Kvarteret Sädesärlan Lidåker - AB Bostäder

Page 1

Ett helt nytt boende i Lidköping för dig som vill förverkliga visionen om det goda livet.

Inf ly ttning sommar/h öst 2018

Kvarteret Sädesärlan Lidåker AB Bostäder i Lidköping | Mellbygatan 3 | Box 2204 | 531 02 LIDKÖPING | 1


Inledning Kvarteret Sädesärlan

Innehållsförteckning Välkommen till kvarteret Sädesärlan............................................................................ 4 Alla möjligheter för det goda livet................................................................................. 6 Klassiskt modernt............................................................................................................. 8 2 rum och kök 57 och 60 kvm...................................................................................... 10 3 rum och kök 73 kvm.................................................................................................... 11 3 rum och kök 73 kvm (Markplan)............................................................................. 12 Att bo i hyresrätt är enkelt och bekvämt......................................................................13 4 rum och kök 96 kvm............................................................................................. 14–15 Trygghetsboendet 65+.....................................................................................................16 Trygghet: 2 rum och kök 57 och 60 kvm....................................................................18 Trygghet: 3 rum och kök 68, 69 och 73 kvm.............................................................19 Trygghet: 3 rum och kök 73 kvm (Markplan)..........................................................20 Kvarteret Sädesärlan i detalj......................................................................................... 21 Lidköping..........................................................................................................................22 Omgivningarna som präglar bygden...........................................................................24 Lugnt och fint läge i kv. Sädesärlan............................................................................. 25

Nu presenterar vi kvarteret Sädesärlan Det är något speciellt att få flytta in i en helt nybyggd lägenhet. Vi har den här gången ansträngt oss lite extra för att kunna erbjuda dig ett boende utöver det vanliga. I kvarteret Sädesärlan på Lidåker skapar vi 111 nya sköna hem i tre hus som sträcker sig nio våningar upp mot himlen. Ett av husen med 36 lägenheter är trygghetsboende för dig över 65 år. Välkommen hem!

Gå på visning redan nu! På vår hemsida kan du virtuellt gå från rum till rum i två exempellägenheter i kvarteret Sädesärlan – en tvåa och en trea. Titta in i kök, vardagsrum, sovrum och badrum. Med hjälp av digital teknik har vi möblerat lägenheterna och skapat en härlig rumskänsla.

Följ nybygget från start till mål på @lidaker_kv_sadesarlan

AB Bostäder reserverar sig för eventuella tryckfel. Observera att detaljer i beskrivningarna kan komma att ändras under byggprocessen fram till inflyttning.

2 | AB Bostäder i Lidköping | Mellbygatan 3 | Box 2204 | 531 02 LIDKÖPING


AB Bostäder i Lidköping | Mellbygatan 3 | Box 2204 | 531 02 LIDKÖPING | 3


Tre hus med 111 nya sköna exklusiva hem När vi började planera för kvarteret Sädesärlan på Lidåker, bestämde vi oss för att utmana allt som vi hittills varit vana vid här i staden. Tiden är nu inne för att komplettera utbudet av lägenheter i Lidköping med hyresrätter kryddade med mervärden för ett extra bekvämt och trivsamt boende. För första gången bygger vi på AB Bostäder ordentligt på höjden. Kvarteret blir ett välkänt landmärke som blir lätt att både prata om och hitta till. För dig som flyttar in på de övre våningsplanen innebär dessutom de åtta våningarna att du får utsikt

som ingen annan. Beroende på vilket väderstreck din lägenhet ligger i, kan du skymta Kinnekulle, blicka ut över stadskärnan eller njuta av närheten till skog och natur. Tre trerummare och två fyrarummare i markplan får utgång till en helt egen uteplats! Alla lägenheter byggs med öppen planlösning där ljuset från generösa fönsterpartier kan flöda fritt in i varje vrå. Material, utrustning och färgsättning har vi valt med stor omsorg. Allt håller genomgående hög kvalitet – även med tanke på ekologisk hållbarhet.

Ett av husen, 36 lägenheter som är fördelade mellan 14 tvåor och 22 treor, är trygghetsboende speciellt utformat för att du på äldre dar ska kunna bo och leva så bekvämt som möjligt. Konceptet har snabbt blivit populärt – inte minst för den sammanhållning och vänskap som brukar växa fram mellan hyresgästerna. I anslutning till husen finns parkeringsplatser varav fem är utrustade med laddstolpe för elbil. På gården finns även cykelförråd med tryckluftspump och miljöhus/sophus.

Vattentornet

Hus 1

4 | AB Bostäder i Lidköping | Mellbygatan 3 | Box 2204 | 531 02 LIDKÖPING


Nära det mesta! Läget på Lidåker ger dig närhet till all service, aktiviteter och nöjen samtidigt som du bor nära skog och natur i stadens utkant. Lidköping är en stad där det är enkelt att promenera och cykla för att uträtta enkla ärenden. Lidåker trafikeras också av tätortstrafikens busslinje 1 med hållplats bara 400 meter från kvarteret Sädesärlan. Barnomsorg och skolor I Lidköping finns 28 kommunala förskolor, en dygnet-runt-verksamhet samt två fristående förskolor. Närmast kvarteret Sädesärlan är Lidåker förskola.

Det finns 18 kommunala grundskolor och en fristående grundskola. Lidåkerskolan, bara 50 meter bort, har fritids, förskoleklass och årskurserna 1–6. De la Gardiegymnasiet har ett stort utbud av program och kurser, modern teknik och fräscha lokaler. Lidåker i historien Runt Lidköping fanns på 1800-talet gott om länderier. Det var mindre lantgårdar som ägdes av välbärgade stadsbor som nyttjade jorden likt dagens månskensbönder. Lidåker var då en av dessa gårdar, men den slukades till sist av den växande staden.

Lidköpings Bollklubb, LBK, tränade och spelade matcher ute vid Lidåker på en plan som hette Lilla Bommen.

Inf ly ttning sommar/h öst 2018

Hus 3 Lidåkerskolan

Hus 2

AB Bostäder i Lidköping | Mellbygatan 3 | Box 2204 | 531 02 LIDKÖPING | 5


Alla möjligheter för det goda livet Varsågod! Gym, relax, takterrass och en härlig gård Kvarteret Sädesärlan är inget vanligt bostadsområde. I de tre husen finns flera gemensamma lokaler och ytor som sätter guldkant på tillvaron. Den stora gården blir din nya trädgård. Planteringar med blommor, träd och buskar samt en härlig gräsmatta skapar rumskänsla. Här kan du ta en kort promenad, slå dig ner på en bänk och få ro för dina egna tankar. Kanske träffar du dina grannar över en kopp kaffe fram på förmiddagen. På gården finns också en lekplats. Biltrafiken är begränsad till husens framsida vilket innebär att barnen kan cykla eller åka skateboard utan att du behöver vara orolig. I direkt anslutning till kvarteret, mellan husen och den större vägen finns en fin parkyta för de kortare promenaderna. I den närliggande skogen finns motionsspår och stigar. Du är snabbt ute i riktig natur! Varma dagar och kvällar är det perfekt att slå sig ner på takterrassen på nionde våningen för umgänge och avkoppling. Njut av utsikten och solnedgången.

6 | AB Bostäder i Lidköping | Mellbygatan 3 | Box 2204 | 531 02 LIDKÖPING

Motion, stryka och smidighet är hälsa för livet! I kvarteret Sädesärlan har alla boende tillgång till ett gemensamt gym. Vill du hellre träna ute finns ett utegym på gården! Perfekt som komplement till en löprunda. Här kan du starta goda vanor och enkelt hålla dem vid liv. I ett av husen finns en gemensam lokal för social samvaro och hobbyaktiviteter. Lokalen har också ett kök som kan användas vid kalas eller middagar. Perfekt när vännerna är många, släkten är stor eller om ni vill arrangera ett möte eller en föreläsning. Bokningsavgiften är låg. I anslutning till gemensamhetslokalen ligger också relaxavdelningen med bastu och duschar. I trygghetsboendet inreder vi en gästlägenhet som för en billig peng finns tillgänglig för alla hyresgäster som bor i kvarteret Sädesärlan. Den bokar du enkelt när du får besök som vill övernatta. Då kan var och en dra sig tillbaka till sitt när det är dags att bryta för natten. Gästlägenheten har två sovrum med totalt sex bäddar och är utrustad med ett enkelt kök samt dusch/wc.


Gym

Det gemensamma gymmet är cirka 55 kvm stort och utrustat för motion och träning. Gymmet finns i Hus 2 på våning 9 och är öppet för alla som bor i kvarteret Sädesärlan. Städning sköts av bostadsbolaget.

Gemensam lokal

Boka den gemensamma lokalen högst upp i ett av husen och bjud in till kalas eller middag! Härifrån har du också tillgång till en härlig takterrass.

AB Bostäder i Lidköping | Mellbygatan 3 | Box 2204 | 531 02 LIDKÖPING | 7


Klassiskt modernt med alla bekvämligheter I kvarteret Sädesärlan finns 111 lägenheter, varav 36 är trygghetsboende. På följande sidor presenterar vi de olika lägenheterna var för sig. Hoppas du hittar den som passar dig och dina behov.

8 | AB Bostäder i Lidköping | Mellbygatan 3 | Box 2204 | 531 02 LIDKÖPING


Gå på en virtuell visning i 3D och få en äkta känsla av de nya lägenheterna! bostaderlidkoping.se/ om-oss/projekt/lidaker

Öppen planlösning och generösa fönster släpper fram ljuset fint i alla lägenheter.


2 rum och kök – 57 kvm och 60 kvm

BALKONG

Teckenförklaring G

U/M

L

TM

TT

ST

K

N

F

garderob ugn + förberett för mikro linneskåp kapphylla tvättmaskin torktumlare städskåp kylskåp frysskåp

VARDAGSRUM

KÖK

Smart användning av varje kvadratmeter SOVRUM

Tvåorna i Hus 1 och 2 är planerade för dig som inte behöver mer än ett sovrum. Rumskänslan är både stor och liten. Den öppna planlösningen gör att varje funktion får den plats som behövs utan att det känns trångt. En lägenhet att trivas i!

WC/D KOR.

För detaljer om materialval, funktioner och utrustning, se avsnittet Kvarteret Sädesärlan i detalj på sidan 21.

HALL

2 RoK, 60 m2 med balkong

Hyra 6 735 kr/mån

Den inglasade balkongen ger ytterligare rymd och fungerar som ett extra rum under de varmare årstiderna.

BALKONG

VARDAGSRUM

SOVRUM

KORRIDOR

Lägenheterna på 57 kvm har balkong mot väster och de på 60 kvm har balkong mot norr.

V Plan 1–7

Hus 1 och 2

KÖK

2 RoK, 57 m2 med balkong

Hyra 6 536 kr/mån

10 | AB Bostäder i Lidköping | Mellbygatan 3 | Box 2204 | 531 02 LIDKÖPING

WC/D

HALL


3 rum och kök – 73 kvm

BALKONG

Teckenförklaring G

U/M

L

TM

TT

ST

K

F

N

KÖK

VARDAGSRUM

garderob ugn + förberett för mikro linneskåp kapphylla tvättmaskin torktumlare städskåp kylskåp frysskåp SOVRUM

Gott om plats för ett helt hem WC/D

Välplanerade och härliga treor med en planlösning som rymmer mer än du tror. Här finns ett större sovrum samt ett mindre rum perfekt till gästrum, kontor eller barnrum. Kök och vardagsrum samsas utan mellanväggar och ger möjlighet att möblera för både måltider, tv-tittande och umgänge.

För detaljer om materialval, funktioner och utrustning, se avsnittet Kvarteret Sädesärlan i detalj på sidan 21.

KOR.

SOVRUM

HALL

3 RoK, 73 m2 med balkong

Hyra 7 866 kr/mån

V KÖK

WC/D

HALL

KORRIDOR

Lägenheterna har balkong mot väster och norr. Här finns plats för både växter och möbler. Ett extra rum att njuta av från tidigt på våren till långt in på hösten.

BALKONG

VARDAGSRUM

SOVRUM

SOVRUM

3 RoK, 73 m2 med balkong Plan 1–7

Hus 1 och 2

Hyra 7 866 kr/mån

AB Bostäder i Lidköping | Mellbygatan 3 | Box 2204 | 531 02 LIDKÖPING | 11


3 rum och kök – 73 kvm

Teckenförklaring G

U/M

L

TM

TT

ST

K

F

garderob ugn + förberett för mikro linneskåp kapphylla tvättmaskin torktumlare städskåp kylskåp frysskåp

Härlig uteplats i markplan! Här bor du med markkontakt och kan börja dagen med en frukost på den egna uteplatsen. Utgång från vardagsrummet. Välplanerad och härlig trea med en planlösning som rymmer mer än du tror. Här finns ett större sovrum samt ett mindre rum perfekt till gästrum, kontor eller rum för barn. Kök och vardagsrum går i ett och ger möjlighet att möblera för både måltider, tv-tittande och umgänge.

För detaljer om materialval, funktioner och utrustning, se avsnittet Kvarteret Sädesärlan i detalj på sidan 21.

Uteplatsen ligger mot söder och väster och är ca 22 kvm stor. Du inreder den som du själv vill med växter och buskar i krukor, utegrupp och lounge-möbler.

Plan 0, entréplan

S/V

KÖK

WC/D

HALL

KORRIDOR

MARKTERRASS

VARDAGSRUM

SOVRUM

3 RoK, 73 m2 med markterass

Hyra 7 866 kr/mån

12 | AB Bostäder i Lidköping | Mellbygatan 3 | Box 2204 | 531 02 LIDKÖPING

Hus 1 och 2

SOVRUM


Att bo i hyresrätt är enkelt, bekvämt och mer prisvärt än du tror Det finns flera uppskattade fördelar med att bo i hyresrätt. Många upplever att de får ett tryggt boende och samtidigt en mer stabil och förutsägbar ekonomi. Det är smidigt och problemfritt att bo i hyresrätt. Du betalar för boendet och får underhåll, reparationer och service på köpet. Vi åker hem till dig och fixar trasiga frysar, krånglande spisar, läckande kranar och annat trist som kan hända. Vi sköter om den gemensamma boendemiljön – skottar snö, klipper gräs, rensar rabatter och städar trappor.

Vad kostar din villa – egentligen? För att jämföra boendekostnaden i villa med hyran för en ny hyresrätt är det många poster du behöver ta med i kalkylen. Boende i villa: • Hemförsäkringen är dyrare. • Du betalar en fastighetsavgift (syns i din deklaration).

Att få bo i en trivsam lägenhet med en välskött och upplyst utemiljö är också trygghet.

• Kommunala avgifter för vatten, avlopp och sophämtning.

Du slipper att oroa dig för att räntan på bolånet ska gå upp. Om du har bolån på två miljoner kronor för en villa eller bostadsrätt, och räntan går upp med en enda procentenhet, så ökar räntekostnaden med nästan 1 700 kronor – varje månad!

• Du måste själv betala för underhåll och reparationer.

Du slipper plötsliga räkningar för sådant som gått sönder i bostaden och behöver repareras eller bytas ut mot nytt (om du inte själv har orsakat skadan).

• Du binder kapital i fastigheten som skulle kunna ge bättre avkastning i alternativa placeringar.

• Högre kostnad för hushållsel.

• Kostnad för uppvärmning. • Eventuell hjälp med trädgårdsskötsel och snöskottning.

AB Bostäder i Lidköping | Mellbygatan 3 | Box 2204 | 531 02 LIDKÖPING | 13


4 rum och kök – 96 kvm

Teckenförklaring G

U/M

L

TM

TT

ST

K

F

garderob ugn + förberett för mikro linneskåp kapphylla tvättmaskin torktumlare städskåp kylskåp frysskåp

Stora utrymmen för ett luftigt och ljust hem Det här är det självklara valet för dig som har barn eller bara vill unna dig ett extrarum för kontor eller favorithobbyn. Ett ljust och rymligt hem med öppen planlösning. Här finns både ett större badrum och en gästtoalett. I hallen finns gott om plats att möblera för extra förvaring. Lägenheterna har balkong mot söder. Här finns plats för både växter och möbler. Ett extra rum att njuta av från tidigt på våren till långt in på hösten.

För detaljer om materialval, funktioner och utrustning, se avsnittet Kvarteret Sädesärlan i detalj på sidan 21. HALL SOVRUM

S WC/D

WC

KÖK

KORRIDOR

SOVRUM

Plan 1–7

Hus 1 och 2

4 RoK, 96 m2

Hyra 9 744 kr/mån

14 | AB Bostäder i Lidköping | Mellbygatan 3 | Box 2204 | 531 02 LIDKÖPING

SOVRUM

VARDAGSRUM

BALKONG


4 rum och kök – 96 kvm

Teckenförklaring G

U/M

L

TM

TT

ST

K

F

garderob ugn + förberett för mikro linneskåp kapphylla tvättmaskin torktumlare städskåp kylskåp frysskåp

Större lägenhet med skön egen uteplats Här bor du längst ned i huset med en egen uteplats att inreda för fina stunder utomhus med utgång direkt från vardagsrummet. I denna större lägenhet finns gott om utrymme för den större familjen med rum för barn, hemmakontor eller favorithobbyn. Ett ljust och rymligt hem med öppen planlösning. Här finns både ett större badrum och en gästtoalett. I hallen finns gott om plats att möblera för extra förvaring.

Uteplatsen ligger mot söder och är ca 22 kvm stor. Du inreder den som du själv vill med växter och buskar i krukor, utegrupp och lounge-möbler. För detaljer om materialval, funktioner och utrustning, se avsnittet Kvarteret Sädesärlan i detalj på sidan 21.

HALL SOVRUM

S WC/D

WC

KÖK

KORRIDOR

SOVRUM

SOVRUM

VARDAGSRUM

MARKTERRASS

4 RoK, 96 m

2

Plan 0, entréplan

Hus 1 och 2

Hyra 9 744 kr/mån

AB Bostäder i Lidköping | Mellbygatan 3 | Box 2204 | 531 02 LIDKÖPING | 15


Trygghetsboendet 65+ Ett attraktivt och bekvämt boende för Lidköpings seniorer Ett av husen i kvarteret Sädesärlan är trygghetsboende och speciellt utformat för att du på äldre dar ska kunna bo och leva så bekvämt som möjligt. Konceptet har snabbt blivit populärt – inte minst för den sammanhållning och vänskap som brukar växa fram mellan hyresgästerna. 36 av kvarterets 111 lägenheter är trygghetsboende. Tvåor och treor som är helt vanliga bostäder men anpassade för ett enkelt liv. Här finns inga trösklar inne i lägenheten, badrummen har golvvärme, något höjd wc-stol och ditt förråd på samma våningsplan du bor på. Inomhusvärmen i huset kommer att vara något högre än standard, vilket brukar uppskattas av äldre hyresgäster. Trygghetsvärdar och social samvaro På vardagarna är boendet bemannat med personal från kommunen (cirka två timmar/dag). Trygghetsvärdarna finns bland annat för att arrangera sociala aktiviteter med varierat innehåll för alla boende. I husets bottenvåning finns gemensamma lokaler som används för samvaro, hobbyverksamhet och rekreation – både planerad och möten som sker spontant. Här finns också ett kök där du, grannar och andra vänner kan laga mat tillsammans.

Tanken med trygghetsboende är att du sköter dig själv så mycket du vill – och deltar i aktiviteter och social samvaro när och om du vill. Kanske hittar du nya vänner som delar dina egna intressen. Goda och nära relationer med grannar ger stor trygghet.

Inf ly ttning sommar/h öst 2018

16 | AB Bostäder i Lidköping | Mellbygatan 3 | Box 2204 | 531 02 LIDKÖPING

När du får långväga gäster som behöver övernatta i Lidköping finns en gästlägenhet som du kan boka och hyra för några hundralappar. Här finns dusch/wc och även ett litet kök. Du kan ansöka om en lägenhet i trygghetsboendet i kvarteret Sädesärlan om du själv eller någon annan i ditt hushåll har fyllt 65 år.


Ingegerd Wennman flyttade våren 2016 till AB Bostäders trygghetsboende i kvarteret Tusenfotingen. Lägenheten är en tvåa på 52 kvm. ”Jag flyttade inte så långt, tidigare hade jag en bostadsrätt på Floragatan. Jag följde bygget av de nya lägenheterna och tyckte att kvarteret såg trevligt ut. Det avgörande beslutet tog jag som en följd av att jag föll i trappan och bröt handleden. Jag ville känna större trygghet. Här har jag kommit närmare mina grannar och kan delta i de sociala aktiviteter som vi arrangerar tillsammans. Alla sköter sig dock själva och bestämmer hur mycket man vill delta. Jag tycker mycket om våra gemensamma utrymmen. Vi har både mindre sällskapsrum och en större lokal där vi kan ha fester och möten. Den kan vi också boka när det blir för trångt att ha gäster uppe i lägenheten. Här firade vi bland annat midsommar tillsammans. Det var mycket trevligare än att vi skulle suttit ensamma i våra egna lägenheter.”

AB Bostäder reserverar sig för eventuella tryckfel. Observera att detaljer i beskrivningarna kan komma att ändras under byggprocessen fram till inflyttning.

AB Bostäder i Lidköping | Mellbygatan 3 | Box 2204 | 531 02 LIDKÖPING | 17

Trygghetsboendet

”Jag känner mig trygg och har fått många nya vänner”


2 rum och kök – 57 kvm och 60 kvm

BALKONG

Teckenförklaring G

U/M

L

TM

TT

ST

K

N

F

VARDAGSRUM

KÖK

garderob ugn + förberett för mikro linneskåp kapphylla tvättmaskin torktumlare städskåp kylskåp frysskåp

Det lilla trivsamma hemmet Tvåorna i trygghetsboendet är planerade för dig som inte behöver mer än ett sovrum. Rumskänslan är både stor och liten. Den öppna planlösningen gör att varje funktion får den plats som behövs utan att det känns trångt. En lägenhet att trivas i!

SOVRUM

WC/D KOR.

För detaljer om materialval, funktioner och utrustning, se avsnittet Kvarteret Sädesärlan i detalj på sidan 21.

HALL

2 RoK, 60m2 med balkong

Hyra: (vån 2) 7 465 kr/mån, (vån 3) 7 545 kr/mån, (vån 4) 7 625 kr/mån, (vån 5) 7 700 kr/mån, (vån 6) 7 780 kr/mån, (vån 7) 7 860 kr/mån, (vån 8) 7 935 kr/mån. 2 RoK, 57m2 med balkong

Den inglasade balkongen ger ytterligare rymd och fungerar som ett extra rum under de varmare årstiderna.

BALKONG

VARDAGSRUM

SOVRUM

KORRIDOR

Lägenheterna på 57 kvm har balkong mot väster och de på 60 kvm mot norr.

V Plan 1–7

Hus 3

18 | AB Bostäder i Lidköping | Mellbygatan 3 | Box 2204 | 531 02 LIDKÖPING

KÖK

WC/D

HALL

Hyra: (vån 2) 7 163 kr/mån, (vån 3) 7 239 kr/mån, (vån 4) 7 315 kr/mån, (vån 5) 7 391 kr/mån, (vån 6) 7 462 kr/mån, (vån 7) 7 538 kr/mån, (vån 8) 7 614 kr/mån.


Trygghetsboendet

3 rum och kök – 68 kvm, 69 kvm och 73 kvm

3 RoK, 73 m2 med balkong

BALKONG

N KÖK

VARDAGSRUM

SOVRUM

WC/D

KOR.

SOVRUM

HALL

Hyra: (vån 2) 8 663 kr/mån, (vån 3) 8 754 kr/mån, (vån 4) 8 851 kr/mån, (vån 5) 8 949 kr/mån, (vån 6) 9 046 kr/mån, (vån 7) 9 143 kr/mån, (vån 8) 9 241 kr/mån.

Teckenförklaring G

U/M

L

TM

TT

ST

K

F

V

KÖK

WC/D

HALL

KORRIDOR

garderob ugn + förberett för mikro linneskåp kapphylla tvättmaskin torktumlare städskåp kylskåp frysskåp BALKONG

VARDAGSRUM

SOVRUM

SOVRUM

Välplanerade treor med ljus och rymd 3 RoK, 69 m2 med balkong

Treorna i trygghetsboendet har en planlösning som rymmer mer än du tror. Du får gott och väl plats med ett helt hem, även om du behöver göra en rejäl rensning när du flyttar från villan. Här finns ett större sovrum samt ett mindre rum perfekt till gästrum, kontor eller hobbyrum. Kök och vardagsrum samsas utan mellanväggar och ger möjlighet att möblera för både måltider, tv-tittande och umgänge.

och de på 73 kvm mot norr. Här finns plats för både växter och möbler. Ett extra rum att njuta av från tidigt på våren till långt in på hösten.

Hyra: (vån 2) 8 246 kr/mån, (vån 3) 8 332 kr/mån, (vån 4) 8 418 kr/mån, (vån 5) 8 504 kr/mån, (vån 6) 8 591 kr/mån, (vån 7) 8 677 kr/mån, (vån 8) 8 763 kr/mån. HALL

WC/D

För detaljer om materialval, funktioner och utrustning, se avsnittet Kvarteret Sädesärlan i detalj på sidan 21.

KÖK

KOR.

SOVRUM

SOVRUM

VARDAGSRUM

S

Lägenheterna på 68 kvm har balkong mot söder, de på 69 kvm mot väster

3 RoK, 68 m2 med balkong

Plan 1–7

Hus 3

BALKONG

Hyra: (vån 2) 8 166 kr/mån, (vån 3) 8 251 kr/mån, (vån 4) 8 336 kr/mån, (vån 5) 8 426 kr/mån, (vån 6) 8 511 kr/mån, (vån 7) 8 596 kr/mån, (vån 8) 8 681 kr/mån.

AB Bostäder i Lidköping | Mellbygatan 3 | Box 2204 | 531 02 LIDKÖPING | 19


3 rum och kök – 73 kvm

Teckenförklaring G

U/M

L

TM

TT

ST

K

F

garderob ugn + förberett för mikro linneskåp kapphylla tvättmaskin torktumlare städskåp kylskåp frysskåp

En härlig trea med egen uteplats i markplan Här bor du med markkontakt och kan börja dagen med en frukost på den egna uteplatsen. Utgång från vardagsrummet. Treorna i trygghetsboendet är har en planlösning som rymmer mer än du tror. Du får gott och väl plats med ett helt hem, även om du behöver göra en rejäl rensning när du flyttar från villan. Här finns ett större sovrum samt ett mindre rum perfekt till gästrum eller kontor. Kök och vardagsrum går i ett och ger möjlighet att möblera för både måltider, tv-tittande och umgänge.

Uteplatsen ligger mot söder och väster och är ca 22 kvm stor. Du inreder den som du själv vill med växter och buskar i krukor, utegrupp och lounge-möbler. För detaljer om materialval, funktioner och utrustning, se avsnittet Kvarteret Sädesärlan i detalj på sidan 21.

S/V

KÖK

WC/D

HALL

KORRIDOR

MARKTERRASS

VARDAGSRUM

3 RoK, 73m2 Plan 0, entréplan

Hus 3

20 | AB Bostäder i Lidköping | Mellbygatan 3 | Box 2204 | 531 02 LIDKÖPING

Hyra 8 949 kr/mån

SOVRUM

SOVRUM


Kvarteret Sädesärlan i detalj ALLMÄNT Inflyttning

KÖK/VARDAGSRUM: Hösten 2018

Golv Parkett

Upplåtelseform Hyresrätter

Väggar Målade

Parkeringsplats

Finns att hyra

Socklar

Bredband/TV/telefoni

Öppen fiber från Telia, där basutbud på TV ingår i hyran

Skåp med vita luckor

Uppvärmning Fjärrvärme Hiss Finns Cykelförråd

Separat på gården med tillgång till tryckluftspump

Elinstallation Elcentral (eget abonnemang) med automatsäkring och jordfelsbrytare i varje lägenhet.

Trä, ek

Bänkskivor i svart laminat Vitt kakel över köksbänk Spis med glaskeramikhäll Spisfläkt Kyl/frys Diskmaskin Förberett för mikrovågsugn

Varmvatten Individuell mätning och debitering

BADRUM:

Porttelefon Finns

Golv Plastmatta

Förråd

Vägg

Finns i alla hus. I separat byggnad på gården kan man även hyra ett extra utrymme att förvara sina saker i.

Kakel, vitt med dekor i annan kulör bakom wc-stol

WC Kommod med handfat, vitt Badrumsskåp med spegel, belysning och eluttag

Vi bygger enligt Miljöbyggnad Silvers krav. Solceller placeras på hustak och övre vägg.

Duschskärmvägg i frostat glas (Hus 1 & 2) Duschdraperistång (Hus 3)

GEMENSAMMA UTRYMMEN Alla på vån 9 (öppna för alla boende i kvarteret Sädesärlan) Gemensamhetslokal

Hus 1, vån 9 & Hus 3, markplan

Övernattningslägenhet

Hus 3

Bastu och relax

Hus 1

Takterrass

Hus 1, 2 & 3

Gym

Hus 2

Tvättmaskin Torktumlare Väggskåp och hyllor El-golvvärme i Hus 3, debiteras på hushållselen

SOVRUM: Golv Parkett Väggar Målade Socklar

Trä, ek

Garderober

LÄGENHETERNA HALL: Golv Klinker/parkett Väggar Målade Socklar

Trä, ek

Inredning

Kapphylla och garderober

BALKONG: Inglasad UTEPLATS: Betongplattor (Finns till alla marklägenheter)

AB Bostäder i Lidköping | Mellbygatan 3 | Box 2204 | 531 02 LIDKÖPING | 21


Lidköping är en stad att trivas i Kaféer och livlig torghandel Lidköping är en sjöstad och handelsplats sedan medeltiden som präglas av tradition, hantverk, design och mode. Här är riktigt mysigt med massor av små butiker. På lördagarna handlar vi gärna på torget och tar en fika. Bara i stadskärnan finns cirka 25 kaféer och torghandeln kom igång redan år 1671! Lidköpings kommun har som målsättning att bli Årets stadskärna år 2021. Lagom stort med korta avstånd Du som bor centralt kan promenera och cykla till både jobb och aktiviteter. Inom några kilometer når du det mesta av service, shopping, bibliotek, flera museer, idrottshallar och motionsspår. Kollektivtrafiken sköts av Västtrafik och alla kommuninvånare över 65 år åker gratis buss dygnet runt inom kommunen. Tätortstrafiken har två linjer. Sport, motion och föreningsliv Det finns tio motionsspår i kommunen, varav åtta har elljus. Sparbanken Lidköping Arena är multiarena för konserter, mässor, marknader, utställningar och idrottstävlingar. Bandy är huvudidrott, men här har även spelats tennis och handboll. Här hejar vi såklart på elitbandylaget Villa Lidköping BK! Föreningslivet frodas! Över 400 föreningar finns med i kommunens register. De representerar alla möjliga intresseområden. Här finns med all säkerhet någon som gillar samma sak som du. Lidköping utsågs 2015 till Årets främsta elitidrottskommun. Tillväxt Lidköping Tillväxt Lidköping är ett bolag som ägs tillsammans av kommunen och det lokala näringslivet. Målet är att vara bland landets topp tio när det gäller företagsklimat och boendekvalitet. Oavsett vilken fråga du som är egen företagare har när det gäller nystart, etablering eller utveckling är rådgivarna här din ingång till svar. Här i Lidköping tycker vi också att det är viktigt med positiv tillväxt och utveckling av landsbygden. Det skapar förutsättningar för en långsiktig hållbar utveckling i hela kommunen.

!

Lär känna Lidköping bättre genom att besöka kommunens webbplats boilidkoping.nu. Klicka dig runt bland menyerna så hittar du enkelt all information du kan behöva.

22 | AB Bostäder i Lidköping | Mellbygatan 3 | Box 2204 | 531 02 LIDKÖPING


Jaktslottet blev rådhus Gamla Rådhuset på torget var från början greve Magnus Gabriel de la Gardies jaktslott. I slutet av 1600-talet flyttades byggnaden från Kållandsö i samband med att han grundade Nya staden. Idag finns turistbyrån samt anrika Rådhuskonditoriet i huset.

AB Bostäder i Lidköping | Mellbygatan 3 | Box 2204 | 531 02 LIDKÖPING | 23


En bygd full av historia, kultur och naturupplevelser Lidköping präglas av Vänern, Sveriges och EU:s största insjö. Kuststräckan från Kinnekulle, ner runt Kinneviken och runt Kållandsö är 22 mil lång. Båtarna på Göta kanal seglar här genom en skärgård med 120 öar och uppåt 2 000 kobbar och skär.

I anslutning till Läckö slott finns också Naturum Vänerskärgården – Victoriahuset. Den interaktiva basutställningen invigdes 2013 och bjuder på spännande berättelser kopplade till den speciella naturen här och ute på Vänerns öar.

Svalnäs på Kållands västkust kallar vi för ”Vänerns riviera”. Här njuter du och badar på en flera kilometer lång sandstrand. Den är barnvänlig och tack vare gynnsamma vindar brukar det snabbt blir varmt i vattnet just här.

Rörstrand Museum i Lidköping berättar om en av Europas äldsta porslinsfabriker. Här visas nära trehundra år av tillverkning, vida känt konstnärskap och bruksgods som älskats av generationer. Porslin från Rörstrand kommer även till viss del att pryda kvarteret Sädesärlans fasader.

Mycket populärt besöksmål Läckö slotts historia går 700 år tillbaka i tiden då biskop Brynolf Algotsson år 1298 lade grunden till en befäst borg just här. Greve Magnus Gabriel De la Gardie övertog slottet på 1600-talet. Det var sedan han som formade slottet så som vi ser det idag. Du kan följa med på en guidad tur eller uppleva slottet på egen hand.

”Det blommande berget” Kinnekulle i öster präglas av många olika naturtyper. Frodig lövskog, kraftfull granskog, sköna lundar och lövängar, beteshagar och alvar som breder ut sig med låg växtlighet. Från utsiktstornet på bergets topp ser du fem mil i alla väderstreck!

!

Lidköping ligger i en rik lantbruksbygd. Här är det aldrig långt från jord till bord. Spikens fiskehamn är en av Europas största insjöfiskehamnar. Härifrån levereras inte minst Vänerns röda guld – löjrommen – en riktig delikatess. Ramslöken från den kalkrika marken på Kinnekulle kallas ibland för skogens vitlök. Nära naturupplevelser Du får nära till flera populära områden för naturupplevelser. Kinnekulle vandringsled är 45 km och lättvandrad med flera alternativa rutter. Du kan pilgrimsvandra till exempel mellan Husaby och Forshem. På Kållandsö går du långa sträckor längs Vänerns strand. Testa också att vandra ut på Hindens rev som är en fem kilometer lång spets som löper ut i Vänern och har en bredd på endast 25–100 meter.

Ta hjälp av turistbyrån i Gamla rådhuset för att få veta mer och hitta vägen till dina egna smultronställen. Destination Läckö-Kinnekulle har också en egen webbplats. Lägg in lackokinnekulle.se som bokmärke i din dator och smartphone.

24 | AB Bostäder i Lidköping | Mellbygatan 3 | Box 2204 | 531 02 LIDKÖPING


Alltid nära! Kvarteret Sädesärlan ligger i den populära stadsdelen Lidåker, mellan vattentornet och Lidåkerskolan. Här bor du naturnära men ändå på kort avstånd från centrum med service, butiker och nöjen.

Lidköping Trollhättan: 6 mil Uddevalla: 8,5 mil Göteborg: 13 mil Skara: 2,5 mil Skövde: 5 mil Lidköping ligger utmed Kinnekullebanan som trafikerar sträckan Hallsberg och Göteborg. Till Göteborg går det direkttåg tre gånger per dag (mån – lör).

Lidåker AB Bostäder i Lidköping | Mellbygatan 3 | Box 2204 | 531 02 LIDKÖPING | 25


26 | AB Bostäder i Lidköping | Mellbygatan 3 | Box 2204 | 531 02 LIDKÖPING


AB Bostäder i Lidköping | Mellbygatan 3 | Box 2204 | 531 02 LIDKÖPING | 27


Välkommen hem! Det är något speciellt att få flytta in i en helt nybyggd lägenhet. Dessutom har vi den här gången ansträngt oss lite extra för att kunna erbjuda dig ett boende utöver det vanliga. I kvarteret Sädesärlan på Lidåker skapar vi 111 nya sköna hem i tre hus som sträcker sig nio våningar upp mot himlen. Ett av husen och 36 lägenheter är trygghetsboende för dig över 65 år.

Ställ dig i kö redan idag! Gå till bostaderlidkoping.se och gör en kundanmälan för att registrera dig som aktiv i AB Bostäders bostadskö. Klicka för Nyproduktion – Lidåker i din sökprofil. Då får du även nyhetsbrev om projektet. Har du frågor är du välkommen att höra av dig till oss! Uthyrning: 0510-77 08 00 eller uthyrning@lidkoping.se Projektansvarig: Stefan Lenntun, 0510-77 08 24 eller stefan.lenntun@lidkoping.se

Inf ly ttning sommar/h öst 2018

AB Bostäder i Lidköping | Mellbygatan 3 | Box 2204 | 531 02 LIDKÖPING www.bostaderlidkoping.se AB Bostäder reserverar sig för eventuella tryckfel. Observera att LIDKÖPING detaljer i beskrivningarna kan komma att ändras under byggprocessen fram till inflyttning. 28 | AB Bostäder i Lidköping | Mellbygatan 3 | Box 2204 | 531 02


Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.