tur såg de något de inte hade räknat med. En stor skylt som det stod ”Inga hundar” på.

8


9


Familjen Skurk är en helt vanlig familj. Förutom att de kommer från yttre rymden, har tjugo tår var och en tam dinosaurie som heter Rex. I den här boken går familjen Skurk på zoo. En del av dem tittar på djur, men en stjäl bananer av aporna, och en rymmer.

Familjen Skurk på zoo ingår i en serie lättlästa böcker för barn mellan 6 och 9 år. Bokens läsbarhetsindex (LIX) är 19. Anna Hansson är lärare och författare till flera barn- och ungdomsböcker. Hon skriver böcker som hon själv hade velat läsa som barn. Spännande, fantasifulla och roliga.

Art. nr beta-0963

9 789186 213787

www.betapedagog.se


Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.