__MAIN_TEXT__

Page 1

WINDROOS mei – juni 2016

Scouts en Gidsen Vilvoorde Groenstraat 260, Paviljoen 6 (ingang langs Verbindingsstraat)

groepsleiding@scoutsengidsenvilvoorde.be www.scoutsengidsenvilvoorde.be IBAN: BE95 9799 5759 9058


Inhoud

Voorwoord Kapoenen Harlekijnen Welpen Akabe Algemeen Verjaardagen Kalender Contactgegevens Jonggidsen Jongverkenners Gidsen Verkenners Jin

2 5 7 10 14 17 24 25 26 33 35 38 42 47

1


Algemeen Beste ouders en leden,

Het is alweer de laatste echte windroos van het jaar. Dat wilt zeggen dat het goede weer ons ondertussen bereikt heeft en de zomermaanden eraan komen. We hebben een drukke periode achter de rug met een knaleditie van Skoetefest. We mochten zowel op de afterwork, kindernamiddag als Skoetefest zelf heel wat volk ontvangen en dit bracht dan ook een aardig centje op. We zullen weldra beginnen met de voorbereidingen van de volgende editie en hopen dat we er nog iets beter en leuker van kunnen maken! Ondertussen is ook het kampterrein en de omgeving bezocht en wordt alles in gereedheid gebracht voor het kamp. Op 10 juni hopen we jullie allen te verwelkomen op de croque-en inschrijfavond! We gaan nog twee mooie maanden tegemoet met een volle agenda. Op 14 mei staat de Italiaanse Avond op het programma waar jullie allen kunnen komen genieten van een heerlijke pasta en dessert. Daar zal ook meer info gegeven worden over de huidige stand van zaken in het lokalenverhaal. Op 26 juni kunnen de sportievelingen zich uitleven op het voetbaltoernooike in het park Poot. Vergeet zeker niet in te schrijven! Verder hebben enkele takken nog een kasactiviteit op het programma staan om het buitenlands kamp of andere activiteiten te financieren. Hopelijk mogen we jullie allemaal talrijk verwachten op zondag, maar ook op vrijdag tijdens de examenvergaderingen. Maak er nog twee toffe maanden van en begin maar stilaan te dromen van het kamp!

Een stevige linker, De groepsleiding

2


Spelletjes

3


Spelletjes

4


Algemeen

5


Algemeen

6


Kapoenen Dag kapoentjes! Zondag 8/05, 14u-17u We gaan nog een beetje geld inzamelen zodat we op kamp leuke dingen kunnen doen, deze keer gaan we dessertjes verkopen! Zouden jullie allemaal eens heel lief aan mama en papa willen vragen of zij een lekker dessertje willen maken dat we kunnen verkopen? 

Zaterdag 14/05 Deze zaterdag zijn jullie allemaal welkom in CC Bolwerk om naar de Italiaanse Avond te komen en een lekker bord spaghetti te eten! Meer info hierover vind je verder in de windroos.

Zondag 22/05, 14u-17u Vandaag gaan we nieuwe vriendjes maken samen met de harlekijnen! We gaan spelletjes spelen bij de vluchtelingen die in Vilvoorde verblijven zodat zij misschien in het vervolg ook naar de scouts kunnen komen .

Zondag 29/05 Geen scouts vandaag want het is de laatste zondag van de maand . Maar we zien jullie volgende zondag hopelijk weer!

Zondag 5/06, 14u-16u Vandaag gaan we sporten, dus doe allemaal jullie coolste sport kledij aan en laat maar zien wat jullie kunnen!

Vrijdag 10/06 Vandaag zijn jullie allemaal welkom om een lekker croque monsieur te komen eten en jullie in te komen schrijven voor het kamp. We zullen dan

7


Kapoenen ook wat uitleg geven over het kamp, dus zeker komen, tot dan! Meer info vinden jullie verder in de windroos bij ‘algemeen’

Vrijdag 17/06, 19u-21u Vandaag gaan wij eens testen hoe slim jullie zijn, we gaan quizzen!!!

Zaterdag 25/06 We gaan naar jaarlijkse gewoonte weer als laatste vergadering van het jaar naar de zee! We spreken om 8u af aan het station van Vilvoorde. Jullie mogen natuurlijk spulletjes meenemen om op het strand te spelen en vergeet zeker geen zonnecrème als het goed weer is! Jullie mogen ook jullie zwemkledij aandoen maar vergeet dan zeker geen reserveondergoed/kleren en een handdoek. Tussen 17u45 en 18u zullen we terug aankomen in het station van Vilvoorde. Wij hebben er alvast zin in . Verder in de windroos staat nog meer uitleg over de uitstap naar zee.

Tijdens de zomervakantie is het spijtig genoeg geen scouts maar we hopen wel dat jullie allemaal meekomen op kamp want het wordt superleuk!!!

Kusjes, Robin, Hanne, Paulien en Isabel

8


Harlekijnen Hallo allerliefste Harlekijntjes, Dit zijn de laatste twee maandjes voor de zomervakantie (en dus voor het super leuke scoutskamp), dus we gaan er dan ook een leuke tijd van maken!

Zondag 8 mei (13:30 - 16:30, aan De Nekker) Vandaag gaan we naar De Nekker! We spreken daar af, pas op we beginnen een halfuurtje vroeger en jullie ouders moeten jullie ook een halfuurtje vroeger komen halen. Doe zeker en vast kleren aan waarin je goed kan spelen en neem een jas mee voor als het regent! Adres: Nekkerspoel-Borcht 19, 2800 Mechelen

Zaterdag 14 mei Vandaag is het Italiaanse Avond in het CC Bolwerk. Dus kom met je ouders, broers, zussen, oma’s, opa’s, vrienden,… allemaal eten! Meer informatie vind je bij algemeen.

Zondag 15 mei Vandaag geen scouts want we moeten goed rusten omdat onze buikjes nog allemaal vol zitten van de heerlijke spaghetti.

Zondag 22 mei (14 - 17u, aan de lokalen) Vandaag gaan we spelletjes spelen op verplaatsing! Samen met de kapoenen gaan we allemaal nieuwe vriendjes maken en een hele leuke namiddag beleven! Dit klinkt misschien heel mysterieus, dus ik zou zeker komen als jullie willen weten wat we bedoelen!

9


Harlekijnen Zondag 29 mei Laatste vergadering, dus helaas geen scouts vandaag! ď Œ Ga maar eens op bezoek bij je grootouders of rust eens goed uit zodat je in de laatste maand van dit scoutsjaar je extra hard kunt amuseren!

Vrijdag 5 juni (19 - 21u, aan de lokalen) Aangezien de leiding midden in de examen zitten, spreken we vanaf nu terug af op vrijdagen. Vandaag gaan we een bosspel spelen! Trek alvast waterdichte schoenen aan en kleren die tegen een beetje modder kunnen.

10


Harlekijnen Vrijdag 10 juni Vandaag moeten jullie jullie allemaal komen inschrijven om samen op kamp te gaan in augustus! Tegelijk kunnen jullie ook proeven van heerlijke croque monsieurs die de leiding voor jullie klaarmaakt! Meer informatie bij verder in de windroos ď Š

Vrijdag 17 juni (19 - 21u, aan de lokalen) Aangezien dit onze laatste vergadering is, dachten wij dat we wel een super leuk afscheidsfeestje konden gebruiken! Neem allemaal je favoriete CD, gezelschapsspel, chips, of snoepjes mee want vanavond gaan we ons eens heel gek dansen op jullie lievelingsliedjes en maken we het een super gezellige avond!

Zaterdag 25 juni Vandaag gaan we naar de zee! Zet je strandzak klaar (met handdoek, emmertje, schepje, en alles wat je wilt meenemen) want we gaan een super leuke dag beleven! Hierover vindt je meer bij Algemeen! Zo dit zijn dan de laatste maanden voor het grote scoutskamp, waar jullie hopelijk ook allemaal naartoe komen! Wat is dit jaar toch voorbij gevlogen, hĂŠ? Wij hebben ons alvast geamuseerd en we hopen dat jullie het ook een leuk jaar vonden!

11


Welpen Dag liefste welpjes (en stoere welpen), dit is hem dan weer, de laatste gewone windroos van het scoutsjaar. Dat betekent dus: goed en slecht nieuws. Het slechte nieuws is dat we stilletjes aan toch het einde van het scoutsjaar beginnen te naderen, maar het goede nieuws is natuurlijk dat het kamp dichter en dichter bij komt! Ik hoop dat jullie er ook allemaal evenveel zin in hebben als wij, want het gaat echt megacool worden! Maar eerst hebben we dus nog twee maanden vol met leuke vergaderingen voor jullie klaar staan.

Zondag 8 mei (11u-14u) Aan de lokalen: Jullie zouden het ondertussen al vernomen moeten hebben, maar wegens praktische prakticiteiten zal de woudloperskeuken vandaag doorgaan in plaats van vorige week. Maar niet getreurd, hij wordt namelijk dus nog leuker! Ondertussen zijn we al een week dichter bij de zomer, dus het gaat warmer zijn, zijn jullie allemaal weer een weekje ouder geworden en SĂŠbastien en Anton (hopelijk) een weekje slimmer. Allemaal zeker afkomen dus want het wordt megaplezant!

Zaterdag 14 mei CC Het Bolwerk: Het begint toch stilaan een traditie te worden, onze Italiaanse avond. Dat mag dit jaar uiteraard niet anders zijn! Daarom zijn jullie allemaal uitgenodigd om op zaterdagmiddag of zaterdagavond een spaghetti te komen eten. Jaja, er zijn ook dessertjes, dus maak maar dat jullie er allemaal zijn! Omdat jullie leiding het nogal druk zal hebben met jullie borden af te wassen en de zaal op te kuisen (ik weet dat het moeilijk is, maar probeer dus voor 1 keertje proper te eten), zal er zondag geen vergadering zijn. Jullie hoeven ons dus zeker niet te missen dit weekend, alleen zal het op zaterdag zijn en niet op zondag. Nog meer info over de Italiaanse avond vind je elders in de windroos.

12


Welpen Zondag 22 mei (14u-17u) Aan de lokalen: Vandaag gaan we de multiculturele tour op. Wij gaan laten zien dat scouts (en gidsen) er voor iedereen zijn en dat iedereen zich daar kan amuseren. Hoe we dat exact gaan doen? Kom daarvoor zeker af naar de lokalen en dan zullen we laten zien wie wij welpen zijn!

Zondag 29 mei: Ik ga eens een voorstel indienen bij de Koning. Om te vragen of we die laatste zondagen van de maand niet kunnen afschaffen. Want pfffff wat moeten we dan doen, als jullie er niet zijn? Dan zitten we altijd met de handen in het haar, meestal moeten we SĂŠbastien zelfs troosten omdat hij jullie zo hard mist. Kan je ook niet zonder hem, dan moet je hem maar eens een bezoekje gaan brengen. (Tip: Hij woont in BelgiĂŤ) En anders tot volgende week! Misschien wisten jullie dat trouwens nog niet, maar de Koning en ik, wij zijn heel goeie vrienden, bewijs hiervan is de foto hieronder.

Vrijdag 3 juni (19u-21u) Aan de lokalen: Een laddercompetitie, wat is dat nu juist? Moeten jullie daarvoor een toonladder kunnen zingen? Waarschijnlijk niet. Moeten jullie daarvoor een ladder meebrengen naar de scouts? Zeker niet. Breng dus maar gewoon jullie goed humeur, je sportiviteit, je geheugen en je creativiteit mee, en dan zal je wel te weten komen wat dat nu juist is.

Vrijdag 10 juni (18u-22u) Aan de lokalen: Vanavond is het een heel belangrijke maar ook heel plezante avond. Al diegenen die meewillen op kamp (iedereen, toch?) moeten zich namelijk deze avond komen inschrijven! Breng zeker je mama of papa mee zodat

13


Welpen ze de papieren kunnen ondertekenen. Om dat saaie (maar belangrijke) inschrijven een beetje toffer te maken, organiseren we ook een croqueavond. Voor een zeer schappelijke (dat is een moeilijk woord voor goedkope) prijs verkopen wij dan overheerlijke croques die jullie met veel plezier kunnen opeten, bijvoorbeeld terwijl je mama je aan het inschrijven is. Breng dus buiten je papa en mama ook je oma/opa/broers/zussen/hond/kat/goudvis/slang/olifant/walvis (die eten veel ze!) of wandelende tak mee, want er zijn croques voor iedereen en in alle smaken!

Vrijdag 17 juni (19u-21u) Aan de lokalen: Er zijn een paar dingen waar jullie goed in zijn (of meer dan een paar). Lawaai maken is er 1 van. Maar een anderen van jullie specialiteiten is jezelf vuil maken. Dat is eigenlijk echt ongelooflijk, zelfs al spelen we het properste spel dat er bestaat, toch slagen enkelen onder jullie erin om helemaal vuil te geraken. Je moet het maar kunnen! Wij hebben dan ook besloten om hier iets mee te doen. Vandaag mogen jullie je dus voor zo vuil maken als maar kan! Doe dus slechte kleren aan die vuil mogen worden, en neem reservekleren mee die je kan aandoen erna. Aan jullie om te bewijzen hoe vuil jullie kunnen worden.

Zaterdag 25 juni, Aan het station, de ganse dag: Jeeeeeeeeeeeej! Ondertussen zijn alle proefwerken (hopelijk) achter de rug, en ik reken erop dat jullie dat allemaal suuuuupergoed gedaan hebben)! Hoog tijd dus om dat te vieren. We trekken er met zijn allen op uit, en zoals de meesten onder jullie wel weten, doen we dat al vele jaren naar dezelfde plaats: de zee! Zoals de meesten onder jullie ook al wel weten is dit absoluut de moeite waard. We gaan zwemmen, forten bouwen, vliegeren, strandvoetballen en vele meer. Hopelijk zit het weer een beetje mee en dan kan de dag al niet meer stuk! Je vindt hier nog meer info over bij Algemeen in de windroos.

14


Welpen

Tot slot zijn jullie ook altijd welkom op het voetbaltornooike van de scouts, op 26 juni in Park Poot. Om zelf een team te vormen zijn jullie misschien net te jong, maar je kan altijd komen supporteren voor de leiding, iets komen drinken of iets komen eten. Dit was het dan alweer, zoals gezegd wordt de volgende windroos de kampwindroos, maar we gaan deze twee maanden nog supertof maken. Als jullie allemaal zo enthousiast en met veel blijven komen naar de vergaderingen zal dat geen enkel probleem worden! Als iedereen dan ook nog eens flink meespeelt en luistert naar de leiding wordt het natuurlijk nog toffer! Tot snel.

Sofie, Anton, SĂŠbastien en Robin. (Butterfly Gang FTW)

15


Akabe Beste akabeertjes Alweer een nieuwe windroos, en deze keer de laatste voor het grote scoutskamp. Wat we deze keer gaan doen, ontdekken jullie hieronder!

Zondag 8 mei 14.00u-17.00u

Lokalen

Hip hoi, deze zondag een super-deluxe-verkleedvergadering! We gaan ons vooral veel verkleden. Kom dus zeker verkleed naar de scouts.

Zaterdag 14 mei GEEN SCOUTS, wel Italiaanse avond Meneer Spaghetti is er dol op, jullie zeker en vast ook! Kom smullen van een overheerlijke spaghetti op onze Italiaanse avond.

Zondag 22 mei 14.00u-17.00u

Lokalen

Wat een mooi weer vandaag. We zoeken wat verfrissing en gaan waterspelletjes spelen. Neem zeker zwemkledij, een handdoek en schoenen die nat mogen worden mee, want niemand blijft droog vandaag!

16


Akabe Zondag 29 mei 11 00u-13 00u

Lokalen

De vakantie komt eraan. En bij vakantie hoort een barbecue! Nemen jullie zelf een vleesje mee om op de BBQ te leggen, dan zorgen wij voor de rest!

BELANGRIJK! Om niet onnodig veel weg te moeten gooien, gelieve te laten weten of je kan komen of niet!

Zondag 5 juni GEEN SCOUTS

Vrijdag 10 juni Zie elders in windroos Lekkere croque-monsieurs eten ĂŠn je inschrijven voor het super-coole scoutskamp? Dat kan op onze croque-avond! Kom zeker langs met al je vragen.

17


Akabe Zondag 19 juni GEEN SCOUTS

Zaterdag 25 juni Zie elders in de windroos Wij gaan naar zee, naar zee, en iedereen mag mee! Een hele dag genieten, dollen en spelen op het strand, daarvoor moet je bij ons zijn!

Zo, dat was het al weer! Laat zeker iets weten als je niet kan komen. Dikke kussen van jullie leiding Nicolas, Chelsey en Annelies

18


Algemeen

Scouts en Gidsen Vilvoorde presenteert:

Voetbaltoernooike Wanneer? Waar?

Zondag 26 juni 2016, 11u-17u Park Poot (Rolleveld, Far-West, 1800 Vilvoorde)

Wie?

Iedereen! Ploegen vanaf 5 personen zijn welkom.

Hoe?

Bedrag storten en mailen naar voetbaltoernooike@scoutsengidsenvilvoorde.be

Kostprijs?

â‚Ź 5 overschrijven op BE95 9799 5759 9058 met vermelding van ploegnaam (in ruil krijg je 5 flessen water)

Ook hamburgers en drank te koop.

19


Algemeen

Joepie, we gaan naar de zee!

Op zaterdag 25 juni trekken we weer met de hele scoutgroep richting Blankenberge! Wat moet je weten?  Ten laatste om 8u aan het station van Vilvoorde! De trein vertrekt om 8u13 en we willen iedereen graag mee   Tussen 17u45 en 18u zullen we terug aankomen in ons lieftallig Vilvoorde.  De prijs van ons uitstapje zal 10 euro bedragen om de kosten van de trein te dekken. Kleine takken hoeven geen extra zakgeld mee, voor grote takken is dit optioneel.  Wat mag je zeker niet vergeten? Je lunchpakket, zwemgerief, eventueel een regenjas voor slecht weer, alles wat nodig is om je te amuseren op het strand, zonnecrème, handdoek, je goed humeur , … Let wel op dat je niet te veel meeneemt, we gaan nu eenmaal met de trein 

20


Algemeen

WIL JIJ DE SCOUTS HELPEN met de bouw van de nieuwe lokalen? Heb jij fantastische ideeĂŤn? Heb je verstand van bouwen? Kan je de scouts helpen aan bouwmaterialen te geraken? Handige Harry? Of gewoon zin om de handen uit de mouwen te steken en de scouts te helpen?

Laat iets weten! lokalen@scoutsengidsenvilvoorde.be

21


Algemeen

Belangrijk! Een volledig uniform (hemd, groene broek/rok/short en das) is verplicht op elke scoutsactiviteit! Meer info op de volgende pagina of op www.scoutsengidsenvilvoorde.be/uniform

22


Algemeen

Kentekens Waar plaats je al die kentekens?

1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8.

Tak-kenteken Groepslintje Jaarkenteken Das Vlaamse leeuw Internationaal scouts- of gidsenteken Belgische vlag Beloftekenteken (kabouter, wolfje of jonggiverbelofte)

23


Algemeen

Verkoopplaatsen Waar vind je dit uniform en andere scoutsspullen?

Hopper

Vestigingen in Aalst, Antwerpen, Gent, Harelbeke, Hasselt en Leuven Meer info op https://www.hopper.be/winkel

SON

Winkel in de Adegemstraat 102 te Mechelen Meer info op http://www.sonkamp.be/

Kentekens zijn elke eerste zondag van de maand te koop bij Nicolas of Anton. Daarnaast zijn er bij ons ook tweedehandsuniformen beschikbaar (tot welpenmaten)

24


Algemeen

OPROEP! Alle gele papiertjes van SON mogen binnengebracht worden bij Ellen Janssens. De groep kan daarmee een waardebon krijgen voor groepsaankopen. Alvast bedankt!

25


Algemeen

Gelukkige verjaardag! Mei Victor Van Eename

Juni 1 2

Gert Van der Brempt, Matthias Van Camp

Wout Herbosch

3

Otis Orao

Arno Saber

4

Elias Van Valckenborgh

5

Caro Vertongen

Emma Cauwenbergh

6

Mona Maiquez

Xander Monté

7

Manon De Vos, Jasmien Leemans

8 Leemans Laura

9

Inès Schoenmaekers, Noor Holemans

10 11

Vincent Noël

Blanco Noa

12 Moa De WIlde

13

Dora Geeraerts

14

Cas Holemans

15 16 Matteo Belkher

17

Lize Janssens, Luna Goossens

18

Ida Reins

19

Lander Buys

20

Hanne Decaluwe

21

Sarah Goosens

22

Jens Van Hee

23 Harun Senel

24 25 26

Xander Balanck

27 28 Jo Bossuyt

29 30 31

26

Lore Janssens

Alexandre Dazard


Algemeen

Agenda 2015- 2016

14 mei

Italiaanse avond

10 juni

Croque- en inschrijvingsavond kamp

25 juni

Uitstap zee

26 juni

Voetbaltoernooike

29 juli

Bagage binnenbrengen

30 juli

Vertrek voorwacht

2 augustus

Vertrek grote takken

8 augustus

Vertrek kleine takken

13 augustus

Terugkomst kamp

26-28 augustus

Herfstontmoeting (leiding en jin)

4 september

Laatste vergadering

11 september

Overgang

27


Algemeen

Kapoenen kapoenen@scoutsengidsenvilvoorde.be Paulien Geeraerts Parmantig sikahert

geeraerts.paulien@gmail.com 0479 05 21 96

Isabel Meskens Dromerige panda

isabel.meskens@hotmail.com 0474 95 71 12

Robin Simoens Behoedende kameleon

robin.simoens@icloud.com 0474 13 94 43

Harlekijnen harlekijnen@scoutsengidsenvilvoorde.be

Brent Verhasselt Leidinggevende sneeuwstormvogel

Louise Adriaenssens Goedhartig kortstaartaapje

Arno Jacobs Speelse spiesbok

Jo Bossuyt Gevatte wasbeer

brent.verhasselt@hotmail.be 0471 73 46 42 louise.adriaenssens@hotmail.com 0470 61 80 16 arnojacobs123@hotmail.com 0468 16 01 11 jo.bossuyt@hotmail.com 0479 07 36 30

Welpen welpen@scoutsengidsenvilvoorde.be

Sofie Adam Bewuste slangenhalsvogel

Robin Somers Inventieve kapucijnaap

Sebastien Grootjans Trotse kaaiman

Anton Adriaenssens Zelfzekere ani

28

sofie.adam6@gmail.com 0472 88 94 13 robin.somers@hotmail.com 0475 96 68 19 sebastien.grootjans@hotmail.com 0476 03 35 09 anton.a3@hotmail.com 0477 32 22 62


Algemeen

Akabe akabe@scoutsengidsenvilvoorde.be

Chelsey Bettens Intense oestiti

Annelies De Roover Strijdlustige mungo

Nicolas Grootjans Oprechte fennek

bettenschelsey@hotmail.com 0492 70 57 43 annelies-de-roover@live.be 0470 67 23 71 nicolas.grootjans@hotmail.com 0476 03 50 83

Jonggidsen jonggidsen@scoutsengidsenvilvoorde.be

Dieter Holvoet Rustvolle ibis

Ester Vanherck Stralende saki

dieter.holvoet@gmail.com 0498 24 85 75 ester.vanherck@gmail.com 0471 10 77 32

Jongverkenners jongverkenners@scoutsengidsenvilvoorde.be

Loike Jacobs Guitige dingo

Arno Adam Beheerste zeehond

loike@hotmail.be 0473 38 98 21 arno.adam9@gmail.com 0479 49 48 87

Gidsen gidsen@scoutsengidsenvilvoorde.be

Fien Van Meerbeek Fonkelende spreeuw

Samuel Vermote Enthousiast schaap

fienebie@hotmail.com 0471 21 39 50 samuelvermote@hotmail.nl 0474 25 14 69

29


Algemeen Gert Van Der Brempt Argeloze spoorkoekoek

Lauren Adriaenssens Onbezonnen griend

gert-van-der-brempt@hotmail.com 0494 15 82 32 lauren.a3@hotmail.com 0473 67 03 99

Verkenners verkenners@scoutsengidsenvilvoorde.be

Ida Coulommier Vrolijk winterkoninkje

Thomas De Henau Opgewekte barry

Matthias Simoens Goedwillige steenarend

Johannes Mevis Onbevreesde kwikstaart

idake@msn.com 0476 48 57 72 thomasdehenau@skynet.be 0498 20 74 00 matthias.simoens@gmail.com 0488 05 98 71 johannes_mevis@hotmail.com 0498 13 31 45

Jin jin@scoutsengidsenvilvoorde.be

Lize Geeraerts Hardnekkige arazari

Lisa Vanhaelen Heftige streepmuis

lizegeeraerts@gmail.com 0472 62 21 63 lisakeee_vh@hotmail.com 0470 89 86 86

Groepsleiding groepsleiding@scoutsengidsenvilvoorde.be

Ellen Janssens Ijverige bergbever

Sofie Adam Bewuste slangenhalsvogel

30

ellen.a.janssens@gmail.com 0495 94 73 18 sofie.adam6@gmail.com 0472 88 94 13


Algemeen

Assistent-groepsleiding groepsleiding@scoutsengidsenvilvoorde.be

Matthias Simoens Goedwillige steenarend

Fien Van Meerbeek Fonkelende spreeuw

matthias.simoens@gmail.com 0488 05 98 71 fienebie@hotmail.com 0471 21 39 50

Materiaal en tenten materiaal@scoutsengidsenvilvoorde.be

Ellen Janssens Ijverige bergbever

Thomas De Henau Opgewekte barry

Matthias Simoens Goedwillige steenarend

Sebastien Grootjans Trotse kaaiman

ellen.a.janssens@gmail.com 0495 94 73 18 thomasdehenau@skynet.be 0498 20 74 00 matthias.simoens@gmail.com 0488 05 98 71 sebastien.grootjans@hotmail.com 0476 03 35 09

Dassen en kentekens Nicolas Grootjans Oprechte fennek

Anton Adriaenssens Zelfzekere ani

nicolas.grootjans@gmail.com 0476 03 50 83 anton.a3@hotmail.com 0477 32 22 62

Windroos en website Dieter Holvoet Rustvolle ibis

dieter.holvoet@gmail.com 0498 24 85 75

31


Algemeen

32


Algemeen

33


Algemeen

34


Jonggidsen Dag meisjes! Het einde van het scoutsjaar is alweer in zicht, met de komende maanden nog een aantal gewone vergaderingen, maar ook – naar jaarlijkse traditie – de Italiaanse avond, de uitstap naar de zee en het voetbaltoernooike (voor het zeldzame geval dat jullie daaraan zouden willen meedoen). Dit betekent echter ook dat het kamp steeds dichterbij komt, en daarom hebben we besloten om wat te werken aan onze scoutsskills! Meer daarover hieronder.

zondag 8 mei, van 14u tot 18u We beginnen de nieuwe windroos goed met het eerste deel van onze scoutsskills-training: Knopen voor dummies. Vergeet de saaie techniekenvergaderingen, wij gaan er een leuke, speelse en zeker een leerrijke namiddag van maken! Afspraak aan de hangaar (de Rondeweg in Vilvoorde, bij het vroegere tuchthuis).

zaterdag 14 mei Vandaag is het weer Italiaanse avond, heerlijke spaghetti in CC Bolwerk! Elders in de windroos meer info.

zondag 22 mei, van 11u tot 14u Het jogi-zijn is een prachtige eer. Een jogi is namelijk sterk, creatief, slim, mooi, … En blijkbaar heel erg geïnteresseerd in boefen? Gezien wij een aanvraag hebben gekregen om opnieuw een kookvergadering te houden, doen we dat vandaag! Deze keer gaan we barbecueën en zal er (hopelijk) voldoende eten zijn voor iedereen! Neem allemaal een vleesje mee en je goede humeur (hihi).

Zondag 29 mei Snif snif, vandaag is het laatste zondag, wat betekent dat het geen scouts is :’( gebruik deze tijd maar om je oma, je lief, de lama’s in de kinderboerderij,… te bezoeken. Volgende week staan we weer paraat!

35


Jonggidsen zondag 5 juni, van 14u tot 18u Het eerste deel van de scoutsskills-training is alweer een maand geleden, tijd voor het tweede deel: vandaag sturen we jullie op dropping door Vilvoorde en omstreken. Niet in het centrum natuurlijk, het is de bedoeling dat jullie de omgeving rond Vilvoorde wat beter leren kennen, en tegelijk ook jullie navigatieskills wat verbeteren. Afspraak aan de lokalen.

vrijdag 10 juni Deze vrijdag zijn jullie en jullie ouders allemaal welkom in de scoutslokalen voor de jaarlijkse croque- en infoavond! Er zullen heerlijke croques zijn en jullie zullen jullie ook al kunnen inschrijven voor kamp. Allen daarheen!

vrijdag 17 juni, van 19u tot 21u Deze vergadering gaan we even lekker chillaxen, en hoe kunnen we dat beter doen dan met nagellak, gezichtsmaskertjes en komkommers? (Als snack en/of om op je ogen te leggen, wat je zelf het beste past ;) ). Vanavond gaan we eens lekker decadent fancy wezen. Allen daarheen!

zaterdag 25 juni & zondag 26 juni Naar jaarlijkse traditie, gaan we op zaterdag 25 juni weer een dagje naar de zee, met op de dag erna het voetbaltoernooike. Meer info vinden jullie elders in de windroos.

woensdag 6 juli, 14u Het is weer tijd om de patrouillekoffers te vullen, voor we op kamp vertrekken. Het moet gebeuren, en moet hoe meer we zijn, hoe rapper het gedaan is. Zeker langskomen als je kan!

36


Jongverkenners Hey hey. We hebben superslecht nieuws: dit is al de laatste windroos van het jaar ď Œ. Wat een ramp! Het jaar was nog maar net begonnen en straks is het al gedaan. En we moeten nog zoveel superleuke dingen doen. Dus kunnen we er maar best meteen invliegen aan dubbele snelheid en driedubbele awesome-heid.

Zondag 8 mei: stadsspel (14-18 u) Onze missie: Iedereen in Vilvoorde moet doorhebben dat de jongverkenners van Scouts en Gidsen Vilvoorde vandaag stadsspel spelen. We moeten onze goede reputatie hoog houden zodat de mensen niet vergeten dat wij de coolste bende van Vilvoorde zijn. Wij laten ons niet intimideren door onze concurrenten, de “zebra gang�. We spreken af aan onze geheime uitvalsbasis (de lokalen).

Zaterdag 14 mei: Italiaanse avond De Italiaanse avond is de perfecte gelegenheid om eens lekker te komen eten met familie en/of vrienden. Iedereen is welkom. Meer informatie is te vinden elders in deze windroos. Deze zondag is er geen scoutsactiviteit want jullie leiding is te moe na al dat harde werk op de Italiaanse avond.

Zondag 22 mei: sporten (14-18 u) Na al dat gesmul van vorige week moeten we weer eens wat sporten. We spreken af aan de lokalen en gaan dan naar het park waar we goed kunnen sporten. Als we op het einde komen van deze vergadering zijn jullie gegarandeerd allemaal topatleten, klaar voor de Olympische spelen. Misschien zijn jullie zelfs goed genoeg om mee te doen met het voetbaltoernooike op 26 juni.

37


Jongverkenners Zondag 29 mei: geen vergadering Vandaag is het geen vergadering want het is de laatste zondag van de maand. Opgelet: in juni is het gewoonlijk vergadering op vrijdagavond zodat jullie op zondag tijd hebben om te studeren.

Vrijdag 3 juni: quiz (19-21 u) Spiegeltje, spiegeltje aan de wand, wie is de slimste van het land? Euh, hoe moet die spiegel dat nu weten? Enkel een dommerik zou zijn spiegel iets vragen. Gelukkig zijn wij allemaal slimmeriken met een IQ van (1+1)/(1-1) en kunnen wij dus altijd juist antwoorden op elke mogelijke vraag. Waarom studeren we eigenlijk nog als we toch al zo heel erg slim zijn? Niet voor onze examens, maar wel voor de fantassimabele, girgantresque JV-quiz natuurlijk!

Vrijdag 10 juni: croque- en inschrijvingsavond De hemelse combinatie van papieren invullen en croque eten, dat kan enkel bij scouts en gidsen Vilvoorde. Als u niet kunt komen, kunt u op een ander moment ingeschreven worden voor het kamp. Meer info ergens anders in deze windroos.

Vrijdag 17 juni: kookvergadering (19-21 u) Vanavond zullen de JV’s hun eigen eten eens moeten klaarmaken. Wat jullie gaan maken is nog een mysterie, maar we zullen ons best doen rekening te houden met allergieën en fobieën. De leiding voorziet de kookpotten, ingrediënten en een recept. We zullen wel zien wat voor een toverbrouwsel jullie daaruit maken. Laat jullie keukenrobot thuis weten dat jullie op de scouts zullen eten.

38


Jongverkenners Zaterdag 25 juni: zee Met de trein naar Blankenberge. Akke akke tuut tuut. Het belangrijkste is dat we dit jaar een MEGA zandkasteel moeten bouwen. Verdere informatie vinden jullie ergens anders in deze windroos.

Zondag 26 juni: voetbaltoernooike (11-17 u) Als u kunt kiezen tussen Belgisch kampioen, Europees kampioen of wereldkampioen, wat kies je dan? Kampioen van hét voetbaltoernooike van de scouts, daar kiest u voor natuurlijk! In alle uithoeken van het universum zal men u eeuwig herkennen als kampioen der kampioenen. Bovendien kunt u ook iets eten of drinken op het voetbaltoernooike! Allen daarheen! Als er genoeg deelnemers zijn bij de JV’s zal de leiding jullie inschrijven. We zullen daar wel eens even naar polsen op een andere vergadering. Deelname is niet verplicht.

Woensdag 6 juli: patrouillekoffers De leukste vergadering van heel het jaar! Dolle pret met koffers! Voor diegenen die het nog niet wisten: jullie gaan op een epische zoektocht naar magische voorwerpen en proppen die dan in de schatkist. Jullie moeten hierbij goed uit jullie ogen kijken, want de boosaardige slechterik Olruit Cedric heeft deze superbelangrijke magische voorwerpen verstopt tussen een heleboel andere dingen die er heel hard op lijken. Het is nu aan jullie de magische schatkist te vullen met al de juiste voorwerpen. Als jullie falen, hebben we een groot probleem op kamp. Kom naar de hangaar (AKA het tuchthuiscomplex) voor een geweldig avontuur met de patrouillekoffers…

Groetjes van jullie leiding, dolle dingo en zinkende zeehond.

39


Gidsen Hey gidsen, het waren weer 2 memorabele maanden en, hoewel het bijna niet doenbaar lijkt, gaan we toch de uitdaging aan om dat de volgende maanden nog beter te doen. Nog leuker, spannender, dramatischer, intenser, grappiger, BETER! De pittige paste vanop de Italiaanse avond, de suspense tijdens het voetbaltoernooike, de rustieke smaak van gesmolten kaas op die heerlijke croque’s terwijl jullie ouders jullie aan het inschrijven zijn voor het scoutskamp, en de zee komen allemaal aan bod! Kortom, unieke niet te missen ervaringen die potentieel jullie toekomst voorgoed van koers kunnen veranderen!!! En nu ga ik stoppen met de intro te schrijven, want de windroos moet bijna binnen...

Zondag 8 mei Misschien hebben jullie het al gemerkt, maar de zon schijnt ondertussen (hopelijk, want ik heb deze windroos 2 weken terug moeten schrijven, dus ik communiceer nu eigenlijk met de jullies van twee weken in de toekomst, eng hé ) al even. Daarmee gaan we vandaag waterspelletjes knallen! Waterballonnen, waterpistolen, waterflessen en vooral water staan centraal!! Het wordt werkelijk spetterend!!!

Zaterdag 14 mei

3D-lewisstructuur van water

Vandaag gaan jullie wat quality-time spenderen met jullie familie, en natuurlijk gaat dit gebeuren op de Italiaanse avond! We verwachten van elk van jullie minstens een consumptie van 2 medium pasta’s en 3 drankjes naar keuze, en minstens één deelname aan de tombola! Tot dan!! :D

40


Gidsen

Smakelijk! Zondag 22 mei Vandaag gaan we Gert-zijn-geweldig-spel-vol-wonderbaarlijkecreaturen-en-plezier spelen (niet zeker of dat de naam was… ) en deze keer hoop ik op en wat groter opkomst dan de vorige keer =( of de keer daarvoor :’(.. Kan mogelijk geen wonderbaarlijke creaturen en plezier bevatten..

Zondag 29 mei Geen scouts…

41


Gidsen Zondag 5 juni (11u-13u Domein 3 Fonteinen) Vandaag gaan we op avontuur naar wilde oorden en verre landen (lees park 3-fonteinen ) om daar te genieten van een godelijke maaltijd (lees picnic )! Trek die zomerkleren dus maar aan, en boef jullie nog niet vol in de voormiddag.. Uiteraard hebben we ook rekening gehouden met het feit dat jullie stilletjesaan misschien toch wel een beetje gaan beginnen met jullie examens, dus vandaag gaat de vergadering maar door van 11u tot 1u. Afspraak aan park 3-fonteinen!! :D:D

Vrijdag 10 juni Vanavond kunnen jullie aan de lokalen komen genieten van een heerlijke croque monsieur, en neem eventueel jullie ouders mee. Dan kunnen jullie je meteen al inschrijven voor het kamp, maar dat is natuurlijk bijzaak! (Eigenlijk niet, het is best wel belangrijk als je mee zou willen op kamp, en waarom zou je dat niet willen? )

vrijdag 17 juni Geen scouts‌ En jeej voor efficiÍntie!

42


Gidsen Zaterdag 25 juni Vandaag gaan we naar de zee, hoezee! Meer informatie kunnen jullie vinden ergens anders in deze windroos!! Moet mij haasten!!!

Zondag 26 juni 2 op één rij!!! Zie boven

Woensdag 6 julie Het is weer vakantie! En dat betekent natuurlijk dat de patrouillekoffers gemaakt mogen worden!! Het grootste scoutsmoment van het jaar, de reden dat jullie telkens weer dat vreselijke kamp doorstaan, eindelijk is het zover!!! Wie niet komt is stom!!!!

En is het niet raar dat ik ondertussen al met de jullies van binnen 2,5 maanden aan het communiceren ben ?!

Doei Gert, Fien en Lauren!

en Samuel…

43


Verkenners Yo, Hier zijn we weer! De schrik van alle dieven. Met ons kattekwaad, Vechten tegen misdaad. Hier zijn we weer, En wij liggen op de loer. We zijn ze op het spoor. We hebben ze wel door. Een twee, Dieven en gangsters. Drie vier, Misdadigers en oplichters. Vijf zes, Altijd op jacht. Zeven acht, We jagen dag en nacht.

Op dieven en op gangsters Op rovers en misdadigers We jagen ze wel op de vlucht Er hangen avonturen in de … Yo, dieven en gangster, Doe maar niet te stoer, Wij liggen op de loer. Op dieven en op gangsters Op rovers en misdadigers We jagen ze wel op de vlucht Er hangen avonturen in de lucht

Zondag 8 mei: van 14 tot 18u aan de lokalen Damn right, en of er avondturen in de lucht hangen. Ik had het zelf niet beter kunnen zeggen. Starting of with Honkopoly, dat het een avontuur gaat worden, dat is zeker, wat voor één dat weten we zelf ook nog niet zo goed.

'Honky Ponky' To fool around, act like a hooligan, or any other actions your father would not like you to do. Usually a term used in the situation of a daughter asking her father for permission to go out, and he warns her not to do anything stupid.

Joanne - "Dad can I go to a friend's house after school to hang out since there's no school Tuesday" Dad- "Who is going?" Joanne- "Just the girls and a couple of guys" Dad- "Okay you can go, I trust you but NO HONKY PONKY"

44


Verkenners Zondag 15 mei: Geen scouts Om de spaghetti en al dat lekker Italiaans eten rustig te verteren, is er geen scouts vandaag. Geniet er van en doe iets leuk op deze 131ste dag van het jaar! Herdenkt Jean Luc. Of feest! Op de geboorte van Mickey Mouse, Brain Eno, Jaap Kwaj of deze knappe man: Miruts Yifter, Ethiopische atleet. Zondag 22 mei: van 14 tot 18u aan de lokalen Gezellig zo samen met veel mensen dicht op elkaar gaan fietsen‌. Maar make sure dat jullie er (samen met de zon) allemaal zijn aangezien het belangerijk is dat we een idee krijgen hoe vlot het gaat om allemaal samen te fietsen. Zondag 29 mei: Geen scouts 29 mei is de 149e dag van het jaar (150ste dag in een schikkeljaar) in de gregoriaanse kalender. Hierna volgen nog 216 dagen tot het einde van het jaar. 1453 - Sultan Mehmed II verovert Constantinopel, waarmee een eind komt aan het Byzantijnse Rijk. 1919 - De waarneming van verschoven sterrenposities tijdens een zonsverduistering bevestigt Albert Einsteins relativiteitstheorie. 1955 - Eerste file in Nederland. 1953 - De Nieuw-Zeelander Edmund Hillary en de Nepalese Sherpa Tenzing Norgay bereiken als eerste mensen ooit de top van de Mount Everest. 1959 - Onder de bietenakker van boer Boon in Slochteren boort de NAM aardgas aan. 2014 - De leiders van Kazachstan, Rusland en Wit-Rusland stichten de Euraziatische Unie. 2015 - Sepp Blatter wordt herkozen als president van wereldvoetbalbond FIFA. Hij wordt met een ruime meerderheid verkozen boven zijn enige uitdager Prins Ali bin Al-Hussein uit JordaniÍ. Enkele dagen later besluit hij op te stappen tegen een achtergrond van een corruptieschandaal. 2016 -laatste zondag van de maand mei

45


Verkenners Vrijdag 3 juni: van 19u tot 21u aan de lokalen

Kijk eens naar al die blije gezichten en raad dan eens wat wij gaan doen vanavond behalve lachen, plezier hebben en ons niet druk maken over die verdomde examens.

Vrijdag 10 juni: Vanaf 18u aan de lokalen Vandaag is er geen scoutsvergadering maar wij verwachten jullie wel allemaal. Net zoals wij jullie allemaal op kamp verwachten, want vandaag kan je je komen inschrijven voor het kamp - met croque monsieur en al. Dus pak je mama ĂŠn papa mee en kom iets eten en schrijf je in voor het kamp tegelijkertijd.

46


Verkenners Vrijdag 17 juni: van 19 u tot 21u aan de lokalen TRAINING VOOR VOLGENDE WEEK !

Zaterdag 24 en zondag 25 juni: Naar goede gewoonte wordt het laatste weekend voor de grote vakantie een heus scoutsweekend. Zaterdag, olee olee, gaan we met z’n allen naar zee/Blankenbergen (zie foto). En zondag wordt er gevoetbald in een groots voetbaltoernooi met alle voetbalsterren van Vilvoorde, waar volgens mij ongetwijfeld wel enkele van jullie bij horen. Dus als jullie je geroepen voelen en denken dit aan te kunnen, twijfel dan vooral niet en schrijf je in!

47


Verkenners

Geniet van jullie vakantie! xoxo, Jullie liefste leiding 48


Jin Hoi hoi jinners, Hier zijn we weer met het laatste windroos artikel voor dit jaar! Het jaar is voorbij gevlogen! En als kers op de taart komen er nog 2 bangelijke kampen aan met jullie super toffe, knappe,‌ leiding! WOLA Bon, is ff zien wat we deze maand /volgende maand nog gaan doen: ZATERDAG 30 APRIL: VOSOG DROPPING! Allemaal in uniform om 18u @ onze scouts lokalen. We zullen iedereen is laten zien dat wij, JIN VILVOORDE onze droppingskills nog niet kwijt zijn!

49


Jin ZONDAG 1 MEI: GEEN scouts, dag van de Arbeid : WE WERKEN NIET, ha, logica… welja. Een extra dagje verlof is altijd leuk meegenomen  (en ja we hadden gistere al onze dropping ook… genoeg gedaan voor dit weekend me dunkt) VRIJDAG 6 MEI! Eindelijk is het dan zover, onze grote “KWIST’ET” is aangebroken. ALLEMAAL AANWEZIG IN PERFECT UNIFROM AAN HET BOLWERK. Lisa laat nog weten hoe laat jullie juist verwacht worden. Zorg dat alles in orde is, we gaan er een lap op geven hé mannen! ZATERDAG 14 MEI: Naar goede jaarlijkse gewoonte gaan we vandaag heerlijke spaghetti eten! Jullie worden verwacht om de tombola in goede banen te leiden. Meer info elders in de windroos + soon to be announced on FB

50


Jin ZATERDAG 21 MEI: Vandaag gaan we nog een laatste poging ondernemen om onze kas een beetje te spijzen, we gaan een carwash doen! En dit op de Roosevelt laan (kant van het paardje) Doe jullie beste kuis-outfit aan, neem de nodige carwash spullen mee, en informeer jullie mama, papa, broer, zussen, buren, familie, vrienden… dat ze hun auto bij ons moeten komen laten wassen! Afspraak om 9u30 @ Paardje Groenstraat See you there! Make us proud en wees nog eens allemaal aanwezig :D ZONDAG 29 MEI: Laatste zondag, studeer maar een beetje  Dat gaan wij ook doen!

VRIJDAG 3 JUNI: Een van onze laatste, echte vergaderingen als JINNERS, een van de laatste, echte vergaderingen als LID! En waarschijnlijk een van de laatste, echte vergaderingen voor Lize & Lisa… ik word er zowaar emotioneel van… Kom allemaal tegen 19u30 naar de lokalen, voor een momentje van rust en bezinning, voor een afscheidsdrink. Een moment waarbij we samen kunnen stilstaan bij de mooie momenten, en waarbij we samen kunnen uitkijken naar de toekomst, en de (hopelijk) mooie momenten die nog zullen komen. AMEN. Ok mopje, we gaan spelletjes spelen in het park. Still, 19h30 @ lokalen

51


Jin VRIJDAG 10 JUNI: Vandaag zijn er lekkere croques te verkrijgen aan de lokalen, en daarbij kan je jezelf ook inschrijven voort kamp naart schijnt, meer info elders in deze leuke windroos, maar kom toch zeker eens een kijkje nemen zou ik zo zeggen, zeg ik zo.

VRIJDAG 17 JUNI 2016: Ahwwwww, de echte laatste vergadering samen‌ ik stel voor dat we dat vieren met een goede bbq! 18u30 @ lokalen, neem mee VLEES en jullie bakken ;-) en indien mogelijk de zon! Wij zorgen voor de rest ď Š

Zo, dit was het voor dit jaar. We hebben even een dipje gekent in het aantal aanwezige leden, we hopen dat dit aan het winterdipje lag waar vele gevoelig aan zijn. Dus bij deze allemaal terug masaal aanwezig om er nog 2 bangelijke maanden van te maken! PS/ patrouille koffers zijn woensdag 6 juli @ hangaar (rond 14u zo ongeveer) XOXO Lize & Lisa

52


Profile for Scouts en Gidsen Vilvoorde

Windroos mei-juni 2016  

Windroos mei-juni 2016  

Advertisement