9789155258863

Page 1


fรถr stora & smรฅ

Partytrix_skarp inlaga.indd 1

2012-11-21 15:36


Välkommen till världens bästa trolleri- och partytricksbok! Här finns massor av gamla klassiker och nya partytrick för hela familjen. Höj stämningen på kalaset och imponera på kompisarna! Partytrick passar alla, här har vi till och med trick för farmor … Med ett trick i bakfickan är du alltid redo att göra festen ännu roligare. Tänk på att öva in tricket innan du visar det.Lycka till! Med hopp om många roliga stunder /Filiokus Fredrik

3

Partytrix_skarp inlaga.indd 3

2012-11-21 15:36


1 PENGAFÅNGST En klassiker! Böj upp armen och lägg ett mynt längst ut på armbågen. Snurra fram armen och fånga myntet i luften på vägen fram. När du klarar att fånga ett mynt provar du med fler och fler... Lycka till!

Supertrixaren – gör detta med 10 mynt eller fler.

2

SWOSCH! Ett partytrick strax innan middagen? Testa att dra bort bordsduken! Här krävs träning och förberedelse - En tunn och ”hal” bordsduk, tunga saker på bordet och ett bestämt ryck snett neråt. Tveka inte!

Supertrixaren drar tillbaka duken igen! Håll i dukens sidändar och liksom skopa tillbaka duken. Se också till att alla grejer har rundade bottnar som enkelt kan få duken under sig igen.

4

Partytrix_skarp inlaga.indd 4

2012-11-21 15:36


3

BALANS BALANS Sätt ihop två gafflar och tryck dit en tändsticka mellan piggarna. Ställ stickan längst ut på ditt finger. Ett vackert och stilfullt partytrick!

4 KAPSYLPOFFEN Kupa ena handen och sätt dit en kapsyl. Öppna handen nertill och slå till med den andra öppna handen på öppningen. Poff! Kapsylen flyger upp och iväg!

5

PARTYKLURING MED GLAS OCH MYNT Ett litet mynt under ett glas som står på två tiokronor. Hur ska man få ut myntet utan att lyfta glaset? Låt dina polare testa och klura först, sen börjar du skrapa … … framför glaset och myntet kommer att vandra ut på grund av de små vibrationerna som skapas i duken med hjälp av nagelskrapandet.

5

Partytrix_skarp inlaga.indd 5

5

2012-11-21 15:36


6

BALANSLÄSKEN Drick ur lite mer än hälften ur en läskburk. Balansera sen burken på bottenkanten och se hur den står där alldeles sned! Om du inte riktigt får till det får du dricka ur lite till. Du känner vid balansen hur du ska göra. Extra snyggt blir detta med en lång burk typ energidryck. Då blir lutningen helt galen! För extra party kan du balansera burken på t.ex. ett stående batteri, din mobil eller ett mynt!

7

GLAD OCH SUR Vik en hundrakronorssedel precis i kanten av gubbens mungipor. Bukta in det som är mellan vikningarna och håll sedeln i kanterna. Luta hundringen framåt eller bakåt och se hur gubben blir glad eller sur.

8

KORKSKRUVEN Sätt två korkar i ”tumgreppet”. Det som gäller nu är att ta loss korkarna med motsatt hand utan att släppa taget. Dela gärna ut ett korkpar till kompisarna och gör det här tillsammans. Bara du kommer att sätta twistandet.

6

1. Vik, och vrid, ena handen framåt och andra handen bakåt.

Partytrix_skarp inlaga.indd 6

2. Ta tag i korken med tumme och pekfinger.

3. Vik, och vrid tillbaka.

2012-11-21 15:36


9

FINGERPRINSKORVEN Sätt pekfingrarna mot varandra. Håll fingrarna uppe vid dina ögon och titta en bit bort så att fingrarna blir alldeles suddiga. Ser du den svävande prinskorven när du drar isär fingrarna lite, lite? Smaklig måltid!

10

FÅNGA KORTET

Lägg ett kort så att en del av kortet ligger utanför bordskanten. Håll din fångarhand under kortet, slå liksom uppåt och framåt på kortets undersida och fånga det i handen efter en halv volt.

Supertrixaren - gör det här tricket med en bok. Testa den här boken vetja!

11

HOKUS POKUS Sätt handen på pannan. Håll ut pekfingret på andra handen och för det framför handen i ögonhöjd och se hur fingret bara försvinner mitt framför ögonen på Supertrixaren dig. Hokus – trollar bort en pokus! mandarin på det här viset och efter det en läsk!

Partytrix_skarp inlaga.indd 7

7

2012-11-21 15:36


12

SVÄVANDE ARMEN Ställ dig vid en vägg, håll armen tryckt mot väggen och räkna till tio. Gå ut från väggen och känn magin. Armen svävar uppåt alldeles av sig själv.

13 FINGERMAGI Låt dina polare testa att stoppa sitt finger i en skål med vatten som har finmalen peppar uppe på ytan. När du provar med ditt ”magiska” finger så händer det grejer! Pepparn bara svischar iväg mot kanten. Hemligheten är att du har lite diskmedel på toppen av ditt finger.

14

MYNTBALANS

Balansera ett mynt på långsidan av en sedel? Börja med att vika sedeln på mitten, långsida till långsida. Ställ sedeln på bordet som ett liggande V. Lägg en enkrona längst ner på V:et. Dra sakta till sedeln så den blir rak och balanserar kronan på mitten.

8

Partytrix_skarp inlaga.indd 8

2012-11-21 15:36


15

VAD ÄR DET SOM ÄR SÅ KUL? 1. Sätt en enkrona i ögat och släpp ner pengen på ett papper. 2. Gör en ring runt pengen med en blyertspenna. 3. Din kompis ska nu göra likadant och försöka pricka din ring. Fem försök har man på sig. Rita en ring runt pengen vid varje försök.

Vad är det som är så kul med detta? Jo, varje gång som du gör en ring runt pengen med blyertspennan så fastnar det blyerts på pengens kant och din kompis blir svartare och svartare runt ögat för varje gång av blyertsen. Säg inget om din kompis nya ”blåtira”.

16 BYXTRATTEN Här gäller det att pricka ett mynt, som du har på pannan, i en tratt, som du har i byxorna. Du visar hur det går till och sen när kompisarna gör det, häller du vatten i tratten!

KLYFTIGT 17

9

Det går att veta hur många klyftor det är i en apelsin innan du skär upp den. Hemligheten är att ta bort den gröna grejen på toppen av apelsinen och räkna de vita prickarna som sitter i en fin ring där under. Antal prickar är lika många som det är klyftor i apelsinen.

Partytrix_skarp inlaga.indd 9

Dela apelsinen på mitten och visa att du med din röntgensyn sett hur många klyftor den hade. Klyftigt!

9

2012-11-21 15:36


18

KARATESCHWUNG Ställ ett fyllt glas ovanpå en tändsticksask. Dra handen snabbt längs med bordet och liksom slå bort asken med en redig karateschwung! Supertrixaren – gör karateschwunget när glaset står på två tändsticksaskar.

KRONA ELLER KLAVE Krona eller klave? Du vet varje gång.

19

Flippa upp enkronan och fånga i handen. Lägg ovanpå andra handens ovansida och säg innan du visar om det är krona eller klave. Du har rätt varje gång! Hemligheten är att innan du lägger kronan i handen så känner du krona eller klave med tumnageln. Kronan är mycket skrovligare än klaven. Snajdigt!

20

TORNET

Supertrixaren – slickar i hemlighet på fingret innan. Det gör konststycket mycket enklare att utföra.

Här har vi en flaska, en sedel, en trave mynt och en tändsticksask staplade på varandra. Kan du få bort sedeln utan att något av det andra ramlar och utan att röra något annat än sedeln?

10

Partytrix_skarp inlaga.indd 10

Ta tag i kanten på sedeln och slå ner ett finger på samma sida av sedeln som du håller i. Vips är sedeln fri!

2012-11-21 15:36


21 MAGNETISKA PENNAN Gnugga en blyertspenna mot väggen och se hur den fastnar! Trickset är att när du gnuggar din penna mot väggen, så blir färgen på pennan liksom varm och klistrig och gör att pennan fastnar.

22

Det här partytricket fungerar bäst på släta, målade betongväggar. Supertrixaren – gör det här med en läskflaska i hörnet av ett rum. Tänk dock på att det blir ett inte-så-lyckat-märke på väggen efter gnugget.

HUR STÄDAR MAN DETTA? Fyll glaset, lägg en bit hårt papper, kartong eller liknande, på toppen och vänd allt upp och ner och ställ på bordet. Dra sakta bort hårdpapperet. Nu har du ett fyllt glas, upp- och nervänt, på bordet. Är ett snyggt samtalsämne på partyt, men hur städar man detta?

23

PARTYBRON Kan du bygga en knivbro av tre knivar mellan tre glas så att ett fjärde glas kan balansera i mitten? Lägg de tre knivarna omlott, så att de ligger ovanpå och under varandra. Sist ställer du ett glas ovanpå bron.

11

Partytrix_skarp inlaga.indd 11

2012-11-21 15:37