Page 1

Sveriges största sportfackmässa!

17-18 januari

2010 på kistamässan

MÄSSGUIDE rekordstort antal utställare!

Du har väl bokat biljett till Swesportgalan 17 januari?!

www.swesport.se


Nyheter för i år: New Brand Street visar upp nya företagare med innovativa produkter. Street-Surf-Fashion-torget samlar leverantörerna på ett och samma ställe. Perfekt för dig som besökare! Massor av intressanta föreläsningar; Fritt inträde!

SWESPORT 2010 Visst är det härligt att tillhöra en bransch som går bra! Och i år är Swesport bättre än någonsin. Detta är det rätta forumet för att skapa framtida förutsättningar till riktigt bra affärer, bredda sortimentet samt våga nå ut till nya målgrupper. Swesport är verktyget för att skapa nya nätverk och bredda de befintliga. En viktig kata­lysator för din omsättning och försäljning. Nya produkter och trender ger dig möjlighet att skapa merförsäljning. Låt dig inspireras av vår häftiga modevisning “Collections 2011”. Ett annat måste är söndagskvällens Swesportgala - årets stora branschfest. Detta blir garanterat en höjdarkväll med mat, liveband och mingel! På galan är det dessutom prisutdelning till vinnarna i “Gear of the Year”. Jag vill passa på och tacka Kistamässan och Designcompagniet för ett mycket bra samarbete! Välkomna till Swesport 2010 Claes Forsberg, VD Svenskt Sportforum

2


Missa inte att ställa ut under inköpsdagarna i Åre 22-25 mars! www.svensktsportforum.se

SWESPORTGALAN! Förra årets upplaga av Swesportgalan blev en succé. Över 500 gäster kom för att för att hylla kvällens vinnare och för att seden glamourösa mode-visningen, och varma applåder präglade galakvällen. Nu gör vi årets Swesportgala ännu vassare med fler aktiviteter och fler inbjudna gäster! Kvällen inleds med mingel, svala drinkar och delikatesser och fortsätter med höjdpunkter som Sportfacks prisutdelning Gear of the Year 2010 och den grandiosa modevisningen Collections 2011 som förstärks med artister, dansare och överraskningar.

Ställ ut på Sportakademin Running 2010! www.sportakademin.se

Årets idrottslärare 2010! Svenskt Sportforum och Springtime Travel i samarbete med Svenska idrottslärarföreningen lanserar ett nytt stipendium. Mer information om detta hittar du på www.svensktsportforum.se

Rekordmånga nya utställare! Över 120 utställare med massor av spännande produktnyheter, mode­shower och en grandios gala på söndagskvällen borgar för ett par riktigt spännande dagar. Dagar som du i branschen helt enkelt inte får missa. Träffa kunder, samarbetspartners och personal för trevligt mingel med kollegor på Swesportgalan, delta i seminarier och föreläsningar, få en för­­hands­titt på de senaste kollektionerna från sportens värld. Se hela utställarförteckningen som börjar på sidan 13.

3


Kostnadsfria föredrag på

SWESPORT

I samband med mässan har du möjlighet att lyssna på intressanta föredrag med välkända föreläsare. Gratis! Söndag 17/1

Tid Ämne Föreläsare Företag

Plats/ minuter

10.00 Vild och Galen?!

Kerstin Gunnarsson

Hooked On Nature

SC/20

10.30 Varför GoCoCo och Cocona?

Annie & Lotta Wennergren Trendence Prod. AB

SC/25

11.00 ”Saving the planet in Style”

Karin Stenmar

Dandelion sportswear SC/40

12.00 Modevisning

Collections 2011

Designcompagniet

EH/30

12.30 Livet efter Idrottskarriären

Peter Wallin

Beta Sport

EH/30

13.00 ”Maloja med passion för ett aktivt liv” Lenny Persson

Maloja

SC/15

13.30 ”Släpp liften och lär Dig Kita istället” Patrik Sandevik

Dexus AB

SC/30

14.00 ”North East Passage 2009”

Ola Skinnarmo

Aclima

SC/40

15.00 Modevisning

Collections 2011

Designcompagniet

EH/30

15.30 Friluftsfrämjandet Nu och i Framtiden Bo Sköld

Friluftsfrämjandet

EH/30

16.00 Funktion-passform-kvalitet

Pelle Stray

Wilma&Morris

SC/20

16.30 Sporthandelns Framtid

Martin Willners

Sportfack

SC/15

17.00 Polygiene - en antibakteriell lösning Kristina Kruhsberg

Polygiene AB

SC/20

17.30 ”Catch us if you can” Generation Flinga Sara Orrensjö

Hestra

EH/25

18.00 Swesportgalan 2010

EH

SC=Speakers Corner EH = Entréhallen

Med reservation för ändringar

Möt Ola Skinnarmo på Swesport 2010 Inspireras av ”North East Passage 2009”- ett energigivande och träffsäkert föredrag med Ola Skinnarmo. Med insiktsfullhet och humor berättar han om sina expeditioner och drar sylvassa paralleller från sina äventyr till din verklighet i Swesports Speakers Corner. På Swesport berättar Johan Stenebo, författare till boken Sanningen om IKEA - den första insiderberättelsen om företaget någonsin, om sina upplevelser och reflektioner efter 20 år inom IKEA.

4


Missa inte! Modevisningen Collections 2011 Måndag 18/1 Företag

Plats/ minuter

10.00 Polygiene - en antibakteriell lösning Kristina Kruhsberg

Polygiene AB

SC/20

10.30 Trender-2011

Martin Willners

Sportfack

SC/15

11.00 ”North East Passage 2009”

Ola Skinnarmo

Aclima

SC/40

12.00 Modevisning

Collections 2011

Designcompagniet

EH/30

12.30 Integrerad sponsring

Lotta Olsson

Beta Sport

EH/30

13.00 Funktion-passform-kvalitet

Pelle Stray

Wilma&Morris

SC/20

13.30 ”Catch us if you can” Generation Flinga Sara Orrensjö

Hestra

EH/25

14.15 Vad kan Sporthandeln lära av IKEA? Johan Stenebo

Retail Factory AB

EH/45

15.00 Modevisning

Designcompagniet

EH/30

Dexus AB

SC/30

Tid

Ämne

Föreläsare

Collections 2011

15.30 ”Släpp liften och lär Dig Kita istället” Patrik Sandevik 16.00 Varför GoCoCo och Cocona?

Annie & Lotta Wennergren Trendence Prod. AB

SC/25

16.30 Vild och Galen?!

Kerstin Gunnarsson

Hooked On Nature

SC/20

SC=Speakers Corner EH = Entréhallen

Med reservation för ändringar

Vad kan sporthandeln lära av IKEA? På Swesport berättar Johan Stenebo, författare till boken Sanningen om IKEA - den första insiderberättelsen om företaget någonsin, om sina upplevelser och reflektioner efter 20 år inom IKEA.

5

Get ready to party!


Välkommen till

Sportakademin Running 2010! Dessa företag mötte du på Sportakademin Running 2009 Adapt Comfort

Nike

Adidas

Polar

Asics

Puma

Comformable sulor

Reebok

Craft

Salomon

Garmin

Suunto

New Balance

Våren 2010 samlar vi återigen alla de ledande leverantörerna inom löpning - både skor, konfektion och tillbehör. Vi samlar all kunskap och alla produkter på ett ställe för att göra det bekvämt och effektivt för dig. Vi ger dig det senaste inom trender och produktnyheter. Vi bjuder på clinics, och produktinformation. En heldag som kommer att öka din trovärdighet som försäljare av runningutrustning och hjälpa dig att sälja mer och bättre. Allt detta är gratis för dig som jobbar i butik! Sportakademin Running 2010 ger dig: • En chans att träffa alla leverantörer på samma dag och plats • Utbildning i både produktnyheter och trender inom löpning • En rolig och givande dag för dig som jobbar med att sälja skor och konfektion för löpning Kontakt & anmälan För information och anmälan: www.sportakademin.se. Har du frågor? Hör av dig till Lena Janson på Svenskt Sportforum, lena.janson@svensktsportforum.se eller ring 08-505 865 97.

turnéplan

2010 Preliminär

Datum 01 mars 02 mars 03 mars 04 mars 08 mars 09 mars 10 mars 11 mars 12 mars 16 mars 18 mars

Ett arrangemang av Svenskt Sportforum

6

Ort Malmö Göteborg Göteborg Jönköping Karlstad Örebro Falun Stockholm Stockholm Luleå Sundsvall


Missa inte!

Inköpsdagar Åre 2010, 22-25/3

För femte året i rad anordnar Svenskt Sportforum Inköpsdagar i Åre. Här kan återförsäljare av vintersportutrustning träffa alla sina leverantörer under samma tak och göra sina inköp i trevlig miljö. Arrangemanget är mycket populärt och vi ser såklart ingen anledning att ändra på ett vinnande koncept!

Du Möter alla dessa leverantörer: Aclima AG Trading Amer BA Sportprodukter Backcountry Equipment Bagheera/Cebe Bios Börjesson Handskar Combisport Conformus Craft Falke Future Trading Granqvists Sportartiklar Haglöfs Head2Foot Hestra Handsken Händelseriket Interplaza/Giro Interski JO Sport Kaj och Sverre/KASK Kneissl LL Agenturer

Eller vad sägs om? • En hel hall full med laddade vintersportleverantörer. • Stängda montrar där man kan sitta ner i lugn och ro och bara fokusera på att göra bra affärer. • Du bokar möte direkt med leverantörerna och får ordentligt med tid för orderskrivning. • Vi håller öppet hela dagarna, från 8-22. Kanske hinner man dessutom med något pass med skidåkning. Vi kör igång måndagen den 22 mars klockan 08.00 och stänger torsdagen den 25 mars klockan 14.00. Alla dagar utom torsdagen har vi öppet till 22.00. Har du frågor? Hör av dig till Lena Janson på Svenskt Sportforum, lena.janson@svensktsportforum.se eller ring 08-505 865 97.

M3 Nordic Montana Sweden Neonsun New Element Newline NOCOPY Nordic Trade Nordqvist Wedemo Safilo Scantrade Scott Sports Seger Sportmarket Szamer Sätila Trygve Alm Uhrweder Sport Wielsport Service Viking Footwear Wintersteiger Wänerstedt Uppdaterad 2010-01-11

Ett arrangemang av Svenskt Sportforum

7


Svenskt sportforum driver den svenska sportmarknaden framåt

Svenskt Sportforum är en branschorganisation för tillverkare, leverantörer och återförsäljare av sport- och fritidsartiklar i Sverige. Vi arbetar som medlemsorganisation genom att erbjuda utbildning, utveckling, rådgivning, samverkan och för en god lönsamhet och tillväxt i branschen. Som intresseorganisation arbetar vi med att stimulera svenskarna till aktivt och hälsosamt liv genom att initiera och samordna idrottsaktiviteter, sprida kunskap och aktivt driva frågor via opinionsbildare och i medierna.

Vision

Att Sveriges befolkning ska bli världens mest aktiva folk.

Mission

Att främja ett aktivt liv för barn och ungdom i synnerhet och för svenskar i allmänhet samt att öka förståelsen för hur viktigt ett aktivt liv är för hälsan, livskvaliteten och folkhälsan.

www.svensktsportforum.se

8


Vi rör oss för lite Svenskt Sportforum arbetar för att få våra barn och ungdomar i rörelse igen. Vår vision är att svenskarna skall bli världens mest aktiva folk och den fysiska aktiviteten måste öka markant om vi ska ha en chans att nå detta mål. Svenskarna håller på att bli ett stillasittande folk. Spontanidrotten är mer eller mindre borta, datorer och TV har tagit över som fritidsintresse, samtidigt som vi vuxna, med missriktad välvilja, skjutsar våra barn överallt. Övervikt, diabetes och benskörhet kostar samhället enorma pengar varje år och är en direkt följd av fysisk inaktivitet. Allt fler forskare visar också på det direkta sambandet mellan fysisk status och psykisk hälsa.

friluftsdagar i skolan. Faktum är att enligt RF:s undersökningar har antalet friluftsdagar minskat stadigt sedan slutet av 70-talet och den utvecklingen har fortsatt sedan de statliga regleringarna tagits bort. Läs mer om vårt stipendium på vår hemsida. Tillsammans med andra företag och organisationer kommer vi att göra vad vi kan för att vi skall bli världens mest aktiva folk. Det är en stor utmaning som är livsviktig för Sverige! Är du intresserad av medlemskap i Svenskt Sportforum? Välkommen med i arbetet med att driva den svenska sportmarknaden framåt! Ta kontakt med mig på Svenskt Sportforum, så berättar jag mer om vad ett medlemskap innebär; Claes Forsberg, VD Svenskt Sportforum claes.forsberg@svensktsportforum.se eller ring 0704-92 14 50

Vi vill ha mer idrott i skolan Vi är mycket bekymrade över att antalet schemalagda timmar för Idrott och Hälsa har minskat på senare år. Undersökningar visar att de elever som får en timme fysisk aktivitet om dagen ökar sin koncentrationsförmåga och får bättre studieresultat i även teoretiska ämnen. Fysisk aktivitet och därmed god hälsa har skrämmande nog på senare år visat sig bli mer och mer en socioekonomisk fråga. De som har pengar, intresse, etc ser till att deras barn kommer in i föreningslivet – medan andra hamnar utanför. Därför är det så viktigt att nå dessa barn, och det gör vi endast genom skolan. För att sätta press och utmana riksdag och regering har vi därför startat ett nationellt upprop där vi kräver en timme idrott och hälsa om dagen för alla skolelever. Gå gärna in på vår hemsida och skriv på! Motionsbarometern visar hur mycket vi rör oss För att kartlägga svenskarnas motionsvanor genomför vi varje år en undersökning; Motionsbarometern. Det kommer att ta några år innan vi kan nå vår vision om ett mer aktivt folk, men undersökningarna kommer att ge oss svar om vi är på rätt väg. Friluftsdagstipendium 2010 Svenskt Sportforum, SkiStar och SLAO i samarbete med Svenska Idrottslärarföreningen har sedan 2009 delat ut stipendier. Vi har under ett antal ar sett en markant minskning av antalet

9


HISS

SERVICECENTER ENTRÉ 03 SKODA SVERIGE

ENTRÉ 02 FJÄLLSEMESTER

RESTAURANG

ENTRÉ 01 FRILUFTSLIV

G

RHWC

E:01

E:00

E:10 NORRÖNA

ISPO JO SPORT SPORTGUIDEN E:12

H:01 MBT SVERIGE

J:01

H:10

F:10

BAR

GEAR

ASICS

GATA E

BAR E:05

IVANHOE

LL AGENTURER

SKODA SVERIGE

E:14 NEONSUN ELAN/HALTI BOLLÉ/BOERI

H:03

J:18

H:11

ADCUS

G:14

G:09

NEW BRAND STREET J:20 2XU

J:22 CAAN

H:13

WILMA & MORRIS

H:20 UT NU AB

G:11 TILDA`S G:13 KEFLY

F:05 SPORTMAN SHIP

E:11 BA SPORTPRODUKTER E:13

G:18 SIGNEX G:20 CPRO SPORT

G:22

F:07 NORDIC TRADE F:09 BOLA

SVENSKA SELECT SPORT

E:20

TEXTILGROSSIS

E:22 REHBAND

E:24

BACKCOUNTRY

SKIING HARDWARE

G:15 UHRWEDER SPORT

10

E:18

NEW ELEMENT

EXEL/KARHU ESB SPORTS

G:16 OUTDOOR EXTREME SPORTS

10 PEAKS

HELLY HANSEN HESTRA

GATA F

GATA G

G:05 H:16 WÄNERSTEDT BRUNNGÅRD H:18

UNISEC HOOKED ON VARULARM NATURE

HIGH SPORT

E:16

E:09

SKIBAR SYSTEMS

GATA E

ALPRAUSCH

H:14 G:03 VAUHTI SPEED OY

F:01 BÖRJESSONS HANDSKAR F:03 G:12 GRANBUFF SVERIGE QVISTS

SVENSKT SPORTFORUM

G:10

GATA F

J:16

GOCOCO

J:11

GOSPORT

H:09

ACLIMA

NORDIC CAB

WOLFF WEAR

GATA H

J:14

H:07

G:01 CATMANDOO

GATA G

J:09

GATA J

VERTICAL EXPERIENCES J:07

H:12 SKIGO

AKZO SCANDINAVIAN

SPORTFACK

J:05

AQUA LIFE

H:05

J:10

GATA H

ERREASPORT

F:13

SPORTSUPPLY

E:26

WÄNERSTEDT

E:15 NORDICA

E:28 TRESPASS

SPEAKERS CORNER

D:2


Kistamässan – Möjligheternas Arena Kistamässan, Sveriges mest centrala mötesplats, är strategiskt placerad i hjärtat av den företagsexpansiva regionen Kista Science City. I de nybyggda lokalerna om totalt 15 000 kvm har anläggningen kapacitet att arrangera mässor, genomföra kongresser och konferenser, events och konserter och allt annat som en flexibel möteslokal kan erbjuda. Den direkta anslutningen till E4, pendeltåg och tunnelbana gör Kistamässan lättillgänglig oavsett färdmedel och närheten till Arlanda och Bromma flygplats skapar gynnsamma förutsättningar även för långväga och internationella kontakter.

ENTRÉ BISTRO / BAR

MODEVISNING FESTOMRÅDE

INT. SPORTSWEAR COMPANY D:18

ICEBUG

MALOJA C:18

A:10 PRESTIGE SPORT

ISHOCKEY / INNEBANDY REEBOK JOFA

A:14 C&T INTERNATIONAL

B:14 BERGER SPORTS

B:16 B:20

ADAPT COMFORT

INOV-8/ PETZL

A:16 SPORTME

CAPE NORDIC

JANUS B:11

GERISALE

ROSWI

SPORTHAUS MOXTER

B:09

C:16

D:16 HOUDINI

B:07

ISBJÖRN

BAGHEERA

D:09

C:14

B:12

SHER-WOOD HOCKEY

GATA A

GATA C

GATA D

D:14

H2O

B:05 SPORTTRADING

INTERPLAZA

ICEPEAK

D:03

D:11

C:12

D:12

ECCO

B:10

PRESTIGE SPORT

GARDEROB

B:03 CONSEPTSPORT

C:10

GATA B

D:10 HUMMEL SPORT

D:01

A:20

A:07 SPORT CULTURE DISTRIBUTION AB

B-RACO SPORTS

A:30

D:17

STEN

D:19

DEUTER

TERRA PLANA

COLUMBIA

C:24 GRANITBITEN

C:26 SAFILO

D:26 ONE OFF

C:13 LIGHTNING BOLT

D:28

C:15 LONSDALE LONDON

B:22

A:11

ACTIVE KIDS

URBAN CLASSICS

A:13

B:24

GRANITBITEN

C:28 B:19 C:30 SINAIA UTILITY MORMAII SWEDEN

POWER BOOTS

TRYGVE ALM

B:26 NEW BALANCE B:28

VENNERBERG TRADING

A:15

ROXY

STREET SURF FASHION D:21

T

BORKA/VSIS

C:32

B:21

RÖJK

SKATE OUT

MAMMUT D:25 UNDER ARMOUR D:32 DANDELION SPORTSWEAR

29 NOCOPY

11

A:17 B:30 KITE QUIKSILVER KRAFT

GATA A

B:17 POINT65

SEA TO SUMMIT

TIERRA/HANWAG PRIMUS

D:24

MERRELL

C:22

D:22

GATA C

G.W GREIFF

T

GATA D

D:15

VIKING FOOTWEAR

SPORTAGENTUREN

LUNDHAGS BERGANS

N

C:20

C:11

GATA B

D:20

D:13

A:40 VILLAWOOL


Swesport

Outdoor 2010

Vi håller på att projektera Swesport Outdoor där vi i första hand vill utveckla befintliga arrangemang och vi är oerhört måna om att lyssna på leverantörernas och medlemmarnas önskemål. Har du några synpunkter, idéer eller förslag är du mycket välkommen att höra av dig till mig. Swesport Outdoor är planerad till augusti 2010. Claes Forsberg, VD Svenskt Sportforum claes.forsberg@svensktsportforum.se 0704-92 14 50 12


Utställare 2010 Aclima C/O Aclima AS, 3535 Kroderen, Norge +47 971 611 82 www.aclima.se Varumärken: Aclima

BA Sportprodukter E:11 Box 1939, 581 18 LINKÖPING 013 31 11 71 www.k2sports.com, www.k2snowboarding.com, www.madshus.no, www.sportwin.se Varumärken: Björn Dählie, FullTilt, K2, Line, Madshus, Proski, Rottefella, Toko

J:14

Activekids B:22 Tacitusvägen 22, 168 56 BROMMA 08 87 64 11 www.activekids.nu Varumärken: Chariot, Croozer, FollowMe, Rain Legs, Crazy Lamp, BOB

Backcountry Equipment E:13 Hökared Ladan, 447 94 VÅRGÅRDA 0322 66 02 50 www.backcountry.se Varumärken: Alpina, Crispi, Fjellpulken, Isvidda, Komperdell, Montana, Peltonen, Rex, Rottefella, Zandstra, Åsnes

Adapt Comfort AB B:20 Box 110, 452 23 STRÖMSTAD 0526 130 15 www.adapt-comfort.se Varumärken: ADAPT, Little Hotties, McDavid, Sneakerballs, Sof Sole, Stromgren, The Footlab, Yaktrax ADCUS AB Box 90159, 120 22 STOCKHOLM 08 649 00 30 www.adcus.se Varumärken: Free Loader, H2OAudio

H:18

Bagheera Polervägen 6, 774 41 AVESTA 0226 585 00 www.bagheera.se, www.cebe.se Varumärken: Bagherra, Cebe, Bolle

Akzo Scandinavian AB Ugglevägen 26, 131 44 Nacka 08 541 309 28 www.akzo.se Varumärken: Silkbody, Aarn Pack

H:05

Bergans of Norway D:13 Ulvegärdegatan 12, 442 43 KUNGÄLV 0303 155 51 www.bergans.no Varumärken: Ally Kanoter, Bergans of Norway

Alprausch H:09 Israel Perssons väg 29, 184 70 ÅKERSBERGA 08 540 240 15 www.alprausch.com Varumärken: Alprausch Aqua Life Box 70, 185 21 VAXHOLM 08 541 309 28 www.aquapac.se Varumärken: Aquapac

J:07

Asics Propellervägen 4 B, 183 62 TÄBY 08 544 40 960 vx/65 www.asics.se Varumärken: Asics

E:12

D:14

Berger Sports Box 2025, 421 02 VÄSTRA FRÖLUNDA 031 89 13 58 www.bergersports.se Varumärken: Easton Hockey

B:14

Bola AB Nyarpsvägen 9, 523 96 GRÖNAHÖG 0321 760 90 www.bola.se Varumärken: Bola, Sole

F:09

Borka Sport D:28 Lysingsvägen 18, 593 53 VÄSTERVIK 0490 366 41 www.borkasport.com Varumärken: Santa Cruz, Independent, Flip, Ricta, Bullet, Krux, Bootleg Skateboards, Savier, TSG B-Racosports A:20 2nd floor, Sethi Plaza Sialkot, 51310 Pakistan +92 52 400 44 31 www.racosports.com.pk

13

Medlem i Svenskt Sportforum


Brunngård G:05 Vevgatan 11, 504 94 BORÅS 033 723 23 00 www.brunngard.se Varumärken: Bama, Granger´s, Kiwi, Outback, Pedag, Springyard Buff Sverige Sunnorpsgatan 5, 582 73 LINKÖPING 013 10 06 60 www.buffsverige.se Varumärken: Buff, Konnix

G:12

Börjessons Handskar Industrigatan 10, 619 33 TROSA 0156 14320 www.borjesson.nu Varumärken: Börjesson, Overlander

F.01

CAAN Scandinavia Källtorpsvägen 139, 136 70 HANINGE www.caan.gr Varumärken: CAAN

J:22

Cape Nordic B:16 Furunäsvägen 105, 941 52 Piteå 073 623 11 07 www.precisionfloorball.com, www.canadienfloorball.net www.exelfloorball.com, www.maeser-austria.com, www.eisbaer.info Varumärken: Precision, Canadien, Exel, Maeser, Eisbaer

C&T International Vindkallsvägen 8, 182 61 Djursholm 08 753 37 35 www.biogolf.se Varumärken: FlexnGrip

A:14

Dandelion Sportswear Kastanjebacken 4, 185 39 Vaxholm 070 656 77 33 www.dandelionsportswear.se Varumärken: Dandelionsportswear

D:32

Deuter Bergtorpsvägen 43 A, 183 64 TÄBY 08 755 10 91

E:24

Ecco Box 525, 432 19 VARBERG 0340 867 00 www.ecco.se Varumärken: RECEPTOR by ECCO

D:01

Enjoy Sport AS Rolfstangveien 12, NO-1367, Snaroya www.hellosports.com, www.2xu.com Varumärken: 2XU

J:20

Erreasport Sweden AB Edsviksvägen 86, 191 43 SOLLENTUNA www.erreasport.se Varumärken: Erreá, Sixtus

J:01

Fenix Outdoor D:22 Hemvärnsgatan 15, 171 54 SOLNA 070 310 35 95 www.hanwag.de, www.primus.se, www.tierra.se Varumärken: Hanwag, Tierra, Primus

Catmandoo Box 3038, 169 03 SOLNA 08 27 14 30 www.catmandoo.com Varumärken: Catmandoo Sportswear

G:01

Columbia Sportswear Sweden AB Krokslätts Fabriker 30, 431 37 MÖLNDAL www.columbia.com, www.sorel.com Varumärken: Columbia Sportswear, Sorel

C:22

Fjällsemester Riddarg 17, 114 57 STOCKHOLM www.smartmediapublishing.com Varumärken: Mediaförlag

Conseptsport Oxholmsgränd 3, 127 48 SKÄRHOLMEN 070 337 06 04 www.conseptsport.com, www.briko.com varumärken: Conseptsport, Briko

B:03

Friluftsliv entré:01 Instrumentvägen 14, 126 53 HÄGERSTEN 08 447 44 40 www.tidningenfriluftsliv.se

Cpro Sport Industrigatan 9, 582 77 Lindköping 0702 57 50 17 www.scallywaghockey.net Varumärken: Scallywag

G:20

GEAR H:10 Datavägen 21 B, 436 32 ASKIM 031 748 69 50 www.gearab.se Varumärken: Buck, Magellan, Luminox, Streamlight, Wenger Gerisale Box 1326, 181 25 LIDINGÖ 08 767 92 50 www.gerisale.se Varumärken: Brynje, Saucony

14

Entré:02

C:18


GoCoCo J:16 Saltholmsgatan 3, 426 76 VÄSTRA FRÖLUNDA 031 29 96 47 www.gococo.se Varumärken: GoCoCo

Hooked On Nature AB Importgatan 20, 602 28 NORRKÖPING 070 602 52 84 www.hookedonnature.se Varumärken: Hooked On Nature

H:11

GO-SPORTS AB J:11 Box 1020, 141 21 HUDDINGE www.uteliv.se Varumärken: GO-Sports, Big Foot, Tipi Village, Hood Point, Small Pieces

Houdini Sportswear Finnboda Varvsväg 16, 131 73 NACKA 08 462 64 43 www.houdinisportswear.com Varumärken: Houdini

D:09

Granitbiten C:24 och C:26 Atlasmuren 2, 113 21 STOCKHOLM 08 611 39 49 www.granitbiten.com Varumärken: Bleaustone, Climbing Technology, FiberTec, Lapis, Mad Rock, Marmot, MSR, Platypus, Prana, Seal-Line, Smartwool SuperFeet, Tendon, Therm-A-Rest, Wild Country

Hummel Sport Buxbomsvägen 51, 434 48 Kungsbacka 0708 520 888 www.hummel.dk Varumärken: Hummel

D:10

Icebug Kjellbergsgatan 8 411 32 GÖTEBORG 031 81 70 90 www.archflexsystem.com, www.icebug.se Varumärken: Arch Flex System, Icebug

D:11

Icepeak Gustav De Lavals Torg 8, 131 59 Nacka +358 3 822 12 66 www.icepeak.fi Varumärken: Icepeak

D:12

Inov-8 Ruutli 4, 51007 TARTU, Estland www.inov-8.com Varumärken: Inov-8

B:11

International Sportswear Company Box 32, 427 22 BILLDAL 031 761 01 40 www.internationalsportswear.se Varumärken: ODLO, Wild Roses

D:16

Interplaza Gladengveien 3, 3 Etg NO-0661 Oslo, Norge +47 21 50 51 50 www.interplaza.no Varumärken: Giro, Phenix, X-socks, X-Bionic

C:12

Granqvists Sportartiklar Hynboholm 342, 655 91 KARLSTAD 054 53 21 00 www.lillsport.se Varumärken: lillSport

F:03

G.W. Greiff & Co Box 1215, 171 23 SOLNA 08 514 905 60 www.tuxer.com Varumärken: Tuxer

D:15

H2O Fågelviksvägen 18 - 20, Hus 3, Port 3, 145 53 NORSBORG 08 531 80 900 www.h2o-sportswear.com Varumärken: H2O

D:03

Helly Hansen AS Solgård Skog 139, NO 1599 MOSS, Norge +47 692 491 36 www.hellyhansen.com Varumärken: Helly Hansen

E:16

Isbjörn C:14 Fenixväg 22, 134 44 GUSTAVSBERG 08 570 319 18 www.nanookofsweden.se Varumärken: ISBJÖRN of Sweden (tidigare NANOOK of Sweden)

HestraHandsken/Martin Magnusson & Co E:09 Box 116, 330 27 HESTRA 0370 33 97 00 www.hestragloves.com Varumärken: Hestra High Sport Svenska G:03 Fabriksgatan 38-42 2tr, 412 51 GÖTEBORG 031 711 83 00 www.highsport.se Varumärken: Extremities, High Trail, Millet, Mountain Equioment, Pieps, Sanuk, Snowpulse, Zag

Ivanhoe Boråsvägen 36, 520 10 GÄLLSTAD 0321 262 81 www.ivanhoe.se Varumärken: Ivanhoe, Underwool

15

F:10

Medlem i Svenskt Sportforum


Janus NO-5267 Espeland, Norway 033 23 95 50 www.janus.no Varumärken: Janus, Prinsessull, Prinsull

B:09

JO Sport E:01 Box 1152, 824 14 HUDIKSVALL 0650 188 25 www.josport.se Varumärken: Dynastar, Lange, Lifelink, Zandona Karhu-Exel Karhutie 2, FI-82500 Kitee, Finland 0371 232 30 www.exelpoles.com, www.karhusports.fi Varumärken: Karhu, Exel, Yoko

G:14

Kefly AB Jonstorp, 590 17 MANTORP 0142 214 16 www.kefly.se Varumärken: Cme

G:13

Kitekraft B:30 Tunbergsvägen 6, 192 54 SOLLENTUNA www.kitekraft.se, www.kiteakademin.se, www. ozonkites.se, www.surfbussen.nu Varumärken: Nobile, Ozone, Surfbussen.nu Lightning Bolt Håknorrbo 66, 820 60 DELSBO www.lightningbolt.se Varumärken: Lightning Bolt

Lundhags Skomakarna Box 29, 830 05 JÄRPEN 0647 66 56 00 www.lundhags.se Varumärken: Lundhags, Nikwax

D:20

Maloja Lagmansgatan 3, 262 41 ÄNGELHOLM 0709 91 90 51 www.maloja.se, www.swipab.se Varumärken: Maloja

C:16

MBT Sverige AB Röstångavägen 16, 241 95 BILLINGE 0413 54 25 87 www.swissmasai.se Varumärken: MBT

H:01

Merrell Nääs Fabriker, 5019, 448 51 TOLLERED 0302 332 80 www.merrell.se Varumärken: Merrell, Patagonia

D:17

Mormaii Sweden Box 5023, 448 51 TOLLERED 0704 81 47 74 www.mormaii.se Varumärken: Mormaii

B:19

Neonsun AB Fabriksvägen 2, 461 39 TROLLHÄTTAN 0762 831 677 www.neonsun.se Varumärken: Elan, Halti, Boeri

E:14

New Element Scandinavia E:18 Norra Bruksgatan 2, 155 33 NYKVARN 08 552 459 00 www.newelement.se Varumärken: 66 North Iceland, Dale of Norway, Life is good

LL Agenturer E:05 Box 3078, 443 03 STENKULLEN 0302 231 58 www.llagenturer.se Varumärken:ABC-Camping, Airtrim, Edsbyn, Mila, Rode skiwax, Snoli, Swenor C:15

D:21

New Balance Sweden AB B:26 Anders Personsgatan 16, 416 64 GÖTEBORG 0300 357 50 www.newbalance.se Varumärken: New Balance

C:13

Lonsdale London Sveavägen 139, 113 46 STOCKHOLM www.lonsdale-london.se Varumärken: Everlast, Lonsdale London

Mammut Postboks 62, NO-1008 OSLO, Norge + 47 23 14 37 02 www.mammut.ch Varumärken: Mammut, Toko Care Line

Nocopy AB Huskvarnavägen 80, 554 54 JÖNKÖPING 036 300 700 www.nocopy.se Varumärken: Nocopy Nordic Cab AB Galoppstigen 16D, 653 48 Karlstad 070 252 02 89 www.nordiccab.se Varumärken: Nordic Cab Nordic International /Prestige Sport Vallenvägen 9, 444 60 STORA HÖGA 0303 79 85 80 www.prestigegolf.com Varumärken: Kjus Konfektion

16

D:29

J:09

A:10


Nordic Trade F:07 Banvägen 7, 973 46 LULEÅ 0920 22 87 00 www.nordictrade.se Varumärken: One Way, Start, Sportful, Sealskinz, Fuse, Had, Rossignol (xc) Norröna Sport Nye Vakås vei 20, NO-1395 Hvalstad, Norge +47 66 77 24 20 www.norrona.com Varumärken: Norröna Sport

E:10

ROSWI D:18 Box 7231, 187 13 TÄBY 08 505 665 00 www.roswi.se Asolo, Barska, Fisher Space Pen, Isosteel, Katadyn, Light My Fire, Lowe Alpine, Mag-Lite, Nalgene, Optimus, Sigg, Trek’n Eat, Victorinox C:32

One Off Hammargatan 6-8, 262 71 ÄNGELHOLM 0431 41 79 90 www.oneoff.com Varumärken: Etnies, éS, Emerica, Altamont, Nomis, Fallen, Technine, Thirtytwo, Bond, Weekend, Stepchild

D:26

Röjk Skiwear LM Ericssons väg 14, 126 37 HÄGERSTEN 070 419 38 05 www.rojk.se Varumärken: RÖJK Sportswear Safilo Nordic Box 611, 182 16 DANDERYD 08 630 38 60 www.safilo.com Varumärken: Carrera, Smith

D:24

Scand Trade / Nordica Box 24038, 400 22 GÖTEBORG 0141 20 27 25 www.scantrade.se Varumärken: Nordica, Rollerblade, BootDoc, Therm-ic, X-Action

E:15

Sea To Summit Fraktflygargatan 3, 128 30 SKARPNÄCK 08 683 75 00 www.skyllermarks.com Varumärken: Sea to Summit, Skyllermarks

C:11

Outdoor Extreme Sports G:16 Vassingerodsvej 147, DK-3540 Lynge, Denmark +45 445 407 97 www.extreme-sports.dk Varumärken: Esbit, Outdoor Research, LifeSystems, LifeVenture, LittleLife, Westcomb Petzl Börjegatan 78, 752 29 UPPSALA 018 67 79 90 www.c2safety.com, www.petzl.se Varumärken: Fenix, Petzl

B:11

Point 65 Box 1431, 171 27 SOLNA 08 587 55 746 www.point65.se Varumärken: Point 65

B:17

Powerboots F4 Byggnad 95, 832 96 FRÖSÖN 063 13 03 23 www.powerboots.se Varumärken: Powerboots, Alpina

B:24

Select Sport G:22 Fabriksparken 46, DK-2600 Glostrup, Denmark +45 43 96 96 66 www.select.dk Varumärken: Select, Monta Sher-Wood Hockey Scandinavia B:10 Krokslätts Fabriker 34, Plan 2, 43137 Mölndal 0722-511 311 Purokatu 9 C, FI-21200 Raisio, Finland +358 400 530 202 www.sher-wood.fi Varumärken: Andover, Comp-O-Stik, Hejduk, NADA, Sher-Wood, Sher-Wood Novelties, TPS Hockey, Zephyr

Reebok B:12 Box 66, 782 22 MALUNG 0280 444 00 www.reebokhockey.com, www.ccmhockey.com Varumärken: Reebok, CCM Rehband-Otto Bock Scandinavia Box 623, 601 14 NORRKÖPING 011 280 600 www.rehband.com Varumärken: Rehband

Signex AB Box 1375, 172 27 SUNDBYBERG 08 29 35 00 www.signex.se

E:22

17

G:18

Medlem i Svenskt Sportforum


Sinaia Karlagatan 10 B, 416 61 GÖTEBORG 070 79 411 79 www.sinaia.se Varumärken: Sinaia

C:28

Skate Out Signalgatan 5, 702 25 ÖREBRO 019 13 60 65 www.skateout.com Varumärken: DC, Element, Nikita

B:21

Skibar Systems Box 90, 794 22 Orsa 0250 59 41 05 SkiBar V2 - affärssystem för butik och uthyrningsverksamhet: Infomediasystem, Kassasystem, Könummersystem, Uthyrningsystem, Webbokningssystem

G:10

SkiGo Marknadsvägen 85, 981 91 JUKKASJÄRVI 0980 611 00 www.skigo.se Varumärken: Exelit, Skigo

H:12

Skoda Sverige 08-553 865 00 www.skoda.se

A:30

Sport Culture Distribution AB Vasaplatsen 3, 411 26 GÖTEBORG 031 7114868 Varumärken: Animal

A:07

Sportfack Box 1126, 113 78 Stockholm 08 692 01 00 www.sportfack.se Varumärken: Sportfack, Åka Skidor, Utemagasinet, Body, Golf Digest

J:10

Sportguiden Box 22541, 104 22 Stockholm 08 650 88 80 www.sportguiden.se Sporthandelsgymnasiet Bruksgatan 40 B, 667 32 FORSHAGA 054 53 61 00 www.forshagaakademin.se

B:07

Sportmanship Box 53, 427 22 BILLDAL 031 93 94 00 www.sportmanship.se Varumärken: Völkl, Marker, Tecnica

F:05

Sportmarket Box 807, 169 28 SOLNA 08 470 28 00/75 www.sportmarket.se Varumärken: Quiksilver, Roxy

ENTRE:03 + Gata:E

Sportagenturen Lützengatan 9, 115 20 STOCKHOLM 0701 42 28 22 Varumärken: Colmar

Sporthaus Moxter Box 3032, 831 03 ÖSTERSUND 063 55 66 63 www.sporthaus.se Varumärken: Meindl, Nokian footwear, KLAR-ullfotté, Bridgedale, Nanok, Neverlost

A:15 och A.17

SportMe Nygatan 67, 931 30 SKELLEFTEÅ 070 387 77 68 www.sportme.se Varumärken: SportMe

A:16

Sport Supply Int Box 181, 566 24 HABO +47 32 23 18 00/02 www.abilica.se Varumärken: Abilica

F:13

Sport Trading Kaggeholmsvägen 13, 122 60 ENSKEDE 08 500 280 90 www.sporttradingab.se Varumärken: Sportmask

B:05

Svenskt Sportforum Box 22307, 104 22 Stockholm 08 505 865 97 www.svensktsportforum.se

Gata E

Entré

18

Gata:E

10 Peaks Gustavsgatan 49A, 416 72 GÖTEBORG 0703 50 14 44 www.10peaks.se Varumärken: 10 Peaks

G:09

Terra Plana Box 3032, 103 61 STOCKHOLM 08 522 149 04 www.gemenskapgron.se Varumärken: Terra Plana, Vivo Barefoot

D:19

Textilgrossisten AB Mejselvägen 3, 444 32 STENUNGSUND 0303 675 15 www.textilgrossisten.se Varumärken: Marin Alpin

E:20


Tilda´s AB Mejselgatan 12, 235 32 VELLINGE 040 42 60 00 www.tildatoys.se Varumärken: Ryggsäckar, Swimpy Collection

G:11

Vauhti Speed OY H:14 Pamilonkatu 9, FIN-80100 JOENSUU, Finland +358 10 3465310 www.vauhti.fi Varumärken: Vauhti

Trespass T/A/Jacobs & Turner Glasgow G41 1LU, Scotland, Great Britain 0522 179 30 www.trespass.co.uk Varumärken: Trespass

E:28

Vennerberg Trading Box 3192, 903 04 UMEÅ 073 950 23 37 www.vtrading.se, www.phax.com.co Varumärken: PHAX swimwear, Bellycloud sportswear

Trygve Alm A:13 Tevlingveien 15, NO-1081 OSLO, Norge 018 12 05 35 www.trygvealm.se Varumärken: Atsko, Camelbak, Cocoon, Coghlans, Diamir Fritschi-Randonné, Eagle Creek Julbo, Kohla, Leatherman, Montrail, Mountain Hardwear, Ortovox, PowerBar, Solio, Stanely Uhrweder Sport G:15 Maringatan 7, 591 70 MOTALA 070 209 91 21 www.uhrweder.se, www.splitboard.se Varumärken: Prior Snowboards & Skis, Scarpa, Voilé Equipment Under Armour Textilgatan 43, 2tr, 120 30 STOCKHOLM 08 587 916 00 www.mno.se Varumärken: Under Armour

D:25

Unisec Varularm AB Spjutvägen 5, Hus B, 175 61 JÄRFÄLLA 08 564 727 00 www.varularm.se Varumärken: Unisec Varularm

J:18

B:28

Vertical Experiences J:05 Wennerbergsgatan 6 A, 6tr, 112 58 STOCKHOLM 08 411 14 45 www.honeystinger.com, www.lokuiusa.com, www icebreaker.com, www.mountainhouse.com, www.timbuk2.com Varumärken: Honeystinger, Loki, Icebreaker, Mountain House, Timbuk2 Viking Footwear Företagsvägen 2, 435 33 MÖLNLYCKE 031 98 50 90 www.vikingfootwear.com Varumärken: Viking

C:20

Villawool A:40 Merikotka 7-17, EE-938 15 Kuressaare, Estland +372 530 577 57 www.villawool.com Varumärken: Villawool VSIS Box 1011, 791 10 FALUN 0733 44 10 93 www.vsis.se Varumärken: Westbeach, Ninthward, Magic potion

D:28

A:11

Wilma & Morris AB Herrgårdsallén 2, 730 30 KOLSVA 0221 503 23 www.wilmamorris.se Varumärken: Wilma & Morris

H:13

Ut Nu AB H:20 Körbärsliden 3, 286 36 ÖRKELLJUNGA 0732 413 747 www.utnu.se Varumärken: Baldas, Ergon, Ferrino, Zamberlan

Wolff-Wear Box 26166, 100 41 STOCKHOLM 08 756 80 55 www.wolff-wear.se Varumärken: Wolff-Wear Outdoor

H:07

Utility Sports & Underwear Tängsvägen 30, 432 74 Träslövsläge 0705 73 78 38 www.utility.se Varumärken: Sbn SPORT, Sbn lingerie

Wänerstedt H:16 & E:26 Box 253, 533 23 GÖTENE 0511 517 88 www.wanerstedt.se, www.2117.se Varumärken: 2117, Blizzard, Dalbello, Republic, Zolo, Oxide, Pro Sport, TrueNorth

Urban Classics Ologsgatan 18, c/o Saneback, 111 36 STOCKHOLM 0707 21 21 61 www.9ine.se

C:30

19

Medlem i Svenskt Sportforum


SIMPLY CLEVER

Premiär för Superb Combi. Mer av allt.

Besök oss på Swesportmässan 17–18 januari I samarbete med Bränsleförbrukning blandad körning från 7,8 l/100 km, CO2 från 182 g/km.

Mässguide Swesport  

Swesports mässguide