FINAL4 FOR DAME- OG HERREHOLDET NU PÅ

Vi

er nået sidste fase af indendørssæsonen, og grundspillet er slut men und-tagelse af en enkelt række. Indendørssæsonen er gået ind i sin absolut afgørende fase. Vi kan se frem til slutspil for såvel seniorer som ungdom med deltagelse af Slagelse hold i alle rækker.

Slagelse Hockeyklubs bestyrelse Formand Trine Moll Christensen Tlf. 6056 7500 formand@slagelsehockeyklub.dk Næstformand Peter Eghøje Tlf. 20104864 a.p.eghoeje@stofanet.dk Kasserer Klaus Larsen Tlf. 27147000 klauslarsen153@hotmail.com Bestyrelsesmedlem Mikkel Steinmetz Christensen Tlf. 20499311 mikkel@steinmetz-christensen.dk Sekretær Stephan Hald Trzepacz Tlf. 25475507 stephantrzepacz@gmail.com

Alle klubbens hold helt ned til U8 har hen over vinteren udover Danmarks turneringen deltaget flittigt i indenlandske og udenlandske turneringer, flere hold har været udlands 3 gange i indeværende sæson. Det er vigtigt for klubben at opretholde det høje aktivitetsniveau både for at holde på ungdomsmedlemmer men også for at give dem udfordringer og dygtiggøre dem, så vi kan sikre fødekæden og fortsætte den positive udvikling. Nu gælder det så Final4 den 3. marts, hvor SHK har den store fornøjelse at være vært. Klubben har sat alle sejl ind for at gøre det til en festlig finaledag, så vi håber, at rigtig mange vil lægge vejen forbi til hockey på højeste nationale niveau. Såvel vores dame- som herrehold er forsvarende danske mestre, og det samme gælder vores 1. divisions herrer, som i år består af nogle af klubbens unge talenter. Alle 3 hold har brug for jeres opbakning, så de endnu en gang kan stå øverst på sejrsskamlen. Vi håber ligeledes, at mange af jer vil tage turen til Odense weekenden efter og bakke op om vores U10, U12, U14 og U16 hold. Vi ses den 3. marts i Slagelse Hallen

1

U16 I BREMEN Af Tobias Larusen

I weekenden 5. – 7. januar var Slagelses u16 hold en tur i Bremen, for at spille med i en invitationsturnering, afholdt af BHC. Drengene var i gruppe med BHC, HTHC, Dürkheim Den første kamp som vores u16 drenge spillede var mod hjemmeholdet BHC. De starter med at spille godt, de holder deres aftaler i både opspil og opdækning. De scorer til 1-0, hvortil BHC svarer igen ved at udligne. Vores drenge bringer sig så foran igen med 2-1. Da BHC så scorer til 2-2 går drengene ned og kampen ender 6-2 til hjemmeholdet, også den eneste kamp som de taber i turneringen. Den anden kamp som drengene spillede var Dürkheim, en kamp som de vandt sikkert, efter forventningerne, med 5-2. Drengene spillede dog ikke helt op til det som vi, og de selv, ved de kan, efter en skuffende kamp mod hjemmeholdet. Der blev lavet unødvendige fejl, men igennem hele kampen var de dog flere niveauer over den tyske modstander. I tredje kamp mod HTHC starter drengene rigtig godt ud igen, på samme måde som sidste kamp, med at holde de aftaler der blev lavet til taktikmødet inden kampen. De bringer sig foran 2-0 og spiller godt igennem store mængder af kampen. Men de fejl der bliver lavet, bliver ligeledes straffet af et også velspillende HTHC hold. En kamp der senere viste sig at være skæbnesvanger for holdet. Efter en acceptabel 1. Dag med 3 hårde kampe for drengene, stod den på pizza og gokart. Maverne blev godt fyldt op på Pizza Hut. Og efterfølgende blev der racet om en god placering i gokartsne. Der var aldrig forvirring om hvem der vandt, det gjorde træner Ralf med en sikker fart på banen, fra 2. Pladsen og efter lå de unge fartdjævle (nogle mere end andre) dog tæt, med både erfarne kørere

og debutanter på gokartbanen. Efter en god nats søvn var drengene klar til endnu en dag på banen. Deres sidste kamp i gruppen skulle spilles mod holdet fra hovedstaden Berliner sportClub e.V. En kamp som drengene også vinder. De spillede dog ikke deres bedste kamp og laver mange unødvendige fejl. BHC får lavet nogle heldige mål der ikke skulle have været der. Det var tydeligt at se BHC spillede på deres bedste mens drengene havde en middelmådig kamp. Kampen sluttede 5-4. Efter sidste kamp i gruppespillet gjaldt det placeringskampen. Efter gårsdagen uafgjorte kamp mod HTHC betød det en 4. Plads i gruppen, i stedet for en 2. Plads, som de havde fået hvis de havde vundet kampen. De skulle spille om 7. – 8. plads mod TuS Lichterfelde Berlin Til taktikmødet blev der snakket om at drengene skulle spille meget mere løst end de havde gjort i hele turneringen indtil da. Det blev der tænkt over under opvarmningen og de spillede en formidabel 1. halvleg, der endte 5-0. 2. Halvleg var noget anderledes, drengene lukker 3 mål ind i løbet af halvlegen men er aldrig rigtig i store problemer. Efter en 5-3 sejr betød det en 7. Plads, som både spillere og trænere synes er en for lav placering i forhold til de Mnique topniveau Idel, som U12. drengene har. flyttede til Sri Lanka i efteråret sammen med sin familie.

2

SLAGELSE HAR KVALIFICERET SIG MED TO SENIOR HOLD TIL FINAL4 Herreholdet har kvalificeret sig til slutspillet på trods af en noget blandet indendørssæson i gruppespillet. Herrerne startede sæsonen med at spille de to eneste hjemmekampe i Slagelsehallen, hvor de skulle møde Orient Lyngby og Københavns Hockeyklub. Her blev det til en stensikker sejr over legenderne fra Lyngby på hele 10-2 og en sejr over København på 6-9. Kampen mod København var dog lidt dramatisk, da der opstod en uventet pause i anden halvleg på grund af Maxime Baccaert fra KH, der måtte udgå af kampen og hentes af en ambulance efter at have fået en bold i hovedet. I anden runde var der også lidt unødvendigt spænding, selvom holdet uden nogle problemer vandt over Hockeyklubben Odin med hele 21-1. Spændingen opstod i mødet med Sørbymagle IF, hvor der altid er drama, og kampen var ingen undtagelse. Slagelse vandt kampen og kunne glæde sig over de tre point, selvom Sørby fik et kort hjørne efter tiden var gået. Det korte hjørne havde dog ingen betydning, da Slagelse allerede dér førte med to og havde hevet sejren hjem. I det nye år var SHK en tur i Valby, hvor Orient Lyngby blev besejret med 9-5, efter at Slagelse havde været foran 5-0. Selvom Orient vågnede op i løbet af kampen, var sejren allerede sikker. Anden kamp i den runde bød på hjemmeholdet fra Københavns Hockeyklub. Her kom Slagelse bagud med 0-4 i første halvleg, men kampen blev vendt, og den endte 9-6 til Slagelse. Dermed kunne Slagelse tage seks point med hjem til Vestsjælland. Den sidste runde i gruppespillet foregik igen i hallen i den lille by, Sørby, tæt på Slagelse. Hallen var fyldt op med en masse mennesker, der havde valgt at tage turen forbi Sørby for at støtte de forskellige hold. På dagen var det overraskende nok Hockeyklubben Odin, der bagte Slagelse flest problemer. Om det skyldes trætte ben efter Europa Cuppen i Hviderusland, eller at spillerne ikke havde hørt efter, da Cheftræner Ralf Christensen holdte taktikmøde vides ikke. Der blev i hvert fald brændt en del chancer, og Odins målmand, Kristian Gudmann, blev kun passeret syv gange, hvormed kampen endte 7-2 til de danske mestre. Den sidste kamp var imod Sørbymagle IF, og her var der ingen slinger i valsen hos SHK-spillerne.

Det var en farlig Mathias Due Tankmar, der var foran Sørbys mål og en velspillende Martin Andersen, der var placeret i Slagelses mål, hvilket havde stor betydning for kampens slutresultat. Grundet en usædvanlig fightervilje og et højt niveau hos spillerne fra Slagelse ligger de placeret øverst i tabellen i grundspillet og er gået ubesejret igennem sæsonen med otte sejre, 24 point samt en målscore på 77-31. For bare 2-3 år siden var dameholdet de suverænt bedste i dansk damehockey. Siden da har mange af de dengang bærende kræfter valgt at stoppe eller søgt udfordringer rundt omkring i verden. Dette betød, at dameholdet gik fra en sikker plads i toppen af ligaen til lige pludselig at skulle kæmpe for at komme i nærheden af toppen. Dette blev et hårdt slag for flere af de tilbageværende spillere. Men efter lidt tid og troen på dem selv, var målet klart. Vi vil stadig være de bedste… Heldigvis stod hele klubbens pigehold allerede klar til at overtage styringen sammen med de tilbageværende ”gamle” damer. De unge piger havde allerede været lidt med på dameholdet, så de var også med på planen. Siden da er der arbejdet hårdt hen mod målet og denne indendørssæson er ingen undtagelse. I starten af sæsonen deltog dameholdet i en turnering i Delmenhorst. Til denne tur var der afbud fra flere af de ”gamle” damer, hvilket gjorde, at flere af de unge piger meget hurtigt skulle tage et ekstra stort ansvar. I turneringen blev flere taktiske udspil trænet og langsom gennem turneringen blev spillet bedre og bedre. Dette ses tydeligt i dag, hvor ansvaret på banen er fordelt på mange flere spillere og den største styrke på holdet er kollektivet. Derudover har klubben helt ekstraordinært fået et par nye damespillere, hvilket gør, at vi i dag kan stille med hele 14 damespillere. Nu 2-3 år efter er alle pigerne stadig trofaste i forhold til målet, og er ikke i tvivl om, hvad målsætningen. Vi vil være de bedste.!!

2018 DM UNGDOM HAL HOCKEY 10-11 marts 2018 Hjallesehallen Solbærvej 5 5260 Odense S

6

Arrangører: Dansk Hockey Union, i samarbejde med Hockeyklubben Odin

UNGDOMSHOLDENE HAR OGSÅ VÆRET I EUROPA

U6

Endnu en gang kan Slagelse hockeyklub prale af vores store og velfungerende ungdomsafdeling og endnu en gang har flere af klubbens hold været deltagende i turneringer rundt omkring i de nærliggende lande.v

U14

holdet har også haft en sæson med masser af træning. Inden sæsonstart var holdet en tur forbi Lübeck ligesom flere af de andre hold. Her blev der virkelig arbejdet hårdt, hvilket resulterede i en plads i semifinalen. Desværre gik de sidste kampe ikke som håbet. Holdet måtte se sig slået af nogle velspillende tyske hold og kunne tage hjem med en flot 4. plads. Efter nytåret har holdet været på træningslejr i Ahrensburg samt deltaget i Cup O i Odense. Så der er ingen tvivl om, at holdet nu er i højeste gear og klar til Final4 i Odense.

Vores helt små og måske mest herlige spillere finder vi på U6 holdet, som en gang om ugen slår deres folder sammen med træner Thomas K og hans hjælpere. Holdet består af 4-6 skarpe og altid friske krudtugler, som altid bringer masser af smil frem i hallen. Lørdag-søndag den 11.-12. november 2017 var klubbens’s hold til deres første udenlandsturnering i Lübeck. Der blev hygget, heppet på de andre klubhold, set fodboldlandskamp og selvfølgelig spillet nogle hårde men sjove hockeykampe, hvor der blev spillet 4 mod 4, og to mål hos begge hold. Trods de stærke tyske hold gik spillere derfra med godt humør, oprejst pande og glæder sig allerede til en tur mere til næste år.

U8

Holdet spillede en rigtig flot turnering, hvor modstanderholdene kom fra Gentofte, Sørbymagle og Marselisborg. U10 fik spillet nogle tætte men gode kampe, hvor det blev til en samlet placering som nummer 3. Med kun tre spillerunde i den hjemlige turner-

U12

ing har -holdet brugt mange af deres weekender på turneringer i ind- og udlandet. Holdet varmede op til indendørs ved at deltage i turneringer i henholdsvis Viking Cup i Sørby, Lübeck og Nayan cup i Lund. I løbet af disse tre turneringer blev det til mere end 10 gode og lærerige kampe, hvor holdet kunne inkassere rigtig flotte placeringer i dem alle. Som en sidste bonus op til slutspillet har holdet lige været i Oldenburg, Tyskland. Her blev der spillet 5 meget tætte og intense kampe, og holdet sluttede på en flot 2. plads og er nu helt klar til

U10 holdet består i år af kun 4 aldersvarende spillere. Resten af holdet er fra klubbens seje U8 hold. Holdet har i denne sæson deltaget i den sædvanlige opvarmningsturnering i Sørbymagle.

7

SLUTSPIL UNGDOM 2017

11-12 MARTS 2017

Slagelse Hockeyklubs herrehold var for kun to uger siden i Minsk, Hviderusland, for at spille Europa Cup, da de blev danske mestre i forrige indendørssæson.

Det første hold Slagelses herrer mødte i turneringen var HC Bra fra Italien. Sidst de to mandskaber mødte hinanden var til Europa Cup i Bulgarien i 2016, hvor Slagelse hev en overlegen sejr hjem på 14-1. Helt så nemt skulle det ikke gå til dette års Europa Cup. HC Bra stillede med et betydeligt yngre hold og udviste kampgejst fra starten af, hvilket havde indflydelse på slutresultatet. Italienernes målmand, Stefano Ladini, stod en god kamp, hvor han i første halvleg formåede at holde målet rent i de første 13 minutter trods Slagelses mange angrebsforsøg. Selvom der opstod lidt frustration blandt herrerne fra Slagelse, kæmpede de videre. Dette lønnede sig i 14. minut, hvor det lykkedes Stephan Hald Trzepacz at hamre bolden ind i målet, så netmaskerne flagrede, efter en fremragende assiset fra Jonas Bryde, der spillede sin første indendørs Europa Cup kamp.

Med kun to sekunder tilbage af første halvleg fik Mathias Due Tankmar sendt bolden på tværs af italienernes felt, hvor den ramte handsken på Luca Valentina fra HC Bra og trillede ind under Ladini i deres mål. Dette gav en pauseføring til SHK på 2-0. Anden halvleg foregik nogenlunde i samme stil. Her var det igen Slagelses nr. 17, Stephan Hald Trzepacz, der scorede det første mål i det 25. minut. Kort tid efter fik SHK et kort hjørne, hvor Lasse Steinmetz kom på måltavlen ved at lave en fræk tunnel på Ladini, hvilket gav SHK en føring på 4-0. Mathias Due Tankmar sluttede målfesten af for Slagelse efter at have afdriblet Stefano Ladini i 32. minut. Kampen endte med slutresultatet 5-0 til SHK.

Det var en kamp, hvor hele bænken blev taget i brug, det polske hold hele vejen igennem kampen. Slagelse og Martin Andersen, Nikolaj Moll Christensen samt fulgte godt med og reducerede til 3-4 på et kort hjørne Oscar Birch-Hald fik alle deres debut for Slagelse, da af Lasse Steinmetz i 17. minut lige før pausen. de henholdsvis kom på banen i 34., 35. & 38 minut. I anden halvleg skruede polakkerne yderligere op for Den anden kamp som Slagelses herrer skulle spille, tempoet, men Slagelse holdte fast og var hele tidden første dag, var imod KS Pomorzanin Torun, en lige i hælene på de tidligere polske mestre. Lasse som weekenden forinden havde spillet om det pol- Steinmetz fik udlignet til 4-4 i det 21. minut og SHK ske mesterskab, hvor de måtte nøjes med en bronze- overtog derefter kampen, da polakkerne fik to grønne medalje. Trods 3. pladsen til det polske mesterskab var kort i 22. minut og 28. de til dette års Europa Cup en af favoritterne til at minut. Slagelses nummer 19, Lasse Steinmetz, formåede igen at score på kort hjørne og bragte kvalificere sig til oprykningsspillet til A-gruppen. Slagelse foran 5-4, og dermed vendte kampen. Nu var det Polakkerne, der kæmpede for at følge Det var en hård start for SHK i kampen mod KS med, og de fik udlignet til 5-5, men det resultat holdte Pomozanin Torun, da holdets anfører, Mikkel Steindog ikke helt til slut. Torun fik scoret, Stephan Hald metz, fik et grønt kort i 3. minut. Med en mand i un- Trzepacz svarede igen og bragte Slagelse foran 6-5. I dertal startede polakkerne den kommende målfest, samme minut scorede den polske anfører Makowski da Michal Makowski hamrede bolden forbi Martin til 6-6 og Michal Makowski bragte igen polakkerne Mortensen i Slagelses mål. Slagelse kæmpede videre foran nu til 7-6, da der opstod misforståelse i Slagelses og fik udlignet til 1-1 grundet et lækkert gennem- forsvar. Herefter var det alt eller intet for danmarksspil af Mikkel Steinmetz, Mathias Due Tankmar og mestrene, og de tog derfor chancen og satte Martin Mads Nielsen, der scorede sit første mål i turnerin- Mortensen på bænken og gav Jonas Bryde den gule overtrækstrøje på og var en ekstra markspiller. Ved gen. Kampen forsatte i et højt tempo, og Krystian denne konstellation fik Slagelse herrerne udlignet til Makowski bragte polakkerne foran 3-1 og styrede 7-7 med 17 sekunder igen. 12

På anden dagen spillede SHK den sidste puljekamp imod Grove Menzieshill, hvor det var knald eller fald for danskerne. Hvis kampen endte med en sejr eller uafgjort til Slagelse kom de med i oprykningsspillet, hvilket var målsætningen inden afrejsen fra Slagelse, torsdag morgen. Skotterne fra Grove Menzieshill skulle derimod bruge en sejr, hvilket holdet allerede viste fra starten af kampen. Slagelse blev taget på sengen lørdag morgen, da skotterne bragte sig selv foran 1-0 i første minut af den skotske anfører, Gavin Tomlinson, efter en skidt opdækning af Slagelses mandskab. Allerede dér var det op ad bakke for Slagelse. SHK skulle ændre taktikken for at få lukket ned for Menzieshills kontraangreb, men det var noget af en udfordring, da Stephan Hald Trzepacz fik et grønt kort i 12. minut. I minuttet efter udvisningen fik Lasse Steinmetz endelig passeret Steven MCilravey i det skotske mål på et kort hjørne. Jonas Bryde ville det lidt mere og fik udspillet hele det skotske forsvar og lavede en lang friløber til Mathias Due Tankmar, der i 19. minut skød bolden i kassen med en knald hård bold lige forbi MCilravey. Dermed gik Slagelse til pause med en føring på 2-1. Anden halvleg var ligeså spændende som første, hvis ikke mere. Cameron Golden fik scoret til 2-2. For at vedligeholde spændingen blev der ikke scoret igen før, der var 5 minutter tilbage af kampen. Dette blev dog gjort at Slagelses anden ældste spiller og anfører, Mikkel Steinmetz, som tog sagen i egen hånd og lavede to flotte mål lige i rap, og dermed kom Slagelse på 4-2. Holdet begyndte at slappe lidt af, hvilket resulterede i, at Cameron Golden reducerede til 4-3, og med et gult kort til Stephan Hald Trzepacz var der ekstra løbearbejde til de øvrige Slagelse spillere, da de spillede imod seks markspillere fra Menzieshill, fordi de havde taget Steven MCilravey ud af målet for at prøve at vende kampen. I denne periode viste Slagelses mandskab sig fra sin bedste side og havde en fightervilje uden lige. Trods en mand i undertal fik Lasse Steinmetz fanget bolden og smidt den i et helt tomt mål, hvilket gav Slagelse et større forspring på 5-3 i 39. minut. Golden svarede dog igen i 40. minut, hvor de igen fik passeret Martin Mortensen, der ellers havde haft et godt tag

på de skotske spillere og var en vigtig brik i Slagelses forsvar. Slagelse formåede at sætte prikken over i’et med en scoring i allersidste sekund til 6-4, og dermed sikrede de sig en plads i B-gruppen til næste år. I oprykningspillet skulle SHK spille imod hjemmeholdet HC Minsk fra Hviderusland og Partille Sports Club fra Sverige. Begge hold viste sig at være en stor mundfuld for vestsjællænderne. Første kamp var imod Minsk. Minsk startede med at komme foran 0-3 i 15. minut, indtil Jonas Bryde fik passeret Iaroslav Hordey på et straffeskud med en bold helt oppe i krogen af venstre hjørne i det 16. minut. Den hviderussiske maskine kørte derudad, og Slagelse kom først på måltavlen igen, da Lasse Steinmetz scorede til 2-10 i det 32. minut. Slagelses herrer var presset, og de skulle arbejde en del hårdere for at følge med, da Stephan Hald Trzepacz fik sit andet gule kort i kampen i 37. minut. Den sidste kamp var imod Partille fra Sverige, hvilket også blev en hård nyser for holdet, da Stephan Hald Trzepacz havde karantæne fra kampen, og SHK dermed skulle spille med en mand i undertal. Slagelse kom bedst fra start, da Mikkel Steinmetz sendte en bold ind bag den svenske målmand i 3. minut. Derefter faldt Slagelse holdet fra hinanden, og Partille dominerede resten af kampen. Slagelse kæmpede for at forsvare deres eget felt, og da slutfløjtet lød var resultatet 11-3 til Partill. Dette må siges at være et alt for stort nederlag, da Slagelse havde op til flere chancer, som de ikke formåede at score på. Partille kunne juble, da holdet løb af med sejren over de danske mestre, hvilket de skulle bruge for at nuppe en af oprykningspladserne. Slagelse endte på en samlet 4. Plads til dette års Europa Cup, ligesom sidste år i Zagreb. Holdet nåede deres mål, men det var et noget ærgerligt Slagelse hold der efter sidste kamp hang lidt med hovederne, da holdet følte at resultatet ikke afspejlede kampen.

13

EHF Youth Panel af Emilie Blankschøn

Som nogle måske har set på DHU’s hjemmeside eller

Facebook, er jeg blevet stemt ind i EHF’s Youth Panel. Det lyder jo bare rigtig fedt, men hvad er det nu lige for noget, hvorfor er jeg stemt ind der, og hvilken indflydelse kan Dansk Hockey få i det udvalg? Jeg tager den lige fra starten. I sommers, mere specifikt under EM i Amsterdam, havde jeg fået mulighed for at deltage i EHF’s Youth Leadership Festival. Dette er ikke en festival, som vi kender det i Danmark (glem ølbowling og sjove camps), men et 4 dages kursus, hvor der hver dag er workshops, som kan hjælpe en med at videreudvikle hockey i ens land. Vi var 31 deltagere – næsten alle fra forskellige lande. Ud af de 31 deltagere ville 6 personer (Youth Leaders) blive stemt ind i Youth Panel. Her var jeg en af de heldige! Os 6 er fra forskellige dele af Europa og har forskellige baggrunde inden for hockey. Vi snakker sammen hver anden måned over Skype. Vi er blevet delt ind i grupper, hvor vi hver især har vores ansvarsområde. Mit ansvarsområde er samarbejde med de øvrige skandinaviske lande (herunder især Sverige, som geografisk ligger lige til højrebenet) samt hjælpe med at arrangere næste Youth Leadership Festival i Antwerp 2019. At være en del af Youth Panel giver mig mulighed for at lære en masse af de andre lande og give det videre til de, der ønsker det. Jeg er med i talentprojektet i DHU, men jeg ønsker jo ikke kun fremgang på pige- og damesiden, men i den grad også på drenge- og herresiden. Det kunne da være fedt at få det samlede antal aktive hockeyspillere til at stige. Men det kræver frivillige, og det er her, at Youth Panel kan blive interessant for DHU. Jo flere dygtige unge ledere, trænere, dommere og officials, vi kan få her i Danmark, jo hurtigere vil vi også se en positiv udvikling. Så hvis der er nogle unge hockeyaspiranter i Slagelse HK (+16 i 2019), som tænker, det kunne være sjovt og lærerigt at deltage på Youth Leadership Festival, så har vi (hele DHU) helt klart en fordel ift. at få deltagere med (dog max 2). Sidst, men ikke mindst, giver det os i Dansk Hockey et kæmpe netværk af unge og engagerede personer inden for hockey. I Youth Panel sidder både unge dommere, hockeyspillere, ledere og trænere, så der er masser af information og inspiration at hente. Hvis I vil vide mere om Youth Panel, kan I klikke ind på: http://eurohockey.org/youth-panel/