Page 1

Centre C铆vic Vil路la Florida

TALLERS ACTIVITATS Abril a juny de 2014


ÍNDEX

2/3

TALLERS Inscripcions Cuina i nutrició Llengua Cultura Cos i ment Creatius Informàtica Per a gent gran Per a joves Per a infants Puntuals

pàg. 4 pàg. 7 pàg. 7 pàg. 9 pàg. 10 pàg. 13 pàg. 13 pàg. 15 pàg. 16 pàg. 17 pàg. 18

ACTIVITATS Miratges, cicle de dansa Itineraris culturals Exposicions Xerrades Activitats familiars Espectacles infantils Joves Gent gran Sant Jordi Festa Major Opera en ruta Activitats del tricentenari 1714 - 2014 Recollida memòria històrica Aparador de les entitats Hort al balcó

pàg. 20 pàg. 22 pàg. 24 pàg. 26 pàg. 27 pàg. 28 pàg. 29 pàg. 30 pàg. 31 pàg. 32 pàg. 33 pàg. 33 pàg. 34 pàg. 34 pàg. 35

SERVEIS Entitats i grups formals Oferta permanent

pag. 36 pag. 37

CALENDARI Calendari

pag. 39

Llegenda N

Nou

C

Continuïtat

G

Activitat gratuïta

§

Suplement en concepte de material Denominació d’estrena


TALLERS

CRITERIS D’INSCRIPCIONS ALS TALLERS Tallers de continuïtat

• •

• •

Tots els tallers de continuïtat estan marcats amb un SÍMBOL CONTINUÏTAT C al davant. Poden confirmar la continuïtat les persones que es van inscriure en un taller de continuïtat durant el trimestre d’hivern 2014 i només per al mateix grup, horari i taller del trimestre de primavera 2014. La confirmació de continuïtat es fa efectiva en el moment d’abonar l’import que correspongui del següent trimestre. Per fer-ho heu de passar pel punt d’informació del Centre Cívic del 10 al 14 de març, de dilluns a divendres de 10.30 a 14 i de 16.30 a 20.30 h. No es reservarà cap plaça que no estigui abonada durant aquest període. Les places no confirmades s’oferiran al torn obert d’inscripció. El dilluns 17 de març a les 12h sortiran publicades les llistes amb el número de places disponibles per a cadascun dels tallers.

Noves inscripcions a tallers nous o places lliures dels tallers de continuïtat Les matrícules es realitzaran presencialment al Centre Cívic a partir del dia 19 de març i fins el 25 de març de dilluns a divendres de 10.30 a 14 i de 16.30 a 20.30 h o online a través de la web https://vflorida.inscripcionscc.com. El dia 26 de març a les 12h es publicaran els tallers que hagin estat anul·lats per falta d’inscripcions. A la resta de tallers es continuarà inscrivint presencialment i online sempre i quan quedin places en el grup o taller que es demana i fins al dia abans de l’inici de la segona sessió del taller.


TALLERS

4/5

Quadre resum del procés de matrícules als tallers del centre cívic Vil·la Florida:

Què

Quan

A on

Confirmació de les places en els tallers de

Del 10 al 14 de març de dilluns a divendres de 10.30 a 14 h i de 16.30 a 20.30 h

Centre Cívic Vil·la Florida

Publicació llista de places disponibles

17 de març a les 12 h

Centre Cívic Vil·la Florida www.bcn.cat/villaflorida

Matrícules als tallers nous o a les places lliures dels tallers de continuïtat

A partir del dia 19 i fins al 25 de març de 10.30 a 14 i de 16.30 a 20.30 h

Presencialment: Centre Cívic Vil·la Florida Online: https://vflorida. inscripcionscc.com

Publicació tallers anul·lats

26 de març a les 12h

Centre Cívic Vil·la Florida

Continuació de matrícules als tallers amb places disponibles

A partir del 26 de març a les 12h i fins al dia abans de l’inici de la segona sessió del taller en l’horari habitual del centre.

Presencialment: Centre Cívic Vil·la Florida Online: https://vflorida. inscripcionscc.com

continuïtat C

Cal tenir en compte que:

• •

• • •

La inscripció es farà efectiva un cop hagueu abonat l’import corresponent. El pagament es pot fer presencialment en efectiu o amb targeta bancària i només amb targeta bancària en cas de ser una inscripció online. Per tal de poder rebre la devolució voluntària de l’import del taller, heu de notificar la baixa com a data màxima abans de l’inici de la segona sessió del taller, independentment de si n’heu realitzat la primera o no. Un cop transcorregut aquest període de temps, ja no es retornarà sota cap concepte l’import del taller. No es farà devolució dels suplements en concepte de material una vegada iniciat el taller. Les devolucions recollides per una tercera persona han d’anar acompanyades d’una autorització expressa. Podeu realitzar un canvi de taller o d’horari com a data màxima  abans de l’inici de la segona sessió, independentment de si n’heu realitzat la primera o no i sempre que hi quedin places disponibles. En els tallers puntuals no es realitzen canvis ni devolucions voluntàries. El Centre es reserva el dret de suspendre els tallers que no tinguin un nombre mínim de persones inscrites o per qualsevol altre motiu que afecti el bon funcionament de l’activitat. En aquest cas, es retornarà l’import abonat i els suplements de material.


TALLERS

Suplements en concepte de material

Entenem com a suplement en concepte de material un complement econòmic lliurat íntegrament als talleristes per poder complementar la despesa dels materials, fungibles o no, que necessiti el taller per ser dut a terme en la seva totalitat i qualitat. En els tallers trimestrals els suplements en concepte de material es lliuraran als talleristes en efectiu a la primera sessió del taller. En els tallers puntuals caldrà abonar-los en efectiu en el moment de fer-hi la inscripció presencialment o lliurar-los en el punt d’Informació del Centre Cívic abans de realitzar el taller en el cas que la inscripció s’hagi fet online. No es farà devolució dels suplements en concepte de material un cop hagin començat els tallers.

Preus tallers 2014

• • • • •

4,11€/hora tallers per a població en general 5,02€/hora tallers especialitzat per a població en general 2,66€/hora tallers per a persones gent gran (nascudes fins al 1954) 1,91€/hora tallers per a joves 2,02€/hora tallers per a infants

En aquests preus, l’Iva no està inclòs. Inici tallers: setmana del 31 de març de 2014 Calendari de primavera 2013: no hi haurà tallers, la setmana del 14 al 21 d’abril ambdós inclosos per Setmana Santa ni l’1 de maig i el 9 de juny per ser festius a Barcelona.


TALLERS TRIMESTRALS

6/7

TALLERS DE CUINA I NUTRICIÓ 1. CUINA D’ESTACIONS C Dilluns de 19 a 21 h 31 MARÇ > 16 JUNY Preu: 89,52€ (18 hores) § 18€ A càrrec de Maria Fuentes.

2. MENÚ PER A CONVIDATS

C Dimarts de 19 a 21 h 1 ABRIL > 10 JUNY Preu: 99,46€ (20 hores) § 18€ A càrrec de Maria Fuentes.

4. RECEPTES SABOROSES DE CARMANYOLA

N Dijous de 17.30 a 19.30 3 ABRIL > 12 JUNY Preu: 89,52€ (18 hores) § 15€ El menjar de carmanyola està associat a menjar poc atractiu i reescalfat. En aquest taller innovarem aquesta visió oferint receptes atractives, fàcils de fer i d’arreu del món, per fer de la necessitat tot un plaer. A càrrec de Mounia Koubi.

3. CUISINE FRANÇAISE

Farem un recorregut per la gastronomia francesa. Aprendrem a cuinar masses, cremes i salses que seran la base de molts plats i gaudirem preparant receptes típiques mentre parlem francès. És necessari tenir nocions de francès. A càrrec de Joris Potier.

foto: Steve Johnson

N Dimecres de 18.45 a 20.45 h 2 ABRIL > 28 MAIG Preu: 79,57€ (16 hores) § 18€

TALLERS DE LLENGUA

5. LLEGIR I ESCRIURE EN CATALÀ

C

Divendres de 10.30 a 12 h 4 ABRIL > 13 JUNY Preu: 74,60€ (15 hores) L’objectiu d’aquest taller és aprofundir en el coneixement de la llengua catalana escrita

i parlada a través de la lectura de les millors –i potser no prou conegudes– obres de la literatura catalana del moment. Treballarem la llengua catalana a partir de la lectura de textos literaris de diversos gèneres (narracions, poemes, textos teatrals, etc.). A càrrec de Sebastià Bennasar.


TALLERS TRIMESTRALS

6. SPEAKING ENGLISH

9. LLENGUA I CULTURA ITALIANES

Dimecres de 19.30 a 21 h 2 ABRIL > 11 JUNY Preu: 74,60€ (15 hores)

Dimarts de 19 a 20.30 h 1 ABRIL > 10 JUNY Preu: 74,60€ (15 hores)

És un taller de conversa i per tant és bàsic tenir un bon nivell de comprensió i fluïdesa. No s’estudiarà gramàtica ni es faran exercicis d’escriptura en aquest taller. Millorarem les habilitats ja adquirides a través de la conversa sobre diversos temes. A càrrec de Smart Learning

El taller està pensat per a persones que ja tenen una base d’italià i volen mantenir la pràctica de l’idioma especialment en conversa. Aquest taller ens permetrà parlar amb nadius amb un grau suficient de fluïdesa i naturalitat, de manera que la comunicació es realitzi sense esforç. També ens servirà per escriure textos clars sobre temes culturals (música, cinema, literatura, esport, curiositats...) i defensar un punt de vista indicant els pros i els contres de les diferents opcions. Serem capaços d’entendre les idees principals de textos complexes, vídeos i audios que tractin temes concrets. A càrrec de Centro Culturale Ama l’italiano.

C

7. TALK & LISTEN

C

Dijous de 19 a 20.30 h 3 ABRIL > 12 JUNY Preu: 67,14€ (13,5 hores) Taller d’escolta i conversa en el que es posarà èmfasi especial en la capacitat de comprensió i expressió oral. És necessari tenir un nivell que permeti comprendre i expressar-se sobre una varietat àmplia de temes tot i que ens mantindrem en un nivell general i no específic. A càrrec de Smart Learning.

8. CONVERSA FRANCÈS

C

Dimecres de 17.45 a 19.15 h 2 ABRIL > 11 JUNY Preu: 74,60€ (15 hores) És necessari tenir coneixements de francès que permetin tenir una conversa fluida sobre temes d’actualitat. A càrrec de Marie Nuc.

C

10. INICIACIÓ A L’ALEMANY

C

Dimecres de 18.30 a 20 h 2 ABRIL > 11 JUNY Preu: 74,60€ (15 hores) Es necessiten nocions mínimes de l’idioma per poder seguir el taller: comunicativament, els alumnes han de saber presentar-se i donar informació bàsica sobre si mateixos i altres persones, preguntar sobre objectes que els envolten i parlar sobre el menjar. Pel que fa a la gramàtica, es pressuposa que els participants saben comptar, conjugar verbs regulars en present, fer preguntes i fer servir els possessius i els articles en nominatiu i acusatiu. A càrrec d’Aitor Martínez.


TALLERS TRIMESTRALS

8 /9

TALLERS DE CULTURA

11. ESCRIPTURA CREATIVA

C Dimarts de 12 a 13.30 h 1 ABRIL > 10 JUNY Preu: 74,60€ (15 hores) A càrrec de Susana Camps.

12. LA MÚSICA: HISTÒRIA I LLENGUATGE

C

Dimarts de 19 a 21 h 1 ABRIL > 10 JUNY Preu: 99,46€ (20 hores) Aprendrem a comprendre el llenguatge musical a través de l’audició: aïllarem temes, motius i frases d’obres a fi de veure tots els elements que les composen, com estan construïdes. Analitzarem els colors de la música, l’orquestració i començarem a gaudir de la música tot entenent-la molt millor. A càrrec d’Armand Grèbol.

VISITA ELS MUSEUS DE BARCELONA C

13. GRUP 1 Dimecres de 10 a 11.30 h 2 ABRIL > 11 JUNY Preu: 74,60€ (15 hores) § entrades 15€ aproximadament A càrrec de Maria Concetta

14. GRUP 2 Dimecres d’11.30 a 13 h 2 ABRIL > 11 JUNY Preu: 74,60€ (15 hores) § entrades 15€ aproximadament A càrrec d’Alba Solà

15. CRÍTICA CINEMATOGRÀFICA

N

Dijous de 19 a 20.30 h 3 ABRIL > 12 JUNY Preu: 67,14€ (13,5 hores) Treu el crític que portes dins! Si t’agrada el cinema i ets dels que gaudeix xerrant i comentant quan acaba la pel·lícula, vine i descobreix com es fa una bona crítica cinematogràfica, quins aspectes cal tenir en compte per valorar els films . A càrrec d’Àlex Tovar.

16. CLUB DE LECTURA. INTRODUCCIÓ AL RELAT N

Dimarts de 19 a 20.30 h 1 ABRIL > 10 JUNY Preu: 74,60€ (15 hores) Aquest taller proposa a l’alumne un recorregut literari pel segle XX, aproximantnos a la literatura a partir d’una sèrie de relats breus d’autors emblemàtics de la literatura contemporània que donen testimoni de la Història Moderna. Partirem de Franz Kafka, considerat el primer autor modern, i passarem per Virginia Woolf, Jorge Luis Borges, Robert Walser, Juan Rulfo, Miguel de Unamuno, Dino Buzzatti, Julio Cortázar, Cesare Pavese, John Cheever, Marquerite Yourcenar, Mercè Rodoreda, Italo Calvino, Roberto Bolaño i Enrique VilaMatas. A càrrec d’Alba Solà.


TALLERS TRIMESTRALS

TALLERS DE COS I MENT

ESTIRAMENTS C

Dilluns de 19 a 20 h 31 MARÇ > 16 JUNY Preu: 44,76€ (9 hores) La gimnàstica abdominal hipopressiva treballa la musculatura abdominal reforçant-la i augmentant el to del sòl pelvià sense perjudicarlo. Aquesta tècnica millora la figura, redueix el ventre, evita mals d’esquena i la incontinència urinària. A càrrec de Marta Álvarez.

C

19 . Matí Dilluns de 12 a 13.30 h 31 MARÇ > 16 JUNY Preu: 67,14€ (13,5 hores) A càrrec de l’Associació Esportiva de Sarrià

20. Tarda Dimecres de 17.30 a 19 h 2 ABRIL > 11 JUNY Preu: 74,60€ (15 hores) A càrrec de l’Associació Esportiva de Sarrià

18. GIMNÀSTICA ABDOMINAL HIPOPRESSIVA. ESPECIAL POST PART

ZUMBA DANCE

Dilluns de 15.15 a 16.45 h 31 MARÇ > 16 JUNY Preu: 67,14€ (13,5 hores)

Dilluns de 18 a 19 h 31 MARÇ > 16 JUNY Preu: 44,76€ (9 hores) A càrrec de Nicole Sidoine

C

Aquest taller treballa la musculatura abdominal sense perjudicar el to de la pelvis i està específicament recomanat per a dones que vulguin millorar la recuperació després del part. Podeu portar el vostre nadó al taller. A càrrec de Marta Álvarez.

C

21. GRUP 1

22. GRUP 2 Dilluns de 19.15 a 20.15 h 31 MARÇ > 16 JUNY Preu: 44,76€ (9 hores) A càrrec de Nicole Sidoine

foto: J.V°lchez

17. GIMNÀSTICA ABDOMINAL HIPOPRESSIVa


TALLERS TRIMESTRALS

23. INTRODUCCIÓ A LA PNL. APRÈN A VIURE EN POSITIU

10 / 11

25. NORDIC WALKING N

Dilluns de 17.15 a 18.45 h 31 MARÇ > 16 JUNY Preu: 67,14€ (13,5 hores) Taller teòric i pràctic que aporta un coneixement bàsic de la programació neurolingüística (PNL) per aplicar-ho a la nostra vida diària tant personal como professional de manera immediata. Es farà èmfasi en les tècniques per generar empatia amb les persones, al canvi dels estats mentals propis, canvi personal i la comunicació interna (el que ens diem) i externa (el que diem). A càrrec de David Tomás.

24. PARLAR EN PÚBLIC: COMUNICA DE MANERA EFECTIVA N

Dilluns de 19 a 20.30 h 31 MARÇ > 16 JUNY Preu: 67,14€ (13,5 hores) Taller presencial en el qual aprendrem a parlar en públic de manera efectiva utilitzant tant les eines tradicionals com les tècniques de PNL que aprofundeixen en crear empatia amb l’auditori i superar la por escènica. El curs serà tant teòric com pràctic ja que s’hi realitzaran exercicis de manera continuada per practicar i consolidar allò que hem après. A càrrec de David Tomás.

C

Dimarts de 19 a 20.30 h 1 ABRIL > 10 JUNY Preu: 74,60€ (15 hores) Marxa nòrdica o caminar amb bastons és un esport molt saludable i adient per a totes les edats; ens ajuda a descarregar el pes que reben els turmells i els genolls, repartint la càrrega per tot el cos, reforçant els braços i espatlles i posant en marxa una gran quantitat de músculs de les cames, del tronc i dels braços, a la vegada que es treballa el sistema cardiovascular i respiratori. El taller es realitza fora de l’equipament. A càrrec de l’Associació Esportiva de Sarrià.

26. GIMNÀSTICA DOLÇA

C

Dimarts i dijous d’11 a 12 h 1 ABRIL > 12 JUNY Preu: 94,49€ (19 hores) A càrrec de Carolina Alejos

27. COS EN FORMA

C

Dimarts i dijous de 12 a 13 h 1 ABRIL > 12 JUNY Preu: 94,49€ (19 hores) A càrrec de Carolina Alejos

28. TAI-TXI

C

Dimarts i dijous de 10 a 11 h 1 ABRIL > 12 JUNY Preu: 94,49€ (19 hores) A càrrec de CD Instituto Qigong


TALLERS TRIMESTRALS

29. TXI-KUNG

C Dimarts i dijous de 18.30 a 19.30 h 1 ABRIL > 12 JUNY Preu: 94,49€ (19 hores) A càrrec de CD Instituto Qigong

IOGA

C

C

Dijous de 17.45 a 19.15 h 3 ABRIL > 12 JUNY Preu: 67,14€ (13,5 hores) A càrrec de Victòria Soler

34. REEDUCACIÓ DEL MOVIMENT I LA POSTURA CORPORAL

C Dijous de 19.30 a 21 h 3 ABRIL > 12 JUNY Preu: 67,14€ (13,5 hores) § 4€ A càrrec de Victòria Soler

30. Matí Dimecres de 10 a 11.30 h 2 ABRIL > 11 JUNY Preu: 74,60€ (15 hores) A càrrec de David Ayra

PILATES

31. Tarda Dimecres de 19.30 a 21 h 2 ABRIL > 11 JUNY Preu: 74,60€ (15 hores) A càrrec de Marie Nuc

C

35. GRUP DIVENDRES De divendres de 19.30 a 21 h 4 ABRIL > 13 JUNY Preu: 74,60€ (15 hores) A càrrec d’Ariadna Candado

36. GRUP DISSABTES N

Dimecres de 18.45 a 20.15 h 2 ABRIL > 11 JUNY Preu: 74,60€ (15 hores) En aquest taller ballarem principalment dansa tradicional mandinga de l’Àfrica subsahariana i derivacions de l’afro llatí i l’afro brasiler. Són ritmes energètics, ideals per aprendre a escoltar i a moure tot el cos amb les percussions al mateix temps que cremem calories i alliberem tensions. No és necessari cap tipus de formació tècnica. A càrrec de Silvia Marchegiani

De dissabtes d’11.30 a 13 h 5 ABRIL > 14 JUNY Preu: 74,60€ (15 hores) A càrrec d’Ariadna Candado

foto: Gueyang Shanren

32. DANSES AFRICANES

33. TÈCNIQUES DE RELAXACIÓ I RESPIRACIÓ


TALLERS TRIMESTRALS

12 / 13

TALLERS CREATIUS

37. FOTOGRAFIA DE VIATGES

N

Dijous de 19 a 21 h 3 ABRIL > 12 JUNY Preu: 89,52€ (18 hores)

39. PINTURA CREATIVA

C

Dimecres de 19 a 21 h 2 ABRIL > 11 JUNY Preu: 99,46€ (20 hores) A càrrec de Glòria Vives

Taller pensat per a persones amb coneixements bàsics de fotografia que volen esprémer les possibilitats del seu equip per aconseguir millorar les seves fotografies quan marxen de viatge. Cal portar càmera fotogràfica. A càrrec de Carles Calero.

38. DIBUIX I PINTURA

C

40. RESTAURACIÓ DE MOBLES

C Dijous de 19 a 21 h 3 ABRIL > 12 JUNY Preu: 99,46€ (20 hores) § 14€ És necessari portar un moble petit que tingui com a màxim el volum d’una cadira. A càrrec d’Helena Riera

Dimarts de 18 a 20 h 1 ABRIL > 10 JUNY Preu: 99,46€ (20 hores) Aquest taller es realitza fora de l’equipament. A càrrec de Nuria Boix.

TALLERS D’INFORMÀTICA

41. EL MEU ORDINADOR I JO: INICIACIÓ A L’ÚS DE L’ORDINADOR O TAULETA N

Dimecres de 12.15 a 13.45 h 2 ABRIL > 11 JUNY Preu: 74,60€ (15 hores) Taller d’iniciació en el que veurem les funcions què té el nostre ordinador o tauleta i aprendrem a fer-lo anar. Podeu portar el vostre ordinador portàtil amb sistema operatiu Windows o tauleta Android o Apple amb connexió a Internet. Si no en teniu utilitzarem els ordinadors de l’aula. A càrrec d’Emamedia.

42. INFORMÀTICA I EINES DE GOOGLE Dimarts de 10 a 11.30 h 1 ABRIL > 10 JUNY Preu: 74,60€ (15 hores) A càrrec de Miniclick

C


TALLERS TRIMESTRALS

43. COMUNICAR-SE PER INTERNET N

45. CREAR PRODUCTES AMB LES NOSTRES FOTOS C

Dijous de 10.30 a 12 h 3 ABRIL > 12 JUNY Preu: 67,14€ (13,5 hores)

Dijous de 12.15 a 13.45 h 3 ABRIL > 12 JUNY Preu: 67,14€ (13,5 hores)

Taller per a persones que sàpiguen utilitzar l’ordinador i que tinguin coneixements molt bàsics d’Internet. Coneixerem eines per comunicar-nos a través d’internet, amb amics o amb persones que comparteixin els nostres interessos. Aprendrem a rebre i enviar correus electrònics, com podem fer videotrucades i tocarem algunes xarxes socials. A càrrec de Lucía Campás.

Aprendrem a fer productes a partir de les nostres fotografies. Aprendrem a organitzar-les en àlbums, crear pel·lícules amb Movie Maker i editar-les, dissenyar postals, invitacions i fins i tot samarretes. A càrrec de Lucía Campás.

46. TREU PARTIT AL TEU MÒBIL N

Dimarts de 17 a 18.30 h 1 ABRIL > 10 JUNY Preu: 74,60€ (15 hores)

44. INTERNET PER RESOLDRE EL DIA A DIA

N

Dijous de 17.15 a 18.45 h 3 ABRIL > 12 JUNY Preu: 67,14€ (13,5 hores) Taller per a persones que sàpiguen utilitzar l’ordinador i que tinguin coneixements bàsics o molt bàsics d’Internet. Veurem com treure el màxim profit a Internet i utilitzar-lo per consultar factures electròniques, demanar hora al metge, realitzar matrícules online, comprar articles i comparar preus, entre moltes altres coses. A càrrec de Lucia Campás.

Taller on aprendrem a fer anar el nostre mòbil coneixerem les seves funcions, com configurar-lo, baixar-nos aplicacions que ens siguin útils. Cal portar un telèfon mòbil de tercera generació amb connexió a Internet. A càrrec d’Helena Batlle.

47. RECURSOS PER EXTENDRE LA TEVA MARCA PERSONAL

N

Dimarts de 19 a 20.30 h 1 ABRIL > 10 JUNY Preu: 74,60€ (15 hores) Taller destinat a professionals independents, petites empreses o persones que per algun motiu vulguin treballar la seva marca personal. Veurem com podem fer créixer la nostra marca personal i obtenir més visibilitat a través de petits recursos per aconseguir més seguidors, fer que interactuïn amb nosaltres i mesurar estadístiques i resultats. A càrrec d’Helena Batlle.


TALLERS TRIMESTRALS

14 / 15

TALLERS PER A GENT GRAN (+60 ANYS) IOGA

C

48. GRUP 1 Dilluns de 10 a 11 h 31 MARÇ > 16 JUNY Preu: 26,33€ (9 hores) A càrrec d’Ester Vilà

49. GRUP 2 Dilluns d’11 a 12 h 31 MARÇ > 16 JUNY Preu: 26,33€ (9 hores) A càrrec d’Ester Vilà

50. GRUP 3 Dimecres i divendres de 10 a 11 h 2 ABRIL > 13 JUNY Preu: 58,52€ (20 hores) A càrrec d’Ester Vilà

51. GRUP 4 Dimecres i divendres d’11.05 a 12.05 h 2 ABRIL > 13 JUNY Preu: 58,52€ (20 hores)) A càrrec d’Ester Vilà

52. GRUP 5 Dimecres i divendres de 12.10 a 13.10 h 2 ABRIL > 13 JUNY Preu: 58,52€ (20 hores) A càrrec d’Ester Vilà

53. CUINA PER CUIDAR-SE MILLOR

N Dimecres de 12 a 14 h 2 ABRIL > 11 JUNY Preu: 58,52€ (20 hores) § 22€ En aquest taller de cuina es treballaran receptes amb ingredients de cuina vegetariana, saludables, saboroses i beneficioses per a la nostra salut. Els productes bàsics de cuina que es fan servir en aquest taller són productes ecològics. A càrrec d’Ivanna Gómez.

FRANCÈS

C Es necessiten coneixements elementals de francès que permetin saber presentar-se, expressar gustos, parlar de passatemps i, en general, poder expressar-se encara que de manera molt bàsica sobre temes diversos. Es treballarà sobretot l’expressió oral però també es revisaran conceptes gramaticals.

54. Grup de dilluns Dilluns de 17 a 18.30 h 31 MARÇ > 16 JUNY Preu: 39,50€ (13,5 hores)

55. Grup de dijous Dijous de 17 a 18.30 h 3 ABRIL > 12 JUNY Preu: 39,50€ (13,5 hores)

ANGLÈS

C

Taller pràctic que ens ajudarà a comunicar-nos en un anglès elemental i general. Tot i que el nivell és bàsic s’haurien de tenir certes nocions per poder participar-hi.

56. Grup de dilluns Dilluns de 19 a 20.30 h 31 MARÇ > 16 JUNY Preu: 39,50€ (13,5 hores) A càrrec de Smart Learning

57. Grup de divendres Divendres de 10.30 a 12 h 4 ABRIL > 13 JUNY Preu: 43,89€ (15 hores) A càrrec de Smart Learning


TALLERS TRIMESTRALS

58. ANGLÈS, UN PAS MÉS

60. DIBUIX I PINTURA C C

Dimarts de 17 a 18.30 h 1 ABRIL > 10 JUNY Preu: 43,89€ (15 hores) És necessari tenir un bon domini de la llengua pel que fa a nocions gramaticals així com ser capaç de parlar i expressar-se amb una fluïdesa raonable. És important tenir certa habilitat de comprendre i parlar sobre diversos temes. A càrrec de Smart Learning

59. PINTURA

C Dimarts de 10.30 a 12.30 h 1 ABRIL > 10 JUNY Preu: 58,52€ (20 hores) A càrrec de Nuria Boix

Dimarts de 16 a 18 h 1 ABRIL > 10 JUNY Preu: 58,52€ (20 hores) A càrrec d’Isabel Feliu

61. INFORMÀTICA ZERO: UN PAS MÉS C

Dimecres de 10.30 a 12 h 2 ABRIL > 11 JUNY Preu: 43,89€ (15 hores) A càrrec d’Emamedia

62. MEMÒRIA

C

Dijous de 12.30 a 13.30 h 3 ABRIL > 12 JUNY Preu: 26,33€ (9 hores) A càrrec de l’Associació Esportiva de Sarrià

TALLERS PER A JOVES (DE 18 A 29 ANYS)

63. CUINA ENTRE CLASSE I CLASSE (de 12 a 14 anys)

N Dilluns de 13.30 a 15 h 31 MARÇ > 16 JUNY Preu: 28,36€ (13,5 hores) § 20€ Taller pensat per introduir-nos a la cuina partint de receptes equilibrades amb ingredients saludables i saborosos per després degustar allò que haguem cuinat. A càrrec d’Ivanna Gómez.

64. TÈCNIQUES PER AFRONTAR CONFLICTES (de 12 a 16 anys) N

Dilluns de 17 a 19 h 31 MARÇ > 16 JUNY Preu: 37,82€ (18 hores) Taller destinat a joves per parlar sobre els conflictes amb què ens trobem. Bullying, problemes amb el menjar, relacions de parella, autoestima... Buscarem formes més creatives de resoldre els conflictes! A càrrec d’Enruta’t.


TALLERS TRIMESTRALS

16 / 17

TALLERS INFANTILS

65. PINTANT MELODIES (cursant P4 o P5)

70. PLAYING ENGLISH (cursant 1r a 3r)

Dilluns de 17.15 a 18.15 h 31 MARÇ > 16 JUNY Preu: 20€ (9 hores) § 4€

Dilluns de 17.30 a 18.30 h 31 MARÇ > 16 JUNY Preu: 20€ (9 hores)

A càrrec de Gemma Lorenzo

A càrrec de Smart Learning

DANSA CREATIVA (cursant p3 a p5)

71. MANUALITATS CREATIVES (cursant 1r a 3r)

C

C

C

C

66. dimarts Dimarts de 17.30 a 18.30 h 1 ABRIL > 10 JUNY Preu: 22,22€ (10 hores) A càrrec d’Erica Borzese

67. Dimecres Dimecres de 17.30 a 18.30 h 2 ABRIL > 11 JUNY Preu: 22,22€ (10 hores)

Dimecres de 17.30 a 18.30 h 2 ABRIL > 11 JUNY Preu: 22,22€ (10 hores) § 10€ Amb l’arribada del bon temps crearem manualitats ben primaverals. Entre altres coses farem roses i llibres de Sant Jordi; practicarem amb la tècnica del paper maixé i farem un estel multicolor amb un cua ben llarga per poder-lo fer volar ben amunt! A càrrec de Gemma Lorenzo.

A càrrec de Silvia Marchegiani

PLAYING ENGLISH (cursant P3 a P5)

72. PETITS CUINERS (cursant 1r a 3r) C

68. dijous Dijous de 17.30 a 18.30 h 16 GENER > 20 MARÇ Preu: 22,22€ (10 hores) A càrrec de Smart Learning

69. divendres Divendres de 17.30 a 18.30 h 3 ABRIL > 12 JUNY Preu: 20€ (9 hores) A càrrec de Smart Learning

C

Divendres de 17.30 a 18.30 h 4 ABRIL > 13 JUNY Preu: 22,22€ (10 hores) § 10€ En aquesta edat de descoberta facilitarem una millor relació dels nens amb el menjar a través de la manipulació directa d’aliments diversos i de la pràctica de diverses maneres de coure’ls i presentar-los. A càrrec de Laurier Ngilimana.


TALLERS TRIMESTRALS

73. PRIMERES NOTES MUSICALS (1 a 2 anys)

C

Divendres de 16.30 a 17.30 h 4 ABRIL > 13 JUNY Preu adult: 49,73€ (10 hores) Preu infant: 24,44€ (10 hores) A càrrec d’Helena Ayala

74. TALLER DE MÚSICA PER ALS PETITS (2 a 3 anys) C Divendres de 17.30 a 18.30 h 4 ABRIL > 13 JUNY Preu adult: 49,73€ (10 hores) Preu infant: 24,44€ (10 hores) A càrrec d’Helena Ayala.

TALLERS PUNTUALS GRANS CUINERS CATALANS Us oferim un cicle de tallers en el que coneixerem l’estil i la manera de treballar de tres grups de germans, tots ells grans autors catalans de la cuina contemporània. Coneixerem les seves aportacions a la gastronomia catalana i mundial mentre treballem receptes que podem aplicar a la nostra cuina.

75. RECEPTES DELS GERMANS TORRES

77. RECEPTES DELS GERMANS ROCA

Dissabte de 10.30 a 12.30 h 12 ABRIL Preu: 9,95€ § 10€ Jardinera de verdures; pèsols amb aire de les seves beines; bola de xocolata, taronja i cafè. A càrrec de Laurier Ngilimana.

Dissabte de 10.30 a 12.30 h 31 MAIG Preu: 9,95€ § 10€ Sardines marinades en albergínies a la brasa; bacallà tebi amb espinacs; crema Idiazabal i reducció de Pedro Ximénez; adaptació Carolina Herrera. A càrrec de Laurier Ngilimana.

76. RECEPTES DELS GERMANS ADRIÀ Dissabte de 10.30 a 12.30 h 17 MAIG Preu: 9,95€ § 10€ Aceitunas Gordal amb anís i taronja; airbaguet de pernil ibèric; calamars amb la seva tinta; espuma de maduixes, maduixes i iogurt. A càrrec de Laurier Ngilimana.


TALLERS TRIMESTRALS

18 / 19

FAMILIARS DE CUINA Tallers per entrar a la cuina en família.

78. BRUNCH DE PÍCNIC (a partir de 4 anys)

79. MINI COQUES DE SANT JOAN (a partir de 4 anys)

Dissabte de 10.30 a 12.30 h 10 MAIG Preu adult: 9,95€ (2 hores) Preu infant: 4,89€ (2 hores) § 8€

Dissabte de 10.30 a 12.30 h 21 JUNY Preu adult: 9,95€ (2 hores) Preu infant: 4,89€ (2 hores) § 8€

En aquest taller aprendrem a fer plats equilibrats i deliciosos que configuraran el nostre brunch de pícnic, especial per ser menjat en família a l’aire lliure. Farem brioixos amb embotits, entrepà enrotllat de tonyina i biquini de mango, xocolata i nous. A càrrec de Laurier Ngilimana.

Sant Joan és a tocar i nosaltres us animem a preparar en família unes mini coques molt especials que seran la delícia dels nostres convidats! A càrrec de Laurier Ngilimana.

HORT AL BALCÓ Aquesta primavera teniu l’oportunitat d’aprendre com es combaten d’una forma molt ecològica les diferents plagues que poden sorgir en aquesta època de l’any. Aquests tallers es fan conjuntament amb les famílies que participen al projecte d’Hort al balcó i és extensible a qualsevol usuari/a que hi tingui interès. Els tallers tindran una part teòrica i una part pràctica que es realitzarà a les taules de cultiu de les famílies per tal de poder aplicar-hi els coneixements adquirits.

80. L’HORT A L’ESTIU. CONTROL ECOLÒGIC DE PLAGUES I MALALTIES Dimarts de 14.30 a 16.30 h 13 MAIG Preu: 12,15€ En aquesta formació us ensenyaran a controlar, d’una forma ecològica, les plagues i malalties que durant aquesta època de l’any comencen a sorgir: l’oïdi, el pugó, els llimacs, els àcars,etc. A càrrec de Tarpuna Cooperativa.


ACTIVITATS

MIRATGES, CICLE DE DANSA

A la primavera us volem fer gaudir de la dansa amb dues propostes. Per una banda un vespre de dansa on diverses companyies i/o ballarins i ballarines de diferents disciplines ens presentaran les seves peces. Per una altra, una jornada on gaudir de la dansa en un entorn únic, aprofitant els jardins que ens envolten. No us ho podeu perdre!

VESPRE DE DANSA

G

Dijous 15 de maig a les 19.00 h

PLANTA Y TACÓN – BALLET EN FEMENINO Les flors adornen els cabells de les gitanes, els vestits de les balladores, els patis andalusos... El romaní, la menta...són citats en lletres de càntics antics. Les plantes i les flors sempre han estat molt presents en el flamenc i aquesta peça les usa d’inspiració. Guitarra i cant en directe i tres balladores oferint un ball elegant i pur. Guitarra: Javier Guavara, Veu: Laura Guiteras, Ballet flamenco EnFemenino: Claudia Bujanda, Lorena Carabante, MªJesús Ruiz

HOME ENAMORAT – PSICOPROJECT EN MOVIMENT Dues històries paral·leles: un que busca, ja en una posició d’adaptació a la fosca realitat que està vivint, i els que es creuen en el seu camí i no busquen... troben, gaudeixen i tiren endavant. Una dona jove, vestida de solitud, les seves dificultats per percebre la realitat, les seves il·lusions ja només existeixen en els seus pensaments, l’hola que no va existir però l’adéu que la tortura. Dansa contemporània. A càrrec de Jordi Soler i Marta Trujillo


ACTIVITATS

20 / 21

LA OTRA ESCENA – COL·LECTIU UNA DE DANZA -Què és per tu l’inconscient? -Per mi és allò que no es controla, que no es planifica, són aquelles coses que passen sense pensar. És un entorn íntim on sorgeixen relacions sense ser acordades. És com el cel i la mar, desconeguts. Deixa’m que t’ho expliqui... Dansa contemporània. A càrrec de Sara Martín i Emma Riba

BLANC D’AIGUA – ESCOLA COMPANY & COMPANY Blanc d’aigua és una proposta coreogràfica feta a mida pel Pediluvi de la Vil·la Florida, on quinze ballarins s’integren perfectament en l’espai, adoptant formes d’animals aquàtics imaginaris. Dansa contemporània Direcció: Anna Arboix

DANSA ALS JARDINS

G

Diumenge, 18 de maig, a partir de les 12h.

Un matí ple d’activitats i espectacles per a tots els públics a l’entorn a la dansa per tot el jardí que envolta l’equipament. Farem una publicació específica per explicar-hi totes les activitats.


ACTIVITATS

ITINERARIS CULTURALS. SANT GERVASI ALS INICIS DEL S.XX Coneixerem el passat del barri a través dels seus comerços i botigues, moviments socials al servei de l’arquitectura i com es va viure durant un dels períodes polítics més obscurs del segle XX. Veurem la seva transformació i adaptació a les noves realitats socials de Sant Gervasi.

100 ANYS DE BOTIGUES AL BARRI: L’ANTIC EIX COMERCIAL A SANT GERVASI Dimecres 16 d’abril a les 17.30 h Preu: 5,01 € (2,5-3 hores)

Fotografia: Jacint Icart

L’antic eix comercial de Sant Gervasi es concentra als voltants de Sant Gervasi de Cassoles, moltes botigues porten més de cent anys al servei dels veïns i veïnes del barri. Visitarem la rebotiga dels comerços de tota la vida, els hi posarem cara i ulls, nom i cognoms per tal de conèixer la seva trajectòria comercial i la implicació al barri de Sant Gervasi. Punt de trobada: Plaça Bonanova davant de la farmàcia Boada. A càrrec de Sònia Fernández, diplomada en Turisme i especialista en recerca de la memòria històrica.


ACTIVITATS

22 / 23

TEMPS DE DICTADURA A SANT GERVASI Dimecres 14 de maig a les 17.30 h Preu: 5,01 € (2,5-3 hores) Com es va viure a Sant Gervasi el règim autoritari que va marcar la història d’Espanya durant 36 anys? I com La Transició va transformar el barri? Com van sobreviure la resta d’ideologies de forma clandestina? Com era llavors aquella Barcelona i quines empremtes va deixar a Sant Gervasi? Itinerari dedicat a la història del barri durant la Dictadura franquista (1939-1975) fins arribar al període de transició i al restabliment de les institucions democràtiques a Espanya (1978) A càrrec de Sònia Fernández, diplomada en Turisme i especialista en recerca de la memòria històrica.

GATCPAC I LA FUNDACIÓ BARRAQUER Dijous 12 de juny a les 16 h Preu: 5,01 € (2,5-3 hores) La GATCPAC era un grup d’arquitectes catalans que van treballar durant el temps de la II República. La GATPAC va estar vinculada a un moviment social compromès amb les ideologies del govern republicà. A Sant Gervasi van construir un gran nombre d’edificis i, un dels més destacats, és l’edifici que acull la Clínica Barraquer. Visitarem l’interior de la prestigiosa clínica explicant la història i la tasca oftalmològica que s’hi porta a terme actualment des del Centre d’Oftalmologia Barraquer. www.barraquer.com Punt de Trobada: Entrada de la Clínica Barraquer (c/Muntaner,314).

Incripcions a partir del 24 de març i fins a una setmana abans de l’activitat. Presencialment o online https://vflorida. inscripcionscc.com. En tractar-se d’una activitat puntual no es realitzen devolucions. El Centre es reserva el dret de suspendre l’itinerari que no tingui un nombre mínim de persones inscrites o per qualsevol altre motiu que afecti el bon funcionament de l’activitat. En aquest cas, es retornarà l’import abonat.


ACTIVITATS

EXPOSICIONS 100 ANYS DEL MERCAT DE SANT GERVASi

ABSTRACTES Del 16 d’abril al 4 de maig

De l’1 al 15 d’abril

Fotografia: Arxiu de Barcelona

Presentació de fotografies del Centenari del Mercat de Sant Gervasi. Aquest recull l’han aportat els veïns i veïnes de Sant Gervasi i botiguers i botigueres el mercat. L’acte de presentació de l’exposició es realitzarà el dimecres 2 d’abril a les 19 h. Presentació a càrrec de Sònia Fernàndez, diplomada en Turisme i especialista en recerca de la memòria històrica. Degustació de productes a càrrec dels botiguers del mercat.

Quan una persona pinta no pensa en res més, és una lluita de la ment envers al quadre i aquest sempre guanya en el temps, el pintor mira i torna a mirar. Fa uns passos de marxa enrere per veure si ha quedat bé o malament i amb la darrera pinzellada, l’artista s’acomiada i el quadre queda per a la posteritat. A càrrec de Sallesac.


ACTIVITATS

VIUEN PER BALLAR, BALLEN PER VIURE Del 5 al 31 de maig 12 fotos representant els 12 mesos de l’any. Desitjant un nou any ple de dansa per a tots i totes. Si encara no balleu, no deixeu de provar-ho. No hi ha res comparable. A càrrec de Lys Moya, fotògrafa i ballarina

24 / 25

L’ARTERÀPIA, UNA FORMA D’EXPRESSIÓ A LA MALALTIA D’ALZHEIMER. Del 2 al 27 de juny La Fundació privada Uszheimer, cerca una solució al problema sociosanitari que ha provocat la incidència en el nostre país de les Malalties Neurodegeneratives. La seva finalitat és ajudar a les persones afectades per una malaltia neurodegenerativa i les seves famílies. En aquesta exposició ens volen mostrar una de les teràpies que utilitzen els malalts durant la seva rehabilitació.


ACTIVITATS

XERRADES

GRANS ARTISTES CATALANS EN L’EXCEL·LENT UNIVERS DEL GÒTIC

PARLEM SOBRE LAS PÈRDUES DE MEMÒRIA Dimecres 11 de juny a les 17 h

Dimecres 30 d’abril a les 17h El Museu Diocesà de Barcelona conté l’Art Català de la nostra Església: Art Romà, Romànic, Gòtic, Renaixement i Barroc. A més, el seu recull d’obres realitzades per alguns dels millors artistes catalans, Ramon Destorrens, Lluís Borrassà, Rafael Vergós o Ferrer i Arnau Bassa. Si no heu tingut l’oportunitat de visitar aquest museu, en aquesta xerrada us explicaran totes les meravelles que hi podreu gaudir. A càrrec d’Ana Ferrer Oliva, Voluntària de l’Arxiu i Museu Diocesà de Barcelona

“MARGELLE D´ÉTOILESBROCAL D´ESTELS”, LA POESIA DE TÒNIA PASSOLA. RECITAL Dimecres 9 d’abril a les 19h Tònia Passola, acompanyada per Sandrine Guise, realitzaran un recital de poemes extrets de la seva darrera obra, Margelle d´étoiles-Brocal d´estels, una antologia dels seus escrits en edició bilingüe català-francès. Tònia Passola ha estat professora de Llengua i Literatura Catalanes a l´Institut Menéndez y Pelayo durant trenta-dos anys. Una bona oportunitat per endinsarnos en el món poètic de l´escriptora. A càrrec de Tònia Passola i Sandrine Guise

L’esperança de vida augmenta i això comporta que el volum de persones grans afectades per malalties neurodegeneratives sigui major. La desconeixença d’aquestes malalties pot comportar un rebuig cap a qui les pateix. Us proposem una xerrada per conéixer informació bàsica sobre aquestes malalties amb la finalitat de sensibilitzar i desmitificar la realitat que les envolta. A càrrec de la Fundació Uszheimer


ACTIVITATS

26 / 27

ACTIVITATS FAMILIARS EL RACÓ DE L’ARTISTA

G

Dissabtes de 10.45 a 11.45 h o de 12 a 13 h Cal inscripció prèvia per telèfon al 932546265 o correu electrònic ccvilaflorida@qsl.cat especificant horari. Aforament limitat a 30 persones per torn. Activitat en què podeu gaudir en família treballant les arts plàstiques per aconseguir una manualitat creativa feta amb les vostres mans. Una idea, un guió i una tallerista que us ajudarà a fer la vostra creació. Adults i infants gaudireu d’un espai de trobada aprenent a treballar i crear conjuntament.

PLASTILINA FETA A MÀ 5 ABRIL La plastilina és un material amb moltíssimes possibilitats, molt modulable i de molts colors diferents. En aquest racó aprendrem a fer plastilina casolana. Cal que porteu una carmanyola petita per poder-la guardar.

TOVALLES VIATGERES 10 MAIG Per poder esmorzar i berenar sense tacar la taula farem unes tovalles individuals amb els mapes que tinguem. Pintarem, dibuixarem i estamparem sobre els mapes i després els plastificarem. Cal que porteu un mapa.


ACTIVITATS

MUÑECOS QUITAPENAS 7 JUNY Els muñecos quitapenas són uns ninots molt petits originaris de Guatemala. Diu la creença que els nens o nenes que no poden dormir expliquen les seves penes a la nina o ninot, el guarden sota el coixí i així poden dormir tranquil·lament. En aquest racó aprendrem a fer un muñeco quitapenas amb diferents materials. Cal que porteu una agulla d’estendre de fusta.

ESPECTACLES INFANTILS Espectacles plens de màgia, de colors, d’imaginació i de fantasia perquè tota la família en pugui gaudir i passar una estona acompanyats dels personatges més curiosos que et transporten als móns més màgics.

Versió 2.0 de la Llegenda de Sant Jordi 27 d’abril a les 12 h. Preu: 3.51 € Aforament limitat. Venda d’entrades a partir de les 11.30 h. Diu la llegenda, que fa molt, molt temps, hi havia un drac monstruós, amb les ungles llargues i l’alè de foc. Aquest drac feia fugir a les gents dels pobles i s’empassava les persones vives. També hi havia un cavaller virtuós i valent, que acabava matant al drac i salvant a la donzella i al poble.  Però en l’actualitat, els dracs no són tan feroços, no es poden matar als animals en espectacles, els cavallers no són tan valents i la reialesa segueix fent de les seves. Un final  diferent, sorprenent i amb molt humor que et deixarà estupefacte! A càrrec de Xtrarradio Xpectcles. Edat recomanada a partir de 5 anys.


ACTIVITATS

28 / 29

ALMAZUELA (SOTA ELS LLENÇOLS)

G

18 de maig a les 11 h. Activitat gratuïta. Aforament limitat. Espectacle de dansa. Retalls d’un món oníric que conflueixen en l’escena per entendrir i sorprendre el petit espectador despertant la seva curiositat i imaginació. Sota els llençols... Ara un peu, ara una mà, ara trec el cap... ara fa fred, ara calor. On és el sol? Se l’ha menjar un núvol! Veig una tanca juganera que em fa l’ullet, un arbre ploramiques ple de flors que em somriuen i un banc mandrós que em crida per a seure-m’hi. Obro els ulls! Estic somiant? Sento un grill fent ric-ric... ens convida a fer un picnic! Hi ha pastissos amb botons i cassoletes amb puntetes. Tinc son. Vull dormir...! A càrrec de Companyia Roberto G Alonso. Edat recomanada de 6 mesos a 5 anys.

ACTIVITATS PER A JOVES DENOMINACIÓ D’ESTRENA Amb la finalitat de donar veu a persones o grups emergents reservem mínim una de les actuacions de cadascun dels nostres cicles culturals a una persona o grup emergent. Ens podeu fer arribar propostes musicals, teatrals, de dansa o espectacles de petit format. Els nostres cicles culturals són: Hivern: Veus, a cau d’orella. Cicle de Música de caire intimista per despertar emocions. Primavera: Miratges, de Dansa. Cicle de Dansa contemporània i experimental.

Estiu: Refresca’t. Cicle d’activitats d’exterior en petit format amb caràcter de proximitat amb el públic. Tardor: Petites Bambolines. Cicle de teatre en petit format. Si tens una peça que pugui encaixar dins dels nostres cicles ens en pots fer arribar la informació a ccvilaflorida@ qsl.cat. D’entre les propostes rebudes n’escollirem una per a cadascun dels cicles. Atreveixte i participa en el Denominació d’Estrena! Sigues un D’E!


ACTIVITATS

GENERACIÓ 2.0

G

Tots els divendres de 19 a 21 h Activitat gratuïta T’interessa la cuina? Vols saber què menges? Què en saps de la Nutrició? Cada divendres de 19 a 21 h us apropem a la cuina, a la nutrició i a la salut per anar creant una generació 2.0 en el camp de l’alimentació! El que mengem avui, la nostra salut de demà... Si estàs interessat en participar en el nostre projecte, gaudir de tallers de cuina, conèixer gent amb els teus interessos i aprendre experimentant, apunta’t a l’experiència Generació 2.0. Per ferho només has de deixar les teves dades al punt d’informació del Centre Cívic i tenir entre 18 i 29 anys! Places limitades. 9 Maig. Sopes creatives i Refrescants 16 Maig. Aperitius de festa 23 Maig. Wok amb crudités de temporada 30 Maig. Paella i fideuà 6 Juny. Delícies de carn i peix 13 Juny. Postres de temporada i còctels sorprenents

ACTIVITATS PER A LA GENT GRAN

G

Activitats gratuïtes

CORAL DE LA GENT GRAN DE LA VIL·LA FLORIDA Tots els dimecres de 17 a 19 h Cantaires de Sant Gervasi, us animem a participar d’aquesta coral tots els dimecres a la tarda on el col·lectiu de la gent gran de Vil·la Florida entona el seu do de pit i on es preparen trobades amb d’altres corals i actuacions. Vine i afina la teva veu!! A càrrec del Col·lectiu de Gent Gran de Vil·la Florida

GRUP DE TEATRE DE GENT GRAN “MOLT PARTICULAR”

Tots els dimecres de 19 a 20.30 h Els vespres dels dimecres es reuneix un grup d’intèrprets per preparar petites peces de teatre escrites i dirigides per la directora del grup. Disposen de vestuari i bona memòria per preparar els seus personatges i fer gaudir a l’espectador amb les seves creacions que mostren al públic en diverses ocasions al llarg del curs. A càrrec del Col·lectiu de Gent Gran de Vil·la Florida


ACTIVITATS

30 / 31

GRUP DE BALLS DE SALÓ EN LÍNIA Tots els dimarts d’11 a 12 h Vols aprendre a ballar i no tens parella de ball? En aquestes sessions us ensenyaran com fer ball de saló en línia a través de coreografies i passos ben senzillets. Fins el 27 de maig A càrrec d’en Rafel Moliner, del Col·lectiu de Gent Gran de Vil·la Florida Cal inscripció prèvia al Punt d’Informació del Centre Cívic

SANT JORDI TALLER DE PUNT DE LLIBRE BRODAT

G

Dimarts 22 d’abril de 17 a 18 h. Cal inscripció prèvia per telèfon al 932546265 o correu electrònic ccvilaflorida@qsl.cat. En aquest taller familiar aprendrem a fer un punt de llibre de cartolina brodat en punt de creu amb fils diferents. Aprendrem la tècnica i combinarem colors perquè ens surtin uns punts de llibre fantàstics per la diada de Sant Jordi!

DEGUSTACIÓ DE PANS DE SANT JORDI G Dimecres 23 d’abril a les 17 h

Fotografia: _nur

Si a part de regalar roses i llibres també vols degustar la llegenda de Sant Jordi, vine a tastar els pans que ens prepara un dels nostres talleristes de cuina. Fins a esgotar existències. A càrrec de Laurier Ngilimana.

DIADA DE SANT JORDI DE GENT GRAN G Dimecres 23 d’abril a les 17.30 h El col·lectiu de Gent Gran representat pel grup de teatre i la Coral realitzaran una representació de les obres i cançons que han estat preparant durant el curs per a la Diada de Sant Jordi.


ACTIVITATS

SANT JORDI O PRINCESA?

G

Del 22 al 27 d’abril Et veus més com un guerrer valent o com una princesa rescatada d’un terrible perill? Vine i fes-te la foto com a Sant Jordi o com a princesa en el nostre photocall particular! Us animem a penjar les vostres fotos a Facebook, Instagram o Twitter amb el hashtag #SantJordi-VilaFlorida.

FESTA MAJOR DE SANT GERVASI FESTA DE PRIMAVERA

G

Dissabte 14 de juny a les 11 h Aquest dissabte obrirem de bat a bat les portes del Centre Cívic perquè us apropeu i gaudiu d’un matí ple d’activitats per a totes les edats amb les que us aproparem a l’oferta de l’equipament i els seus serveis. Entre d’altres hi podreu trobar: TASTET DE TALLERS. Podreu participar en un tastet dels tallers més emblemàtics que realitzem al centre per tal de conèixer la seva tasca formativa i lúdica així com alguns dels professionals que els desenvolupen. MOSTRA DE SERVEIS. Obrirem les portes dels nostres serveis més emblemàtics com l’Hort al Balcó, la Sala Multimèdia, la Sala d’Estar per tal que conegueu de quins recursos podeu gaudir. MOSTRA D’ENTITATS. Mostra de les entitats amb les que el centre col·labora. ACTIVITATS INFANTILS AL JARDÍ. Vine a gaudir de l’aire lliure!

BALL DE FESTA MAJOR DE GENT GRAN

G

Dimecres 18 de juny a les 17.30 h

Fotografia: _nur

Ball, festa i gresca. Gaudirem de les cançons típiques de revetlla i compartirem una tarda plena de disbauxa i xerinola. Amb la col·laboració del Col·lectiu de Gent Gran de Vil·la Florida.


ACTIVITATS

32 / 33

ÒPERA EN RUTA Tercera edició del cicle ÒPERA EN RUTA del Districte Sarrià – Sant Gervasi, que tindrà lloc del 5 al 17 de maig de 2013. Podeu consultar tota la programació en difusió específica.

PRINCESAS Y REINAS DEL BARROCO Dimarts 13 de maig de 19.30 a 20.30 h Entrada lliure. Aforament limitat. És un conjunt de peces líriques barroques que la soprano Soledad Cardoso y el pianista Ricardo Estrada ens ofereixen amb motiu del 250 aniversari de la mort de Jean-Philippe Rameau. Si el temps ho permet acollirem aquesta peça en els jardins de Vil·la Florida.

I a la cafeteria de Vil·la Florida durant la quinzena de l’òpera en ruta hi podeu trobar un menú especial. Veniu i gaudiu-ne!

ACTIVITATS DEL TRICENTENARI 1714 - 2014 BATALLA DE FOGONS

G

Dissabte 14 de juny a les 11 h Cal inscripció prèvia per telèfon al 932546265 o correu electrònic ccvilaflorida@qsl.cat especificant en quin bàndol voleu participar. Podeu venir vestits de l’època! Activitat en la que escenificarem la batalla entre els Borbons i els Habsburg a través de la cuina. Dos bàndols que, amb la tutela dels seus talleristes, alçaran culleres i corrons per demostrar la riquesa de les seves gastronomies, els seus productes originaris i la seva cultura culinària amb receptes de l’època. En acabat degustarem els plats cuinats en un fastuós banquet barroc! Si us ve de gust, podeu venir disfressats!


ACTIVITATS

RECOLLIDA MEMÒRIA HISTÒRICA. IDENTITAT DE SANT GERVASI Cada persona del barri és portadora de la seva pròpia memòria històrica i coneixedora de la realitat social en el moment que va néixer, viure o arribar al barri. Ajuda’ns a descobrir i a difondre un bocinet de la identitat de Sant Gervasi. Si estàs interessat en formar part del grup de treball i recerca de la memòria històrica de Sant Gervasi només cal que omplis una butlleta que trobaràs al punt d’informació del Centre Cívic amb les teves dades i ens posarem en contacte amb tu.

APARADOR DE LES ENTITATS MOSTRA D’ENTITATS Dissabte 14 de juny a les 11 h Trobada de les entitats que al llarg de l’any han col·laborat amb el Centre Cívic amb diferents graus de vinculació: entitats allotjades, cessions d’espais, col·laboracions. Veniu a conèixer quines tasques socials desenvolupen aquestes entitats, la majoria d’elles arrelades al barri i amb projectes de desenvolupament i integració social.

ASSOCIACIÓ DE VEÏNS DE SANT GERVASI GRUP DE GANXET Dimarts de 17 a 20h A partir del 8 d’abril, si t’agrada el ganxet i compartir la teva afició amb més gent, aquest és el teu grup! Vine a aprendre noves tècniques, assessora i deixa’t assessorar! I, principalment, vine a passar una bona estona! Organitza: Conxita Santidriàn, membre de l’Associació de Veïns de Sant Gervasi de Cassoles Activitat gratuïta


ACTIVITATS

34 / 35

AECC. ASSOCIACIÓ ESPANYOLA CONTRA EN CÀNCER GIMCANA SOLAR

G

12 de juny a les 17h als Jardins de Vil·la Florida Com cada any veniu a gaudir de les activitats que ens proposa l’AECC per aprendre les mesures que hem de tenir quan prenem el sol.

FUNDACIÓ BARRAQUER: “CAMPANYA DE RECOLLIDA D’ULLERES” El Centre Cívic col·labora amb la Fundació Barraquer en la recollida d’ulleres. La Fundació Barraquer reparteix al voltant d’unes 300 ulleres en cada una de les expedicions que realitza al llarg de l’any a diferents països en vies de desenvolupament. Podeu trobar al centre un contenidor per desar les ulleres que ja no feu servir.

HORT AL BALCÓ Busquem famílies o persones interessades en formar-se i gestionar durant un any una jardinera del nostre balcó. Junts experimentarem amb l’art del cultiu per tal d’assolir coneixements que ens facin sentir capaços de gestionar el nostre propi hort un cop finalitzada la concessió. Aprendrem quins són els productes de temporada, com es cultiven i com es cuiden. La cessió de les jardineres té un cost que cobreix tant la formació presencial com el suport online i els materials bàsics necessaris per dur a terme el projecte. Si hi esteu interessats ompliu la butlleta de sol·licitud que començarem a repartir a mitjans del mes de maig i deixeu-la al punt d’informació del Centre Cívic. De totes les sol·licituds realitzarem un sorteig i us farem saber els guanyadors per a posar-nos en breu “mans a la terra!”


SERVEIS

ENTITATS I GRUPs FORMALS

COL·LECTIU DE LA GENT GRAN VIL·LA FLORIDA

El col·lectiu de la Gent Gran de Vil·la Florida és un grup de persones majors de 60 anys que dinamitzen i participen conjuntament d’activitats de lleure. A més a més, participen activament de les propostes per la Gent Gran que dinamitza el Districte de Sarrià - Sant Gervasi i dels òrgans participatius que s’estableixen en el barri i el Districte de Sarrià - Sant Gervasi. També col·laboren en activitats intergeneracionals organitzades pel centre cívic Vil·la Florida. Si esteu interessants en formar-hi part només cal que us adreceu al punt d’informació del Centre Cívic per deixar les vostres dades. De seguida es posaran en contacte amb vosaltres. Animeu-voshi!

ASSOCIACIÓ DE VEÏNS I VEÏNES DE SANT GERVASI

Horari: dimarts i dijous de 18 a 20 hores, de l’1 de setembre al 15 de juliol al despatx d’entitats del Centre Cívic. Podeu consultar les propostes de l’Associació en un panell ubicat a l’entrada del Centre Cívic. Telèfon: 93 434 48 13

AECC (Associació Espanyola Contra el Càncer)

Horari: El segon i quart dilluns de cada mes de 17.30 a 20.30 hores. Si esteu interessats en demanar una cita per rebre informació sobre els recursos psicosocials que l’Associació contra el Càncer pot oferir als pacients oncològics i als seus familiars podeu enviar un correu electrònic a sarria@aecc.es.

COR ALBADA DE L’AGRUPACIÓ COR MADRIGAL

El Cor Albada és el cor juvenil de l’Agrupació Cor Madrigal, actualment, el cor el formen uns 50 joves entre 16 i 25 anys. Podeu trobar més informació a la web: www.agrupaciocormadrigal.org/albada Horari d’assaig: dissabtes de 10.15 a 13.15 h


SERVEIS

36 / 37

OFERTA PERMANENT APARADOR DE LES ENTITATS

Servei de treball conjunt amb les associacions, entitats i serveis sense ànim de lucre ubicades al barri de Sant Gervasi i districte de Sarrià - Sant Gervasi principalment per tal de mostrar la feina que es realitza i com es treballa per difondre valors per fer un món millor. Si sou d’una entitat i voleu difondre les vostres accions us podeu posar en contacte amb el Centre Cívic enviant un correu a ccvilaflorida@qsl.cat o trucant al 93 2546265 i treballarem en conjunt per preparar-ne una acció informativa. CESSIÓ D’ESPAIS

El centre cívic Vil·la Florida disposa d’un servei per a empreses, particulars i entitats no lucratives que necessitin fer ús d’un espai de l’equipament regulat per preus públics. Podeu demanar més informació al punt d’informació del Centre Cívic o trucant al 93 2546265 o bé al web http://ccivics.bcn.cat/vil.laflorida/pagina/633 AULA MULTIMÈDIA, ESPAI DE LLIURE ACCÉS

L’aula multimèdia disposa d’un horari diari de lliure accés per als usuaris que en vulguin gaudir. Els horaris varien cada trimestre i cal consultar-los al punt d’informació del Centre Cívic. Per fer ús de l’aula multimèdia cal signar un compromís de bon ús de l’aula on s’accepta la normativa. Si ets menor de 16 anys has de venir acompanyat o acompanyada d’una persona adulta. Abans d’accedir a la sala cal recollir un ratolí al punt d’informació i deixar un document d’identitat mentre se’n faci ús. A l’aula disposeu d’un recull de pàgines web de diferents temàtiques d’interès i en el punt d’informació trobareu uns manuals de consulta d’alfabetització digital. En el cas que el Centre Cívic faci ús de la sala multimèdia per a activitats dirigides dins dels horaris oberts ho notificarà mitjançant cartells que col·locarà a la mateixa aula.


SERVEIS

SALA D’ESTAR

El Centre Cívic disposa d’una sala d’estar on podeu jugar a jocs de taula, llegir la premsa o revistes, consultar el vostre ordinador portàtil, utilitzar-la com a lloc de trobada amb amics i amigues, etc. Disposem d’alguns jocs de taula, de la premsa diària i d’algunes revistes especialitzades en cuina, família, ecologia i sostenibilitat. Podeu demanar els jocs de taula i les revistes i diaris al punt d’informació del Centre Cívic. Aquesta sala està equipada amb el servei BARCELONA Wi-Fi perquè us pugueu connectar a Internet lliurement des dels vostres dispositius. La sala d’estar és un espai per a tothom i s’hi pot accedir durant l’horari d’obertura del Centre Cívic. CAFETERIA - RESTAURANT

El centre cívic Vil·la Florida disposa d’un servei de Cafeteria Restaurant on podeu esmorzar, berenar o gaudir d’un menú complet i saludable al migdia. Una aposta per la bona cuina amb productes de proximitat. Els caps de setmana podeu gaudir de la terrassa assolellada mentre esmorzeu o feu el vermut. Telèfon de consultes horàries i reserves: 932540732 JARDÍ TERAPÈUTIC

El jardí del Centre Cívic disposa d’un recorregut terapèutic amb un bany de peus i una catifa de textures per estimular la força curativa natural i aportant, així, beneficis per a la salut. Tot el recinte del jardí, està previst de servei BARCELONA Wi-Fi. SOSTENIBILITAT

El Centre Cívic es signant del Compromís Ciutadà per la Sostenibilitat 2015-2022 i disposa d’un projecte de sostenibilitat i reciclatge on s’intenta minimitzar l’ús del paper i d’altres materials fungibles així com d’altres accions que millorin la nostre responsabilitat i preocupació per la sostenibilitat. Completem les nostres accions situant diferents punts de recollida selectiva d’escombraries per tot l’equipament per potenciar, conscienciar i ser un punt de referència de reciclatge pels usuaris. Es realitzen col·laboracions amb projectes de solidaritat i sostenibilitat com la Fundació MONA i la Fundació Barraquer per tal d’ampliar la vida a materials en desús com ara telefonia mòbil i les ulleres.


CALENDARI

38 / 39

ABRIL 1-15 ABR

10-21 h

EXPOSICIÓ: 100 anys del mercat de Sant Gervasi

2 ABR

19 h

Presentació exposició: 100 anys de mercat de Sant Gervasi i degustació de productes de temporada i proximitat

5 ABR

10.4513h

RACÓ DE L’ARTISTA: Plastilina feta a mà

9 ABR

19 h

RECITAL: “Margelle d’étoiles – Brocal d’estels” la poesia de Tònia Passola

16 ABR-4 MAI 10-21 h

EXPOSICIÓ: Abstractes

16 ABR

17.30 h

ITINERARI CULTURAL: 100 anys de botigues al barri

22 ABR

17-18 h

SANT JORDI: Taller de punt de llibre brodat

23 ABR

17 h

SANT JORDI: Degustació de pa de Sant Jordi

23 ABR

17:30 h

SANT JORDI: Diada de Sant Jordi per a la Gent Gran

27 ABR

12 h

ESPECTACLE INFANTIL: La divertida llegenda de Sant Jordi

22-27 ABR

10-21 h

SANT JORDI: Sant Jordi o princesa?

30 ABR

17 h

XERRADA: Grans artistes catalans en l’univers del gòtic

5-31 MAI

10-21 h

EXPOSICIÓ: Viuen per ballar, ballen per viure

10 MAI

10.45 13 h

RACÓ DE L’ARTISTA: Tovalles viatgeres

13 MAI

19.30 h

ÒPERA EN RUTA: “Princesas y reinas del Barroco”

14 MAI

17.30 h

ITINERARI CULTURAL: Temps de Dictadura a Sant Gervasi

15 MAI

19 h

MIRATGES: Vespre de dansa

18 MAI

11 h

ESPECTACLE INFANTIL: Almazuela (sota els llençols)

18 MAI

12 h

MIRATGES: Dansa al jardí

MAIG


CALENDARI

40

MARÇ 2-27 JUN

10 – 21 h

7 JUN

10.45 - 13 h RACÓ DE L’ARTISTA: “Muñecos quitapenas”

11 JUN

17 h

XERRADA: Parlem sobre les pèrdues de memòria

12 JUN

16 h

ITINERARI CULTURAL: GATCPAC i la Fundació Barraquer

14 JUN

11 h

ACTIVITATS DEL TRICENTENARI: Batalla de fogons

14 JUN

11 h

FESTA MAJOR: Festa de la Primavera

14 JUN

11 h

APARADOR DE LES ENTITATS: Mostra d’entitats

18 JUN

17.30 h

FESTA MAJOR: Ball de Festa Major per a la Gent Gran

EXPOSICIÓ: L’arteràpia, una forma d’expressió a la malaltia de l’Alzheimer


MAPA

LA PLAÇA DE VA BONANO

B

22-58-75

C.

B

DE NT

ER TAN MUN

SA

58-64

I

AS RV

GE

A

SIVILL

MUNTANER

C. DEL CAMP

BISBE

ER

Y TAN

CAS

Centre cívic vil·la florida

ON

ARIM

L7 AV. TIBIDABO/ PUTXET

ADREÇA

HORARIS

c/ Muntaner 544 c/ Reus 1 08022 Barcelona Tel.: 93 254 62 65 ccvilaflorida@qsl.cat

Dilluns a divendres de 10 a 21 h

bcn.cat/villaflorida

facebook.com/vilaflorida instagram.com/vilaflorida twitter.com/ccvilaflorida Gestió tècnica a càrrer de: QSL, Serveis Culturals FGC: Putxet, Avda del Tibidabo BUS: 58, 64, 16, H6, 22, 75 i 123

Districte de Sarrià-Sant Gervasi bcn.cat/villaflorida

Dissabtes de 10 a

Telèfon 010: Establiment: 047 €. Cost/min: 0,06 €. Tarifat per segons. IVA inclòs.

REUS

Centre Cívic Vil·la Florida  

Programació primavera 2014

Centre Cívic Vil·la Florida  

Programació primavera 2014

Advertisement