Page 1


Tots sabem que la diversitat lúdica que s'ofereix als nostres infants i joves actualment és tan gran, que resulta gairebé una heroïcitat que es decideixin per un llibre abans que qualsevol altre entreteniment. Aquesta certesa em va fer pensar que si un dels indubtables centres d'interès d'aquest col·lectiu són les noves tecnologies, seria interessant oferir­los històries on apareguessin ordinadors, internet, xarxes socials, etc., això junt amb la meva irremeiable curiositat em van portar a iniciar una cerca bibliogràfica a la caça de títols que presentessin històries potencialment interessants i he de reconèixer que m'ha sorprès el resultat, doncs he trobat una bona quantitat de títols, suficients, segons la meva modesta opinió per elaborar aquesta guia que us presento a continuació. Espero que us sigui profitosa!


Títol: ¡ES UN LIBRO! Autor: Lane Smith Il·lustrador: Lane Smith Edició: Océano Travesía, 2010 ISBN: 9786074003956 Edat: de 3 a 8

Océano Travesía presenta una aposta divertida i alhora tan realista que fins i tot espanta, es tracta d’una història on un ruc i un mico comparteixen una estona de lectura però ho fan amb diferents suports, l’un amb un llibre i l’altre amb el seu ordinador portàtil.

I per als més petits, ha aparegut el germanet d’aquest àlbum, amb el títol «¡És un libro, bebé!» dissenyat especialment per pre­lectors, amb un format més petit i en cartoné apte per les manetes dels més petits, entranyable i alhora resistent.

Col·lecció: LES EINES PARLEN Autor: Elisenda Guiu Il·lustrador: Rita Culla / Sílvia Pla Edició: Salvatella 2012 ISBN: 9788484127147 Edat: de 3 a 7

Es tracta d’una col·lecció composta per sis títols. Punts forts que tenen: la seva tipografia clara i neta amb lletra de pal que ens permetrà utilitzar aquests títols per despertar l’interès per la lectura en els primers lectors acostant­los les noves tecnologies. A banda d’això Rita Culla i Sílvia Pla han creat una sèrie d’il·lustracions molt atractives, pàgines que respiren, ens presenten dibuixos treballats amb colors suaus i vius que atrauen el lector primerenc. L’estructura del text també és molt encertada, cada conte presenta un objecte en primera persona, a partir d’uns divertits rodolins que en faciliten l’aprenentatge i que poden ser recitats per petits i grans, a més, cada número inclou un annex amb material didàctic que permetrà treballar els conceptes apresos com una part més del joc.


Títol: En Tonet, el saure supernet Autor: David Salariya Il·lustrador: Carolyn Scrace Edició: Macmillan, 2012 ISBN: 9788415426035 Edat: a partir de 6 anys A en Tonet li agrada que tot estigui com una patena. Un dia rep un paquet immens... que rugeix i es mou! Què deu ser el regal tan estrany que la seva tia Etelvina li ha enviat? Un llibre amb una animació 3D increïble en realitat augmentada.

Títol: La Nora la gata balladora Autor: David Salariya Il·lustrador: Carolyn Scrace Edició: Macmillan, 2012 ISBN: 9788415426011 Edat: a partir de 6 anys En Ton és una mica grapes. Quin estrès! Però a la gata Nora no li fa res. Ella sap que té una gran habilitat excepcional: a la pista de ball és genial! Un llibre amb una animació 3D increïble en realitat augmentada.

La realitat augmentada arriba als llibres!! La REALITAT AUGMENTADA és una tecnologia nova que combina imatges, so i animació 3D amb la realitat que es veu a la pantalla aconseguint uns resultats sorprenents!

Títol: L'ordinador de la Fàtima Autor: Monse Fransoy

Il·lustrador: Monse Fransoy Edició: Cruïlla, 2002 Edat: a partir de 5 anys Llibre per a primers lectors amb breu text centrat amb elements relacionats amb l'ordinador. Escrit en lletra de pal.


Títol: Un móvil en el Polo Norte Autor: Carl Norac Il·lustrador: Anne Isabelle Le Touzé Edició: Edelvives, 2007 ISBN: 9788426356253 Edat: de 5 a 8 anys

L'ós blanc, navega feliç sobre el seu bloc de gel. De sobte una ampolla arriba des del mar amb un estrany objecte: un telèfon mòbil que no para de sonar. L'ós, molt amable, respon a les trucades. I comença a arribar gent. Canviarà això la tranquil·la vida del Mateo?

Títol: La Bruixa Brunilda i el seu ordinador Autor: Valerie Thomas Il·lustrador: Korky Paul Edició: Blume, 2006 ISBN: 8498010993 Edat: a partir de 5 anys

La Brunilda s’informatitza: es compra un ordinador, escaneja tots els seus llibres d’encanteris, els tira a les escombraries i es prepara per portar una intensa cibervida. Donarà bon resultat l’aplicació de les arts informàtiques a les arts de la bruixeria? Sembla ser que el seu gat, en Bruno no és massa partidari de la nova afició de la Brunil­ da, i tampoc li fa gràcia que ella no el deixi jugar amb el ratolí. Però en Bruno no es conforma fàcilment: una nit s’acosta a l’ordinador i, ABRACADABRA, el fa desaparèixer. Com se les arreglarà la bruixa Brunilda ara que ja no té ordinador ni llibre d’encanteris?

Títol: No t’enganxis a l’ordinador Autor: Carmina del Río Il·lustrador: Carmina del Río Edició: Salvatella, 2009 ISBN: 9788484125167 Edat: de 8 a 10 anys

En Dani passa moltes hores davant de l' ordinador en Rufus l'ajudarà a adonar­se que per això està descuidant els seus deures i perdent moltes altres coses, com ara jugar i divertir­se amb els seus amics.


Títol: Mar@Ona Autor: Jesús Ballaz Il·lustrador: Oriol Malet Edició: Cruïlla, 2010 ISBN: 9788466124881 Edat: de 8 a 10 anys La Marta està farta que la mare estigui sempre cansada i de mal humor. Amb ella, els dies són molt ensopits. En canvi, els caps de setmana l'Ona s'ho passa la mar de bé amb el pare: van d' excursió, a dinar a llocs fantàstics... No s'a vorreixen mai. L'una per l'altra tramen, per correu electrònic, com superar aquesta situació que les té dividides. En preparen una de bona que els pares no poden ni imaginar.

Títol: Un ordinador gens ordinari Autor: Michéle Kahn Il·lustrador: Claude Lapointe Edició: Alfaguara, 2004 ISBN: 8487938973 Edat: de 8 a 11 anys Tan bon punt arriba a casa del seu oncle Pierre per passar­hi uns dies, en Frank s’adona de la presència d’un robot que li posa dificultats per deixar­lo entrar. Menys mal que quan el noi i el seu pare s’identifiquen la porta s'obre c a l’instant. L’oncle Pierre els explica que en Tomasín, el robot, fa totes les tasques de la casa, inclosa la de substituir al porter i al gos. I és que en Tomasín és un ordinador de la vida quotidiana al qual se’l governa amb la veu. En canvi, a l’avi d’en Frank no li agrada l’ordinador perquè el creu incapaç de reconèixer les seves ordres amb accent alsacià.

Títol: El Regne de Caucas Autor: Bono Bidari Il·lustrador: Bono Bidari Edició: SM, 2012 ISBN: 9788466131124 Edat: de 8 a 12 anys Tres nois de sisè de primària en Bic, en Dani i la Lisa descobreixen un estrany joc informàtic que els porta a convertir­se en la Companyia de Balta. Junt amb en Balta, el protagonista del joc, en Bic, en Dani i la Lisa hauran de salvar el Regne de Caucas, un món que, en principi, només existeix en un vídeo joc en el que hauran de resoldre diversos jocs i proves.


Títol: En Màtic i Internet Autor: Olga Garcia Il·lustrador: Isabel Gomis Edició: Barcanova, 2003 ISBN: 9788448913830 Edat: de 8 a 10 anys

En Ferran, "Màtic" per a tothom, és un noi que va en cadira de rodes i és expert en informàtica. Un bon dia, mentre treballa amb l’ordinador, es mareja una mica i queda com ensopit. Quan es desperta es troba enmig d’una plaça d’un país imaginari on els habitants estan en perill d’extinció. Esperaven l’arribada d’en Màtic... Podrà salvar­los?

Títol: Malú y el marciano del ordenador Autor: Blanca Álvarez Il·lustrador: Esmeralda Sánchez Blanco Edició: Edelvives, 2003 ISBN: 8426348548 Edat: de 8 a 10 anys

La Malú ha de passar uns dies amb la seva àvia Balbina, especialista en narrar històries i teixir vànoves. Lluny d'avorrir­se, viurà una gran experiència: el marcià de l'ordinador la sotmetrà a una terrible prova i descobrirà que les àvies amaguen molts secrets.

Títol: La volta al món en 28 correus electrònics Autor: Stefano Bordiglioni Il·lustrador: Antongionata Ferrari Edició: Castellnou Edicions, 2011 ISBN: 9788489625747 Edat: a partir de 9 anys T'agradaria fer un viatge d'unes quantes setmanes? T'agradaria visitar d'un cop el Marroc, Mèxic, Guatemala i la Polinèsia? En Fabrizio ho pot fer: el seu pare, que és periodista, se l'emporta a un llarg viatge on veu i experirmenta sorprenents i extraordinàries. Però no s'ho guarda per a ell sol: cada vegada que pot, envia un correu electrònic als seus amics Sara i Giulio des de llocs cada cop més llunyans, i intercanvia amb ells una correspondència digital enginyosa i divertida.


Títol: Encerrada Autor: Nancy Werlin Edició: SM, 2002 ISBN: 9788434891227 Edat: de 9 a 12 anys La Marnie és enormement rica, però està molt sola. És la filla d'una escriptora i cantant d'èxit que va morir i es nega a integrar­se amb els seus companys d'internat. Ella prefereix refugiar­se en l'univers anònim del seu joc d'aventures preferit a la xarxa. Especialment ara que ha començat a xatejar amb un dels seus oponents, però la Marnie no està segura. Segrestada i tancada en un soterrani, haurà de fer front a doloroses veritats sobre ella i la seva cèlebre mare. Només el seu company d'aventures a Internet podrà intentar rescatar­la.

Títol: Els contes de l’ordinador Autor: Maria Grau Il·lustrador: Xavier Cussó Edició: Edicions Del Pirata, 2006 ISBN: 9788496569331 Edat: a partir de 10 anys

Treballo a la sala d’ordinadors d’un centre cultural. Fins fa un parell de mesos, la meva feina era rutinària i avorrida. Fa exactament cinc setma­ nes, però, l’encarregada va penjar uns cartells en què s’anunciava un concurs de contes patrocinat per l’Ajuntament i dotat amb uns premis força importants i, a partir de llavors, els meus usuaris van canviar com de la nit al dia, per cert crec que no us ho he dit però sóc un ordinador.

Títol: El amigo que surgió de un viejo ordenador Autor: Belén Gopegui Il·lustrador: Edició: SM, 2012 ISBN: 9788467559118 Edat: de 10 a 12 anys.

Mariú acaba de trobar un disc dur, una espècie de quadern amb cadenat que potser amaga un misteri o una pista per investigar. Però el que troba és una teoria amb cinc passos per a fer front a les coses importants de la vida que ha escrit algú a qui no coneix, tot i que li encantaria saber­ho.


Títol: Háblame del fantasma del faro Autor: Tina Blanco Il·lustrador: Pablo Amargo Edició: Edelvives, 2003 ISBN: 9788426351197 Edat: de 10 a 12 anys

Com cada any, en Jano arriba a Piedrasnegras per passar­hi l'estiu. Allà es troba amb que moltes coses han canviat. L'Aurora, l'encarregada del far, que els donava de berenar i els explicava llegendes, ha estat substituïda per un ordinador i la seva amiga Tea està distant i estranya. Junts buscaran un mitjà per fer tornar a l'Aurora.

Títol: La passió d’Alexandra Autor: Xulio Ricardo Trigo Edició: Barcanova, 2008 ISBN:9788448921552 Edat: de 10 a 14 anys

L'Alexandra és una noia catalana d'origen ucraïnès. L'amistat d'una noia argentina que arrossega un passat difícil farà trontollar el seu món personal, sobretot quan aquesta li descobreix a Internet la pàgina del "bookcrossing", un web de gent que allibera llibres perquè altres els trobin. Totes dues entraran en contacte amb un misteriós personatge que, després d'anunciar­ho a la xarxa, abandona als cafès de l'Eixample

Títol: Rebel·lió a la xarxa Autor: Doug Wilhem Il·lustrador: Roger Padilla Edició: Estrella Polar, 2009 ISBN: 9788492671106 Edat: a partir de 10 anys En Russell té por d’anar a l’escola: en Richie sempre l’espera a la sortida per fer­li passar una mala estona. Ja n’està tip! Ha de fer­hi alguna cosa... Un bon dia es fa amic de l’Elliot i la Catalina, i junts ideen un sistema molt original per plantar cara al problema. Tota una revolució a l’institut. Una rebel·lió en tota regla a través de la xarxa, que tindrà conseqüències.


Títol: Han segrestat les bessones Autor: Mercè Masnou Il·lustrador: Gemma Sales Edició: Edicions del Pirata, 2005 ISBN: 8496569241 Edat: a partir de 10 anys

Les bessones Anna i Ibi filles d’un especialista mundial en jocs de parau­ les han estat segrestades, de forma misteriosa, per uns malfactors. Aquest difícil cas, que mantindrà angoixada la família de les noies fins al darrer moment, estarà a càrrec de l’eficaç inspector Moncada, que trobarà un aliat inesperat en un jove pastor de muntanya afeccionat a les noves tecnologies. Títol: El solar de les rates Autor: Joaquim Carbó Il·lustrador: Pep i Marc Brocal Edició: Edicions del Pirata, 2004 ISBN: 8493396702 Edat: de 10 a 12 anys

El dia que una brigada d'obrers va enderrocar les un solar van passar moltes coses. Les rates van sortir a buscar­se la vida pel carrer, que és el moment en què comença l'aventura i que mentre s'hi construïa un edifici de pisos, els nois de la colla d'en Martí s'hi van instal·lar per practicar tots els jocs que el seu avi els explicava i, fins i tot, per inventar­ne de nous. El joc més perillós, però, va ser quan es van haver de defensar d'una banda de ganàpies que els en volia fer fora. Títol: En Llampec pesca a Internet Autor: Ursel Scheffleer Il·lustrador: Hannes Gerber Edició: Edicions del Pirata, 2012 ISBN: 9788494009303 Edat: de 10 a 12 anys

El comissari assisteix a un congrés de “supercervells”, el tema central del qual és com millorar la investigació internacional del crim organitzat amb l’ajut de les noves tecnologies, la informàtica i Internet. Allí aprèn el nou programa informàtic de reconeixement d’empremtes digitals, gaudeix de la cuina italiana i, aprofitant el viatge, ajuda els seus col·legues de l’FBI a capturar l’astut capo mafiós Jaws, ja que de fet el cervell del Llampec és molt més fiable que el disc dur de qualsevol ordinador.


Títol: Enigma a internet Autor: Pere Casals Edició: Barcanova, 2007 ISBN: 978848921101 Edat: d'11 a 14 anys

Descobreix els enigmes d'Internet amb les aventures d'en Bill, la Clara, la Hilka, en Yoshio, en Liu i en Gautam. En aquest llibre, la Marilyn ­la tia d'en Bill, que és periodista­ rep uns anònims per Internet. Els cibernois correran greus perills a San Diego i també a l'altra banda de la frontera, a Mèxic, per resoldre l'enigma. Gràcies a Internet, descobriran el cap d'una banda de blanqueig de diners.

Títol: El blog de Cyrano Autor: Rosa Huertas Edició: Ediciones SM, 2012 ISBN: 9788467555387 Edat: a partir de 12 anys

Saps qui era Cyrano de Bergerac? En Cyrano estimava la bella Rosane, però sabia que el seu amor era impossible; per això li escrivia cartes apassionades que mai s’atrevia a enviar­li. La Sofia també escriu a algú impossible, tot i que en realitat s’asseu darrere seu a classe. El blog de Cyrano ens submergeix en una història d’amor actual, on els clàssics de la literatura hi tenen molt a dir.


Títol: Amor i xat Autor: Bianka Minte­König Il·lustrador: Birgit Schössow Edició: Cruïlla, 2008 ISBN: 9788466113984 Edat: d'11 a 14 anys

La Mila vol saber qui és que li envia missatges d'amor en un xat. Un noi de la seva classe? Un desconegut?

Títol: Una ampolla al mar de gaza Autor: Valérie Zenatti Il·lustrador: Mercè López Edició: Cruïlla, 2007 ISBN: 9788466118446 Edat: a partir de 12 anys

A Jerusalem, l'horror dels atemptats s'ha convertit en una rutina. Però la Tal, una noia israeliana de disset anys, no s'acostuma a tanta violència. Per tal de superar l'odi creu que ha de conèixer l'altra cara del conflicte, i aconsegueix posar­se en contacte amb en Naïm, un palestí de vint anys, per mitjà del correu electrònic. De primer el noi és molt eixut, però a poc a poc els dos joves superen els recels i sorgeix entre ells una amistat de debò. Hi ha una pel·lícula aquesta preciosa història tan recomanable com el llibre aquí podeu veure el tràiler: http://youtu.be/BzF0oTu1gLM


Títol: El noi que vivia tancat en una habitació Autor: Antonio Lózano i Álvaro Colomer Edició: Edebé, 2012 ISBN: 9788468307329 Edat: a partir de 12 anys Hola, em dic Nerea i t’escric perquè el meu germà ha desaparegut. He trobat el teu nom entre una sèrie de persones que tenia agregada 'l'Ombra’ com a amic. L’últim que va fer el meu germà abans de deixar de donar senyals de vida va ser agregar aquesta ‘Ombra’ a la seva llista d’amics. Si no m’equivoco, tots els qui la van agregar romanen inactius. Llevat de tu. Si et plau, posa’t en contacte amb mi urgentment. Estic una mica espantada. Moltes gràcies.

Descobreix aquí el primer capítol: http://www.edebe.com/publicaciones­generales/img/cast/830732.

Títol: Alexandra i les set proves Autor: Roberto Santiago i Ángela Armero Edició: Edebé, 2012 ISBN: 9788468307107 Edat: a partir de 12 anys

El meu nom és Alexandra, tinc onze anys, i m’estaré tancada una setmana a la meva escola. Sense professors. Sense pares. Només nois i noies del meu curs. No sé com sonarà, dit així. Però tot el que explicaré aquí és veritat. La meva escola es diu Armando Muñoz Vaca, que pel que he vist va ser un pioner del segle XV. Jo no sóc pionera. Només sóc una nena normal i corrent a la qual li agraden els videojocs. Hi ha una cosa que encara no he explicat. La meva escola és famosa per una sola raó: perquè hi va estudiar fa molts anys Alfonso Giménez Dom. Hi havia una foto seva al vestíbul d’entrada. Tothom sap que la companyia Dom Industries és l’empresa multinacional de videojocs més important del món. I ara el senyor Dom havia tornat a l’escola. Amb una proposta revolucionària: «No jugareu a un videojoc. Sereu els protagonistes d’un videojoc». Descobreix aquí el primer capítol: http://www.edebe.com/publicaciones­generales/img/cast/830606.pdf


Títol: Un rostro en el tiempo Autor: Manuel Alfonseca Edició: Edelvives, 2012 ISBN: 9788426386151 Edat: a partir de 12 anys

El professor Lavalle ha proposat als seus alumnes d'Història de la universitat de la Sorbona un treball d'investigació sobre la Revolució francesa. Per fer­ ho, comptaran amb un nou i curiós aparell: un cronovisor, una espècie de televisor des del que poden veure qualsevol escena del passat. Aquest és un repte per als alumnes avantatjats, que l'any 2089 es plantegen la possibilitat de reviure una època on les passions humanes i especialment l'amor, poden trair la seva cordura.

Títol: B1terman Autor: Santiago García­Clairac Edició: Montena, 2012 ISBN: 9788484419938 Edat: a partir de 12 anys

Ens situem a l’any 2150. Binary World és un conglomerat de països afiliats. Els ciutadansi permanentment connectats als serveis centrals gràcies a un sistema de comunicació integral anomenat Netcom gaudeixen d’una plàcida vida basada en el benestar absolut, proveïts de tot allò necessari i protegits de qualsevol perill. Cert és que algunes veus analògiques s’alcen per queixar­se de la falta de Drets i Llibertats individuals. Per lluitar contra el sistema els analògics més extremistes han creat grups d’acció, per els quals són tractats com a terroristes. Com cada any, l’Erik Biterman ha anat amb el seu pare i el seu germà, a visitar la tomba de la seva mare. Quan es troben reunits davant la làpida digital, la policia irromp violentament per detenir en Jack. L’Erik, que no entén què està passant, intenta defensar el seu pare, el que provoca el seu trasllat a la presó on entra en contacte amb líders del rebel Moviment Antidigital. Amb ells entendrà que el món perfecte en el qual creia viure és en realitat una gegantina i terriblement sofisticada presó. De la nit al dia, el seu món es desmunta, el mateix que la seva família a més l’Erik es troba a les portes de descobrir un secret que afecta la seva pròpia natura... Descobreix aquí el primer capítol: http://www.edebe.com/publicaciones­generales/img/cast/830606.pdf


Títol: Tu i jo, ara i aquí Autor: Jay Asher Edició: Estrella Polar, 2012 (català) Montena, 2012 (castellà) ISBN: 9788499328171 Edat: a partir de 13 anys Què faries si, gràcies al Facebook, sabessis com serà el teu futur? Som al 1996. Internet s’està tot just promocionant i l’Emma rep una connexió gratuïta. Només connectar­se, la seva pàgina de Facebook apareix a la pantalla. Però... Facebook encara no s’ha inventat. Ella i en Josh, el seu millor amic, veuen com seran d’aquí a quinze anys. Naturalment, es queden desconcertats. Què caram vol dir m’agrada i sol·licitud d’amistat? Parelles, feines, cases, fills... tot és al Facebook! I cada vegada que actualitzen les seves pàgines personals, el seu futur canvia. A partir d’ara, tot el que facin al present, ho veuran reflectit en el seu perfil del futur. Llegeix aquí el primer capítol: http://www.bic­ media.com/dmrs/widget.do?lang=es&layout=singlepage&buyButton=yes&clickTeaser=yes&arrowTeas er=yes&isbn=9788484418764&width=200&height=375&pageHost=www.megustaleer.com&LocalHost =http:&jumpTo=book&configUrl=http://www.bic­

Títol: Nick: una història de redes y mentiras Autor: Imma Chacón

Edició: La Galera, 2011 ISBN: 9788424631925 Edat: a partir de 13 anys

La Dafne està enamorada d’un noi del seu barri, un individu molt poc recomanable. Amb l’ajuda de la seva cosina, trobarà la manera d’in­ teressar­li: creant un perfil fals a Facebook, del qual ell no pugui sinó enamorar­se però aleshores comencen a succeir coses inesperades: algú més s’interessa per aquell perfil fals, algú que clarament no té bones intencions i que s’oculta darrere el seu nick. Comença una persecució, un perillós joc del gat i la rata, entre dues persones que no es coneixen a la realitat... o potser sí?


Títol: Xats Autor: Andreu Martín Edició: Columna jove, 2005 ISBN: 8466406565 Edat: a partir de 12 anys

Què pot passar quan les Taurones les noies més populars de l’institut, liderades per l’Elisenda, escriuen el teu nom = 8 a la pissarra de la classe? Doncs que et converteixes en la noia 8. Això és el que li ha passat a l’Eva: no és ningú, tothom la ignora fins i tot l'Ernest. L'Eva només ha trobat una manera de fugir, de ser ella mateixa, i és a la xarxa. Arriba de classe, no saluda els pares, no fa els deures i es tanca al despatx per obrir el messenger: llavors ella és CAP. Xateja amb els seus amics i amb el seu salvador SUPERMASK. Potser encara no sap que la xarxa es pot topar amb més perills que a fora. Descobreix aquí els primers capítols: http://books.google.es/books?id=VNDLa3qZic4C&printsec=frontcover&hl=es&source=gbs_book_oth er_versions#v=onepage&q&f=false

Títol: Al otro lado de la pantalla Autor: Alba Quintas Edició: SM, 2012 ISBN: 96788467556339 Edat: a partir de 14 anys Premi Jordi Sierra i Fabra 2012

Una interessant reflexió sobre la responsabilitat de cadascú en situa­ cions d'assetjament. Ciberassetjament. Alguns saben què és. Altres, no. Ara tots se senten responsables del malson que va viure en Luis a l'altra banda de la pantalla. Por, indiferència, covardia i amor, són algunes de les raons que els van paralitzar, que els impediren reaccionar i actuar a temps. Fins que passà el que passà. Avui una sola pregunta ressona als seus caps: jo podria haver­ho aturat? Descobreix aquí el primer capítol: http://previewlibros.grupo­sm.com/F7529D6C­FCCD­4E15­8FAC­84251D88FFF6.html


I

Títol: Dónde surgen las sombras Autor: David Lozano Edició: SM, 2008 ISBN: 9788467510270 Edat: a partir de 13 anys Premi Gran Angular 2006

L'Alex desapareix després d'entrar per error en un estrany vídeojoc. Aquest fet coincideix amb l'assassinat de tres persones en circumstàncies horribles junt amb un inspector de policia, els amics de l'Alex inicien la seva recerca. Amb ells penetrem a les zones més sinistres, ocultes sota els nostres peus. Les clavegueres de Saragossa resulten ser un macabre laberint, l'escenari d'un vídeojoc on­line. Descobreix aquí el primer capítol: http://ecat.server.grupo­ sm.com/ecat_Documentos/ES112962_000713.dondesurgensombras.pdf

Títol: Erebos Autor: Úrsula Poznanski Edició: Estrella Polar, 2011 (català) Alfaguara, 2011 (castellà) ISBN: 9788499325224 Edat: a partir de 12 anys

Novel·la guanyadora del Premi de Literatura Jove d'Alemanya Erebos és un misteriós joc d'ordinador que té molt d'èxit entre els joves. El joc té unes normes molt estrictes que ha de seguir: No parlaràs amb ningú sobre aquest joc, no comentaràs que hi jugues ni diràs mai a ningú el teu nickname. Erebos és un joc que ho sap tot de tu, les teves pors, les teves preferències, els teus desitjos. Erebos és molt addictiu, de fet, no pots deixar de jugar quan tu vulguis...Si ho intentes, entrarà a la teva vida, i la línia entre la vida virtual i la vida real començarà a esborrar­se. LLegeix aquí el primer capítol: http://www.librosalfaguarajuvenil.com/uploads/ficheros/libro/primeras­ paginas/201112/primeras­paginas­erebos.pdf


Títol: La estrategia del parásito Autor: César Mallorquí Edició: SM, 2012 ISBN: 9788467555752 Edat: a partir de 12 anys

S’amaga; no el pots veure, però sempre és allà, observant­te, vigilant­te, espiant tot el que fas i dius. No és un vampir, però s’alimenta de tu, de­ pèn de tu, per això s’amaga i t’utilitza. I, mentrestant, creix i creix sense parar, com un paràsit. L’estratègia dels paràsits consisteix a amagar­se en organismes d’altres espècies i nodrir­se d’ells sense arribar a matar­lo s. Existeixen molts tipus de paràsits, tant animals com vegetals, però n’hi ha un del qual no has sentit parlar mai, una classe de paràsit que ni en el pitjor malson podries imaginar. És intel·ligent, despietat i posseeix un poder increïblement vast. «La estrategia del parásito» és un apassionant tecno­thriller on res no és allò que sembla, un relat d’intriga i misteri en el qual uns pocs han d’enfrontar­se a una amenaça aterridora i letal. I també és, en definitiva, una història d’amor. Una història d’amor a l’infern. LLegeix aquí el primer capítol: http://previewlibros.grupo­sm.com/E88741AB­6A63­4BFB­B02C­BA65F03590DE.html

Títol: Fosca. Aquesta nit no hi ha lluna plena Autor: Care Santos

Edició: Estrella Polar, 2012 ISBN: 9788499325736 Edat: a partir de 13 anys

L’Abel té disset anys, viu amb la mare i es passa les nits davant de l’ordinador, com fan molts adolescents. L’Abel, però, no ha sortit mai de casa i només es relaciona amb el món exterior a través d’internet. L’Abel és un vampir, i el seu dia a dia és bastant complicat. Fins que, una nit, topa amb el bloc de la Fosca. Fosca és el nickname de l’Olívia, una altra adolescent incompresa amb una família força terrible. L’Olívia pot sortir de casa, però amb precaució, sobretot si hi ha lluna plena. Poc a poc, l’Abel i l’Olívia descobriran que tenen moltes coses en comú. Si el llibre t'agrada no deixis de visitar el seu bloc: http://aquestanitnohihallunaplena.blogspot.com.es/


CÒMI C

Títol: Iznogud y el ordenador mágico Autor: Goscinny i Tabary Edició: Planeta DeAgostini, 2005 ISBN: 9788475105130 Edat: a partir de 12 anys

Iznogud és el repugnant gran visir de Bagdad. Vol ser el cap d'estat del seu país i l'únic que s'interposa davant la seva meta és el bo, el gran, el magnífic Harun el Pussah. Iznogud intentarà mitjançant la seva astuta intel·ligència i potser una mica de màgia acabar amb el bon califa per a poder suplantar el seu càrrec. Ho aconseguirà?

Títol: El Ordenador... ¡qué horror! Autor: Francisco Ibáñez Edició: Ediciones B, 2011 ISBN: 9788466648929 Edat: a partir de 10 anys

Ja és aquí! finalment Ibáñez s'ha decidit i Mortadelo y Filemón fan front a la seva primera aventura amb un ordinador per allà enmig. Quin horror! Quines increïbles peripècies poden provocar la parella d'agents més famosa de la T.IA. havent de lidiar amb aquest instrument quotidià, aquest monstre electrònic a vegades odiós però sempre imprescindible?


Selecci贸 a cura de

S铆lvia Cantos

silviacantos80@gmail. com @Silvia_Cantos

Gener, 201 3

Guia de lectura «Històries 2.0»  

Guia de recomanacions bibliogràfiques dirigida a nens i joves, que inclou títols diversos que contenen històries relacionades amb ordinadors...