__MAIN_TEXT__

Page 1

Windroos mei-juni 2013

Scouts en Gidsen Vilvoorde Groenstraat 260 – paviljoen 6 (ingang langs Verbindingsstraat)

groepsleiding@scoutsengidsenvilvoorde.be www.scoutsengidsenvilvoorde.be Rek. nr: 979-9575990-58


Inhoud

Voorwoord………………………………………………………………………………….p2 Algemeen………………………………………………………………….……………p3-9 Kapoenen…………………………………………………….…………………….p10-11 Welpen……………………………………………………………………………….p12-15 Akabe…………………………………………………………………..…………….p16-19 Algemeen…………………………………………………………………..……..p20-23 Verjaardagen……………………………………………………………………………p24 Info leiding………………………………………………………………………..p25-27 Jonggidsen…………………………………………………………………………p28-33 Jongverkenners……………………………………………………….…………p34-37 Gidsen……………………………………………………………………………..…p38-43 Verkenners…………………………………………………………………………p44-45 Algemeen……………………………………………………………………………p46-52

1


Algemeen

Het is mei en dat maakt ons blij. Op de Italiaanse is er goed gesmult, hierdoor is onze kassa goed gevuld. Jullie kinderen staan binnenkort weer op de planken, kom maar kijken langs de flanken. Het kampterrein is vet, dat wordt weer dolle pret!

Happy reading!

(bekijk zeker de info bij algemeen!)

2


SCOUTS VILVOORDE PRESENTEERT:

SCOUTS

Waar?: CC Bolwerk Vilvoorde Wanneer?: 18/ 05/ 2013, deuren: 19u30/ aanvang: 20u Inkom: 5 euro

BE THERE!!

3


Algemeen

GENERALE REPETITIE

Jullie worden verwacht in CC Bolwerk op volgende uren:

Kapoenen Welpen Akabe Jogi’s Jv’s Gidsen Verkenners

07u30 08u15 09u00 09u45 10u30 11u15 12u00

Alle leden worden verwacht in VOLLEDIG UNIFORM om 19u in het CC Bolwerk. 4


5


14 JUNI CROQUE-AVOND

INSCHRIJF- EN INFOAVOND SCOUTSKAMP vanaf 18u tot 22u in de scoutslokalen! VOOR SLECHTS:

€4

€5

Madame

Italienne

et

Monsieur

Italien

Drank aan democratische prijzen! 6


Algemeen

Zaterdag 29 juni gaan we naar…

De zee !

Datum: Zaterdag 29 juni 2013 Afspraak: 8u15 aan het station in Vilvoorde Terug: rond 18u aan het station Niet vergeten: • 10 euro voor het vervoer • Lunchpakket • Zwemgerief • Zonnecrème of regenjas • Al het nodige materiaal voor zandkastelen te bouwen • Strandmatje/handdoek • ... (let wel op, we zijn met de trein ) 7


8


Algemeen

Knip de rode actieflapjes uit je Joyvalle pakken en bezorg ze aan je leiding. Per 10 flapjes krijgen we 1 liter Joyvalle AA melk gratis voor op kamp.

9


Kapoenen Halloooo allerliefste kapoentjes! Jammer genoeg beginnen we aan onze laatste twee maandjes. Maar niet getreurd! In augustus gaan we nog allemaal samen op kamp. Joepie!  Aangezien het jaar bijna voorbij is, wil dat ook zeggen dat het groepsfeest eraan komt. Dan kunnen jullie al alle mama’s en papa’s eens al jullie talenten laten zien! Ik zal jullie eens vertellen wat we deze twee maanden nog allemaal voor leuks gaan doen 

Zondag 12 mei (aan de lokalen van 14u tot 17u) Vandaag is onze laatste kans om te oefenen voor het groepsfeest. We gaan nog een laatste keer goed oefenen zodat iedereen ziet dat de kapoenen de besten zijn!

Zondag 19 mei (geen vergadering) Omdat het gisteren groepsfeest was en alle kapoenen nog moe zijn van hun geweldige optreden is het vandaag geen scouts.

Zondag 26 mei (geen vergadering) Het is de laatste zondag van de maand dus geen scouts. Jullie geliefkoosde leiding zal jullie missen! 

Vrijdag 31 mei ( aan de lokalen van 19u tot 21u) Aangezien de meesten van jullie leiding examens hebben is het op vrijdag vergadering. Vandaag gaan we eens lekker griezelen, jullie mogen jullie allemaal verkleden. Hoe enger hoe beter!

10


Kapoenen

Vrijdag 7 juni (aan de lokalen van 19u tot 21u) Na onze griezelavond van vorige week gaan we vandaag een beetje bekomen van al dat engs. We gaan gezellig een filmpje kijken!  Als jullie zelf leuke films hebben mogen jullie deze altijd meebrengen. Indien jullie tijdens de film iets willen snoepen mag je dit ook altijd meebrengen.

Vrijdag 14 juni Vandaag zorgt de leiding voor lekker croques, jullie kunnen samen met mama, papa, familie en vrienden gezellig komen eten. Meer informatie vind je bij algemeen. Ondertussen hebben de ouders de ook mogelijkheid om hun kapoen in te schrijven voor het te gekke kamp in augustus! Vrijdag 21 juni (aan de lokalen van 19u tot 21u) Vandaag gaan we feesten als de beesten! Ik ben ervan overtuigd dat jullie dit allemaal zeer goed kunnen. Het wordt een echt kapoenenfeestje met de gepaste muziek en een hapje en een drankje. Zaterdag 29 juni (aan het station van Vilvoorde om 8u15 terug rond 18u) Vandaag moeten we allemaal heel vroeg opstaan en wij weten dat dat niet voor iedereen even gemakkelijk is. Maar het zal de moeite waard zijn want vandaag gaan we met de hele scouts naar de zee!  Joepie! Dan kunnen we zandkastelen bouwen op het strand. Je mag altijd iets meebrengen waarmee je in het zand kan spelen.

Zo dit was het voor de maanden mei en juni. Dikke kussen en knuffels van jullie leiding! Brent, Iris, Liesje, Gwen en Fien  11


Welpen Hey allerliefste welpen! Wat gaat de tijd toch snel. Ondertussen is het al mei en begint het kamp stilaan in zicht te komen. We hebben ons kei hard geamuseerd en hopen dat jullie het ook tof vonden. De zomer is in aantocht en dat betekent dat we weer veel buiten kunnen spelen. Ook het groepsfeest komt eraan dus we hopen dat jullie allemaal komen meedansen en springen. Zijn jullie benieuwd wat we nog allemaal gaan doen, lees dan snel verder.

Zondag 12 mei / lokalen / 14u-17 u Het groepsfeest komt er bijna aan dus gaan wij vandaag oefenen op ons super mega cool toneeltje nu jullie al een paar keer hebben mogen oefenen denken we dat dat niet zo lang zal duren dus hebben we ook verschillende toffe pleinspelen voorzien!

Zaterdag 18 mei Ik hoop dat jullie geen podium angst hebben want vandaag is het groepsfeest!! Even voor de ouders voor de uren en meer info over het groepsfeest zie algemeen.

Zondag 19 mei Jullie zijn waarschijnlijk nog kei moe van jullie super toneelkunsten dus vandaag is het spijtig genoeg geen scouts.

12


Welpen

Zaterdag 25 mei Vandaag is het skoetefest een fuifje door de leiding georganiseerd als jullie willen kunnen jullie is langskomen om jullie dansmoves te tonen. Voor meer info zie algemeen.

zondag 26 mei Vandaag is de leiding nog super moe van gisteren heel de tijd te werken en jullie waarschijnlijk ook van al dat gedans dus is vandaag geen scouts rust maar lekker uit!

Zondag 2 juni / ZWEMBAD VILVOORDE / 10u-12u Nu jullie vorige zondag al hebben kunnen uitrusten gaan we vandaag iets tofs actief doen ZWEMMEN ! voor de ouders we spreken af om 10 aan het zwembad van vilvoorde en we zwemmen tot 12u. Deze activiteit is volledig gratis.

Vrijdag 7 juni / lokalen / 19u-21u

13


Welpen Omdat de leiding examens heeft doen we een paar vergaderingen op vrijdag maar dat kan geen kwaad want dan is het al wat later en wat donkerder dus vandaag spelen we een spannend spel! Wij hebben er al vast zin in!

Vrijdag 14 juni Vanavond is het croque avond hmmmmm + de inschrijvingen van het kamp ( zeker aan de mama en papa vertellen want dat is belangerijk ď Š ) voor meer info zie algemeen.

Vrijdag 21 juni / lokalen / 19u-21u na vorige week zoveel croque monsieurs te eten ist nu tijd om is iets gezond te doen vandaag gaan we sporten! We gaan veel verschillende sporten beoefenen elke welp is wel goed in 1 sport tog? Tot dan!

Zaterdag 29 juni Joepppiiieee het is weer zo ver leg jullie zwembroek en strandbal al maar klaar want we gaan weer met de hele scouts naar de zee!! Even voor de ouders voor meer informatie zie algemeen.

14


Welpen Zondag 30 juni pffffff vandaag is het weer geen vergadering maar wel voetbaltornooi dat is ook tof he? Wil jij misschien meedoen zoek dan wat vriendjes bij elkaar en maak een ploeg! Ouders:Voor meer info zie algemeen.

Groetjes van jullie suuuuuper leiding

Kaa - Lauren

Chill - Ellen

Machi - Jessica

Hatchi - Arno

Rikki Tikki Tavi - Lisa

15


Akabe Hallo lieve AKABE’ers! Het jaar is al bijna om seg, wat vliegt de tijd toch weer! Ik hoop dat jullie er net zoals ons van genoten hebben, van dit leuke scoutsjaar! Maaaar… goed nieuws, want het jaar IS NOG NIET GEDAAN! Yesyes, we gaan er nog 2 super leuke maandag van maken én een super kamp natuurlijk  Hier volgt kort een overzichtje van de planning voor de volgende maanden: Zaterdag 18 april De eerste echte vergadering die komt in mei is eigenlijk ons super groepsfeest al! Schrijf ZATERDAG 18 MEI maar alvast in jullie agenda! Het wordt een super feest en wij gaan de ouders eens laten zien dat wij ook wat kunnen! Meer informatie vind je elders in deze windroos.

Zondag 26 mei

16


Akabe Na ons geweldig optreden van vorige week, gaan we vandaag nog een beetje uitrusten. Jullie leiding moet trouwens ook al wat leren voor de examens… 

Zondag 2 juni Vandaag gaan wij jullie muziekkennis eens testen! Zijn jullie ook zo benieuwd naar hoe wij dit gaan doen? Afspraak van 2 tot 5 aan de lokalen! Tot dan

Zondag 16 juni

Vandaag is het eigenlijk onze laatste vergadering voor het kamp… daarom gaan we in stijl al een beetje afscheid nemen van dit scoutsjaar! Wat gaan we doen? SUPRISE! Ik kan jullie wel al het volgende zeggen: Afspraak om 10u30 aan de lokalen Meenemen: Picknick

17


Akabe Om 14u30 zullen we terug zijn aan de lokalen

ZATERDAG 29 juni:

OPGELET! Dit is een zaterdag! Vandaag is het onze jaarlijkse uitstap naar de zee! Niet vergeten: Geld voor de trein, lunchpakket, zonnebril, zonnecrème, zonnehoedje, strandmateriaal, drinken,‌. Alle informatie kunnen jullie elders in de windroos vinden. Tot dan!

Zo, dit was het dan. We zien jullie zondag weer! Groetjes, Almira, Chelsey en Lize

18


Akabe

19


Algemeen

Dassen en kentekens Elke eerste zondag van de maand bij Sofie Op voorhand bestellen is niet nodig!

Er zijn ook terug tweedehandsuniformen beschikbaar (tot welpenmaten).

20


Algemeen

Kentekens & uniformen

1 Tak-kenteken 2 Groepslintje 3 Jaarkenteken 4 Das 5 Vlaamse leeuw 6 Internationaal scouts- of gidsenteken 7 Belgische vlag 8 Beloftekenteken (kabouters(s), wolfje(s) of jonggiverbelofte) Voor meer info: kijk op www.scoutsengidsenvlaanderen.be

21


Algemeen

! OPROEP ! Alle gele papiertjes van SON mogen binnen gebracht worden bij Glenn De Munck. De groep kan daarmee een waardebon krijgen voor groepsaankopen. Alvast bedankt!

22


VOLLEDIG UNIFORM - Hemd - Groene broek/rok/short - Das

VERPLICHT OP ELKE SCOUTSACTIVITEIT!!! Waar vind je dit uniform en andere scoutsspullen?

Bij

in Mechelen, Adegemstraat 102

Of in een Hopper-winkel op de volgende adressen: - Lange Kievitstraat 74, 2018 Antwerpen - De Vilanderstraat 6A, 9300 Aalst - Lange Violettestraat 33, 9000 Gent - Dorpsstraat 13, 3500 Hasselt - Diestsevest 92A, 3000 Leuven - Zandbergstraat 80, 8530 Harelbeke

23


Verjaardagen Mei Victor Van Eename

Juni 1 2

Gert Van der Brempt

Wout Herbosch

3

Wouter Janssens, Arno Saber

4

Elias Van Valckenborgh

5

Caro Vertongen

Emma Cauwenbergh

6

Xander MontĂŠ

7

Manon De Vos

8 9 InĂŠs Schoenmaekers, Noor Holemans, Amber Erbezci

10

Floris Rossaerts

11 12 13

Dora Geeraerts

Cas Holemans

14 15 16 17

Lize Janssens, Luna Goossens

18 19 20

Noelia Rodriguez

21

Sarah Goosens

22 23

Noa Haesaert, Giorgio De Ryck

24

Iris Vanherck

25 26 27 28 Jo Bossuyt

29 30 31

24

Thoma Bosseler


Contactgegevens kapoenen@scoutengidsenvilvoorde.be Liesje Heemeryck Levendige rob Brent Verhasselt Leidinggevende sneeuwstormvogel Iris Vanherck Waardevolle strandloper Fien Van Meerbeek Fonkelende spreeuw Gwen De Sweemer Prikkelende aap

lies123@hotmail.com 0491/36 34 93 brent.verhasselt@hotmail.com 0471/73.46.42 vanherck.iris@belgacom.net 0476/79.66.80 fienebie@hotmail.com 0471/21.39.50 0488/42.38.60 welpen@scoutengidsenvilvoorde.be

Ellen Janssens Ijverige bergbever Jessica Vandeperre Krachtige eekhoorn Lisa Vanhaelen Streepmuis Lauren Adriaenssens Onbezonnen griend Arno Jacobs Speelse spiesbok

ellen.a.janssens@gmail.com 0495/94 73 18 jessica_vandeperre@hotmail.com 0494/73 99 09 lisakeee_vh@hotmail.com 0470/89 86 86 lauren.a3@hotmail.com 0473/67 03 99 arnojacobs123@hotmail.com 0471/73 46 40 akabe@scoutengidsenvilvoorde.be

Lize Geeraerts Hardnekkige arazari Chelsey Bettens Intense Oestiti Almira Dewit

lize-geeraerts@hotmail.com 0472/62 21 63 bettenschelsey@hotmail.com 0492/70 57 43 almiradewit@gmail.com 0499/46 45 68

25


Contactgegevens jonggidsen@scoutsengidsenvilvoorde.be Sofie Adam Bewuste slangenhalsvogel Pauline Meskens Dartele ekster Gert Van der Brempt Argeloze spoorkoekoek Samuel Vermote Enthousiast schaap

sofie.adam6@gmail.com 0472/88 94 13 pauline_meskens@hotmail.com 0479/25 65 60 gert-van-der-brempt@hotmail.com 0494/15 82 32 samuelvermote@hotmail.nl 0474/25 14 69 jongverkenners@scoutsengidsenvilvoorde.be

Sarah Meskens Scherpzinnige ooievaar Wouter Janssens Bekwame spitsvogel Tom Bossuyt Eigenzinnige arend Paulien Geeraerts Parmantig Sikahert

sarah_meskens@hotmail.com 0474/34 79 29 wouter.janssens@me.com 0472/95 83 15 pohjola666@gmail.com 0471/38 00 35 paulientje-geeraerts@hotmail.com 0479/05 21 96 gidsen@scoutsengidsenvilvoorde.be

Ida Coulommier Vrolijk winterkoninkje Bea Vertongen Heldere patrijs

idake@msn.com 0476/48 57 72 beavertongen@hotmail.com 0476/61 63 86 verkenners@scoutsengidsenvilvoorde.be

Annelies Vertongen Bedachtzame mus Kaat Van Der Brempt Felle bunzing

anneliesvertongen@hotmail.com 0472/77 75 02 kvanderbrempt@gmail.com 0478/73 96 57

26


Contactgegevens groepsleiding@scoutsengidsenvilvoorde.be Glenn De Munck Zachtmoedige kiang Lize Geeraerts Hardnekkige arazari

glenndemunck@gmail.com 0474/74 34 36 lize-geeraerts@hotmail.com 0472/62 21 63 Materiaal en tenten

Glenn De Munck Zachtmoedige kiang Ellen Janssens Ijverige bergbever

glenndemunck@gmail.com 0474/74 34 36 ellen.a.janssens@gmail.com 0495/94 73 18 Dassen en kentekens

Sofie Adam Bewuste slangenhalsvogel

sofie.adam6@gmail.com 0472/88 94 13

27


Jonggidsen Hey, yo, coole YOgi’s (dat is een taalmopje), Het is alweer zover: de laatste maanden scoutsvergadering voor het kamp. Ik weet het, ongetwijfeld vervallen jullie nu collectief in een diepe depressie, maar voor dat gebeurt, misschien even kijken naar alle (leuke) dingen die ons nog te wachten staan dit scoutsjaar! (tip; ze zijn leuk) Oh en veel smileys om hip te lijken :D :p XD xp :3, zo dat is dan ook weer geregeld.

Zondag 12 mei: Vandaag gaan we het hopelijk tegen dan fantastisch in elkaar gestoken toneeltje voor het groepsfeest nog eens oefenen, dus al wie meedoet zeker komen. De rest van jullie, zij die niet meedoen en een nacht vol plezier, actie en spanning gaan missen, mogen natuurlijk ook komen om het miserabele lot van jullie medeleden te bespotten. (alternatief als het te gemeen is: om jullie vriendinnetjes te steunen en vooral om kritiek te geven, dat doen jullie toch zo graag.)

28


Jonggidsen Zaterdag 18 mei: GROEPSFEEST! In de voormiddag is er de generale repetitie, iedereen die meedoet, moet komen (exacte uur zie algemeen). ’s Avonds worden jullie weer verwacht (uur zie algemeen). Om 20u begint de show, nodig zeker al je familie en vrienden uit om te komen kijken. Zondag 19 mei: Deze zaterdag amuseren we ons allemaal kei hard op het groepsfeest! Omdat jullie ongetwijfeld moe zullen zijn van heel enthousiast mee te hebben gedaan aan ons schitterend toneeltje mogen jullie heel de zondag lang uitslapen; geen scouts dus vandaag. Zaterdag 25 mei: SKOETEFEST! Scouts en Gidsen Vilvoorde’s bloedeigen feestje. Zeker eens langskomen, het is niet te missen. Zondag 26 mei: Vandaag mogen we (opnieuw) allemaal eens collectief uitslapen. Ik weet het, twee weken geen scouts, het is zwaar, maar scouts op zaterdag mag ook eens. Vrijdag 31 mei van 19u tot 21u: Eindelijk! Weer eens een echte scoutsvergadering. Of toch een halve dan. Inderdaad, omdat de examens naderen, zullen onze avonturen zich vanaf nu voordoen op vrijdagavond! Altijd gezellig. Vandaag gaan we dan ook iets typisch voor de scouts doen: een dropping. Inderdaad, de frisse lucht, een kaart en vooral: veel sfeer. Tot dan!

29


Jonggidsen Vrijdag 7 juni van 19u tot 21u: De geur van hopelijk niet-verbrand vlees, frisse lucht, het zachte gesis van vlees op de grill… Het water loopt mij nu al in de mond. Vandaag is het barbecueavond! Zeg dus maar neen tegen het eten van de mama vanavond en kom je buikje gezellig met ons rond eten. Neem zelf je eigen vleesje mee van thuis, voor de patatjes, pasta, groentjes, sausjes, drank… zorgen wij. Vrijdag 14 juni: Jullie en jullie ouders zijn welkom in de lokalen om in te schrijven voor het scoutskamp. Tegelijkertijd kunnen jullie smullen van een heerlijke croquemonsieur! Vrijdag 21 juni van 19u tot 21u: Glamour, geld, champagne, roulettes,… Ja ja, het is weer casinoavond tijd! (zonder de champagne dan) Je weet wat dat betekent: een hele avond (of toch tot 21 u) lang pokeren, black jack spelen, noem maar op!

Natuurlijk is het wel de bedoeling dat jullie de glamour naar de minder glamoureuse scoutslokalen brengen, dus neem maar gerust de tijd om je eens wat netter te kleden! (geen scoutsuniform dus) Als jullie thuis toevallig nog een pak kaarten of een roulette of iets casinoachtig hebben liggen, gelieve dit dan ook mee te nemen (samen met jullie glimlach hahahihihhoho).

30


Jonggidsen Woensdag 26 juni: Oh ja, hier is hij alweer, DE favoriete vergadering van elk scoutslid! Vandaag verzamelen we om 14 u aan de Hangaar om alvast voorproefje van het opkomende kamp te krijgen. Gezellig samen koffers vullen, het gaat sneller als we met veel zijn, dus iedereen zeker komen! (wie weet doen we erna nog wel iets leuks…)

Zaterdag 29 juni: Na al die heisa rond de patrouillekoffers verdienen jullie ook wel eens een rustig dagje aan het strand. Daarom trekken we met heel de bende van Scouts Vilvoorde naar (waar is dat nu ookal weer haha?)! Hopen dat het zonnetje schijnt dus, dan kunnen we allemaal mooi bruin (of helemaal rood) terug komen en indruk maken op onze vrienden (behalve als je rood bent). Voor meer info kijk zeker eens bij “algemeen”!

31


Jonggidsen Zondag 30 juni: Twee scoutsvergaderingen vlak naast elkaar? Neen, je droomt niet! Dit weekend word je getrakteerd op NOG een scoutsvergadering!!! Hoera! Dit heb je te danken aan het voetbaltoernooi dat voor de hele scouts gehouden wordt vandaag. Minder hoera, meisjes, ik weet het, maar toch zeker komen. De sfeer zal er gegarandeerd inzitten en voetbal kan toch ook leuk zijn voor jullie, sportieve yogi’s? Alweer, voor meer info ga zeker eens kijken bij “algemeen”. (Dit kunnen jullie zijn, geloof in jezelf en je kan alles!)

6 augustus tot 17 augustus: KAMP KAMP KAMP KAMP KAMP KAMP KAMP KAMP KAMP KAMP KAMP KAMP KAMP KAMP KAMP KAMP KAMP KAMP KAMP KAMP KAMP KAMP KAMP KAMP KAMP KAMP KAMP KAMP KAMP KAMP KAMP KAMP KAMP KAMP KAMP KAMP KAMP KAMP KAMP KAMP KAMP KAMP KAMP KAMP KAMP KAMP KAMP KAMP KAMP KAMP KAMP KAMP KAMP KAMP KAMP KAMP KAMP KAMP KAMP KAMP KAMP KAMP KAMP KAMP KAMP KAMP KAMP KAMP KAMP KAMP KAMP KAMP KAMP KAMP KAMP (meer info volgt nog)

32


Jonggidsen Zo dat was het weer. Laten we nog volop genieten van deze laatste vergaderingen samen voor het kamp (voor sommigen jullie eerste kamp waar je veel meer vrijheid krijgt) en hopelijk van de zon. VEEL XOXO’S VAN Samuel, Gert, Sofie en Pauline aka jullie liefdevolle, genereuze, mooie (behalve Gert), talentvolle (behalve Gert), grappige leiding

(Samuel)

>>>>

33

(Gert)


Jongverkenners Dag jongverkenners! De maanden maart en april zijn voorbijgeraasd aan onverantwoordelijke snelheden en plotseling staan mei en juni al voor de deur. Dit is meteen ook de laatste windroos voor de welbefaamde kampwindroos. Nu we de Brusselse metro, de sneeuw in maart en enkele schokkende feiten over een zekere Brandon hebben ontdekt, zijn we helemaal klaar voor deze laatste twee (hopelijk warmere) maanden! Zondag 12 mei 2013, 14u-18u, lokalen Een groepsfeest zet zichzelf niet op poten en ĂŠĂŠn weekje om een volledige act voor te bereiden lijkt ons net iets te weinig. Naast het eigenlijke voorbereiden moeten we namelijk ook nog jullie onnozele moppen aanhoren, vandaar de extra tijd die we in de voorbereiding van onze act steken. Zaterdag 18 mei 2013 Vandaag is het eindelijk zo ver, groepsfeest! Twee weken ongelooflijk intensieve arbeid wordt eindelijk beloond: vandaag brengen jullie de act op het podium voor het grote publiek. Dit evenement gaat door in het cultureel centrum van Vilvoorde: het Bolwerk. Het startuur van de show staat op de affiche van het groepsfeest in deze windroos vermeld. Let op! Ook in de voormiddag worden jullie in het Bolwerk verwacht voor de generale repetitie (op het podium, maar het grote publiek bestaat uit een man of zeven). De urenregeling voor de generale repetitie is ook elders in deze windroos terug te vinden. Zondag 19 mei 2013, geen vergadering Omwille van het groepsfeest is er vandaag geen vergadering. Wij denken niet dat jullie dit spijtig zullen vinden, aangezien er genoeg amusement en entertainment voorzien is op zaterdag.

34


Jongverkenners Zondag 26 mei 2013, geen vergadering Niet alleen is het de laatste zondag van de maand mei en dus sowieso geen vergadering, de leiding is ook nog eens bezig met de afbraak van de eerste editie van Skoetefest. Alle informatie over deze splinternieuwe combinatie van optredens en een fuif is op de affiche in deze windroos te lezen. Jullie zijn van onze kant alleszins welkom. Vrijdag 31 mei 2013, 19u-21u, lokalen Jullie leiding die het al tot in het hoger onderwijs hebben geschopt zitten vanaf juni met volle goesting te studeren. Daarom zullen de vergaderingen in juni voornamelijk doorgaan op vrijdagavond, net zoals in december en januari. Wij zetten deze reeks aan vrijdagvergaderingen rustig in met een barbecue. In tegenstelling tot de winterbarbecue voorzien wij nu ook vlees voor iedereen (we boeken vooruitgang!). Omdat dit niet gratis blijkt te zijn en omdat de takkas ook zijn eigen geld niet blijkt aan te maken, vragen wij jullie wel om â‚Ź10 mee te nemen. Om enorme tekorten of overdreven overschotten aan eten te voorkomen, stellen wij het ook op prijs moesten jullie iets laten weten via Facebook, e-mail of sms. Vrijdag 7 juni 2013, 19u-21u, lokalen Ook voor de leerlingen van het secundair en basisonderwijs zijn de examens nu ongeveer begonnen. Om deze pijnlijke reeks aan proefstukken te overleven is een hele hoop kennis vereist. Wij voorspellen jullie uitslag aan de hand van een korte quiz. Vrijdag 14 juni 2013, lokalen Goed eten helpt bij het afleggen van de examens en ook ontspanning is absoluut nodig. Kom daarom vanavond gerust een hapje eten bij jullie favoriete jeugdbeweging en neem jullie ouders

35


Jongverkenners ook gerust mee naar dit redelijk nieuw initiatief. Vanavond vindt namelijk de “croque-infoavond” plaats: jullie kunnen genieten van een croque monsieur en zich inschrijven voor het kamp dit jaar. Tevens worden alle vragen over het kamp vandaag beantwoord en krijgen jullie eventuele papieren mee naar huis. De uren staan ook ergens in deze windroos. Zeker komen dus! Vrijdag 21 juni, 19u-21u, lokalen Met wat geluk hebben zijn jullie examens nu allemaal achter de rug en de ontlading moet er natuurlijk uit. Van stress is geen sprake meer en dus ontspannen we samen op deze mooie vrijdagavond. We kijken een film. Jullie mogen zelf de beste exemplaren uit jullie collectie aan dvd’s meenemen, anders kiezen wij een natuurdocumentaire over genmanipulatie bij herbicidentolerante gewassen. Woensdag 26 juni 2013, 14u, hangar Vandaag worden jullie aan de hangar verwacht om jullie patrouillekoffer voor op kamp in orde te brengen. Dit is een zeer belangrijke activiteit voor diegenen die op kamp graag eten zouden hebben (geen potten en pannen is geen eten)! Wees dus zo talrijk mogelijk aanwezig. Zaterdag 29 juni 2013 Naar jaarlijkse gewoonte trekken de Scouts en Gidsen van Vilvoorde op deze dag naar de zee met de trein! Deze fijne uitstap wordt georganiseerd door Bea van de gidsenleiding en alle informatie is daarom niet hier, maar op een andere pagina van deze ongetwijfeld lijvige windroos terug te vinden. Wel is zo goed als zeker dat we aan het station van Vilvoorde afspreken om daar de trein te nemen en dat er een bepaald bedrag gevraagd zal worden om de mensen van de NMBS tevreden te stellen (zwartrijden maakt die mensen enorm kwaad).

36


Jongverkenners Zo, dat was de laatste klassieke windroos. Wij zien jullie graag terug in de hopelijk mooie en warme maanden mei en juni, zij het op vrijdag, zaterdag of zondag. Wij raden jullie zeker aan zo vaak mogelijk te komen, want mei en juni zijn de perfecte aanloop naar het kamp! Dit is deels zo omdat er een aantal activiteiten met de hele groep van Scouts en Gidsen Vilvoorde georganiseerd worden, vandaar dat er in dit windroosartikel zo vaak naar andere pagina’s verwezen wordt. Sarah Wouter Tom Paulien

37


Gidsen Hey gidsen, De laatste twee maanden zijn in zicht. Na een rustige maand gaan we er weer is invliegen, met wat geld in de kas kunnen we al is beginnen nadenken wat we daarmee gaan doen. Hiervoor aan alle gidsen die hebben meegeholpen nen dikke Merci. OMdat meer geld altijd fijner is dachten we om tijdens het groepsfeest snoepbrochette te verkopen wat denken jullie daarvan? Geven jullie mening maar via facebook of zeg het maar gewoon tegen ons. We gaan er is aan beginnen.

5 Mei van 14u tot 18u: Het groepsfeest komt als maar dichter dus jullie weten wat dit betekend. Repeteren repeteren wie zijn best doet zal het leren ‌ Jaja deze traditie blijft maar doorgaan.

12 mei 14u tot 18u: Nog 1 week voor het groepsfeest dus we zullen dan nog maar is oefenen maar na altijd zwoegen is het dan ook tijd voor verfrissing. Ik raad je misschien aan om een badhanddoek mee te doen zodat je na je verfrissing ook wat kunt afdrogen.

38


Gidsen 18 Mei In de voormiddag is het generale repetitie: De info vind je verder in de windroos en ‘s avonds heb je het lang verwachten traditionele groepsfeest. Jullie worden verwacht in het CC bolwerk. De uren ervan staan verder in de windroos.

19 mei: Geen scouts we hebben dit weekend elkaar al genoeg gezien :p geniet van je zondag.

Zaterdag 25 mei Skoetefest: Gidsjes kom allemaal zeker eens langs op ons skoetefest !! We hopen allemaal dat het een groot succes wordt dus vertel maar door aan jullie vriendjes ;)

39


Gidsen

26 Mei : Laatste zondag van de maand + nog wat moe van Skoetefest . De examens komen er bijna aan dus geniet nog van deze zondag.

VRIJDAG 31 mei van 19u-21u: We gaan nog eens genieten van een heerlijke film onder de meisjes ! Kom allemaal maar langs en moe zijn is geen excuus want zoals we allen weten kan je blijkbaar tijdens de film ook heerlijke dutjes doen ;)

Vrijdag 7 juni van 19u-21u De examens gaan binnenkort beginnen dus tijd dat we ons eerst nog eens goed afreageren tijdens een avondspel !! Niet al te propere kleren aandoen ;)

40


Gidsen

Vrijdag 14 juni Deze avond kun je in onze scouts croque’s komen eten en je inschrijven voor het kamp. Meer informatie vind je verder in de windroos.

Vrijdag 21 Juni 18u-21u: De laatste vergadering op een vrijdag dus we gaan er iets gezellig van maken. Wat dachten jullie van een toffe BBQ. Zo kunnen we nog is gezellig tetteren en moeten we geen inspanning leveren. Hiervoor neemt iedereen zijn eigen stukje vlees mee en wij doen de rest.

Woensdag 26 juni moeten de patrouillekoffers gemaakt worden !!! Afspraak aan hangaar om 14u30! Het is belangrijk dat hier zeker een aantal gidsen aanwezig zijn die ons kunnen zeggen wat jullie allemaal extra willen voor in de koffer !

41


Gidsen Ps: Zorg er zeker voor dat de koffers goed gemaakt zijn zodat we geen problemen hebben op het kamp ! Zaterdag 29 Juni: Zoals elke jaar gaan we dit jaar terug naar de Zee. Deze twee maanden zitten vol met tradities. Meer info vind je elders in de windroos.

Zondag 30 juni: De laatste activiteit van dit jaar het voetbaltoernooitje. Iedereen is altijd welkom om mee te doen. Als je iets minder intensief wilt zijn is het misschien wel interessanter om gewoon te supporteren aan de zijlijn .

Het is weer gedaan voor dit jaar maar geen verdriet er komt nog een kamp waar jullie 24uur op 24 uur, 10 dagen lang met ons opgescheept zit en wij met jullie. Ik kijk er al naar uit :D ;D

Groetjes,

42


Gidsen Bea en Ida

43


Verkenners Yo mannen, Tijd om eens te kijken wat we de laatste twee maanden van het scoutsjaar gaan doen! Hier komt ie dan: Zondag 05/05: Jaja, het is weer den tijd van het jaar! Het groepsfeest staat weer voor de deur en wij moeten dringend eens beginnen oefenen! YAY. Om 14u aan de lokalen. Zondag 12/05: Nog eens oefenen voor het groepsfeest ….. Om 14u aan de lokalen, as usual

Zaterdag 18/ 05: GROEPSFEEST! Verdere info in de windroos 

Zondag 26/05: Gisteren was het de eerste editie van skoetefest en ulle leiding is nog aan het uitrusten van hopelijk een spetterend feestje! Natuurlijk zijn jullie allen welkom op skoetefest zelf! Kaarten kunt ge bij jullie leiding kopen ;) Vrijdag 31/05: Aangezien jullie leiding in hunne blok zit gaan we op vrijdag vergadering houden. We trekken naar park poot en gaan ons daar nog eens amuseren  Om 14u aan de lokalen

44


Verkenners Vrijdag 7/06: Vandaag mogen de 3de jaars voor de rest van de verkenners een vergadering ineensteken, zodat ze een voorsmaakje krijgen voor als ze leiding zullen worden. Wat we dus precies zullen gaan doen, weten we nog niet maar we rekenen op Adam, Johannes, Mathias en Barry om dit tot een goed einde te brengen. Van 19u tot 21u aan de lokalen

Vrijdag 14/06: CROQUE AVOND!! Vandaag kunnen jullie ouders jullie ook inschrijven voor het kamp. Meer info verder in de windroos!

Vrijdag 21/06: Vandaag houden we een lekkere BBQ! Gelieve allen een stuk vlees mee te nemen, wij zorgen voor groentjes, brood en drank! Van 18u30 tot 21u aan de lokalen!

Zaterdag 28/06: DE ZEE! DE ZEE! DE ZEE! Verdere info vind je, zoals je waarschijnlijk al kunt raden, verder in de windroos!

Groetjes Annelies en Kaat

45


SCOUTS VILVOORDE PRESENTEERT:

SCOUTS

Waar?: CC Bolwerk Vilvoorde Wanneer?: 18/ 05/ 2013, deuren: 19u30/ aanvang: 20u Inkom: 5 euro

BE THERE!!

46


Algemeen

GENERALE REPETITIE

Jullie worden verwacht in CC Bolwerk op volgende uren:

Kapoenen Welpen Akabe Jogi’s Jv’s Gidsen Verkenners

07u30 08u15 09u00 09u45 10u30 11u15 12u00

Alle leden worden verwacht in VOLLEDIG UNIFORM om 19u in het CC Bolwerk. 47


48


14 JUNI CROQUE-AVOND

INSCHRIJF- EN INFOAVOND SCOUTSKAMP vanaf 18u tot 22u in de scoutslokalen! VOOR SLECHTS:

€4

€5

Madame

Italienne

et

Monsieur

Italien

Drank aan democratische prijzen! 49


Algemeen

Zaterdag 29 juni gaan we naar…

De zee !

Datum: Zaterdag 29 juni 2013 Afspraak: 8u15 aan het station in Vilvoorde Terug: rond 18u aan het station Niet vergeten: • 10 euro voor het vervoer • Lunchpakket • Zwemgerief • Zonnecrème of regenjas • Al het nodige materiaal voor zandkastelen te bouwen • Strandmatje/handdoek • ... (let wel op, we zijn met de trein ) 50


51


Algemeen

Knip de rode actieflapjes uit je Joyvalle pakken en bezorg ze aan je leiding. Per 10 flapjes krijgen we 1 liter Joyvalle AA melk gratis voor op kamp.

52


Profile for Scouts en Gidsen Vilvoorde

Windroos mei-juni 2013  

Windroos mei-juni 2013  

Advertisement