Page 1

Programmaboekje 2013


Ingang/Uitgang Doe Plein

Horeca Plein Markt

EHBO

Muziek Podium Toiletten


Welkom! Welkom op het prachtige Landgoed Moermond! Dit weekend het terrein voor de allereerste edite van Lughn Festival! Maak het komende weekend kennis met de meest uiteenlopende horecagelegenheden vanuit heel Zeeland. Op ons Horecaplein en onze markt wordt groot aantal producten aangeboden om te proeven en om mee te nemen. Meer zin om zelf de handen uit de mouwen te steken? Kom dan naar het doe-plein waar een groot aantal workshops word gehouden voor zowel jong en oud! Na een middag shoppen, proeven en koken kan er lekker uitgebuikt worden onder het genot van muziek bij het muziek podium. Veel genieten gewenst en dank aan alle vrijwilligers en medewerkers! Het Lughn-team!

Credits Teksten Shashank van Dijk Ontwerp Shashank van Dijk, Struckdumb


Muziekplein Bafolk

De mannen en vrouwen van Balfolk.nl zullen het Muziekplein op zaterdag vullen met heerlijke balfolk muziek waarop je niet stil kan staan. Voor degenen die dit dansgenre nog niet kennen word een workshop gegeven en de ervaren dansers kunnen uiteraard lekker los gaan op eigen houtje!

KleZZ

Klezz is een klarinetensemble uit Zierikzee en treedt regelmatig op in Zeeland en omstreken, en heeft door de jaren heen een uitgebreid repertoire verzameld van allerlei soorten muziek, van Vivaldi tot Queen, van jazz tot italiaanse opera, van klezzmer tot het Spook van de Opera, en deinst er ook niet voor terug om een van haar leden af en toe als zangeres voor de club te zetten.

NUTZ!

Ooit begonnen in een punkband in Goes als gitarist, maar nu heeft hij het hele podium voor zichzelf! Brian Noteboom beter bekend als NUTZ! speelt speciaal voor Lughn een akoestische set. Met zijn gitaar zal hij beide dagen naast zijn eigen protestliederen ook onder andere covers van Boudewijn de Groot laten klinken.

Woodworks

De akoestische folk-rock band uit Zeeland weet de sfeer er altijd goed in te krijgen. Zoals de naam al zegt spelen ze vooral op houten instrumenten, zoals gitaar, contrabas en cajon. Naast de klassiekers spelen zij ook nieuwere meezingers van onder andere Mumford and Sons en de White Stripes.

Teetollars

Eigenwijze pubsongs, polka´s met een twist en gevoelige ballades, dat kun je verwachten bij De Teetotallers. Deze vier jonge, folkmuzikanten spelen sinds 2009 samen Ierse en Schotse folkmuziek. Daarbij zijn ze onafscheidelijk van hun instrumenten, waaronder de bouzouki, viool, bodhrån en blokfluit.


Kelten Zonder Grenzen

Deze Kelten vinden hun oorsprong bij Lies Sommer (harp en draailier) en Coca Román (harp). Wat ooit begon als keltisch verteltheater is nu, uitgegroeid tot een niet te missen balfolkband met een heel eigen geluid. De muziek van de kelten zonder Grenzen is geschikt om balfolk op te dansen, maar is ook aangenaam om naar te luisteren. Met de unieke combinatie van harpen, draailier en drum presteren zij het om van ingetogen naar opzwepend te klinken, waarbij een goede balans wordt gevonden in de mix tussen traditioneel en eigentijds. Soms krijgen zij versterking van hun vaste gastmuzikant Rutger op drums.

Rapalje

Ierse, Schotse en Nederlandse folk op eigenwijze wijze. Dieb, William en Maceál zingen en spelen op muziekinstrumenten zoals viool, tin-whistle, gitouki, trekharmonica, mondharmonica, bodhrán en theekistbas. Gekleed in middeleeuwse kilt speelt de groep een afwisselend repertoire van Ierse en Schotse dansmelodien en driestemmig gezongen liederen.

Broeder Dieleman

In de klei van het Zeeuwse Spui weerklinken soms nog de donkere klanken van de hamerslagen van de laatste smid van ‘t dorp, Jan Bakker. Menig decennia later is het zijn kleinzoon die onder de naam broeder Dieleman de diepe schoonheid van de Schelde en de ijver op de eilanden vertolkt in Zeeuwstalige folk. Al menig jaar verheugt hij huiskamers en podia in Zeeland, alleen of in gezelschap, maar altijd met banjo en gitaar.

ZinkZand

Zinkzand maakt Rhythm en Stampblues zoals die volgens hen ooit bedoeld is: rommelig maar met veel soul. Niet gelikt maar piepend en krakerig. Het moet niet te glad klinken, het moet komen van de straat, uit de modder oprijzen, alsof het galmt vanuit een keldertje in de Mississippi. Ze zeggen zelf Rhythm en Stampblues maar bij een optreden hoor je ook Piratenpolka, Rock n roll, Gypsyska en een vleugje rammelende garagepunk voorbij komen. De één doet het denken aan Tom Waits de ander aan Seasick Steve en weer een andere aan Stuurbaard Bakkebaard. Wat je bij al deze artiesten ziet is dat de muziek erg om de groove draait en dit is bij Zinkzand ook zo.


Racoon De mannen van Raccoon hebben eigelijk geen introductie meer nodig. Naast alle hits van hun vorige platen is er inmiddels een indrukwekkende rij hits van hun laatste album 'Liverpool Rain' aan toegevoegd. Nu keren ze op de Zondag terug naar hun Zeeuwse roots speciaal voor Lughn!

Programma Muziekplein Zaterdag

Zondag

10:30

Balfolk

Broeder Dieleman

12:30

KleZZ

NUTZ!

14:30

NUTZ!

Teetotallers

16:30

Woodworks

ZinkZand

18:30

Kelten Zonder Grenzen

Raccoon

20:30

Rapalje


Doe-Plein Bolus maken Altijd al verzot geweest op bolussen? Leer nu hoe je ze zelf moet maken! De bakkers van de Stadsbakkerij laten zien hoe je deze typische zeeuwse lekkernij in elkaar draait!

Stokbrood bakken Leuk voor jong en oud! Lekker gezellig rond een kampvuur een een stokbrood bakken! Onder begeleiding van de Zeeuwse scouts kan je hier een gezellig 'zelfgemaakt' broodje bakken.

Wijnproeverij door 'De Kleine Schorre' Zin op het volgende feestje indruk te maken op je gasten? Of heb je misschien wil je gewoon weten wat voor lekkers de Zeeuwse wijnboerderijen te bieden hebben? De Kleine Schorre laat je proeven van het beste van het Zeeuwse land!

Kampen Destillateurd Bruinisse Wat is er beter dan genieten van een paar goede whiskeys? Kampen Distillateurd geeft hier een kleine cursus whiskey proeven dus kom en geniet!

Workshop vis bakken Word een echte chef kok! Tijdens deze workshop word geleerd hoe je verschillende vissen fileert, ontgraat en op heerlijke wijze klaar maakt! En uiteraard moet er na afloop geproeft worden!

Koeien melken Kom naar het Doe-plein want op beide dagen kan je hier je eigen drinken melken! Onder begeleiding van een echte boer mogen kinderen (en kinderen van geest) hier een koe melken en uiteraard mag de melk ook gedronken worden.


Abe de Verteller Luister en huiver naar deze verhalenverteller. Vertellen is zijn passie, zijn obsessie. Hij brengt zijn verhalen op zijn eigen kenmerkende, compromisloze en uitbundige wijze. Geen genade, alles moet wijken voor het verhaal!! Abe vertelt uit de Keltische en Noordse mythologie, maar ook op zijn tijd een grimmig sprookje. Zijn verhalen zijn heftig, bloedstollend, soms hartverwarmend, vaak schuddebuikend. Menig elf, reus, heks en godheid zal de revue passeren. Dit alles gebracht met de passie en inspiratie van een ware verteller...

Koken met Kids Gezond eten is natuurlijk heel belangrijk, maar hoe zorg je dat ze het ook daadwerkelijk op eten? Door ze zelf te laten helpen! Tijdens deze workshop komen er allemaal leuke, lekkere en vooral gezonde snacks die samen met uw kinderen te maken zijn!

Pannekoeken bakken Blijft de pannekoek altijd aan de pan plakken of wil je misschien gewoon eens zien wat er nog meer te doen is met een pannekoek behalve gewoon suiker en stroop? In deze workshop verzorgd door De Graanhalm Pannekoekmolen komen alle pannekoeken aanbod! Van de gewone pannekoek tot exotische fruit pannekoeken of Spaanse pannekoeken! Zowel leuk voor mensen die al kunnen bakken als voor mensen die het nog moeten leren!

Bafolk De mannen en vrouwen van Balfolk.nl zullen het Muziekplein op zaterdag vullen met heerlijke balfolk muziek waarop je niet stil kan staan. Voor degenen die dit dansgenre nog niet kennen word een workshop gegeven en de ervaren dansers kunnen uiteraard lekker los gaan op eigen houtje!

Middeleeuws koken Zweten boven een heet vuurtje en veel geduld! Dat zijn vereisden voor deze interessante en ambachtelijke manier van koken! Neem een stapje terug in de tijd! Een inspannende maar leuke workshop voor wie het aandurft!


Cupcakes versieren Leer met de meiden van Charley's de meest mooie versieringen maken zoals marsepijnen bloemen, perfecte toefjes of mooie fondant sterren. Uiteraard is er ook ruimte voor creatieviteit en natuurlijk om heel veel te smikkellen! Leuk voor jong en oud!

Programma Doe-Plein Zaterdag

Zondag

10:30

Bolus maken

11:00

Abe de Verteller

12:00

Stokbrood bakken

12:00

Stokbrood bakken

12:30

Koeien Melken

13:00

Pannekoeken Bakken

14:30

Wijn Proeverij

14:30

Wijn Proeverij

15:00

Koken met Kids

15:00

Cupcakes Versieren

16:00

Stokbrood bakken

16:00

Middeleeuws Koken

17:00

Pannekoeken Bakken

17:00

Koken met Kids

18:00

Workshop Vis Bakken

18:30

Whiskey Proeverij

20:30

Whiskey Proeverij

10:30

Balfolk Koeien Melken


Horeca Plein 't Postkantoor

Wereld keuken. Van heerlijke pasta's tot malse lappen vlees

Zout & Peper

Exotisch vlees en schelpdieren geserveerd met verrassende sauzen!

Oud Sluis

Proef het zilte van Zeeland van de hand van sterrenkok Sergio Hermans!

Ijsboerderij de Koehoorn

Handgemaakt ijs in de heerlijkste smaken!

Charley's

Prachtig versierd gebak en cupcakes

De Kleine Toren

Franse keuken gecombineerd met Zeeuwse producten

St John's

Engels Pubvoedsel en bier

De Lachende Koe Vlees van de barbeque

Het Raedthuys

Belegde broodjes en Franse keuken

De Stadsschuur

Franse keuken gecombineerd met Zeeuwse producten

De Schouwse Hoeve BBQ en Fondue

De Stadsbakkerij

Belegde Broodjes en gebak


Schuithaven 6

Moderne keuken ge誰nspireerd door lokale producten.

't Genot

Franse keuken en wild vlees, gegrild of gebakken

Pannekoekmolen de Graanhalm

Pannekoeken en poffertjes in alle formaten met de meest uiteenlopende smaken!

Cooking Highlander

Heerlijk vlees van de barbeque op middeleeuwse wijze bereid!

Amadore: Jersey

Zeeuwse koken gecombineerd met verschillende culinaire richtingen

't Swarte Schaep

Heerlijk vis en vlees van Zeeuwse bodem!

De Zilte Ronde

Franse keuken met Zeeuwse Producten


Markt De Zeeuwse Hemel

De Koren Bloem

Kampen Destillateurd Bruinisse

Chocoladewinkel nr.15

De Kleine Schorre

Verscentrum Sandee

Kaasboerderij Schellach

Alex van den Brande

Oma’s Snoepwinkel (Veere)

Kwekerij Zonnemaire

Stadsbakkerij

Boerderij de Stelle

Bakkerij Bliek

Kookboerderij Spennekot

KoetsHuysch

Aspergepunt Walcheren

Mead&More

Suukermeisje

Wijnwinkel De Moriaan

Arne’s Boerderij

Peelander

Barrique Goes

VitaNova

Wijnmakerij De Oorsprong

Landwinkel Westrate

De Zwaakse Weel

Viskwekerij Neeltje Jans

Boerderij In ‘t Anker

Schapenhouderij Breel

Fruitbedrijf J.Kole & Z’n

Boomgaard de Zoete Kaas

Het Melkhuis


La Gâterie des Sens

Aarbeien Kwekerij v.d. Stellen

Piet Daane de Echte Bolusbakker

Ton’s Mosterd, Mayonaise en Sauzen

De Baeckermat

De Burghse Snoeperij

Fruitbedrijf Mts van GaalenDoppenberg

Biologisch-Dynamische boerderij Ter Linde

De Limousinhof Boerderij Langeraad


Tot volgend jaar!


Programmaboekje Lughn (examen)