Välkommen till Skövde HF

Page 1

Välkommen till familjen

Välkommen till Skövde HF

Välkomstbrev säsongen 2023-2024

Foto: Viktor Ljungström

Välkommen till oss i Skövde HF

Välkommen till oss i Skövde HF

Det är med stor glädje vi välkomnar dig/ditt barn som ny medlem i Skövde HF. I detta material kan du få lite mer insyn i vår verksamhet. Vi driver vår verksamhet på ideell basis, vilket innebär att det är vi TILLSAMMANS som är Skövde HF. Vårt mål är ha en bra handbollsutbildning och det är det vi utgår ifrån i vår verksamhet, men det är så mycket mer; glädje, gemenskap och vänner för livet och för vissa en elitkarriär, kanske en plats i vårt Elitlag som vi är väldigt stolta över.

I åldern 6-9 år är vårt största fokus att ha roligt, mycket lek, lära känna bollen och börja spela minihandboll.

Hoppas du kommer trivas i vårt gäng och har du frågor om vår verksamhet eller om du är intresserad av att engagera dig som ledare är du välkommen att kontakta mig. Maila mig på Sabina@skovdehf.se Välkommen!

Sabina

Ungdomskoordinator Skövde HF

Foto: Viktor Ljungström

Vad står vi för?

Våra värderingar

Skövde HF är en handbollsförening för tjejer. Sedan 1949 har vi arbetat för att barn, ungdomar och seniorer ska kunna utöva världens roligaste sport, handboll.

Vår seniorverksamhet är elitfokuserad och vi vill vara ett av Sveriges bästa handbollslag och del av Handbollsligan Dam Skövde HF:s ungdomssektion har som målsättning att erbjuda god handbollsutbildning och fysisk träning. Ungdomarna tränas också i socialt umgänge, att fungera i grupp, visa hänsyn till varandra och att vara en god kamrat och som i en förlängning utvecklas till bra Elitlagsspelare och/eller duktiga ledare inom föreningen och arbetslivet.

Kännetecken för hela vår verksamhet är rent spel, drogfri social fostran, bra utbildning samt en stark föreningskänsla.

träningstider för de allra yngsta När och var?

Skövde HFs hemmaarena är Idrottshallen men vår handbollsskola tränar i Rydshallen där större ytor finns samt bra med utrustning för en allsidig träning med fokus på rörelse och koordination.

U6 - Födda 2017* 09:00 - 10:15

U7 - Födda 2016 10:15 - 11:30

U8 - Födda 2015 11:30 - 13:00

U9 - Födda 2014 13:00 - 14:30

- Andreas Ottosson

- Alexander Järkehed

- Anna-Karin Jiveby

16:00-17:30

Samtliga träningar i Rydshallen

Johan Elf

*Vi tillåter ett år yngre barn men kommande säsong får man börja i rätt åldersgrupp.

Vårt verktyg

Sportadmin, appen för ditt medlemskap

För alla medlemmar: Skövde HF använder sig av IT-plattformen Sportadmin för att göra det enkelt för alla medlemmar. Sportadmin är en app som du laddar ner till din mobiltelefon där du laddar ner appar.

I Sportadmins MedlemsApp kan du bland annat följa lagets kalender, hitta kontaktuppgifter till alla i laget samt ta emot och svara på kallelser. Här sköter du också om din profil i föreningen. Du uppdaterar själv dina uppgifter så medlemmar i laget har rätt uppgifter till dig.

I Sportadmin hittar du också ditt medlemskort. Medlemskortet som aktiv spelare eller någon form av ledare/funktionär ger dig fri entré på elitlagets hemmamatcher och ska visas upp i entrén.

För ledare: För dig som är ledare finns Sportadmin LedarApp där du administrerar lagets aktiviteter, skickar kallelser mm.

Åldersgrupp Söndag Tisdag Ledare
Sportadmin MedlemsApp Sportadmin LedarApp

förutsättningar för kvalitet Aktiviterter per åldersgrupp

Utöver din medlemsavgift så behöver föreningen få in mer pengar för att kunna bedriva den verksamhet vi gör. För att det inte ska belasta medlemmarnas plånbok för mycket genomförs ett antal obligatoriska försäljningar under säsongen.

Den rödvita rabatten är ett rabatthäfte som Skövde HF själva producerar. Därmed går alla pengarna från försäljningen till föreningen. Säljer man fler än de ordinarier häftena går 50% till lagkassan.

Vi säljer även toalettpapper och hushållspapper som är en lättsåld produkt alla använder. Från pappersförsäljningen utgår även provision till lagets lagkassa.

Aktuellt antal per spelare visas i tabellen.

Fler som gör mindre Engagera dig i familjen?

Åldersgrupp RVR Höst RVR Vår Papper

U6 - 2 st Frivilligt

U7 2 st 2 st Frivilligt

U8 2 st 2 st Frivilligt

U9-U15 10 st 10 st 3 ggr 5 st när Sep-OkT Feb-Mar Okt/Jan/Apr

Vi behöver ständigt hjälp av frivilliga som vill ta på sig ett mindre uppdrag i laget eller föreningen. För 2-8 timmar i månaden har vi ett urval med olika uppdrag som säkert passar dig. Som övriga ledare och funktionärer blir du medlem för endast 300 kr och får då fri entré på alla hemmamatcer. Vill du hjälpa till? Anmäl ditt intresse ditt intresse på den här länken: https://skovdehf.se/jagstallerupp

Dags att gå vidare?

Vill du avsluta ditt medlemsskap?

För att underlätta vår administration behöver du meddela ledaren i ditt lag att du kommer sluta i föreningen. Ledaren ska då registrera dig att du slutat i sportadmin för att fakturor mm inte skall fortsätta skickas ut till dig. Det är viktigt att du själv tar ansvar för att detta blir gjort då kansliet ej har denna naturliga kontakt som ledaren i laget har.

Förebilder

idoler föds på seniormatcherna

På våra seniormatcher i Handbollsligan Dam får våra unga spelare möjligheten att träffa våra elitspelare live. Ett par gånger per säsong erbjuds våra yngsta att springa in med elitlaget på deras hemmamatch. Ett mycket uppskattat inslag i handbollssäsongen.

Du som förälder får då möjlighet att se matchen utan kostnad (1 förälder per barn).

Att vara en del av The Red Sea (Skövde HFs hejarklack) är en upplevelse som barnen älskar. Efter matchen träffar vi elitspelarna på planen och fans corner är platsen där spelarna får en stund tillsammans med utvalda spelare i laget. Känslan att få med sig ett signerat idolkort av en spelare i elitlaget är fantastisk känsla.

Vi rekomenderar starkt att besöka seniormatcherna för att både skapa en härlig känsla men också för att lära sig spelet genom att titta på matchen.

Information

Kommunikation är viktigt för oss!

I Skövde HF försöker vi kommunicera via våra olika kanaler. Vårt elitlag presenteras i huvudsak på vår hemsida https://www.skovdehf.se. Våra ungdomslag använder sig av en systersida till huvudsidan som du hittar på https://team.skovdehf.se

I övrigt har vi flera sociala medier som vi kontinuerligt uppdaterar. Se länkar till dem nedan.

Vi skickar också ut frekventa nyhetsbrev för att du skall vara uppdarad om vad som sker i föreningen.

facebook.com/skovdehf 4000 följare instagram.com/skovdehf 2600 följare twitter.com/skovdehf 800 följare linkedin.com/skovdehf 200 följare tiktok.com/@skovdehf 800 följare skovdehf.se 25 000 visningar / månad

Det ska vara kul att spela handboll

föräldraansvar

Du som förälder, oavsett om du är på läktaren eller är med som ledare på planen, har ett mycket stort ansvar i att låta ditt barn leka, ha roligt och utvecklas i egen takt. Vi tillåter inte någon som helst toppning eller selektering förrän barnen når 15 års ålder och första året i Ungdoms-SM ska vara ett läroår.

Ditt beteende som vuxen påverkar barnen mycket så det är viktigt att du funderar på hur du agerar.

I Skövde HFs röda tråd finns ett helt kapitel om föräldraansvaret. Vi ber dig därför läsa mer här:

https://skovdehf.se/wp-content/uploads/2022/11/Roda-Traden-2022-11-10.pdf

Partnererbjudande Som vipmedlem får du mer

Tillsammans med våra partners får du som medlem möjlighet till extra bra erbjudanden. Du som medlem kan bidra till föreningens utveckling genom att koppla oss samman med fler företag som vill bli partner till oss. Några företag vill ge våra medlemmar något extra. Här följer de aktuella erbjudanden vi har just nu:

STC är en viktig partner till Skövde HF och de erbjuder Skövde HFs medlemmar & familjemedlemmar till spelare förmånliga priser på träningskort samt inklusive möjlighet till 2 veckors provträning vid uppvisande av medlemskort.

VIP-medlemmar i Skövde HF kan teckna följande vid uppvisande medlemskort.

Föreningskortet (Ungdom) för spelare i åldern 10-17 år för 179 kr/månad AG.

Föreningskort (aktiva & ledare) från 18 år och uppåt. Kostar 299 kr/månad AG.

Föreningskort (familje-& stödmedlemmar) 329 kr/månad AG.

Klippkort 10 tillfällen 590 kr. Gäller för alla medlemmar hos Skövde HF, giltigt medlemskap ska uppvisas för att erhålla rabatten.

Skövde HF | Skaraborgsgatan 18 | 541 52 Skövde | Sverige +46 732-71 76 65 | info@skovdehf.se
Foto: Viktor Ljungström

Turn static files into dynamic content formats.

Create a flipbook
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.