Page 1

ELLEN. UITDAGINGEN EN ACTIE VERBINDING EN SAMENWERKING SINTERKLAASJOURNAAL AANPAK CAMBUURTOOI

BREED EN EEN VRIJE ROL 'INTRODUCTIE VAN DE ZACHTE BAL' OM EEN STERK CONCEPT AAN TE BIEDEN ZOCHT IK CONTACT

Picture Humphrey Paap

VERZEKERD VAN EEN MOOI EINDPRODUCT


Picture Marieke Balk

Created by Ellen Seerden


ELLEN. INHOUD Wie is ELLEN?

Campagne coördinator PvdA

Bestuurslid Ljouwerter Skûtsje

Contant marketeer Dutch Solar Challenge

Marketeer commisie Sinterklaas Leeuwarden

• KNKB • De Roze Poedel • Wat vinden anderen

3


ELLEN. Wie is Ellen? Ik hou van een uitdaging en actie. Nieuwe dingen bedenken en het onmogelijke mogelijk maken. Ik vind het fantastisch om andere mensen of stichtingen of bedrijven te promoten en een goede sfeer te creĂŤren. Ik vind het belangrijk om dit samen te doen met andere mensen. Samen sta je sterk en samen kom je verder. Zoek je een duizendpoot die niet snel het overzicht verliest, dan ben je bij mij aan het juiste adres. Ik ben breed inzetbaar en hou van een lolletje op zijn tijd. Naast mijn werkzame leven, ben ik getrouwd met Erik Seerden en hebben wij samen een zoon Luuk van 7 jaar. Ik ben mijn hele leven al creatief. Speciaal voor Luuk heb ik echte Cambuurtooi gemaakt. Het heeft mij twee jaar gekost om alle veren en andere onderdelen te vinden. Ik geef niet snel op. Wanneer ik aan een klus begin, dan maak ik deze ook af. Dit geldt ook voor mijn vrijwilligerswerk. Vrijwillig is niet vrijblijvend, zeg ik altijd. Ik vind het belangrijk dat oude Friese tradities in ere blijven, maar ik hou ook van vernieuwing. Het werken met studenten vind ik super. Daar haal ik als professional zoveel plezier uit!

4


ELLEN. Campagne coördinator PvdA Pvda Leeuwarden Campagne Coördinator voor de campagne van 2017, Gemeentelijke herindeling. Als campagne coordinator was ik verantwoordelijk voor de zowel de off-line als online campagne. Met de nadruk op de online campagne. Mijn functie was heel breed en ik had een vrije rol in het bepalen van de content op social media. Tijdens de campagne heb ik veelvuldig samen gewerkt met de studenten van Kweekvijver Noord. Voor de campagne hebben wij 6 filmpjes opgenomen, waarvan ik de locatie en het script schreef en de studenten van Kweekvijver Noord de opnames verzorgden. De filmpjes waren één van de vele hoogte punten van de campagne, waarbij wij veel mensen op social media hebben bereikt. Verder stond ik veel in contact met verschillende instanties om werkbezoeken e.d. voor te bereiden. Dit waren uiteenlopende instanties zoals: Neushoorn, de harmonie, De Friesland Zorgverzekeraar, maar ook met de drukker van de flyers, fotograaf en de bordenexploitatie rondom Leeuwarden. Kortom een veelzijdig takenpakket.

5


ELLEN. Bestuurslid Ljouwerter Skûtsje Het doel van de stichting Ljouwerter Skûtsje is om de traditie de SKS in ere te houden en het zeilen te promoten bij verschillende doelgroepen. Mijn opdracht is om het Ljouwerter Skûtsje te promoten en nieuwe doelgroepen enthousiast te maken voor het traditionele zeilen. Vanuit mijn rol marketing en communicatie heb ik veel contact met de lokale ondernemers ter promotie van het Ljouwerter Skûtsje en ben ik altijd op zoek naar verbinding en samenwerking tussen verschillende partijen. Door ludieke acties te verzinnen zoals de aankomst van Jezus in Leeuwarden tijdens The Passion op het Ljouwerter Skûtsje, werk ik aan meer bekendheid en een goede sfeer rondom het skûtsje en promoot ik tegelijkertijd het skûtsjesilen landelijk. Dat deze manier van werken haar vruchten begint af te werpen is o.a. terug te zien in de cijfers van social media en in het toenemende aantal sponsoren.

6


ELLEN. Constant marketeer Dutch Solar Challenge De Dutch Solar Challenge is een internationale wedstrijd tussen verschillende teams van Universiteiten en middelbare scholen. De hoofddoelstelling van de Dutch Solar Challenge is om studenten/jongeren kennis te laten kennismaken met alternatieve vormen van energie en om duurzame technologie onder de aandacht te brengen. Dit valt te vertalen in de volgende punten: Stimuleren en ontwikkelen van technische innovaties, promoten van duurzame technologie en het versterken van de band tussen onderwijs en bedrijfsleven. Dit waren mijn kerntaken tijdens de Dutch Solar Challenge, naast de sub-doelstelling. De sub-doelstelling van dit evenement was om de Dutch Solar Challengers meer bekendheid te geven bij sponsoren en publiek, waardoor het merk en de financiële positie voor de toekomst beter wordt. In 2016 deden er 36 landen mee aan de race. Naast 3 teams uit Friesland deden er ook teams mee uit België, Turkije, Bahrein, China, Brasilie, Finland en Polen. De communicatie verliep in het Engels. Als communicatieteam hebben wij voor onze wijze van communicatie de “Duurzame Dinsdagprijs” in 2016 gewonnen.

7


ELLEN. Marketeer commissie Sinterklaas Leeuwarden Sinterklaas Leeuwarden. Gedurende de tijd dat Sinterklaas in Leeuwarden is, ben ik verantwoordelijk voor meerdere projecten. Als coรถrdinator Water verzorg ik de gehele intocht van Sinterklaas en zijn 100 pieten tot aan het moment dat hij voet aan wal zet in de Prinsentuin. Voor de dag van de intocht gaan hier meerdere overleggen aan vooraf met verschillende partijen,zoals de EHBO, Stadstoezicht, Friesland College in verband met het leveren van studenten voor de beveiliging en de politie en de havenmeester van Leeuwarden. Naast deze officiele instanties, is er ook contact met de schippers en worden er nieuwe contacten gelegd om nieuwe deelnemers te vinden voor de intocht. Een ander onderdeel is het Slapen bij Sinterklaas. Dit is een gesponsord onderdeel waarbij ik veel in contact sta met de ondernemers van Leeuwarden en dan met name die ondernemers uit de straat waar de Sinterklaas slaapt. Dit is elk jaar weer een andere straat in Leeuwarden. Het afgelopen jaar hebben wij voor het eerst het Sinterklaasjournaal in eigen beheer geproduceerd. Als projectleider van het Sinterklaasjournaal stond ik in contact met een groep studenten van de NHL welke de opleiding CMD volgen. Voor het eerst hebben wij transmediale storytelling toegepast. Elke week vond er overleg plaats tussen de groep studenten en mij om zo tot een fantastisch eindresultaat te komen.

8


ELLEN. KNKB De Koninklijke Nederlandse Kaatsbond levert een belangrijke bijdrage aan de sociale binding en betrokkenheid in alle Friese stedelijke en plattelandskernen en zorgt voor het behoud en bevorderen van de Friese cultuur, tradities en waarden. Mijn opdracht was om de bindende factor te zijn tussen alle betrokkenen, van kaatser tot vrijwilliger tot sponsoren en de toeschouwers. Een voorbeeld hiervan is dat ik in overleg met de Provincie Fryslân, Gemeenten, Het Cios Heerenveen en de basisscholen in 2013 een record aantal schoolkaatsprojecten georganiseerd hebben voor de jeugd van groep 5 t/m 8. Daarnaast heb ik in samenwerking met het Cios in Heerenveen en de Provincie een lesprogramma ontwikkelt “Kaatsen met zachte bal” voor de studenten, maar ook de buurtsportcoaches in de gemeenten om zoveel mogelijk mensen in aanraking te laten komen met het kaatsen en te zorgen voor sociale contacten. Een andere taak was het bevorderen van het aantal leden. Door mijn aanpak is er in 2013 een leden groei van 3,2 % gerealiseerd. Dit was voor het eerst sinds 2003 dat de KNKB i.p.v. een ledenverlies een ledenwinst had. Het effect van het bevorderen van de schoolkaatsprojecten in combinatie met de introductie van de zachte bal, was duidelijk merkbaar. De ledengroei was met name bij de jeugdgroepen van de basisscholen. Door mijn inzet heeft het kaatsen op sommige onderdelen landelijke bekendheid (o.a. Het NOS-

9


ELLEN. De Roze Poedel Tien jaar ben ik zelfstandig ondernemer geweest in de binnenstad van Leeuwarden. Ik was de eigenaar van de leukste kralen en kadootjes winkel van Leeuwarden. Het verzorgen van workshops was één van onze hoofdtaken. Door de jaren heen hebben zo`n 20.000 volwassenen een workshop bij mij gevolgd. Vanuit heel Friesland kwamen de mensen naar mij toe, maar ik ging ook veel naar de mensen toe. Zoals de Koninklijke Nederlandse Vliegbasis, Aegon, Provincie Fryslân, Politie Leeuwarden en zo zijn er nog tal van bedrijven te noemen waarvoor wij een gezellige avond organiseerden in opdracht van de personeelsverenigingen. En door op locatie te vertellen over de winkel, werd deze al snel bekend om de gezelligheid en creatieve workshops zoals klompen pimpen of sieraden maken. Om een sterk concept aan te bieden zocht ik contact met de lokale horeca om speciale arrangementen te bedenken, welke alleen geldig waren in combinatie met een workshop. Dit bleek een doorslaand succes te zijn. Naast de volwassenentak ontwikkelde ik ook een tak voor de jeugd en bedacht ik workshops voor kinderfeestjes en de daarbij behorende arrangementen met de horeca, alleen dan gericht op de jeugd. Ik heb vele mooie momenten gemaakt voor mensen en dat doet me goed!

10


ELLEN. YOUTUBE PvdA Leeuwarden Campagne: Bedankt namens Lutz https://youtu.be/Wi7bq-WflSw

Een serie van Ah Goeie filmpjes ter ondersteuning van de campagne https://youtu.be/qhSPzig6qQQ Henk en Andries https://youtu.be/qhSPzig6qQQ Sjoerd Feitsma https://youtu.be/bmXTNaG6rbo Lutz Jacobi

Het Levenslied Samen met Lutz https://youtu.be/Axjaekt7Yzc

Flashmob PvdA Leeuwarden https://youtu.be/rLB8cdZr2yE

Dutch Solar Challenge: De promo van de Dutch Solar Challenge https://www.youtube.com/watch?v=1zvPnClL1D4

Een onverwacht weegmomentje: https://www.youtube.com/watch?v=cy4KNqlwYL8

Reuze Dag in Akkrum vooraf gaand aan de DSC https://youtu.be/-I3Uqm844lM

The Solar Dance! https://www.youtube.com/watch?v=rjVFxpaLxHs

11


ELLEN. ren zeggen

Wat ande n: e d r e e S n e ll E r e v o

Hinke Tinet van der Werf, Stichting Sinterklaas Intocht Leeuwarden: Met Ellen binnen je bedrijf of team heb je goud in handen! Ellen is een hardwerkende communicatieprofessional. Door haar jarenlange ervaring in verschillende managementfuncties, als ondernemer en in vrijwilligerswerk, kan zij met iedereen op de werkvloer goed levelen. Bijzonder aan haar als manager is dat zij in iedere collega de kwaliteiten en talenten naar boven weet te halen. Daarnaast kan Ellen goed coördineren: ze heeft een hands-on-mentaliteit en bewaart goed het overzicht. Alweer meer dan een jaar werken wij, op vrijwillige basis, samen in de PR-groep voor Sinterklaasintocht Leeuwarden. En dit is bij lange na niet het enige vrijwilligersproject waar Ellen vol enthousiasme veel tijd in steekt. Maar wat me het meest blijft verrassen, is Ellen haar creativiteit. Ik ken maar weinig zulke creatievelingen als Ellen. Bij een brainstormsessie komt Ellen volop met inspiratie en ze ziet áltijd kansen en mogelijkheden in plaats van problemen. Met zulke mensen werk ik graag samen! Met veel enthousiasme zet zij zich in en maakt zij deze creatieve ideeën meer dan waar! Met Ellen ben je verzekerd van een mooi eindproduct. Heleen Kerkhof, Gemeente Leeuwarden: Wie deze aanbevelingen leest, kan er niet omheen: Ellen is een veelzijdige ondernemende alleskunner met een scherp verstand, een groot hart en een zonnige instelling. Net zo thuis in marketing als in content management en management en van alles daaromheen. Of ze zich nu inzet voor hitec zonneboot of het Ljouwerter Skûtsje, haar eigen kadootjeswinkel tot het Vrijheidsontbijt, Ellen werkt doelgericht, flexibel, loyaal, vindingrijk en neemt vele klussen en zorgen uit handen. Ook in haar vrijwilligerswerk is ze op en top professional. Ongelofelijk maar: waar! Cora Hoekstra-Kist, Dutch Solar Challenge 2016: Ik heb Ellen leren kennen als een allround marketing professional met pit. Ik heb met haar samengewerkt in o.a. het Communicatieteam van Dutch Solar Challenge en was direct onder de indruk van haar kennis en bevlogenheid op het gebied van marketing en Social Media. Zij gaat enthousiast met opdrachten aan de slag en krijgt vrijwel alles voor elkaar. Ellen staat open voor nieuwe dingen, schakelt snel en is een zeer fijne collega om naast je te hebben. Zij is bijzonder loyaal en geeft 200% inzet. Ellen kan met haar flair iedere boodschap overbrengen en heeft nog heel veel meer in haar mars. Let maar op.  Werner Bergsma, bestuurslid Ljouwerter Skûtsje: Time flies when you’re having fun! Het is inmiddels alweer bijna anderhalf jaar geleden dat ik Ellen voor het eerst ontmoette. Een dame met pit die haar mannetje wel weet te staan, was mijn eerste gedachte. Toen ik haar gaandeweg beter leerde kennen bleek die gedachte goed te kloppen, maar Ellen is nog veel meer dan dat. Als vrijwilliger bij Stichting Ljouwerter Skûtsje heb ik bestuurslid Ellen de afgelopen tijd leren kennen als een creatieve duizendpoot die met een hele hoop energie en enthousiasme (onder andere) het Ljouwerter Skûtsje fantastisch weet te promoten, met als hoogtepunt dat het Ljouwerter Skûtsje onderdeel was van de laatste editie van The Passion. Op MarCom gebied is ze een alleskunner, die ik overal van harte zou aanbevelen. Ook weer niet teveel, want ik ben als de dood dat ze uiteindelijk iets vind waardoor ze geen tijd meer heeft voor het Ljouwerter Skûtsje en onze uiterst prettige samenwerking daardoor komt te vervallen.  

12

Ellen.  
Ellen.  
Advertisement