Semnos höstkatalog 2022

Page 1

Alltid inspirerande

n e g o l a t a k t s Hö 30%2

Kom med i

2022

BOKKLUBBEN

ti och köp våra böcker

ll

rabatt

Gäller alla utvalda bokklubbsböcker – se sid 22

Kristna böcker för alla! Romaner • tro & vägledning • Själavårdande Livsberättelser • bön & andakt • Barn & unga

FRAKT 39:Order över 500:F R A K T F R IT T !


ALLTID INSPIRERANDE

Semnos Förlag startades 2001 och är numera ett av Sveriges större kristna bokförlag. Varje år ger vi ut omkring 35-40 nya boktitlar av både svenska och utländska författare. Vår inriktning är allkristen och vårt motto är: Alltid inspirerande!

Följ och gilla oss

Bästa höstläsningen väntar!

Facebook: semnos förlag Instagram: semnosforlag

Vi vill önska dig en riktigt härlig hösttid med allt gott från Herren!

Symbolen betyder att boken även kan köpas/streamas som digitial ljudbok

LJUDBOK

och/eller e-bok där dessa normalt finns.

Joakim och Malin Sunesson

Semnos Förlag Björkgatan 9 331 51 VÄRNAMO

www.semnos.com info@semnos.com 0370-198 27

Läs ett utdrag ur nya boken från Amir Tsarfati: ”Många morgnar när jag vaknar häller jag upp en kopp kaffe, och tar sedan med mig bibeln ut på verandan på baksidan. Ett bördigt landskap breder ut sig i flera kilometer. När jag tar in den här skönheten brukar ofta min första tanke vara: Kaffe är det största beviset på Guds existens. Men min andra tanke är hur otroligt det är att om möjligtvis mindre än tio eller tjugo år, så kommer hela dalen nedanför mig fyllas av arméer från många länder. De här arméerna kommer att gå samman för att marschera söderut för att förgöra staden Jerusalem. Du förstår, det vackra panoramat nedanför min trädgård på baksidan, är Jisreelslätten, även känt som Megiddoslätten eller Harmagedonslätten. Om jag ser att arméerna samlas, kommer det uppmärksamma mig på följande: för det första vet jag att Israel redan har klarat av en förödande attack – troligtvis kärnvapen­attack till sin natur. Jag vet att en stor världsledare som förenar

2

världens länder har kommit till makten. Jag vet att jordbävningar och hungersnöd och andra naturkatastrofer har förstört jorden. Jag vet att det har byggts ett nytt tempel i Jerusalem. Och jag vet att Olivberget är redo för att den återvändande Frälsaren, som anländer som kungars Kung och herrars Herre, ska ställa sina fötter där. Jag vet också att jag inte kommer vara på plats för att se något av det här äga rum. Om arméerna befinner sig där nere, så sitter inte jag här uppe och dricker kaffe och njuter av utsikten. Jag kommer redan befinna mig i himlen. Jag kommer att vara hos min Frälsare efter att ha blivit uppryckt av honom sju år tidigare. Och jag håller på att förbereda mig för att återvända tillsammans med honom till jorden en gång till. Så om du planerar att vara kvar här vid slutet av den stora vedermödan, så låter jag nycklarna ligga kvar under mattan vid ytterdörren – utsikten kommer nog bli ganska häpnadsväckande ...”


Jesus och Bibeln – hopp i en värld där media är domedagsprofeter En fascinerande beskrivning av vad som väntar framöver, utan överdriven sensationalism eller spekulation över datum i Guds agenda. Amir Tsarfati är född i Israel, troende kristen och välkänd som bibellärare. Han väver samman den bibliska, profetiska historien med dagsaktuella händelser från sitt unika perspektiv på plats i Mellanöstern. Ur innehållet: Tecknen på Jesu återkomst är synliga i vår närhet En rökridå av förvillelse lockar människor bort från sanningen Gud visar sig för människor i vår tid och deras hjärtan förvandlas Den underbara framtid som väntar i tusenårsriket och i himlen

Det finns en inbyggd nyfikenhet i oss om vad som ska hända i framtiden, och en känsla av att världen – så som den ser ut nu – till sist måste nå sitt slut. Mycket av den här nyfikenheten härrör från rädslan för det okända. De kristna och Bibeln anklagas för att vara domedagsprofeter, men det är egentligen media som är domedagsprofeter. Tvärtemot så är det Jesus och Bibeln som skänker hopp. Det är Jesus och Bibeln som säger: ”Jo, till sist kommer den här världen att sprängas i bitar. Men låt mig få berätta hur du kan försäkra dig om att få en flygtur härifrån innan det sker.” Gud vill att du ska känna till hans planer – hans planer för världen, för Israel, för kyrkan, och för dig. Är du intresserad av hur det kommer att gå i framtiden? Då måste du gå till den som förklarade det. Han har redan skrivit vad som kommer att hända, det enda du behöver göra är att läsa det. Var ska du börja? Det du behöver veta om det som ska komma, avslöjades genom Guds profeter i Bibeln.

Dagen närmar sig

229:-

Amir Tsarfati 238 sidor • inbunden med skyddsomslag

Kom med i vår bokklubb – köp boken för endast

159:-

LÄS MER PÅ SIDAN 22

Guds plan för världen, Israel, församlingen och för dig!

Amir Tsarfati är född och bor i norra Israel. Han förmedlar nyheter och information om Israel från en biblisk utgångspunkt och i ett profetiskt perspektiv. Han är välkänd för många genom program på svenska Himlen TV7 Israel. Detta är hans första bok på svenska. Amir är gift och har fyra barn.

3


Ny bok av läsarfavoriten Dina vida vingar är fjärde och sista delen i romanserien I alla sina dagar. En serie om kärleken, tron och livet – inspirerad av klassiska berättelser! Efter mammans död kämpar Sara för att axla hennes roll som den som höll ihop familjen och levde för att hjälpa andra. Men uppgiften känns snart övermäktig och vid tjugofem års ålder befinner sig Sara i en situation där hon betalar hyran för sin pappa och yngre systers lägenhet medan hon själv bor hos sin äldre syster och hennes man och två barn. En familj där skärmtid och likgiltighet tyckts ha strandsatt all form av gemenskap. För att betala av sina skulder måste Saras pappa hyra ut det gamla huset familjen köpte när mamman fortfarande levde, men när Sara åker dit för att välkomna den nya hyresgästen får hon en chock. Mannen som möter henne på uppfarten är killen hon gjorde slut med sju år tidigare, efter avslöjandet av en hemlighet. Den enda kille hon någonsin älskat …

Fler böcker av Hanna Christenson på www.semnos.com

179:Dina vida vingar

Hanna Christenson bor utanför Stockholm tillsammans med sin man och deras två döttrar. Hon arbetar som översättare och författare. Hannas tjugo utgivna böcker är uppskattade och omtyckta av människor i alla åldrar.

Hanna Christenson 148 sidor • inbunden

Populära romanserien om kärleken, tron och livet – inspirerad av klassiska berättelser Vinterdal firar trehundraårsjubileum med en maskeradbal. Sonen till Elenas pappas vän är på besök. Kan han locka fram dottern ur sitt skal? Matteos kriminella gäng undersöker på balen om herrgården kan bli platsen för nästa inbrott. Men ett möte med Elena blir starten på en omtumlande resa … Jasmine tar chansen att reparera sin knackiga relation till mormor i Vinterdal. Mötet med Vincent, som behöver hjälp med studierna leder djupare, men kommer det hon tar med sig hem vara ett krossat hjärta?

179:LJUDBOK

Vad än som kommer 180 sidor • inbunden Tredje, fristående delen

179:LJUDBOK

Det enda jag vet

158 sidor • inbunden Andra, fristående delen

179:LJUDBOK

Innan juldagsmorgon glimmar 140 sidor • inbunden Första, fristående delen

4

Ella studerar på distans och vårdar sin pappa, som har Alzheimers, i deras lägenhet i det norrländska samhället Vinterdal. Men bara ett par veckor innan jul rubbas plötsligt vardagen när Ellas pappa tar bilnycklarna och ger sig av i årets värsta snöoväder.


Snabb puls och gudstro – starka karaktärer och varma relationer En riktigt bra bladvändare om kärlek, spänning och tro bland dramatiska sjukhusmiljöer och försvunna personer … Sjuksköterskan Kate Callison är trött på att fly från sitt förflutna. Hon tänker flytta till Texas och ta på sig ansvaret som chef för akuten på Austin Grace Hospital – trots slitningarna i personalgruppen. När en fruktansvärd tragedi inträffar sveps hela akuten in av polisavspärrningarnas plastband som får media att flockas och en angelägen man från sök- och räddningsteamet att lägga sig i hennes liv. För Wes Tanner finns inget viktigare än att söka efter och hitta en saknad person. När han anmäler sig som frivillig är det för att ge en livlina av hopp till andra. Nu är han redo för allt – utom den irriterande och arroganta chefen för akuten. Kates bär på någonting i sitt förflutna som hon inte kan förlåta sig själv för, än mindre bli förlåten av Gud för. Wes drivs av att hitta saknade personer, men kämpar samtidigt mot sina egna förödande känslor av övergivenhet. Två människors förflutna är ingen lätt match att försona …

Candace Calvert är akutsjuksköterskan som bytte avdelningen mot livet som författare och som tycker att kärlek, skratt och gudstro är den bästa medicinen. Inte längre försvunnen är hennes fjärde roman på svenska. Sedan tidigare finns bästsäljande Akuten, Katastrofläge och Akuta planer.

Inte längre försvunnen Candace Calvert 398 sidor • mjuk pärm

Kom med i vår bokklubb – köp boken för endast

219:-

155:-

LÄS MER PÅ SIDAN 22

Livsfarliga relationer och oväntade möten på Grace Medical

Akuta planer

219:-

Sjukhuspastorn Riley Hale är fast besluten att kunna återvända till jobbet som akutsjuksköterska – trots de skador hon fått efter det där hemska överfallet för ett år sedan. Men när inte sjukhuset låter henne försöka med ens de enklaste uppgifter, hur ska hon då kunna visa sin duglighet? Riley tar saken i egna händer och går in och jobbar frivilligt på en kontroversiell gratisklinik för tilltufsade – mitt i ett av stans finaste områden – trots hennes växande oro över den ansvarige läkaren. Doktor Jack Travis driver gratiskliniken likt en stridande general. Han gör allt för att hindra grannarnas ihärdiga försök att få kliniken jämnad med marken. Riley börjar ana att det under Jacks tuffa fasad finns en man hon kan vara trygg tillsammans med. Men när protesterna mot kliniken ökar och frågorna kring hans smutsiga förflutna hopar sig, går Jack in i försvarsställning och Riley börjar undra om det verkligen är så klokt – kanske rent av förenat med livsfara – att lita på honom med hela sitt hjärta.

Candace Calvert 388 sidor • mjuk pärm Första, fristående delen

5


Trovärdiga, sanna berättelser om människors möten med Gud Journalisten Börje Norlén har intervjuat människor som gjort mirakulösa upplevelser efter ett gudsingripande. Varje trosstärkande vittnesbörd om förvandlade liv är uppmuntrande och ger en nära inblick i hur Gud personligen bryr sig om och griper in i människors liv – mitt i vardagen. Oavsett om man kallar sig själv en troende eller inte, visar de här berättelserna på att Gud är väldigt aktiv i vår värld. Bli inspirerad av dessa över tjugo sanna berättelser om helanden, livsförvandling och otroliga händelser som bara kan förklaras som ett under från Gud.

En perfekt bok att själv inspireras av - och att ge vidare till andra!

2 för

149:-

När Gud grep in

125:-

Utkommer 4 oktober

Dela-med-dig-priser: 10 ex 99:-/bok 25 ex 89:-/bok

Börje Norlén 168 sidor • mjuk pärm

/bok

Börje Norlén är frilansjournalist, specialiserad på människors fascinerande livsberättelser. Han är även aktiv i nätverket ”Hopp för Järva”, som vill bygga Guds rike i ett utsatt område. Börje är bosatt i Akalla utanför Stockholm, har tre gifta barn och sju barnbarn.

Owe Lindeskär om att vandra med Jesus i den sista tiden I alla tider har människor vandrat med Jesus, men i tiden för Jesu återkomst blir vandringen utmanande, eftersom den sker i en ond och antikristlig tid. För att överleva denna svåra tid kallas vi som vill vara Jesu lärjungar att vandra nära honom så att vi kan beskyddas av hans ljus och hans härlighet. Det kristna livet stannar inte vid ett kristet kulturbygge eller ett kyrkligt etablissemang. Vandringen med Jesus handlar om kristen tro på det personliga planet. Relationen till honom stannar inte i kyrkliga och teologiska rum eftersom det kristna livet gestaltas i vardagen. Vandringen med Jesus blir då till en livets utveckling i ett lärjungaskap som tar ett steg i taget, mitt i en tid som denna.

198:Att vandra med Jesus i den sista tiden Owe Lindeskär 198 sidor • hård pärm

6

Owe Lindeskär har tjänat som pastor och föreståndare i flera församlingar inom den svenska Pingströrelsen, bland annat i Filadelfiaförsamlingen i Stockholm. Under ett antal år har han verkat i en förkunnartjänst där han undervisat och predikat i Sverige och i många andra länder. Owe Lindeskär har även skrivit flera uppmärksammade och efterfrågade böcker.


Hur kan man förbli en kristen – under ett helt liv? ”Det visade sig att min kamp inte främst är en kamp mot synd, djävul och död utan att hålla sig till Jesus Kristus och det han har gjort för oss.” Det är inte självklart för någon att förbli i den kristna tron. Jag har gjort några för mig avgörande upptäckter som jag gärna delar med mig av. Självklart handlar de om Guds kärlek, men också om nyupptäckter av lärjungaskapet, dopet i den helige Ande, lagens tredje bruk, Guds allmakt et cetera. Det är frågor som många kan brottas med under hela livet … Boken inspirerar dig som tycker att relationen till Herren Jesus är för svag. Du kanske inte ens längre vågar kalla dig kristen? All din frimodighet är som bortblåst. Är du ny i tron på Kristus eller undrar hur du ska kunna förbli i tron under tider som ligger framöver? Det kan mycket väl vara så att du som redan är någorlunda trygg i relationen till Gud kan ha allra störst glädje av boken.

Men om vi hoppas på det vi inte ser, så väntar vi uthålligt. Romarbrevet 8:25

”Det är två viktiga omständigheter som präglar den kristne. Den första är

Det vi inte ser

Om att bli & förbli en kristen Håkan Sunnliden 238 sidor • mjuk pärm

229:-

att du är trygg i din relation till Herren Jesus så du vet att du har frid, att du är i honom och har del av Anden. Den andra är att du upptäcker och utvecklar det som är din särskilda livsuppgift. Vi växer och mognar på ett naturligt sätt med åren, särskilt genom de svårigheter och motgångar vi möter. Du har kanske hört det, men det avgörande är hur vi hanterar livet och det underlättar betydligt om du vet vad Gud önskar av dig. Det har däremot mindre betydelse om tonvikten ligger på att baka, laga skor eller profetera. Det viktiga är att drivas av eller vandra efter Anden. --Att vara i Anden och låta sig ledas av Anden är inte något besynnerligt eller överandligt. Det är normaltillståndet för en kristen! Jag måste erkänna att jag fylldes av en enorm lättnad när denna självklarhet gick upp för mig.

Om den judiska kontext Jesus och apostlarna levde i And ra utgåvan!

Håkan Sunnliden prästvigdes för tjänst i Svenska kyrkan 1978 av biskoparna Bo Giertz och Bertil Gärtner. Håkan är gift med Kari och tillsammans har de tre vuxna barn och åtta barnbarn. Han har skrivit flera uppmärksammade böcker.

Lättförståeligt om Israels unika roll i Nya testamentet. Den spännande upptäckten att Israel är Guds redskap personifierat i Jesus Kristus ger nya, fascinerande perspektiv.

198:-

Roten som bär dig Håkan Sunnliden 220 sidor • mjuk pärm

7


Ögonöppnande kring Bibeln, Israels historia – och framtid Generationen efter 1948, då Israel blev en suverän stat, kan vara den som ska leva vid Jesu återkomst på skyarna. Jesus talar i Matteus evangelium om den sista generationen som ska leva och se hans ankomst till jorden. Menar Bibeln också att vi kan veta när allt detta ska ske, och hur? Fler tidstecken än någonsin tidigare går i uppfyllelse och bibliska profetior fullbordas en efter en i allt snabbare takt. Med en bättre förståelse för vad som hänt det judiska folket genom hela Bibelns historia, och fram till våra dagar, får vi en starkare övertygelse om Guds existens och Bibelns unika trovärdighet. Det ger hopp och trygghet inför framtiden och leder till en sund förväntan inför nästa steg i Guds profetiska agenda …

249:Den sista generationen Israel – ett utvalt folk i Guds frälsningsplan Claes-Göran Bergstrand 242 sidor • inbunden

Claes-Göran Bergstrand har varit pastor och riks­ evangelist och betjänat församlingar i de flesta samfund med förkunnelse och bibelundervisning. Han har också varit medarbetare i flera kristna tidskrifter och ledare för bönerörelser och karismatiska konferenser.

En introduktion till en värld som är fördold för många kristna Göran Lennartsson, pingstpredikant

Hur kan vi veta vad som väntar framöver? En komplett och heltäckande guide för alla som vill vara förberedda inför framtiden och kunna leva med tillförsikt och trygghet. Denna fascinerande bok är nästan som en enkel, lättillgänglig uppslagsbok över de profetiska delarna i Bibeln och ger tydliga svar på frågor som: • Varför är de bibliska profetiorna viktiga att känna till idag? • Vad säger Bibeln om Israel, Europa, Ryssland och Babylon i vår tid? • Vilka profetiska tecken ser vi just nu när det gäller omoral, islam, förföljelse och kyrkans apati? • Hur nära ligger uppryckandet, vedermödan och Antikrists framträdande i Guds tidstabell, och hur kan vi veta att vilddjurets märke kan uppenbaras redan inom bara några få år? • När inträffar Harmagedon, vad innebär Jesu återkomst, Tusenårsriket och hur ser de nya himlarna och en ny jord ut?

Fler böcker av David Jeremiah på www.semnos.com

8

Tidens tecken

David Jeremiah 576 sidor • inbunden med skyddsomslag

329:-


Vad händer i världen, vad säger Bibeln och vad ska vi ta oss till? David Jeremiahs mest dynamiska bok hittills – om hur vi ska leva som kristna mitt i en värld som är på väg att tippa över! Ju mer vi ser oss omkring, desto mer tycks vår moderna värld och livsstil hänga som på en lös tråd. Vi försöker återhämta oss från en pandemi, samtidigt som samhället fortsätter att plågas av hoten från sekulariseringen, globaliseringen och utraderingskulturen. Ekonomin är i fritt fall, kyrkorna är på nedgång och Jerusalem befinner sig återigen ovanpå den globala politikens krutdurk. De olika kriser som vår värld just nu går igenom är inte ett resultat av slumpmässiga, isolerade företeelser eller tillfälliga, olyckliga omständigheter. De är alla sammanvävda likt en spindelväv. För varje dag som går leder osynliga krafter oss allt närmare slutet på historien. Men detta är inte en tid då vi ska misströsta! Istället är detta tiden då vi mer än någonsin tidigare kan få uppleva tryggheten och förvissningen i Guds profetiska plan. Boken tar upp tio högaktuella företeelser och profetiska händelser i ljuset av den planen. Varje kapitel ger en överblick över vad som händer i världen, vad Bibeln säger och vad vi ska ta oss till och göra nu. Det handlar om att återigen bli påmind om att vår underbare Herre, den uppståndne Kristus, är den som känner till och leder vår väg framåt.

Vad ska vi ta oss till? David Jeremiah 280 sidor • inbunden med skyddsomslag

249:-

Utkommer 4 oktober Kom med i vår bokklubb – köp boken för endast

175:-

LÄS MER PÅ SIDAN 22

Bibeln förebådar det som sker i vår tid, Vi är inte hjälplösa, och vår värld är inte utan hopp. När världen kollapsar kan vi göra skillnad, be och uppmuntra, och fortsätta leva enligt vår kristna övertygelse.

David Jeremiah är bästsäljande författare till över 50 böcker och är en av USA:s mest välkända pastorer. Han leder församlingen Shadow Mountain Church i San Diego, Kalifornien. Genom tv, radio och litteratur nås varje år över 200 miljoner hem med evangelium och sund bibelundervisning. Detta är hans sjätte bok på svenska. Sedan tidigare finns böckerna Apokalypsens agenter, Är detta slutet?, Babylons agenter, Hopp och Tidens tecken.

9


Fascinerande läsning om kyrkans överlevnad Perfekt bok för den som vill veta mer och förstå sambanden i vår tid.

198:-

Det sker stora politiska förändringar över hela världen, etiska värderingar förändras dramatiskt och förföljelse av religiöst oliktänkande ökar. Plötsligt har troende i västvärlden hamnat i ett dilemma – att tvingas välja mellan att följa Jesus på det sätt som kristna under alla tider gjort, eller att omdefiniera sina värderingar för att inte bli starkt marginaliserade eller ifrågasatta. Vad var det som hände? Begrepp som frihet, kärlek, respekt för andra och mångfald har framgångsrikt omdefinierats av nya aktörer på ett sätt som är en kopiering från de mest fruktade reaktionära regimerna i världen. Utvecklingen drivs på i en rasande fart av bl a media, samtidigt som politiker och en del kyrkliga ledare följer efter. Frågan är inte om Kyrkan kommer att överleva motståndet, utan hur ... Kjell Axel Johanson är välkänd som pastor och har bland annat varit Sverigeansvarig för Örebromissionen (numera EFK) och nationell ledare för New Wine. För närvarande arbetar han i Woodlands Church, Texas. Han och hans fru Vivi-Ann bor utanför Örebro.

Kyrkans återkomst – inte om, utan hur Kjell Axel Johanson 122 sidor • inbunden

bibelverser från ordspråksboke n och psaltaren för trettioen dagar

Carl-Erik Sahlberg har valt ut sina personliga favoritbibelord ur Ordspråksboken och Psaltaren – ett för varje dag i månaden.

du läst dessa axplock, gå gärna själv till källan hämta mer visdom, glädje och tröst. Guds Ord är för själen, läs därför Bibeln varje dag! Bär detta häfte med dig – läs på lediga stunder och lär dig om möjligt utantill!

Ord på

Carl-Erik Sahlberg har valt ut sina personliga favoritbibelord ur Ordspråksboken och Psaltaren – ett för varje dag i månaden.

bibelverser från ordspråksboke n och psaltaren för trettioen dagar

Ord på Ord vägen Ord på på vägen Ord vägen

vägen

bibelverser från ordspråksboken

När du läst dessa axplock, gå gärna själv tilloch psaltaren för trettioen dagar källan och hämta mer visdom, glädje och tröst. Guds Ord är Carl-Erik Sahlberg har valt sina Bibeln mat för själen, läsutdärför varje dag! Bär detta personligalillafavoritbibelord Ord-på häfte med digur– läs lediga stunder och lär dig språksboken och Psaltaren – ett bibelverser det möjligt utantill! från ordspråksboke n Ord på vägen utgavs första gången 1977föravvarje dagom och psaltaren för trettioen dagar i månaden. sammanlagd Evangeliitjänst och är tryckt i en Carl-Erik Sahlberg har valt ut sina 000 exemplar. upplaga på över 1 000 personliga favoritbibelord ur Ordi urval av När och du läst dessa axplock, till källan språksboken Psaltaren – ett gå gärna själv Ord på vägen Carl-Erik utgavs Sahlberg ochi hämta mer visdom, glädje och tröst. Guds Ord äroch första gången 1977 av för varje dag månaden. Evangeliitjänst är tryckt i en sammanlagd mat för själen, läs därför Bibeln varje dag! Bärpådetta upplaga över 1 000 000 exemplar. lilla häfte med dig – läs på lediga stunder och lär dig boken bibelverse r från ordspråks är du läst dessa axplock, gå detgärna om möjligt själv tillutantill! källan för trettioen dagar i urval och psaltaren av h hämta mer visdom, glädje och tröst. Guds Ord är Carl-Erik Sahlberg at för själen, läs därför Bibeln varje dag! Bär detta a häfte med dig – läs på lediga stunder och lär dig Carl-Erik Sahlberg har valt ut sina ur Ordt om möjligt utantill! Ord på vägen utgavs första gången 1977 av personliga favoritbibelord Evangeliitjänst och är tryckt i en sammanlagd språksboken och Psaltaren – ett upplaga på över 1 000 000 exemplar. för varje dag i månaden. Ord på vägen utgavs första gången 1977 av Evangeliitjänst och är tryckt i en sammanlagd upplaga på över 1 000 000 exemplar.

i urval av

till källan Sahlberg självCarl-Erik När du läst dessa axplock, gå gärna Guds Ord är tröst. och hämta mer visdom, glädje och dag! Bär detta mat för själen, läs därför Bibeln varje och lär dig stunder lediga på dig –avläs i urval lilla häfte med utantill! Sahlberg Carl-Erik det om möjligt

100-pack

20-pack

79:-

299:-

1977 av Ord på vägen utgavs första gången sammanlagd Evangeliitjänst och är tryckt i en upplaga på över 1 000 000 exemplar.

vägen i urval av

Carl-Er ik Sahlber g

Populära häftet med bibelord Carl-Erik Sahlberg valde ut sina personliga favoritbibelord ur Ordspråksboken och Psaltaren – ett för varje dag i månaden. Ord på vägen är perfekt att ha till hands för att dela med dig av till de du möter, som ett vittnesbörd och till uppmuntran! Ord på vägen 20-pack Ord på vägen 100-pack 32 sidor • klammerhäftad Storlek 57 x 80 mm

Uppdaterad utgåva, som sedan den först utgavs 1977, nu har delats ut i otroliga 1 000 000 exemplar!

Böcker av Carl-Erik Sahlberg – ännu fler på www.semnos.com Den helige Ande – kraft till tjänst Personligt skrivet om Andens verksamhet i historien och vad Han gör på jorden idag. Med gripande vittnesbörd!

169:10

De tre nycklarna Ett andligt testamente, där upptäckten av en god Gud som gav människan tre nycklar sammanfattar den kristna tron.

169:-

Effektiv bön Jag vill ärligt dela mina personliga erfarenheter kring bönen och hur du kan be för att uppleva bönesvar. Böneklassiker. 3-pack 120:- (ord 59:-/st)


Carl-Erik Sahlbergs memoarer I november 2021 lämnade Carl-Erik Sahlberg detta livet, men han hade precis skrivit klart manuset till boken om sitt liv ... En av vår tids mest omtyckta och folkkära kristna personligheter berättar öppet om sitt liv tillsammans med ”överraskningarnas Gud”. Det blir en personligt skildrad livsresa från norr till söder – där en ganska blyg jämtlandspojke går från att vara en av Sveriges yngsta präster till att senare i livet skriva sina innehållsrika memoarer vid foten av berget Kilimanjaro i Tanzania. Carl-Erik Sahlberg skriver om oväntade bönesvar och välsignelser. Om biskopsval, det framgångsrika diakonala arbetet i St:a Clara i Stockholm, tvgudstjänster och kungliga utmärkelser. Och om arbetet bland föräldralösa barn tillsammans med hustrun Overa. Men han berättar också om svårigheterna. Om kampen för kyrkans överlevnad. Om sorgerna. Och om den personliga livskrisen – kraschen – som få visste om, men som nästan kom att krossa honom. Om malarian och cancerbeskedet.

Om den här boken kan få locka andra att gå samma trons väg som jag gått,så skulle jag vara mer än lycklig. Carl-Erik Sahlberg (1945–2021) var präst, teol. dr och docent i kyrkohistoria vid Uppsala universitet samt författare till ett stort antal bästsäljande böcker, de flesta utgivna på Semnos förlag.

229:Från norr till söder

Carl-Erik Sahlberg 212 sidor • inbunden med skyddsomslag

a bok!

Årets mest så ld

En av våra mest lästa andaktsböcker – når verkligen till läsarens hjärta

Nu tred je tr yckning en!

”Tänk om alla förstod hur gott det kristna livet är och hur mycket gott sund kristendom har gett genom tiderna!” Den inspirerande andaktsboken för 365 dagar innehåller över 100 helt nyskrivna och omarbetade andakter, jämfört med den tidigare utgåvan i fyra årstidsdelar. Varje dags läsning innehåller ett bibelord, en betraktelse och en uppmuntrande tanke. Med vackra naturbilder i färg och med ett smidigt läsband som bokmärke blir boken en god följeslagare under hela året ...

289:Allt det goda vi har i Kristus

Carl-Erik Sahlberg • 384 sidor inbunden med skyddsomslag • läsband • färgsidor

11


Kärlek, hopp och tro – när livet inte blir som man tänkt sig Vardagsnära och gripande roman som sträcker sig över fyra decennier – berättelsen är baserad på verkliga händelser. Berörande läsning ... Året är 1984. Erik är frikyrkopastor och fyrabarnsfar. Elise jobbar som lågstadielärare efter att ha varit hemmafru i tio år. När de förbereder sig för att åka på sportlovsläger med barnen har de ingen aning om att livet ska förändras totalt. Det som började med barndomstro, tonårsförälskelse och framtidsdrömmar sätts på större prov än vad Erik och Elise någonsin hade kunnat föreställa sig. Hur ska Elise orka fortsätta när sjukdom ändrar hela spelplanen och hotet om varaktig funktionsnedsättning lurar? Hur ska Erik kunna hålla modet uppe och ge sin fru, sina barn och församlingen det de behöver när han själv har lutat sig mot Elise under så många år?

229:-

Alla dina dagar

Malin Wennerhult 290 sidor • inbunden

Malin Wennerhult bor i Hallstahammar med sin man och fyra pojkar. Hon är grundskollärare och författare till den uppskattade fantasyserien Uppdrag i Athirion för barn.

En vacker, ovanlig och samtidigt oerhört sorglig kärlekshistoria ... fängslande och berörande bok, som utspelar sig över flera decennier och mitt i en svensk pingstförsamlingsmylla. Tidningen Pingst

Stor igenkänning för de som är uppvuxna i frikyrkan under 60- och 70-talen

Ny bok av Eleonora Lahti med fina bilder och härligt format Hennes insikter i aktuella frågor berör oss alla och med sin profetiska gåva förankrar hon händelser i det andliga skeendet. Det går inte undgå att ryckas med och låta sig beröras av Eleonoras färgstarka skildringar av livet, och på samma sätt som årstiderna växlar innehåller hennes andra bok – med fler än 60 utvalda bloggtexter – också en härlig blandning av både glädje och sorg, livslust och allvar.

30: book lö rdonaorgaaLarht8:i Live påInFmayce living room – Ele

289:När allting blir annorlunda In my living room vol 2 Eleonora Lahti 160 sidor • hård pärm • fyrfärg

12

Under 1980-talet blev Eleonora Lahti känd för hela svenska folket genom TV-programmen Hela kyrkan sjunger. Hon har varit aktiv inom olika kyrkors musikliv och spelat in flera egna musikproduktioner som tagit henne till scener långt utöver Sveriges gränser. Hon har sedan tidigare gett ur boken Tider av förändring.

En ”salig röra” av djupa, spontana, glada och smärtsamma tankar. – Världen idag om Tider av förändring


Underbar romannyhet från populära Liz Johnson En berättelse från vackra Prince Edward Island om familjeband, tro, förlåtelse och om den slags kärlek som kan hela alla sår. Meg Whitaker känner det som om hon driver runt på ett stormigt hav. Ända sedan hennes mamma drabbades av en mystisk sjukdom, som gör att hon inte längre kan klara sig själv, har Meg försökt att vara en stadig klippa för föräldrarna mitt i oron. Men när hennes pappa en dag berättar att han tänker sälja familjens hummerfiskeföretag – hennes arv – till Megs ärkerival från high school blir det bara för mycket. Även om hon aldrig haft något intresse för firman, eller att ens kliva på en båt på grund av hennes envisa sjösjuka, så bestämmer hon sig nu för att bevisa för sin pappa att det är hon som borde ta över familjeföretaget. Det får kosta vad det kosta vill. Oliver Ross är inte stolt över det han gjorde mot sin klasskamrat för tio år sedan, men han har sedan dess jobbat hårt för att hans mamma och bror ska få tak över huvudet och mat på bordet. När hans chef Walt Whitaker erbjuder honom att köpa familjeföretaget ser han en möjlighet att trygga familjens framtid, och med hårt arbete ska avbetalningen kunna vara i hamn inom några år. Men det var innan Meg beslutade sig för att ge sig in i leken. Nu måste de tillsammans driva företaget under höstens fiskesäsong innan Megs pappa beslutar sig för vem av dem som ska få ta över. När någon försöker sabotera deras fiskesäsong måste de hitta ett sätt att samarbeta, trots allt som hänt, och göra vad de kan för att skydda företaget. Under resans gång lär de känna både sig själva och varandra och upptäcker att deras drömmar inte alls är vad de förväntade sig …

Liz Johnson 342 sidor • mjuk pärm

229:-

Liz Johnson är författare till fler än tio romaner, bl a den populära Prince Edward Island-serien. Hon arbetar inom marknadsföring och bor i Phoenix, Arizona, men drömmer om att bo på Prince Edward Island.

HELA serien

3FÖR2

Dit tidvattnet för oss

LJUDBOK

Kliv in i värdshuset Red Door Inn, ett mysigt hus längst med kustlinjen på Prince Edward Island i Kanada. Det är en plats där sårade kan bli läkta, brustna finna förlåtelse och ensamma få gemenskap. Härliga karaktärer som blir till vänner, och en kärlekshistoria som dröjer sig kvar. Värdshuset vid havet (1) På kärlekens strand (2) Där två hjärtan möts (3)

99:- (ord 198:-) 99:- (ord 198:-) 99:- (ord 198:-) 13


Hur du enkelt kan hitta dina gåvor och må som allra bäst I kyrkan hör vi ofta att Gud har en plan för vårt liv. Men vi får sällan veta hur vi upptäcker våra gåvor, så att vi kan förverkliga den planen. Det finns många böcker som handlar om de så kallade andliga nådegåvorna. Men de tar inte upp alla våra naturliga gåvor som vi också fått av Gud och som också är lika viktiga. Utifrån sin erfarenhet som psykolog och föreläsare skriver Alf B Svensson om både våra naturliga och våra andliga gåvor på ett helt nytt och annorlunda sätt. Vill du upptäcka och utveckla alla dina gåvor och talanger? Då är den här boken till dig – särskilt om du är ung. Men också till dig som är förälder, mor- och farförälder, ungdomsledare eller pastor.

Denna bok skulle jag vilja ge till alla!. Britta Bolmenäs, pastor Värnamo missionskyrka

229:159:Upptäck alla dina gåvor Alf B Svensson 88 sidor • hård pärm PROGRAMSERIE PÅ

Alf B Svensson är legitimerad psykolog och har under många år varit en av vårt lands mest efterfrågade föreläsare om barn, familj och äktenskap. Han har också skrivit tio böcker som sålts i mer än 100 000 exemplar. Boka Alf B Svensson till din församling för medverkan på en vanlig söndagsgudstjänst, på en temakväll eller en ungdomssamling.

Bibelns budskap om den helige Andes tjänst i nya förbundet Värdefulla nycklar till vad Herren vill säga och göra i vår tid. När Herren talade till Åke Carlson om betydelsen och innebörden av den allmänna profetiska tjänsten i församlingen började han mer ingående studera vad tilltalet bestod i och handlade om. Guds syfte genom församlingen är att mobilisera troende till att våga ta steg i tro, att börja profetera och att bedja än mer genom Andens uppmaning. ”Den här boken bygger tro och är en stor uppmuntran till allt Guds folk att fortsatt leva i det profetiska och att fortsatt söka Herrens ansikte.” Janne Blom, huvudpastor, Livets Ord Åke Carlson är en uppskattad bibellärare. Under många år undervisade han på Livets Ords bibelskola. Han har även varit pastor i Göteborg under mer än 15 år. Hans erfarenhet av pastorstjänst, familje- och själavård, samt psykiatrisk omvårdnad, ger förkunnelsen bredd och gör budskapet inkännande.

ning en!

Nu and ra tr yck

14

Församlingens profetiska uppdrag Åke Carlson 150 sidor • mjuk pärm

179:-


Din dagliga påminnelse om att Jesus lyssnar när du ber Går du igenom svåra tider? Är du ny i tron och inte är säker på hur du kan be? Vill du börja en ny, meningsfull andlig vana med en kort bön varje dag?

Hennes ödmjuka personlighet och längtan efter att leva nära Jesus skiner igenom. Monika Ekström Gomér, Tidningen Inblick

31 december

Gud, du som vägleder mig! slutet av året, måste jag ägna När jag nu har kommit till ber ka, och att se framåt. Jag en stund både åt att se tillba a årets tänker igenom det gångn att du ska leda mig när jag goda. både svåra perioder och höjdpunkter. Det har varit att i alla dessa minnen. Jag vet Hjälp mig att kunna se dig . under varje steg av vägen sida min vid du har varit tätt r unde hjälp få att för vid dig När jag klängde mig fast sfulla de du mig med din kärlek de svåra perioderna, trösta nomstä när ligt närvarande närvaro. Du var också påtag på stor glädje. Du var med mig digheterna fyllde mig med na och allt där emellan! dalar i nere rna, toppa bergs vägen till hela mig, ör framf Min framtid ligger öppen er följeslagare som aldrig komm evigheten, och du är den steg vägvisare som känner varje att lämna mig. Du är en är n som väntar mig i himle av vägen framför. Den glädje år, När jag nu går in i ett nytt obeskrivlig och himmelsk! och ljus ska stråla över mig ber jag om att ditt underbara lysa upp min stig. amen. I ditt segrande namn Jesus, Jes 41:13; Ps 48:15; 1 Petr

Sarah Young tar dig med på en 365 dagar lång resa genom bibelbaserade böner som drar dig närmare Honom som älskar dig över allt annat. Oavsett om du har varit en bedjare i många år, eller om du är ny på bönens område, kommer du att uppleva att bön kan få förvandla ditt hjärta, påverka ditt liv och fördjupa din relation med Gud.

Jesus lyssnar

1:8–9; Joh 8:12 396

Sarah Young 396 sidor • inbunden färgsidor • läsband

2 för

189:-

299:(ord 378:-)

396

Andaktsböckerna som fördjupar Gudsrelationen Många läsare upplever något från Herren att ta fasta på varje dag när de läser andaktsböckerna.

Jesus kallar på dig 2-pack Sarah Young 384 sidor inbunden • läsband 2 för

Sarah Young har skrivit några av världens – och Sveriges – mest lästa andaktsböcker som sålts i över 30 miljoner exemplar. Hon och hennes man har verkat som missionärer i Japan och Australien, men bor numera i USA.

299:(ord 378:-)

Sarah Youngs helårsandaktsböcker är skrivna som om Jesus själv talar direkt till dig.

Inspireras och få nytt mod i Guds närhet.

En kort daglig läsning från de ord, tankar och bibelversar som Jesus i kärlek lade ner i Sarah Youngs hjärta.

198:Jesus varje dag Sarah Young 396 sidor • inbunden färgsidor • läsband

189:Jesus kallar på dig Sarah Young 384 sidor inbunden • läsband

”Många har berättat om hur Gud använde deras svåra tider för att åstadkomma helande och förvandling i deras liv. De beskriver hur de blivit starkare genom att hålla sig till Jesus och förtrösta på Hans löften.”

99:Käre Jesus Sarah Young 352 sidor inbunden • läsband (189:-)

Att uttrycka sina vardagliga bekymmer i formen av 120 brevväxlingar, som Jesus svarade på genom att lägga ner ord, tankar och bibelversar i Sarah Youngs hjärta, hjälpte henne att komma närmare Gud.

15


Max Lucados mest efterfrågade - nu till specialpris Gud är med dig varje dag – 365 andakter

209:- (ord 259:-) De 365 andakterna och bibelorden fungerar som dagliga, konkreta påminnelser om att Gud verkligen är med dig varje dag, under varje steg på din resa.

Dina bästa dagar

Orubbligt hopp

Oroa dig inte

Innan du säger amen

99:- (ord 179:-)

99:- (ord 229:-)

99:- (ord 229:-)

99:- (ord 189:-)

Alla möter vi dem. Svårigheterna som hindrar vår glädje och begränsar våra äktenskap. Fruktans murar som stoppar vår frid. Fästena som hindrar vår andliga utveckling. Hur kan vi riva ner dessa murar av hinder?

Sårad av det förflutna? Besviken mitt i livet? Du är inte ensam, och det finns hopp. Om tolv av Bibelns mest betydelsefulla löften. För varje omständighet vi möter har Gud gett dig ett löfte.

Håller ovisshet dig vaken om natten? Är irrationell oro din ständiga följeslagare? Oro finns som en del av livets villkor, men den behöver inte styra ditt liv. Sätt ett stopp för att låta tillvaron begränsas av oro.

En resa i bönens värld. Genom att komprimera Jesu undervisning om bön inspirerar Max Lucado till ett fungerande böneliv. Det kanske inte behöver vara så svårt att be?

PROGRAMSERIE PÅ

Max Lucados böcker har sålts i över 140 miljoner och blivit utgivna på över 50 språk. Han är kanske den mest lästa och uppskattade kristna författaren. Max Lucados fängslande berättelser, härliga träffsäkra humor, inspiration och vägledning kring sådant vi alla stöter på i livet gör att hans böcker ligger på topplistorna och ständigt hittar till nya läsare.

Max Lucado är pastorn och författaren som skriver böcker för den som inte gärna läser böcker!

16


Berättelsen om Ester för alla barn Gud kan använda också den som är liten, bön fungerar verkligen och den är modig som vågar göra det som är lite läskigt. Äntligen hade sommarlovet börjat! Spända av förväntan gick kompisarna Lilly, Jack och Majken hem från skolavslutningen. Framför dem låg en hel sommar med bad, lek, glass, och inte en enda läxa. Men vad är det för mystiska föremål de hittar i skogen? Och hur har de hamnat där? Plötsligt kastas barnen in i ett spännande äventyr som för dem till en annan tid och ett land långt borta. Där får de möta en modig drottning och en elak man med en listig plan. Snart inser de att ett helt folks framtid står på spel om de inte lyckas stoppa planen. Men kommer de att ha modet som krävs?

Ny barnbok med härliga illustrationer av Anna Lahti!

Den modiga drottningen

Ester och Niklas Bjernhagen är dotter och pappa, och tillsammans har de skrivit en äventyrsberättelse som tar barn i åldern 9-12 år med till Bibelns tid.

149:-

Ester och Niklas Bjernhagen Anna Lahti (illustration) 90 sidor • hård pärm • 9-12 år

Fler böcker för barn och unga i webbutiken www.semnos.com

Jesus kallar – barnbibeln Sarah Young

Jesus kallar – 365 andakter för ungdomar Sarah Young

60 utvalda bibelberättelser med korta andakter och vackra illustrationer som hjälper barn i åldern 4-10 år att förstå Guds stora plan.

Varje andakt bygger på ett bibelord och är skriven som om Jesus talar direkt till dig. 13-19 år.

159:- (ord 189:-)

99:- (ord 189:-)

Äventyrsandaktsboken Robin Schmitt Andaktsbok för hela året med korta berättelser. Killar och tjejer mellan 10-15 år får veta mer om Gud och Bibeln, och blir inspirerade att leva det kristna livet.

Berättelsebibeln Sally Lloyd-Jones Vår populära barnbibel för 4-8 år. Följ den röda tråden om Jesus genom både Gamla och Nya testamentet.

169:-

159:- (ord 189:-)

17


Fristående romanserie om kusinerna som söker sin väg bland livets relationer och dess törnen och snår. I den gamla familjebibeln finns minnen från en svunnen tid, med dess utmaningar. Men när oväntade prövningar väntar måste de ställa sig frågan om familjebibeln verkligen kan ge dem svar idag? Robin Lee Hatcher Den jag är med dig (1) Handen på hjärtat (2) Det goda i livet (3)

129:- (ord 198:-) 198:198:-

HELA serien

3FÖR2

Våghalsiga räddningsuppdrag, gudstro och en kärlek som varar. En fängslande romanserie om PEAK Räddningsteam i Mercy Falls – mitt i den storslagna nationalparken i Montana. Hög puls, dramatik och starka karaktärer väntar i tre fristående delar. Följ med på svindlande äventyr och en resa mot tro, hopp och kärlek! Susan May Warren

HELA serien

3FÖR2

Under bar himmel (1) Rädda mig (2) Lita på mig (3)

129:- (ord 198:-) 198:198:-

Agnes och Elises nutid och dåtid vävs skickligt samman i Borgholmtrilogin – en fängslande berättelse om tro, tvivel och längtan efter kärlek. Livsödena och miljöerna på Öland, i Småland, Skåne och i Amerikas svenskbygder, beskrivs med känsla för stämningar och detaljer i en tid präglad av oro, krig och väckelserörelse. Angelica Victorin

LJUDBOK

De minst väntade (1) 129:- (ord 189:-) Sanningen för dig fri (2) 189:Tills vinden vänder (3) 189:-

Ljuset från Faros Niklas Bjernhagen

Fler kristna romaner i webbutiken www.semnos.com

Fängslande bibliskt drama. Symeon bryter upp från Juda när en präst ber honom föra två skriftrullar med profetens ord om Guds ljus till biblioteket i Alexandria, men han möter oväntade faror.

99:- (ord 189:-) 18

HELA serien

3FÖR2


Kristna romaner lyser upp i höstmörket Katastrofläge Candace Calvert

En boning ytterst i havet Stina Jonsson

99:- (ord 229:-)

149:- (ord 179:-)

Sjuksköterskan Erin Quinn behöver fly från ett personligt kaos och söker sig till kusten i Kalifornien. En farlig incident med ett giftigt bekämpningsmedel hotar att sätta sjukhuset Pacific Mercy Hospital i katastrofläge och Erin ställs inför svåra val och tuffa beslut. Hon kastas obarmhärtigt in i en stigande konflikt med brandkårens stilige brandchef, som tycker att hennes idéer är helt uppåt väggarna fel.

En kristen feel good-läsning med humor, träffsäkra beskrivningar och mysiga miljöer på Västerö. Sedan Rakel blev änka för nästan tio år sedan har hon uppfostrat de båda döttrarna på egen hand. Om Gud fortfarande brydde sig om henne borde han väl kunna hjälpa henne att hitta en vän? Fast han hade inte verkat så angelägen om det hittills.

LJUDBOK

Två veckor Karen Kingsbury

Alla ni som är tyngda Hanna Christenson

189:- (ord 229:-)

99:- (ord 179:-)

En kärleksfull och dramatisk berättelse om Guds ledning och omsorg när livet inte blir som man tänkt sig. Cole Baxter Blake träffar en nyinflyttad tjej och blir kär vid första ögonkastet. Helt plötsligt ser framtiden inte längre självklar ut och Cole ställs inför utmaningar han inte är beredd på. Men är det så att bönesvaret inte är så långt borta? Det kanske bara måste gå två veckor först…

Jenny har svårt att förstå vad som gick snett. Hon fick bibliotekariejobbet, hennes vänner är glada att ha någon som alltid lyssnar och hon är uppskattad för sitt engagemang i kyrkan. Så varför känner hon sig så trött, börjar hon bli utmattad av verksamheten? I kyrkan träffar Jenny den charmige Filip, men hon har verkligen inte utrymme för en romantisk relation i sitt liv.

LJUDBOK

LJUDBOK

Fängslande romanserie om livets möjligheter Tyler Ames är på toppen av sin idrottskarriär när en skada hotar att krossa alla hans drömmar och ambitioner. Botten är nådd, karriären är över och Tyler är redo att ge upp. Kärlek, spänning och mirakler väntar där vi får följa vanliga människor med stora utmaningar – och änglarna som vandrar ibland dem. Karen Kingsbury

HELA serien

3FÖR2

En glimt av änglar (1) En glimt av hopp (2) En glimt av änglavingar (3)

99:- (ord 198:-) 99:- (ord 198:-) 99:- (ord 198:-)

19


Aktuella ämnen och inspiration Att leda i karismatiska miljöer Magnus Jonegård

Budbäraren II Jonathan Cahn

229:-

269:Hur utvecklas och utövas ett gott och sunt andligt ledarskap? Kan verkligen en sund karismatik och ledarskapsmodeller utan maktanspråk och andliga övergrepp bli verklighet? Magnus Jonegård är pastor och församlingskonsult med bakgrund som chef inom management och IT-branschen.

Kan Covid-19-pandemin och andra aktuella världshändelser utgöra en del av ett otroligt bibliskt mysterium? Fascinerar, förundrar och övertygar den mest inbitne skeptiker.

PROGRAMSERIE PÅ

Häpnadsväckande upptäckter i de heliga Skrifterna och dess dagsaktuella tillämpningar. Sven Almkvist, Världen idag

Babylons agenter David Jeremiah

129:- (ord 198:-) Vad Daniels bok i Bibeln avslöjar om framtiden. Utforska hur profetiorna, synerna och drömmarna som beskrivs i Daniels bok är kopplade till vår värld idag.

Hemligheternas bok – 365 dagliga läsningar Jonathan Cahn

259:Varje dag avslöjar en hemlighet kring Bibeln. Finn nycklarna till att förstå såväl världen omkring oss som de andliga verkligheterna. En helårsandaktsbok för den som vill gå lite djupare i bibelns texter.

PROGRAMSERIE PÅ

Guds närvaro R.T. Kendall

Dag för dag Carl-Erik Sahlberg

99:- (ord 179:-)

149:- (ord 259:-)

Upptäck vad Guds närhet och närvaro handlar om och innebär. Du kommer att förstå varför Gud ibland verkar hålla tillbaka sin närvaro och varför du under andra tider och tillfällen upplever en stark känsla av vördnad och helighet. Läs om hur man gör för att utveckla en känslighet inför Guds närvaro som gör det möjligt för din Gudsrelation att växa och fördjupas.

En betraktelsetext för årets alla dagar utifrån dramatiska och avgörande – ibland komiska – händelser i modern kyrkohistoria och från missionshistorien. Boken innehåller exempel på segrar och nederlag, framgångar och besvikelser för enskilda och för kyrkan i stort.

20

Lättläst, fyndigt, kort och snärtigt ... i ett bokformat lämpat för nattduksbordet.


Verkliga berättelser – när livet händer Thunderdog Michael Hingson

Hopp – att leva tryggt i en orolig värld David Jeremiah

129:- (ord 179:-)

129:- (ord 229:-)

Följ med till ett rökfyllt och isolerat trapphus i World Trade Center 11 september 2001, där du får uppleva vägen till räddning, skildrad ur en blind mans och hans älskade ledarhunds perspektiv. Genomlev ögonblicket då en Boeing 767 slår in i det norra tornet, den skakande flykten genom trapphuset och sedan ytterligare en flykt från döden då tornen rasade samman.

På ett eller annat sätt drabbas vi alla av bekymmer. Vi möter livets stormar; misslyckanden, ekonomiska kriser, allvarliga sjukdomar eller smärtsamma förluster. En enkel tro och förtröstan på Gud kan få vara ett stadigt ankare för själen. Det finns hopp, och det finns inom tryggt och säkert räckhåll. LJUDBOK

Nerver av stål Tammie Joe Shults

När hjärtat slutat slå Elsa Lundin

229:-

99:- (ord 179:-)

Den fängslande berättelsen om en osannolik mirakellandning. Tammie Joe Shults hade mot alla odds blivit en av få kvinnliga stridspiloter inom den amerikanska flottan. Efter åtta år i US Navy skolade hon om sig till civilpilot. Men under en rutinmässig inrikesflygning ställs hon inför det otänkbara; Ett förödande motorhaveri på en fullsatt Boeing 737 orsakar en explosion med bara sekunder kvar innan planet störtar till marken ...

Totalt har Elsa överlevt 40 hjärtstopp. Läs om hur hon besökte mörkret för att sedan komma tillbaka till livet. Berättelsen om hur Gud bar och bevarade henne genom allt.

Så här var det Donald Bergagård

Livsfrågor Karin Wennerlöf Lilja

149:- (ord 189:-)

129:- (ord 179:-)

I boken berättar Donald Bergagård öppenhjärtigt och ärligt om både svårigheter och svek som kantat hans liv, och som tidigare inte varit kända. Han låter samtidigt läsaren få del av de många segrar och genombrott som han upplevt både på hemmaplan och ute på missionsfälten.

I mitt arbete som samtalsterapeut har jag mött flera olika frågeställningar och problem som människor kämpar med och ställts inför, inte minst i deras relationer. Frågorna i boken kommer från människor jag mött och samtalat med. Jag hoppas att svaren jag gett också ska kunna hjälpa såväl dig som dina nära och kära. Det finns mycket hopp om läkning!

!

Nu andra upplagan

21


För dig som läser romaner, livsberättelser och böcker om tro, vägledning och själavårdande uppbyggelse. Böckerna köper du till vårt lägsta pris! *Medlemsvillkor: • 9-10 gånger per år får du en ny bok direkt hem i din brevlåda, om du inte valt att avboka den före angivet datum. Inga oönskade böcker alltså ...

ed tre böcker utan Få prem ie pake te t m värd e 637:-! extra kostnad –

• I varje bokutskick finns med information om kommande bok, sista avbokningsdatum samt exklusiva förmånserbjudanden. Vid retur betalar du själv returfrakten. • Har du avbokat föregående bok får du i stället ett brev med samma information. • Rabatten på bokklubbsboken är 30 % och du betalar f.n. endast 29:- i frakt. • Efter att du köpt 2 bokklubbsböcker kan du när du vill avsluta ditt medlemskap. Gäller t o m 31 oktober 2022. Reservation för slutförsäljning. *Frakt tillkommer alltid på premiepaketet med 69:-. *Jag är införstådd med medlemsvillkoren samt godkänner att mina uppgifter registreras i enlighet med Semnos personuppgiftspolicy. Väljer jag att lämna bokklubben utan att ha fullgjort mitt åtagande debiteras jag värdet av premiepaketet, 637:-.

 PREMIEPAKETET MED TRE BÖCKER (HOPP, LIVET PÅ MACKMAKERIET OCH HUR DU HITTAR GLÄDJEN)

Vår kristna vykortskollektion!

 ANTECKNINGSBLOCK – FRÅN PS 23

Vykortspaket – äldre kollektionen Vykort 25-pack Bibelord, grattis, uppmuntran

Alla vykort har ett utvalt bibelord angivet på fram­sidan tillsammans med en fin hälsningstext!

Vän- och omsorgskort 25-pack Bibelordskort 25-pack

69:-

Guldvykort 25-pack Sekelskiftesmotiv med guldtryck. (150:-) Vykort 20-pack 10 blandade motiv med bibelord.

Dekalark 5-pack. Välj tema enligt nedan. Omsorg 5-p • Uppmuntran 5-p • Barn 5-p

79:-

39:-

Julkort med kristen text! 2-PACK

Julkort 20-pack Blandade motiv, de flesta m. kristen text

79:-

10 olika motiv enligt bilder

22

GOD OCH VÄLSIGNAD JUL Luk 2:11

Jul jul

10 olika motiv enligt bilder

Julkort 60-pack Blandade motiv, de flesta m. kristen text

Önskar

O LÅT DITT DU STJÄRNA ÖVER BETLEHEM HOPP OCH MILDA LJUS FÅ LYSA IN MED FRID I VARJE HEM OCH HUS

39:-

en

Fr idf ul l J ul nytt välsignat och ett

Julkramar

år

HANS NAMN SKALL VARA UNDERBAR I RÅD, VÄLDIG GUD, FRIDSFURSTE

FRÖJDAS VART SINNE JULEN ÄR INNE, FRÄLSAREN KOMMEN ÄR

till dig från mig

God

J u l!

199:-

Julkort 12-pack Blandade motiv, akvarelltema

Önskar allt gott I JUL

9:6

Värme, glädje, ljus och frid Öns kar en f rid f ull ju lhelg ÖNSKAS UTI JULETID

Julklappsadresser 2-pack med kristen text, 28 etiketter (ord 49:-)

EN JULHÄLSNING TILL DIG

JES 9:6

STRÅLANDE JUL

Jes

Vykort 60-pack 10 blandade motiv med bibelord.

motiv enligt bilderna

motiv enligt bilderna

5-PACK

75:-

J o h 14:27

6 olika akvarellmotiv

49:-

Hitta fler VYKORTSPAKET på www.semnos.com

199:-


BÖCKER FRÅN STH FÖRLAG I DISTRIBUTION AV SEMNOS

Nio teologer om bibelsyn och bibelbruk från reformationen till vår tid Bibeln är Guds ”gudandade” Ord som han har gett oss genom människor, ledda av den helige Ande. Bibeln är alltigenom tillförlitlig och det enda rättesnöret. Varför är bibelsynen så viktig? En bibelvetenskap och teologi som bygger på bibeltro är en nödvändig förutsättning för att bygga Kristi kropp stark. Ur innehållet: Därför tror jag på en historisk Adam och Eva, Slaget om Gamla testamentet, Historisk-kritisk metod och kristen erfarenhet – om bibelsyn och vetenskapssyn, Sund bibeltolkning: några grundregler, Bibeltolkning och mänskliga tankemodeller, Bibelkritiken som bygger på en sekulär världsbild är snarare ett hot än en hjälp för Guds församling. Medverkande: Torbjörn Aronson prof i kyrkohistoria vid STH, Christian Braw författare och präst i Svenska kyrkan, Ingrid Faro PhD, MDiv och docent, Johnny Foglander bibellärare, Anders Gerdmar professor i Nya testamentets exegetik vid STH. Pavel Hoffman lärare vid STH arbetar på doktorsexamen, Göran Lennartsson teol doktor i Lund 2007, Hans Sundberg teol doktor vid Uppsala universitet, Karl-Henrik Wallerstein kyrkoherde i Svenska kyrkan och teol doktor.

Bibeltro

Nio teologer om bibelsyn och bibelbruk Anders Gerdmar, m fl 380 sidor • inbunden

329:-

Den enda uppdaterade översikten över kyrkans historia – på svenska Allmän kyrkohistoria – från Jesus till kyrkan i dag är unik genom att den inte bara behandlar de äldre historiska kyrkorna utan också väckelse- och förnyelserörelserna genom historien som ofta glömts bort. Ger även en bred bild av hur den helige Ande har verkat i historien. Tänkt som kurslitteratur i kyrkohistoria på högskolenivå, men vänder sig också till bibelskolor och till alla intresserade som vill få mer kunskap om kyrkornas och samfundens plats i kristenheten.

Carl-Erik Sahlberg (1945–2021) var teologie doktor och docent vid Uppsala universitet där han även varit t f professor i kyrkohistoria. Han var också adjungerad professor vid Skandinavisk teologisk högskola.

Allmän kyrkohistoria

Carl-Erik Sahlberg 252 sidor • inbunden fyrfärgsbilder, kartor och tabeller

398:-

Vad säger Bibeln om äktenskapet och samkönade relationer? Frågan om samkönade äktenskap i frikyrkan är en av de hetaste och riskerar att splittra frikyrkliga samfund i Sverige. En framgångsrik lobby driver HBTQ-frågorna och fastän frågan berör ytterst få församlingar drivs ändå frågan med stor energi av samfundsledningar. Hur blev det så här? Ur innehållet: HBTQ, frikyrkan och en liberalare bibelsyn, Äktenskapet – Guds välsignade plan, Sambo i Bibeln?, Homosexuella handlingar: vad säger Bibeln?, Kan bibeltro och HBTQ förenas?, Tio punkter om samkönade relationer.

HBTQ och Bibeln Anders Gerdmar 142 sidor • inbunden med skyddsomslag

199:-

Anders Gerdmar är docent i Nya testamentets exegetik vid Uppsala universitet, professor vid Southeastern University, Lakeland, Florida, USA och rektor för Skandinavisk teologisk högskola, STH, Uppsala.

23


Frankeras ej Mottagaren betalar portot

Namn: Adress:

Semnos Förlag

Postadress: Mobiltelefon: OBS! Skriv med ditt mobilnummer så att vi kan avisera ditt paket

Så här beställer du:

Svarspost 204 955 57 331 20 VÄRNAMO

I ng a fakturaavg if te r ti llkomm er! • e-post: order@semnos.com • posta beställningssidan

• webbutiken: www.semnos.com

(OBS! Skriv med ditt mobilnummer)

(Via dator, mobil eller läsplatta. Betala tryggt och enkelt med swish, kort eller mot faktura.)

• ring: 0370-198 27

(ord. telefontider: mån-tors 10-12)

FRAKT 39:Order över 500:F R A K T F R IT T !*

Tack för din beställning!

Produktnamn

q Jag vill gå med i Semnos Bokklubb*

Köpvillkor

och väljer en eller flera av böckerna nedan till lågt BOKKLUBBSPRIS: q Dagen närmar sig Bokklubbspris 159:- (ord 229:-) q Inte längre försvunnen Bokklubbspris 155:- (ord 219:-)

(*enligt villkoren på sidan 22)

Din välkomstgåva!

PREMIEPAKETET – utan extra kostnad*

BÖCKERNA: HOPP, LIVET PÅ MACKMAKERIET OCH HUR DU HITTAR GLÄDJEN (VÄRDE 637:-)

ANTECKNINGSBLOCK – TEMA PS 23

Beställningar skickas normalt inom 1-4 arbetsdagar. Frakt tillkommer med endast 39:-, fraktfritt vid beställning över 500:-. *För utlandsbeställningar tillkommer porto enligt postens prislista. För detaljerade köpvillkor och för vår personuppgiftspolicy se: www.semnos.com Semnos förlag AB Björkgatan 9 331 51 VÄRNAMO Katalogens priser garanteras till 31 okt 2022 Med reserv. för tryckfel och slutförsäljning

#

Du kan även gå med i Bokklubben på www.semnos.com

q Vad ska vi ta oss till? Bokklubbspris 175:- (ord 249:-)

Antal