Page 1

LA NOSTRA ESCOLA I

EL nostre barri DOSSIER DE TREBALL JORNADES CULTURALS 2012 Escola rambleta del clot Carrer Arag贸 620 08018 BARCELONA http://www.escolarambletadelclot.blogspot.com/


Casa Budesca

(C/Clot 9292-94)

En aquesta casa hi hagué una fàbrica de paraigües. Dalt de l’edifici podem veure una imatge publicitària feta amb ceràmica policromada& una ombrel·la i dues granotes. Sucursal de La Caixa

(C/Clot 73)

Fa cantonada amb el C/Rafael Capdevila (que va ser director d’aquesta sucursal de La Caixa). A dalt de l’edifici hi ha una imatge de la llegenda de Sant Martí a cavall tallant la

seva capa per compartircompartir-la amb un pobre. Mercat del Clot

(P/Mercat)

Aquest edifici dona nom nom a la Plaça del Mercat. Va ser construit al 1889 però al 1994 es va dell tot construint 2 soterranis modernitzar de com a pàrquing i entrada dels camions i furgonetes amb les mercaderies. Conjunt habitatges obrers

(C/Clot 22-34)

Aquestes setze casetes van van ser construïdes totes iguals amb una planta baixa i un pis a dalt. Són casetes molt senzilles construïdes al segle XIX pels treballadors de les fàbriques del Clot. Clot.

Centre Cultural La Farinera del Clot (Gran Via 835)

Aquest edifici va ser una fàbrica fàbrica de farina i ara és el Centre Cultural “La Farinera del Clot” Fa molts segles al Clot hi havia molts molins fariners aprofitant la força de l’aigua de la Sèquia Comtal.


Torre Agbar

(Av/Diagonal 211)

Aquest és un dels edificis més alts de Barcelona ona ja que fa 144 metres d’alçada i té 38 Barcel plantes (4 són subterrànies). És un edifici on estan les oficines de la companyia “Aigües de Barcelona” (Agbar) Parc del Clot. Clot.

On hi ha aquest parc hi hagué una estació de tren i les parets dels edificis dels tallers avui són cascades d’aigua. A partir de l’any 1972 el tren ja no passa a l’aire lliure sinó que passa per un túnel sota terra. Casa d’habitatges modernista

(C/Rossend Nobas, 12)

A dalt de tot d’aquesta casa d’habitatges hi ha una escultura representant representant el cap d’una vaca. Es pot veure una des del parc i una altra des del Carrer Rossend Nobas. Sembla ser que el cap de vaca el van posar per indicar que als baixos d’aquest edifici hi havia una lleteria.

Seu del Districte de S.Martí

(P/Valentí Almirall) Almirall)

Aquest edifici va ser l’ajuntament de Sant Martí de Provençals quan era un poble diferent de Barcelona (des del 1897 és només un barri). Dalt del tot de l’edifici hi ha una bonica torre amb un rellotge i una petita cúpula de pissarra grisa. Escola Escola Casas

(C/S.Joan de Malta)

Avui és una escola però al segle XII era la Torre de Sant Joan o Hospital de Sant Joan de Malta (una mena d’hostal de peregrins fortificat)

La part que dona a la Plaça Valentí Almirall és la més antiga i la part que mira a la Gran Gran Via va ser fet molt més tard (1933)


El meu nom és ............................................ .................................................. ............... Avui és dimecres 29 de febrer de 2012

Descobrim el barri del Clot Escriu davant de cada pista un número de l’u al deu Casa Budesca

(C/Clot 9292-94)

Sucursal Sucursal de La Caixa Mercat del Clot

(P/Mercat)

Conjunt habitatges La Farinera

(C/Clot 73)

(C/Clot 22-34)

(Gran Via 835)

Torre Agbar

(Av/Diagonal 211)

Parc del Clot. Casa d’habitatges

(C/Rossend Nobas, 12)

Seu del Districte

(P/Valentí Almirall)

Escola Casas

(C/S.Joan de Malta) Malta)

Aquest és un dels edificis més alts de Barcelona ja que fa 144 metres d’alçada i té 38 plantes (4 són subterrànies). En aquesta casa hagué una fàbrica de paraigües. paraigües. Aquest edifici dona nom a la Plaça del Mercat. Fa cantonada amb el C/Rafael C/Rafael Capdevila (que (que va ser director d’aquesta sucursal de La Caixa). Caixa). Aquestes setze casetes van ser construïdes totes iguals amb una planta baixa i un pis a dalt. A dalt de tot d’aquest edifici hi ha una imatge de la llegenda de Sant Martí que va a cavall cavall i ofereix la seva capa per compartircompartir-la amb un pobre.

Va ser construït al 1889 però però al 1994 es va modernitzar modernitzar del tot construint 2 soterranis de pàrquing i per on entren els camions i furgonetes amb les mercaderies. Aquest edifici va ser una fàbrica fàbrica de farina i ara és el Centre Cultural “La Farinera del Clot” Són casetes molt senzilles construïdes al segle XIX pels treballadors de les fàbriques del Clot. Clot.


Dalt de l’edifici podem veure una imatge publicitària feta amb ceràmica policromada una una ombrel·la i dues

granotes.

Fa molts segles al Clot hi havia molts molins fariners aprofitant la força de l’aigua de la Sèquia Comtal. On hi ha aquest parc hi hagué una estació de tren i les parets dels edificis dels tallers avui són cascades d’aigua. d’aigua. Dalt de tot d’aquesta casa d’habitatges hi ha una escultura representant el cap d’una vaca. Es pot veure una des del parc i una altra des del Carrer Rossend Nobas. A partir de l’any 1972 el tren ja no passa a l’aire lliure sinó que passa per un túnel túnel sota terra. Avui és una escola però al segle XII era la Torre de Sant Joan o Hospital de Sant Joan de Malta (una mena d’hostal de peregrins fortificat) Sembla ser que el cap de vaca el van posar per indicar que als baixos d’aquest edifici hi havia havia una lleteria. Aquest edifici va ser l’ajuntament de Sant Martí de Provençals quan era un poble diferent de Barcelona (des (des més). del 1897 és només un barri més ). Dalt del tot de l’edifici hi ha una bonica torre amb un rellotge i una petita cúpula de pissarra pissarra grisa. La part que dona a la Plaça Valentí Almirall és la més antiga i la part que mira a la Gran Via va ser feta feta molt més tard (1933) És un edifici on estan les oficines de la companyia “Aigües de Barcelona” (Agbar)


Dossier JJCC 2012  

Dossier de les Jornades Culturals de l'Escola RAMBLETA DEL CLOT 2012. La nostra escola i el nostre barri (25è aniverasari)

Dossier JJCC 2012  

Dossier de les Jornades Culturals de l'Escola RAMBLETA DEL CLOT 2012. La nostra escola i el nostre barri (25è aniverasari)

Advertisement