Skandiform Höstnyheter 2022

Page 1

1

Höstnyheter 2022

MAKING SENSE, ATTRACTING SENSES.


2

Making sense, attracting senses.


3


4

Höstnyheter 2022 Central by bonpart Roll by Louise Hederström Deli Lounge by Thomas Pedersen Tinnef by Charlotte von der Lancken

Höstkollektionen 2022 visar vem vi verkligen är, vad vi står för, vår personlighet och integritet, även när ingen ser oss. Den förkroppsligar idéerna och värderingarna bakom skandinavisk design, vårt hantverkskunnande och vår hållbara möbelproduktion. I slutändan handlar allt om att visa stark karaktär och ge olika typer av rum en unik karaktär. Våra nya karaktärer och uppdaterade klassiker låter dig vara huvudkaraktären i din historia. Visa och var stolt över den. Njut av den med alla dina sinnen.


5

HÖSTNYHETER 2022! VISA DIN SANNA KARAKTÄR OCH VÄCK SINNENA TILL LIV.


6

Höstnyheter 2022

CENTRAL BY BONPART

Var i händelsernas centrum Central, med sina unika karaktärsdrag, lever upp till sitt namn som rummets naturliga mittpunkt. Fåtöljen är lika nätt och diskret som stabil och framträdande. Den tar för sig samtidigt som den smälter in med sitt enkla, rena formspråk. Centrals vackra sömnadsdetalj på ryggen i kombination med de rektangulära benen gör att den talar ett eget formspråk. Designduon bonpart har arbetat fram en genomtänkt fåtölj som verkligen sätter människan i centrum. Den är enkel att sätta sig i och så bekväm att man inte vill resa sig upp. De stora valmöjligheterna, både nedtill och upptill, gör att Central kan varieras för att skapa karaktär i olika typer av miljöer för olika sinnestillstånd. Ibland spelar den huvudrollen, andra gånger har den en biroll, men den är alltid en central del av rummet. Det hör du på namnet.


7

ROLL BY LOUISE HEDERSTRÖM

Naturlig rock ’n’ roll Roll är betydligt mer än en tamburmajor på hjul. Samspelet mellan de fem karaktäristiska rören gör att Roll påminner om ett träd med dess stam, krona och rotsystem, men det är inte bara från naturen som Louise Hederström hämtar sin inspiration. I botten finns också ett genuint intresse för musik i allmänhet och Elvis Presley i synnerhet. Gemensamt för många av hennes möbler är att hon vill inspirera till rörelse och lekfullhet. Roll rör inte på benen likt Elvis, men den kan enkelt flyttas från en miljö till en annan tack vare sina hjul, vilket gör att den kan användas i allt från flexibla mötesrum till loungemiljöer. Hjulen gör det också enkelt att städa. Roll balanserar på en tunn gren mellan det funktionella och dekorativa. Stramheten, mjukheten och rörligheten gör att Roll skapar karaktär i alla rum.


8

Höstnyheter 2022

DELI LOUNGE by Thomas Pedersen

Ny variant med snurrstativ Ta en svängom med friheten Sedan Deli lanserades har den balanserat på gränsen mellan stol och fåtölj. Den kan bre ut sig på djupet och bredden, men också i sitt uttryck i klädseln och sin tvådelade design. Thomas Pedersens prisbelönta stolserie har nu utvecklats med ytterligare en variant, Deli lounge med snurr, en bekvämare och mer voluminös fåtölj jämfört med sina syskon. Möjligheten att snurra fåtöljen gör att du får större frihet och kan sitta skönt i rummets alla riktningar. Snurrstativet skapar också spontana möten och bidrar starkt till att atmosfären blir ännu mer avslappnad. Dröj dig kvar ännu längre i det organiskt formade sittskalet och använda Deli lounge på helt nya sätt i 360 grader. Luta dig tillbaka, snurra ett varv och vänd mer än blicken mot nya möjligheter. Nu är de äntligen inom räckhåll.


9

TINNEF by Charlotte von der Lancken

Ny storlek och material

Från sopor till soffbord Bordet Tinnef karaktäriseras av en ständigt pågående metamorfos, men den har aldrig släppt sitt hållbarhetsfokus. Det som från början var ett bord av återvunnen plast från bland annat kosmetikaflaskor och yoghurtförpackningar har nu tagit ytterligare ett kliv mot en ljusare framtid. Tinnef har kompletterats med bordskivan Black coal, en yta med tydlig svart karaktär med inslag av ljusa små öar. Plasten kommer från återvunna medicinoch matförpackningar. Likt sina föregångare, Multicoloured och White marbled, har Black coal alltid ett unikt mönster. Tinnef finns numera också som ett större soffbord. Charlotte von der Lancken har återigen skapat nytt liv åt plastavfall som en påminnelse om plastens roll i våra liv. En vacker tankeställare som lever vidare och ger rummet en sprakande karaktär.


BY BONPART

CENTRAL FÅTÖLJ12

Central

“Central är en fåtölj som med sin rakryggade men bekväma design utgör ett mellanting mellan en traditionell stol och en loungefåtölj.”

/ BONPART


13

Central Collection Underrede i lackad metall, ek eller vitpigmenterad ask. Centrals vackra sömnadsdetalj på ryggen i kombination med de rektangulära benen gör att den talar ett eget formspråk.

SE HELA SERIEN HÄR!

NY

CENTRAL

F-257

NY

CENTRAL

NY FRAME

LACKAD

LACKAD

ASK**

METALL*

METALL*

vitpigmenterad

9005 Jet black

9016 Traffic white

EK**

CENTRAL

F-259

* Skandiform Colour Collection RAL-lacker som tillval. ** Bets som tillval.

F-259


BY LOUISE HEDERSTRÖM

ROLL KLÄDHÄNGARE16

Roll

”Jag har försökt att hitta balansen mellan det funktionella och dekorativa, en uppdatering av en klassisk tamburmajor på hjul.”

/ LOUISE HEDERSTRÖM


17

NY

Roll Collection Välj mellan 26 olika RAL-färger. SE SKANDIFORM COLOUR COLLECTION HÄR!

ROLL*

T-410

NY

ROLL*

* Skandiform Colour Collection RAL-lacker som tillval.

T-410


18


19


20

Deli Lounge

”Med sitt tydligt organiska formspråk och goda sittkomfort kan fåtöljen användas på många olika sätt i många olika loungemiljöer.”

/ THOMAS PEDERSEN


21

Deli Lounge Collection NY

NY

Underrede i lackad metall, ek eller vitpigmenterad ask. SE HELA SERIEN HÄR!

DELI LOUNGE*

DELI LOUNGE*

F-291

F-291

DELI LOUNGE*

DELI LOUNGE**

F-261

Det nya snurrstativet gör Deli lounge ännu mer bekväm och självsäker.

** Skandiform Colour Collection RAL-lacker som tillval. ** Bets som tillval.

F-260


22

Tinnef

”I omställningen mot fossilfria plaster måste vi ta hand om det som redan finns. Jag har skapat nytt liv åt plastavfall i form av ett färgsprakande bord som fortfarande bär på historien om en plastflaska.”

/ CHARLOTTE VON DER LANCKEN


23 NY

Tinnef Collection Bord i olika höjder och storlekar som kan användas individuellt eller som en del av ett set. SE HELA SERIEN HÄR!

TINNEF*

TINNEF*

LB-646

LB-644

Nyhet! Tinnef som soffbord och ny bordskiva i black coal.

TINNEF

TINNEF**

LB-664 TABLE TOPS

NY

BLACK COAL*

WHITE MARBLED*

MULTICOLOURED*

ASK

EK**

100% återvunna medicin- och matförpackningar. Storlek: Ø45/Ø73cm

100% återvunna yoghurt förpackningar. Size: Ø45/Ø73cm

100% återvunna kosmetiska flaskor. Size: Ø45/Ø73cm

vitpigmenterad Size: Ø45cm

Size: Ø45cm

* Utseendet på plastskivan kan variera i färg och mönster, då varje skiva är unik. ** Bets som tillval.

LB-644


24


25

Making sense, attracting senses

Livet handlar om möten mellan människor. Alla ögonblick som väcker minnen, idéer och drömmar till liv. Det är då du lär dig nya saker om dig själv och världen runt omkring dig. I mer än 60 år har Skandiform vårdat och hyllat det mänskliga mötet med våra vackra och genomtänkta möbler. Möbler som inte bara känns rimliga i miljöer där människor möts, de väcker också en starkare känsla av tillhörighet och tillfredställelse. Vår uppgift är att attrahera dina sinnen med skandinavisk design. Det är vårt sammanhang, hela vårt väsen, något vi älskar att göra. När man är förälskad känns alla kärlekssånger så självklara. Bli förälskad i våra möbler på skandiform.se


26

Nytt samarbete

BONPART

Central bonpart är en Wienbaserad studio för möbel- och produktdesign som drivs av Verena Waidmann och Lukas Gstöttner. I sitt skapande eftersträvar bonpart tidlös skönhet och intelligenta lösningar. Det resulterar i projekt med ett visst lugn och tydliga former men ändå alltid med en lekfull twist. Deras skulpturala synsätt gifter sig väl med ett fokus på teknisk förfining och noggranna detaljer. bonparts produkter kommer ur en unik personlig blick och intryck från omgivningen. Hållbarhet är en viktig del av projekten, såväl när det gäller lämpliga materialegenskaper och kvalitetsprocesser som på ett estetiskt plan.

Formgivare - Höstnyheter 2022


27

LOUISE HEDERSTRÖM

Roll, Isa Louise Hederströms arbete spänner över ett brett område, med allt från inredningsdetaljer till möbler och mattor. Produkterna bär ofta spår av Louises karaktäristiska lekfullhet och inspirationfrån naturen.

THOMAS PEDERSEN

Deli, Timeout Thomas formspråk är av typisk dansk design, med tydligt inslag av enkelhet. Han kombinerar klassiskt organiska linjer med nyskapande idéer och detaljer.

CHARLOTTE VON DER LANCKEN

Tinnef CVDLAB grundades 2015 av Charlotte von der Lancken, tidigare känd som grundare av Front Design. Charlotte von der Lancken arbetar med olika områden inom design, från produktdesign till konst. CVDLAB är både en designstudio och en plattform för gränsöverbyggande samarbeten.


28


29

Hållbarhet

Cirkuläritet i fokus. HÅLLBARHET

SOCIALT ANSVAR

Skandiform definierar hållbarhet som ett förhållningssätt där vi värderar en helhet bestående av Miljö, Kvalité -och Arbetsmiljöaspekter. Med detta tankesätt utvecklar vi tidlösa möbelserier med komfort och kretsloppstänkande i fokus.

Vi arbetar för goda arbetsförhållanden genom hela värdekedjan för att skapa en säker och utvecklande arbetsmiljö som minimerar skador och ohälsa. Vi riskbedömer våra leverantörer och tecknar avtal om Code of Conduct. Internt sker arbetet inom ramen för vår arbetsmiljöcertifiering enligt ISO 45001.

DESIGN

Vi säkerställer att de produkter vi tar fram är genomtänkta, hållbara med liten miljöpåverkan, kan återbrukas samt bidrar till hög komfort och välbefinnande. Omsorgsfullt väljer vi ut de material och leverantörer som klarar våra högt ställda krav. Våra produkter ska hålla över tid i både kvalité och i uttryck.

CERTIFIERINGAR

Till stöd för hållbarhetsarbetet upprätthåller Skandiform AB ett certifierat verksamhetssystem med processer och rutiner som är certifierat enligt ISO 9001, ISO 14001 samt ISO 45001. För att säkerställa vår träråvaras ursprung är vi också spårbarhetscertifierade enligt FSC® Chain of Custody.

Kravställning på hållbarhetsarbetet fångas upp i dialog med våra kunder och andra intressenter samt genom de miljö och hållbarhetsmärkningar som vi märker våra produkter med, så som Möbelfakta. AGENDA 2030

FN:s Agenda 2030 är världens gemensamma hållbarhetsmål. Det är självklart för Skandiform att vara med och bidra till dessa. Genom vårt hållbarhetsarbete bidrar vi till flera av målen.


30


31

Kontakt

KUNDSUPPORT

Kundservicechef Magnus Svendsen magnus.svendsen@skandiform.se 044 855 57 Kundsupport Jessica Persson jessica.persson@skandiform.se 044 855 60 Kundsupport Petra Lindh petra.lindh@skandiform.se 044 855 52 Försäljningschef Eva Syverstad eva.syverstad@skandiform.se 0706 99 33 90 Representant, Göteborg / Västra Sverige Åsa Juneström asa.junestrom@skandiform.se 0706 99 33 93 Representant, Stockholm / Norra Sverige Kristina Rung kristina.rung@skandiform.se 0707 84 66 83 Representant, Malmö / Östra Sverige/ Export Anna Werntoft anna.werntoft@skandiform.se 0706 90 25 22 Representant, Norge / Export Elin Wallin elin.wallin@skandiform.se 0707 84 66 84


2022.10.01

Foto: Marcus Lawett, Saga productions Inredning/Styling: Caroline Richter, Sofie Lawett Design & Copy: Ny studio


Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.